Ook al misleid mijn uiterlijke verschijning : ik ben gek op 'gezonde voeding'. Niet zo vreemd, aangezien als verstokte vegetariër sowieso groenten en fruit het grootste deel van de voeding vormen. Een aantal dingen lust ik echt niet. Paddestoelen, ongeacht de vorm, geur, maat, kan me niet bekoren. Echt, echt niet. Asperges daarentegen ... mmmm. En gisteren heb ik iets uitgeprobeerd dat goed in ieders smaak viel : Pasta Primavera. Weliswaar na er een flinke eigen draai aangegeven. Zo zijn we. Om het kort te maken : groenten allerlei blancheren in groentenbouillon. Ik had gisteren 2 bussels lenteuitjes, 1 bussel wortelen met loof, 2 kuipjes groene aspergepunten, 1 kuipje witte kleine asperges en 100gr verse erwten genomen. Alle groenten samen en even lang even blancheren dus. Nadien de groenten aan de hand van een schuimspaan in een andere kom even laten rusten. Op de pot met pruttelende groentebouillon een grotere kookpot plaatsen. Daarin 50ml van de groentebouillon doen samen met het eigeel van drie eitjes. Roeren met de garde tot het mengsel dikker wordt. 1 brik soyaroom light, wat echte boter, 50 gram parmezaanse kaas en 200 ml van de groentenbouillon toevoegen. Heel voorzichtig roeren. Peper en zout toevoegen, een eetlepel gehakte verse munt en 2 eetlepels gehakte peterselie. Groenten eraan toevoegen, opdienen met pasta en bestrooien met schilfers parmezaan. Mmmm ... lekker!
|