Foto
Follow your bliss
De ups en downs van een schrijver, tolk, therapeut, echtgenoot
What we think we become
07-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet serieus :: Dingen posten op 'www.writehistory.be'
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoe kunt ge daar nu iets gaan posten?

Mijn vaste schrijfpartner, een ervaren auteur, die haar métier verdomd serieus neemt en ver wegblijft van woordendiarree, in tegenstelling tot mezelf, die dagelijks literaire laxatieven door mijn systeem en mijn toetsenbord jaag, zegt: 'Hoe kunt ge daar nu iets gaan posten? De enige reden lijkt mij om slechter te mogen schrijven.'

Writehistory is een site voor schrijvers. Tenminste, dat is de bedoeling, want mensen die gepubliceerd raken bij gevestigde uitgeverijen, steken hun tijd niet in iets als writehistory. De site is vrij eenvoudig gemaakt en je kan er elke dag maximum één verhaal en één gedicht kwijt. Het overgrote deel van de gebruikers post geen verhalen, maar wat men in het Engels 'rants' noemt, die met haken en ogen aan elkaar hangen en vol taalfouten staan. Enkele jaren geleden kende de site wat meer activiteit, maar de site is betalend en tegenwoordig zijn er paradijzen voor aandachtszuchtigen als Facebook en Twitter waar men gratis en voor niks zijn exhibitionistische verbale scheten op de wereld kan afvuren.

'Waarom doet ge dat dan?'

In de vage, vage hoop dat er daar enkele mensen tussen zitten, die serieuze feedback geven op gemeende pogingen tot verhalen. Af en toe zitten er echt mensen tussen die goed bedoelde opbouwende commentaar geven. En dat doen ze gratis en voor niks. Nee, ze betalen er zelfs nog voor ook. Daarom dus, en uit routine, want schrijven is vooral routine. En het werkt als een online archief, omdat je elke dag maar één ding mag posten krijg je na verloop van tijd een heel goed overzicht over waar je mee de afgelopen jaren (betaal ik al zo lang voor writehistory??) mee bezig was.

Ook is overigens duidelijk dat ik bijna uitsluitend reactie krijg als ik over seks lul. Maar aangezien ik dat thema kotsbeu ben, moet het dan maar zonder reacties.

'Nee, serieus, waarom doet ge het dan?'

Ja, het is natuurlijk stupide. Schrijfsels uitstrooien over het internet in de vage, onrealistische hoop om een verbinding te krijgen met een verwante ziel, ergens, op de een of andere manier. Nee, writehistory is zeker niet de beste manier. Bloggen in het wilde weg, is ook echt niet de manier.

Aan de toog hangen van een café is waarschijnlijk een betere manier, maar ik drink niet graag alcohol, en let's face it: als ge geen alcohol drinkt, geraakt ge zelden echt in gesprek op café. En dus ramt het schrijverke zijn literaire laxatieven uit zijn afgeleefd toetsenbord. En mijn professionele schrijfpartner kijkt er een beetje triestig naar en zet enige gezonde druk om de kunst van verhalen vertellen onder de knie te krijgen, los van enige vluchtige aandacht op sites voor (opgepast :: er volgt een vooroordeel!!) derderangs wanna be schrijverkens.

Wat mijn schrijfpartner vraagt is eigenlijk: 'Hebt ge dan geen sikkepit zelfrespect meer?' En wat ik zelf vraag, is: hoe ver wil ik gaan om een mini beetje aandacht te krijgen, van mensen die ik nooit te zien krijg in real life? Dat is namelijk DE formule om slecht te schrijven: schrijven voor aandacht, en niet omdat je een verhaal voor je ogen ziet dat je gewoon moet opschrijven, ook al was je de laatste mens op aarde en je zeker wist dat niemand het ooit zou lezen.

07-12-2014 om 16:28 geschreven door Tederdraads  


Tags:schrijftips, schrijfadvies, leren schrijven, hoe schrijf ik een roman, een bestseller schrijven, bestseller formule
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien essentiële tips voor succes
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik ga mij bij een aantal van mijn vrienden absoluut niet populair maken met deze tips, want er ligt een soort taboe op denken dat je succes kan hebben, dat je dat zelf grotendeels in handen hebt. Het is bijna verboden om echt je dromen te koesteren en daar voor te gaan. Genoeg mensen liggen in hinderlaag om je dromen meteen te doorzeven, van zodra je er durft voor uitkomen. Vandaar tip 1.

  1. Negeer alle 'realistische' mensen die je zeggen dat je niet kan bereiken wat je wil bereiken. Dit slaat ook op mensen die misschien op dit moment niet in je omgeving zitten, maar het ooit wel. Vergeet de leerkracht die zei dat het niet kon. Vergeet de maat die er zeker van was dat het leven miserie was en dat succes afhing van geluk. Vergeet al die shit. Je komt er geen stap verder mee, je voelt je down, het is gewoon niet 'empowering'. Omring je met mensen die blij worden als je succes hebt. Omring je met mensen die zelf ook compromisloos voor hun dromen gaan. Een psychologisch axioma zegt: We zijn het gemiddelde van de vijf mensen waarmee we het meeste contact hebben. Zorg ervoor dat die vijf mensen je droom steunen, kies vijf mensen die zelf een goed rolmodel zijn.

  2. Visualiseer zo gedetailleerd mogelijk wat je precies wil bereiken. Visualiseer je bestemming zo duidelijk, dat je je nu al heel goed voelt, als je denkt aan hoe het voelt om op die bestemming te zijn. Beleef het nu al, stap in je droom. Dit moet je vervullen met opwinding, dit moet lekker voelen, telkens je dit voelt, moet het voelen alsof je adrenaline kan tappen. Is dat niet het geval, ga dan naar tip 3.

  3. Je doel moet groot zijn, mik hoog, mik naar iets waarvan je echt wild wordt als je er aan denkt. Hoe opwindender de droom, hoe meer energie je zal krijgen om er voor te gaan. Als je droom groot genoeg is, zal je vanzelf geactiveerd raken.

  4. Herinner jezelf voortdurend aan de droom en doe dit zo concreet mogelijk. Verander de ringtone van je gsm op passende wijze. Hang je huis vol posters die je droom uitbeelden. Alles wat je droom vertolkt, beeldjes, foto's, spreuken, eender wat, verspreid het overal. Er zijn massa's mogelijkheden. Verander de welkomstekst van je gsm door enkele essentiële woorden die je aan je droom herinneren. Zorg dat deze reminders je een postief gevoel geven over je droom en een energiestoot geven.

  5. Zoek modellen. Zijn er mensen voor wie jouw droom nu al realiteit is? Zoek hen, contacteer hen en vraag hoe ze het gedaan hebben. Aarzel niet. Mensen die gelukkig zijn, succesvolle mensen zijn bijna altijd heel erg bereid om hun kennis en hun ervaring te delen. Blijf zoeken tot je een goed model vindt dat je de weg wijst. Remember: de leraar komt als de leerling klaar is. Dus wees klaar om te leren.

  6. Een van de grootste obstakels is angst om te falen. Heel belangrijk: Falen bestaat niet. Neem dat aan: Falen bestaat niet. Er zijn alleen LEERMOMENTEN. Telkens je iets probeert en het lukt niet, heb je iets geleerd. Je hebt dan één methode geëlimineerd waarmee het niet lukt. Probeer gewoon vrolijk een andere. Er komt een methode die wél lukt.

  7. Zorg er niet alleen voor dat je een mentor hebt, maar ook dat je zelf mentor van iemand bent. Een mentor kan je met sprongen vooruit laten gaan. Maar even belangrijk is zelf mentor zijn van iemand die minder ver staat dan jij. Waarom? Omdat de snelste manier om iets te leren het aan te leren aan iemand anders is. Wat je iemand leert, leer je zelf beter doordat je de moeite moet doen om het goed uit te leggen. Je bekijkt de skill of de kennis terug van beginnerlevel en je ziet dan beter de finesse ervan. Ook: door er les over te geven, versterk je de passie van wat je weet en kent. Een goeie regel: telkens je iets nieuws leert, ga het dan meteen aan iemand anders leren, dan leer je het direct dubbel zo goed.

  8. Doe dagelijks positieve affirmaties. Wil je bijvoorbeeld fysiek in topvorm zijn, herhaal dan dagelijks mét visualisatie: Ik ben in topvorm, in ben in topvorm. Stel je daarbij je lichaam voor zoals dat er voor jou uitziet als het in topvorm is. Positieve affirmaties moet je formuleren in de tegenwoordige tijd en nooit ontkennend. Zeg dus niet: 'Ik eet geen suiker meer', zeg: 'ik eet alleen gezonde dingen, zoals x, y en z'. Begin elke dag met positieve affirmaties, en voor je gaat slapen, visualiseer dan je droom en doe je positieve affirmaties. Je geest zal die indrukken meenemen in je slaap. Remember: je programmeert je hele wezen om voor je droom te gaan.

  9. Heb vertrouwen. Terwijl je je geest programmeert voor het succes dat je wil, is de geest automatisch op zoek om dit succes te verwezenlijken. Panikeer niet als je niet meteen ziet hoe je het succes zal bereiken. Vertrouw erop dat je automatisch andere beslissingen zal nemen, omdat je je open hebt gesteld voor het succes. Je hebt je onderbewust als het ware het bevel gegeven om naar het succes toe te werken.

  10. Wees zo specifiek mogelijk. Stel je niet als doel om te vermageren. Stel jezelf als doel dat je vijf kilo wil vermageren. Stel jezelf niet als doel dat je dit jaar meer wil lezen, stel jezelf als doel dat je dit jaar minstens één boek per week leest. Plak hier ook steeds een DEADLINE op. Zeg niet, ik wil alle boeken van Dostojevski uitlezen. Zeg: 'ik lees alle boeken van Dostojevski uit tegen december 2015'

Dit zijn tien zeer basic tips om meer succes in je leven mogelijk te maken. Het is de top van de ijsberg, maar de essentie is er. Hoewel het interessant is om je af te vragen waarom deze principes van succes werken, is die vraag niet al te productief. Het belangrijkste is om de principes te gebruiken. Ik kan je heel moeilijk uitleggen hoe elektriciteit werkt, maar ik gebruik het elke dag.

Probeer het voor dertig dagen en je zal merken dat deze principes een positief verschil maken. Voor concete vragen over de toepassing van deze principes, kan je mij altijd mailen.

07-12-2014 om 00:00 geschreven door Tederdraads  


Tags:William Peynsaert, tips succes, succes advies, succesvol zijn, the secret toepassen, de wet van de aantrekkingskracht, aantrekkingskracht, wetten aantrekkingskracht, succestips, we worden onze gedachten
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke zondag zit ik in een Slowaakse mis
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is hier een zondagsritueel: met de hele familie naar de kerk. Het ontbijt volgt pas daarna, maar ik bedrieg, ik eet ervoor én erna. Dit volk heeft nog rituelen, heeft nog een geloof. De woorden 'priester', 'kerk' en 'God' vallen hier minstens één keer per uur. Wat een onvoorstelbare ratio is.

Er lijken mij bepaalde voordelen aan te zitten. Het leven is hier simpeler. Alles wat gebeurt is Gods wil en dat is wel een handige wetenschap. Ik kom hier weinig identiteitscrisissen tegen, weinig mensen die totaal op drift zijn zoals ik die wel voortdurend ontmoet in Vlaanderen. De mensen zijn ook bescheiden, als ze al arrogant zijn, dan zijn ze dat op een collectieve manier: wij gelovigen versus die ontaarde atheïsten uit het westen met hun gestoorde homohuwelijken, etc. Als individu zijn ze zeer bescheiden en voelen ze zich naakte zondaars altijd onder het oordelende oog van God.

Soms benijd ik hen, want ze hebben een zeer intieme relatie met hun God. Hun God is een God van liefde, die helaas wel de meest vreselijke toestanden laat gebeuren op aarde, MAAR dat is dan de fout van de mens, want God is zo goed geweest om de mens vrije wil te geven. Die vrije wil heb je echter alleen om te kiezen of je wel of niet de wil van God doet. En als je dat niet doet, dan ben je fout bezig en loop je vroeg of laat tegen de lamp. Het lijkt allemaal een beetje parodoxaal in elkaar te zitten, maar hier stelt niemand zich daar vragen bij. Wie niet in God gelooft, zit voor de Slowaken vrij letterlijk 'in het donker'.

Er zijn ook nogal wat Slowaken die élke ochtend naar de kerk gaan. Op zondagnamiddag gaan de gesprekken nog steeds over de mis. NOOIT over wat de priester precies gezegd heeft, natuurlijk niet, tenzij hij een grapje heeft gemaakt, dan weer wel. Of de temperatuur in de kerk, was het niet te koud, dat is ook interessant. Nee, het gaat hem niet om de inhoud. Elke christen die enige zinnige uitleg wil geven aan de tegenstrijdigheden van het christelijke geloof moet zich in de meest kronkelige bochten wringen. Gelukkig gaat het hem niet om de inhoud maar om het ritueel, aan de herhaling, aan de vastigheid van het geheel, hoe intern onzinnig het ook is.

Knielen is de essentie

De essentie van de hele boel, is het knielen. Jawel, jawel, het knielen. Dat deel van de mis die een misviering doet lijken op een sessie fitness voor bejaarden. Op en neer. Knielen, staan, knielen, staan. De essentie van de mis is collectieve zelfkleinering, zelfvernedering. En, pas op, dat is gezond, jawel. Het is hier aangenaam toeven. Bij gebrek aan God wanen westerse mensen zich vaak zelf God van hun omgeving, die aanbeden moet worden via hun Facebookpagina en zo. Hier heb je dat een stuk minder. De mens is hier een nietig wezen, die leeft volgens de regels van God en zichzelf niet ophemelt. Het is aan God om te oordelen of het individu een goed leven leidt of niet. De kans is vrij klein, want het oog van de naald waar de gelovige doorheen moet kruipen is behoorlijk nauw. Maar dat houdt iedereen strak en scherp.
 

En ik verkies dit geestelijk klimaat tegenover dat van Vlaanderen, waar men een meergodendom heeft heruitgevonden, een polytheïsme waarbij men iedereen aanbidt die enige bekendheid geniet: politici, sportmannen, 'kunstenaars', tv-persoonlijkheden, enzovoort. Meestal vervagen de lijnen daartussen zeer snel. Want de wielrenner schrijft een boek (of doet alsof), de tv-persoonlijkheid komt op bij de verkiezingen, enzovoort. Als eeuwige Einzelgänger en buitenstaander verkies ik het Slowaakse geestelijke klimaat, omdat ik het goed ken van mijn kindertijd (mijn moeder heeft mij katholiek opgevoed, mijn vader heeft mij atheïstisch opgevoed en de meeste atheïsten kennen de Bijbel beter dan gelovigen) en omdat het toch nog altijd onderbouwder is, dan dat gedoe in Vlaanderen, waar men niet in God gelooft, maar God wel mist, en dus op drift is, voor niks meer staat, geen fundamenten heeft, behalve chronische zelfverheerlijking.

07-12-2014 om 00:00 geschreven door Tederdraads  


Tags:William Peynsaert, religie, reizen Slowakije, reizen Slovakije, jonge kerkgangers, moderne christenen, Slovaakse cultuur, Slowaakse cultuur, katholicisme Oost-Europa
06-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Writehistory :: Een site voor beginnende schrijvers
Klik op de afbeelding om de link te volgen Wie zin heeft om een beetje feedback te krijgen van andere schrijflustigen, kan terecht op deze site: www.writehistory.be

Veel moet je er niet van verwachten, er zijn maar weinig actieve gebruikers. De meesten geven geen feedback en posten ook helemaal geen echte verhalen of zoiets. Maar af en toe kom je er iemand tegen die je goede opbouwende kritiek geeft.

Het kost een kleine som om een jaar actief te kunnen zijn op de site. Je kan er zowel proza als gedichten kwijt. En eigenlijk eender wat je maar uit je toetsenbord kan rammen. De gemiddelde leeftijd van de gebruiker lijkt mij aan de hoge kant, maar laat dat geen jonge mensen afschrikken. Het zijn meestal zeer sympathieke mensen en de actieve leden zijn bijna altijd vriendelijk in hun commentaren.


06-12-2014 om 19:21 geschreven door Tederdraads  


Tags:schrijftips, schrijfadvies, leren schrijven, hoe schrijf ik een roman, een bestseller schrijven, bestseller formule
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.William Peynsaert, De revolutie van Russell Brand :: Plezant, maar 't zal niet voor morgen zijn
Russell Brand is een komiek. Grappig vind ik hem niet. Tenminste niet tijdens zijn shows. Tijdens interviews is hij echter hi-la-risch. Omdat interviewers hem totaal niet aankunnen. In dit voorbeeld walst hij als een stoomtrein over de arme interviewer. Die interviewer bedoelt het goed,

 


maar hij krijgt er geen woord tussen. Ook raakt hij snel uit zijn lood geslagen, omdat Brand voortdurend zijn knie blijft aanraken. Brand gebruikt minstens drie technieken om zijn interviewer lam te maken:

-hij gebruikt constant hun voornaam om een band te scheppen
-hij laat zich nooit onderbreken
-hij raakt hen fysiek aan, of doet op zijn minst alsof ze al jaren samen aan de toog hangen in hetzelfde stamcafé

Zeer efficiënt. En op zich al grappig, want die interviewers weten niet wat gedaan om er een speld tussen te krijgen.

Soms vindt Brand een min of meer waardige tegenstander, zoals Jeremy Paxman of John Snow.

Wat je ook mag vinden van Brands opvattingen, onmiskenbare narcisme, eloquent, flitsend, maar soms leeg taalgebruik, je moet het hem nageven dat hij een charisma heeft, zoals ik dat in bijvoorbeeld Vlaanderen nog nooit of te nimmer heb waargenomen. Als wizzard van het woord kan ook geen enkele Vlaming op tv hem evenaren. Zo'n vuur zie je op de Vlaamse tv gewoonweg nooit.

Zijn nieuwste boek 'Revolution' met hemzelf op de cover als een soort nieuwe sexy messias (hij lijkt toevallig op Jezus en ook het troetelbeertje van extreem links: Che Guevara). Geen enkele politieke stroming weet iets aan te vangen met het boek. Het roept wel op tot een revolutie, maar dan één waar links niks mee aan weet te vangen. Hij roept op tot een spirituele revolutie. Ook overtuigt hij mensen op politici gewoon en masse te negeren. Wat inderdaad de beste optie lijkt om die machtswellustelingen (en dat zijn ze allemaal, van de eerste tot de laatste) buiten spel te zetten, zodat iedereen zijn eigen leven in handen neemt en zorg draagt voor elkaar. Russell roept eigenlijk simpelweg op tot 'ama et fac quod vis', 'heb lief en doe wat je wil'. Met zo'n boodschap kunnen politici niks aan, want die zien alles wat gebeurt als vertrekkende van een staatsapparaat, dat ze o zo graag zelf willen controleren. Brand heeft alleszins gelijk dat je met een bolletje te kleuren in een stemhok automatisch aan zelfcastratie doet en je macht afgeeft aan één of andere zeiker die het goed kan uitleggen en graag een kostuum draagt.

Brand krijgt zeer gemengde commentaren op zijn boek. Op amazon heeft hij er op korte tijd al honderden verzameld. Sommige verwijten hem van hypocriet te zijn. Hij is nu schatrijk, dus nu is het gemakkelijk om kritiek te spuien op het systeem. Die aanval pareert hij vrij vlot door te zeggen dat men hem 'bitter' noemde toen hij kritiek had als hij nog arm was. En nu hij rijk is en nog steeds kritiek heeft, is hij hypocriet.

De grootste verdienste van de man -of zijn boek nu een verkrachting is van het papier waarop het geschreven is of niet- is dat hij massa's jongeren heeft aangezet tot nadenken over politiek en over de maatschappij. Nogal wat politici moeten groen van jaloezie achterover vallen door de aandacht die de jongeman krijgt, met volgens hun een academisch aan alle kanten lekkend boek. Dat komt allicht omdat politici ten eerste notoir onsexy zijn én zich ook nog eens in allerlei bochten wringen om toch maar te zeggen wat de mensen willen horen (zelfs als ze doen alsof ze dingen zeggen die de massa niet wil horen).
Brand is gewoon zichzelf, heeft de mazzel dat hij er goed uitziet, een ideale lengte heeft (1m85) en een onstuitbare spraakwaterval is, die op alles een antwoord heeft en desnoods de reacties van de journalisten kan ontzenuwen met vrij guitige humor.

Wie het boek wil kopen kan hier terecht. Je kan er ook de vele reacties lezen, een feest op zich.





06-12-2014 om 00:00 geschreven door Tederdraads  


Tags:revolutie Russell Brand, apolitiek, piratenpartij, Vlaamse komieken, Britse komieken, interview Jeremy Paxman, interview John Snow, Vlaamse journalistiek, Vlaamse televisie, messias, kritiek kapitalisme, maatschappijkritiek
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strip over foute leerkracht
Klik op de afbeelding om de link te volgen De stripreeks over Herman Verkrijt, een 'foute' leerkracht, met als slogan 'Buiten de lijntjes kleuren, opent deuren', heeft een nieuwe aflevering. Je kan de stripreeks hier volgen.

De reeks is wat je noemt een 'acquired taste', je moet de figuur Verkrijt eerst leren kennen vooraleer het plezant en grappig wordt...

Een tiental afleveringen lezen, zou moeten volstaan om fan te zijn.

Commentaar is altijd zeer welkom. Dieter Walckiers und ikzelve proberen de reeks regelmatige te 'pimpen'. Wie naar de eerste afleveringen terugklikt, ziet al een hele evolutie, menen wij, bescheiden.

06-12-2014 om 00:00 geschreven door Tederdraads  


Tags:William Peynsaert, staking leerkracht, staken leerkrachten, strip onderwijs, cartoon onderwijs, staking 15 december


Zoeken in blog



Inhoud blog
  • Wat vind ik in Slowakije? Een zekere 'pokoj'
  • 5 ingrepen om meer uit je dag te halen
  • Het probleem met Vlaanderen is dat het vol Vlamingen zit
  • Ik heb het bijna gehad met al dat analyseren van mezelf
  • Bloggen: Voor wie of voor wat?
  • Blitzkerstshoppen door een mini winterstorm
  • Jachtinstinct botvieren in de Kringloopwinkel
  • Te zijn of to be?
  • Lezen over Gestalttherapie, Tony Robbins, een beetje trainen en zorgen voor mijn grootouders
  • Waar komt geld vandaan?
  • De antwoorden zitten in ons, maar ze moeten je aandacht verschalken om indruk te maken
  • ik lijd aan aandachtszucht
  • Een zelfportret om eens de balans op te maken
  • Drie dagen groepstherapie in een klooster, 11 keer diep achter de schermen van 11 schone mensen en hard in de spiegel kijken
  • Tien eindejaarsvragen
  • Hoe zit het met uw nieuwjaarsresoluties?
  • Friends en het 'echte' leven of je vrienden verliezen aan de 9 tot 5 wereld
  • Het recept om uzelf mentaal te ruïneren
  • Waarom (romans) lezen?
  • Waarom hebben zoveel leerkrachten een burnout?
  • Zes redenen waarom ik niet staak vandaag
  • Prins William en zijn vrouw Kate hebben drie foto's van hun zoontje George vrijgegeven
  • Een soort gesprek tussen een extreem-linkse en een extreme fan van alles wat menselijk is
  • Psychiater Dirk De Wachter en het leven dat doordramde
  • Generatie Me :: Wat is dat?
  • Doorbreek de eenzaamheid en word buddy
  • Red de wereld, lynch elke week een opniemaker
  • Waarom zit er een koffielepel in mijn broekzak?
  • Een thesis deponeren in Olomouc
  • The usual suspects :: mijn zes meest frequente doemgedachten
  • De geur van oude mensen en wachten op de trein in Olomouc
  • Hand to mouth :: Een razend boekske van een Amerikaanse die shitty jobs doet
  • 10 redenen waarom ik wéér in een Slowaakse kerk zit
  • Meet Mark: Een moderne man met moderne complexen
  • 34 persoonlijke dingen over John Lennon, 34 jaar na zijn dood
  • Niet serieus :: Dingen posten op 'www.writehistory.be'
  • Tien essentiële tips voor succes
  • Elke zondag zit ik in een Slowaakse mis
  • Writehistory :: Een site voor beginnende schrijvers
  • William Peynsaert, De revolutie van Russell Brand :: Plezant, maar 't zal niet voor morgen zijn
  • Strip over foute leerkracht
  • Boyhood :: Een film over niks of over alles
  • Eten, schrijven en lezen in Slowakije
  • Mijn vrouw blijft me verbazen
  • Slick and Silk :: een klein amateuristisch filmprojectje
  • Stalingrad en vrouwen versieren
  • Schrijven in de bunker
  • Operatie Walkure
  • Bent u gelukkig met wat u doet?
  • Geluk zoeken
  • Al die schone dingen die we niet laten gebeuren
  • Er is weinig net aan netwerken
  • Weg peddelen
  • Mijn loon weerspiegelt mijn lage zelfvertrouwen
  • Mijn dag in minder dan 1000 karakters :: Verbinding
  • Een tontine? Wat is dat nu weer?
  • Ge moet maar de pretentie hebben om u voort te planten
  • Gevallen op het veld van eer
  • Deze blog is verhuisd naar
  • De veel te heerlijke opwarming (13) :: wèèèèèèh
  • De veel te heerlijke opwarming (13) :: Mèèèèèèh
  • De veel te heerlijke opwarming (12) :: 8 km met Freud, dambusting cannabis en brokeback Dender
  • De veel te (h)eerlijke opwarming (11) :: Het rijdt niet, het staat stil
  • De veel te (h)eerlijk opwarming (10) :: Grootvader bouwt al lang geen Volkswagens meer en rijdt al zeker niet meer rond in Pershing of Leopard tanks
  • De veel te (h)eerlijk opwarming (9) :: De wilde weldoenster in mijn straat heeft Korsakov
  • De veel te (h)eerlijke opwarming (7):: Als een intercultureel koppel Engels wil afzweren
  • De veel te (h)eerlijke opwarming (6):: Mijn Roma-zigeuner wilde niet meewerken en Iwans verkrachtten liefste mollige vrouwen
  • De veel te (h)eerlijke opwarming (5) :: “Il y a full black à Denderleeuw et Aloste”
  • De veel te (h)eerlijke opwarming (4) :: papierwerk, geld, werken, statusangst en iets dat we voor 't gemak maar Karma zullen noemen
  • De veel te (h)eerlijke opwarming (3) :: het is niet al kak op Faecesbook
  • De veel te (h)eerlijke opwarming (2) :: drie overbruggingen en een klaplong
  • De veel te (h)eerlijke opwarming (1) :: red de wereld, lynch elke week een opniemaker
  • Rauwe rouw (16)
  • Rauwe rouw (15)
  • Rauwe rouw (einde)
  • Rauwe rouw (14)
  • Rauwe rouw (13)
  • Rauwe rouw (12)
  • Rauwe rouw (11)
  • Rauwe rouw (10)
  • Rauwe rouw (9)
  • Rauwe rouw (8)
  • Rauwe rouw (7)
  • Rauwe rouw (6)
  • Rauwe rouw (5)
  • Rauwe rouw (4)
  • Rauwe rouw (3)
  • Rauwe rouw (2)
  • Cappuccino :: Gelukkige (echte) verjaardag, George
  • Rauwe rouw (1)
  • Cappuccino :: Feedback van een volbloed perfectionist
  • Cappuccino :: Een vré gelukkige, Kurt
  • Cappuccino :: Bloedboeken
  • Cappuccino :: Leven in het nu en nooit meer nijdig zijn
  • Cappuccino :: Energetische sterfputten
  • Gelezen :: Vrouwen
  • Gelezen :: Achter je angst, ligt je kracht, van Jonathan Alpert
  • Mijn Syrische leerling over Syrië
  • Pestmails
  • In afwachting van ups, meer nieuws over downs
  • Wat doet een schrijverke zo dagdagelijks om zijn literaire carrière levend te houden?
  • Kortverhaal :: Koud Obstakel
  • Kortverhaal :: Doe het wel netjes
  • Kortverhaal :: Scalpenjagers
  • Ervaringen als beginnende leerkracht
  • CV tips van de VDAB
  • Gelezen :: The Last Full Measure
  • Moet uw passie ook uw werk zijn?
  • Koppels
  • Soms hebt ge een vacature die naar u schreeuwt
  • Vroeger plukten wij actrices van 't straat
  • Op restaurant met mijn psychiater
  • Een gevoel van belegering
  • Gedronken :: Rape me, demo versio, Nirvana, cd 3 van 'with the lights out'
  • Guerrilla sollicitaties, afwijzingen en kunstenaarsstatuten, maar ge leert er van
  • Waarom ik de rest van de week een zombie ben (helaas niet in een blockbuster)
  • Waarom ik nooit naar foto's van mijn vrouw kijk
  • Conformisme, Ramones en Club 27
  • “Ik heb zo'n maat, zie je, hij geeft mij het gevoel dat ik meer wilde dan ik kon stelen.”
  • Gelezen:: Jonge honden: is er nog toekomst voor de journalistiek?
  • niet EEN stompzinnige interesse, maar TWAALF stompzinnige interesses
  • Hij zit ook in u :: Maak kennis met een demon
  • Gelezen :: Maak van je merk een held, Guillaume Van der Stighelen
  • Gelezen :: Het spel der tronen: hiermee vergeleken is Machiavelli een lepe kleuter
  • Gelezen :: Amerika: een biografie van dromen en bedrog
  • Interesses waar ge niet rijk van wordt
  • Waarom ze die kutserie waar ik mij graag aan erger hebben afgeschaft
  • “Wat zit er daar achter?” “Hij wil u in uw poep pakken.”
  • Schaduwschrijven: andermans manuscripten opschonen
  • Interviews doen is niet: gewoon opschrijven wat ze u zeggen
  • Playing it safe, in fiscusdorp Erembodegem/Aalst
  • De volgende Twilight komt niet van uitgeverij Hautekiet
  • Inspiratie bestaat niet
  • Vrouwen, maandstonden en marketing
  • Onder collega's :: Fons Burger, auteur van 'Vrouwen'
  • De beste investering :: Blauwe bonen
  • Treingesprekken :: Zelfmoord in Roosdaal
  • Waarom mijn angst op de bodem van de Dender ligt
  • Provocerende homo's: waar of niet?
  • Onder collega's :: Jeroen Olyslaegers, ik wil uw branding pikken
  • 'jullie zijn allemaal de slachtoffers van een marketing holocaust'
  • Schrijverkens, smijt er op tijd het bijltje bij neer
  • De zeven spirituele wetten van succes- Deepak Chopra
  • De sixpack tirannie
  • Mijn adviseur gaat tien dagen, ehm, smurfen in Brazilië
  • Treingesprekken, treinlectuur en mijn eigenste Roma-zigeuner
  • Gratis bij proclamatie van uw zoon of dochter: N-VA-propaganda
  • Ik ben bang
  • My own private Sleepy Hollow: Halloween met mijn tante
  • Een bescheiden succesverhaal dat begon met veel Guinness
  • Maar er is ook goed nieuws
  • Getormenteerde jongensdromen
  • Skild ende vriend in Aalst anno 2012
  • Zeepbellen, individualisme, UFO's, Judas Iskariot, rommelmarkten en mijn vader
  • Het leven is ook...
  • 34 is net 15 (en was ik maar nooit geboren)
  • ik mocht er niks over zeggen, dus moest ik wel
  • In uw leven gebeurt niet meer of minder als het mijne, alleen ik ben zo stom om het op op een blog te zetten
  • Sinds ik bij een gazet werk zit mijn wijsvinger vaker aan de delete space dan aan de clitoris van mijn lief
  • Waarom een treincontroleur of andere ambetante nobody's dood slaan?
  • Ik word niet rap kwaad. Een open blogske aan de regisseur die mijn kloten kan kussen.
  • Frigide in een Marginaalst Café
  • waar ne mens zoal op peinst, op den trein terug van zijn werk
  • als ge dan eindelijk in de gazet staat
  • De plastic tetten van mijn jongste tante doen mij denken
  • Bijna geen kat op politiek debat, waar Voka beet in de arbeider zijn gat
  • Liefde is...niet meer kunnen masturberen
  • Gij moet mijn beste vriend zijn, want ik kan u wel wurgen
  • prentjes van blote tieten en harige kutten
  • The female alphabet: Pia
  • The female alphabet- Olga with the mjagkij znak
  • Silk- Alessandro Baricco
  • The imaginary girlfriend- John Irving
  • Model Behaviour, Jay McInerney
  • On Chesil Beach, Ian McEwan
  • Five reasons to read Outliers
  • What do Americans want?
  • What I talk about when I talk about running
  • Margot- If it hadn't been for streets
  • The X-files of literature, Arie Storm
  • Game of Thrones
  • Blue Mondays is
  • Only in Erembodegem
  • 7 things I like to read about in the news
  • Parental Advice
  • First Kill
  • Pat smear is not gay
  • when I grow up
  • Lore- A platonic Liaison
  • Kate
  • Jess-Towering goddess of feminity
  • Irene
  • Herlinde
  • Chuck Chalkers- teaching students nothing, except life
  • Georgina
  • Fay
  • The female alphabet:: Elise
  • The female alphabet: Denise
  • The female alphabet:: Cathy
  • Gratefulness

    Archief per week
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 03/10-09/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 13/10-19/10 2008
  • 22/09-28/09 2008


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs