Liefst 9 culinaire boeken van uitgeverij Lannoo zijn op de Gourmand World Cookbook Awards 2008 in de prijzen gevallen en dingen in mei van volgend jaar in hun categorie mee naar de bekroning The Best in the World. Het betreft volgende titels:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
* Carnet de cuisine - Piet Huysentruyt: bekroond als Best Television Celebrity Cookbook (België Nederlandstalig)

* Desserts et vin - Marc Declercq: bekroond als Best Book on Matching and Wine (België Franstalig)

* Haring & Maatjes - Stefaan Daeninck: bekroond als Best Fish and Seafood Book (België Nederlandstalig)

* Just Grilling - Peter De Clercq: bekroond als Best Barbecue Book (België Nederlandstalig)

* Just Cooking - Bart De Pooter: bekroond als Best Chef Book (België Nederlandstalig)

* Stoemp - Albert Verdeyen: bekroond als Best Local Cuisine Book (België Franstalig)

* Puur Toscane - Katrien Blanckaert: bekroond als Best Italian Cuisine Book (België Nederlandstalig)

* Truffels - Annemie Dedulle en Toni De Coninck: bekroond als Best Single Subject Cookbook (België Nederlandstalig)

* Scoren aan tafel - Felix Alen, Wim Casteleyn en Johan Dhaene: bekroond als Best Easy Recipes Book (België Nederlandstalig)

|