Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
21-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het hartveroverend levensverhaal van de eerste Gentse transseksueel

Pers en publiek zijn het er over eens: de monoloog "Kijk Mama Ik Dans" is een aangrijpend schot in de roos! Na een uiterst succesvolle tournee door Vlaanderen, Nederland en Frankrijk, komt deze bejubelde voorstelling nog éénmaal terug naar waar het allemaal begonnen is: in Gent! "Kijk Mama, Ik Dans" is op 2 maart te zien in Capitole Gent.

 

De Standaard: “We genieten van haar sappige vertelkunst en wanen ons in een Gents gedubde film van Almodóvar.”

 

De Morgen: “Een aangrijpende monoloog, waarbij ook veel en hard gelachen mag worden.”


 

Geboren Raoul, huidige naam: Vanessa.


Vanessa Van Durme heeft keuzes gemaakt in haar leven. Moeilijke keuzes, pijnlijke keuzes, keuzes waar ze haar ouders veel verdriet mee heeft gedaan. Nu is ze een gevierde actrice die haar zestigste verjaardag voelt naderen. Ze heeft mooie herinneringen aan haar werk voor de openbare en de commerciële omroep, aan de komedies die ze schreef én aan de prachtrol die ze in “Allemaal Indiaan” van Alain Platel en Arne Sierens speelde. 

 

Ze heeft ook nare herinneringen. In 1948 kwam ze als jongen ter wereld, als speciale jongen. Was ze homo? Was ze travestiet? Was ze transseksueel? Ze heeft die vragen zelf beantwoord en zonder enige hulp het lange, moeizame, dure pad naar de geslachtsverandering bewandeld. Onderweg is ze vuurspuwer geweest, stripper, prostituee. Ze heeft getwijfeld, gehuild, geleden, maar zich ook kostelijk geamuseerd.

 

In “Kijk Mama, Ik Dans” speelt Vanessa zichzelf, haar moeder, haar vader en terug zichzelf als zevenjarig jongetje. Over de onomkeerbare keuzes die ze heeft gemaakt in haar leven. Over haar twijfels, over haar angsten. Hoe is het om geboren te zijn in een lichaam dat eigenlijk aanvoelt dat het niet van jou is?

 

'Je wordt er een echte man van hoor, van dat transseksueel gedoe.'

In een regie van Frank Van Laecke, vertelt Vanessa op haar eigen, humoristische manier, maar grijpt je één seconde later naar de keel en doet je stilstaan bij het drama en de vooroordelen waarmee ze haar ganse leven heeft moeten afrekenen.

 

"Kijk Mama, Ik Dans" staat garant voor een hartveroverend, ontroerende en erg grappige rit doorheen het turbulente leven van een vrouw met ballen.
 

 

"Kijk Mama, Ik Dans"

Dinsdag 2 maart om 20.00u. in Capitole Gent

 

Ticketprijzen

Eenheidsprijs: 18 euro

 

Info en reservatie tickets

077/37 38 39

http://www.capitolegent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TANIA KLOEK & CHRISTOPHE AMEYE VERWACHTEN EEN KINDJE!

spring2.jpg     Berichtje van Studio 100:

Actrice Tania Kloek (danslerares Pia uit Spring) en Christophe Ameye (acteursregisseur en scenarist voor  Studio100) zijn heel blij te kunnen melden dat ze een kindje verwachten!

In de zomer van 2007 krijgen Juliet (bijna 5 jaar) en Achiel (8 maanden) er dus nog een broertje of een zusje bij.

Het koppel laat weten dat ze heel erg blij zijn met deze zwangerschap, en dat ze vol ongeduld uitkijken naar de komst van de kleine spruit.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tafelen in Vlaanderen - Project koppelt streekgastronomie, gastheerschap en toerisme

smakelijik_dagje.jpg  Eens op reis zijn wij allemaal gastronomaden. Tafelen geeft structuur aan een reiziger zijn dag. Die begint met een ontbijt in zijn hotel, in een koffieshop of broodjesbar. En terwijl hij zijn licht gekookt eitje sopt zit de toerist al te plannen, voor zichzelf of met zijn reisgenoten, hoe en wanneer hij zijn lunch zal nemen en waar de dag aan tafel zal eindigen.

Tafelen is in Vlaanderen meer dan eten en drinken alleen. Tafelen zit in de buik en in het hoofd, is gezelligheid en genieten van gastheerschap. Tafelen in Vlaanderen wil deze troeven van onze streekeigen tafel en eetcultuur zoals gedragen door de horeca in kaart brengen, ontwikkelen en koppelen aan de toeristische promotie van de Vlaamse regio’s en steden. Tafelen in Vlaanderen wil er mee voor te zorgen dat die tijd aan tafel onvergetelijk wordt voor iedereen die in Vlaanderen aanschuift. Gezellig samen eten en drinken is een essentieel onderdeel van de totale toeristische beleving en zorgt in belangrijke mate voor het tevreden gevoel dat men mee naar huis neemt. En het is een reden om terug te komen.

            

Voor het  toerisme als belevingseconomie, is de Vlaamse convivialiteit – genieten van gastheerschap – aldus een cruciale succesfactor. Wanneer tafelen kan verbonden worden met specifieke regio’s wordt het een krachtig marketinginstrument. Authenticiteit immers is één van de dingen die hoog op het verlanglijstje van de toerist staat. Tafelen in Vlaanderen is oud als de straat en supertrendy. In het buitengebied zijn de troeven de streekproducten en traditionele gerechten. Denk aan de geuze en kriek in Pajottenland, de bloesems en het fruit in Haspengouw, de paling in het groen van Waasland, waterzooi, witloof, mosselen en hop. In de steden zijn het de juist de buitengewone diversiteit en de allernieuwste trends die helemaal in lijn zijn met de dynamiek en beleving van de stad.

   

Aldus is Tafelen een belangrijke bron voor beeldvorming rond regio’s en steden en een cruciale succesfactor in de toeristische beleving van Vlaanderen. Het vermarkten van Vlaanderen via Tafelen heeft daarenboven ook een gunstig effect of complementaire sectoren zoals productie en distributie van streekproducten, plattelandsontwikkeling en locale culturele identiteit.

 

Tafelen in Vlaanderen vzw is sinds 20 oktober 2006 een publiek - privaat samenwerkingsverband, initieel gedragen door de 5 provinciale toeristische diensten (Westtoer apb, Toerisme Oost-Vlaanderen vzw, Toerisme Provincie Antwerpen vzw, Toerisme Limburg vzw en Toerisme Vlaams-Brabant vzw) en door de beroepsfederatie Ho.Re.Ca.Vlaanderen. Het agentschap Toerisme Vlaanderen zorgt voor ondersteuning op logistiek, inhoudelijk en marketing vlak. De Vlaamse minister Geert Bourgeois steunt via een tewerkstelling- en evenementensubsidie de opstart en uitbouw van deze publiek - private samenwerking. Het werkingsbudget voor 2007 bedraagt ruim 800.000 euro, naast de budgetten voor productontwikkeling en communicatie die worden ingezet binnen de reguliere werking van de stichtende leden en de aanvullende projectmiddelen van partners.

Reageer (0)

17-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een avondje "De Schedelgeboorten" ... een must !

De nieuwe show van de Gentse groep DE SCHEDELGEBOORTEN staat voor de deur!

De nieuwe CD is uit via LC Music, de single verschijnt volgende week, een ander nummer werd geselecteerd voor deel 6 van de "Komplete Kleinkunstkollektie" en in april sluiten ze het tiendaagse Cabaretten-Festival af in Gent. Op 19 januari gaan ze in première met hun nieuwe show "Beter dan tevoren" met een nieuwe lading cabareteske popliedjes.


SPEELLIJST

19/01 om 20u15: CC Strombeek -Bever (première)
20/01 om 20u15: CC De Werft - Geel - uitverkocht
25/01 om 20u30: CC De Ploter - Ternat
26/01 om 20u30: CC 't Bruggesken - Kapellen
27/01 om 20u30: CC De Herbakker - Eeklo
02/02 om 20u30: OC Westrand - Dilbeek
03/02 om 20u15: CC Leopoldsburg - uitverkocht
08/02 om 20u00: CC De Abdij - Geraardsbergen
09/02 om 20u00: CC De Spil - Roeselare

10/02 om 20u30: CC Podium - Deurne
15/02 om 20u30: Bij de Vieze Gasten - Gent
16/02 om 20u30: Bij de Vieze Gasten - Gent - uitverkocht
17/02 om 20u15: CC Muze - Heusden-Zolder
23/02 om 20u30: CC Gildhof - Tielt
24/02 om 20u00: CC Minnepoort -Leuven
02/03 om 20u15: CC Jan Tervaert - Hamme
03/03 om 20u30: CC Den Blank - Overijse
09/03 om 20u30: CC Zwaneberg - Heist o/d Berg -
 uitverkocht 
16/03 om 20u15: CC De Bogaard - Sint-Truiden
17/03 om 20u15: Stadsschouwburg - Ieper
21/03 om 20u15: CC Breughelzaal - Bree
24/03 om 20u00: CC Stroming - Evergem - uitverkocht
29/03 om 20u15: Arenbergschouwburg - Antwerpen
31/03 om 20u00: GC De Zwaan - Nazareth
29/04 om 20u00: Cabarettenfestival Capitole - Gent

Alle info op www.xlp.be en binnenkort méér info op deze webstek over DE SCHEDELGEBOORTEN !!

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIN met de klas een PIRATEN-PLOPSA-INDOOR-dag

Doe nu mee aan dé super coole Piratenwedstrijd!

Binnenkort zijn de piraten te bewonderen in de nieuwe show

“Het geheim van Esmeralda”.

Daarom geven ze nu al een deel van hun piratengeheimen prijs aan één klas vol winnaars.

Piet Piraat Show met voorstellingen in Antwerpen, Hasselt en Oostende

 
Wat kan je winnen? Ga met je hele klas naar Plopsa Indoor voor een onvergetelijke namiddag vol Piratenplezier samen met de enige echte Stien Struis, Berend Brokkenpap, Steven Stil en natuurlijk Piet Piraat.

 

Wat moet je doen om te winnen? Schrijf samen met je juf/meester en al je klasgenootjes hét mooiste piratengedicht. Er zijn een paar spelregels: het gedicht moet minstens 10 lijnen lang zijn en moet zeker deze woorden bevatten: Piet Piraat – storm – Scheve Schuit – Ahoy!

 

Stuur het gedicht naar piratengedicht@studio100info.be. Vergeet zeker niet jouw naam, klas en het telefoonnummer van de juf/meester te vermelden! De wedstrijd wordt afgesloten op zondag 21 januari om 21u!

 

Veel succes!

  

 



Het geheim van Esmeralda

Piet Piraat en de andere piraten komen net van Vulkaaneiland als ze op hun schip een zigeunermeisje ontdekken: Esmeralda.

Ze is wonderschoon en zegt dat ze het eiland wilde ontvluchten om een wereldreis te maken, maar Steven Stil vertrouwt haar niet. Piet is natuurlijk meteen verliefd en ook Berend Brokkenpap en Stien Struis worden dikke vrienden met haar. Maar op een avond blijkt dat Steven gelijk heeft: het is Esmeralda om de beker te doen die Steven Stil op een rommelmarkt heeft gekocht. Dat blijkt namelijk een magische beker te zijn! De vraag is alleen … zal Steven de andere piraten op tijd kunnen waarschuwen?

 

Het begin van een spannend avontuur tijdens de nieuwe Piet Piraat Show! Reserveer nu alvast je tickets!

 

 

PRAKTISCHE INFO

 

Het geheim van Esmeralda

Antwerpen  - Zaal Elckerlyc

18 & 19 februari 2007

 

Hasselt – Grenslandhallen

24 februari 2007

 

Oostende – Kursaal

25 februari 2007

 

Voorstellingen telkens om 13u en 15u15

 

Tickets & Info

070/344.555 -  www.studio100.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les krijgen of geven ... of vergaderen het donker ??


Voor de nationale campagne 'Met je oren zie je meer!' roepen alle onderwijskoepels en de onderwijsminister op om op woensdag 7 februari even 'les te geven in het donker'. Je kan een klas blinddoeken en speciale aandacht vragen voor actief luisteren, terwijl je andere zintuigen uitschakelt. Ook een geblinddoekte lerarenvergadering is bijzonder inspirerend. Je vindt ideeën op de website van Klasse en van Boodschap zonder Naam en in de pedagogische bijlagen bij Maks! en Yeti.
Scholen die een leuke actie doorsturen naar secretariaat.leerkrachten@klasse.be maken kans op honderd originele blinddoeken en een bezoek van de onderwijsminister (en de televisiecamera's) op 7 februari.

Meer info op www.klasse.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in een spellingstest ? Dan is er het Groot Nederlands Dictee van Davidsfonds



Hoe is het met uw spellingkennis gesteld? Hebt u de nieuwe spelling (2005) al helemaal onder de knie en neemt u graag de proef op de som? Of moet u dringend bijbenen? Dan is het Groot Nederlands Dictee van Davidsfonds en Knack de ideale (taal)gelegenheid!

Zaterdag 10 februari 2007 zijn er overal in Vlaanderen én op verschillende plaatsen in het buitenland preselecties voor jongeren en volwassenen. Wat staat er op het spel? Een prijzenpot van maar liefst € 50.000 en een zitje in de nationale finale!

  

Voor de hele familie

Iedereen kan meedoen aan het Groot Nederlands Dictee! Voor jongeren uit de laatste graad van het basisonderwijs en het volledig secundair onderwijs zijn er vier verschillende wedstrijdformules: Miniemen, Cadetten, Scholieren en Junioren. Volwassenen hebben de keuze uit 3 categorieën: het Liefhebbersdictee, voor mensen met interesse in spelling, het Specialistendictee, voor de echte spellingfanaat, en het Dictee voor anderstaligen, voor mensen die Nederlands leren en op een leuke manier hun tweede taal willen oefenen.

 

Overal in vlaanderen, en daarbuiten

De preselecties van het Groot Nederlands Dictee vinden plaats op zaterdag 10 februari in heel Vlaanderen én in Nederland, Luxemburg en Frankrijk. Ook dit jaar zijn er heel wat nieuwe preselectieplaatsen zodat deelnemers op maar liefst 79 locaties terecht kunnen voor een superspannend taalspel. Wie zonder kleerscheuren door de preselectieproef geraakt, wordt plaatselijk spellingkampioen en gaat naar huis met een knap prijzenpakket.

 

Finale in Vlaams Parlement

De allerbeste spellers maken natuurlijk ook kans om erbij te zijn op de nationale finale, op zaterdag 10 maart in het Vlaams Parlement. En wat staat er op het spel? Woordenboeken en cd-roms van Van Dale, kostbare pennen van Pelikan, vakantiekampen van STI, weekendarrangementen van Toerisme Limburg, filmtickets van Kinepolis en stapels boeken van het Davidsfonds.

 

Meer info

Alle informatie over het Dictee vindt u op www.davidsfonds.be/dictee of in de infofolder die u kan aanvragen op het Nationaal Secretariaat van het Davidsfonds via dictee@davidsfonds.be of op 016/310.600. Deelnemen aan de preselecties kan alleen met een deelnemerskaart die vóór zaterdag 27 februari 2007 moet besteld worden. Hoe dat precies gebeurt, leest u in de folder of op de website (onder ‘Hoe deelnemen?’).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gents Designmuseum biedt kwaliteit

Gevel Design museum Gent

In het Gentse Designmuseum lopen nog tot en met 7 april 2007 volgende tentoonstellingen:

"De dynastie Wolfers: meesters in zilver"
De tentoonstelling brengt een overzicht van het oeuvre van het gerenommeerde huis Wolfers, dat vooral door de artistieke productie van Philippe naam en faam verkreeg en internationaal doorbrak. Naast Louis, Philippe en Marcel als centrale figuren van de expositie, komen ook andere kunstenaars die met de firma samenwerkten aan bod. De deelname van het huis Wolfers aan de internationale tentoonstellingen wordt speciaal belicht.

"Marimekko: stoffen, mode, architectuur"
In 1951 richtten Armi en Viljo Ratia de firma Marimekko op om het naoorlogse Finland op te fleuren met blitse interieurtextielen en kleding. In 1960 stond het bedrijf in één klap op de kaart. Jacky Kennedy kocht zeven jurken van een tot dan toe vrij onbekend label. De stoffen, voorzien van grote grafische patronen in uitgesproken kleuren, werden een icoon van de jaren 1960. Begin de jaren 1980 verdween het bedrijf uit de schijnwerpers, om in 1991, onder leiding van Kirsti Paakkanen, een nieuw elan te krijgen. En met succes. De sterke en zeer herkenbare prints uit de jaren 1960 worden aangevuld met hedendaagse realisaties van jonge Finse ontwerpers.

"Dark ­ Don¹t we all love the DARK"

"Ajour.
Juweel uit beeld ­ Siegfried De Buck, Luc Derycke en Bart Janssen "

 

Alle info op www.design.museum.gent.be  - Jan Breydelstraat 5 – 9000 Gent (09/267.99.99)

Dagelijks geopend (behalve op maandag) van 10 tot 18 uur

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weetjes van woensdag 17 januari 2007
Klik op de afbeelding om de link te volgen Weetje uit de ROETS-kalender (week 3: de week van Jacques Brel):

Een reiziger beschreef omstreeks 1400 een bezoek aan een Brusselse 'stoof': een gemoedelijke sfeer met gezang en dans, heerlijke maaltijden met zachte Reinwijn en het gezelschap van 'lichte' dames

Weetje uit de SPORT-kalender van Het Sporthuis:

Een voetbal wordt gemaakt van 32 stukken leer, die bij elkaar worden gehouden door 642 naden.
Basketballen worden gemaakt van synthetisch materiaal ... en ook rugbyballen worden tegenwoordig zo gemaakt. Ooit werden deze vervaardigd uit varkensblazen.

Weetje uit de SPORT-kalender van de stad Gent:

Deze unieke kalender bevat niet alleen een voorstelling van het Gentse sportbeleid en een overzicht van de Gentse sportinfrastructuur, maar geeft tevens een zo compleet mogelijke opsomming (met alle belangrijke coördinaten) van de Gentse sportclubs en de manier waarop een club erkend kan worden. Afsluiten doet deze kalender (te koop aan 5 € in de stadswinkel en de sportdienst) met een agenda 2007 waarin de belangrijkste sportevenementen staan vermeld per datum.

Reageer (0)

16-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf 17/1 héél wat vernieuwingen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste vrienden,

Hieronder al enkele nieuwe berichten MAAR ... vanaf woensdag 17 januari mag U op deze webstek héél wat méér nieuws verwachten ........
Interessante info, prijswinnaars, CD-en boekbesprekingen, nieuwtjes ....

Tot dan,

Johan

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindeloos fietsplezier in de Leiestreek

cover-fietsfolder-ezineDat de Leiestreek een echte fietsregio is, wordt onderstreept door de nieuwe fietsbrochure die Toerisme Leiestreek in januari voorstelt. Veilig, ver weg van het drukke verkeer, genietend van de rust en de natuur kan je eindeloos fietsen langs de vele waterwegen, oude spoorwegbeddingen en schilderachtige landschappen van de regio.
Nieuw in 2007 zijn de thematische fietstochten die uitgestippeld worden op het Fiets-Net-Werk. Een illustrerende en begeleidende brochure is hierbij de leidraad. Daarnaast kan je ook op de fiets koers maken aan de hand van de satellieten. Vertrekkende vanuit Kortrijk fiets je 4 of 6 dagen met de GPS op het fietsstuur en verken je de mooiste plekjes. Ook informatie over het Fietfeest, doortocht Tour de France en wat vernieuwingen op het Fiets-Net-Werk staan in de kijker.

Wens je de fonkelnieuwe brochure? Bestel ze met een mailtje naar info@toerisme-leiestreek.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Urgent.fm zorgt voor bioscoopplezier


Op dinsdag 23 januari om 22u30 organiseert Sphinx Cinema een feestelijke vertoning van de film "Cashback", in samenwerking met WeekUp en met Urgent.fm.

Urgent.fm geeft maar liefst 75 tickets weg voor deze voorstelling! Kan jij als blokkende student wat vertier gebruiken of wil je er gewoon even
tussenuit met je vrienden, luister dan zeker naar onze 'blokshow' Block Out!, elke dag tussen 17u en 19u in de ether via 105.3fm. Met een beetje
geluk sleep jij die tickets in de wacht!

Over Cashback:
Romantische komedie, Groot-Brittanië, 2007, 1u35
Van: Sean Ellis
Met: Sean Biggerstaff, Emilia Fox, Stuart Goodwin, Michael Dixon, Michael
Lambourne, Michelle Ryan, Shaun Evans

Omschrijving:
Nadat zijn vriendin hem aan de deur zet, krijgt Ben, een kunststudent, last van slapeloosheid. Hij gaat nachtwerk doen in de lokale supermarkt om
de lange, slapeloze uren te verdrijven. Om de verveling van de nachtploeg tegen te gaan, beeldt hij zich in dat hij de tijd stopt om de artistieke
schoonheid te bewonderen van de bevroren wereld - vooral Sharon, het stille meisje aan de kassa, die misschien een antwoord heeft voor zijn
slaapprobleem..

Block Out, van 17u tot 19u op Urgent.fm, te beluisteren via 105.3 fm in Gent en via www.urgent.fm elders in de wereld.

Reageer (0)

14-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Belgian Beauty zoekt nu al opvolgster !!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op 21 oktober 2006 werd de Molse 21-jarige studente rechten Anne-Marie Ilie verkozen tot Miss Belgian Beauty 2007.

Reeds drie maanden doorkruist ze het ganse land voor de meest uiteenlopende actes de présence, interviews, fotosessies en presentatiewerk.


Binnenkort reist ze naar Italië, Suriname, Vietnam en Egypte. Ze wordt uitgenodigd op de meest exclusieve party's en nog steeds ontvangt ze
verrassende geschenken. Ze geniet volop van haar gloednieuwe Nissan Cabrio die ze won en ondertussen is haar spaarrekening ook al serieus aangedikt, want Miss Belgian Beauty is als enige Miss-verkiezing een royaal betaalde job. Zij ontmoet veel belangrijke mensen, de ideale gelegenheid om aan networking te doen en haar relatiekring uit te breiden. En met een ervaren manager als Ignace Crombé loopt alles op wieltjes en vormen ze het perfecte professionele duo.

Wie wil nu niet in de voetsporen treden van Anne-Marie Ilie en ook genieten van deze unieke ervaring ?

Neem daarom deel aan de komende voorselekties en stuur zo vlug mogelijk je kandidatuur.


Ben je minstens 18 en nog geen 26 jaar op datum van de finale (20 oktober in Casino Knokke), ongehuwd, kinderloos en heb je de Belgische nationaliteit,
dan kan je deelnemen aan de voorselectie op zondag 4 maart in Hotel Serwir te Sint-Niklaas en indien je geselecteerd wordt, kom je terug naar de tweede voorselectie op zondag 25 maart in het Gosset Hotel te Groot-Bijgaarden.


Je stuurt voor 25 februari een handgeschreven brief met curriculum vitae en twee foto's (geen pasfoto's) naar :

Verkiezing Miss Belgian Beauty

Organisatiebureau Animô-Ignace Crombé, Dr. Dumortierlaan 37, 8501 Bissegem (Kortrijk).


Voor meer info, bel Ignace Crombé op 0475/71 50 24 of neem een kijkje op de websites www.annemarie-ilie.be of www.missbelgianbeauty.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio BEMBEM viert eenjarig bestaan!

Radio BEMBEM, de leukste kidsradio op het internet, bestaat één jaar. Dit wordt gevierd op zondag 21 januari 2007 met een groot verjaardagsfeest in Plopsa Indoor Hasselt. Het park opent speciaal voor Radio BEMBEM zijn deuren van 10u tot 18u en wordt voor de gelegenheid in een feestelijk BEMBEM-kleedje gestoken. Kinderen kunnen nog tot en met zondag 14 januari surfen naar www.radiobembem.be om tickets te winnen.

Bekende artiesten mogen zeker en vast niet ontbreken op de eerste verjaardag van Radio BEMBEM. Showbizz Bart is gastheer van dienst en ontvangt om 15u Marjolein, Tonya, Pim, KIKX en Belle Perez op het podium voor een spetterend optreden. Ook Bumba is van de partij en brengt 2 shows: om 12u en om 14u. Naast de vele attracties van Plopsa Indoor Hasselt kunnen de kids zich ook laten schminken of bij de ballongoochelaar langsgaan. Radio BEMBEM deelt cadeautjes uit en er zijn nog extra coole prijzen te winnen met een spannende zoekwedstrijd in het park.

Met heel wat bekende gezichten, de leukste cadeautjes en fantastische optredens wordt het eerste verjaardagsfeest van Radio BEMBEM een dag om nooit te vergeten!

Radio BEMBEM is een initiatief van Q-music en Studio 100. De leukste kidsradio heeft ook een uitgebreide website www.radiobembem.be met spelletjes, verhalen, een moppentrommel, verzoekjes en heel wat wedstrijden voor kinderen van 3 tot 9 jaar.

Reageer (0)

08-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het column-moment van Kurt 'Biezebaaze' Burgelman
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wat hebben we met z’n allen weer een hoop wensen verstuurd de afgelopen weken.

“Gelukkig (nieuw)jaar”, “beste wensen” en “en een goede gezondheid” waren ook dit jaar weer de favorieten. “En dat we dit jaar de grote pot mogen winnen” is een klassieker die het overal goed blijft doen ... alhoewel men er in Moeskroen dit jaar niet echt enthousiast op reageerde. “Voor u eentje met suiker” is aan een comeback bezig en zou volgend jaar alle bovenstaande wel eens naar de kroon kunnen steken. De bedenkingen bij sommige verstuurde kaartjes, sms’jes en mails blijven wijselijk binnenskamers. Niet eens zolang geleden kocht je kaartjes met kerstballen, kerstmannetjes en blinkende nieuwe jaartallen per 10 in een pakje op de markt of aan de ingang van de Delhaize. Je had altijd wel een pakje op overschot liggen in een of andere schuif. De vooruitgang heeft ons deze zekerheden afgenomen ; tegenwoordig zijn er sites waar je je eigen persoonlijke wensen, compleet met lachende gezinsfoto’s, kan ineenknutselen. Je surft even langs depost.be voor een paar gepersonaliseerde postzegels en 5 werkdagen later worden je creaties aan huis geleverd. Als je over een gemiddelde familie- en vriendenkring beschikt, is zo’n aanpak wel een hap uit je feestbudget. Dit kan je echter oplossen door er precies genoeg te bestellen…en juist daar beginnen de problemen ! Op het moment dat je met de breedste glimlach en de warmste kerstgevoelens je wensen op de post hebt gedaan, slaat het noodlot toe. Uit alle delen van het land sluipen ze namelijk als een giftig gas bij je thuis naar binnen : de wenskaarten uit onverwachte hoek !! Hoeveel keer je ook over je lijstje bent gegaan, hoe goed je alle adresbestanden ook hebt uitgepluisd, elk jaar is het weer van dattem. Vervolgens begint de rush om de afzenders van die rotdingen alsnog je gemeende “vrolijke feestd…” , of beter “een spetterend wat-er-nog-overblijft-van-het-nieuwe-jaar” toe te sturen. Op de markt of aan de ingang van de Delhaize vind je dan natuurlijk geen pakjes van 10 meer en 5 werkdagen wachten op je gepersonaliseerde bestellingen is al helemaal uit den boze. Hoe je het ook oplost, je valt door de mand…je bent niet spontaan op het idee gekomen om er “eentje met suiker” te wensen aan iemand die dat voor jou wel deed.

Ik stel voor dat we volgend jaar enkel nog een gelukkig nieuwjaar wensen aan diegenen die we dat ook echt doen. Het is mooier, oprechter…en het spaart een hoop miserie uit !

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in een Nazareth consommé ?

Nazareth consommé



Ingrediënten:

  • 240 g ganzenlever
  • 32 rivierkreeftjes
  • een glas vermout
  • peper en zout
  • Nazarethkaas
  • krachtbouillon van eend

Bereiding:

Individuele soepkommetjes (in hotelporselein) voor 3/4 vullen met bouillon van eend. De ganzenlever in blokjes snijden en 5 minuten laten trekken in vermout met zout en peper. De leverblokjes en de gepelde rivierkreeften over de kommetjes verdelen, er bovenop wat geraspte Nazarethkaas strooien en 10 minuten in een zeer warme oven laten gratineren.

(bron: www.belgischekazen.be)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ARS Entertainment blaast Sha-na nieuw leven in

Voor de fans van de Vlaamse muziek is er goed nieuws. Platenfirma ARS Entertainment heeft besloten om de populaire damesformatie ‘Sha-Na’ nieuw leven in te blazen. Samen met bezieler/bedenker Raymond Felix liggen de plannen klaar om in het voorjaar de eerste single van Sha-Na op de
markt te brengen, in het najaar (september) zou dan het 4de album moeten volgen.


thumbnail  thumbnail

Wie Sha-Na zegt gaat onmiddellijk terug naar de gouden jaren negentig, toen de Vlaamse muziek hoogtij vierde. In 1992 scoorde Sha-Na z’n eerste hit met de Vlaamse versie van de Abba-cover ‘Fernando’. Het nummer stond hoog in de hitlijsten en het was meteen het startschot van het vrolijke duo. In ruim tien jaar tijd scoorde Sha-Na een resem hits die nog steeds zijn terug te vinden in het collectieve geheugen van muzikaal Vlaanderen. Wie kent de liedjes ‘Je weet maar nooit’, ‘De orgelman’ en dé nummer één hit ‘Eviva Espana’ niet?! Sha-Na bracht 4 succesvolle Nederlandstalige albums op de markt, de groep wisselde 3 keer van bezetting.

 

Met trots en enthousiasme blaast Raymond Felix Sha-Na nieuw leven in: “Ik ben heel blij dat de mensen van ARS Entertainment zo enthousiast zijn én geloven in mijn geesteskind Sha-Na. Ik zal in tegenstelling tot het verleden aan de zijkant mij ontfermen en samen met mijn vriend en songwriter Jacques Verburgt vooral bezig houden met het repertoire van de groep. Het dagelijkse management en de leiding laat ik over aan anderen”.

 

Wie interesse heeft om deel uit te maken van de nieuwe meidengroep Sha-Na moet vandaag nog reageren. ARS zoekt meisjes tussen de 18 en 30 jaar, spontaan en enthousiast. Kan je bovendien graag zingen én zing je graag in het Nederlanstalige genre, dan moet je écht wel reageren. Stuur je gegevens (c.v. met/zonder muziekdemo) naar ARS Entertainment – Singel 5 te 2550 Kontich. Je kan ook mailen naar kurt@arsentertainment.
Wie weet ben jij deze zomer wel de nieuwe Sha-Na ster op het podium in Blankenberge.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker bibberen in het Gentse water op 14/1
Affiche Bibberduik 2007

Op zondag 14 januari 2007 om 14.30 uur heeft de Sportdienst Gent een afspraak met 999 bibberhelden tijdens de 3e bibberduik Gent. Deze eerste sportieve afspraak in 2007 vindt plaats op de Blaarmeersen. Dit jaar is Pierke de ‘badmeester van dienst’. Onder zijn deskundige leiding wordt de Bibberduik Gent opnieuw een ludieke mix van een stevige muzikale opwarming gevolgd door de uitzinnige en unieke bibberduik in de vijver van de Blaarmeersen. Natuurlijk wordt elke moedige en eervolle bibberheld beloond met een felbegeerd badeendje. Een deelname aan de bibberduik wordt gekenmerkt door fierheid, trots, eer maar is bovendien kleurrijk. Menig bibberheld tooit zich in een sierlijk gewaad en dobbert elegant tussen de badeendjes. De vijver is die dag voor eventjes de veiligste thuishaven voor knotsgekke zoetwaterliefhebbers.

Heb je echter koudwatervrees? Sta dan voor een keertje aan de kant en moedig de 1.000 bibberhelden aan bij hun topprestatie. Naast het sportieve gedeelte is er ook nog het bibberplein met drank- en eetstanden.
Afspraak dus met Pierke op het coolste evenement van 2007.

Nieuw Bibberduik voor Kids

Bent u tussen 6 en 12 jaar en hebt u een zwemdiploma van minstens 25 meter? Dan mag u dit jaar voor het eerst deelnemen onder begeleiding van papa en/of mama. Opgelet, een bibber-tandem bestaat dus uit maximum één jongere met één volwassene.

Info en inschrijvingen

Wil u meer weten en/of deelnemen aan de 3e bibberduik Gent surf dan vanaf maandag 4 december naar de website www.gent.be/sport of bel de Sportlijn 09 266 80 00. Op de website staat alle info over inschrijvings- en deelnamevoorwaarden alsook het volledige bibberduikprogramma. Wil u tot de 999 bibberhelden van Gent behoren? Schrijf u dan nu in via de website of bel naar de Sportlijn Gent 09 266 80 00 (alle weekdagen 9-12 uur en 13-18 uur, gesloten tijdens weekend).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Helder", terug van weggeweest op Gentse Urgent fm

  Na een korte rustperiode neemt Helder de draad weer op waar het gebleven was: bij de klassieke muziek. Het concept van het programma is hetzelfde gebleven: Helder poogt nog steeds klassieke muziek aan jongeren aan te bieden in vijf minuten op een no-nonsense manier. Dat wil zeggen, zonder belerende toon, zonder uitleg over de muziek zelfs.

En toch werd Helder in een nieuw jasje gestoken: voortaan worden klassieke muziekfragmenten uitgezonden die de wenkbrauwen zullen doen fronsen, van de meest bevreemdende oude muziek tot de modernste interpretaties. Helder wordt een moment van muziekbeleving en wil een kennismaking zijn van klassieke muziek naar jongeren toe. 

 

Nieuw is ook dat de fragmenten niet meer ingeleid zullen worden. Wel wordt de luisteraar doorverwezen naar de website van Helder, www.urgent.fm/helder, waar hij meer informatie kan vinden over de gehoorde muziek en over het klassieke cultuurleven in Gent. De luisteraar beslist dus zelf in hoeverre hij geïnformeerd wil worden.

 

Helder werkt samen met heel wat aanbieders van het klassieke cultuurleven in Gent. De Vlaamse Opera, De Bijloke, De Rode Pomp, het Conservatorium en kunstacademie De Poel bieden niet alleen de muziek aan die uitgezonden wordt, ze werken ook mee aan een platform dat via de website van Helder klassieke muziek aan jongeren wil rijken. 

 

Helder, elke werkdag - behalve woensdag - om vijf voor vier op Urgent.fm, te beluisteren via 105.3 fm in Gent en via www.urgent.fm elders in de wereld.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben jij kandidaat voor de verkiezing van Leie-Ambassadrice ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op Paaszaterdag 7 april vindt de tweede editie plaats van de verkiezing Leie-Ambassadrice in de Salons Cortina te Wevelgem.

De verkiezingsshow wordt aan mekaar gepraat door Ignace Crombé en Miss Belgian Beauty Anne-Marie Ilie.

Momenteel is het Leiecomité  volop op zoek naar kandidaten die het kroontje willen overnemen van de huidige ambassadrice Ophélie Coture.


Ben je tussen de 17 en 25 jaar jong in 2007, ben je woonachtig in West-of Oost-Vlaanderen, ongehuwd en kinderloos, stuur dan vóór 20 januari een handgeschreven brief met cv en 2 foto's (geen pasfoto) naar :

 

Verkiezing Leie-Ambassadrice, Organisatiebureau Animô-Ignace Crombé,

Dr. Dumortierlaan 37, 8501 Bissegem (Kortrijk).

 

De winnares krijgt 750 euro cash en mag één jaar lang rondtoeren met een gloednieuwe Renault Clio. De eerste eredame krijgt 500 euro en de tweede eredame 250 euro. Uiteraard zijn er voor alle kandidaten nog veel naturaprijzen te winnen. 

Stel dit niet langer uit en stuur vandaag nog uw kandidatuur. Het wordt beslist een unieke ervaring !

 Voor meer info :  0475/71 50 24 of www.leieambassadrice.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs