Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
09-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie houdt van cabaretten kan in Gentse Capitole terecht ...
CABARETTEN
Hans Liberg – De Laatste Kans
 
Hans Liberg staat vanaf vandaag met zijn show “De negende” in de Arendberg Schouwburg. Deze voorstellingen zijn jammer genoeg volledig uitverkocht.
 
Wie Hans Liberg dus nog aan de slag wil zien heeft enkel nog een laatste kans... op het Cabarettenfestival!  
 
Cabarettenfestival
Wouter Deprez, Alex Agnew, Wim Helsen,…
Dit hi-hilarisch festival verzamelt de grootste comedy-talenten van de lage landen. Met een programma die je van je stoel doet rollen van het lachen. Een must voor iedere comedy liefhebber.
 
Hans Liberg op hert Cabarettenfestival
De volgende keer dat Hans Liberg in Vlaanderen te zien is, is tijdens dit festival op vrijdag 21 april om 20 uur in Capitole Gent. Maar ook voor deze voorstelling vliegen de kaartjes de deur uit.  Snel zijn is de boodschap!
 
 
Cabaretten: het programma
 
Het festival loopt van 19 tot en met 30 april in Capitole Gent

19 april 2006 – Arie en Silvester
20 april 2006 – Alex Agnew
21 april 2006 – Hans Liberg
22 april 2006 – Bert Kruismans
23 april 2006 – Wouter Deprez (uitverkocht)
26 april 2006 – Wouter Deprez (uitverkocht)
27 april 2006 – Wim Helsen (uitverkocht)
28 april 2006 – Caveman
29 april 2006  - Stand Up Night met 4 stand up comedians: Danny van Britsom, Piet  Depraitere, Henk Ryckaert, Thomas Smith
30 april 2006 – Jummoo

 
info en reservatie tickets
 
077/37 38 39
www.sherpa.be
www.musichallgroup.be
 
Ticketprijzen - incl reservatiekost – excl verzendingskost.
 
25 euro voor Hans Liberg, 18 euro voor de andere voorstellingen.
Abbonement: wie minimum 3 voorstellingen bezoekt, krijgt per ticket 10% korting

Reageer (0)

08-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOEK VAN DE WEEK (8 - 14/3/2006)



We zouden de wereld geweld aandoen mochten we vandaag niet eens blijven stilstaan bij het aangrijpende boek van Annemie Struyf en Lieve Blancquaert. Deze beide dames hebben samen al heel wat watertjes doorzwommen en brachten eerder al heel wat opzienbarends uit zoals "A la limite. Verhalen over leven, liefde en dood" (2002) en "Insjallah, mevrouw. Ontmoetingen (z)onder de boerka" (2004).

Het dagboek in zwart-wit zoals ik U dit vandaag wil voorstellen is niet alleen een verhaal over hiv-patiënten in Kenia maar ook over toekomstperspectieven, het geluk binnen het verdriet èn de wil om ondanks alles te overleven. Niet in het minst overtuigen de twee dames de (reeds talrijke) lezers met een blik die eigenlijk 'achter de schermen' zou kunnen worden genoemd maar jammer genoeg de dagelijkse realiteit is.

Prachtige fotografie die zodanig indringend is dat de tranen van sommige gefotografeerden zich transformeren naar èchte tranen, momenten die weinigen onder ons ooit zullen meemaken, verhalen die nooit of nooit een sprookje zullen zijn of worden ... en niet te vergeten: het verhaal van Achieng èn Hope ... een zwart meisje van 14 maanden dat momenteel het geluk vindt bij de auteur van het boek en haar gezin.

Als er één boek is dat ik zonder enige twijfel aan al mijn vrienden als geschenk zou willen geven, dan is het zonder enige twijfel "Mijn status is positief" ... gewoonweg omdat ik er zeker van ben dat ze allemaal in de ban zullen zijn van deze wereld anno 2006 ... in goede en kwade dagen, in ziekte en gezondheid ... en dan niet in het minst in Kenia.

Het boek is uitgegeven bij Roularta Books (www.roulartabooks.be) en kost 22,90 euro.
Voor zij die nog niet overtuigd zouden zijn: kijk gewoon op maandagavond eens naar één (op 13/3 om 21.10 uur voor de tweede aflevering) en geniet van "De moeder van mijn dochter" (op zoek naar de geschiedenis van een adoptiefdochter).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD van de WEEK: OP VERZOEK - WILLY SOMMERS

   

Bij MAGIC verscheen eind 2005 een dubbelaar onder de titel "Op verzoek - Willy Sommers" waarop zowaar 34 bekende en minder bekende nummers van deze Vlaamse rasartiest verzameld zijn en op deze manier een boeiend en vooral muzikaal overzicht geven van de 35-jarige carrière. Van 'Zeven anjers, zeven rozen', over 'Jij en ik', 'Azzuro', 'Kleine Karlien' ... tot 'Jij bent als een droom'. Voor iedere liefhebber van de Vlaamse muziek is dit dubbelalbum een èchte aanrader en zelfs een must ! Maar er is méér want de nieuwe single van Willy ("Ik mag van je houden") is eveneens te beluisteren op het album zodat het eigenlijk een 3-CD is geworden.

We zijn er vanuit onze radio-ervaring overtuigd van dat artiesten als Willy Sommers zeker nog niet het achterste van hun tong hebben getoond en dat er in de toekomst nog heel wat wegen zullen bewandeld worden die leiden tot muzikaal plezier en succes. Als de bliksem dus naar de platenzaak en voor zij die beter een beeld dan een tekst onthouden (of memoriseren) hebben we bovenaan dit artikel de covers van het dubbelalbum en de single geplaatst.
Alvast veel luisterplezier en surf gerust eens naar www.magicproductions.be of naar de officiële website van Willy Sommers die je het beste bereikt door een klik naar www.willysommers.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe zou het met de Gentse SIOEN zijn ?

Na de Gouden Plaat voor debuut ‘See You Naked’ heeft Sioen, nu ook een Gouden Plaat beet voor z’n 2de Cd: ‘Ease Your Mind’, 1 jaar na de release ervan.

 

Sioen heeft een uitnodiging op zak voor het Meet in Beijing festival in Peking – China.

Tussen 30 april en 5 mei zullen Sioen en band 4 keer in China optreden, waarvan 3 keer op het druk bezochte Meet in Beijing festival.

 

Dit komt voor ons niet zo maar uit de lucht vallen. Onze Chinese agent, een vlot Chinees sprekende vlaming, zocht en vond een label dat Sioen wil uitbrengen in China. Dat gebeurt in mei, naar aanleiding van de Sioen-optredens.

 

In september 2006 volgt een 2de tournee, dit keer voor 2 weken. 

 

Tot die tijd zit Sioen niet stil:

 

In februari was Sioen gastzanger bij de reeks Bram Vermeulen hommage – optredens die de oorspronkelijke band van Bram doorheen Vlaanderen bracht. In die band oa. Ernst Jansz (Doe Maar) en Katarina Vermeulen, dochter van.

Deze reeks hommages krijgt zijn orgelpunt in de Ancienne Belgique op 21 maart. Sioen zal er, samen met de andere gastzangers Raf Walschaerts (Kommil Foo), Geert Hautekiet, Jan Dewilde en Katarina Vermeulen 3-4 Bram Vermeulen songs brengen.

 

Nog in maart covert Sioen Björk, in het kader van de door het STUK georganiseerde Vadermoord – reeks. Sioen covert Björk niet met zijn normale band, maar zonder piano, enkel begeleid door 3 saxofoons (!).

 

Ook al in maart hopen we een belangrijke stap te zetten richting Frankrijk. Op 13/03 is een showcase gepland in La Scène Bastille – Parijs, samen met Absynthe Minded. Enkele labels hebben interesse en beloven te komen kijken.

 

In april start een mini-theatertournee, ook al in een afwijkende bezetting: Sioen in trio: Frederik Sioen(piano/zang) + Jeroen Baert (viool) + Laurens Smagghe (drum). Sioen brengt er naast songs van zijn eerste 2 Cds in een aangepaste versie ook 4 à 5 nieuwe songs, die op de 3de Cd (die pas april 2007 uitkomt) terechtkomen.  

 

13/03 La Scène Bastille – Parijs – Frankrijk (www.lascene.com)

20/03 Sioen meets Björk – Vadermoord – STUK – Leuven (www.stuk.be)

21/03 Bram Vermeulen hommage – AB – Brussel (www.abconcerts.be)

24/03 Schlachthof – Kassel – Duitsland

25/03 Schwankhalle – Bremen – Duitsland

29/03 Fêtes de la musique – Louvain La Neuve

 

06/04 Sioen in trio – Candelaershuys – Brussel (uitverkocht)

07/04 Sioen in trio – CC Strombeek

12/04 Sioen in trio – CC Ter Dilft – Bornem

13/04 Sioen in trio - Vooruit (Theaterzaal) – Gent

17/04 Sioen in trio – CC De Spil – Roeselare (uitverkocht)

21/04 Sioen in trio – De Velinx – Tongeren

29/04 Sioen in trio – Arenbergschouwburg – Antwerpen

 

30/04 – 05/05 Meet in Beijing – Peking – China (www.meetinbeijing.com)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste editie van HET SCHLAGERFESTIVAL !!

Schlagerfestival


Op 1 en 2 april slaan VTM en Ethias Arena de handen in elkaar voor de eerste editie van het SCHLAGERFESTIVAL waaraan diverse artiesten uit Vlaanderen en Nederland hun medewerking verlenen. Kijk gewoon maar even naar de affiche hierboven en herken Laura Lynn, Willy Sommers, Vader Abraham, Eddy Wally, Dennie Christian, Koos Alberts, Nicole & Hugo , Jimmy Frey, Jannes, Maarten Cox en het duo Patrick & Carina.

Tijdens het festival krijgt U ook de kans om te stemmen op enkele van deze artiesten met het oog op de uitreiking van de 'Tien Om Te Zien-schlageraward", dus rep U naar www.vtm.be, www.freerecordshop.be of www.hetschlagerfestival.be

VTM en TROS zullen het concert later op het jaar uitzenden maar er zelf bijzijn blijft natuurlijk de mooiste herinnering !
Meezingen en kippenvelmomenten ... alle ingrediënten zullen aanwezig zijn.

Indien U als vereniging of groepen vanaf 50 personen wil afzakken naar de Grenslandhallen (Hasselt), informeer dan via 011/299.423 (Tim Rofessart) naar de voorwaarden OF  doe beroep op TOFFE TOURS (070/223.223) of www.toffetours.be

Tickets kosten 25 - 30 of 35 euro en kunnen besteld worden via www.sherpa.be of rechtstreeks bij de filialen van Free Record Shop. 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor filmliefhebbers: de Jozeph Plateauprijzen 2005

Winnaars Joseph Plateau Prijzen 2005 bekend

L'Enfant Beste Belgische Film van 2005

Buitenspel van Jan Verheyen wint Publieksprijs

GENT (7 Maart 2006) - Op de uitreiking van de Joseph Plateau Prijzen 2005 in de Gentse Vooruit is L'Enfant uitgeroepen tot Beste Belgische Film van 2005. De film sleepte maar liefst vijf Plateau Prijzen in de wacht, voor Beste Film, Beste Regisseur, Beste Acteur, Beste Actrice en Beste Scenario. Ondertussen is het al de vierde keer dat de broers Dardenne met de Joseph Plateau Prijs voor Beste Belgische Film naar huis gaan.

Na La Promesse (1996), Rosetta (1999) en Le Fils (2002), mochten Luc & Jean-Pierre Dardenne nu ook voor L'Enfant een Joseph Plateau Prijs in ontvangst nemen. De film was in totaal goed voor vijf Joseph Plateau Prijzen: Beste Belgische Film, Beste Belgische Regisseur (Jean-Pierre en Luc Dardenne), Beste Belgische Actrice (Deborah François), Beste Belgische Acteur (Jérémie Renier) en Beste Belgische Scenario (Luc & Jean-Pierre Dardenne).

De Joseph Plateau Prijs voor Beste Belgische Componist ging naar Georges Van Dam voor de muziek die hij schreef voor Vendredi Ou Un Autre Jour.

Danny Elsen won de Joseph Plateau Prijs voor Beste Belgische Cinematograaf (De Bloedbruiloft / Buitenspel / Vendredi Ou Un Autre Jour / Verlengd Weekend)

De prijs voor Beste Belgische Kortfilm ging naar Forever van Jonas Govaerts

De Publieksprijs, voor de film met het beste box office resultaat, ging naar Jan Verheyen voor Buitenspel.

De Joseph Plateau Prijzen is een initiatief van de vzw International Filmfestival van Vlaanderen met o.m. de steun van Sabam en de Stad Gent - Stadsmarketingsfonds www.josephplateauprijzen.be

33e Internationaal Filmfestival van Vlaanderen - Gent
10-21 oktober 2006 -
www.filmfestival.be

Reageer (0)

06-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WALES - tips voor april (Engelstalig)
 

 

News From the Big Country

April Edition

 

Arts

Artes Mundi
National Museum Cardiff
February 11 - May 7

Artes Mundi is a major biennial event for the contemporary visual arts, celebrating artists from across the world. Click here for details.

Blaenafon Booktown Spring Festival Blaenafon
March 31 - April 2

Watch out Hay, there's a new literary and arts festival in town. Click here for details.

WNO Spring Season
Wales M.Centre - Cardiff
Europe's busiest touring opera company come home for their spring season. Click here for details.

Porthcawl Jazz Festival
Porthcawl
April 15

Accomplished jazz players perform. Call 01656 786639 for details.

Llandudno Victorian Extravaganza
Llandudno
April 29 - May 1

Old time street fair with steam engines, street entertainers and stalls in the streets of Llandudno. Click here for details.

Easter Events

Eggciting Eggs
April 14
Bring two hard boiled or blown eggs to decorate and a box to take them home in! Call 01978 822780 for details.

Easter Egg Trail
Chirk Castle, Chirk
April 14 - 17

Celebrate Easter with a children's trail in the Castle's magnificent gardens. Prize for every trail completed. Click here for details.

Find more National Trust easter events here

Easter Explorers
N
ational Wetlands Centre Wales, Llanelli, April 14 - 30
Activities for all the family throughout the Easter holidays. Click here for details.

Easter Egg-stravaganza
Elan Valley Visitor Centre, Elan Valley, April 14 - 17

Come and ''eggsplore'' with our family fun quiz - winner gets a BIG Easter Egg! Click here for details.

Other Events

Gourmet Food Festival
Llanwrtyd Wells
April 1 - 2

From the town that brought you bog-snorkelling, there's nothing bog-standard about this excellent celebration of food. Click here for details.

Welsh Festival of the Horse
Margam Park, Port Talbot
April 16 - 17
The first festival celebrating all things equine promises to be top-notch. Click here for details.

Llandudno Transport Festival
Bodafon Fields, Llandudno
April 29 - May 1

Largest transport festival in Wales and one of the best in the UK. Click here for details.

The Celtic Challenge Rowing Race
Aberystwyth
April 29 - May 1

Four rowers each, some Celtic Longboats and a 90-mile route between Ireland and Wales. Contact 01970 624575 for details.

For information on great farmers markets in April, please click here

Walking

Ponds, Peace and Perspective
Pen y Fan to Manmoel
April 1

A beautiful walk starting from on old canal feeder pond, taking in the peaceful hamlet of Manmoel and the area's industrial past. Contact 029 2088 0011 for details.

Winter Wanders
Caerphilly
Until April 6

Self-guided walks with special offers for walker friendly accommodation and eating out discounts. Click here for details.

Newport Bay Spring Walking Festival, Newport, Pembrokeshire
April 28 - May 1

Where better to spring-clean your soul than the Pembrokeshire Coast National Park? Call 01239 820912 for details.

For further details on any of the events mentioned in this newsletter, e-mail.

The next edition of News From the Big Country will be out end of March.

Workshops &
Demonstrations

Fibre Sculpture Workshop
Plas Tan y Bwlch, Maentwrog
March 31 - April 2

Use simple traditional basketry techniques and a range of natural materials to construct your own small scale fibre sculpture or vessel. Click here for details.

Stitch an Altered Book
Plas Tan y Bwlch, Maentwrog
March 31 - April 2

Create exciting, colourful, textural, stitched surfaces within the frame work of an old or new book. Discover how existing text and illustrations can inspire creative freedom. Click here for details.

Sugarcraft Demonstration
Penrhyn Castle
April 1

Explore the delicate art of making cake decorations with Joy Roberts. Click here for details.

Easter Offers

Gourmet Easter Break
Ynyshir Hall, nr. Machynlleth

A 3-day break starting with a welcome glass of champagne on the Friday and a Michelin Starred menu to choose from, followed by a Chef's 7-course tasting menu on the Saturday evening, and 5-course meal on the Sunday. Includes full breakfast each day and guests will also get chance to meet the Chef, and share some of his secrets! From £476 to £725 per person for the three day culinary experience. Click here for details.

Tre-Ysgawen Hall, Hotel & Spa
nr. Llangefni

April 1st sees the launch of the luxury 2-day 'Indulgence' Spa Break , which includes pamper day lunch, 3-course Dinner and full Breakfast, 2 x 1 hour Treatments and use of spa facilities per day. It also includes champagne and gift on arrival! Click here for details.

Cyfie Farm
nr. Llanfyllin

Enjoy a minimum 2-night special break from £80 per room for B&B (based on 2 sharing) or from £120 for 2 people sharing for DB&B. Also available is one of their stunning new self-catering cottages (Sheep Dip Cottage) available £383 for a week or £279 for a 3-night Break, both prices for 4 people. All prices include use of the brand new outside hot tub with spectacular views over The Vyrnwy Valley! Click here for details.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erkenning nieuwe traditionele streekproducten
Acht nieuwe traditionele streekproducten erkend.
Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen overvleugelen andere Vlaamse provincies met erkenningen
De werkgroep streekproducten van VLAM verleende op 24 januari aan 8 nieuwe producten het label STREEKPRODUCT.BE. In totaal zijn er nu reeds 31 producten die dit label mogen dragen. De verdeling per provincie is nu als volgt : Antwerpen (4), Limburg (3), Vlaams-Brabant (10), Oost-Vlaanderen (8), West-Vlaanderen (6).

Volgende Vlaamse streekproducten komen bij op de lijst: (Tussen haakjes staat de naam van de producent.)

Kempense Balkenbrij (BUVA, Houthalen)
Kempense zwarte pensen (Vleeswaren Vandecruys, Geel))
Lokerse paardenworsten (Topslager Geert, Lokeren)
Westhoek hoeveboter (Hoeve Sioen, Passendale)
Torhoutse mosterd (Mostaard Wostyn, Torhout)
Vlaamse gedroogde hesp (Grega Vleeswaren nv, Buggenhout)
Boerenpaté uit Veurne Ambacht (De Veurn’ Ambachtse bvba, Alveringem)
Poperingse hopscheuten (De Lovie, Poperinge)
Surf gerust voor meer informatie naar www.vlam.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DANSEN ... het blijft IN met o.a. La Noche de la Pasión
Hoe lang blijft de danshype in Vlaanderen nog duren ?
Wat blijft honderduizenden mensen bewegen ?

De danskoorts is nog lang niet over want april wordt dé dansmaand bij uitstek! La Noche de la Pasión op Paaszondag 16 april en de Dans.dag op 22 april zullen opnieuw duizenden dansliefhebbers op de been brengen. Begin april verschijnt bovendien het boek ‘Iedereen kan dansen’ van de hand van Stefaan Van Laere in samenwerking met tangospecialist Pol Van Assche. En op 29 april wordt de Internationale Dag van de dans gevierd.
La Noche de la Pasión
is een begrip voor dansend Vlaanderen. Alweer op de vertrouwde Paaszondag, maar nu in de historische Bijloke-site in Gent. Organisator Polariteit maakt er opnieuw één feestavond/nacht van met een zeer uitgebreid en spannend voorstellingsgedeelte waar dans, muziek, expressie, emotie… hun plaats krijgen. Zelf dansen kan natuurlijk ook in de Tango- en Salsa-ruimte.

Danspunt, hét steunpunt voor dans in Vlaanderen, organiseert op 22 april in de Kortrijkse Schouwburg de Dans.dag 2006. Iedereen kan er zowel passief als actief proeven van de rijke diversiteit en kwaliteit die amateurdans in Vlaanderen biedt. Op het programma staan
verrassende dansinitiaties en performances, een spetterende dansshow en een discofuif. En dit allemaal gratis !

Op
de Dans.dag worden ook foto’s tentoongesteld die Johan Martens maakte voor het boek ‘Iedereen kan dansen’. Auteur Stefaan Van Laere zoekt in dit boek, dat begin april in de boekhandel ligt, naar de ziel van de dans. Naast een overzicht van populaire dansstijlen en disciplines zijn er ook levendige getuigenissen van gepassioneerde dansliefhebbers, zowel professionelen als amateurs.

Surf ook eens naar www.danspunt.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme in Limburg spreekt aaaaaaaaaaaaan !

FIETSPARADIJS LIMBURG
Vlaanderen kiest fietsroutenetwerk tot 'Achtste Wereldwonder'
Vlaanderen heeft zopas het fietsroutenetwerk, een Limburgse uitvinding, met ruime meerderheid verkozen tot 'Achtste Wereldwonder'. Lees wat Fietsparadijs Limburg zo 'wonderlijk' maakt.

Bokrijk wordt ook een FOS
Het Domein Bokrijk wordt in de loop van dit jaar uitgebouwd tot fietsonthaal- en servicepunt (FOS), het elfde al in Fietsparadijs Limburg. Een FOS is een poort tot het Fietsparadijs, een ideaal startpunt. Gratis surfen aan 'hotspot' fietskiosk

Alle Limburgse fietsonthaal- en servicepunten worden vanaf eind maart een Belgacom ADSL-'hotspot' (uitgezonderd Bokrijk). Informatie opzoeken via www.toerismelimburg.be is er gratis.

GPS-codes op alle knooppuntenborden
De 6-koppige provinciale onderhoudsploeg van Fietsparadijs Limburg brengt de GPS-codes aan op alle palen van het fietsroutenetwerk. Verneem de voordelen hiervan.

Fietsparadijs Limburg-fietsen online reserveren
Vanaf 15 maart kan je het gehele verhuuraanbod van Fietsparadijs Limburg ook online reserveren via www.toerismelimburg.be.

4 nieuwe fietsroutes met Verhalenfluisteraar
Begin april openen er 4 nieuwe 'belevingsvolle' fietsroutes met de trendy Verhalenfluisteraar. Die vertrekken aan de fietsonthaal- en servicepunten van Genk, Lommel, Peer en Sint-Truiden.

'Elektrische' huurfietsen in Haspengouw en Voerstreek
Fietsparadijs Limburg stelt vanaf 1 april in Sint-Truiden, Bilzen en Voeren ook huurfietsen met trapondersteuning ter beschikking van de fietsrecreanten.

Ook tandems en kinderfietsen te huur
Toerisme Limburg vzw breidt haar verhuuraanbod nog verder uit: vanaf 1 april zijn er ook tandems en kinderfietsen te huur.

Bijgewerkte fietskaart op slijtvast papier
De fietskaart van het hele Limburgse fietsroutenetwerk werd onlangs volledig geactualiseerd. Ze wordt voortaan gedrukt op een papiersoort die uitstekend bestand is tegen water en scheuren.

10 belevingsvolle uitzichtspunten langs fietsroutes
Toerisme Limburg legt vanaf begin april 10 belevingsvolle uitzichtspunten aan langs het fietsroutenetwerk. Er komen picknicktafels met banken, een schuilhut, fietsrekken en streekinformatie.

Surf voor meer info naar www.toerismelimburg.be

Reageer (0)

05-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JAJA maar NEENEE ... of gewoonweg leuk toneel !

Op vrijdagavond 3 maart was ik te gast in Astene (Zaal Ter Leie) alwaar het Dorpstheater Astene (kortweg DOTAS) voor de zoveelste keer hun publiek liet genieten van toneel in de meest zuivere vorm. Ze kozen voor een stuk van Rudi Bekaert met als titel "Jaja maar Neenee" dat voor de plaatselijke vereniging werd bewerkt en geregisseerd door Roeland De Trazegnies.

Het mag gezegd dat zowel het stuk als de vertolking ervan een bijzonder plaatselijk gevoel weergeeft en dat iedere acteur/actrice ernaar streeft de essentie van het verhaal weer te geven. Kort gezegd: het verhaal brengt diverse personages samen die elkaar ontmoeten in de hall van het sociaal appartementsgebouw en dat en her wat geroddeld wordt is in deze omstandigheden méér dan normaal te noemen. Ondanks enkele minieme onregelmatigheden (muziek met haperingen èn een souffleuse die blijkbaar de ganse zaal wil laten genieten van haar fluistertalent) èn de iets te lange speeltijd om het aangenaam gezellig te laten blijven, slaagt iedere toneelspeler erin de lach èn het avondgenot te laten botvieren.

Vlaanderen mag fier zijn om nog dergelijke mensen te vinden die 6 maanden lang repeteren voor amper 5 speelavonden, vandaar dat ik met veel plezier volgende personen feliciteer met hun prestaties: Geert Claus, Kathleen Verkeyn, Marleen Van Autrijve, Teis Derweduwen, Charlotte Van Acker, Frederik Van Laere, Daniël Haelvoet, Lieve Picard, Tom Peeters, Sara De Graeve, Arlette Claeys en last but not least Adelheid Van Doorne. Zonder daarom alle anderen te vergeten die op één of andere manier dit stuk tot een leuk avondgebeuren laten uitbloeien.

Wie graag nog eens een avondje wil genieten van toneel .... kan nog terecht in Astene op 10 - 17 en 18 maart - telkens om 20.00 uur.
Reserveer dan best Uw kaart(en) via 09/386.43.59 of dotas.astene@hotmail.com ... maar U zal vlug moeten zijn !!

   

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stadsradio ROELAND wéér MET live-stemmen !!

Dat de Gentse stadsradio Roeland één van mijn mooie (misschien wel de mooiste) herinneringen is, zal ongetwijfeld voor de insiders (zowel artiesten als collega-radiomakers als fans (?)) geen geheim zijn.
Het is dan ook met genoegen dat ik enkele oud-collega's in de kijker mag plaatsen die lang hebben moeten wachten om nog eens (eindelijk !) live op radio hun troetelkind mogen koesteren.
Op 1 maart 2006 kregen enkele medewerkers weerom de kans om hun ervaringen en interesses af te vuren op een (hopelijk nog) ruim geïnteresseerd publiek. Dat Radio Roeland een begrip is in Gent (en ver daarbuiten) mag dan wel een zekerheid wezen, enkele maanden enkel gebruik maken van computermuziek en hier en daar wat lokale ingevulde minuten heeft sowieso de nodige repercusies. Maar gelukkig blijft de wereld bestaan door de inbreng van enkele goede zielen zoals Willy Van Bouchaute en Frank Peers er enkele zijn.
Wie houdt van kersvers sportverslaggeving in combinatie met genietbare muziek zit goed op zondagnamiddag van 15.00 tot 18.00 uur met "Café Sportief" in samenstelling en presentatie van Willy Van Bouchaute (een man met een aangename stem èn ooit een lid van The Garnets). Een méér dan gevarieerd aanbod i.s.m. de sportredactie van AVS Oostvlaamse Televisie zorgt ervoor dat iedere sportliefhebber zijn of haar gading vindt. En zéér belangrijk: omstreeks 17.15 uur hoort U alle nationale en provinciale (tot en met 4de) voetbaluitslagen ..... wie biedt er meer ??

Diezelfde zondag (van 11.00 tot 13.00 uur) presenteert Frank Peers het programma "Podium" wat al jarenlang garant staat voor een portie kwalitatieve informatie over toneel en theater. Frank weet als geen ander de wereld vóór en achter de schermen binnen te dringen en heeft via studiobezoeken, boeiende interviews èn aangepaste muziek een concept gevonden waar zelfs de nationale omroep soms een puntje mag aan zuigen.

Kortom: de zondag op Radio Roeland is de moeite waard om eens languit te genieten en doe dat dan op 103.8 FM

Reageer (0)

04-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Gentse Handelsbeurs programmeert voor MAART :

Het is maart en het zal nu niet lang meer duren voor we de terrassen en de bloemetjes buiten kunnen gaan zetten. Tot het zover is kunt u bij De Handelsbeurs nog genoeg binnen vertieren, want in maart heeft de Handelsbeurs een programma waar je zeker niet omheen kunt. Voor de liefhebbers van klassieke muziek zijn er maar liefst drie trio’s om uit te kiezen. Of kies niet en ga naar allemaal. Daarnaast zal op 17 maart een Turks-Oostenrijkse-Engelse multimix in de gedaante van Fatima Spar & Die Freedom Fries uw wereldmuziekhart een sprongetje doen maken. Op 25 maart komt Popa Chubby, de schrikwekkend grote, struise en rauwe bluesman! Hij vult het podium letterlijk en figuurlijk met de blues. Het contrast met Laura Vital, die 28 maart de Spaanse flamenco in onze zaal brengt, kan bijna niet groter zijn. Maar ze beginnen zondag 5 maart met het aanstormende Belgische talent tijdens de halve finale van Humo’s Rock Rally.

Concerten Maart

Voor meer info omtrent de bovenstaande concerten : www.handelsbeurs.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CAALS & VAN VOOREN brengen U in zomersfeer

CAALS & VAN VOOREN ZOMERSHOW: TICKETS NU TE KOOP!

  

Met de barre kou en onverwachte sneeuwval van de laatste dagen nog vers in de botten, durft een mens al eens naar de zomer verlangen. Vraag dat maar aan Luc Caals en Dirk Van Vooren. Die kijken nu al reikhalzend uit naar hun zomeruitstap naar Blankenberge. U voelt ons al komen: de Caals en Van Vooren Zomershow wil ook in 2006 danig op uw lachspieren werken. En er is nog meer hartverwarmend nieuws: u kan uw tickets – en dus een stukje zomer - nu al bestellen. Ziehier de details:

 WAT?           CAALS & VAN VOOREN ZOMERSHOW

 WAAR?         CC CASINO BLANKENBERGE

 WANNEER?   Van 8 juli tot en met 30 augustus 2006

 Tickets zijn te bekomen bij Sherpa middels een telefoontje naar 070/223.233.

Categorieën: 20 – 25 – 30 EUR

 

 

 

 

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie wordt Leie-ambassadrice 2006 ?

VERKIEZING LEIE-AMBASSADRICE 2006 NEEMT DROOMSTART !

 

 

De eerste editie van de verkiezing Leie-Ambassadrice belooft nu reeds een succes te worden.

 

Toen enkele Bissegemnaren beslisten om in oktober 2005 het Leiefeestcomité op te richten en de jarenlange traditie van de Leieprinsesverkiezing opnieuw gestalte te geven, was er voldoende ambitie aanwezig om meteen de lat vrij hoog te leggen.

De nationale Miss-Maker Ignace Crombé, tevens woonachtig in de Kortrijkse Leiegemeente, werd in het comité opgenomen en meteen was er voldoende knowhow om er een spetterende eerste editie van te maken. Het meterschap van deze verkiezing werd toevertrouwd aan de reeds gekroonde Miss Belgian Beauty Céline Du Caju.

 

De verkiezing vindt plaats op Paaszaterdag 15 april in de mooie feestzaal van de Salons Cortina te Wevelgem. Naast de verkiezingsshow zijn er ook optredens van het showballet Steps, de Russische zanger Oleg, cartoonact Dirk Van Vooren en de Cappaert Sisters uit X-factor. De ganse avond wordt aan mekaar gepraat door Ignace Crombé.

 

Het kroontje, het erelint en de unieke prijzenpot zal het streefdoel zijn van de 18 deelnemende finalisten. Ze komen uit West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen en zijn allen tussen 17 en 25 jaar jong.

De avond zal bestaan uit mondelinge en theoretische proeven, maar ook uit diverse choreografieën onder leiding van choreografe Nathalie Janart.

De kapsels worden verzorgd door Coiffure Unique uit Bissegem en de schoonheidszorgen door Studio Steps.

 

De jurytafel bestaat uitsluitend uit Bekende Vlamingen waaronder Miss Belgian Beauty en Mister Belgium, maar ook Lorenzo Staelens, Garry Hagger, Odilon Mortier, Bram Bierkens, Mike Verstraeten, Valérie Thys, Spillie, Ro Burms en actrice

Martine Jonckheere.

 

Heel wat bekend volk dus op deze verkiezing Leie-Ambassadrice 2006.
Ook u kan er nog bij zijn. Toegangskaarten kosten 10 euro in voorverkoop en
15 euro aan de deur.
Voor meer info : bel Animô-Ignace Crombé op 0475/71 50 24

 

Deze verkiezing is een realisatie van het Leiefeestcomité bestaande uit voorzitter Philippe Verschaete, secretaris Freddy D’hondt, financieel beheer Hans Vlieghe, public relations Ignace Crombé en leden Stijn Beelprez, Philip Deplaecie en Frank Demuynck.

Oostvlamingen mikken uiteraard op een overwinning van Rosalinda Olano Rodriguez (Overmere) of Sientje Van de Weghe (Zingem) of de Gentse Gaëtane Vermeire.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nieuwste nummer van SMAAK is uit !!
Kort maar krachtig: De nieuwste Smaak is er !
Een voorproefje ?
Kijk dan even op:
http://www.mensmedia.be/smaakinh.html
en voeg www.magazinesmaak.be toe aan Uw favorieten ... zeker als U houdt van gastronomie en lifestyle !

Reageer (0)

02-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ken jij Edith en Simone ?

'EDITH & SIMONE' een indrukwekkende muzikale vertelling.

 

Het leven van Edith Piaf is genoegzaam bekend.   Hoe dramatisch dit leven ook was, enkel hierover een stuk maken zou ons in herhaling doen vallen.  Anders wordt het wanneer we dit leven door de bril van haar vermeende halfzus Simone Berteaut bekijken.  Zij heeft heel de opgang van Piaf van nabij meegemaakt, vanaf de straat tot de grote podia.  Zij was de getuige van het leven van Piaf.  Maar wat betekende het voor haar om in de schaduw van een icoon te leven ?  Dagdagelijks haar grillen te moeten ondergaan ?  Zowel emotioneel als financieel afhankelijk van haar te zijn ?   En dit alles in de zelf opgebouwde overtuiging dat met een beetje geluk zij in de plaats van Piaf had kunnen staan.  Een leven waarin haat en liefde zeer dicht bij mekaar liggen en waarin de leugen een cruciale rol speelt om hun speciale relatie in stand te houden.  Het verhaal van hun relatie is meer dan alleen maar het verhaal van man naar man, van chanson naar chanson.  Het is het verhaal van de eeuwige zoektocht naar liefde.

 

'Edith en Simone' brengt dit verhaal op een unieke manier. De muziek van Piaf, live gebracht, is de leidraad in dit stuk. Met Ann van den Broeck in de rol van Edith Piaf en Chris Bus als Simone werd gekozen voor een stijlvolle vertolking van de hoofdrollen. 

 

Carry Goossens, Geert Hunaerts en Gunther Reniers tekenen voor de rollen van Louis Leplée, Marcel Cerdan en Charles Aznavour. Eén voor één 'grote heren' die een belangrijke invloed hebben gehad op het levensverloop van Edith Piaf. Met deze unieke cast tekenen we ook op de scène voor de nodige grandeur.

 

Tickets voor de voorstellingen in de Zuiderkroon zijn nu beschikbaar.

 

'EDITH & SIMONE'

Voorstellingen vanaf woensdag 13 september 2006 (première) om 20u15 in de ZUIDERKROON te Antwerpen, 

Info en tickets via www.sherpa.be of telefonisch op het nummer 070 25 20 20.

Verdere details van alle voorstellingen volgen in komende persberichten.

 

EDITH & SIMONE  is een productie van ZUIDERKROON EVENTS en VMMa

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geheime tape in kluis nationale omroep ???

Een vergeten schuif van de VRT gaf onlangs een opvallend geheim prijs. Tussen een stapel verloren gelegde bandopnames werd een tape gevonden met daarop een live opgenomen Radioshow uit het begin van de jaren ’70 die nooit werd uitgezonden.

 

Tussen de muziek door herkent men de stemmen van o.a.  Jo met de Banjo,  Zaki,  Lutgart Simons,  Paul de Wyngaert,  Julien Put,  Michel Follet,   Paul Verbrugghe,  Bart Peeters,  Paul de Meulder,  Jan Schoukens,  Bert Geenen,  Gust de Coster,  DJ Pepe,  Guy Deprez,  Mark Lefever … kortom: een pittige staalkaart van wat toen radiomakend Vlaanderen was.  En toch werd dit nooit uitgezonden.

 

Navraag bij al die mensen leidde tot een mysterieus spel van ontkennen, doorverwijzen, geheimdoenerij.  Niemand wou of durfde de waarheid achter die opname onthullen. Wat is hier aan de hand ?

 

Backline kreeg een kopie van die tape in handen en slaagde erin een groot deel van de betrokken muzikanten en DJ’s weer op te sporen.  Als bij wonder kon die historische “Vergeten Radioshow” zo goed als integraal gereconstrueerd worden. 

In maart 2006 brengt Backline die  LEGENDARY LOST RADIO SHOW  uit op CD.

 

En er is méér!  Backline brengt diezelfde show ook  LIVE op het podium, mét de oorspronkelijke muzikanten nog wel.

 

En als klap op de vuurpijl :  voor deze unieke “heropening” van de Jaren ’70, heropent Backline ook éénmalig de al even unieke Belgische Rocktempel van die dagen. 

Remember  ZAAL  LUX in  HERENTHOUT ?  Jawel,  waar indertijd U2 optrad, Dire Straits zelfs 2 keer, en ga zo maar door… Alle groten passeerden hier de revue en als Vlaanderen al een internationale festival- en concerttraditie heeft, dan werd die daar geboren.

THE LEGENDARY LOST RADIO SHOW

 

Op Woensdag 22 maart 2006,  20u00 - Zaal Lux,  Dorp 13, Herenthout

                                                                           Info via  03-270.16.67

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt Elio De Rupo een Vlaming ?
In het laatste nummer van het tijdschrift Over taal. Tijdschrift voor taal, tekst en communicatie praat Elio Di Rupo over het Nederlands:
 
"Als wij in de jaren ‘70 voor meer bilinguïsme gekozen hadden, zouden we nu veel minder communautaire problemen hebben."

Verder vindt de Waalse minister-president Nederlands "een heel moeilijke taal voor de “Latijnen”."

 

Het volledige interview kunt u lezen op http://www.uga.be/pdfs/n19.pdf

 
Verder in het nummer: 'de taal van Antwerpse jongeren' en 'polair gevoelige items in het Nederlands', naast de vaste rubrieken 'Dossier', 'Broodje taal', 'Te boek', 'Idioom& co' en 'Quiz'. Nieuw: 'Column'.

Meer informatie over het tijdschrift kan je met veel plezier verkrijgen bij Filip Devos - Hoofdredacteur Over taal (09/223.20.71 - 0478/35.19.14)

Reageer (0)

01-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme Oost-Vlaanderen op goede water-weg

Alle brochures in een Weg van Water-jasje

cover WegwijsDe frisse aanpak van de Weg van Water-campagne van Toerisme Oost-Vlaanderen valt duidelijk in goede aarde. Daarom hebben ze besloten dat het gele badeendje mag opduiken op de covers van alle gratis brochures. Het gaat om de overzichtspocket "Wegwijs in Oost-Vlaanderen", de brochures "Dagtrips voor groepen" en "Overnachten in Oost-Vlaanderen" en de evenementenkalender. Je kan al deze gratis publicaties bestellen bij Toerisme Oost-Vlaanderen. Alleen voor de verzending vragen ze een kleine bijdrage. Je kan de brochures natuurlijk ook afhalen bij de plaatselijke diensten voor toerisme of toeristische infokantoren.

Ook de toeristische regio's van de Vlaamse Ardennen, het Meetjesland, het Waasland, de Leiestreek en Scheldeland hebben hun nieuwe publicaties af. Het overzicht van nieuwe brochures vind je op www.tov.be.


Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs