· Asperges: bevatten veel vitaminen B1 en B6 en zink.
· Broccoli: voor zijn hoge gehalte aan vitaminen B1, B3 en C en aan foliumzuur, magnesium en zink.
· Tomaten: vooral de aanwezigheid van het aminozuur tyrosine maakt van de tomaat een antidepressivum!
· Kropsla, veldsla, eikenbladsla, lollo bionda en lollo rossa: belangrijk wegens het gehalte aan foliumzuur.
· Ijsbergsla en Romeinse sla: forse leveranciers van vitamine B1.
· Bloemkool: nodig voor de vitaminen B6 en C.
· Spinazie: zorgt voor een echte pepkuur wegens de hoge gehaltes aan de vitamine B1, foliumzuur, magnesium, selenium, zink, tryptofaan en tyrosine.
· Paprika: heel nuttig voor de vitaminen B6 en C, maar ook voor het magnesium.
· Peterselie en waterkers: hoge gehaltes aan de vitaminen B1, B3, B6 en C, aan magnesium en tryptofaan.
· Aardbeien: in de lente een belangrijke bron van vitamine C.