Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
14-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James Last en Bert Kaempfert op een dubbelalbum verenigd

Na Yasmine & Ann Christy, Wim De Craene & Boudewijn De Groot èn Tom Jones & Engelbert Humperdinck is er weerom een BACK TO BACK-CD:

foto

De twee legendarische Duitse componisten en orkestleiders James Last en Bert Kaempfert zijn voor het eerst verenigd in een uniek overzicht op 2CD’s. Niks dan hoogtepunten uit de "easy listening", met onvergetelijke evergreens als Biscaya, The Lonely Shepherd, Barcarolle, Wonderland by Night, Afrikaan Beat, Swingin’ Safari, Strangers in the Night en vele andere!

Na al die jaren kunnen deze grootmeesters nog steeds aanspraak maken op een frisse eigen sound en blijven hun vrolijke klassieke melodieën moeiteloos overeind. Het is een enorm melancholisch geluid dat bij de muziekliefhebber ongetwijfeld mooie herinneringen doet herleven. De typische sound is dan ook onmiskenbaar aanwezig en is niet meer weg te denken uit de orchestrale toppers.

James Last & Bert Kaempfert – Back To Back (2CD) is nu overal verkrijgbaar en is een productie van 
ARS ENTERTAINMENT - UNIVERSAL MUSIC 

Tracklist

CD1: James Last

1. Biscaya / 2. The Lonely Shepherd (Thema "De Verlaten Mijn" met Gheorghe Zamfir) / 3. Theme from Elvira Madigan / 4. Prisoner's Chorus "Nabucco"/ 5. Barcarolle / 6. Lara's Theme / 7. Ouverture Die Hochzeit des Figaro / 8. Rosamunde / 9. Mexico / 10. Romance pour Violin / 11. Lichtersteiner Polka / 12. Ayacucho (met Berdien Stenberg) / 13.Paradiesvogel (met Horean Chrishan) / 14. North Sea Waltz / 15. Traumschiff Thema / 16. Orange Blossom Special / 17. Games That Lovers Play / 18. Guantanamera / 19. La Vie en Rose / 20. Happy Heart

CD2: Bert Kaempfert & His Orchestra

1. Afrikaan Beat / 2. Swingin' Safari / 3. Living It Up / 4. Magic Trumpet (Happy Trumpeter) / 5. That Happy Feeling / 6. Skokiaan / 7. Wonderland by Night / 8. Tenderly / 9. Danke Schön / 10. L.O.V.E. / 11. Wooden Heart (Muss I Denn, Zum Städtele Hinaus) / 12. Holiday in Scotland / 13. Caravan / 14. Patricia / 15. Morgen / 16. But Not Today / 17. Moon Over Naples (Spanish Eyes) / 18. Sweet Caroline 19. Red Roses for a Blue Lady / 20. Strangers in the Night

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Themaplan "Hemels Gent" in spoor van Lam Gods

pics/visit/Nieuws 2011/Hemels Gent.jpg

Zevenenzeventig jaar geleden, in de nacht van 10 op 11 april 1934, werd twee panelen van het wereldberoemde Lam Gods gestolen. Een ervan, ‘De Rechtvaardige Rechters’, is nog steeds vermist. Naar aanleiding hiervan geeft Toerisme Gent het themaplan ‘Hemels Gent’ uit. Op het plan staan de bekendste religieuze gebouwen in Gent verzameld, met de Sint-Baafskathedraal en ‘De Aanbidding van het Lam Gods’ in de hoofdrol en de diefstal als leidmotief.

Alle bezienswaardigheden met een religieus karakter zijn op het plan aangeduid en krijgen op de ommezijde een beknopte omschrijving. De Sint-Baafskathedraal, ‘De Aanbidding van het Lam Gods’en de diefstal van ‘De Rechtvaardige Rechters’ komen uitvoeriger aan bod. Een route beschrijft alle locaties die een rol speelden bij de verdwijning van; of de zoektocht naar het ontbrekende paneel. Verder staat er op het plan een lijstje met weetjes rond het Lam Gods en een reeks tips voor de geïnteresseerde bezoeker die meer wil weten rond het thema.
Een selectie eethuizen, cafés en winkeltjes met een religieus geïnspireerde naam vervolledigen het geheel.

Rr-origineel.jpg

‘Hemels Gent’ is het eerste van een reeks themaplannen. Het kadert in de productontwikkeling rond ons hoofdicoon ‘De Aanbidding van het Lam Gods’. Het themaplan verschijnt in eerste instantie in het Nederlands in een oplage van 10.000 exemplaren. Het is gratis te verkrijgen in het infokantoor van de Dienst Toerisme in de Raadskelder van het belfort.

En er staat nog meer op stapel: over een tweetal weken komt een beeldroman uit bij Story en Flair, die zich afspeelt in Gent en waarin het Lam Gods alweer van de partij is.

En ten slotte werd het boek ‘Stealing the Mystic Lamb’ van Noah Charney recent in een Nederlandse vertaling uitgebracht. Het boek brengt het ware verhaal van ‘het meest gestolen en begeerde meesterwerk ooit.’

Informatie:


Dienst Toerisme
Predikherenlei 2
9000 Gent
Tel.: 09 266 56 60
Fax: 09 266 56 73
E-mail:
visit@gent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3de nummer MISDAAD.COM ligt in de winkel


Mededader roofmoord Joe Van Holsbeeck terug op verkeerde pad  

Linkeroever Uitgevers introduceerde in 2010 met MISDAAD.COM het eerste echte bookazine op de Vlaamse markt. Sinds donderdag 7 april ligt het derde nummer van het misdaadmagazine in de winkel.

MISDAAD.COM focust op true crime. In het derde nummer brengt de redactie een gedetailleerde reconstructie van de moord op Joe Van Holsbeeck, vijf jaar geleden. Een van de daders, Mariusz O., kwam al na drie jaar vrij en woont momenteel in Polen. MISDAAD.COM kon achterhalen dat hij, spijts zijn goede voornemen om voortaan op het rechte pad te blijven, opnieuw met het gerecht in aanraking is gekomen

Zware agressie tegen cipiers of medegevangenen is quasi dagelijkse kost in de overbevolkte Belgische gevangenissen. De cipiers en de gevangenisdirecties staan meestal machteloos. De zwaarste jongens zijn niet of nauwelijks in de hand te houden. En voelen ze zich écht slecht behandeld, dan dienen ze via hun advocaat een klacht in en krijgen ze vaak nog gelijk ook. MISDAAD.COM bericht van binnen de muren.

In 2008 vindt de politie in Baarle-Hertog het stoffelijk overschot van de 26-jarige Katrina Kanyak. Haar echtgenoot, Robert-Jan B., voormalig uitbater van een parenclub en meerdere seksbars, is verdachte nummer één maar hij ontkent iets met de dood van zijn vrouw te maken te hebben. Het eigenlijke proces start in juni 2011. Is B. effectief de moordenaar of probeert iemand hem de schuld in de schoenen te schuiven?

Verder in dit derde nummer onder meer: modelgevangene Hans Van Themsche, een beeld van drugsstad Oostende, hoe is het ondertussen met Frank 'Zillion' Verstraeten, de aanslag op Johannes Paulus II, passionele moorden en het ziekenhuisdrama rond dokter Coddens die zijn vrouwelijke collega neerschoot.

Misdaad.com is te koop in de krantenwinkel voor € 9,95 en telt 104 blz.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.François Glorieux na 55 jaar weer in Kursaal Oostende (

François Glorieux maakte in 1956 een opgemerkt debuut in Kursaal Oostende. "Ik was volstrekt onbekend", vertelt François. "Ik had enkele kleine recitals op mijn naam staan, meer niet. Door een speling van het lot belandde ik in het casino. Mijn eerste optreden was goed voor 550 verkochte zitjes. Dat was nog nooit gebeurd." De start van een ronduit indrukwekkende carrière die Glorieux in honderden concertzalen in quasi even veel landen zou brengen.

   

Nu, precies 55 jaar later, staat deze levende legende er nog steeds. Meer zelfs: in het najaar van 2011 trekt hij opnieuw met een groot orkest en tal van vrienden naar de schouwburgen. Met een programma dat een staalkaart is van zijn carrière: van klassiek geschoold pianist tot improvisator, van arrangeur tot componist, van solist tot dirigent. Steeds vol overgave, passie, energie, en doorspekt met pittige anekdotes.

Tijdens het programma "Glorieux & Friends" deelt muzikale duizendpoot Glorieux het podium met de Glorious Concertband (een 60-koppig harmonieorkest) en zijn goede vrienden Richard Pachman (uit Tsjechië), Nick Ost, Tom Verschoore en Liesbeth Baelus. "Glorieux & Friends" is een bijzonder gevarieerd programma waarbij de veelzijdigheid van de jubilerende François Glorieux - 55 jaar op de planken - volop aan bod komt. De unieke samenwerking met vrienden-solisten en het groot orkest zorgen voor een afwisseling die weet te boeien vanaf de eerste seconde. De symfonische Michael Jackson-arrangementen, geschreven in opdracht van de "King of Pop", zorgen voor een spectaculaire apotheose. Bovendien gaat in Oostende het werk "Oostendse visserskaai" (voor piano en orkest) in wereldpremière, opgedragen aan de stad waar het voor de grootmeester allemaal begon.

Praktische informatie

1 oktober 2011 om 20.00 uur

Ticketprijzen: € 35 - € 28 - € 23 - € 20 (excl. reservatiekosten)

Reservatie
www.sherpa.be - 070 22 56 00
Box Office Kursaal Oostende (ma-za 13u30-18u30)

Speciale VIP arrangementen zijn beschikbaar. Mail: vip@kursaaloostende.be voor meer info.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUW: Kate Ryan (Love Life) en Sugarfree (De wind fluistert jouw naam)



Na de afsluiting van haar uiterst succesvolle ‘Franse periode’ met het laatste album "French Connection", is Kate Ryan nu helemaal klaar voor een nieuw hoofdstuk met haar nieuwe Engelstalige single "LoveLife". Een über pop/dance nummer dat nogmaals bewijst dat Vlaanderen met Kate Ryan een ster van internationale allure in de rangen heeft.

"LoveLife" wordt de 1ste single uit het nieuwe album "Elektroshock" dat we deze zomer mogen verwachten. "LoveLife" werd nu reeds getekend in meerdere landen wereldwijd...watch out Madonna and Kylie...Kate is coming!!





De Vlaamse Showbizz is een jong en frivool meidenduo rijker met Sugarfree. Gildy en Nathalie kennen mekaar al jaren en delen dezelfde passies, zang en dans. Nathalie schreef een catchy Nederlandse tekst op het nummer "This Is My Life" van Amy Macdonald en vanaf dat moment ging het snel. In Gildy vond ze meteen een enthousiaste partner om een demo op te nemen, en met hun stoutste schoenen aan trokken ze richting platenfirma.

Hun jeugdige ongedwongenheid en het frisse, luistervriendelijke nummer deden de rest. "De Wind Fluistert Jouw Naam" is een zeer leuke Nederlandstalige single, die meteen duidelijk maakt dat lente in het land is. Een hitgevoelig debuut dus voor deze vrolijke, beloftevolle meisjes. Het bijzonder geslaagde TV-debuut van Sugarfree kan u komende zondag bekijken in de uitzending van "anne’s Vlaamse 10" op vtm waar ze meteen gebombardeerd werden tot SUPERTIP!

 

Reageer (0)

08-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Affiche 10de editie GENT JAZZ FESTIVAL is compleet !

  De affiche van de 10de editie van Gent Jazz Festival (7 t/m 17 juli, Bijlokesite) is zo goed als compleet, met onder meer Sonny Rollins, Daniel Lanois’ Black Dub feat. Trixie Whitley & Brian Blade, Return to Forever IV, Angus & Julia Stone, Absynthe Minded, Morcheeba, Al Di Meola World Sinfonia feat. Gonzalo Rubalcaba, Randy Brecker/Bill Evans Soulbop Band feat. Medeski, Martin & Wood, Agnes Obel, Red Snapper, Michel Portal Quintet, Dave Holland Quintet, Al Foster/George Mraz Quartet feat. Fred Hersch, Terence Blanchard Quintet en Nouvelle  Vague.

Eerder reeds waren volgende namen aangekondigd: B.B. King, Gotan Project, Raphael Saadiq, Mavis Staples, Jef Neve Trio en Sing The Truth met Angelique Kidjo, Dianne Reeves & Lizz Wright.

Rollins_Sonny  Deze tiende editie van het Gent Jazz Festival opent op donderdag 7 juli met niemand minder dan Sonny Rollins als headliner van een Special Night. Deze jazzlegende stond al lang op het verlanglijstje van het festival en de verjaardagseditie vormde zowaar een mooie aanleiding. Zijn concert wordt voorafgegaan door het Michel Portal Quintet en door opener Nathan Daems Quintet, als winnaar van Jong Jazztalent 2010, de jongerenwedstrijd die elk jaar in de marge van het festival plaatsvindt.

artic sunrise tour in italy, second activity in Brindisi Vrijdag 8 juli treedt Al Di Meola World Sinfonia aan met special guest Gonzalo Rubalcaba, voorafgegaan door het Dave Holland Quintet en Al Foster/ George Mraz Quartet feat. Fred Hersch. Opener van de dag is een coaching project in samenwerking met Hogeschool Gent Conservatorium onder de noemer Quartet dal Cuore feat. Paolo Ghetti.

BBLive-12 67x67 Op 9 juli, de eerste zaterdag van het festival en ook een Special Night, zijn B.B. King, Mavis Staples en het trio Steven De Bruyn, Tony Gyselinck & Roland van de partij.

Chick 67x67 De eerste vierdaagse van het festival wordt zondag 10 juli afgesloten door Return to Forever IV Hymn of the 7th Galaxy Tour (een superband met Chick Corea, Stanley Clarke, Lenny White, Jean-Luc Ponty en Frank Gambale). Het Belgische Rêve D’ Éléphant Orchestra opent voor Terence Blanchard Quintet en Randy Brecker/Bill Evans Soulbop Band met Medeski, Martin & Wood.

Sing_the_Truth_67x67 Donderdag 14 juli treden drie jazzkoninginnen aan met Sing The Truth: Angelique Kidjo, Dianne Reeves & Lizz Wright continue the legacies of Miriam Makeba, Abbey Lincoln and Odetta. Drie actuele iconen die hulde brengen aan de groten uit de vorige generatie. Ze worden voorafgegaan door Jef Neve met zijn Trio en Philip Catherine Plays Cole Porter.

AM_cover CD4 67x67 Met Angus & Julia Stone en Agnes Obel staan op vrijdag 15 juli twee revelaties op het podium. De dag wordt aangevuld met de Gentse band Absynthe Minded. Een dag dus die voluit gaat voor groepen die nu internationaal doorbreken en waarvan veel verwacht wordt in de toekomst.


PhotoPresse2_LD 6767 Voor 16 juli maakte het Gent Jazz Festival al de namen bekend van de elektro-tango meesters Gotan Project en retro-funk muzikant Raphael Saadiq. Nouvelle Vague is de eerste groep op deze eerste dag van de Gentse Feesten.

black dub press photo 67x67 Slotdag 17 juli wordt getrokken door Daniel Lanois’ Black Dub feat. Trixie Whitley & Brian Blade. Na het afzeggen vorig jaar vanwege een motorongeval kijkt de festivalorganisatie nog meer uit naar Daniel Lanois’ Black Dub. Het wordt ook een blij weerzien met Trixie Whitley die vorig jaar ieders hart veroverde met haar special project. Verder op de slotdag het Gentse BackBack, Red Snapper en Morcheeba met frontvrouw Skye in de originele line-up.

De muziekwedstrijd ‘Jong Jazztalent Gent’, een initiatief in samenwerking met brouwerij Duvel-Moortgat vindt plaats aan de ingang van het festivalterrein. Gratis toegankelijk en telkens voor het eerste optreden op het grote podium.

Nieuw!


Dankzij een samenwerking met de Gentse Stadsmusea is het Gent Jazz Festival ticket nu ook geldig als toegangsbewijs voor één van de negen Gentse musea die deelnemen aan deze actie. Een leuke extra voor de festivalbezoekers. Tot eind augustus kunnen ze zo gratis kennismaken met de vaste collectie van De Wereld Van Kina, Design Museum, Huis Van Alijn, Kunsthal St.-Pietersabdij, MIAT, MSK Gent, Museum Dr. Guislain, SMAK en STAM.

Uiteraard blijven de tickets ook geldig als vervoerbewijs voor de voertuigen van De Lijn. De Lijn brengt u gratis, veilig en zonder parkeerzorgen naar Gent Jazz Festival, en terug!


Op 30.03 wordt ook het nieuwe online platform van Gent Jazz Festival actief waarmee  de festivalliefhebbers nog beter op de hoogte blijven over het festival en aanverwante zaken zoals website, facebook, blog... De komende weken wordt deze site verder  uitgebreid met een archief van de afgelopen edities, blogberichten, acties en leuke extra’s. Ook tijdens het festival zullen op dit platform verslagen en fotoreportages te vinden zijn.


Info: www.gentjazz.com. 
Tickets: via www.gentjazz.com en via Fnac.
Dagticket VVK: 35 Euro - Special Night VVK: 42 Euro – 15 juli: 25 Euro. Festivalpas VVK: 212 Euro (beperkt aantal, vroegboekactie tot 30 april). Driedagenpas VVK: 79 Euro (vroegboekactie tot 30 april). De voorverkoopkanalen rekenen een reserveringskost van 3 Euro per ticket of pas. Prijzen aan de deur zijn prijs van de VVK + 7 Euro.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christoff en Willeke Alberti SCOREN !!

Christoff & Willeke Alberti kunnen vol vertrouwen het schlagerweekend induiken. Hun single "Niemand Laat Zijn Eigen Kind Alleen" is de nieuwe lijstaanvoerder van de Vlaamse Ultratop 10 en stijgt in de Ultratop 50 van #34 naar #5!

 


Voor Christoff betekent dit ook meteen een 8ste nr.1 hit op rij, een zeer indrukwekkende prestatie van de Vlaamse Schlagerkoning. "Niemand Laat zijn Eigen Kind Alleen" is de 1ste single uit het nieuwe album "Christoff & Vrienden", dat we deze zomer mogen verwachten en waarop Christoff duetten aangaat met vele grote namen.

 

Christoff & Willeke Alberti - "Niemand Laat Zijn Eigen Kind Alleen" ligt nu in de winkel en is verkrijgbaar op iTunes.

 

 

CONCERT CHRISTOFF & VRIENDEN

 

Willeke Alberti zal ook, net als o.a. Andrei Lugovski, Dana Winner, Kathleen Aerts en Luc Steeno, optreden tijdens het concert ‘Christoff & Vrienden’ op zaterdag 19 november 2011 in de Ethias Arena (Hasselt).

 

Info & reservatie: www.christoffenvrienden.be | tel: +32 (0)70 34 50 50 | www.sherpa.be

Reageer (0)

30-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STRATO-VANI concerteert op 7/11/2011 in Flanders Expo

Op 7 november 2011 wordt iedereen die nog eens een echt groot klasse orkest wil horen - én een gezellige namiddag wil beleven -  verwacht in Flanders Expo in Gent. Daar zal het Belgische orkest STRATO-VANI weer een spetterend concert geven.

En STRATO-VANI zorgt ook elk jaar voor muzikale verrassingen ! Het thema is dit jaar ‘STRATO-VANI in Wenen’. En Marc Cortens, de drijvende kracht achter het orkest heeft ook dit jaar weer een topper uit Oostenrijk kunnen strikken.

Front_folder

Niemand minder dan Rudy Giovannini zal er een uniek optreden verzorgen. Giovannini volgde een klassieke opleiding als tenor bij de leermeester van Pavarotti. Later vond hij zijn ware roeping in de meer populaire volksmuziek. In 2006 won hij de felbegeerde ‘Grand Prix der Volksmusik’.

Een andere topper die niet mag ontbreken op het concert is Will Tura. Samen met STRATO-VANI brengt hij een selectie uit zijn grootste successen.

En ook Bandit, de man met het diepwarme stemgeluid is er dit jaar bij.

En dan zijn er ook nog drie klassedames boordevol talent die op het podium zullen verschijnen : zangeres Barbara Dex en harpiste Janu zijn dit jaar ook van de partij. Connie Neefs praat het hele concert op haar eigen vriendelijke en professionele wijze weer aan elkaar.

Ondertussen is het album STRATO-VANI 8 in de Ultratop lijsten weer aan een opmars begonnen. Na 17 weken stijgt de cd alweer naar de 30e plaats in de lijst van bestverkopende Belgische albums en naar 91 in de algemene albumlijst.

Voor tickets en meer info over STRATO-VANI kan je terecht op
www.strato-vani.com en http://www.youtube.com/watch?v=Q16KfBcc-tU

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vlaamse 10 - 2011 vol 1 ... laat het knallen !

Het Vlaamse lied wint weer wint weerom aan populariteit, en daar is de inbreng van het VTM-liedjesprogramma 
"Anne's Vlaamse 10"  zeker niet vreemd aan. 
Op zondagavond zit menig muziekliefhebber dan ook voor de buis om te genieten van gerenommerde artiesten en talent uit binnen-en buitenland, met de nadruk op het Vlaamse lied.

Maar naast het televisieprogramma bestaat er nu ook de compilatie-CD waarop niet minder dan 22 nummers staan geprogrammeerd die een zeer gevarieerd geheel vormen. Van Luc Steeno tot Roxeanne & André Hazes Jr, van Udo tot The Sunsets en van Clouseau tot Natalia meets Anastacia ... om maar een greep uit het aanbod te doen.
Het album klinkt zeer aangenaam in de oren en bewijst dat we terecht fier mogen zijn op onze eigenste artiesten.

Het album werd uitgebracht door ARS Entertainment - Universal Music en ligt op u te wachten in de muziekhandel.

De Vlaamse 10 – 2011 volume 1 in de winkel

Tracklist:

Neem me een keer in je armen (Luc Steeno)
Ladies Night (Sha-Na)
Shout Shout (Wim Leys)
Een bosje bloemen voor je moeder (Lindsay)
Verloren hart, verloren droom (Udo)
Burning Star (Natalia meets Anastacia)
Gek op jou (Clouseau)
Iemand zoals jij (Get Ready!)
Naar de kermis (Laura Lynn & De Romeo's)
Laat de lente nu maar komen (Willy Sommers)
Santa Maria van de zee (Jo Vally)
Eén is geen (Tom Waes)
Why don't you love me anymore (Willy Willy & Isolde Lasoen)
Elke dag een beetje mooier (Bart Kaell)
Een lied voor kinderen (Dana Winner)
Is it over you (Owen feat. Stan Van Samang)
Vrede (Mathieu & Guillaume)
London Stansted (Buurman)
Soms doet het zo'n pijn (Roxeanne & Andre Hazes Jr)
Ik mis je zo papa (Laura Omloop)
Mexico/Eviva Espana (The Sunsets)
Waar is da feestje ? (Pita Boys)

Meer info op www.anne.be

Reageer (0)

08-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILL FERDY wordt 84 op 9 maart 2011 ... HIP HIPHIP HOERAAA



9 maart 1927
: een memorabele dag binnen het gezin Ferdinande want in hun huisje in het Gentse Nieuwland werd "Werner" geboren. Toen al een klein baasje dat zijn bewondering voor de sterren op het witte doek èn op radio niet onder stoelen of banken stak. Nu kent iedereen (of zou dat toch moeten!) dat ventje als WILL FERDY.



84 jaar na de geboorte mogen we toch stellen dat Will Ferdy een monument is in de Vlaamse muziekwereld en nog steeds met vol enthousiasme "zijn" publiek entertaint en gelukkig maakt met die vele hits die hem doorheen zijn carrière hebben geloodst naar die plek waar hij nu staat. Een méér dan verdiende verjaardagswens,dus.



Zelf heb ik Will leren kennen via radio en via mijn muzikaal getinte familie die zich verenigd hadden in het orkest The Salvators  waarmee ik later zelf heel wat uurtjes heb doorgebracht (met basgitaar èn al zingend). Maar de eerste èchte ontmoetingen met mijnheer Ferdy dateren van mijn lokale radiojaren bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND. En het mag gezegd: geen uitnodiging tot interview of optreden (steeds zonder budget) was voor Will teveel. Wie hem respecteerde en waardeerde kreeg dit dubbel en dik terug, hetgeen resulteerde in een fijne vriendschap en een blijvend contact.

 foto: www.jurgendesmet.be

Ook nu nog is deze artiest de man die ik altijd heb gekend: een gemotiveerd artiest met hart op de juiste plaats, steeds uitkijkend naar nieuw materiaal en gesmaakte optredens. En met zijn begeleider Jürgen De Smet is hij ... zoals ze in Gent wel eens zeggen .... mee zijn gat in de boter gevallen. Want samen maken ze er telkens weer een kwalitatief geheel van waarbij aangenaam klinkende melodieën èn doordringende teksten samensmelten tot een waarlijk muziekfestijn. En ook al wordt Will Ferdy op 9/3/2011 weerom een jaartje ouder, hij is nog lang niet aan afscheid nemen toe. Integendeel: een nieuwe CD werd tijdens zijn  jongste twee concerten (eind februari in het EWTtheater te Deurne) boven de doopvont gehouden: FERDY 2011 - Liedjes uit Liefde. Een album waarop 16 opnames geregisteerd staan met vooral nieuwe nummers door Will zelf  geschreven, maar ook 4 remakes van vroegere successen (De Zee - Beste vriend - Zo af en toe - Geheim) èn 4 bonustracks dewelke recentelijk heropgenomen werden (Het Schrijverke - Christine - De Stervende - Belijdenis).



Een carrière starten als beroepszanger onder de naam WILL FERRY, zijn eerste platen uitbrengend als WILL FERDY en 63 jaar later nog steeds op de planken staan, daar bestaat maar één woord voor: PROFICIAT.
En ook al heeft het (te) lang geduurd vooraleer zijn Gentse geboortestad hem in de armen sloot, we vergeten zeker niet de mooie waarderingsmomenten: FAKKELAWARD 1990 (verdienstelijke Gentenaar) - GENTSCH HANDJE 2003 (verdiensten bewezen aan de stad Gent) en zijn geprezen aanwezigheid bij diverse evenementen. Maar ook Antwerpen gaf hem datgene wat hij verdiende (teveel om hier op te sommen) en vooral de opname in DE EREGALERIJ (Radio 2) als artiest èn met het liedje "Christine", èn de AUTEURSCAFE-AWARD SABAM bewijzen dat gans Vlaanderen hem op handen draagt.

We kunnen hem voor zijn verjaardag niet ècht een voelbaar geschenk geven, maar we hopen dat we met dit item op www.plietsplets.be toch tegemoet komen aan datgene wat hij op 9/3/2011 méér dan verdient: GEFELICITEERD, WILL en nog vele, vele jaren.

Wie over Will Ferdy nog veel méér wil weten of zijn allernieuwste CD wil aanschaffen, kan terecht op www.willferdy.be

Reageer (0)

07-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme Oost-Vlaanderen stelt nieuwe regiobrochures voor



De nieuwe (gratis!) toeristische regiobrochures van Toerisme Oost-Vlaanderen liggen voor je klaar. Na een grondig onderzoek door een communicatiebureau kregen ze zowel visueel als inhoudelijk een opfrissing, en werd hen ook dezelfde structuur meegegeven. Zo vind je nog sneller precies die informatie waarnaar je op zoek bent. De info omtrent logies staat voortaan niet meer in de brochures, die vind je op de vernieuwde websites.

 





VLAAMSE ARDENNEN

 

Toeristisch magazine Vlaamse Ardennen

Een magazine vol ideeën om Vlaanderens Mooiste Landschap met de fiets of te voet te ontdekken.

 
Toeristische gids 2011 Vlaamse Ardennen  Toeristisch Magazine Vlaamse Ardennen

 

 Toeristische gids Vlaamse Ardennen

Een handige pocket met naast alle praktische info heel wat tips en weetjes over de regio.

 

LEIESTREEK

 

Pocketgids de Leiestreek Van bron tot monding

Dé perfecte wegwijzer voor een bezoek aan de Leiestreek in Frankrijk en Vlaanderen, vol boeiende verhalen en inspirerende informatie.

 

Inspiratiebrochure2011

Seizoensmagazine Leiestreek Lente-zomer 2011

Dit halfjaarlijkse magazine laat je proeven van het leukste aanbod in de Leiestreek: varen, fietsen, wandelen, een museum bezoeken en een gezellig terrasje doen langs de waterkant.

 

De Leiestreek Zien, doen, proeven en beleven

De Leiestreek in een oogopslag, met een overzicht van alle must sees and –do's!

 

MEETJESLAND

 

Toeristische gids Meetjesland 2011

Ontdek een mooi stukje onbekend Vlaanderen tussen Gent, Brugge en Breskens.

 

WAASLAND

 

Toeristische gids Waasland 2011

Reynaert de Vos, Mercator, de Wase ballonvaarders en Vlieg gidsen je door 'het soete lant van Waes'.

 Toeristische gids Waasland 2011


SCHELDELAND

 

Toeristische gids Scheldeland 2011

In deze handige pocketgids vind je alle nuttige info voor een dagje of weekendje weg in Vlaanderens meest waterrijke regio

 

Alle magazines kan je gratis bestellen via de website www.tov.be/publicaties

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOP HOP HOP ...

Het seizoen van de hopscheuten komt eraan!

Hopscheuten, ook wel hopkeesten genoemd, zijn de jonge uitlopers van de hopplant. Vroeger waren ze slechts een bijproduct van de hopteelt, vandaag hebben ze de status van 's werelds meest exclusieve en duurste groente. De scheuten worden wel eens vergeleken met asperges, schorseneren of zelfs sojascheuten. Maar elke vergelijking loopt mank. Gerenommeerde chefs bestempelen de scheuten als 'uniek'. De bereidingswijze verschilt van chef tot chef, maar de smaak is steeds even exclusief. Deze culinaire delicatesse wordt tijdens het korte hopscheutenseizoen door de betere horecazaken in de hopregio's geserveerd.

Hopscheuten - Feest voor fijnproevers

Nog nooit geproefd van de befaamde hopscheuten? Laat deze gelegenheid dan niet aan je voorbij gaan! Ambassadeurs van Vlaanderen Lekker Land Poperinge en Affligem organiseren namelijk tal van activiteiten die je laten proeven van deze lekkernij.

www.tafeleninvlaanderen.be

Poperinge - hopscheutenfestival en hopscheutenhappening 

Hopscheuten, de jonge uitlopers van de hopplant, zijn een ware delicatesse. Zowel de warme als koude bereidingen van het Poperingse witte goud kunnen lekkerbekken bekoren. Tijdens ons jaarlijks Hopscheutenfestival van 1 maart tot 15 april serveren Poperingse toprestaurants exquise suggesties bereid met hopscheuten.

Hopscheuten - Feest voor fijnproevers

Van 19 tot 27 maart 2011: Hopscheuten zien, proeven en genieten tijdens de Hopscheutenhappening.

Alle informatie vind je op www.hopscheuten.be.


Affligem - hopkeestenweekend en kookworkshops

 Ook in Affligem valt er op hopvlak heel wat te beleven: wat dacht je van een kookworkshop met Affligemse lekkernijen, een open atelier in restaurant Anobesia bij topchef Geert Gheysels, een hopkeestenmenu in een Affligems restaurant of hopkeestenwandelingen met een demonstratie van de hopkeestenoogst?

 

Nog meer ideeën om je weekend (h)op smaak te brengen vind je in de brochure van Toerisme Affligem op http://www.toerismeaffligem.be

 

Noteer alvast de volgende data in je agenda:

Hopkeestenweekend: zaterdag 19 en zondag 20 maart,

vanaf dan hopkeestenmenu's in de Affligemse restaurants

 

Kookworkshops: 17 en 23 maart, 7 april

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ARS ENTERTAINMENT en UNIVERSAL MUSIC ... met oog en oor voor kwalitatieve muziekprodukties

Vandaag maken we graag wat ruimte en tijd voor enkele nieuwe muziekprodukties die goed in de markt liggen en waarbij we ARS ENTERTAINMENT en UNIVERSAL MUSIC zeker niet mogen vergeten. Integendeel, de jarenlange samenwerking tussen hen en deze webstek is doorheen de jaren gegroeid en door het zeer regelmatige uitbrengen van "kwalitatieve" cd's met oog en oor voor binnen-en buitenlandse artiesten, krijgen ook wij de kans deze te promoten. Want wat goed is mag best een steuntje in de rug krijgen ... en zeker naar Vlaamse artiesten toe liggen ARS en UNIVERSAL toch bijzonder goed in de markt.

     

Onlangs verscheen een dubbel-CD waarop MNM de beste "love songs" verzamelde en dat gaf zowaar een muzikale verpozing van 42 hits met een zeer gevarieerde keuze van artiesten. De volgorde waarin de vele hits zijn gegoten, zorgt alvast voor een aangenaam geheel zodat de muziekliefhebber voor enkele uurtjes zoet is.

 

Oordeel zelf maar:
Black Eyed Peas (The Time) - Taio Cruz Feat. Kylie Minogue (Higher) - Lady Gaga (Lovegame) - Rihanna (Te Amo) - Shaggy Feat. Brian & Tony Gold (Hey Sexy Lady) - Mohombi (Bumpy Ride) - Jennifer Lopez (Waiting For Tonight) - Justin Bieber Feat. Usher (Somebody To Love) - Craig David (Insomnia) - Milow (Ayo Technology) - Novastar (The Best Is Yet To Come) - Seal (Kiss From A Rose) - Hoobastank (The Reason) - Backstreet Boys (As Long As You Love Me) - Sinead O'Connor (Nothing Compares 2 U) - Shania Twain (You're Still The One) - Jeroen van der Boom (Jij Bent Zo) - Diggy Dex Feat. Eva De Roovere (Slaap Lekker) - Clouseau (Altijd Heb Ik Je Lief) - Natalia (I Want You Back) - Ozark Henry (This One's For You)

Jason Mraz (I'm Yours) - K-Maro (Femme Like U) - Mika (Love Today) - Lenny Kravitz (I'll Be Waiting) - Snow Patrol (Chasing Cars) - 3 Doors Down (Here Without You) - The Calling (Wherever You Will Go) - James Morrison (You Give Me Something) - Sixpence None The Richer (Kiss Me) - The Cardigans (Lovefool) - Noordkaap (Ik Hou Van U) - Fixkes (Kvraagetaan) - Reborn (Don't Ever Go) - Kelly Clarkson (Because Of You) - Duffy (Warwick Avenue) - Colbie Caillat (Bubbly) - Sugababes (Too Lost In You) - Leona Lewis (Bleeding Love) - Shakira (Underneath Your Clothes) - Kylie Minogue (All The Lovers) - Alicia Keys (Fallin')

OVERTUIGD TOCH !

ARS en UNIVERSAL brachten o.a. ook volgende aanraders uit:

  Wim De Craene & Boudewijn De Groot - Back To Back (2CD)    Radio 1 Classics vol.2 ligt in de winkelrekken

     

 

en nog zovele andere ... maar kijk gerust eens op www.arsproductions.com en www.universalmusic.be

Binnenkort op deze webstek: Anne's Vlaamse 10 - 2011 vol.1

Reageer (0)

15-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 Times A Legend op 22/2 in NTGent ... een uniek en niet te missen concert

Na de Stadsschouwburg van Kortrijk en de Arenbergschouwburg van Antwerpen is het NTGent nu hét decor voor dit unieke concert met drie van de meest complete artiesten van België.



GUNTHER NEEFS (met zijn unieke, warme stem en charmante persoonlijkheid), SOFIE ( soul- en jazzlegende) en PAUL MICHIELS ( de strafste soul- en popstem in België) doen een greep uit hun eigen repertoire, aangevuld met enkele Motown – klassiekers.
Kortom, "3 Times a Legend" is een absolute aanrader voor wie houdt van soul, jazz, pop, swing en zo veel meer.


22 februari 2011 - NTGent schouwburg - St Baafsplein - 20.15h


Kaarten te verkrijgen via www.3tal.be of op telefoonnummer 09/225.01.01

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Echoes of Silent Voices" op 5/3 in Sint-Pietersabdij

Op zaterdag 5 maart 2011 vindt in Kunsthal Sint-Pietersabdij het uitzonderlijk concert 'Echoes of Silent Voices' plaats.

Dit concerto voor viool en orkest van Dirk Brossé werd gecomponeerd in opdracht van Dirk en Bea Van Vlaenderen en geschreven voor Leonard Schreiber. Het werk is opgedragen aan de slachtoffers van de Holocaust.



Leonard Schreiber, viool

Leonard Schreiber (25) is een van de meest veelbelovende solisten van zijn generatie. Hij speelt in befaamde concertzalen over de hele wereld. Hij trad op in Buckingham Palace ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van Prins Charles. Hij wordt regelmatig door staatshoofden uitgenodigd om privé-concerten te geven.


Veronika Shoot, piano

Veronika Shoot (22) werd in Rusland geboren maar verhuisde naar Engeland toen ze vijf was. Twee jaar later gaf ze haar eerste recital in Dartington International Summer School. Dirigent Yehudi Menuhin voorspelde haar een grote toekomst als pianiste en het lijkt erop dat ze die voorspelling ook zal waarmaken. Ze sleepte al meerdere prijzen in de wacht en speelt in concertzalen over heel Europa.



Inleiding door Dirk Brossé

Dirk Brossé is een veelzijdige componist en gerespecteerde dirigent in de internationale muziekwereld. Hij is muziekdirecteur van het Tokyo International Music Festival, het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent en The Chamber Orchestra of Philadelphia.

Dit concert maakt deel uit van het off-programma van de tentoonstelling ‘Gekleurd verleden. Familie in oorlog’, nog te bezoeken in Kunsthal Sint-Pietersabdij tot en met maandag 25 april 2011. Meer info op de website www.gekleurdverleden.be 

Praktisch

wanneer? 5 maart 2011
waar? Kunsthal Sint-Pietersabdij, Sint-Pietersplein 9, 9000 Gent

Concert 1: aanvang om 18 uur 
Concert 2: aanvang om 20 uur
Toegang concert: 15 euro - studenten 10 euro
Toegang concert en tentoonstelling: 20 euro- studenten 13,50 euro

Kaarten bestellen via BOEKjeBEZOEK, tel. 09 267 14 66 of via boekjebezoek@gent.be  

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling 'Van Dallas naar Nieuw Gent' in Bibliotheek Nieuw Gent

Van maandag 14 februari tot en met zaterdag 12 maart 2011 loopt tijdens de openingsuren de tentoonstelling ‘Van Dallas naar Nieuw Gent - Portret van een Lokerse en een Gentse sociale woonwijk’ in Bibliotheek Nieuw Gent.

Aanleiding voor dit initiatief is de tentoonstelling ‘Dallas - Portret van een Lokerse sociale woonwijk’ die in het najaar van 2010 liep in het Stedelijk Museum Lokeren. 
Affiche Van Dallas naar Nieuw Gent

Fotograaf Freddy Meert maakte gedurende twee jaar foto’s van de woonwijk Hoedhaar (in de volksmond ‘Dallas’) en leden van Curieus en het Masereelfonds interviewden een twintigtal bewoners en betrokkenen. Via deze getuigenissen krijg je een beeld van de turbulente geschiedenis van de wijk en het wel en wee van haar bewoners: Hoe zijn ze er terecht gekomen? Wonen ze er graag? Willen ze er eigenlijk nog wel weg?

Bibliotheek Nieuw Gent kreeg het aanbod om deze tentoonstelling in bruikleen te nemen. Omwille van de grote herkenbaarheid van dit verhaal voor Nieuw Gent besloot de bibliotheek op het voorstel in te gaan en de tentoonstelling aan te vullen met beelden, filmpjes en teksten die de voorbije jaren verzameld werden in de buurt. Hiervoor kan de bib rekenen op de enthousiaste medewerking van bewoners en organisaties als Buurtwerk en Straathoekwerk Nieuw Gent, Inloopteam Reddie Teddie en het sociaal-artistieke project ‘Ambrosia’s tafel’.

Iedereen is welkom.

Praktisch

Wanneer? Van maandag 14 februari tot en met zaterdag 12 maart 2011 tijdens de openingsuren van de bibliotheek
Waar? Bib Nieuw Gent - Rerum Novarumplein 186 B
Leeftijd? Voor iedereen
Gratis, reserveren hoeft niet

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2de Gentse avondshopping in teken van "chocolade"

Avondshoppen 2010

Om Gent nog meer op de kaart te zetten als aangename en authentieke winkelstad, organiseert de Stad Gent op donderdag 7 april 2011 voor de tweede maal avondshoppen. Deze keer is het thema ‘chocolade’. Naast tal van zoete randevenementen is opnieuw sfeervolle muziek voorzien in de winkelstraten.

Chocoladefontein

Gent heeft een rijk chocoladeverleden en telt maar liefst 21 chocolatiers. De tweede editie van avondshoppen op donderdag 7 april 2011 staat daarom in het teken van chocolade. De deelnemende handelszaken blijven die avond niet alleen langer open, er worden ook heel wat randactiviteiten voorzien. Zo wordt een chocoladewandeling uitgestippeld langs de verschillende deelnemende chocolatiers in de binnenstad, komt er een heuse chocoladefontein met fruit op de Korenmarkt en zal er een reuze paasei op de Korenmarkt te bewonderen zijn, het resultaat van een samenwerking met de Hotelschool van de Stad Gent.

Chocolade proeven

Ook Duet verleent zijn medewerking aan de avondshopping. Duet is een sociaal economisch bedrijf, actief in catering en chocolade. Duet zal op de Groentenmarkt chocoladerepen en chocoladecake produceren. Voorbijgangers krijgen de mogelijkheid om deze producten te proeven. Ook de Gentse handelaars zetten hun beste beentje voor en verwennen de shoppers met zoeternijen. Op strategische plaatsen in de Gentse winkelstraten zorgen harmonieën en brassbands voor sfeervolle muziek.

Uitgebreide promotiecampagne

De komende weken worden er 70.000 flyers verspreid via de deelnemende handelaars en via bussen en trams van De Lijn. Via verschillende sociale media en bioscopen in Oost- en West-Vlaanderen zal een campagne lopen met filmpjes die winkelen in Gent promoten. Ook komen er uitzendingen op de regionale televisie. Handelaars kunnen een banner aanbrengen op hun etalage om aan te tonen dat ze deelnemen.

Het programma volgt later !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boekensienjalement: HILDE BRAET
Foto    Deze (on)regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.


“Zelf(in)beeld” zin(ne)rijk portrettenboek van Gentse kunstfotografe Hilde Braet

 

 

Als afstudeerproject voor haar Masterdiploma Cultuurwetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel en in samenwerking het het Vermeylenfonds, realiseerde de Gentse kunstfotografe Hilde Braet een fotoboek met als titel “Zelf(in)beeld”. Het werd een reeks portretten van vrouwen, tussen de 45 en 60 jaar, die bij haar in de studio langs kwamen om zichzelf letterlijk en figuurlijk in beeld te brengen.

 

Het Vermeylenfonds maakte er een uiterst verzorgde uitgave van, die naast 19 portretten ook een zelfportret omvatten én een inleiding door de kunstenares, die spijtig genoeg uitsluitend in het Nederlands is. Het boekje verdiende meertaligheid want het concept en de foto’s zijn van een zeldzaam niveau dat men vast ook in het buitenland zou kunnen interesseren. Aan dat euvel kan eventueel nog verholpen worden door inlegblaadjes met de inleiding in Frans, Engels, Duits en Spaans… toe te voegen.

 

Hilde Braet geeft lessen fotografie in het volwassenenonderwijs maar wordt ook veel gevraagd voor workshops. In haar voorwoord stelt ze : “Bij fotoworkshops rond het zelfbeeld voor diverse doelgroepen ervaar ik dat de deelnemers zich na de workshops beter voelen…./… ook in mij studie ervaar ik dat een goed portret iemand gelukkig kan maken en zelfvertrouwen kan geven. De act van het gefotografeerd worden, de weg ernaar toe werkt in vele gevallen louterend.”

   foto: Rony Heiman


En over haar studieonderzoek voor het project: “Mensen worden op steeds jongere leeftijd (vanaf 40-45 jaar) ‘oud’ verklaard en worden dan als niet of minder productief en minder flexibel ervaren. Voor vrouwen geldt dit nog zo veel meer dan voor mannen. Enerzijds omdat vrouwen nog altijd ondergewaardeerd worden in de westerse samenleving, anderzijds omdat vrouwen, veel meer dan mannen, gebukt gaan onder de lichamelijke veranderingen die ze ondervinden. Reclame en media hebben hierbij een nefaste invloed door het voortdurend benadrukken van de ‘uitwendige’ jeugdigheid en schoonheid…/… Deze wijze van representatie is niet alleen een aanslag op de elementaire rechtvaardigheid, ze is bovendien in ruime mate mee verantwoordelijk voor de wijze waarop mensen denken dat vrouwen van 45+ zouden moeten, kunnen mogen, willen zijn.”

 

Hilde Braet dompelde 18 vrouwen in de wereld van de portretfotografie. Ze gaf hun het peertje zelf in de hand, zodat ze konden afdrukken als ze er zich goed bij voelden. Het resultaat is een panoplie van aantrekkelijke vrouwen in de nazomer en herfst van hun leven. Hun eerlijkheid straalt de toeschouwer toe.

 

Het Vermeylenfonds zette zich niet voor de eerste keer in voor de artistieke discipline fotografie. Jarenlang organiseerde het fotowedstrijden en tentoonstellingen rond het medium en was zo een ernstige stimulans voor de amateur- en sociale fotografie.

 

Freek Neirynck - sienjaleur

Reageer (0)

02-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Hoogland neemt afscheid van Kursaal Oostende

 

Na onderling overleg tussen voorzitter Hilde Veulemans en gedelegeerd bestuurder Peter Hoogland werd beslist om de samenwerking in onderling overleg stop te zetten. Peter kiest om na 5 jaar gedelegeerd bestuurder te zijn geweest van Kursaal Oostende voor een nieuwe toekomst. “Het zijn vijf boeiende leerijke en fantastische jaren geweest maar het is nu tijd geworden voor iets anders en nieuws,” zegt Peter. “Samen met een uniek, sterk en ondernemend team zijn we sterk gegroeid met als resultaat een zeer druk bezette kalender en talloze tevreden bedrijfsklanten en bezoekers!  Events zoals MBA in één dag, Mayumana, Kuifje, Status Quo, Texas, Patricia Kaas en de wereldmusical MAMMA MIA! hebben Kursaal Oostende opnieuw in de markt gezet op een dynamische, moderne manier! Bovendien is het een huis geworden waar de grote merken hun bedrijfsevents organiseren.  Dat alles is echter alleen mogelijk geweest dankzij een sterk team.  Ik wil dan ook expliciet alle medewerkers danken, die de voorbije 5 jaar met mij hebben gewerkt aan de groei van Kursaal Oostende.  Ook wil ik de raad van bestuur danken en zijn voorzitter mevrouw Veulemans alsook ondervoorzitter Bart Bronders die mij ooit de kans heeft gegeven gedelegeerd bestuurder te worden van zo een fantasisch en legendarisch gebouw. Ik wens tenslotte het team en het project Kursaal Oostende een mooie toekomst toe”. Er zal een transitieperiode ingelast worden zodat er een overgang is naar een nieuwe bestuurder.

Zijn er Gentse kandidaten ???

Reageer (0)

01-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Over taal" viert 50e jaargang



Een blad met traditie, zo mag "Over taal" zich zeker noemen: in 2011 vieren wij met u de 50e jaargang!

In 1962 verscheen het eerste nummer, toen nog onder de naam "Taalbeheersing in de administratie". In 1985 werd het omgedoopt tot "Taalbeheersing in de praktijk", en vanaf 1998 heet het tijdschrift gewoon "Over taal".

Het blad is met de jaren uitgegroeid van een neerlandistisch blad dat vooral gewijd was aan taalzorg, tot een algemeen wetenschappelijk-populariserend tijdschrift voor alle taalgebruikers die door taal, tekst en communicatie geboeid zijn. Daar maakt een jonge en dynamische redactie vijf nummers per jaar hard werk van!

In elk nummer van "Over taal" vindt u als lezer twee interviews, twee bijdragen over taal in de ruime zin van het woord, en enkele vaste rubrieken: 'Broodje taal' (over taalzorgitems), 'Idioom & Co' (over idiomatische uitdrukkingen), 'Te boek' (vier bladzijden boekrecensies), en verder in elk nummer ook een 'Dossier' (een praktisch taal-, tekst- en/of communicatiedossier), 'Taalkronkels' (de lichte, maar soms minder lichte taalhumorrubriek), een 'Column' (actueel en/of universeel) en een 'Quiz' (test uw kennis van het Nederlands).

Als abonnee krijgt u ook gratis toegang tot de interactieve website www.overtaal.be
U kunt er o.a. meespelen met een quiz, reageren op nieuwsberichten en grasduinen in een archief met alle nummers van de voorbije acht jaar!

Viert u graag deze 50e jaargang mee? Dan hebben wij voor u een niet te versmaden aanbod: abonneer u vóór 15 februari 2011 en ontvang het laatste nummer van 2010 gratis, bovenop een korting van 20 % op de volledige 50e jaargang! 
Deze feestelijke jaargang, die heel wat spraakmakende artikels in petto heeft, zal bovendien worden afgesloten met een officiële viering waarop u als abonnee persoonlijk zult uitgenodigd worden!

Alle info op www.overtaal.be en www.uga.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs