geplande wedstrijden 2018:

5 mei Verlaine 11 Km (Hesbignon)

12 mei Mielen 11 Km (Hesbignon)

16 mei Tienen (estafetteChallenge)

20 mei BilzenRun (21.1 km)

27 mei Wellen 10 Km (Victorscup) 

3 Jun Hermalle 14 Km (Condrusien)

10 Jun Fallais 14 Km (Hesbignon)

15 Jun Landen (estafetteChallenge)

16 Jun Tongeren 10 Km (Victorscup)

23 Jun Wanzoul 10 Km (Hesbignon)

 

 


Gelopen Km's 
Maand Km's 2016
Km's
2017
Km's 2018
Januari 228 195 209
Februari 210 170 199
Maart 278 252 237
April 248 245 242
Mei 223 268
Juni 225 194
Juli 208 197
Augustus 255 269
September 206 214
Oktober 235
221
November 247
195
December 249 186
Totaal 2800 2608
Foto
Inhoud blog
 • Jogging de Couthuin
 • 1/2 Marathon Circuit de Francorchamps & La WACremmienne
 • De stilte doorbreken ...
 • Jogging de St Martin, Thisnes, 12.5 km Hesbignon
 • Jogging de Wanzoul - Hesbignon - 10.4 km
 • Great Breweries 25 Km
 • Jogging Vyle Tharoul, Condruzien, 10 miles
 • Jogging de l'Etoile Faimes (Borlez), 11.25 km
 • Jogging de Couthuin - 12 km - Challenge Hesbignon
 • Jogging de Mielen, 11.3 km, Challenge Hesbignon
  Zoeken in blog

  smol01

  22-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 miles de Liège - Thiers à Liege
  Deze ochtend trokken we met enkele Speelhofrunners (Marie-Anne, Stefan, Gilbert, Richard en ikzelf) richting Thiers à Liège alwaar de 10 miles de Liège zou plaats vinden. Ondanks de terreurdreiging in het ganse land geen enkele politiemacht gezien zelfs niet in de achterbuurten van Luik waar deze wedstrijd doorging :)
  De winter had dit weekend zijn eerste kleine prik uitgedeeld en dus wat het koud bij de start en werd ook de wintertenue uit de kast gehaald. We zochten dus zo lang mogelijk de warme lucht op in de inschrijvingsruimte. Om 10u30 startte Marie-Anne voor haar 7 km tocht en ze deed het voortreffelijk. Meer zelfs ze eindigde de zware 7 km tocht als 1e dame + 55 jaar, een sterke prestatie.
  Om 10u40 was het dan aan ons om de 10 miles van Liège te volbrengen. Ik wist niet goed aan wat ik me moest verwachten. Via enkele collega's op het werk en via Stefan en Richard en Gilbert kreeg ik al wat parcours info. Algemeen : geen makkelijke opdracht met verschillende stevige klimmetjes, steile afdalingen, veel onverhard en  zelfs een trappensessie. Enfin we zouden wel zien wat ze ons zouden voorschotelen.
  De eerste kilometer ging alvast in dalende lijn op verhard en dus vrij vlot :) maar al snel ging het stevig naar omhoog om even later de terril 2x te moeten bedwingen. Naar omhoog was het afzien en puffen en tijdens de afdalingen was het met de billen dicht om geen tuimeling te maken. De regen van afgelopen week had gezorgd voor een  stevig modderlaagje :) Ik zag gedurende de wedstrijd enkele voorgangers stevig tegen de grond gaan en was dan ook maar al te blij de eindstreep te halen zonder valpartij. Na het gedeelte van de terrils kregen we een middenstuk waar het even mogelijk was om wat tempo te maken. Maar de laatste 5 kilometers waren opnieuw niet van de poes. Alles was aanwezig in dit laatste stuk, klimmen, modder, steile afdalingen en last but not least tijdens de voorlaatste kilometer een klim over 200 trappen, was me dat effe afzien. Alsof dat nog niet genoeg was kregen we in de laatste kilometer nog een stevige klim te verwerken. Gelukkig was ik op dit moment in aanwezigheid van Claude Delhez, een sympathieke loper van de JIA bende, die me meesleepte richting finish, merci Claude. Zo wist ik na 1u29 exact de finish te overschrijden voor 16.2 km. Meer dan tevreden met deze tijd in deze zware wedstrijd. Hier kom ik zeker  terug !!
  Collega's Richard en Stefan eindigde een 7-tal minuten na me, al had Richard een geldig excuus :) en bij Stefan zat de HC prijsuitreiking nog in de benen of  moet ik zeggen de maag :) Gilbert op zijn beurt liet een mooie 1u18 noteren, schitterend op dit parcours, na een ook voor hem korte nacht !

  Volgende wedstrijd : zondag 6 december, EstafetteChallenge te Waremme.

  NIET VERGETEN : zaterdag 23 januari organiseren de Speelhofrunners onze eerste Estafetteloop op het Domein Speelhof om 15 uur !! Be there !! 

  Einde van de afdaling na 1 km, foto Jo Defrere


  Op een goeie kilometer van de finish, goeie timing van de fotograaf :)

  22-11-2015 om 21:32 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging Elle & Lui Burdinne - JogTrail de la Chartreuse 8 km
  Dit bijna afgelopen weekend stonden er 2 wedstrijden op mijn agenda.
  Gisteren de jogging Elle & Lui, waar ik samen met mijn vrouwtje aan deel nam. Wie ons al wat langer kent (+ 10 jr) en dit voorspeld zou hebben toen, had ik toen waarschijnlijk als zot verklaard. Maar u ziet de wonderen zijn de wereld niet uit, en zo trokken we gisteren als "loop"koppel naar de Elle&Lui jogging in en rond het vakantiedomein l'Hirondelle te Oteppe (Burdinne). 
  Opzet van deze wedstrijd : Elle loopt 4 kilometer, Lui loopt er 7 km en vervolgens lopen Elle & Lui nog gezamenlijk een rondje van 2 km. Elk rondje was niet van de poes en toen ik o.a. Marie-Anne en enkele andere dames hoorde vertellen over het parcours van de 4 km, dacht ik, oei oei. Maar even later kwam Vanessa binnen gelopen en ze was heel positief over het parcours, me happy. Zo vertrok ik voor mijn 7 km tocht. Een bij momenten moeilijke onderneming door de zware modderstroken en de stevige hellingen. Ik wist net onder de 5' gemiddeld te blijven en zo konden we samen starten voor het afsluitende rondje van 2 km. Dit rondje was grotendeels onverhard en meer schuiven dan lopen. Enfin we maakten er het beste van en zo liepen we na 13 km binnen in 1h16, mooi binnen het beoogde doel.  Marie-Anne en Stefan deden het nog wat beter en liepen in 1h10 binnen, net achter Richard en zijn gelegenheidspartner.
  Deze voormiddag dan trok ik dan samen met Richard en Gilbert naar Grivignée alwaar de afsluiter van de Challenge Cours la Province op de kalender stond. Hier stond ons een 8 km lange Jog/Trail te wachten in en rond het bosgebied La Chartreuse. We kregen na een korte aanloopstrook een schitterend parcours voorgeschoteld in bosrijk gebied met alles wat een trail te bieden heeft. Stevige en korte hellingen, steile afdalingen, trappen enzovoort. Een ideale trail wedstrijd trouwens deze voor wie eens wil proeven van het hedendaags trail lopen. 
  De 8 km werd trouwens afgelegd in 42'20 (5'18/km) en voor het eerst sedert ik trails loop eens geen enkele meter moeten stappen !!
  Overigens enkele knappe prestaties van Vlaamse collega's tijdens deze wedstrijd. Jo Vrancken won vandaag de wedstrijd, Gilbert eindigde 2e V1 en 14e algemeen en Willy Cortleven ging lopen met de overwinning bij de V3, chapeau mannen.
  Ikzelf eindigde op een 72e plaats op 337 deelnemers, ook heel tevreden mee.
  Over de ganse Cours la Province nam ik deel aan 16 wedstrijden, goed voor 238 kilometers, goed voor een 11e plek in dit originele eindklassement. Schitterende Challenge trouwens met enkele zeer mooie wedstrijden (Francorchamps, Trois Ponts, La Chartreuse) om er maar enkele te noemen !!

  Volgende wedstrijd : zondag 22 november, 10 miles de Liège, een mooie maar schierbaar zware wedstrijd :) 

  Voor de start van de Jog-Trail de la Chartreuse met Richard & Gilbert 


  bijna aan het einde van Elle & Lui met mijn allerliefste :) fier op haar na deze prestatie 

  15-11-2015 om 22:20 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Relais de Charlemagne (Herstal) - 19.4 km
  Gisteren namen we met 2 teams van de Speelhofrunners deel Les Relais de Charlemagne te Herstal. Elk team telde 4 lopers waarvan één loper een dame moest zijn. De overige 3 lopers waren vrij in te vullen. De te lopen afstanden waren 2.4 km voor de dame van het team, vervolgens moesten loper 2, 3 en 4 elk 4.8 km lopen, om dan af te sluiten met één rondje van 2.4 km met het ganse team.
  We zakten dus af met 2 teams. Team 1 met Stefan, Gilbert en mezelf, kreeg Martine Sobkowiak als versterking mee. Team 2 met Vanessa, Marie-Anne en Richard kregen versterking van David Baerts, de echtgenoot van Martine.
  We wisten niet wat we er eigenlijk mochten van verwachten en hoe sterk de andere teams zouden voor de dag komen. Team 1 ging voor een snelle tijd :) en team 2 ging voor meer plezier voor het betaalde inschrijvingsgeld :)
  In kort het relaas van onze ploeg.
  Martine nam een vrij snelle start en kwam al snel terecht in 4e positie. Deze positie gaf ze niet meer af en zo wisselde ze na ongeveer 9'30 met Stefan. Stefan moest nu op zijn beurt 2 rondjes van 2.4 km lopen. Hij wist deze 4.8 km te overbruggen in 21'11 of moest slechts 2 plaatsen prijs geven. Stefan gaf op zijn beurt de fakkel door aan mezelf. Al na enkele honderden meters moest ik één tegenstrever laten passeren en zo kwamen we terecht in positie 7. Deze positie wist ik vast te houden en na 21'12, nagenoeg dezelfde tijd als Apo, gaf ik de koord door aan Gilbert. Ondanks de 33 km van afgelopen zondag in Battice, ging Gillie er stevig tegenaan. Na amper 19' zat zijn 4.8 km erop en hij wist één positie terug in te winnen. Zo gingen we voor de laatste ronde van 2.4 km die als team diende afgelegd te worden van start in 6e positie. Team 5 bevond zich een 150-tal meter voor ons. Metertje per metertje naderden we op dit team, maar hun bijhalen lukte net niet. In de slotfase werd hun dame iets te hard aangemoedigd en kreeg zo terug een boost :). Maar niet getreurd, met grote tevredenheid, liepen we over de finish voor 19.4 km in 1u22 ofwel 4.17/km gemiddeld en behaalden we een 6e plaats op 52 deelnemende teams.

  Team 2 deed het ook zeer goed en wist de 19.4 km te overbruggen in 1u42, goed voor een 38e plaats op 52 deelnemers. Aan hun aankomstfoto te zien hebben ze er duidelijk ook van genoten.

  Het was zeer leuk om dit eens te doen als team en zeker voor herhaling vatbaar !! Alvast bedankt aan Martine en David voor de versterking !!

  Volgende wedstrijd : zaterdag 14 November, Elle & Lui te Burdinne !!

  Finish Team 2 zoals het hoort :)


  12-11-2015 om 10:54 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  08-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Vallons de Mehaigne, Braives, Challenge Hesbignon, 9.9 km
  Deze ochtend stond de afsluiter van de Challenge Hesbignon op de kalender. Traditioneel is dit de jogging te Braives. Meestal is het hier tijdens de opwarming en de laatste minuten voorafgaand aan de start bibberen, maar vandaag hadden de weergoden ons wat beter voorzien :) alhoewel, als ik echt mag kiezen voor te lopen verkies ik het koudere weertype !!
  Van de Speelhofrunners enkel Stefan, Marie-Anne en ikzelf aan de start. Onze straffe afdeling 'Richard en Gilbert' trokken naar de zware maar mooie tocht in Battice. Traditioneel ook veel volk hier aan de start en aangezien ik de laatste maanden geen wedstrijden meer gelopen had in deze Challenge was het een blij weerzien met de Franstalige loopmakkers en de mensen van de Landense Joggingclub !
  De wedstrijd zelf dan. Deze telt voor ons nog weinig geheimen aangezien we hier toch al een keer of 5 aan de start stonden. Een vrij vlakke aanloop van een km of 4 met een modderstrook tussen km 1 en 2, gevolgd door een korte afdaling, om vervolgens van km 5 tot 7 2 vrij stevige kuitenbijters te verwerken. Vanaf km 7 duiken we opnieuw de ravel op richting start en finishzone. 
  Mijn beste tijd liet ik hier vorig jaar noteren met een 45'15 voor 9.9 km. Deze tijd evenaren was het doel. Dit zou wel moeilijk worden gezien de kilometers de laatste weken wat teruggeschroefd werden na een toch vrij zwaar seizoen. 
  Enfin ik probeerde van bij het startsignaal het tempo rond de 4'30 te houden, en dit lukte me vrij goed tot en met kilometer 4 (4'30-4'32-4'32 en 4'35). Km 5 met de eerste kuitenbijter erin, werd een strijd met mezelf :) (5.17). Km 6 ging dan opnieuw in dalende lijn en hier kon ik het tempo mooi terug opdrijven naar 4'25. Maar km 7 met de klim richting kerk kreeg ik het nu effe heel moeilijk. Tot hier liep het groepje met o.a. Jules Kempeneers slechts een 40 tal meter voor me uit, maar tijdens deze klim werd het gaatje steeds groter en groter, niet moeilijk met een kilometer aan 5.27 grrr. Vanaf km bordje 7 doken we de ravel op en ik probeerde het tempo terug richting 4'30 te drijven. Met resultaat want tijdens de 8e kilometer liet ik mijn snelste kilometer noteren 4'15. Maar blijkbaar had ik het tempo toch wat te hoog gelegd, en met wat wind op kop en de licht hellende strook moest ik tijdens km 9 wat terugschakelen, 4'40. Tijdens de laatste kilometer toch nog geprobeerd maar het vet was van de soep. Zo eindigde ik deze wedstrijd na 9.9 km in 45'50 ofwel 4'38/km gemiddeld. Licht ontgoocheld gezien het toch een 30" trager was dan vorig jaar ! Stefan eindigde een anderhalve minuut na me en Marie-Anne eindigde netjes binnen het uur in 58'. 
  Achteraf nog met Koen en Pascal wat nagepraat en zo genoten we van een leuke afsluiter van deze Challenge waar ik het seizoen afsluit op een 23e plaats in mijn categorie en 10 van de 19 wedstrijden liep. Volgend jaar zal ik zeker nog enkele wedstrijden meepikken van deze Challenge maar of we nog voor het klassement gaan is een andere vraag. Misschien eens andere oorden (Condruzien, trails, ...) opzoeken volgend jaar. Een zaak is zeker, de Victors Cup en de Estafettechallenge zullen er volgend jaar zeker bij zijn !!

  Volgende wedstrijd : Estafetteloop te Herstal, woensdag 11 november om 10 uur !!

  Op het einde van de modderstrook na 2 km


  Na 8.5 km, had zelfs vaste fotograaf Louis Marechal niet in de mot !!

  08-11-2015 om 00:00 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeskerkenloop Kortessem - 15 km Haspengouw Challenge
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren deelgenomen aan de Zeskerkenloop te Kortessem, een wedstrijd over 15 km in het kader van de Haspengouw Challenge, en traditioneel de afsluiter van dit criterium. Nooit slaagde ik er voorheen in om aanwezig te zijn op deze wedstrijd, aangezien deze meestal gelijk viel met een zwemwedstrijd van de dochter.
  Gelukkig viel het dit jaar eens niet gelijk en zodoende stonden we dus aan de start van deze, volgens insiders, mooiste wedstrijd uit de HC - reeks, samen met o.a. Speelhofrunners maten Stefan, Richard & Gilbert.
  Op de menu stonden 15 licht heuvelachtige kilometers, grotendeels over verharde plaatselijke veldwegen.
  Zo gingen we iets over 14u30 van start voor 15 kilometers loopgenot. Geen idee wat ik mocht verwachten van prestatie, want afgelopen week zo goed als niet gelopen door een sinusitis die gisteren nog altijd niet volledig genezen was. Maar we zouden wel zien waar het schip zou stranden en dus ging ik vrij vlot van start met tijdens de eerste 3 kilometers tijden van telkens net onder de 4'30. Maar vanaf kilometer 4 kregen we enkele stevige hellingen te verwerken en zodoende moest ik het tempo toch regelmatig laten zakken. Ik kwam even terecht in een groepje nu met o.a. Stefan, Maja, Marc en Marleen maar al snel moest ik hun één voor één laten lopen. Vooral Stefan had gisteren superbenen en zou eindigen in 1h08, een sterke prestatie. Ikzelf zag het gaatje steeds groter en groter worden en vooral op de onverharde stroken had ik het lastig om het tempo hoog te houden. Ook het gesnotter tijdens de wedstrijd was zeker niet mijn bondgenoot en zodoende kreeg ik het steeds moeilijker naarmate de kilometers vorderden. In de laatste 5 kilometers werd ik door enkele lopers bijgehaald, telkens probeerde ik mijn wagonnetje aan te haken, maar jammer genoeg waren ze net te snel voor me. Zo wist na toch flink af te zien de eindstreep te bereiken in 1u10'20 ofwel 4.38'/km gemiddeld over de 15.1 km.

  Wel een positieve indruk over deze wedstrijd achteraf. Mooi en attractief parcours en een organisatie die op punt staat !!

  Achteraf nog gezellig een Duveltje gedronken met onze bende en o.a. Tony & Max, maar lang konden we niet blijven gezien er nog een feestje op de agenda stond binnen onze groep en zodoende hadden we nog een leuke en leerrijke avond :)

  Volgende wedstrijd : 8 November, Challenge Hesbignon, Braives 10 km

  PS : wat ik me afvraag is of er eigenlijk mensen zijn die deze bullshit lezen :) graag een teken van leven voor de mensen die dit lezen (via beoordeling - reactie of facebook) 

  19-10-2015 om 17:14 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (12 Stemmen)
  >> Reageer (4)
  13-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwars door Hasselt - 15 km
  Enige tijd stil geweest op deze blog, maar vorige week last gehad van een vrij stevige verkoudheid/infectie van de luchtwegen na mijn deelname aan de Ambiorixrun te Tongeren. Deze wedstrijd (10 km) afgelegd aan 45' of exact 4'30/km. Mooie wedstrijd trouwens in het kader van de Victors Cup. Het was mijn 2e deelname in dit criterium dat trouwens goed georganiseerd wordt. Ik denk eraan volgend jaar meerdere wedstrijden van deze mee te lopen.
  Nu terug over naar de wedstrijd van dit weekend, de 15 km van Dwars door Hasselt. Zoals jullie waarschijnlijk al wel weten ben ik geen al te grote fan van de dure wedstrijden georganiseerd door Golazo (13 euro voor 15 km bij voorinschrijving), maar dit jaar werd onze deelname aangeboden door Comfort Energy, dus dat was meegenomen. Vanessa zou de 5 km lopen, ik dus de 15 km. 
  Eerst was het de beurt aan de dame des huizes en zijn liep de 5 km in 32'20 waarmee ze tevreden was. Zelf ben ik hier ook vrij fier over want had eigenlijk nooit gedacht dat mijn vrouw het zo lang zou volhouden met lopen, deels door tijdgebrek en deels dat het loopvirus haar maar niet te pakken krijgt :) ik dus best wel fier op haar prestatie.
  Even later was het dan de beurt aan mezelf om er het beste van te maken tijdens de 15 km. Enkele weken terug had ik me 1u07 als doel vooropgesteld, maar door de zware verkoudheid van de afgelopen dagen en enkele slapeloze nachten, hield ik rekening met een tragere tijd.
  Enfin ik besloot om er vanaf de start tegenaan te gaan, want buiten de verkoudheid waren de omstandigheden ideaal. 13-14 graden, lekker zonnetje, enkel misschien net iets te veel wind :) . De eerste kilometers gingen vlot onder de 4'30/km, maar bij de korte onverharde passage aan HBvL kreeg ik het een eerste keer moeilijk. Door de verkoudheid begon ik ook meer te zweten dan normaal het geval is, maar hier voorlopig geen last van. Bij de passage in Kuringen dorp na 6-7 km kon ik het tempo terug opkrikken en ook het massaal opgekomen publiek zorgde voor de nodige aanmoedigingen wat wel leuk was. Aan km punt 8 kreeg ik plots een zware hoestbui en hierdoor kreeg ik stevige steken in zowel linker als rechterzij. Ik moest nu noodgedwongen het tempo laten zakken naar 10 km/uur en werd door meerdere lopers voorbij gelopen, maar gelukkig bleef het publiek me aanmoedigen. Na een 500-tal meters te hebben gerecupereerd (hier verloor ik toch ongeveer een minuut), verdween de pijn in de zij en kon ik het tempo terug opkrikken. Ik kon nu terug verschillende lopers inhalen en dat gaf me de nodige moed om door te drammen tot het einde. Even later de passage langs het kanaal met wind op kop gedurende een 3-tal kilometers, maar het inhalen gaf me de nodige energie boost. In de stadskern was het effe knokken op de kasseitjes en de licht hellende strook, maar even later wisten we de finish te bereiken in 1u07'45 voor 14.75 km ofwel 4.36'/km gemiddeld. Zonder die hoestbui en de steken had een tijd van onder de 1u07 zeker mogelijk geweest !! Maar gezien de omstandigheden toch meer dan tevreden met het behaalde resultaat. Mijn vorige besttijd in Hasselt werd met meer dan 5 minuten verbeterd trouwens !
  Achteraf meer dan een uur zitten hoesten en proesten :) maar ja dat nemen we er maar bij zeker.
  Enfin, tevreden nog eens deelgenomen te hebben aan Dwars door Hasselt, het blijft toch een leuke wedstrijd !

  Volgende wedstrijd : zondag 18 oktober, Zeskerkenloop te Kortessem, 15 km

  13-10-2015 om 09:58 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1/2 marathon TecTonic38 - Cours la Province
  27 september stond eigenlijk al sedert vorig jaar aangekruist in de agenda. Onmiddellijk na het beëindigen van mijn 1/2 marathon TecTonic in 2014 had ik zoiets van hier kom ik terug :) toen klokte ik af aan 4'37/km gemiddeld meteen mijn beste tijd ooit gelopen op een halve marathon. Het doel gisteren was dan ook om sneller te doen ... was dit haalbaar  ? Misschien wel want de conditie ging de laatste weken in stijgende lijn en de weersomstandigheden waren ideaal, maar .... het parcours werd lichtjes gewijzigd en we wisten niet of dit  een negatieve of een positieve invloed zou hebben op de prestaties. Nu grotendeels bleef het parcours hetzelfde, de dalende meters overtroffen nog met groot gemak de stijgende meters (220 dalend tegenover 65 stijgend). We zouden ervoor gaan met de aanwezige Speelhofrunners en sympathisanten. Stefan, Gilbert, Richard en ikzelf gingen van start op de halve samen met o.a. Tony, Jo en Greta. Marie-Anne en Isabelle gingen voor een beste jaartijd op de 10 km. 
  Het parcours dat dit jaar vertrok in Thimister-Clermont (dit was de grootste wijziging) en we gingen nu onmiddellijk de ravel op, die we eigenlijk gedurende 20 km zouden volgen en alleen tijdens de laatste kilometer zouden verlaten. De eerste 3-4 kilometers gingen in licht stijgende lijn, om dan de laatste 17 km's in licht dalende lijn  aan te vangen. 
  Doel was dus om de motor niet op te blazen tijdens de eerste stijgende kilometers. En zo gebeurde, de eerste 3 kilometers werden afgelegd aan 4'45/km gemiddeld. Gilbert en Richard waren al een kleine gele stip of helemaal niet meer zichtbaar in het geval van Gilbert en Stefan en Greta volgden nu op korte afstand van me. Maar vanaf nu slaagde ik erin de snelheid richting 4'30/km te stuwen en zo kon ik meerdere lopers inhalen. Onder hen ook Claude Delhez, een JIA loper uit Wallonië. Hij wist me nog te vertellen dat ik in Haneffe nog een tombola prijs misliep. Na nog wat gepraat te hebben, moest hij de rol lossen en ging ik op zoek naar nog meer voorgangers. Ik kon nu vrij vlot  het tempo van 4'30/km aanhouden wat zowat het doel was, en haalde nog verschillende lopers bij wat toch moed gaf,  al was dit op het gevoel, want ik kijk tijdens het lopen zelf niet naar de Polar, maar het gevoel zei me dat het vrij goed zat :) hopelijk laat het gevoel me niet in de steek. Ik werd trouwens vanaf km 4 nog maar door één lo(o)p(s)ter gepasseerd.  Onderweg me wel regelmatig afgevraagd wanneer het parcours nu eens eindelijk in dalende lijn zou gaan, maar Claude vertelde me achteraf dat dit vrij normaal is. Ook me meermaals geërgerd aan wandelaars en / of fietsers die weinig respect toonden naar de lopers toe. De overige toeschouwers waren dan weer wel enthousiast en zorgden voor de nodige aanmoedigingen net als de seingevers en de mensen aan de talrijke bevoorradingen. Enfin de kilometers gingen vlot voorbij en veel reserve moesten we niet in de tank laten want van vorig jaar wisten we dat de laatste 2 kilometers echt wel in dalende lijn gingen :) ... We probeerden dus naar het einde toe de snelheid nog wat op te drijven en zo klokten we na 21.4 km af in 1u37'33 ofwel 4'33/km gemiddeld, meteen een nieuwe besttijd op de 1/2 marathon, dat zowat overeenkomt met 1u36 op 21.1 km. Dat wordt moeilijk om dat nog te verbeteren in de toekomst !!

  Ook de overige vermelde Speelhofrunners en Co behaalden mooie resultaten met enkele stevige PR's !! Bravo maatjes !!

  Volgende wedstrijd : Ambiorixrun te Tongeren, 10 km, VictorsCup

  28-09-2015 om 20:50 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  21-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les 8 miles de l'Yerne (Haneffe) - Brouwerijloop Alken
  Afgelopen weekend stond er weer een tweeluik op de agenda. Hierbij een kort relaas.

  Vrijdag 18 September - Les 8 miles de l'Yerne te Haneffe (Cours la Province)

  Afgelopen vrijdag trok ik samen met Richard & Gilbert richting Haneffe, voor les 8 miles de l'Yerne. Deze wedstrijd vindt normal plaats in juli, maar door de hitte werd deze toen uitgesteld naar afgelopen vrijdag.
  Wegens het late startuur (19u15) werd het parcours van 12.8 km wat ingekort en moest er "slechts" 11 km gelopen worden. Het parcours werd ook wat gewijzigd tov de afgelopen jaren. Maar we kregen toch nog een afwisselend parcours voorgeschoteld. Alle soorten ondergrond, van asfalt tot single tracks werd ons aangeboden, zelfs een korte passage door een plaatselijke schapenstal. En ook de hellingen waren regelmatig van de partij, geen echte lange of steile hellingen, maar toch enkele stevige kuitenbijters, zeker de helling op kilometer 8 deed pijn :) Richard hield me gezelschap, al kon ie veel sneller, en zo liepen we samen binnen na 52' voor exact 11 km (4'42/km gemiddeld) en niet echt tevreden met deze prestatie. Gilbert leverde wel een topprestatie en werd mooi 8e algemeen en 2e V2 in 44'.
  Achteraf nog gezellig nagekaart met Kris, Maja en Jos tijdens het wachten op de prijsuitreiking en zo trokken we rond 22 uur tevreden terug richting heimat.

  Zondag 20 September - Brouwerijloop Alken (Haspengouw Challenge)

  Gisterennamiddag stond dan de Brouwerijloop op de Haspengouw Challenge kalender. Voorlaatste wedstrijd in deze Challenge, voor mij de 10e wedstrijd in deze Challenge waaraan ik deelnam, en dus is het klassement binnen :) Voor het seizoen niet zo gepland, maar achteraf toch blij dat ik aan deze wedstrijden heb deelgenomen.
  Alken biedt niet onmiddellijk het mooiste parcours aan, maar wel één van de snelste van het jaar. Maar aangezien de conditie nog niet het niveau van april-mei haalde, had ik er niet echt een goed gevoel bij.
  Na een korte opwarming op de finse piste waren we om 16 uur klaar voor de start. Eerst moesten er 2 toertjes op de atletiekpiste afgelegd worden om vervolgens 2x een grote ronde af te leggen, met tussendoor nog een rondje rond de atletiekpiste. Na een vrij snelle start nestelde ik me in een groepje met onder andere Maja en Martine. Het tempo lag vrij hoog in dit groepje en na een 3-tal kilometer moest ik effe de rol lossen. Ik moest een gaatje van een 50-tal meter laten op Martine en Rudi Neven, dat ik voor de rest van de wedstrijd die meer zou dicht gelopen krijgen. Maja snelde nog weg uit het groepje en liep in één ruk naar de 1e plaats bij de +45 dames, sterke prestatie  !! Ook uit de achtergrond kwam niemand meer terug al bleken Apo en Raf niet verder achter me te zitten. Ik keek gedurende de ganse wedstrijd niet naar de Polar dus van de tijd had ik eigenlijk totaal geen idee. Maar gezien mijn positie ten opzichte van andere lopers, wist ik dat het tempo vrij goed was.
  Zo wist ik na 10.18 km te finishen in 44'37 (4.23'/km gemiddeld) en meteen een evenaring van mijn snelste wedstrijd ooit !! Dik tevreden dus met dit resultaat. Ook Stefan verpulverde zijn record en liep een goeie halve minuut na me binnen aan 4'25 gemiddeld. Eerste speelhofrunner werd opnieuw Gilbert, die blijkbaar in topvorm verkeert, want hij liep onder de 4'/km gemiddeld !!

  Achteraf nog genoten van enkele Affligems, om vervolgens na een vettig frietje met zo goed als de ganse bende, geheel onverwacht de verjaardag "five-six" van Marie-Anne, nog gevierd te hebben tot in de vroege uurtjes. Merci voor het leuke feestje "scheetjes" :)

  Volgende wedstrijd : TecTronic, 1/2 marathon, zondag 27 September, Cours la Province


  tijdens de wedstrijd te Haneffe, samen met Richard

  Voor de wedstrijd te Haneffe, samen met vriend Domenico

  21-09-2015 om 14:15 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monumentenrun Sint-Truiden - Semi Vert Amay (1/2 marathon)
  Afgelopen weekend was een stevig loop weekendje. Hierbij een kort relaas van de activiteiten.

  Zaterdag 12 September MONUMENTENRUN Sint-Truiden

  Eergisteren stond de Monumentenrun op de loopagenda. Deze wedstrijd werd voor de 1e maal georganiseerd en vervangt de Fruitloop die steeds minder en minder success kende. Stad Sint-Truiden had gekozen voor een Monumentrun met vertrek en aankomst op de grote markt zoals het hoort voor een Stad als Sint-Truiden. Er werd een parcours van 5 en eentje van 10 kilometer uitgetekend met passages langs en door verschillende monumenten of oude gebouwen.
  Vanessa liep samen met Astrid de 5 km met vertrek om 19 uur. Zij konden nog niet genieten van de licht effecten onderwege maar genoten toch van het parcours en liepen samen binnen na 32', waarmee ze beiden tevreden waren. Er worden alvast trainingsplannen gesmeed voor de toekomst :)
  Om 20 uur was het dan aan de 10-km lopers. De start verliep wat chaotisch, er moest in waves gestart worden maar dit was niet echt aangekondigd, waardoor er al morrende geluiden ontstonden. Maar iedereen kon toch op zijn tijd vertrekken en alzo genieten van een mooi parcours dat grotendeels door de binnenstad liep. De passages door de Sint Maarten kerk en het Oude Atheneum waren zeker de moeite evenals de passage door de Academiezaal en het Festraetsuurwerk. Ook de passage door het Speelhof was voor ons Speelhofrunners een aangename passage :) enkel de passage door de perenplantage vond ik persoonlijk niet echt nodig. Op het einde had je nog de keuze om de Abdijtoren gedeeltelijk te beklimmen maar deze liet ik links liggen met de hulp van Henriette. Zo wist ik na 44'40 opnieuw de grote markt te bereiken. Tevreden van de prestatie en genoten van het rondje.
  Een geslaagd initiatief dat niet minder dan 1800 lopers naar Sint-Truiden lokte. Mits wat kleine aanpassingen heeft dit evenement zeker een leuke toekomst !
  Achteraf werd er met de bende van de Speelhofrunners nog gezellig nagekaart en uiteindelijk eindigden we met zijn allen in ..... voor herhaling vatbaar vond Ghune haha

  Zondag 13 September Semi Vert d'Amay (1/2 marathon)

  Gisterenochtend trokken Richard en ik dan richting Amay, dat zich op nauwelijks 30 kilometer van Kerkom bevindt.
  Hier stond een halve marathon op de kalender die grotendeels over onverharde wegen loopt. Ook Kris & Maja waren van de partij.
  Er stonden ons dus 21.1 zware kilometers te wachten, binnen zijn op 2 uur was de doelstelling, want de benen waren toch nog niet echt gerecupeerd van de Monumentenrun .. de Wilderen Kannunik is blijkbaar toch niet de ideale recovery drank :)
  Richard bleek alvast beter gerecupeerd dan mij maar besloot de tocht samen met mij af te leggen, waarvoor dank. De eerste kilometers gingen grotendeels over asfaltwegen en vrij vlak maar vanaf km 3 werden we het bos ingestuurd en ging het lichtjes omhoog. Op km 8 kregen we dan de eerste zware helling voorgeschoteld, la cote du Facteur, 400 meter lange helling op single tracks met percentages tot 15 %, effe wandelen was hier de boodschap. Hierna volgde een stevige afdaling om vervolgens rond km 14 de 2e stevige helling aan te vatten, la cote des dames, opnieuw gingen we hier even aan het wandelen op de single tracks. Eénmaal boven gekomen begonnen de benen toch pijn te doen maar het einde naderde gelukkig. Na nog een mooie passage door een natuurdomein, dat deed denken aan de passage rond het Schulensmeer vorige week, doken we terug het centrum van Amay binnen. Zo werd deze mooie tocht beëindigd in 1u56'30 (5'30/km).

  Tevreden van dit vrij zware loopweekend :)

  Volgende wedstrijd : Vrijdag 18 September 12.8 km Haneffe (Cours la Province) - zondag 20 September Alken 10 km (HC)

  Foto tijdens de Monumentenrun - Passage door Sint Maarten Kerk

  Semi Vert Amay, samen op pad met Richard, "beste vrienden" volgens Louis Maréchal :)

  14-09-2015 om 09:06 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Estafettechallenge Alken - Natuurloop 24 km Linkhout
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Afgelopen weekend stond er een druk loopweekend op de agenda. Hierbij een kort relaas van het afgelopen weekend.

  Vrijdag 4 september - Estafetteloop te Alken - 2 lopers - één uur - lopen voor een goed doel

  Afgelopen vrijdag dus deelgenomen aan de Estafetteloop te Alken. Zoals steeds samen met loopmaatje Stefan, en ook onze beide dames liepen samen. Vandaag stond gepland om ons doel van dit jaar, met de 2 duo's samen de 25 km te halen, te bereiken.

  Maar om dit te bereiken zouden beide duo's meer dan waarschijnlijk een PR moeten lopen. Bij de mannen stond dit op 14.4 km bij de dames op 10.2 km. Maar laat Alken nu net een vrij snel en vlak parcours zijn en ook het weer meezitten :) dus alles was aanwezig om het doel te halen. Een etentje was/zou onze beloning worden !! We waren dus gemotiveerd ;)

  Stefan opende en zette meteen de toon met een tijd onder de 4' voor de eerste kilometer. Ook mijn eerste kilometer ging onder de 4' en zo waren we gelanceerd. Tot aan minuut 20 zaten we zelfs op het 15 km schema. Maar vanaf toen kregen we het toch wat lastig. De km-tijden gingen nu richting 4'05-4'10 maar trager als dit gingen we niet. Zo eindigden de mannen op 14.62 km meteen een nieuwe PR, en dus erg tevreden, al zit er toch nog wat rek op.

  Om de 25 km te halen moesten de dames dus 10.38 km halen. Ook de dames gingen van bij start er stevig tegenaan, en doken beiden onder de 5'30 voor hun eerste km. Op schema dus. Marie-Anne bleef draaien rond de 5'25-5'30 en Vanessa zat steeds rond de 5'45. Ook voor hun zat er dus op PR aan te komen als er geen verval kwam naar het einde toe. Maar ook zei hielden stand en klokten na exact één uur af op 10.7 km !! Eveneens een nieuw PR, sterk gelopen van onze dames. Zo behaalden we samen niet minder dan 25.3 km, doel dus meer dan bereikt.

  Ons etentje is dus meer dan verdiend als beloning en zodoende mag Vleesgegroet ons volgende week vrijdag verwachten voor een stevige steak !! Tegelijkertijd zullen de doelen voor 2016 bepaald worden, dromen mag toch of niet !!

  Ook de overige Speelhofrunners teams, Sven & Tina en Richard en Gilbert, liepen PR's, proficiat aan allen !!

  In de algemene teamstand staan Vanessa & Marie-Anne op een 3e plaats. Bij de heren staan Gilbert & Richard 1e gevolgd door mezelf en Stefan !! Podiumplekken zijn dus binnen bereik na de laatste manche in december te Waremme.

  Zondag 6 september - Memorial Rik Clerckx te Linkhout - Natuurloop 24 km

  Voormiddag dan was de keuze zeer uitgebreid. De halve marathon te Angleur (Belle Iloise), Hesbignon te Hannuit of de Memorial Rik Clerckx te Linkhout. Aangezien Richard en Gilbert een marathon voorbereiden was deze laatste voor hun ideaal gezien er hier een 25 km loop gepland stond. En zo was de keuze gemaakt. Ook tante Belle en Stefan & Marie-Anne trokken mee naar Linkhout voor de iets wat kortere afstanden.

  De 25 km loop bleek dus een echte natuurloop te zijn. 90 % van de wegen was onverhard, op sommige momenten had het zelfs meer weg van een trail. Maar het was wel een prachtige loop en we hebben genoten onderwege. Alles werd ons aangeboden, single tracks, finse piste, modderstroken, en op het laatste nog een volledig toertje rond het Schulensmeer met veelal grasstroken en veel wind. De 25 km bleek slechts :) 24 km te zijn en samen met Richard (die sneller kon, maar bij me bleef, waarvoor dank)en Serge (later meer) deden we er 2u04 over of 5'08/km gemiddeld, niet slecht gezien de afstand en parcours (ondergrond).

  Serge was één van de 40 dappere lopers aan de start van de 25. Liep de hele weg in onze buurt, en aan de aankomst vernamen we van speaker Rik dat hij van Sint-Truiden was. Na wat te babbelen bleek hij nog in hetzelfde dorpje als mezelf te wonen, wat een toeval. Toevallig beheerd hij ook nog de merchandising van één mijn grootste sportidolen, namelijk Sven Nijs, hoe klein kan de wereld zijn. Aangename kennismaking Serge, hopelijk heb je de microbe te pakken en zien we elkaar nog regelmatig tijdens wedstrijden of eens een gezamenlijke training !!

  Volgende wedstrijd : Monumentenrun te Sint-Truiden, 10 km


  06-09-2015 om 20:35 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging Fumal - Hesbignon - 11.5 km
  Gisterenavond stond nog eens een wedstrijd van de Challenge Hesbignon op de kalender. Het was alweer effe geleden dat ik nog eens deelgenomen had aan een wedstrijd in het kader van deze Challenge. Samen met Stefan, Marie-Anne, Gilbert, Isabelle, Richard & Lies trokken we richting Fumal. Ik had deze wedstrijd nog nooit gelopen en wist dus zo goed als niets van het parcours. Enkel de garmin gegevens van Raf van vorig jaar gaven ons een miniem beeld aan wat we ons mochten verwachten. 
  Maar niet alleen het parcours zou vandaag onze tegenstander zijn, ook het weer was weer een te duchten tegenstander. 27-28 graden bij de start, volle zon en weinig tot geen wind. Niet echt meteen mijn weertje ... maar enfin we zouden wel zien waar het schip zou stranden, maar de motivatie was er niet echt.
  Ik startte desondanks vrij vooraan in de groep en de eerste km, relatief vlak en verhard ging vrij vlot, 4.45. Even later kwam Willy Cortleven me voorbij gelopen en ik besloot om in zijn zog wat vooruit te schuiven .... dit lukte me tot het bordje van km 2  ... vanaf nu ging het bergop en in eerste instantie onverhard met de zon volledig op onze hoofden .... vanaf hier geen mijn licht effe uit en besloot ik op ralenti deze jogging uit te lopen. Ik keek even achterom en zag tijdens de klim onze jarige président Stefan vlak achter me. Aan de eerste bevoorrading op het einde van de klim aan km4, besloot ik hem op te wachten en samen de resterende 7.5 km af te leggen, zonder enige wedstrijddruk. We namen onze tijd aan de 2 bevoorradingen, namen geen risico's tijdens enkele gevaarlijke single-tracks en een afdaling over gladde kasseistenen, en op de stukken waar de zon eens verdween probeerden we er toch een aardig tempo op na te houden. Onderwege genoten we van de aangename omgeving, waaronder een prachtige passage door het plaatselijke bos/park van het kasteel. Zo konden we toch nog vrij comfortabel uitlopen, al deed de laatste klim toch nog wat pijn :) ... maar even later wachtte de finish boog, die we overschreden na 65' voor 11.5 km (5.40'/km gemiddeld). 
  Al bij al genoten van één de mooiere joggings die ik de laatste maanden gelopen heb !!

  Achteraf nog genoten van een leuk feestje met de aanwezige Speelhofrunners & Joske Biets bij "zoon" te Kerkom om de verjaardag van Apo te vieren !!

  Volgende wedstrijd : Estafetteloop Alken, vrijdag 4 september !!


  Afzien op de klim bij km 3.5

  Genieten na km 8 na een douche van Stefan :)

  30-08-2015 om 23:03 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gotem Stratenloop 9.9 km - Haspengouw Challenge
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren stond de Stratenloop van Gotem op de agenda van de Haspengouw Challenge. Traditiegetrouw ook vrij veel Speelhofrunners aan de start van deze wedstrijd. 

  Dit is één van de wedstrijden die me het meest zal bij blijven :) mede door de weersomstandigheden waarin we in 2010 deze wedstrijd moesten afhaspelen. We kwamen toen in een zwaar onweer terecht waardoor de straten volledig blank kwamen te staan en het regende toen zo hard dat je de loper die amper één meter voor je uit liep niet meer zag lopen. En ook gisteren was er onweer voorspeld in de namiddag, zou het opnieuw zo hectisch worden als 5 jaar terug ....

  Het antwoord was bijna !! Ook dit jaar kwamen we iets na de start in een hevig onweer terecht. De straten kwamen nu niet echt blank te staan, maar op de helling in het veld was het toch ploeteren door het water en werd de strijd dus nog iets zwaarder. En de regenval bleef beperkt, nou ja, toch in vergelijking met 5 jaar terug, maar ook nu viel de regen met bakken uit de lucht !!

  De wedstrijd zelf dan maar. Een korte aanloop diende genomen te worden om vervolgens 3 rondjes af te haspelen van +- 3.2 km. Dit rondje biedt zowat alles, kasseitjes, een vrij stevige helling, een stukje vlak om te recupereren om vervolgens in de afdaling proberen de verloren tijd terug goed te maken :), opnieuw een stukje vals plat dat naarmate de rondjes vorderen steeds meer pijn gaat doen, en dan de laatste 3-400 meter in licht dalende lijn richting finish. 

  De conditie is nog niet volledig top, maar de opbouw na de last aan de bil begint stilaan de goeie kant uit te gaan mede dankzij de Core Stability oefeningen die duidelijk hun nut hebben. Ik kijk al uit naar midden september als ik nog meer specifiek gerichte oefeningen zal ontvangen. Een verbetering van vorig jaar (45'45) zou er dus niet in zitten zeker niet in deze omstandigheden. Maar we hebben toch geprobeerd om er het beste van te maken al verloor ik naar mijn zin toch te veel ritme / tempo in iedere ronde in de strook bergop, er moet dus ook nog enkele kilo's terug eraf om opnieuw top te worden en terug te kunnen aanknopen met de tijden rond de 4'30/km. 

  De wedstrijd gisteren leverde een 46'25 op ofwel 4.39'/km gemiddeld. Tevreden gezien de omstandigheden. 

  Achteraf nog gezellig nagekaart met de bende en genoten van de Grimbergen van het vat aan een democratisch prijsje !! En zo hebben we toch ook weeral bijgedragen aan het goede doel (Intesa) waar de opbrengst van deze wedstrijd naartoe gaat !!

  Volgende wedstrijd : Challenge Hesbignon, Fumal, 11 km

  24-08-2015 om 17:04 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodentocht - Jogging de Lantin
  Dodentocht Bornem

  Afgelopen vrijdag trok ik als begeleider mee naar de Dodentocht in Bornem. Speelhofrunners Richard & Gilbert zouden er deelnemen aan de 100 km tocht en dit al lopende. Hoe lang ze dit zouden volhouden wist niemand, dat het karakterkoppen zijn, daar twijfelde echter niemand aan. En zo trokken we vrijdag richting Bornem. Al direct stress in de wagen na een half uurtje rijden, want de ring in Brussel stond volledig geblokkeerd. Gelukkig waren we tijdig vertrokken en mits een andere weg, reden we Bornem binnen na een tocht van 2u30 :( Snel een plaatsje gevonden op de voorziene parking, de shuttle bus genomen en zo kwamen we terecht in het centrum van Bornem waar de inschrijvingen en start voorzien waren. De organisatie liep perfect en binnen enkele minuten waren Richard en Gilbert in orde met hun inschrijving. We trokken richting startzone en hier moest ik onze vrienden achter laten, ik zou hen later vanaf punt 27 km, iedere 10 km terug zien en hun voorzien van de nodige kledij, schoenen, voeding, enz.
  Ik keerde terug naar de Boomstraat waar de menigte vlak na de start doorkwam en waar enorm veel volk kwam opdagen. Iets na 21 uur passeerde hier de ganse bende, met de echte ultra-lopers aan kop van de 12000 deelnemers. G & R bevonden zich op dat moment nog tussen de wandelaars en baanden zich een weg naar voren. Enkele uurtjes later zag ik hen een eerste keer na 27 km, niets nodig zeiden beide heren alles was onder controle. Volgende afspraak was 42 km, marathon afstand, tot dan hun langst gelopen afstand. Ook hier kwamen beiden nog fris door ondanks een hevige regenbui net ervoor, en de aangeboden Duvels lieten beiden aan zich voorbijgaan. Volgende halte was Brouwerij Palm na 52 km iets over halfweg. Ook hier kwamen ze nog fris toe, en ze besloten hier te wisselen van kledij, kousen en andere schoenen. Geen probleem, mijn Partner stond vlak aan de uitgang van de bevoorrading. Vanaf hier zouden beide heren hun Eigen tempo gaan lopen, jawel nog steeds lopen. Ik probeerde zo als ik kon, telkens tijdig aanwezig te zijn bij elke bevoorrading :) maar door hun splitsing werd dit een moeilijke opdracht. Aan Km 75 gaf Richard ook nog eens aan stilaan op wandelen te gaan overschakelen en ik gaf hem aan dat ik hem pas terug zou zien aan de finish. Gilbert kon ik nog éénmaal spotten aan de bevoorrading op km 85 en met hem ging het steeds maar beter, hij bleef lopen. Zo trok ik richting finish waar ik mijn wagen kwijt kon op slechts enkele honderden meters van de aankomst. Iets voor 7 uur (dus na amper 9u50) liepen de eerste lopers binnen, en amper een 20' later kwam Gilbert al binnengelopen na 10u15 voor 100 km dus een gemiddelde van 10 km/h als je de stops aftrekt ... sterk !! Nu was het nog wachten op Richard en ook hij haalde de aankomst binnen de  uur, straffe mannen als je het mij vraagt. Na nog een kort terrasje keerden we zo terug richting St.Truiden, en waren we een uurtje later blij terug thuis te zijn, ook ik :)
  Zo beleefde ik een toffe uitstap met 2 goede vrienden !! Bedankt en respect makkers, bij een volgende gelegenheid ben ik terug paraat :)

  Jogging de Lantin - CJPL (Challenge Jogging Province Liège)

  Gisterenochtend trokken we dan met 6 Speelhofrunners richting Lantin, en jawel Richard en Gilbert waren opnieuw van de partij, amper 24 uur na hun prestatie te Bornem. Ook kersvers Speelhofrunster Isabelle was van de partij net als Stefan en Marie-Anne.
  In deze Challenge hadden we nog nooit een wedstrijd gelopen, maar Lantin leek me wel een leuke wedstrijd en niet te ver.
  10 km was de wedstrijd, en volgens de info die ik kreeg van Jo Vrancken, één van de toppers in deze Challenge, was de wedstrijd niet zo zwaar, maar wel met geen meter vlak. :)
  Enfin we zouden wel zien wat we voorgeschoteld kregen, het weer zal alvast mee al werd het tijdens de wedstrijd toch nog vrij warm vooral te wijten aan de hoge luchtvochtigheid.
  Het parcours was inderdaad geen meter vlak. Meestal lange rechte veldwegen, met tijdens het eerste deel wind op kop en constant vals plat op en af, zoals Stefan het noemde eerlijk vals plat als het af ging :) ... Toch kon ik samen met Richard en Stefan het tempo rond de 4:30'/km houden en ook de bil liet zich sedert lang eens niet voelen. Iets na halfweg kreeg ik het na de bevoorrading effe moeilijk tijdens een volgend stuk vals plat en moest ik beide heren even laten gaan. Aan km 7.5 kon ik het gaatje terug dicht lopen en even later moest Stefan afhaken, het werd het even te warm in het hoofd :( ... Vanaf km bord 8 werd het vals plat toch eerder een echte helling van meer dan één km en moest ik het tempo toch wat laten zakken en muisde Richard er vanonder :) . Zo wist ik even later de finish te overschrijden in 46'20 voor 10 km ofwel 4'38/km gemiddeld. Tevreden met de geleverde prestatie en vooral tevreden dat ik voor het eerst sedert lang nog eens een wedstrijd pijnloos kon uitlopen. Stefan kwam even later binnen en was duidelijk ontgoocheld over de laatste kilometers. Voor de rest waren alle Speelhofrunners tevreden met hun prestatie al zal Gilbert uitkijken voor revanche te Gotem :)

  Volgende wedstrijd : zondag 23 augustus te Gotem (10 km) Haspengouw Challenge
  17-08-2015 om 14:17 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  11-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Estafetteloop Zoutleeuw - Kermisloop Kozen

  Estafetteloop Zoutleeuw

  Afgelopen vrijdag stond de 4e manche van de Estafettechallenge op de agenda. Stefan en ik, en onze dames, gaan dit seizoen voor een 6 op 6 in deze Estafettechallenge, want deze staat steeds garant voor de nodige ambiance zowel voor, tijdens als na de wedstrijden.
  Vrijdag was het de beurt aan Zoutleeuw. Traditioneel zorgt Zoutleeuw voor een pittig parcours en dat was dit jaar niet anders. Noodgedwongen moesten de organisatoren uit wijken naar een nieuwe locatie, maar de oppervlakte was hier niet echt groot om een omloop van één kilometer aan te bieden. Toch lukten ze hierin, al leek het begot fel op een veldrit parcours daar er de nodige lussen moesten gedraaid worden over een hobbelige graszone en zat er zelfs een geimproviseerde trap in :). Hierdoor bestond het parcours van 1 km uit 700 meter onverhard en slechts 300 meter asfalt. Ons doel is normaal gezien de 14 km te passeren binnen het te lopen uur en dat van de dames om de 10 km grens eens te bereiken. Vandaag zou dit een moeilijke opdracht worden gezien het technische parcours en mijn conditie die momenteel niet top is :) . Zo beslisten we dan ook dat Stefan de openingsronde voor zijn rekening zou nemen en deze werd dan ook afgelegd in 4'05, sterk op dit parcours. Mijn 1e ronde ging niet zo best, veel last van de bil waardoor ik niet voluit durfde te gaan met als gevolg een 5'15 grrr ... moest het een individuele wedstrijd geweest zijn had ik er de brui aangegeven, maar in een Estafettewedstrijd kan een mens natuurlijk altijd wat meer want ik zag dat Stefan zich volledig gaf ondanks het warme weer. Dus dan maar verstand op nul gezet en vanaf rondje 2 voor mezelf ging het steeds beter en beter, zodat ik steeds snellere rondjes ging draaien !! Resterende rondetijden 4.40 - 4.20 - 4.15 - 4.15 - 4.15 en op het einde nog 600 meter gelopen in 2'20 (3'53/km). Zo eindigden Stefan en ik op 13.600 meter, tevreden mee gezien de omstandigheden !! Onze dames haalden wel een PR in de Estafette en bereikten voor de 1e keer de 10 km grens, met 10.160 meter. Tijdens de volgende Estafette te Alken zou een gezamenlijke 25 km mogelijk moeten zijn :)
  Nog even meegeven dat Richard & Gilbert in hun categorie winnaars werden met een mooie 15.600 meter !! Top mannen, hopelijk lopen of wandelen jullie je geen blessure in Bornem aanstaande vrijdag !!

  Kermisloop Kozen - Haspengouw Challenge - 12 km

  Gisterenavond stond de Kermisloop te Kozen dan op de agenda. Toevallig viel deze samen met mijn 43e verjaardag, ik mocht dan ook de nodige verjaardagswensen in ontvangst nemen voor en na de wedstrijd, bedankt college-lopers !!
  Kozen is traditioneel 5 rondjes draaien rond de kermis en de plaatselijke wijk. Ieder rondje is +- 2.4 km en telkens moeten er 2 hellingen overwonnen worden, al bij al toch een pittig parcours naarmate de rondjes vorderen. Ook was het nog vrij warm gisterenavond.
  Echt voluit gaan was nog niet mogelijk met de bil en vooral in de 1e ronde was de bilregio heel gevoelig. Zo raakte ik al snel in het gezelschap van Stefan en draaiden we vrij gelijkmatige rondjes. 11' voor het eerste rondje, 11'10 voor het 2e en 11.18 voor rondje 3 en 4. Tijdens het 4e rondje raakte ik wel Stefan kwijt die eventjes een dipje had blijkbaar in deze ronde. Ik kon in de 5e ronde nog terug lichtjes versnellen wat een rondje opleverde van 11'09. Zo liep ik na 12 km binnen in 55'55 ofwel 4.39'/km gemiddeld. iets meer dan één minuut trager dan vorig jaar maar toch tevreden met deze prestatie. Stefan liep een 30" na me binnen.

  Achteraf nog genoten van een leuk terrasje met enkele bevriende lopers om de verjaardag te vieren met een lekkere trappist !!

  Volgende wedstrijd : zondag 16 augustus te Lantin, 10 km.

  Vanessa tijdens de Estafette, ondanks het afzien toch een kleine lach :)

  Afzien tijdens de Estafette te Zoutleeuw

  Samen met Stefan op zoek naar de goeie conditie te Kozen

  11-08-2015 om 11:22 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging Circuit de Francorchamps - 21.1 km
  Gisterenavond samen met enkele Speelhofrunners & sympathisanten afgezakt naar Francorchamps, waar de Jogging de Circuit van Leg's Go plaats vond. Het F1 circuit (7.030 km) moest 3x gelopen worden, met in iedere ronde 130 hoogtemeters die moesten overwonnen worden. Een rondje bestond uit een licht hellende strook van +- 400 meter vlak na de start gevolgd door een licht dalende strook tot aan km bordje 1. Hierna volgde de zwaarste helling, +- 250 meter lang, de Radillon, gevolgd door een lang stuk van 1.2 km klimmen aan 4.5 %. Hierna kregen we 2 km een vrij stevige afdaling voorgeschoteld tot +- km 5. Hierna volgde nog 2 stevige kilometers niet echt klimmen maar toch ging de weg vrij stevig naar omhoog :) . Het zou dus afzien worden, maar dat wisten we al van tevoren, aangezien Richard & Gilbert hier reeds gelopen hadden in maart dit jaar. 
  Mijn ambitie gisteren was vrij beperkt gezien de vakantie begin deze maand en de last aan de bil begin juli. Uitlopen (21.1 km) was doel één, doel twee was als één lukte om dit te doen binnen de 2 uur !! 
  Met wat vertraging werden we rond 19u15 het circuit opgestuurd. Richard liet ons al snel ter plaatse, hij beschikte over een stel superbenen en liep binnen na 1u38. Stefan bleef gedurende de eerste km's in mijn gezelschap, al liep hij me in de dalende stroken toch een 150 meter van me weg. Tijdens de laatste hellende stroken van ronde 1 wist ik hem terug bij te benen, maar bij de bevoorrading nam hij rustig de tijd voor een slokje, vanaf hier gingen we elke onze eigen weg :) Ronde 1 werd afgelegd in net geen 35'. Ronde 2, en de vermoeidheid begon al stilaan zijn tol te gaan eisen. Bergop ging het nog, maar in de dalende stroken had ik last van steken in de zij, waar ik wel eens meer last van heb trouwens bij het dalen. Ook mijn kip (nochtans meer dan 3 uur voor de start gegeten) heb ik enkele keren verteerd tijdens de wedstrijd. Zo kwam ik na 2 rondjes (14 km) door in 1u11 (36' voor ronde 2). Ik probeerde ronde 3 nog een tandje bij te steken, maar helaas de benzine was op, en de PIT was gesloten :( ... zodoende besloten we op reserve rondje 3 af te leggen. Af en toe zat de kramp bijna in de kuiten, en zodoende was ik blij dat ik na 1u47'20 (36'20 voor ronde 3) wist de eindstreep te overschrijden. Beide doelen dus meer dan bereikt. Wel moet ik zeggen dat dit één van mijn eerste wedstrijden was, waarbij ik eens echt voelde achteraf dat ik een wedstrijd gelopen had :) 

  De overige speelhofrunners deden het meer dan behoorlijk, Gilbert liep binnen in 1u32, Richard dus in 1u38 en Stefan deed over de 14 km 1u12. Marie-Anne vergezeld door Lies en Kristel van de Landense JC liepen een schitterende 7 km !!

  Volgende wedstrijd : Estafetteloop te Zoutleeuw op vrijdag 7 augustus om 19u30

  01-08-2015 om 19:01 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosloop Gerhagen - 13.7 km
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals traditioneel is de Bosloop te Gerhagen (Tessenderlo) de 1e wedstrijd na het verlof. Mijn laatste wedstrijd voor het verlof, liep niet zo goed af, na 5 km moest ik er de brui aan geven wegens te veel last aan de bil, waarschijnlijk een overbelasting van de bilspier. Benieuwd dus hoe het vandaag zou lopen, na 2 weken niet gelopen te hebben op vakantie, en dus pas vanaf deze week opnieuw de loopschoenen te hebben aangetrokken.
  Samen met Gilbert, Richard, Stefan en Marie-Anne trokken we met 5 Speelhofrunners richting Gerhagen bos. De mannen gingen voor de 13.7 km, Marie-Anne voor de 8.3 km. 
  Iets voor 11 uur werden we dus op gang geschoten voor een parcours dat voor 90 % over onverharde maar goed beloopbare wegen loopt. Niet echt mijn favoriete ondergrond, maar toch kom ik telkens graag naartoe, vanwege het mooie natuurgebied hier in Gerhagen. Richard zou samen met mij de tocht afleggen maar al na één km muisde hij er vanonder, mijn tempo zal waarschijnlijk wat laag gelegen hebben voor hem :) geen probleem, wedstrijden loopt ieder best op zijn eigen ritme en tempo. Ik probeerde een tempo van rond de 5'/km te handhaven en dat leek goed te lukken. Na enkele kilometers kwam ik in een omvangrijk groepje terecht, maar zeker op smalle onverharde wegen, met uitstekende boomwortels is dit niet ideaal. Ik liet het groep dus lopen zodat ik mooi zicht had op eventueel uitstekende wortels, en zo mogelijke valpartijen uit te sluiten, wat me ook lukte dit jaar. Naar het einde toe probeerde ik wat het tempo op te drijven, dit leek te lukken, maar tijdens de laatste kilometer in het bos, met veel draaien en keren, kreeg ik het toch heel moeilijk. Uiteindelijk wist ik na 13.7 km de finish te overschrijden in 1u07'15 ofwel 4.55'/km gemiddeld. Een minuutje sneller als vorig jaar en dus tevreden met het resultaat.
  De bil hield het vrij goed ondanks de moeilijke aanvangskilometers, maar de pijn werd zeker niet feller naarmate de km's vorderden integendeel zelfs, dus positief op dat gebied. Tijdens de trainingen gaan we het de komende weken toch nog effe kalm aan blijven doen wat betreft het tempo. En zo keerden we dus na een gezellig terrasje tevreden terug richting Haspengouw.

  Volgende wedstrijd : 1/2 marathon Francorhamps (Circuit), vrijdag 31 juli, 19 uur

  26-07-2015 om 18:21 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Xhorisiènne - Xhoris - Cours la Province - 1/2 marathon

  Deze ochtend stond er nog eens een halve marathon op onze agenda, dat was al eventjes geleden. En niet meteen de minste, namelijk La Xhorisiènne. Deze heeft plaats in Xhoris, een kleine gemeente in de Ardennen. Xhoris staat bij de meeste mensen gekend voor zijn vakantiecentrum Relaxhoris. Tot deze ochtend kende ik  Xhoris ook alleen hiervan J maar daar is dus verandering in gekomen nu.

  Samen met Richard, Stefan, Marc en Pieter trokken we dus deze ochtend richting Ardennen. Ook Marie-Anne en Vanesssa trokken mee en zouden samen met Frauke en Ghune gaan genieten van de mooie natuur door middel van een stevige wandeling. En dat het een stevige wandeling werd J zij deden grotendeels het parcours van de 10 km met enkele stevige hellingen en wandelden iets meer dan 9 km. Ik trof dan ook 2 uitgeputte kids aan toen we na de halve marathon richting Relaxhoris trokken. Maar toch flink dat ze dit deden hoor !!

  Nu ons avontuur de halve marathon van Xhoris J . Via een filmpje van Christian Godelet van vorig jaar wisten we ongeveer waaraan ons te verwachten. Maar uiteindelijk bleek alles toch nog een stukje zwaarder en moeilijker dan op het beeldverslag.

  De eerste 6-7 km gingen in licht stijgende lijn, maar constant bergop. Tot km 2.5 op asfalt, vanaf hier doken we het bos in en op enkele stroken te na zouden we deze bospaden niet meer verlaten. We kregen dan ook alles voorgeschoteld, single tracks, gras, modder, dikke losse stenen, kasseien, alles wat je je  maar kan inbeelden kwam aan bod. Hier bovenop moesten er ook nog eens 350 hoogtemeters overwonnen worden.  Op km 9.5 tot 10.5 kregen we de zwaarste helling voorgeschoteld. Tijdens de vele bevoorradingen nam ik telkens even de tijd om wat te drinken en te eten. Bij de laatste voorbereiding op km 15.5 zei de dame dat er nog een kleine korte helling volgde en vanaf dan zou het in dalende lijn gaan … maar mijn goeie hoop was van korte duur want we kregen toch nog enkele korte pittige hellende stroken voorgeschoteld die de benen volledig deden verzuren J .. tussendoor ook nog een steile afdaling en hier deed effe alles pijn wat ook maar pijn kan doen tijdens het lopen. Maar het einde was in zicht en zonder ook maar één meter te moeten stappen liep ik na 1u58’30 en 21.1 km later over de eindstreep (gemiddeld 5.37 en gemiddelde hartslag 141 – nooit echt diep geweest dus en zo een stevige training geweest).

  Achteraf trokken we nog met de ganse bende naar Relaxhoris voor een hapje en een natje, waarna we rond 15 uur terug richting Limburg trokken. Een geslaagde dag met een leuke bende !!

  Volgende wedstrijd : afhankelijk van hoe warm het wordt volgende week ….


  Nog enkele honderden meters te gaan :)

  De finish na 21.1 km

  De gele bende voor het vertrek 

  Frauke, Ghune en Marie-Anne tijdens hun wandeling ...

  28-06-2015 om 21:49 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Estafetteloop Landen (vrijdag) - Heerse Stratenloop (zaterdag)
  Afgelopen weekend stond er weer een 2-daagse op de kalender.

  Estafetteloop Landen - vrijdag 19 juni 

  Afgelopen vrijdag trok ik samen met estafette maat Stefan richting Landen voor de 3e wedstrijd in deze Challenge. Ook onze dames waren  weeral van de partij net als 2 overige Speelhofrunners-team Gilbert en Richard en Sven en Tina. Ook  één halve team aan de start met Adinda. Eveneens terug te vinden langs het parcours, en dat doet ook plezier, Peter Dufaux & Vollebergh als supporters, merci mannen !!
  Na Tongeren en Bierbeek was Landen dus de 3e wedstrijd in deze Challenge. Maar al bij de verkenning van het rondje werd al snel duidelijk dat onze afstand verbeteren er hier niet in zou zitten. Een pittig rondje met afwisseling dat wel, maar geen snel rondje. Enfin we zouden toch proberen onze beste beentjes boven te halen, en we zouden wel zien waar het schip zou stranden :) . Na een plots startschot reageerde ik wat traag en zo ging ik als 10e laatste (70 teams) de eerste bocht in. Een rondje was, eerst 100 meter vlak, dan van 100 tot 400 meter klimwerk, vervolgens een steile afdaling op gras met een haakse bocht beneden, gevolgd door een100-tal meter finse piste. Van 500 tot 600 meter ging het op asfalt vrij stevig naar beneden om vervolgens nog een licht hellende strook (700 tot 800) en een streek losse kiezel (800 tot 900) te verwerken, aan het bordje van de 900 meter een korte bocht naar links om vervolgens na 100 meter op de piste de stok door te geven aan je collega !! En zo legden collega Stefan en ik net iets meer dan 14 rondjes af in één uur om af te klokken op 14.050 meter in 60' exact. Al bij al nog dik tevreden met dit resultaat. Onze dames haalden ook ditmaal net geen 10 km, maar moesten verrassend weinig prijs geven tov hun prestatie in Bierbeek ondanks het veel zwaardere parcours.

  Heerse Estafetteloop - Haspengouw Challenge 11.1 km

  Gisterenavond stond dan de Heerse Stratenloop op de kalender. 3e maal dat deze wedstrijd georganiseerd wordt en meteen mijn 3e deelname. De organisatie liet de laatste jaren wat te wensen over maar dit jaar viel het eigenlijk goed mee. Enkel de dubbele passages op de wijk zouden vermeden moeten kunnen worden of werken met een afspanning. Voor de rest moesten er 4 rondjes van 2.750 meter afgelegd worden, met in elke rondje 3 hellingen, waarvan de 2e helling vrij stevig te noemen was. Richting finish een mooie passage door een klein steegje dat de moeite waard was om te lopen. De benen voelden niet al te goed aan na de Estafette van vrijdag en ook de rechtse bil liet zich stevig voelen tijdens de opwarming. Gewoon lopen op het gevoel was de boodschap. Gedurende de 11 km niet één keer naar de klok gekeken dus eigenlijk totaal geen idee van het tempo dat ik liep. Tijdens de laatste rondjes ging het wat beter waardoor ik tijdens de laatste ronde toch nog een 7-tal lopers kon bijhalen, met Maja in mijn zog, wat een karakter zeg die vrouw !! 
  Uiteindelijk de 11.1 km volbracht in 50'10 ofwel 4.30'/km gemiddeld !! 

  Na beide wedstrijden trouwens genoten van een gezellige après run :)

  Volgende wedstrijd : 21.1 km Xhoris, zondag 28 juni
  21-06-2015 om 21:18 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  17-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aterstoatejogging Tongeren 10.3 km - Terkoestkermis jogging 10.3 km

  Afgelopen weekend aan 2 wedstrijden deelgenomen, hier een kort relaas van beide wedstrijden.

  zaterdag 13 Jun - ATERSTOATEJOGGING Tongeren - Victors Cup

  Zaterdag trokken Richard en ik richting Tongeren voor de Aterstoatejogging. Eigenlijk was het wat warm voor een wedstrijd op niveau te lopen maar we zouden er proberen het beste van te maken. Ook al bestaat deze wedstrijden al vrij lang, toch is het hier mijn 1e deelname. Totaal geen kennis van het parcours dus, ik wist alleen dat het 2 rondjes waren en grotendeels op onverhard doorheen het domein 'De Kevie" in Tongeren. Ook was het mijn 1e deelname aan een wedstrijd van de Victors Cup.
  Door de warmte besloot ik het om het tijdens de 1e ronde alvast rustig aan te doen. Het parcours was voor 80 % onverhard maar vrij goed beloopbaar. Vrij vlak met enkele korte hellingen, zwaarste tegenstanders waren de wind en de warmte :) Eerste rondje (+- 5.2 km) afgelegd in 25' rond. Tijdens het 2e rondje proberen te versnellen zo goed als dit kon en deze afgelegd in 23'20. Zo kwam ik binnen na 48'20 voor 10.3 km (4.38'/km gemiddeld). De eerste wedstrijd in de VictorsCup zat erop en zowel qua parcours als organisatie kon deze wedstrijden me bekoren.

  Maandag 15 Jun - Jogging Terkoest Kermis

  Eergisteren stond de kermisjogging van Terkoest Alken op de kalender. Een eerder kleinschalige jogging maar toch stonden er 120 lopers klaar aan de start. Hier moesten er 4 rondjes afgelegd worden van +- 2.5 km bijna volledig asphalt op een verbindingsweg te na gesproken van +- 300-400 meter. Deze strook zou wel voor wat vertraging gaan zorgen tijdens ieder rondje kon ik al vaststellen tijdens de warming-up. De temperatuur viel mee, +- 20 graden, we waren dus gebrand op een goeie prestatie.
  Tijdens de aanvangsfase probeerde ik het tempo van een vroegere collega op het werk aan te houden maar al na 1 rondje gaf ik hem aan dat zijn tempo voor mij wat te hoog lag. Vanaf nu probeerde ik mijn Eigen tempo te zoeken. Ondertussen passeerden ook Marcske Nelissen mij en Richard die vandaag over een paar schitterende benen leek te beschikken. Ikzelf had het vrij moeilijk om het tempo vol te houden en probeerde Richard in het vizier te houden. Echt stilvallen deed ik niet maar versnellen naar het einde toe zat er ditmaal ook niet in. Zo wist ik de 10.35 km te beëindigen in 45'40 ofwel 4.25'/km gemiddeld, toch nog één van mijn beste prestaties :) al voelde het zo niet aan toch raar hé. Enfin uiteindelijk toch nog heel tevreden met de geleverde prestatie. Achteraf nog wat nagepraat bij een Wilderen Goud met de overige Speelhofrunners Stefan, Marie-Anne, Richard en Gilbert. Bijna iedereen wist een prijsje bij de tombola te verzilveren behalve ik natuurlijk maar daar treuren we niet om :)

  Volgende wedstrijd : vrijdag 19 juni Estafetteloop te Landen en zaterdag 20 juni Stratenloop Heers (Haspengouw Challenge)

  17-06-2015 om 09:34 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druk loopweekendje : Estafetteloop Bierbeek - Bokkerijdersrun Wellen
  Afgelopen weekend was een druk loopweekendje. Een kort relaas van de feiten.
  Zaterdagnamiddag trokken we met 3 teams van de Speelhofrunners richting Bierbeek voor de Estafettechallenge. Eénmaal ter plaatse aangekomen genoten we al onmiddellijk van de prachtige omgeving waarin deze estafette plaats heeft. Mooie dreef, mooie aanplantingen, gebouwen, etc ... dit moest een mooi parcours worden. En we kregen ook een mooi parcours aangeboden, net 1 km lang, met het eerste deel licht hellend om vervolgens in licht dalende lijn richting finish te duiken :) .... En ook de zon (23°) was van de partij, waardoor er in aangename omstandigheden kon gelopen worden, misschien net ietsje te warm voor ons. Maar teammaat Stefan wou de prestatie van in Tongeren verbeteren (14.1 km) dus we zouden er vol voor gaan.
  Ik nam de start voor mijn rekening en klokte de eerste ronde af in 4'02. Ook Stefan ging vlot tijdens zijn eerste rondje (8'06 na 2 km). Tongeren evenaren moest dus haalbaar zijn als het verval niet te groot zou worden. Ook onze dames gingen richting 10 km, maar zouden op 9.850 km stranden :), tijdens één van de volgende estafettes halen ze zeker de 10 km grens !! Ons 3e team Richard en Gilbert gingen eveneens de strijd aan met enkele teams en behaalden uiteindelijk opnieuw de 15 km grens. Straffe prestatie eigenlijk als je ziet wat Richard vorig weekend liep ! Stefan en ikzelf tenslotte verbeterden ruimschoots onze prestatie van in Tongeren en eindigden na exact één uur op 14.430 km. Dik tevreden met dit resultaat en er zit zeker nog wat rek op, de plannen worden gesmeed om enkele extra trainingssessies in te lassen in functie van de Estafette :)
  Achteraf werd het nog een gezellige bedoening te Bierbeek, waar Roland & co, enkele lekker biertjes voorzien hadden, en zo trokken we na de prijsuitreiking, met de nodige voldoening terug richting Haspengouw.

  Gisteren stond dan de Bokkerijdersrun te Wellen op de kalender van de Haspengouw Challenge. Een organisatie van enkele bevriende lopers, dus hier konden we ook niet ontbreken en zo stonden er niet minder dan 10 Speelhofrunners aan de start. Mijn vrouw Vanessa nam ook vandaag deel aan de 5 km, en liep onder de deskundige begeleiding van de plaatselijke Evy Gruyaert, Maya Van Zand, mooi naar een tijd van 33' ondanks de warmte en de Estafette van gisteren.
  Even later was het dan aan de rest van de bende. Voor de 10 km (9.8) moesten er 2 rondjes gelopen worden. Een attractief rondje, vals plats van de startstreep om vervolgens een nijdige helling van km 2 tot 2.5 te overwinnen. Eénmaal boven op de Kukelberg lopen we dan in licht dalende lijn richting finish.
  Ambitie om mijn besttijd te lopen had ik niet gisteren, de benen voelden te zwaar aan na zaterdag en het was opnieuw vrij warm (23-24 graden). We zouden wel zien waar het schip zou stranden. Ik moest al snel enkele mensen laten lopen die ik anders toch wat dichter in mijn buurt kan houden. Enfin de eerste rond ging nog vrij goed, maar tijdens de 2e ronde kreeg ik een klop van de warmte en ging het hoofd wat gaan bonken, dan maar wat gas terug genomen en proberen comfortabel binnen te lopen. Zo liep ik na 9.8 km binnen in 44'10 ofwel 4'30/km gemiddeld, toch weeral bijna 2' sneller dan vorig jaar !!  Teammaat Stefan tijdens de Estafettelopen

  de 2 boezemvrienden Richard & Gilbert

  Trots op mijn vrouwtje voor haar loopweekend

  Marie-Anne, mijn vrouw haar looppartner tijdens de Estafettelopen

  Speelhofrunners @ Wellen, samen met Sponsor Frank Neven van ING Kantoor te Wellen en Necon verzekeringen te Borgloon

  08-06-2015 om 09:45 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Over mijzelf
  Ik ben Mario, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Smol.
  Ik ben een man en woon in Kerkom bij Sint-Truiden (België) en mijn beroep is Bediende.
  Ik ben geboren op 10/08/1972 en ben nu dus 46 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Jogging, voetbal, pret- en dierenparken.

  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Blog Bakkertje
 • Forum Joggings Vlaanderen
 • Regelmatigheidscriterium Cours La Province
 • Challenge Hesbignon
 • Weerbericht
 • teletekst Eén
 • Blog Patrick Vansteenkiste
 • Haspengouw Challenge
 • Truineerke

  Mijn favorieten
 • Bartompa
 • Patrick Aerts
 • 250 gr Sossies - Raf Van Den Broeck
 • Strava
 • Stefaan Meekers - Joggingkalender
 • Lode Raskin
 • Mark Nelissen
 • Ruben, onze Limburgse Weerman
 • Willy Cortleven
 • Estafette Challenge

  Archief per week
 • 30/04-06/05 2018
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 17/12-23/12 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008

  Nieuws HLN
 • “Zware impact voor vliegverkeer tot na de middag” door acties luchtverkeersleiders
 • “Zware impact voor vliegverkeer tot na de middag” door acties luchtverkeersleiders
 • “Zware impact voor vliegverkeer tot na de middag” door acties van luchtverkeersleiders
 • “Zware impact voor vliegverkeer tot na de middag” door acties van luchtverkeersleiders
 • Op zoek naar een laptop met krachtige batterij? Dit zijn onze aanraders
 • Met déze fiets vol symboliek valt Campenaerts werelduurrecord van Wiggins aan
 • Deze vijf laptops hebben een uitstekende batterij
 • Sir Jim Ratcliffe, de rijkste man van Engeland die smult van Eden Hazard: Chelsea kopen lukte (nog) niet, dus produceerde hij maar eigen automodel
 • Vlaamse actrice Ellen Schoeters in comebackfilm van Steve Guttenberg
 • KOERS KORT 19/03. Corendon-Circus legt Van der Poel geen druk op in Nokere Koerse, Bouhanni van de partij

  Welkom op mijn blog!
  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  windowsgids
  www.bloggen.be/windows
  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!