geplande wedstrijden 2018:

5 mei Verlaine 11 Km (Hesbignon)

12 mei Mielen 11 Km (Hesbignon)

16 mei Tienen (estafetteChallenge)

20 mei BilzenRun (21.1 km)

27 mei Wellen 10 Km (Victorscup) 

3 Jun Hermalle 14 Km (Condrusien)

10 Jun Fallais 14 Km (Hesbignon)

15 Jun Landen (estafetteChallenge)

16 Jun Tongeren 10 Km (Victorscup)

23 Jun Wanzoul 10 Km (Hesbignon)

 

 


Gelopen Km's 
Maand Km's 2016
Km's
2017
Km's 2018
Januari 228 195 209
Februari 210 170 199
Maart 278 252 237
April 248 245 242
Mei 223 268
Juni 225 194
Juli 208 197
Augustus 255 269
September 206 214
Oktober 235
221
November 247
195
December 249 186
Totaal 2800 2608
Foto
Inhoud blog
 • Jogging de Couthuin
 • 1/2 Marathon Circuit de Francorchamps & La WACremmienne
 • De stilte doorbreken ...
 • Jogging de St Martin, Thisnes, 12.5 km Hesbignon
 • Jogging de Wanzoul - Hesbignon - 10.4 km
 • Great Breweries 25 Km
 • Jogging Vyle Tharoul, Condruzien, 10 miles
 • Jogging de l'Etoile Faimes (Borlez), 11.25 km
 • Jogging de Couthuin - 12 km - Challenge Hesbignon
 • Jogging de Mielen, 11.3 km, Challenge Hesbignon
  Zoeken in blog

  smol01

  19-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Estafetteloop Landen (vrijdag) - Jogging Run Essence Hermalle sous Huy (zondag)
  Afgelopen weekend was het nog eens druk weekend voor de loopkalender. Op vrijdagavond stond de Estafetteloop te Landen op het programma en deze voormiddag de "Jogging" RunEssence te Hermalle sous Huy.
  Hierbij een kort overzicht van beide wedstrijden.
   
  Vrijdag 17 juni - Estafetteloop te Landen (EstafetteChallenge)

  Afgelopen vrijdag was Landen place to be voor de Estafettelopers onder ons. Net zoals bij de voorgaande wedstrijden van 2016 was ook deze wedstrijd zo goed als uitverkocht en stonden er dus net geen 100 koppels aan de start. De parcoursbouwers hadden voor een kleine wijziging gezorgd tegenover vorig jaar, maar echt sneller of minder zwaar werd het parcours er niet op. Niet getreurd, want de km-tocht van Landen zorgt voor de nodige afwisseling. Een snellere strook op de piste, een helling op het asfalt en op het gras, een snelle dalende strook over gras en asfalt om vervolgens langs de petanque banen over de kiezel te rennen op een licht hellende strook. Daarna een scherpe korte bocht om opnieuw op de piste te belanden voor de laatste 175 meters vol te maken. Doel van Stefan en mezelf was om 14500 meter te halen ... misschien wat ambitieus maar dat moet dan ook. Ik nam de eerste ronde voor mijn rekening na een stevig startschot trouwens :) ... en al snel bleek dat 14.5 km een stevige opdracht zou worden. Eerste ronde in 4'10. Stefan nam de stok over en ook hij klokte een tijd rond de 4'10. De meeste rondjes konden we trouwens aan dit tempo volmaken maar op het einde kenden we toch een licht verval, wat ervoor zorgden dat we eindigden op 14.250 meter op één uur (4'13/km gemiddeld) .... doel net niet behaald maar toch tevreden na analyse van de resultaten van de tegenstanders. Deze prestatie was trouwens goed voor een 3e plaats in onze categorie. Ook onze dames eindigden op een derde plaats in hun categorie en zo schuiven we met beide teams wat op in de algemene uitslag, maar een podiumplaats  halen in de eindrangschikking zal dit jaar een helse opdracht worden.

  Zondag 19 juni - Jogging Run Essence te Hermalle sous Huy (Cours la Province)

  Deze ochtend trok ik dan samen met Stefan, Marie-Anne en Richard richting Hermalle sous Huy. Hier stond een pittige wedstrijd uit de Cours de la Province op de agenda. We werden afgelopen week meermaals verwittigd dat het parcours (90 % onverhard) er heel slecht bijlag en dat je je moest voorzien van trail schoenen. En zo trokken we dus met de trail schoenen richting Hermalle. En ze hadden niet gelogen :) nog nooit heb ik zoveel modder en plassen meegemaakt in een wedstrijd als vandaag. Na 1.5 km moesten we tijdens een afdaling al gebruik maken van koorden om niet in de beek te belanden en even later waren opnieuw koorden nodig om boven te raken tijdens een helling tot 20 % in het bos. Voor de rest een schitterend parcours waar het constant ploeteren was door de modder of door de diepe plassen. Bij momenten moest er tot bijna aan de knieën door de plassen geploeterd worden. Maar ach ja geef kinderen wat modder en plassen en ze zijn tevreden hé :) Richard genoot er zo van dat hij tot twee maal toe  een duik nam in de modder. Tijdens de wedstrijd trouwens  bijna constant met Willy Cortleven gelopen. De immer vriendelijke Tongenaar liep steeds in mijn buurt al moest ik regelmatig eens diep gaan om in zijn zog te kunnen blijven. Op het einde bleek ik een net iets betere modderduivel te zijn dan Willy en wist ik een handvol seconden voor hem de eindstreep te overschrijden. Eindtijd van 1u19 voor 14.4 km (5'30/km) niet slecht op dit parcours al zeg ik het zelf !!

  Volgende wedstrijd : Zaterdag 25 juni, Wanzoul, Hesbignon 10.4 km

  De aanwezige Speelhofrunners in Landen


  Ploeteren door de stevige modder in Hermalle :)

  19-06-2016 om 21:30 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les crêtes Fallaisiennes - 13.6 km - Hesbignon
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Afgelopen zondag trokken we richting Fallais. Hier stond de 8e manche van de Challenge Hesbignon op het programma. Het parcours van Fallais is één van de zwaardere uit deze Challenge. Het is veruit de langste wedstrijd, met vrij veel hoogtemeters en ook nog eens aardig wat onverharde meters die dienen verwerkt te worden. Neem daar nog de overvloedige regenval bij van de laatste weken, tja dan hadden we eigenlijk moeten weten dat we de "trail" schoenen hadden moeten aantrekken in plaats van de gewone Brooks :) Onze delegatie van de Speelhofrunners was weer vrij uitgebreid net zoals de overige Vlaamse lopers die steeds de weg weten te vinden naar het mooie Waalse landschap.

  Ik had hier reeds enkele malen gelopen en mijn geheugen was nog net iets beter dan dat van Willy Cortleven, die zich niet al te veel meer herinnerde van zijn vorige passages hier. Ik friste zijn geheugen dan maar even op vlak voor de start, terwijl we genoten van het mooie uitzicht op het nabij gelegen kasteel. Ook Kempenaar Luc Lenaerts luisterde aandachtig naar de parcoursbeschrijving. En zo waren we even later klaar voor te starten met om en bij de 300 lopers die deze tocht zouden trotseren.

  De eerste kilometers zijn trouwens de makkelijkste van het parcours. 3 km zo goed als vlak over de plaatselijke ravel. Ik haakte mijn wagonnetje aan bij Jules, maar hij gaf al snel aan dat het voor hem net iets te snel ging. Even voor me zag ik Willy lopen maar hij was al snel in strijd met Kris Govaerts en beiden liepen steeds verder van me weg. Hoe hun avontuur of duel afliep, daarvoor verwijs ik U graag naar Willy's  verslag op zijn website (www.groetum.be). De eerste 3 km's gingen dus vlot voorbij aan +- 4'35/km. Maar even na het bordje van kilometer 3 was de pret uit en werden we een eerste maal over een onverharde strook gestuurd. Een droge passage en goed beloopbaar, maar toch al voldoende om het tempo wat af te remmen !! En even later volgde de eerste stevige klim, 600 meter lang met stijgingspercentages tot 14 %. De trapfrequentie werd verlaagd en Richard stoomde langs me door. Wel wist ik hier Yves Hanquet bij te halen, een Waalse concurrent uit mijn categorie. Maar in de hieropvolgende lange afdaling, stormde deze laatste me al snel terug voorbij. Dalen zal nooit mijn specialiteit worden, maar zelfs Richard, nochtans een top daler, bleef hier in mijn spoor. Het lag er dan ook zeer gevaarlijk bij. Modder, diepe plassen, uitstekende stenen en wortels, het was zoeken naar het best beloopbare strookje en meestal was dit rechtdoor de diepe plassen, maar het tempo optrekken was in deze afdaling niet mogelijk. Eénmaal beneden rond kilometer 6.5 was ik zelfs blij dat we opnieuw mochten klimmen. Een kort pittig stuk tussenin, dat ik me niet meer kon herinneren uit mijn vorige passages. Maar nadat we even later over enkele smalle brugjes moesten lopen over de beekjes flakkerde mijn geheugen terug op en wist ik dat de 2e zware en langere klim eraan kwam, ditmaal in het bos. Toch geprobeerd om wat te genieten van het plaatselijke landschap en niet tot wandelen overgaan was de opdracht .... en dat lukte me ook. Ik passeerde hier opnieuw Yves die wel aan het wandelen ging en zou hem ditmaal voor blijven tot aan de finish. Na 9 km zaten de klimmeters (net geen 200) erop en hoopte ik het tempo opnieuw te kunnen optrekken. Maar de volgende onverharde strook, lag er opnieuw modderig en nat bij, zodat het opnieuw opletten was om niet uit te glijden. Ik wist hier wel nog enkele lopers bij te halen en sloot aan bij het groepje van Camille Motte. Maar net bij het aansluiten wachtte de steile afdaling over de kasseien, gevolgd door een moeilijke onverharde passage en de vogels waren opnieuw vliegen. Ik besloot nu geen risico's meer te nemen (wou zeker niet in de netels belanden) en probeerde aan een aanvaardbaar tempo de eindmeet te halen. Zo wist ik na 1u09'50 voor 13.55 km over de eindstreep te lopen onder het goedkeurend oog van o.a. Jos Biets.


  Volgende wedstrijden : vrijdag 17 Juni, Estafetteloop te Landen en zondag 19 juni, Le Jogging RunEssence te Hermalle s Huy

  14-06-2016 om 13:43 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Over mijzelf
  Ik ben Mario, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Smol.
  Ik ben een man en woon in Kerkom bij Sint-Truiden (België) en mijn beroep is Bediende.
  Ik ben geboren op 10/08/1972 en ben nu dus 48 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Jogging, voetbal, pret- en dierenparken.

  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Blog Bakkertje
 • Forum Joggings Vlaanderen
 • Regelmatigheidscriterium Cours La Province
 • Challenge Hesbignon
 • Weerbericht
 • teletekst Eén
 • Blog Patrick Vansteenkiste
 • Haspengouw Challenge
 • Truineerke

  Mijn favorieten
 • Bartompa
 • Patrick Aerts
 • 250 gr Sossies - Raf Van Den Broeck
 • Strava
 • Stefaan Meekers - Joggingkalender
 • Lode Raskin
 • Mark Nelissen
 • Ruben, onze Limburgse Weerman
 • Willy Cortleven
 • Estafette Challenge

  Archief per week
 • 30/04-06/05 2018
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 17/12-23/12 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008

  Nieuws HLN
 • 64 of 512GB opslagruimte op je smartphone: moet je daar eigenlijk nog op letten?
 • “Facebook plant eigen smartwatch voor berichten en fitness”
 • Garantie- en verzekeringsdiensten van Vanden Borre, Mediamarkt en Coolblue onder de loep: zijn ze je geld waard, en wat met de kleine lettertjes?
 • Welke laptop moet je kopen als je wil dat die 10 jaar meegaat?
 • Epic dient klacht in bij Europese Commissie over Apple App Store
 • Uitstekende sound, draadloos en in-ear: dit zijn onze favoriete oortjes
 • iPhone 13 krijgt volgens analisten voor het eerst versie met 1 TB opslag
 • Delen van nieuws in Australië via Facebook wordt weer mogelijk
 • iOS 14.5 heeft meer dan 200 nieuwe emoji's: dit zijn enkele van de meest opvallende
 • Voor altijd veilig: op deze harde schijven bewaar je wat nu op dvd staat

  Welkom op mijn blog!
  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  wetenschapnieuws
  www.bloggen.be/wetensc
  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!