geplande wedstrijden 2018:

5 mei Verlaine 11 Km (Hesbignon)

12 mei Mielen 11 Km (Hesbignon)

16 mei Tienen (estafetteChallenge)

20 mei BilzenRun (21.1 km)

27 mei Wellen 10 Km (Victorscup) 

3 Jun Hermalle 14 Km (Condrusien)

10 Jun Fallais 14 Km (Hesbignon)

15 Jun Landen (estafetteChallenge)

16 Jun Tongeren 10 Km (Victorscup)

23 Jun Wanzoul 10 Km (Hesbignon)

 

 


Gelopen Km's 
Maand Km's 2016
Km's
2017
Km's 2018
Januari 228 195 209
Februari 210 170 199
Maart 278 252 237
April 248 245 242
Mei 223 268
Juni 225 194
Juli 208 197
Augustus 255 269
September 206 214
Oktober 235
221
November 247
195
December 249 186
Totaal 2800 2608
Foto
Inhoud blog
 • Jogging de Couthuin
 • 1/2 Marathon Circuit de Francorchamps & La WACremmienne
 • De stilte doorbreken ...
 • Jogging de St Martin, Thisnes, 12.5 km Hesbignon
 • Jogging de Wanzoul - Hesbignon - 10.4 km
 • Great Breweries 25 Km
 • Jogging Vyle Tharoul, Condruzien, 10 miles
 • Jogging de l'Etoile Faimes (Borlez), 11.25 km
 • Jogging de Couthuin - 12 km - Challenge Hesbignon
 • Jogging de Mielen, 11.3 km, Challenge Hesbignon
  Zoeken in blog

  smol01

  30-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging Fumal - Hesbignon - 11.5 km
  Gisterenavond stond nog eens een wedstrijd van de Challenge Hesbignon op de kalender. Het was alweer effe geleden dat ik nog eens deelgenomen had aan een wedstrijd in het kader van deze Challenge. Samen met Stefan, Marie-Anne, Gilbert, Isabelle, Richard & Lies trokken we richting Fumal. Ik had deze wedstrijd nog nooit gelopen en wist dus zo goed als niets van het parcours. Enkel de garmin gegevens van Raf van vorig jaar gaven ons een miniem beeld aan wat we ons mochten verwachten. 
  Maar niet alleen het parcours zou vandaag onze tegenstander zijn, ook het weer was weer een te duchten tegenstander. 27-28 graden bij de start, volle zon en weinig tot geen wind. Niet echt meteen mijn weertje ... maar enfin we zouden wel zien waar het schip zou stranden, maar de motivatie was er niet echt.
  Ik startte desondanks vrij vooraan in de groep en de eerste km, relatief vlak en verhard ging vrij vlot, 4.45. Even later kwam Willy Cortleven me voorbij gelopen en ik besloot om in zijn zog wat vooruit te schuiven .... dit lukte me tot het bordje van km 2  ... vanaf nu ging het bergop en in eerste instantie onverhard met de zon volledig op onze hoofden .... vanaf hier geen mijn licht effe uit en besloot ik op ralenti deze jogging uit te lopen. Ik keek even achterom en zag tijdens de klim onze jarige président Stefan vlak achter me. Aan de eerste bevoorrading op het einde van de klim aan km4, besloot ik hem op te wachten en samen de resterende 7.5 km af te leggen, zonder enige wedstrijddruk. We namen onze tijd aan de 2 bevoorradingen, namen geen risico's tijdens enkele gevaarlijke single-tracks en een afdaling over gladde kasseistenen, en op de stukken waar de zon eens verdween probeerden we er toch een aardig tempo op na te houden. Onderwege genoten we van de aangename omgeving, waaronder een prachtige passage door het plaatselijke bos/park van het kasteel. Zo konden we toch nog vrij comfortabel uitlopen, al deed de laatste klim toch nog wat pijn :) ... maar even later wachtte de finish boog, die we overschreden na 65' voor 11.5 km (5.40'/km gemiddeld). 
  Al bij al genoten van één de mooiere joggings die ik de laatste maanden gelopen heb !!

  Achteraf nog genoten van een leuk feestje met de aanwezige Speelhofrunners & Joske Biets bij "zoon" te Kerkom om de verjaardag van Apo te vieren !!

  Volgende wedstrijd : Estafetteloop Alken, vrijdag 4 september !!


  Afzien op de klim bij km 3.5

  Genieten na km 8 na een douche van Stefan :)

  30-08-2015 om 23:03 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gotem Stratenloop 9.9 km - Haspengouw Challenge
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren stond de Stratenloop van Gotem op de agenda van de Haspengouw Challenge. Traditiegetrouw ook vrij veel Speelhofrunners aan de start van deze wedstrijd. 

  Dit is één van de wedstrijden die me het meest zal bij blijven :) mede door de weersomstandigheden waarin we in 2010 deze wedstrijd moesten afhaspelen. We kwamen toen in een zwaar onweer terecht waardoor de straten volledig blank kwamen te staan en het regende toen zo hard dat je de loper die amper één meter voor je uit liep niet meer zag lopen. En ook gisteren was er onweer voorspeld in de namiddag, zou het opnieuw zo hectisch worden als 5 jaar terug ....

  Het antwoord was bijna !! Ook dit jaar kwamen we iets na de start in een hevig onweer terecht. De straten kwamen nu niet echt blank te staan, maar op de helling in het veld was het toch ploeteren door het water en werd de strijd dus nog iets zwaarder. En de regenval bleef beperkt, nou ja, toch in vergelijking met 5 jaar terug, maar ook nu viel de regen met bakken uit de lucht !!

  De wedstrijd zelf dan maar. Een korte aanloop diende genomen te worden om vervolgens 3 rondjes af te haspelen van +- 3.2 km. Dit rondje biedt zowat alles, kasseitjes, een vrij stevige helling, een stukje vlak om te recupereren om vervolgens in de afdaling proberen de verloren tijd terug goed te maken :), opnieuw een stukje vals plat dat naarmate de rondjes vorderen steeds meer pijn gaat doen, en dan de laatste 3-400 meter in licht dalende lijn richting finish. 

  De conditie is nog niet volledig top, maar de opbouw na de last aan de bil begint stilaan de goeie kant uit te gaan mede dankzij de Core Stability oefeningen die duidelijk hun nut hebben. Ik kijk al uit naar midden september als ik nog meer specifiek gerichte oefeningen zal ontvangen. Een verbetering van vorig jaar (45'45) zou er dus niet in zitten zeker niet in deze omstandigheden. Maar we hebben toch geprobeerd om er het beste van te maken al verloor ik naar mijn zin toch te veel ritme / tempo in iedere ronde in de strook bergop, er moet dus ook nog enkele kilo's terug eraf om opnieuw top te worden en terug te kunnen aanknopen met de tijden rond de 4'30/km. 

  De wedstrijd gisteren leverde een 46'25 op ofwel 4.39'/km gemiddeld. Tevreden gezien de omstandigheden. 

  Achteraf nog gezellig nagekaart met de bende en genoten van de Grimbergen van het vat aan een democratisch prijsje !! En zo hebben we toch ook weeral bijgedragen aan het goede doel (Intesa) waar de opbrengst van deze wedstrijd naartoe gaat !!

  Volgende wedstrijd : Challenge Hesbignon, Fumal, 11 km

  24-08-2015 om 17:04 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodentocht - Jogging de Lantin
  Dodentocht Bornem

  Afgelopen vrijdag trok ik als begeleider mee naar de Dodentocht in Bornem. Speelhofrunners Richard & Gilbert zouden er deelnemen aan de 100 km tocht en dit al lopende. Hoe lang ze dit zouden volhouden wist niemand, dat het karakterkoppen zijn, daar twijfelde echter niemand aan. En zo trokken we vrijdag richting Bornem. Al direct stress in de wagen na een half uurtje rijden, want de ring in Brussel stond volledig geblokkeerd. Gelukkig waren we tijdig vertrokken en mits een andere weg, reden we Bornem binnen na een tocht van 2u30 :( Snel een plaatsje gevonden op de voorziene parking, de shuttle bus genomen en zo kwamen we terecht in het centrum van Bornem waar de inschrijvingen en start voorzien waren. De organisatie liep perfect en binnen enkele minuten waren Richard en Gilbert in orde met hun inschrijving. We trokken richting startzone en hier moest ik onze vrienden achter laten, ik zou hen later vanaf punt 27 km, iedere 10 km terug zien en hun voorzien van de nodige kledij, schoenen, voeding, enz.
  Ik keerde terug naar de Boomstraat waar de menigte vlak na de start doorkwam en waar enorm veel volk kwam opdagen. Iets na 21 uur passeerde hier de ganse bende, met de echte ultra-lopers aan kop van de 12000 deelnemers. G & R bevonden zich op dat moment nog tussen de wandelaars en baanden zich een weg naar voren. Enkele uurtjes later zag ik hen een eerste keer na 27 km, niets nodig zeiden beide heren alles was onder controle. Volgende afspraak was 42 km, marathon afstand, tot dan hun langst gelopen afstand. Ook hier kwamen beiden nog fris door ondanks een hevige regenbui net ervoor, en de aangeboden Duvels lieten beiden aan zich voorbijgaan. Volgende halte was Brouwerij Palm na 52 km iets over halfweg. Ook hier kwamen ze nog fris toe, en ze besloten hier te wisselen van kledij, kousen en andere schoenen. Geen probleem, mijn Partner stond vlak aan de uitgang van de bevoorrading. Vanaf hier zouden beide heren hun Eigen tempo gaan lopen, jawel nog steeds lopen. Ik probeerde zo als ik kon, telkens tijdig aanwezig te zijn bij elke bevoorrading :) maar door hun splitsing werd dit een moeilijke opdracht. Aan Km 75 gaf Richard ook nog eens aan stilaan op wandelen te gaan overschakelen en ik gaf hem aan dat ik hem pas terug zou zien aan de finish. Gilbert kon ik nog éénmaal spotten aan de bevoorrading op km 85 en met hem ging het steeds maar beter, hij bleef lopen. Zo trok ik richting finish waar ik mijn wagen kwijt kon op slechts enkele honderden meters van de aankomst. Iets voor 7 uur (dus na amper 9u50) liepen de eerste lopers binnen, en amper een 20' later kwam Gilbert al binnengelopen na 10u15 voor 100 km dus een gemiddelde van 10 km/h als je de stops aftrekt ... sterk !! Nu was het nog wachten op Richard en ook hij haalde de aankomst binnen de  uur, straffe mannen als je het mij vraagt. Na nog een kort terrasje keerden we zo terug richting St.Truiden, en waren we een uurtje later blij terug thuis te zijn, ook ik :)
  Zo beleefde ik een toffe uitstap met 2 goede vrienden !! Bedankt en respect makkers, bij een volgende gelegenheid ben ik terug paraat :)

  Jogging de Lantin - CJPL (Challenge Jogging Province Liège)

  Gisterenochtend trokken we dan met 6 Speelhofrunners richting Lantin, en jawel Richard en Gilbert waren opnieuw van de partij, amper 24 uur na hun prestatie te Bornem. Ook kersvers Speelhofrunster Isabelle was van de partij net als Stefan en Marie-Anne.
  In deze Challenge hadden we nog nooit een wedstrijd gelopen, maar Lantin leek me wel een leuke wedstrijd en niet te ver.
  10 km was de wedstrijd, en volgens de info die ik kreeg van Jo Vrancken, één van de toppers in deze Challenge, was de wedstrijd niet zo zwaar, maar wel met geen meter vlak. :)
  Enfin we zouden wel zien wat we voorgeschoteld kregen, het weer zal alvast mee al werd het tijdens de wedstrijd toch nog vrij warm vooral te wijten aan de hoge luchtvochtigheid.
  Het parcours was inderdaad geen meter vlak. Meestal lange rechte veldwegen, met tijdens het eerste deel wind op kop en constant vals plat op en af, zoals Stefan het noemde eerlijk vals plat als het af ging :) ... Toch kon ik samen met Richard en Stefan het tempo rond de 4:30'/km houden en ook de bil liet zich sedert lang eens niet voelen. Iets na halfweg kreeg ik het na de bevoorrading effe moeilijk tijdens een volgend stuk vals plat en moest ik beide heren even laten gaan. Aan km 7.5 kon ik het gaatje terug dicht lopen en even later moest Stefan afhaken, het werd het even te warm in het hoofd :( ... Vanaf km bord 8 werd het vals plat toch eerder een echte helling van meer dan één km en moest ik het tempo toch wat laten zakken en muisde Richard er vanonder :) . Zo wist ik even later de finish te overschrijden in 46'20 voor 10 km ofwel 4'38/km gemiddeld. Tevreden met de geleverde prestatie en vooral tevreden dat ik voor het eerst sedert lang nog eens een wedstrijd pijnloos kon uitlopen. Stefan kwam even later binnen en was duidelijk ontgoocheld over de laatste kilometers. Voor de rest waren alle Speelhofrunners tevreden met hun prestatie al zal Gilbert uitkijken voor revanche te Gotem :)

  Volgende wedstrijd : zondag 23 augustus te Gotem (10 km) Haspengouw Challenge
  17-08-2015 om 14:17 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  11-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Estafetteloop Zoutleeuw - Kermisloop Kozen

  Estafetteloop Zoutleeuw

  Afgelopen vrijdag stond de 4e manche van de Estafettechallenge op de agenda. Stefan en ik, en onze dames, gaan dit seizoen voor een 6 op 6 in deze Estafettechallenge, want deze staat steeds garant voor de nodige ambiance zowel voor, tijdens als na de wedstrijden.
  Vrijdag was het de beurt aan Zoutleeuw. Traditioneel zorgt Zoutleeuw voor een pittig parcours en dat was dit jaar niet anders. Noodgedwongen moesten de organisatoren uit wijken naar een nieuwe locatie, maar de oppervlakte was hier niet echt groot om een omloop van één kilometer aan te bieden. Toch lukten ze hierin, al leek het begot fel op een veldrit parcours daar er de nodige lussen moesten gedraaid worden over een hobbelige graszone en zat er zelfs een geimproviseerde trap in :). Hierdoor bestond het parcours van 1 km uit 700 meter onverhard en slechts 300 meter asfalt. Ons doel is normaal gezien de 14 km te passeren binnen het te lopen uur en dat van de dames om de 10 km grens eens te bereiken. Vandaag zou dit een moeilijke opdracht worden gezien het technische parcours en mijn conditie die momenteel niet top is :) . Zo beslisten we dan ook dat Stefan de openingsronde voor zijn rekening zou nemen en deze werd dan ook afgelegd in 4'05, sterk op dit parcours. Mijn 1e ronde ging niet zo best, veel last van de bil waardoor ik niet voluit durfde te gaan met als gevolg een 5'15 grrr ... moest het een individuele wedstrijd geweest zijn had ik er de brui aangegeven, maar in een Estafettewedstrijd kan een mens natuurlijk altijd wat meer want ik zag dat Stefan zich volledig gaf ondanks het warme weer. Dus dan maar verstand op nul gezet en vanaf rondje 2 voor mezelf ging het steeds beter en beter, zodat ik steeds snellere rondjes ging draaien !! Resterende rondetijden 4.40 - 4.20 - 4.15 - 4.15 - 4.15 en op het einde nog 600 meter gelopen in 2'20 (3'53/km). Zo eindigden Stefan en ik op 13.600 meter, tevreden mee gezien de omstandigheden !! Onze dames haalden wel een PR in de Estafette en bereikten voor de 1e keer de 10 km grens, met 10.160 meter. Tijdens de volgende Estafette te Alken zou een gezamenlijke 25 km mogelijk moeten zijn :)
  Nog even meegeven dat Richard & Gilbert in hun categorie winnaars werden met een mooie 15.600 meter !! Top mannen, hopelijk lopen of wandelen jullie je geen blessure in Bornem aanstaande vrijdag !!

  Kermisloop Kozen - Haspengouw Challenge - 12 km

  Gisterenavond stond de Kermisloop te Kozen dan op de agenda. Toevallig viel deze samen met mijn 43e verjaardag, ik mocht dan ook de nodige verjaardagswensen in ontvangst nemen voor en na de wedstrijd, bedankt college-lopers !!
  Kozen is traditioneel 5 rondjes draaien rond de kermis en de plaatselijke wijk. Ieder rondje is +- 2.4 km en telkens moeten er 2 hellingen overwonnen worden, al bij al toch een pittig parcours naarmate de rondjes vorderen. Ook was het nog vrij warm gisterenavond.
  Echt voluit gaan was nog niet mogelijk met de bil en vooral in de 1e ronde was de bilregio heel gevoelig. Zo raakte ik al snel in het gezelschap van Stefan en draaiden we vrij gelijkmatige rondjes. 11' voor het eerste rondje, 11'10 voor het 2e en 11.18 voor rondje 3 en 4. Tijdens het 4e rondje raakte ik wel Stefan kwijt die eventjes een dipje had blijkbaar in deze ronde. Ik kon in de 5e ronde nog terug lichtjes versnellen wat een rondje opleverde van 11'09. Zo liep ik na 12 km binnen in 55'55 ofwel 4.39'/km gemiddeld. iets meer dan één minuut trager dan vorig jaar maar toch tevreden met deze prestatie. Stefan liep een 30" na me binnen.

  Achteraf nog genoten van een leuk terrasje met enkele bevriende lopers om de verjaardag te vieren met een lekkere trappist !!

  Volgende wedstrijd : zondag 16 augustus te Lantin, 10 km.

  Vanessa tijdens de Estafette, ondanks het afzien toch een kleine lach :)

  Afzien tijdens de Estafette te Zoutleeuw

  Samen met Stefan op zoek naar de goeie conditie te Kozen

  11-08-2015 om 11:22 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging Circuit de Francorchamps - 21.1 km
  Gisterenavond samen met enkele Speelhofrunners & sympathisanten afgezakt naar Francorchamps, waar de Jogging de Circuit van Leg's Go plaats vond. Het F1 circuit (7.030 km) moest 3x gelopen worden, met in iedere ronde 130 hoogtemeters die moesten overwonnen worden. Een rondje bestond uit een licht hellende strook van +- 400 meter vlak na de start gevolgd door een licht dalende strook tot aan km bordje 1. Hierna volgde de zwaarste helling, +- 250 meter lang, de Radillon, gevolgd door een lang stuk van 1.2 km klimmen aan 4.5 %. Hierna kregen we 2 km een vrij stevige afdaling voorgeschoteld tot +- km 5. Hierna volgde nog 2 stevige kilometers niet echt klimmen maar toch ging de weg vrij stevig naar omhoog :) . Het zou dus afzien worden, maar dat wisten we al van tevoren, aangezien Richard & Gilbert hier reeds gelopen hadden in maart dit jaar. 
  Mijn ambitie gisteren was vrij beperkt gezien de vakantie begin deze maand en de last aan de bil begin juli. Uitlopen (21.1 km) was doel één, doel twee was als één lukte om dit te doen binnen de 2 uur !! 
  Met wat vertraging werden we rond 19u15 het circuit opgestuurd. Richard liet ons al snel ter plaatse, hij beschikte over een stel superbenen en liep binnen na 1u38. Stefan bleef gedurende de eerste km's in mijn gezelschap, al liep hij me in de dalende stroken toch een 150 meter van me weg. Tijdens de laatste hellende stroken van ronde 1 wist ik hem terug bij te benen, maar bij de bevoorrading nam hij rustig de tijd voor een slokje, vanaf hier gingen we elke onze eigen weg :) Ronde 1 werd afgelegd in net geen 35'. Ronde 2, en de vermoeidheid begon al stilaan zijn tol te gaan eisen. Bergop ging het nog, maar in de dalende stroken had ik last van steken in de zij, waar ik wel eens meer last van heb trouwens bij het dalen. Ook mijn kip (nochtans meer dan 3 uur voor de start gegeten) heb ik enkele keren verteerd tijdens de wedstrijd. Zo kwam ik na 2 rondjes (14 km) door in 1u11 (36' voor ronde 2). Ik probeerde ronde 3 nog een tandje bij te steken, maar helaas de benzine was op, en de PIT was gesloten :( ... zodoende besloten we op reserve rondje 3 af te leggen. Af en toe zat de kramp bijna in de kuiten, en zodoende was ik blij dat ik na 1u47'20 (36'20 voor ronde 3) wist de eindstreep te overschrijden. Beide doelen dus meer dan bereikt. Wel moet ik zeggen dat dit één van mijn eerste wedstrijden was, waarbij ik eens echt voelde achteraf dat ik een wedstrijd gelopen had :) 

  De overige speelhofrunners deden het meer dan behoorlijk, Gilbert liep binnen in 1u32, Richard dus in 1u38 en Stefan deed over de 14 km 1u12. Marie-Anne vergezeld door Lies en Kristel van de Landense JC liepen een schitterende 7 km !!

  Volgende wedstrijd : Estafetteloop te Zoutleeuw op vrijdag 7 augustus om 19u30

  01-08-2015 om 19:01 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosloop Gerhagen - 13.7 km
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals traditioneel is de Bosloop te Gerhagen (Tessenderlo) de 1e wedstrijd na het verlof. Mijn laatste wedstrijd voor het verlof, liep niet zo goed af, na 5 km moest ik er de brui aan geven wegens te veel last aan de bil, waarschijnlijk een overbelasting van de bilspier. Benieuwd dus hoe het vandaag zou lopen, na 2 weken niet gelopen te hebben op vakantie, en dus pas vanaf deze week opnieuw de loopschoenen te hebben aangetrokken.
  Samen met Gilbert, Richard, Stefan en Marie-Anne trokken we met 5 Speelhofrunners richting Gerhagen bos. De mannen gingen voor de 13.7 km, Marie-Anne voor de 8.3 km. 
  Iets voor 11 uur werden we dus op gang geschoten voor een parcours dat voor 90 % over onverharde maar goed beloopbare wegen loopt. Niet echt mijn favoriete ondergrond, maar toch kom ik telkens graag naartoe, vanwege het mooie natuurgebied hier in Gerhagen. Richard zou samen met mij de tocht afleggen maar al na één km muisde hij er vanonder, mijn tempo zal waarschijnlijk wat laag gelegen hebben voor hem :) geen probleem, wedstrijden loopt ieder best op zijn eigen ritme en tempo. Ik probeerde een tempo van rond de 5'/km te handhaven en dat leek goed te lukken. Na enkele kilometers kwam ik in een omvangrijk groepje terecht, maar zeker op smalle onverharde wegen, met uitstekende boomwortels is dit niet ideaal. Ik liet het groep dus lopen zodat ik mooi zicht had op eventueel uitstekende wortels, en zo mogelijke valpartijen uit te sluiten, wat me ook lukte dit jaar. Naar het einde toe probeerde ik wat het tempo op te drijven, dit leek te lukken, maar tijdens de laatste kilometer in het bos, met veel draaien en keren, kreeg ik het toch heel moeilijk. Uiteindelijk wist ik na 13.7 km de finish te overschrijden in 1u07'15 ofwel 4.55'/km gemiddeld. Een minuutje sneller als vorig jaar en dus tevreden met het resultaat.
  De bil hield het vrij goed ondanks de moeilijke aanvangskilometers, maar de pijn werd zeker niet feller naarmate de km's vorderden integendeel zelfs, dus positief op dat gebied. Tijdens de trainingen gaan we het de komende weken toch nog effe kalm aan blijven doen wat betreft het tempo. En zo keerden we dus na een gezellig terrasje tevreden terug richting Haspengouw.

  Volgende wedstrijd : 1/2 marathon Francorhamps (Circuit), vrijdag 31 juli, 19 uur

  26-07-2015 om 18:21 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Xhorisiènne - Xhoris - Cours la Province - 1/2 marathon

  Deze ochtend stond er nog eens een halve marathon op onze agenda, dat was al eventjes geleden. En niet meteen de minste, namelijk La Xhorisiènne. Deze heeft plaats in Xhoris, een kleine gemeente in de Ardennen. Xhoris staat bij de meeste mensen gekend voor zijn vakantiecentrum Relaxhoris. Tot deze ochtend kende ik  Xhoris ook alleen hiervan J maar daar is dus verandering in gekomen nu.

  Samen met Richard, Stefan, Marc en Pieter trokken we dus deze ochtend richting Ardennen. Ook Marie-Anne en Vanesssa trokken mee en zouden samen met Frauke en Ghune gaan genieten van de mooie natuur door middel van een stevige wandeling. En dat het een stevige wandeling werd J zij deden grotendeels het parcours van de 10 km met enkele stevige hellingen en wandelden iets meer dan 9 km. Ik trof dan ook 2 uitgeputte kids aan toen we na de halve marathon richting Relaxhoris trokken. Maar toch flink dat ze dit deden hoor !!

  Nu ons avontuur de halve marathon van Xhoris J . Via een filmpje van Christian Godelet van vorig jaar wisten we ongeveer waaraan ons te verwachten. Maar uiteindelijk bleek alles toch nog een stukje zwaarder en moeilijker dan op het beeldverslag.

  De eerste 6-7 km gingen in licht stijgende lijn, maar constant bergop. Tot km 2.5 op asfalt, vanaf hier doken we het bos in en op enkele stroken te na zouden we deze bospaden niet meer verlaten. We kregen dan ook alles voorgeschoteld, single tracks, gras, modder, dikke losse stenen, kasseien, alles wat je je  maar kan inbeelden kwam aan bod. Hier bovenop moesten er ook nog eens 350 hoogtemeters overwonnen worden.  Op km 9.5 tot 10.5 kregen we de zwaarste helling voorgeschoteld. Tijdens de vele bevoorradingen nam ik telkens even de tijd om wat te drinken en te eten. Bij de laatste voorbereiding op km 15.5 zei de dame dat er nog een kleine korte helling volgde en vanaf dan zou het in dalende lijn gaan … maar mijn goeie hoop was van korte duur want we kregen toch nog enkele korte pittige hellende stroken voorgeschoteld die de benen volledig deden verzuren J .. tussendoor ook nog een steile afdaling en hier deed effe alles pijn wat ook maar pijn kan doen tijdens het lopen. Maar het einde was in zicht en zonder ook maar één meter te moeten stappen liep ik na 1u58’30 en 21.1 km later over de eindstreep (gemiddeld 5.37 en gemiddelde hartslag 141 – nooit echt diep geweest dus en zo een stevige training geweest).

  Achteraf trokken we nog met de ganse bende naar Relaxhoris voor een hapje en een natje, waarna we rond 15 uur terug richting Limburg trokken. Een geslaagde dag met een leuke bende !!

  Volgende wedstrijd : afhankelijk van hoe warm het wordt volgende week ….


  Nog enkele honderden meters te gaan :)

  De finish na 21.1 km

  De gele bende voor het vertrek 

  Frauke, Ghune en Marie-Anne tijdens hun wandeling ...

  28-06-2015 om 21:49 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Estafetteloop Landen (vrijdag) - Heerse Stratenloop (zaterdag)
  Afgelopen weekend stond er weer een 2-daagse op de kalender.

  Estafetteloop Landen - vrijdag 19 juni 

  Afgelopen vrijdag trok ik samen met estafette maat Stefan richting Landen voor de 3e wedstrijd in deze Challenge. Ook onze dames waren  weeral van de partij net als 2 overige Speelhofrunners-team Gilbert en Richard en Sven en Tina. Ook  één halve team aan de start met Adinda. Eveneens terug te vinden langs het parcours, en dat doet ook plezier, Peter Dufaux & Vollebergh als supporters, merci mannen !!
  Na Tongeren en Bierbeek was Landen dus de 3e wedstrijd in deze Challenge. Maar al bij de verkenning van het rondje werd al snel duidelijk dat onze afstand verbeteren er hier niet in zou zitten. Een pittig rondje met afwisseling dat wel, maar geen snel rondje. Enfin we zouden toch proberen onze beste beentjes boven te halen, en we zouden wel zien waar het schip zou stranden :) . Na een plots startschot reageerde ik wat traag en zo ging ik als 10e laatste (70 teams) de eerste bocht in. Een rondje was, eerst 100 meter vlak, dan van 100 tot 400 meter klimwerk, vervolgens een steile afdaling op gras met een haakse bocht beneden, gevolgd door een100-tal meter finse piste. Van 500 tot 600 meter ging het op asfalt vrij stevig naar beneden om vervolgens nog een licht hellende strook (700 tot 800) en een streek losse kiezel (800 tot 900) te verwerken, aan het bordje van de 900 meter een korte bocht naar links om vervolgens na 100 meter op de piste de stok door te geven aan je collega !! En zo legden collega Stefan en ik net iets meer dan 14 rondjes af in één uur om af te klokken op 14.050 meter in 60' exact. Al bij al nog dik tevreden met dit resultaat. Onze dames haalden ook ditmaal net geen 10 km, maar moesten verrassend weinig prijs geven tov hun prestatie in Bierbeek ondanks het veel zwaardere parcours.

  Heerse Estafetteloop - Haspengouw Challenge 11.1 km

  Gisterenavond stond dan de Heerse Stratenloop op de kalender. 3e maal dat deze wedstrijd georganiseerd wordt en meteen mijn 3e deelname. De organisatie liet de laatste jaren wat te wensen over maar dit jaar viel het eigenlijk goed mee. Enkel de dubbele passages op de wijk zouden vermeden moeten kunnen worden of werken met een afspanning. Voor de rest moesten er 4 rondjes van 2.750 meter afgelegd worden, met in elke rondje 3 hellingen, waarvan de 2e helling vrij stevig te noemen was. Richting finish een mooie passage door een klein steegje dat de moeite waard was om te lopen. De benen voelden niet al te goed aan na de Estafette van vrijdag en ook de rechtse bil liet zich stevig voelen tijdens de opwarming. Gewoon lopen op het gevoel was de boodschap. Gedurende de 11 km niet één keer naar de klok gekeken dus eigenlijk totaal geen idee van het tempo dat ik liep. Tijdens de laatste rondjes ging het wat beter waardoor ik tijdens de laatste ronde toch nog een 7-tal lopers kon bijhalen, met Maja in mijn zog, wat een karakter zeg die vrouw !! 
  Uiteindelijk de 11.1 km volbracht in 50'10 ofwel 4.30'/km gemiddeld !! 

  Na beide wedstrijden trouwens genoten van een gezellige après run :)

  Volgende wedstrijd : 21.1 km Xhoris, zondag 28 juni
  21-06-2015 om 21:18 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  17-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aterstoatejogging Tongeren 10.3 km - Terkoestkermis jogging 10.3 km

  Afgelopen weekend aan 2 wedstrijden deelgenomen, hier een kort relaas van beide wedstrijden.

  zaterdag 13 Jun - ATERSTOATEJOGGING Tongeren - Victors Cup

  Zaterdag trokken Richard en ik richting Tongeren voor de Aterstoatejogging. Eigenlijk was het wat warm voor een wedstrijd op niveau te lopen maar we zouden er proberen het beste van te maken. Ook al bestaat deze wedstrijden al vrij lang, toch is het hier mijn 1e deelname. Totaal geen kennis van het parcours dus, ik wist alleen dat het 2 rondjes waren en grotendeels op onverhard doorheen het domein 'De Kevie" in Tongeren. Ook was het mijn 1e deelname aan een wedstrijd van de Victors Cup.
  Door de warmte besloot ik het om het tijdens de 1e ronde alvast rustig aan te doen. Het parcours was voor 80 % onverhard maar vrij goed beloopbaar. Vrij vlak met enkele korte hellingen, zwaarste tegenstanders waren de wind en de warmte :) Eerste rondje (+- 5.2 km) afgelegd in 25' rond. Tijdens het 2e rondje proberen te versnellen zo goed als dit kon en deze afgelegd in 23'20. Zo kwam ik binnen na 48'20 voor 10.3 km (4.38'/km gemiddeld). De eerste wedstrijd in de VictorsCup zat erop en zowel qua parcours als organisatie kon deze wedstrijden me bekoren.

  Maandag 15 Jun - Jogging Terkoest Kermis

  Eergisteren stond de kermisjogging van Terkoest Alken op de kalender. Een eerder kleinschalige jogging maar toch stonden er 120 lopers klaar aan de start. Hier moesten er 4 rondjes afgelegd worden van +- 2.5 km bijna volledig asphalt op een verbindingsweg te na gesproken van +- 300-400 meter. Deze strook zou wel voor wat vertraging gaan zorgen tijdens ieder rondje kon ik al vaststellen tijdens de warming-up. De temperatuur viel mee, +- 20 graden, we waren dus gebrand op een goeie prestatie.
  Tijdens de aanvangsfase probeerde ik het tempo van een vroegere collega op het werk aan te houden maar al na 1 rondje gaf ik hem aan dat zijn tempo voor mij wat te hoog lag. Vanaf nu probeerde ik mijn Eigen tempo te zoeken. Ondertussen passeerden ook Marcske Nelissen mij en Richard die vandaag over een paar schitterende benen leek te beschikken. Ikzelf had het vrij moeilijk om het tempo vol te houden en probeerde Richard in het vizier te houden. Echt stilvallen deed ik niet maar versnellen naar het einde toe zat er ditmaal ook niet in. Zo wist ik de 10.35 km te beëindigen in 45'40 ofwel 4.25'/km gemiddeld, toch nog één van mijn beste prestaties :) al voelde het zo niet aan toch raar hé. Enfin uiteindelijk toch nog heel tevreden met de geleverde prestatie. Achteraf nog wat nagepraat bij een Wilderen Goud met de overige Speelhofrunners Stefan, Marie-Anne, Richard en Gilbert. Bijna iedereen wist een prijsje bij de tombola te verzilveren behalve ik natuurlijk maar daar treuren we niet om :)

  Volgende wedstrijd : vrijdag 19 juni Estafetteloop te Landen en zaterdag 20 juni Stratenloop Heers (Haspengouw Challenge)

  17-06-2015 om 09:34 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druk loopweekendje : Estafetteloop Bierbeek - Bokkerijdersrun Wellen
  Afgelopen weekend was een druk loopweekendje. Een kort relaas van de feiten.
  Zaterdagnamiddag trokken we met 3 teams van de Speelhofrunners richting Bierbeek voor de Estafettechallenge. Eénmaal ter plaatse aangekomen genoten we al onmiddellijk van de prachtige omgeving waarin deze estafette plaats heeft. Mooie dreef, mooie aanplantingen, gebouwen, etc ... dit moest een mooi parcours worden. En we kregen ook een mooi parcours aangeboden, net 1 km lang, met het eerste deel licht hellend om vervolgens in licht dalende lijn richting finish te duiken :) .... En ook de zon (23°) was van de partij, waardoor er in aangename omstandigheden kon gelopen worden, misschien net ietsje te warm voor ons. Maar teammaat Stefan wou de prestatie van in Tongeren verbeteren (14.1 km) dus we zouden er vol voor gaan.
  Ik nam de start voor mijn rekening en klokte de eerste ronde af in 4'02. Ook Stefan ging vlot tijdens zijn eerste rondje (8'06 na 2 km). Tongeren evenaren moest dus haalbaar zijn als het verval niet te groot zou worden. Ook onze dames gingen richting 10 km, maar zouden op 9.850 km stranden :), tijdens één van de volgende estafettes halen ze zeker de 10 km grens !! Ons 3e team Richard en Gilbert gingen eveneens de strijd aan met enkele teams en behaalden uiteindelijk opnieuw de 15 km grens. Straffe prestatie eigenlijk als je ziet wat Richard vorig weekend liep ! Stefan en ikzelf tenslotte verbeterden ruimschoots onze prestatie van in Tongeren en eindigden na exact één uur op 14.430 km. Dik tevreden met dit resultaat en er zit zeker nog wat rek op, de plannen worden gesmeed om enkele extra trainingssessies in te lassen in functie van de Estafette :)
  Achteraf werd het nog een gezellige bedoening te Bierbeek, waar Roland & co, enkele lekker biertjes voorzien hadden, en zo trokken we na de prijsuitreiking, met de nodige voldoening terug richting Haspengouw.

  Gisteren stond dan de Bokkerijdersrun te Wellen op de kalender van de Haspengouw Challenge. Een organisatie van enkele bevriende lopers, dus hier konden we ook niet ontbreken en zo stonden er niet minder dan 10 Speelhofrunners aan de start. Mijn vrouw Vanessa nam ook vandaag deel aan de 5 km, en liep onder de deskundige begeleiding van de plaatselijke Evy Gruyaert, Maya Van Zand, mooi naar een tijd van 33' ondanks de warmte en de Estafette van gisteren.
  Even later was het dan aan de rest van de bende. Voor de 10 km (9.8) moesten er 2 rondjes gelopen worden. Een attractief rondje, vals plats van de startstreep om vervolgens een nijdige helling van km 2 tot 2.5 te overwinnen. Eénmaal boven op de Kukelberg lopen we dan in licht dalende lijn richting finish.
  Ambitie om mijn besttijd te lopen had ik niet gisteren, de benen voelden te zwaar aan na zaterdag en het was opnieuw vrij warm (23-24 graden). We zouden wel zien waar het schip zou stranden. Ik moest al snel enkele mensen laten lopen die ik anders toch wat dichter in mijn buurt kan houden. Enfin de eerste rond ging nog vrij goed, maar tijdens de 2e ronde kreeg ik een klop van de warmte en ging het hoofd wat gaan bonken, dan maar wat gas terug genomen en proberen comfortabel binnen te lopen. Zo liep ik na 9.8 km binnen in 44'10 ofwel 4'30/km gemiddeld, toch weeral bijna 2' sneller dan vorig jaar !!  Teammaat Stefan tijdens de Estafettelopen

  de 2 boezemvrienden Richard & Gilbert

  Trots op mijn vrouwtje voor haar loopweekend

  Marie-Anne, mijn vrouw haar looppartner tijdens de Estafettelopen

  Speelhofrunners @ Wellen, samen met Sponsor Frank Neven van ING Kantoor te Wellen en Necon verzekeringen te Borgloon

  08-06-2015 om 09:45 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  31-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Banneuxrun - Hasselt - 9.72 km - Haspengouw Challenge
  Gisteren nog eens deelgenomen aan een wedstrijd in de Haspengouw Challenge. Het was al effe geleden dat we nog eens op Vlaamse bodem gelopen hadden trouwens :) Samen met Richard en Gilbert trok ik gisteren dan naar Hasselt, waar op en rond de wijk Banneux, de Banneuxrun plaats vond. Gelukkig raakte we er nog net op tijd, want Hasselt doorkruisen is momenteel geen makkie :) zelfs Richard raakte er gestresseerd van haha.
  Na een korte opwarming (1 km) waren we klaar voor 2 rondjes om en rond de wijk. Het parcours was voor mij een geheim :) wist wel via de blog van Marcske Nelissen dat er een stukje bos in kwam tijdens elke ronde. 
  Enfin we zouden er proberen in te vliegen van bij de start en trachten er de snelste wedstrijd tot nu toe van te maken, want zo dikwijls lopen we geen echt vlakke wedstrijd niet meer momenteel.
  Maar  echt snel gingen de kilometers niet, dat gevoel had ik alvast. Km één was bij het begin veel draaien en keren, en tijdens kilometer twee kwam dan de passage door het bos. Ook al zijn we dit gewend van de Waalse wedstrijden toch valt het tempo hier steeds effe terug. Van km 3 tot +- km 5, passage  aan de start-finish zone, opnieuw asfalt, in te delen in 2 stroken. Eerst effe een strook vals plat, al was het meer plat dan vals :), om vervolgens in licht dalende lijn richting finish te lopen. Tijdens de eerste ronde liepen er enkele loop(s)ters iets wat voor me uit, waarvan ik dacht van die raap ik wel op tijdens de 2e ronde, maar enkele kreeg ik toch niet te pakken, wat een vooruitgang zeg !! Enfin de grote hoop kreeg ik toch te pakken tijdens de 2e ronde en aan de finish strandde ik op een 25-tal meter van Stefan zijn broer :) , mijn eindttijd 42'20 voor 9.72 km ofwel 4.22'/km gemiddeld. Mijn opdracht om er mijn snelste wedstrijd van te maken was dan ook geslaagd. 

  Organisatie oké, mij enkel generveerd in de VIP tent ... het geeft toch de indruk dat wij die hapjes en drankjes betalen hé ...

  Volgende wedstrijden : zaterdag 6 juni Estafetteloop Bierbeek, zondag 7 juni Bokkerijdersrun te Wellen
  31-05-2015 om 21:57 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trail La Capitale Namur - 15 km
  Deze voormiddag deelgenomen aan de Trail La Capitale te Namur. Toevallig vond ik vorige week wat informatie  op het internet, en qua timing en parcours kon het me wel bekoren. Al snel vond ik Stefan bereid om mee af te reizen richting Namur. 
  Wat stond er ons te wachten ? Wel een mooie trail met vertrek en aankomst op de Citadelle van Namen. Onderweg moest er 15 km afgelegd worden met niet minder dan 500 hoogtemeters, grotendeels verdeelt onder 4 stevige hellingen. Weinig (max 3 km) tot geen asfaltstroken, maar voornamelijk schitterende bosweggetjes. De afdalingen waren ofwel vrij glad door de modder of moeilijk beloopbaar door losse stenen, maar dat is nu éénmaal trail lopen. De hellingen allen in het bos waren stevig, 2 van 4 konden al lopend genomen worden de overige 2 moest je naar het einde toe wat gaan stappen. Tussen km 8 en 11 een mooi stuk in het bos, voornamelijk vlak en goed beloopbaar, hier kon je of recupereren of effe de gas open draaien :) ik koos voor het laatste :) Ik deed trouwens verschillende malen een inhaalrace. Aan iedere bevoorrading wachtte ik tot maat Stefan er was,  effe checken hoe het met hem stond :) (maar hij deed het meer dan ok (y) ) om daarna tot het volgende bevoorradingspunt er terug tegenaan te gaan. Kers op de taart was de beklimming van Tienne des Biches, amper 400 meter lang, maar wel goed voor 70 hoogtemeters. Voor deze helling was trouwens een apart klassement, straks eens benieuwd hoe lang ik deed over deze zware 400 meter. Gelopen tot aan het bordje van de 300 meter en toen nog 100 meter gestrompeld ... Eénmaal deze muur overwonnen, moesten we nog een groot stuk van de Citadelle zelf beklimmen. Kortom het was de moeite waard en we hebben ervan genoten !! De bevoorradingen onderweg  (2x) waren top, net als de bevoorrading aan de finish ! Zeker voor herhaling vatbaar.

  Cijfermatig : 14.85 km afgelegd in 1u32'30 of 6.14'/km gemiddeld. 

  25-05-2015 om 17:43 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging l'Etoile te Faimes - Challenge Hesbignon, 11 km
  Gisterenavond trokken we richting Faimes, voor wedstrijd 8 in de Challenge Hesbignon. Voor mij voorlopig een 7 op 8 in dit regelmatigheidscriterium wat me voorlopig een 7e plek oplevert in het voorlopige klassement :) , al stelt het zeker niet veel voor gezien iedereen nog niet evenveel wedstrijden heeft, maar toch genieten we er even van :)

  De wedstrijd gisteren te Faimes, met weeral veel Vlaamse atleten aan de start, liepen we voor de derde keer. 11 km op enkele pittige stukken vals plat te na voornamelijk vlak, met ongeveer de helft onverhard. Gezien de hardnekkige sinusitus van de laatste week, had ik niet veel hoop op een goede afloop. 
  Ik probeerde er dan ook een rustige start van te maken en zo passeerde Willy Cortleven me al na nog geen honderd meter, waar dit meestal veel later het geval is. Enfin ik probeerde mijn wagonnetje toch aan te haken en na goed 1.5 km zat ik terug in het spoor van Willy. Tot aan km 3 liepen we samen, iets later speelde ik hem blijkbaar kwijt, hij had zo vernam ik achteraf niet echt een goede dag. Bij mij liep het voorlopig lekker, al kreeg ik het tijdens km 6 toch effe moeilijk. Vlak hiervoor hadden we een lange strook vals plat overwonnen, en km 6 ging nu over onverharde wegen, lichtjes omhoog en met de wind op kop. Gelukkig kwam hier Kristof Schrijvers bij me, en hij nam me gedurende een 3-tal kilometers op sleeptouw, waarvoor dank Kristof. Hierdoor kon ik tijdens een moeilijk moment toch het tempo egaal houden en alzo weinig tijdverlies te laten noteren. Op basis van mijn achterstand of voorsprong op mijn wekelijkse concurrenten kon ik zien dat ik vrij goed bezig was en probeerde dus ook tijdens de laatste 2 kilometer het goeie tempo vast te houden, al werd dit moeilijk gezien steken in de rechterzijde en nog 2 stroken overhard tijdens de laatste 1.5 kilometer. Uiteindelijk werd de meet overschreden in 49' ofwel 4.27'/km gemiddeld, terwijl ik er hier vorig jaar nog 4.48'/km over deed, een mooie vooruitgang dus !! Dit leverde een 72e plaats op 316 deelnemers op (17e V1). 

  Volgende wedstrijd : BanneuxRun 30 mei te Hasselt (10 km) HC


  24-05-2015 om 21:29 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Foulées MJ Sport te Juprelle, 10 Km - Cours la Province
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze ochtend trok ik samen met Speelhofrunners Richard, Gilbert, Marc, Sven & Pieter richting Juprelle waar "Les Foulées MJ Sport" zouden plaats vinden. Ter plaatse troffen we trouwens nog verschillende Vlaamse lopers aan, waaronder Max, Jo, Henriette, Raf & Co. Een wedstrijd georganiseerd door de Sportwinkel MJ Sport te Alleur & Waremme. Hun overige organisaties waren trouwens steeds pico bello dus waren de verwachtingen top :) Hun vorige loop, de 1/2 marathon van Alleur was alvast een groot succes.
  Vandaag betrof de te lopen afstand exact 10 km en het parcours was voornamelijk vlak, volgens een filmpje dat terug te vinden was op facebook. Enkel een zware onverharde strook tussen km 3.5 en 5.5 vormde de enige zware hindernis.
  Na een korte opwarming van 2 km waren we er dan ook klaar voor onder een stralende zon, en ook vandaag stonden er weer 430 lopers klaar voor de start wat een succes !!
  De start ging lichtjes bergop en na enkele honderden meters werden we met de grote bende een smalle strook onverhard opgestuurd. Even later werd ik op deze strook onverhard aangetikt door de loper achter me waardoor ik een aardige smak tegen de grond maakte :( ... gevolg, een bebloede hand, gehavende knie en even later de rug  die begon te branden door het zweet. Na aankomst bleek ook deze aardig wat schaafwonden te bevatten, raar maar waar mijn speelhofrunners t-shirt bleef mooi in orde :)  Hierdoor ging mijn start de mist en ging de eerste kilometer vrij traag 4.45. Gelukkig kon ik samen met Richard en op de nodige adrenaline door de val, tijd goed maken in de 2e en 3e kilometer (4.15 en 4.20). Maar vanaf km 4 begon het zwaardere werk namelijk 2 km's onverhard, lichtjes stijgend. Bij momenten lag de aardeweg er heel moeilijk beloopbaar bij en door de val, was de angst om nogmaals neer te gaan nu nog groter. Ik liet Richard nu het voortouw nemen en nam wat gas terug, wat enkele  kilometers opleverde van om en bij de 4'40. Maar éénmaal terug op het asfalt rond km punt 6, en dus nog 4 kilometer te gaan, ging het gashendel terug open en werden de km-tijden terug onder de 4'30 gelopen. Enkel de korte helling rond km 8.5 deed nog effe pijn aan de benen, maar daar ik nu constant andere lopers wist in te halen viel dit nog mee. Zo wist ik even later de finish te overschrijden na exact 10 km in 44'27 ofwel 4.27'/km gemiddeld, 2e snelste wedstrijd van het seizoen.
  Na aankomst nog genoten van het heerlijke buffet aan de finish met donuts, fruitwafels en andere zoetigheden, wat een luxe voor slechts 4 euro !! 

  Volgende wedstrijd : zaterdag 23 mei, Faimes, challenge Hesbignon, 11 km.  17-05-2015 om 22:06 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Course aux Chateau - Verlaine - 10.8 km - Hesbignon
  Voor één keer eens geen verslag op zondag :) ...
  Afgelopen weekend deelgenomen aan de Cours aux Chateau te Verlaine, een wedstrijd over 10.8 km tellende voor de Challenge Hesbignon.
  We vertrokken ditmaal met slechts 3 Speelhofrunners richting Verlaine, Sven, Marc en ikzelf. Gilbert, Richard en Stefan namen in de namiddag deel aan de HC wedstrijd te Zonhoven. R & G zouden nog afzakken naar Verlaine, en ondanks een sterke wedstrijd aldaar en enkele Duvels na de wedstrijd waren beide toch aanwezig te Verlaine, sterk :)
  Het parcours in Verlaine zat niet meer in het geheugen was toch al een 3-tal jaartjes geleden dat we hier nog gelopen hadden. Maar via Raf, die er vorig jaar nog meeliep, wisten we dat het niet al te zwaar was. Vooral de stevige wind zou voor veel weerwerk kunnen zorgen in de open stukken veld.
  Na een korte opwarming en een fikse bui waren we er rond 19 uur klaar voor. Ik besloot vrij snel te starten, de eerste km's gingen in licht dalende lijn en lukte daar vrij goed in, km's 1 en 2 aan 4'12 gemiddeld en tot toen in het kielzog van Jules. Maar vanaf kilometer drie draaiden we het open veld in, en vanaf nu was het tot kilometer 7.5 boksen tegen de wind. Ook gingen de wegen nu steeds in licht stijgende lijn en dat in combinatie met de tegenwind eiste toch wel wat snelheid, waardoor de km-tijden richting 4.25 - 4.35 gingen schommelen. Ik bleef steeds hangen op een 10-tal meter van een groepje met onder andere Mark Geyskens. Aan km 8 kregen we dan nog een laatste helling te verwerken, waarna we in licht dalende lijn en wind mee richting finish mochten lopen. En in de laatste kilometer gebeurde wat ik al rond kilometer 6 verwacht had, plots liep Willy Cortleven in mijn zog :). Op een kortere wedstrijd wist ik hem nog nooit achter me te houden, nu doken we samen de laatste rechte lijn in, en Willy had de sympathie van me niet te kloppen in de spurt, merci Willy. Zo beëindigden we deze mooie wedstrijd na 10.8 km in 48'13 ofwel 4.28'/km gemiddeld, meteen mijn 2e beste tijd dit seizoen en ever !! Al bij al dus nog zeer tevreden met de geleverde prestatie.

  Volgende wedstrijd : Cours la Province, zondag 17 november te Juprelle (Les Foulées MJ Sports) 10 Km


  11-05-2015 om 21:30 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  03-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend 1 - 3 mei ** SNELSTE wedstrijd ooit
  Het weekend loopt weeral op zijn einde, dus tijd voor een overzicht van de wedstrijdjes van het afgelopen verlengd weekend. 

  ** VRIJDAG 1 MEI, Jogging Petits Petons te Loncin, 10.65 km, Cours la Province

  Afgelopen vrijdag trok ik samen met Marc richting Loncin voor de wedstrijd in het kader van de Clap. Ook Pieter was aanwezig, de overige Speelhofrunners trokken naar Tongeren, of waren gekwetst :( Ter plaatse nog wel enkele andere Vlaamse lopers waaronder Ducske, Hugo, Jo, Luc & Celke en Micha.
  De te lopen afstand was 10.65 km, het parcours zou niet te zwaar zijn, dus een goeie tijd zou er misschien wel inzitten. Maar rekening houdend met zondag, we zouden zondag de 15 Km te Luik lopen, wou ik eigenlijk niet voluit gaan hier.
  Maar je kent dat, ééns je nummer opgespeld en het startschot gehoord, gingen we er vanonder en probeerden we het tempo vrij hoog te houden. Zoals steeds de laatste tijd keek ik niet éénmaal naar mijn klok. Tijdens de eerste 5 kilometers ging het heel vlot, al hadden we regelmatig wat wind tegen, maar samen met Luc Lenaerts op dat moment, deden we beurt om beurt wat kopwerk. Zo passeerde ik de 5 km grens in 21'30 (achteraf gezien op PC). Km 6 & 7 kregen we het zwaarste stuk te verwerken, stijgend en gedurende 800 meter op onverhard. Het tempo stokte nu wat en achteraf kreeg ik het tempo van het eerste wedstrijddeel niet meer te pakken. Maar echt zakken deed mijn ritme ook weer niet, en zo wist ik de finish te overschrijden in 46'30 voor 10.65 km ofwel 4.22'/km gemiddeld, mijn beste prestatie ooit. Volledig niet vermoeid overschreed ik nochtans de finish, hier had meer ingezeten vandaag denk ik !!

  ** ZONDAG 3 mei, Les 15 Km Metropole de Liège, 15.3 km

  Deze ochtend dan stond de stadsloop Metropole de Liège op de kalender. Dit leek ons wel een mooie wedstrijd om de stad Luik eens van dichterbij te bezichtigen, en zo trokken we met 6 Speelhofrunners (Stefan, Richard, Gilbert, Sven, Marc en ik) richting Luik. Vrij vroeg vertrokken want er werden toch 5000 lopers verwacht over alle afstanden. Maar ter plaatse bleek alles goed georganiseerd en zo waren tegen 10u10 (start 11u) reeds alle formaliteiten vervuld. Dus nog ruim tijd voor een WC-stop, een opwarming en om de buurt wat te verkennen. En toen de 7 Km op gang geschoten werd, namen we plaats in de startvakken, waardoor we vrij vooraan geposteerd stonden en zonder hinder konden beginnen aan de tocht van 15.3 km. Ik kreeg vooraf een korte beschrijving van het parcours van Jo Vrancken en wist nu dat de enige echte helling kwam rond km 3 en een 2e venijnig stuk had. Enfin, met nog wat stijfheid in de benen van vrijdag probeerden we er het beste van te maken. De eerste km's gingen egaal in 4'33, maar bij de klim moest er gas terug genomen worden en liet ik zowaar een km boven de 5' noteren. Ook in de hieropvolgende kilometer bij de passage aan het oud Militair Hospitaal (mooie binnenkoer) ging het nog wat stroef, maar vanaf nu ging het steeds beter. Ik kon vanaf nu steeds km-tijden rond de 4'30 laten noteren. We passeerden nu nog onder andere langs het mooie treinstation Luik Guillemins, doorheen enkele mooie parken, en langs het water. Prachtig parcours maar toch vrij zwaar. Enfin de laatste km's werden aangegeven door borden en de laatste helling richting brug op 2 km van het einde deed toch nog effe pijn :). Maar we beten door en liepen zo na 15.3 km onder de finish boog door in 1u10'12 ofwel 4.35'/km gemiddeld. Opnieuw een mooie prestatie.
  Hierbij nog enkele foto's, die wekelijks gratis genomen worden, door onze vaste fotografen in Wallonië. Un grand merci, Eddy, Jo, Carine & Louis !!!
  Voor deze wedstrijd vandaag te Luik, moest slechts 10 euro betaald worden. Hiervoor kreeg je een loop t-shirt (synthetisch), gepersonaliseerd nummer, foto's, bevoorrading tijdens en na (Acquarius, water, bananen à volonté) ....

  Volgende wedstrijd : 11 km, Verlaine, zaterdag 9 mei 2015  03-05-2015 om 21:37 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging de Couthuin - 11.8 km - Challenge Hesbignon
  Gisterenavond stond met Couthuin één van de zwaardere joggings uit de Challenge Hesbignon op de kalender. Het was van 2012 geleden dat ik deze wedstrijd nog eens meeliep, en toen liep het niet zo goed, 6'26/km gemiddeld :( ... Enfin we zouden wel zien waar het schip zou stranden dit jaar. 
  Samen met de andere Speelhofrunners Gilbert, Richard, Marc en Stefan en nog wat andere stoere Vlaamse lopers (Max, Dimitri, Jules, Tony& Co) waren we omstreeks 19 uur klaar voor de zware  tocht.
  Ik had nog wel wat parcours kennis  en besloot om niet al te snel te vertrekken. 1e kilometer in 4'37 met al een korte lichte  hellende strook en wind op kop.  Km 2 ging vrij vlak, maar km 3 en 4 gingen al vrij stevig omhoog. Het tempo zakte regelmatig tot onder de 12 km/h. Km 5 & 6 golvende wegen, maar ik kon het tempo toch wat opkrikken. Hier haalde ik op het einde van km 6 en vlak voor we het bos indraaiden Josée van de Landense joggers bij, dat was  effe geleden dat we elkaar nog eens tegen kwamen tijdens de wedstrijd :) In de afdaling in het bos kwam ik in een klein groepje terecht, maar na een vrij zware tuimelpartij van Marc  Geyskens nam ik toch wat gas terug. Toch kon ik in de hierna volgende helling in het bos terug aansluiten bij het voorgaande groepje. Nog beter zelfs, éénmaal terug op het asfalt moesten de meesten eraf en enkel Eric Limet, met wie ik bijna alle Hesbignon's samenloop tegenwoordig, haakte aan. Zo liepen we samen richting finish al dienden er ook in de laatste kilometers nog enkele mottige stroken overwonnen te worden, waar we de meet overschreden in 56'35 voor 11.8 km ofwel 4.48'/km gemiddeld. 
  Gezien het parcours tevreden met dit resultaat. Van dergelijke zware wedstrijden kunnen we in de toekomst alleen maar sterker worden :)

  Toch nog even meegeven dat ik donderdagavond nog deelnam aan de CampusRun te Hasselt. Hier werd de 10.02 km afgelegd in 44'55 (4.29'/km). Hadden we een minder stresserend ritje gehad richting Diepenbeek had er waarschijnlijk een betere tijd ingezeten.

  Volgende wedstrijd : Vrijdag  1 mei, Loncin, 11 km, Cours La Province ; zondag 3 mei, Luik, Metropole de Liège, 15 km

  26-04-2015 om 21:16 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging des Eoliennes - Warnant Dreye 11.8 km - Hesbignon
  Vandaag stond er zowel in Haspengouw Challenge als in Challenge Hesbignon een wedstrijd op de kalender. Op Vlaams grondgebied stond de wedstrijd te Linter op de kalender, in Wallonië de vrij zware wedstrijd te Warnant Dreye. Voor mezelf was de keuze snel gemaakt, Warnant, mede daar ons Frauke haar communie doet morgen en er nog één en ander moest gebeuren voor het feestje te organiseren. Maar ook zonder dit evenement zou ik gekozen hebben voor Warnant. De organisatie van Haspengouw Challenge gaat steeds in dalende lijn waardoor de keuze vergemakkelijkt wordt. Tenzij je zoals Richard & Gilbert natuurlijk beide wedstrijden loopt :) 
  Enfin zo stonden we toch nog met niet minder dan 6 Speelhofrunners aan de start, want buiten de reeds vernoemden stonden ook Marc, Sven en Stefan aan de start. De beide Peter's zijn geplaagd door een blessure en gaven noodgedwongen forfait !!
  Warnant Dreye had ik niet meer gelopen sedert 2012 ... veel herinnerde ik me niet meer van het parcours, buiten de laatste lus die grotendeels onverhard ging en in stijgende lijn.
  Enfin we zouden wel zien waar het schip zou stranden. Mentaal zat het vandaag ook al niet zo goed,want gisteren na iets meer dan 14 jaar lief en leed gedeeld te hebben ons hondje Lara moeten laten inslapen. Gedurende de ganse tocht zou Lara me vandaag gezelschap houden en kwamen zowel goede als slechte herinneringen te boven!! Lara het ga je goed, we zullen je missen :(
  Na een vrij makkelijke aanloop kregen we op kilometer 4 de eerste zware helling te verwerken. Deels asfalt deels onverhard, vrij lang, en naarmate we vorderden hoe steiler de helling werd pfft ... we overleefden, en raar maar waar éénmaal boven vonden we onze 2e adem. Maar vanaf nu ging het tot aan het einde bijna constant in stijgende lijn, met tijdens kilometer 9 & 10 een zware strook op onverhard in stijgende lijn. Maar ook deze werd getemd, en zo wisten we de finish te bereiken in 55'08 voor 11.85 km of 4.38'/km gemiddeld. Dik tevreden met dit resultaat !!

  Volgende wedstrijd : Zaterdag 25/04/15, Couthuin, Hesbignon

  18-04-2015 om 22:31 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Estafetteloop Tongeren (vrijdag) - Jogging de la cote des ânes Oleye (zondag)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  EstafetteChallenge Tongeren - Manche 1

  Afgelopen weekend was een vrij druk weekend op de loopkalender. Op vrijdag stond de opener van de sympathieke Estafette Challenge op de kalender en op zondag de Ezelsjogging te Oleye, een jogging die ik de afgelopen 8 jaar steeds liep.

  Gezien collega Stefan en ik een prioriteit maakten van de EstafetteChallenge dit seizoen zouden we tijdens de opener in Tongeren voluit gaan. We zouden zondag wel zien wat de benen hiervan vonden :)
  Voor zij die de EstafetteChallenge niet kennen, dit is een duoloop, waarbij je per ploeg op één uur exact zo veel mogelijk rondjes van één km probeert af te leggen. Samen met Stefan wisten we afgelopen vrijdag op een mooi parcours, maar met enkele remmende stroken, toch 14.2 km af te leggen (4.14'/km gemiddeld). Hiermee waren we tevreden al dromen we van ergens eens ooit de 15 kilometers grens te halen :) Onze dames lopen trouwens ook samen in deze EstafetteChallenge en zij liepen 9.8 km. Hun uitdaging bestaat erin ergens de 10 kilometer grens te doorbreken, wat Marie-Anne en Vanessa zeker zal lukken !! De overige ploegen van de Speelhofrunners haalden allen voortreffelijke resultaten, met als beste resultaat Richard & Gilbert die de 15 km grens met gemak overschreden, proficiat mannen. Achteraf trouwens bij de tombola nog een paar Asics Cumulus gewonnen :)

  Jogging de la cote des ânes te Oleye - Challenge Hesbignon - 10.8 km

  Deze ochtend stond dan de bekende Ezelsjogging op de kalender in de Hesbignon. Deze jogging vindt plaats te Oleye, nauwelijks een 10 kilometer vanuit ondergetekende zijn woonplaats. Opnieuw heel wat Speelhofrunners van de partij.... Sven, Stefan, Richard, Gilbert, Marc en Peter. Peter Vollebergh ontbrak jammer genoeg wegens een  blessure, snel herstel makker !!
  De Ezelsjogging kent weinig geheimen, aangezien we hier de afgelopen 8 jaar telkens aanwezig waren. 10.8 km over licht hellende wegen, en de zwaarste strook bevindt zich van km 6 tot 7 waar de befaamde Ezelshelling dient overwonnen te worden. 
  Tijdens de opwarming (2.2 km) voelden de benen nog wat loom aan van de Estafette van vrijdag, ik verwachtte er eigenlijk niet al te veel van. Maar éénmaal op gang geschoten, gingen we er toch voluit tegen aan :) De eerste 3 km gaan in lichte hellende lijn, met daarbij nog een strook van 1.2 km onverhard. Deze km's konden  we allen rond de 4.35 lopen. Km's 4 & 5 ging in dalende lijn over asfalt, hier werd het tempo opgetrokken naar 4'10 gemiddeld. Maar éénmaal beneden is het klimmen geblazen, eerste een kortere helling, gevolgd door de Ezelshelling van 1 km lang. Hier zakte het tempo even tot 5' gemiddeld, maar éénmaal boven konden we al snel terug het snellere ritme opvangen, al hadden we de wind tegen. Maar samen met Richard  knokten we ons erdoor en zo bereikten we na 10.8 km de finish in 48'40 ofwel 4'30/km gemiddeld. Een verbetering van mijn beste tijd hier in Oleye met 3' ... natuurlijk dik tevreden hiermee !!

  Nadien nog gezellig nagepalaverd in de kantine van de plaatselijke voetbalclub en de kliek aan de toog wordt alsmaar groter, de nieuwe outfit trekt blijkbaar compagnie aan, we zijn er dan ook terecht fier op !!

  Volgende wedstrijd (als alles volgens plan verloopt) : zaterdag 18 april Jogging des éoliennes te Warnant, 11.8 km, Hesbignon 
  12-04-2015 om 21:04 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trail "les crêtes dorées" te Hermalle-sous-Huy - 17 km
  Deze ochtend stond mijn echt trail debuut op de agenda. We liepen al een halve trail enkele weken geleden te Trois Pont, maar deze wedstrijd droeg echt de naam "Trail", en bleek deze ook waardig te zijn.
  Samen met mij waagden ook ervaren rotten Richard & Gilbert zich eraan, en ook Marc & Peter Vollebergh zouden hun debuut maken in de trailwereld.
  Richard loodste ons langs prachtige wegen alvast tot kort bij de start- en finishzone. Opwarmen doen we niet bij dergelijke lopen, dus was er tijd genoeg voor de inschrijvingsformaliteiten en wat te zeveren :)
  Rond 10u30 werden we dan op pad gestuurd voor een tocht van +- 18 km. Dat het zwaar zou worden, dat wisten we, maar waar ons exact aan te verwachten dat was een raadsel :)
  De eerste 2 kilometers gingen relatief vlak, wel over onverharde wegen vol plassen en modder maar hier kon nog een degelijk tempo gelopen worden. Maar even verderop draaiden we linksop en kregen we de eerste serieuze helling te verwerken, met stijgingspercentages tot 10 %. Dit was nog maar een voorbode  want na verloop van tijd, doken we het plaatselijke bos in, en hier kregen we hellingen van 15 % en meer voor de kiezen. Echt vaak wandelen heb ik echter niet moeten doen, en als dit toch gebeurde was het meestal tijdens de gevaarlijke steile afdalingen, bezaaid met kasseien en modder tot 15 cm, niet echt mijn ding. Bij de bevoorrading kwamen Richard, Gilbert, Marc en ik terug samen. Effe genoten van de ruime tafel (alles was aanwezig tot Leffe :) ) ... maar direct na de bevoorrading werden we de zwaarste zone ingestuurd. Eerst een zware steile klim, gevolgd door een afdaling om daarna de plaatselijke rivier over te moeten steken :) dit was wel best leuk, maar toch effe koud aan de voetjes ... maar lang zeuren erover kon je niet, want even later was het klimmen op handen en voeten om de top van één of ander fort te bereiken, leuk maar best zwaar. Nu waren we ongeveer 13 km verder, nog een 5-tal kilometer dus. Vanaf nu ging het best beloopbaar op een korte steil klim in het bos te na gesproken. De laatste kilometers gingen dan ook heel vlot, en dat leverde uiteindelijk een tijd op van 1u49'19 over 17 km, ofwel 6'24/km. Toch wel heel tevreden met deze prestatie, maar vooral genoten van het mooie parcours en natuur dat ons aangeboden werd. 
  Achteraf nog leuk napraten met de overige Speelhofrunners, het KC Team en enkele Hasseltse lopers.

  Deze organisatie  krijgt van mij toch een dikke 8.5/10 :)

  Volgende wedstrijd : Vrijdag 10 april, EstafetteChallenge te Tongeren, samen met Stefan Meekers :) 


  06-04-2015 om 20:29 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Over mijzelf
  Ik ben Mario, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Smol.
  Ik ben een man en woon in Kerkom bij Sint-Truiden (België) en mijn beroep is Bediende.
  Ik ben geboren op 10/08/1972 en ben nu dus 48 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Jogging, voetbal, pret- en dierenparken.

  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Blog Bakkertje
 • Forum Joggings Vlaanderen
 • Regelmatigheidscriterium Cours La Province
 • Challenge Hesbignon
 • Weerbericht
 • teletekst Eén
 • Blog Patrick Vansteenkiste
 • Haspengouw Challenge
 • Truineerke

  Mijn favorieten
 • Bartompa
 • Patrick Aerts
 • 250 gr Sossies - Raf Van Den Broeck
 • Strava
 • Stefaan Meekers - Joggingkalender
 • Lode Raskin
 • Mark Nelissen
 • Ruben, onze Limburgse Weerman
 • Willy Cortleven
 • Estafette Challenge

  Archief per week
 • 30/04-06/05 2018
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 17/12-23/12 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008

  Nieuws HLN
 • Smartwatch en andere wearables helpen bij het detecteren van coronabesmetting
 • Spotify koopt eigen audiochat-app
 • Populaire Apple-analist slaat bal compleet mis en scheert wenkbrauwen af
 • Deze 5 gebruiksvriendelijke smartphones zijn bruikbaar door jong én oud
 • Knappe, jonge Japanse motorrijdster blijkt vent van 50, met een geweldig talent voor fotoshoppen
 • Supreme Court geeft Google gelijk in strijd rond auteursrechten met Oracle
 • LG Electronics stopt met productie smartphones
 • Android Auto nu ook officieel beschikbaar in België
 • Samsung overweegt uitstel nieuwe smartphone door chiptekort
 • OnePlus 9 review: Het vlaggenschip is volwassen

  Welkom op mijn blog!
  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  buffalooooo
  www.bloggen.be/buffalo
  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!