geplande wedstrijden 2018:

5 mei Verlaine 11 Km (Hesbignon)

12 mei Mielen 11 Km (Hesbignon)

16 mei Tienen (estafetteChallenge)

20 mei BilzenRun (21.1 km)

27 mei Wellen 10 Km (Victorscup) 

3 Jun Hermalle 14 Km (Condrusien)

10 Jun Fallais 14 Km (Hesbignon)

15 Jun Landen (estafetteChallenge)

16 Jun Tongeren 10 Km (Victorscup)

23 Jun Wanzoul 10 Km (Hesbignon)

 

 


Gelopen Km's 
Maand Km's 2016
Km's
2017
Km's 2018
Januari 228 195 209
Februari 210 170 199
Maart 278 252 237
April 248 245 242
Mei 223 268
Juni 225 194
Juli 208 197
Augustus 255 269
September 206 214
Oktober 235
221
November 247
195
December 249 186
Totaal 2800 2608
Foto
Inhoud blog
  • Jogging de Couthuin
  • 1/2 Marathon Circuit de Francorchamps & La WACremmienne
  • De stilte doorbreken ...
  • Jogging de St Martin, Thisnes, 12.5 km Hesbignon
  • Jogging de Wanzoul - Hesbignon - 10.4 km
  • Great Breweries 25 Km
  • Jogging Vyle Tharoul, Condruzien, 10 miles
  • Jogging de l'Etoile Faimes (Borlez), 11.25 km
  • Jogging de Couthuin - 12 km - Challenge Hesbignon
  • Jogging de Mielen, 11.3 km, Challenge Hesbignon
    Zoeken in blog

    smol01

    08-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Promenade du Geer - 11.6 km - Cours la Province
    Deze ochtend deelgenomen aan de jogging te Geer. Geer een dorpje vlak over de grens op nauwelijks een kwartiertje rijden van Kerkom. 5 Speelhofrunners van de partij deze ochtend bij het verzamelen, Peter, Stefan, Sven, Marc en ikzelf. Terplekke troffen we ook nog Peter Vollebergh aan. Deze laatste koos ervoor om vandaag de korte afstand te lopen. Een optie die ikzelf ook even overwoog gezien de vervelende blessure aan de bil. Maar mijn karakter kennende kozen we natuurlijk voor de langste wedstrijd, de 11.6 km.
    Maar al van bij de opwarming liep het niet echt zoals het zou moeten lopen. De 2 km opwarming was een marteling voor mijn lichaam, waardoor ik opnieuw twijfelde welke afstand ik zou lopen .... opnieuw haalde het karakter het van het verstand.
    Rond 10u30 werden de door Pierre Olivier op gang geroepen en waren we klaar voor een mooie tocht langs de Geer (Jeker). Het parcours was voornamelijk vlak en geasfalteerd wat we nog wisten van onze vorige deelname in 2014. De wind en de bil zou vandaag de grootste tegenstander worden. De eerste drie kilometers ging volledig geasfalteerd, niettemin kon ik niet echt mijn tempo halen van de voorbije wedstrijden. Ik bleef hangen rond de 4'40/km. Een groepje met Jules Kempeneers moest ik al snel laten lopen al zou ik de meeste daarvan wel nog oprapen in de 2e wedstrijdhelft. Opnieuw kwam het bij me op om bij de 1e passage aan de finish (6 km) halt te houden en me te laten registeren voor de kortere wedstrijd. Maar na een 4-tal kilometer verdween de pijn in de bil en kon ik zowaar enkele kilometers voluit gaan. Jules was gaan vliegen, maar de anderen uit zijn groepje werden één voor één opnieuw opgeraapt. Dit gaf me wat moed en zo werd toch maar beslist op de volledige afstand vol te maken :) nu konden we niet meer terug. Ik kon het tempo vrij constant houden rond de 4'25-4'30 gedurende km's 7, 8 & 9. Vanaf km 10 kregen we een strook modder, iets verder gevolgd door wat ijzel. Maar nu kreeg ik plots last van steken in de rechterzijde ... iets wat me vorig jaar ook overkwam tijdens mijn scheenbeenblessure. Dit is waarschijnlijk te wijten aan een verkeerde houding om mijn bil wat te proberen te ontlasten veronderstel ik .... enfin ik liet begaan en liep de laatste 1.5 km aan 5'10 gemiddeld richting finish, waardoor mijn uiteindelijk gemiddelde toch nog een flinke knauw kreeg. Zo wist ik uiteindelijk de finish te bereiken in 54'20 voor 11.65 km ofwel 4.38'/km gemiddeld. Hier had vandaag meer ingezeten als we fit aan de start hadden gestaan. Misschien zat ook de uitstap van gisteren naar Ovifat (sleepiste & langlaufen) er wel voor een stuk tussen, maar ook dat uitstapje kunnen ze ons niet meer afnemen !!
    Ik plan alvast de volgende 3 dagen volledige looprust en vanaf donderdag zien we dan wel weer.
    In principe is de volgende wedstrijd de 1/2 marathon van Alleur volgende week zondag, waarna opnieuw een 6-daagse looprust wacht.

    Quotering voor de wedstrijden te Geer : 7.5 / 10

    + punten : mooie parcours, slechts 4 euro inschrijving, bevoorrading ok (gratis gluhwijn)
    - punten : geen cafetaria achteraf gewoon in een tent iets drinken

    08-02-2015 om 00:00 geschreven door smolders  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortessem - wandeltocht 21.1 km
    Dit weekend stond normaal gezien de 10 mijl van Beaufays op de loopkalender. Maar gezien de weersomstandigheden van de laatste dagen besloten we om niet af te zakken richting Beaufays. Andere opties waren er niet echt veel, een 10 km wedstrijd te Luik ofwel een langere training op de wandeltocht te Kortessem. Dit laatste werd het dus !!
    En zo zakten we deze ochtend met 5 speelhofrunners richting Kotshoven om de plaatselijke wandeling aan een gezapig trainingstempo af te haspelen. Eénmaal de inschrijvingsmodaliteiten vervuld te hebben (1.5 euro) stonden we voor het dilemma welke afstanden we zouden lopen. Keuze uit 13.3 km (of minder :) ofwel 20 km ofwel 22 km. De meerderheid was gewonnen voor de 20 km, maar Stefan met zijn beperkt aantal trainingskilometers twijfelde nog. Enfin we besloten alvast de bewegwijzering van de 13 en 20 te volgen en aan de eerste controlepost zouden we beslissen (8 km) ....
    We vertrokken volgens de kenners op het parcours van de 6-kerkenloop van Kortessem. De eerste kilometers waren vrij vlak en het liep vrij vlot. Gilbert die bij vertrek aanstalte maakte om op een rustig tempo te lopen, gaf het tempo aan :) en het ging richting 5.20-5.30/km, ideaal trainingstempo. Maar na een 3-tal kilometer kregen we een eerste zware modderstrook te verwerken, het was effe zoeken naar de meest beloopbare plekjes. Hierna volgde een stevige klim, die eigenlijk zou duren tot aan de eerste controlepost. Door deze laatste klim besloot Stefan in eerste instantie voor de 13 km te kiezen ... maar tijdens bakkertjes wc-stop verandere Apo van mening, en besloot toch voor de 20 km mee te gaan, wat een karakter zeg. Maar waar we dachten dat we de klimmetjes hadden gehad ging het parcours opnieuw stevig omhoog, en het tempo bleef zo rond de 5.25-5.30/km schommelen. Na een 10-tal kilometer kwamen we aan de volgende splitsing, 20 of 22 km. Stefan stelde voor dat de "betere" lopers hier zouden kiezen voor de 22 en de "mindere" voor de 20 ..... oeps buiten Stefan koos iedereen voor de 22 km .... overmoed of wat ??? We zouden Stefan wel terug bijhalen op deze kilometers was de uitdaging :) ... maar de mannen van de 22 km zagen Stefan alvast niet meer tot aan de finish :) !! We kregen nog enkele stevige klimmetjes voorgeschoteld en eveneens nog enkele mooie stroken onverhard door een dreef. Gilbert en Richard voelden zich hier in hun sas, bakker en ik moesten lijdzaam toezien :) ... Maar er werd steeds opnieuw gewacht zodat we er samen een gezellige loop van maakten !! Ikzelf had het bij elke hellende strook wat moeilijk, maar voor de rest probeerde ik mijn wagonnetje aan te pikken. Zo snelden we samen de laatste kilometers in, ik probeerde op een vlakke strook het tempo wat op trekken, meteen het sein voor Gilbert en Richard om er opnieuw vanonder te muizen .... mijn laatste kilometers ging alvast vlot aan 4.50 & 4.37 ... Bakker had het nu zowaar moeilijk (ziekjes) en moest de laatste kilometer een kleine kloof laten :) . Zo beëindigden we een mooie tocht, door een prachtige streek, na 21.1 km in 1u51 ofwel 5.15'/km gemiddeld. Zeer mooie training in goed gezelschap en ideaal als voorbereiding voor de halve marathon van Alleur binne, 14 dagen. Ik hoop alvast ook dan op Richard zijn gezelschap te kunnen rekenen !!
    Achteraf nog gezellig nagekaart, want na de wandeltochten kan je een trappist of duvel drinken aan 2 euro !! Als je dan nog thuis komt en er staat een bierkorf klaar van je liefste vrouwtje om ons 13-jarig huwelijksjubileum te vieren (morgen zijn we 13 jaren "gelukkig" getrouwd) tja dan is de dag compleet hé !! Merci Nessa zie je graag !!

    Merci mannen, voor de gezellige voormiddag.

    Volgende wedstrijd : zondag 8 februari te Geer 11.9 km

    01-02-2015 om 21:42 geschreven door smolders  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging de Lotto CrossCup Hannut - 11 km
    Deze ochtend stond de 3e wedstrijd van de Cours la Province op de kalender, namelijk de jogging voorafgaand aan de CrossCup te Hannuit. Weeral veel Speelhofrunners aan de inschrijvingen (Marc, Richard, Gilbert, Stefan, ikzelf en Pieter).
    Door de sneeuw van gisteren wisten we niet goed waaraan ons te verwachten. Al bij aankomst op de parking werd ons verteld dat een groot gedeelte van het parcours niet sneeuw- en ijsvrij was. De moed zonk bij velen (ook bij mezelf) tot in de schoenen. Ach ja al snel draaiden we de knop om en we zouden er het beste van trachten te maken.
    Na een 2-tal kilometer opwarmen, er stond best een koude wind, waren we er klaar voor. In tegenstelling van vele andere Waalse wedstrijden, moesten er vandaag 2 rondjes van 5.5 km afgelegd worden. We zouden dus het 1e rondje gebruiken om in te schatten waar we voluit konden gaan.
    De start werd gegeven op het parcours van de veldloop :) ... andere jaren verlieten we dit parcours na een 150 meter maar vandaag moesten we het parcours toch gedurende een 450 meter trotseren, met onder andere één gevaarlijke korte afdaling waar er file werd genoteerd om deze te nemen .... Marc en ik verzeilden nu in de achtergrond en moesten meteen achtervolgen, mijn haas Richard was sneller gestart en nam al snel een 200-tal meter voorsprong. Na het verlaten van het crossparcours werden we eindelijk asfaltwegen op gestuurd, maar de vreugde was van korte duur. Want enkele honderden meters later werden we de plaatselijke ravel opgestuurd. Deze lag nog vol ijzel ... dus doorlopen was hier niet aangeraden. Het was pas hier na goed 1.5 km dat Marc me passeerde. Ik kon nog zo goed als gelijke tred houden tot het einde van de ravel (2.7 km) maar éénmaal goed beloopbare ondergrond muisde hij er vanonder. Ook op Richard kwam ik niet echt korter. Na goed 4 km kregen we opnieuw een met ijzel bezaaid stuk ravel voorgeschoteld. Hier kreeg ik het gezelschap van Willy Cortleven en ook zijn tempo kon ik op dit stuk ravel niet bijhouden ... nochtans zou ik tijdens de tweede ronde zowat gelijke tred houden met Willy .... De eerste ronde zat er zo op en tijdens de tweede ronde besloot ik het tempo wat te verhogen, ik naderde meter bij meter op Richard en zijn kompaan en in de enige licht stijgende strook kwam ik bij hem. Ik maande ze aan om te volgen maar helaas bleek Richard last te hebben van zijn knie. Het kloofje met Willy was niet iets te groot (100 meter) dus ik besloot om op eigen tempo richting finish te lopen zonder averij op te lopen. Zo wist ik na 11 km exact de finish te bereiken in 51'16 ofwel 4.40'/km gemiddeld, heel tevreden hiermee gezien de toestand van het parcours !!

    Beoordeling : 7/10. correcte prijs 3 euro, bevoorrading achteraf wat pover naar Waalse normen, niet voldoende actie genomen om wegen ijsvrij te maken en geen kilometeraanduiding.






    25-01-2015 om 21:53 geschreven door smolders  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging de Maïeur te Herstal - 11 km - Challenge Cours la Province
    Deze ochtend trokken de Speelhofrunners richting Herstal. We waren toch weeral aanwezig met 6 lopers, Stefan, Gilbert, Richard, Peter, Marc en ikzelf. In Herstal zou de 2e wedstrijd voor de Challenge "Cours la Province" doorgaan. Op het programma stond een wedstrijd over 11 km, volgens de informatie op het internet zo goed als vlak (+- 50 hoogtemeters), gelukkig maar want gezien de buurt kan je hier best wat zwaardere wedstrijden organiseren :)
    Bij aankomst bleek al snel dat we in de achterbuurten van Luik waren aanbeland, een voortuintje van een school vol met zwerfvuil, de voortuintjes van de plaatselijke woningen idem dito en een plaatselijke bewoner die zijn rolluiken langs de buitenkant kwam omhoog duwen ;)
    Enfin we lieten het niet aan ons hart komen. Snel onze nummer afhalen in de trouwens mooie sportzaal en even later kregen Marc, Stefan en ik, als ClaPant nog onze t-shirt :). Achteraf nog een opwarming van +- 2.5 km en zo waren we even later klaar voor de 11 km door de plaatselijke straten van Herstal. Doel vandaag was de 4'30/km te benaderen.
    De start werd gegeven op de sintelbaan van het plaatselijke sportcentrum, dus was het eerste wat draaien en keren, maar na goed 500 meter kwamen we op het asfalt terecht en dit zou zijn blijven tot we opnieuw de sintelbaan zouden bereiken bij de finish. Tot kilometer drie ging het trouwens zo goed als vlak en hier kon ik gelijke tred houden met Willy Cortleven (zie foto) en Richard. Maar vanaf het bordje van kilometer drie ging het lichtjes omhoog en moest ik beide wat laten lopen. Ik had al aangegeven aan Willy toen hij de kilometer tijd doorgaf dat het voor mij wat snel ging :) .... Ik probeerde vanaf nu mijn eigen tempo te zoeken zonder beide heren al te ver van me te laten weglopen. Dit lukte vrij aardig en aan de finish zou Willy +- 150 meter voor me eindigen en Richard een meter of 30. Ik liep voor de rest van de wedstrijd een vrij egale wedstrijd met de snelste kilometer aan 4.22 en de traagste aan 4.38. Dit was mede te danken aan het parcours al moesten er toch enkele pittige hellende stroken overwonnen worden, vooral die in de laatste kilometer deed pijn, en ook de wind speelde ons regelmatig parten. Maar na beiden overwonnen te hebben wist ik de eindstreep na 11 kilometer te behalen in 49'16 ofwel 4.28'/km gemiddeld, meteen een evenaring van mijn snelste wedstrijd. We zitten dus meer dan op schema. Alle aanwezige speelhofrunners liepen trouwens voortreffelijke tijden zodat iedereen tevreden huiswaarts kon keren. Samen met Peter, Marc, Domenico en Peter V., werd nog even gezellig nagepraat met een ValDieu of Orvalleke.

    Beoordeling wedstrijd : 8/10, degelijke organisatie, veel seingevers, eindbevoorrading meer dan oké, km-aanduiding correct, 3 euro

    Volgende wedstrijd : zondag 25 januari te Hannuit (10 km), Cours la Province.



    19-01-2015 om 13:06 geschreven door smolders  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging de l'An Neuf Antheit - Cours la Province
    Deze ochtend stond de eerste wedstrijd van het jaar 2015 op de agenda, de openingswedstrijd van de Cours de la Province. Niet minder dan een 6-tal Speelhofrunners waren van de partij, top nog nooit meegemaakt. Samen zouden we er een aangename dag van gaan maken :)
    Na de inschrijvingsformaliteiten te hebben vervuld trotseerden we kou en mist voor een opwarming. Onder leiding van gids Stefan maakten we kennis met een gedeelte van het parcours, de rest liet hij ons zien tijdens de autorit :)
    Na de opwarming maakten we ons klaar voor de start van 10.8 km lange wedstrijd. Stefan & Thierry die de wedstrijd vorig jaar liepen maakten gewag van een vrij makkelijk parcours : Richard liet deze week nog op facebook optekenen dat we binnen de 50 minuten zouden binnen zijn ....
    De aanvangskilometers bevestigden dit dan ook, maar eenmaal het bordje van kilometer 3 voorbij gelopen ging de weg plots in stijgende lijn. Dit zou zo verder gaan tot ongeveer km 6 .... dikwijls gedacht nu ben ik boven, maar nu een flauwe bocht en een korte afdaling van 50 tot 100 meter ging de weg opnieuw in stijgende lijn. Enfin we probeerden het tempo erin te houden. In tegenstelling tot vorige week was ik Richard kwijtgespeeld bij de start, hij ging er als een speer vanonder :) Maar eenmaal rond km 6.5 stond Richard plots te stretchen last van krampen zei hij .... ik denk het niet volgens mij wou hij me gewoon plezieren en me gezelschap houden, deze heer kan aardig wat sneller lopen dan ikzelf .... maar merci Richard ik apprecieer je gezelschap hoor :)
    Na de hellingen kregen we nu een korte recuperatie fase al snel gevolgd door opnieuw een stijgende kilometer van 7 tot 8. Deze stijging was na afloop vanuit de kantine duidelijk te merken ...... enfin éénmaal boven probeerden Richard en ik het tempo hoog te houden. Tijdens de laatste rechte lijn nog eens alles uit de kast gehaald en zo wisten we deze 10.8 km te beëindigen in 49'20 ofwel 4.34'/km gemiddeld, dik tevreden met dit resultaat zeker gezien de 130 hoogtemeters die moesten overwonnen worden.

    Prijs : 4 euro (ClaPant) - Score : 8/10 (bevoorrading tijdens & na de wedstrijd waren ok)

    Later op de dag werden alle Speelhofrunners nog door Stefan & Marie Anne verwend met een nieuwjaarsreceptie :) merci Stefan & Marie Anne .... Speelhofrunners merci mannen & vrouwen jullie zijn echt een toffe groep !!!




    04-01-2015 om 00:00 geschreven door smolders  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaaroverzicht 2014
    2014 zit er bijna op .... dus tijd voor effe een overzicht te geven van de geleverde prestaties.

    In totaal trok ik 256 maal de loopschoenen aan goed voor een totaal van 3188.5 kilometer.

    Mijn beste maand liep ik in maart met 300.95 km op de teller. Het beste weektotaal werd in december bereikt met 82 kilometer op de weekteller.

    Mijn positieve punten van 2014 :

    - ik bereikte mijn beste jaartotaal ooit
    - mijn doel om onder de 4.30'/km gemiddeld te lopen op een wedstrijd werd bereikt, 4.27'/km tijdens de vlakke wedstrijd te Alken in september.
    - mijn mooie prestatie op de 1/2 marathon te Grivignee, 1u37
    - de groepsgeest binnen de speelhofrunners die er steeds beter op werd naarmate het jaar vorderde

    De negatieve punten van 2014 :

    - het alsmaar duurder worden van bepaalde wedstrijden (Golazo evenementen ....)
    - mijn scheenbeenblessure van begin 2014, die gelukkig opgelost werd door het correcte schoeisel te gaan dragen

    De doelstellingen voor 2015

    - eerst en vooral blessurevrij te blijven en gezond te blijven
    - trachten opnieuw eindklassement te halen in Challenge Hesbignon en Haspengouw Challenge
    - proberen een 4-tal 1/2 marathons te lopen, met een verbetering van mijn tijd in Grivignee, richting 1u35
    - tijdens een vlakke wedstrijd richting 4'20/km te gaan
    - samen met de Speelhofrunners te genieten van de wedstrijden

    31-12-2014 om 15:29 geschreven door smolders  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging des templiers Donceel - 8.2 km
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze ochtend trokken enkele speelhofrunners richting Donceel, Haneffe. Traditioneel wordt er hier op de laatste zondag van het jaar een eindejaarsjogging georganiseerd over 8.2 km. Dit jaar waren Stefan, Richard, Peter en ikzelf aanwezig om te lopen, Gilbert ging mee als supporter. Ter plaatse werden ook nog Raf en Ducske gespot evenals enkele ACA lopers.
    Onze streek bleef gelukkig gespaard van veel sneeuwval, maar tijdens de rit richting Donceel, merkten we toch dat er zich regelmatig ijsplekken vertoond op het asfalt, het zou dus opletten worden. Toch loodste Stefan ons vrij vlot tot Donceel en waren we meer dan één uur voor aanvang van de wedstrijd al aanwezig. De inschrijvingsformaliteiten gingen eveneens vlot, en er diende slechts 4 euro neergeteld te worden !!
    Nog wat opwarmen in de sporthal, maar even later trotseerden we toch de kou (-5, gevoelstemperatuur - 12 door de wind) voor een opwarming van 3 km. De eerste en tevens laatste km werd verkend tesamen met de passage door het plaatselijke park van een kasteeltje. Nog de fleece uitspelen en zo waren we even later klaar voor de start. Aan de start nog even peilen bij enkele hun ambities en die van Richard :). Ikzelf stelde mijn ambitie ergens tussen de 37 en de 39 minuten, dat moest haalbaar zijn. Vorig jaar deed ik er hier 42'50 over, maar toen was de conditie veeeel slechter dan nu.
    Iets later dan gepland werden we op pad gestuurd en Richard besloot om me gezelschap te houden, al ben ik er zeker van dat hij sneller kon dan ik, merci makker. We haspelden de kilometers vrij egaal af en zaten steeds tussen de 4.30 en 4.45. Het parcours ging steeds goed op en af, met nooit lange stijgende en dalende stukken. Soms was het effe knokken tegen de koude wind, en bij momenten was het opletten voor enkele gladde plekken, gelukkig stonden er hier meestal seingevers om de gladheid aan te geven. Tijdens de laatste kilometer ging Richard nog effe doorduwen en moest ik hem zowat 50 meter laten lopen, hij had het dan ook dik verdiend. Zo kwam ik binnen na 37'37 ofwel 4.36'/km gemiddeld over de 8.2 km. Mooi binnen het vooropgestelde doel en 5'10 sneller dan vorig jaar, dik tevreden dus met het behaalde resultaat. Richard eindigde een 10" voor me, en Stefan en Peter eindigde +- op 40'40 en 41'50, beiden envenzeer tevreden met hun geleverde prestatie.

    Zo sluiten we het loopseizoen 2014 qua wedstrijden af met 41 wedstrijden op de teller. De snelste wedstrijd ging aan 4.28'/km gemiddeld te Alken, de langste wedstrijd de 1/2 marathon te Grivignee werd afgelegd in 1u37. Zo zal dit voorlopig als mijn beste jaar ooit de geschiedenis ingaan. Ook qua kilometers zal 2014 mijn beste jaar ooit worden. Ik hoop dinsdag af te sluiten met 3185 km op de teller, tegenover 2580 km vorig jaar.

    Hierbij ook nog mijn dank aan alle fotografen die wekelijks voor de nodige mooie herinneringen zorgen !! Merci Eddy, Jo, Carine, Louis, etc.

    28-12-2014 om 20:42 geschreven door smolders  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    07-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EstafetteChallenge Psylos - Waremme
    Deze voormiddag stond er nog eens een estafetteloop op de kalender. De EstafetteChallenge Psylos trok ditmaal richting Waremme, waar onze Waalse vrienden een prachtig parcours voor ons hadden voorzien om en rond de vijvers van het plaatselijke sportcentrum.
    Voor de mensen die het systeem niet kennen een korte uitleg, met 2 lopers proberen gedurende één uur, beurt om beurt zoveel mogelijk rondjes van exact één kilometer vol te maken. Een niet te onderschatten opdracht, maar dit alles gebeurt in een zeer joviale en vriendschappelijke toestand. Iedereen moedigt iedereen aan, dit alles onder deskundige leiding van Roland, die hier zowat zijn levenswerk van gemaakt heeft.
    Het parcours van vandaag bood alles aan. Verharde stukken, onverharde stukken, korte venijnige klimmetjes, boomwortels, single track en zelfs een zandstrook van +- 50 meter, kortom alles was aanwezig om er een gezellig uurtje van te maken.
    Ik zou vandaag de klus klaren samen met Stefan. Waar we deze week nog uitgingen van 14 km/uur proberen te halen, stelden we deze doelstelling al snel bij na de verkenning :)
    Stefan nam de start voor zijn rekening en deed dit vrij aardig, hij kwam slechts enkele tientallen meters na Bakker toe. Mijn eerste rondje ging vrij goed al was het toch opletten om niet te struikelen over de eerder genoemde hindernissen. Het eerste deel van het parcours was draaien en keren en de zandbak haalde het ritme volledig eruit. Gelukkig kon je tijdens de laatste 250 meter de gashendel opendraaien op het rechte stuk langs de vijvers richting wisselzone.
    Gedurende het ganse uur kon ik mijn rondetijden tussen de 4.23 - 4.27 houden, weinig tot geen verval waar ik dus heel tevreden mee was. Ook de kuit die de laatste tijd wat vervelend doet liet zich niet voelen. Collega Stefan liep zijn rondjes aan +- 4.35, zodat we na exact één uur uitkwamen op 13.303 meter ofwel 4.30'/km gemiddeld. Voor mezelf 6.3 km @ 4.25 gemiddeld, voor Stefan 7 km @ 4.35 gemiddeld.
    Volgend seizoen zullen Stefan en ik tesamen met onze echtgenotes proberen aanwezig te zijn op alle estafette lopen. Tijdens één van deze wedstrijden zullen we toch proberen de 14 km/uur te overschrijden.

    Voor meer informatie
    https://estafettechallenge.wordpress.com/


    07-12-2014 om 20:51 geschreven door smolders  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    30-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Run All togheter for SuperGilles - Benefiet Landen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was al even rustig op mijn blog .... na de laatste wedstrijd van de Hesbignon te Braives, gedurende 3 weken een wedstrijdstop ingelast.
    Wel bleven we gewoon verder door lopen tijdens de trainingen wat resulteerde in 282 km voor de maand november.
    Gisteren werden dan de "wedstrijd"activiteiten hervat, ook al betrof het dan geen echte wedstrijd maar een benefiet jogging ten voordele van SuperGilles een jongetje van 5 jaar dat sedert zijn geboorte aan een hersentumor lijdt. In Landen worden allerlei activiteiten georganiseerd om de medische kosten te sponsoren die de ouders ondervinden. Eéntje hiervan was dus deze benefietjogging. Veel reclame werd er niet gemaakt maar via facebook werd er toch geprobeerd om zoveel mogelijk mensen bijeen te krijgen voor deze jogging. De speelhofrunners waren vertegenwoordigd door Marc, Stefan, Marie-Anne en mezelf. In totaal denk ik dat er een 75 à 80 lopers aanwezig waren. De traditionele die-hards waren aanwezig. De echte wedstrijdlopers, de zogenaamde "toppers" bleven op Ducske na afwezig, ik had toch gedacht dat de loopwereld iets socialer was op dit gebied, maar blijkbaar is op een podium kunnen staan mooier meegenomen dat een goed doel te steunen.
    Enfin de afwezigen hadden ongelijk, want de organisatoren hadden er een mooi parcours op voorzien. Grotendeels over de ravel en de plaatselijke veldwegen. Maar alles goed beloopbaar. En afwisseling met enkele pittige hellende stroken, afdalingen en mooie lange rechte stukken. Enfin samen met Jules maakten we er een mooie trainingstocht van en wisten we de 12 km af te leggen in 57' rond. (4.44'/km gemiddeld), dik tevreden hiermee.
    Na afloop werd ons nog een lekkere tas soep aangeboden voor ons 5 euro inschrijvingsgeld. Dit moest niet, maar bij dit koude weer was dit leuk meegenomen. Hierbij nog een foto met Evy Gruyaert die aanwezig was als een soort meter van deze actie.

    voor meer info www.supergilles.be

    30-11-2014 om 20:19 geschreven door smolders  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    09-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Vallons de Mehaigne - Challenge Hesbignon - 9.85 km
    Deze ochtend deelgenomen aan de laatste wedstrijd in het kader van de Challenge Hesbignon, les  Vallons de Mehaigne. Ik nam reeds meerdere malen deel aan deze wedstrijd, maar voor collega Peter was het zijn debuut voor deze wedstrijd en meteen zijn doop in de Challenge Hesbignon. Peter pikte me iets voor 9 uur op voor de korte trip richting Braives. Nog geen half uurtje laten stonden we al aan de inschrijvingstafel :) Na deze formaliteiten nog een korte opwarming van een 2-tal kilometer voltrokken, nog een sanitaire stop ingelast en daarna richting startzone. Doel van vandaag was rond de 4.45'/km binnen te lopen.
    Traditioneel veel volk voor deze laatste wedstrijd, met ook enkele Haspengouw lopers aan de start, waaronder Jos Grouwels & Gilbert Permentier.
    Ik stond blijkbaar iets te ver want de 1e kilometer was het effe zoeken naar wat vrije ruimte. Km 1 ging dan ook niet echt soepel, 4.38. Km 2 ging typisch Hesbignon over een onverharde stroken waar regelmatig modderstroken en grote plassen moesten ontweken worden, helaas op een bepaald moment schoof de loper voor me net weg, waardoor ik recht door de grote plas uit moest, dat werd dus 8 km lopen met een natte voet :( , enfin niet gedeerd we bleven verder gaan op ons elan en km 2 werd afgelegd in 4'30. Km 3 in licht dalende lijn over de plaatselijke ravel ging vrij vlot in 4.22. Hier kreeg ik nu Jules van de Landense JC in het vizier. Toch zou het nog effe duren vooraleer ik hem en Pierrot kon bijbenen ondanks een vlotte 4e kilometer. (4.32) Tijdens de 5e kilometer moest er voor het eerst echt geklommen worden tijdens deze wedstrijd. Ik bleef echter nog steeds naderen op Jules & Pierrot. Ondertussen denderde Willy Cortleven me voorbij. Km 5 ging mede door het stijgende meters (16 hoogtemeters) aardig wat trager (5.02). Toch kon ik iets na de top aansluiten bij Jules & Pierrot. Ik maakte hier echter de fout door onmiddellijk verder te lopen in plaats me even gedeisd te houden achteraan het groepje en te bekomen van de inspanning om bij hun te kunnen aansluiten. Km 6 ging hierdoor en door het dalende traject zeer vlot, 4.20. Maar vanaf het bordje van km 6 tot het bordje van km 7 diende er geklommen te worden en hier moest ik nu de geleverde inspanningen cash betalen. Ik moest beide heren opnieuw laten lopen en zou het gaatje van +- 50 meter nooit meer dicht krijgen, grrr .... De zwaarste kilometer van de wedstrijd werd afgelegd in 5'02. Vanaf km bord 7 kwamen we gedurende 2 kilometer terecht op de ravel en dit in licht dalende lijn. Km 8 ging hierdoor best goed, 4.21, maar in km 9 moest ik effe naar adem happen en ging mijn tempo naar 4.40, hier gingen de vogels Jules & Pierrot definitief vliegen :), en ook Kris kwam me hier even later nog voorbijgesneld. Tijdens de laatste kilometer kon ik het tempo toch nog terug opkrikken en zo wist ik de finish te bereiken in 45'12 ofwel 4.35'/km gemiddeld voor de 9.85 km. Toch weeral 5' sneller dan vorig jaar en dus tevreden met het behaalde resultaat. Collega Peter overschreed de finish in 50'15 en wist zo zijn beste tijd van dit seizoen te behalen.
    Volgende wedstrijd : 7 december estafetteloop te Waremme

    09-11-2014 om 20:48 geschreven door smolders  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    26-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boucle d'Oreye - Challenge Hesbignon
    Deze ochtend stond de wedstrijd te Oreye op de kalender. Voor ons bijna een thuiswedstrijd want op nauwelijks een 10-tal kilometer van onze deur. Sedert 2009 neem ik reeds deel  aan deze wedstrijd waardoor het parcours geen geheimen niet meer heeft. Sedert vorig jaar wel een licht gewijzigd parcours, maar toch voor 90 % al jaren hetzelfde parcours. Aangezien de korte afstand ook veel Vlaamse lopers aan de start, onder wie Robin, Raf, vele  ACA lopers waaronder Kris & Maya, en wij met de speelhofrunners (Sven, Marc, Stefan en ikzelf).  Hugo die nochtans zijn wederoptreden zou maken heb ik niet opgemerkt. Ook aanwezig de immervriendelijke Jean-Pierre, wie zijn schoonzoon kwam aanmoedigen.
    Na een opwarming van +- 2 km waren we er klaar voor. Ik stelde me een tijd van +- 4.45'/km gemiddeld als einddoel voor. Ik liet me deze keer niet verrassen en nam vrij vooraan plaats in de groep bij de start. Zo ging de eerste kilometer vrij vlot in 4.25. De 2e kilometer licht hellend voor een stuk gevolgd door een stukje grasstrook en daarna nog enkele honderden meters in dalende lijn was goed voor 4.33. Km 3, door de dreef van het plaatselijke kasteel op onverhard is traditioneel voor mij een moeilijke strook, deze werd afgelegd in 4.50. Gelukkig kregen we hierna opnieuw een kilometer asfalt voorgeschoteld (4.42). Km 5 ging opnieuw effe onverhard waarna ons een stevige helling stond te wachten, toch ging deze kilometer vrij vlot (4.37). Hier zag ik nu enkele lopers voor me lopen die ik de voorbije wedstrijd ook steeds voor me moest dulden. Ik nam me als doel vandaag om deze lopers toch voor éénmaal achter me te houden, en éénmaal boven gekomen op de helling  zette ik de aanval in, erop en erover was het motto. Km 6 ging dan ook weer opnieuw vlot in 4.40. Even kwamen ze nog bijna terug aansluiten maar gelukkig kon ik toch een versnelling hoger gaan opnieuw waardoor ze er definitief af moesten (km 7 in 4.48, licht hellend). Ondertussen kwam Kris me voorbijgesneld maar bij hem aanpikken is nog te hoog gegrepen voorlopig :)  Km 8 werd één van de zwaardere van de wedstrijd want de Côte de la Chapelle moest nu overwonnen worden. Km 8 afgelegd in 5', en boven op de helling kwam plots Jules van de Landense Joggingclub aansluiten. Ik vreesde dat hij erop en erover zou komen, maar éénmaal boven gekomen kon ik al snel terug naar mijn normale ritme overschakelen op de vlakke asfalt kilometer en Jules had blijkbaar toch effe moeten recupereren van zijn inspanning. Km 9 in 4.30. De laatste kilometer ging nu nog even in dalende lijn om vervolgens de slotklim in te zetten, 300 meter klimmen richting finish. Ik kon toch nog vrij goed overleven en wist de laatste 700 meter nog af te leggen aan 4.35 gemiddeld. Zo kwam ik binnen na 9.71 km in 45' rond, ofwel een gemiddelde van 4.38'/km. Dit moet zowat één van mijn betere wedstrijden van het seizoen geweest, ondanks de zware trainingsweek (donderdag nog een loopje van 15 km in 1u11). Toch raakt de batterij stilaan leeg na een toch vrij zwaar maar mooi seizoen !!
    Volgende wedstrijd : zondag 9 november te Braives

    26-10-2014 om 21:04 geschreven door smolders  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trage Wegen Jogging Boutersem - 10.3 km
    Vandaag deelgenomen aan de Trage Wegen Jogging te Boutersem (ingericht door Loopclub voetweg.41). Nochtans stond vandaag de afsluiter van de Haspengouw Challenge op de kalender, de zeskerkenloop te Kortessem. Maar aangezien Frauke namiddag een zwemwedstrijd had, had ik een namiddagje met Ghune op de agende staan, en het gezin gaat nog altijd voor op het lopen :). Maar na wat reclame op Facebook en een tip van Duc kwamen we uit op de wedstrijd te Boutersem. Het zou een uitdaging worden, want foto's van vorig jaar lieten al blijken dat het een zwaar parcours zou gaan worden, met 70 % offroad wegen :)
    Zo trok ik deze ochtend samen met Stefan en chauffeur van dienst Peter Dufaux richting Boutersem. Na wat gepalaver onderwege waren we een half uur al ter plaatse. Snel de inschrijvingsformaliteiten vervullen en even later troffen we Robin aan. Samen verkenden we dan ook de eerste en laatste kilometer van het parcours. Dit zouden meteen de makkelijkste van het ganse parcours worden, want ze waren voor 90 % verhard. Opwarming goed voor 2 km. Na de opwarming troffen we ook nog marathon man Roland aan samen met zijn PR-man Jos Biets :)
    Zo stonden we even later bij om en bij de 300 lopers klaar voor de start. Bij het verkennen van de start kilometer kon ik vaststellen dat de eerste honderden meters veel draaien en keren  was op een smalle strook, maar toch liet ik me verrassen en startte ik veel te ver in de groep. Hierdoor ging mijn eerste kilometer volledig de mist in (5'06). Ook km 2 moest ik dit nog cash betalen. Hier was er nu maar één strook beloopbaar lichtjes stijgen en onverhard, waardoor ik nog wat tragere lopers voor me moest dulden :( grrr. Vanaf km 3 kregen we een korte asfaltstrook te verwerken en hier kon ik wat tragere lopers inhalen. Gelukkig want even later kregen we al de volgende strook onverhard voorgeschoteld op single tracks. Hier kon ik nu mijn eigen tempo ontwikkelen en vanaf nu gingen de km' tijden terug in de goeie richting, enkel km 5 kende ik nog een dipje door een stevige hellende strook (5.17). Zo lag mijn gemiddelde na een goed halfweg nog een stuk boven de 5'/km gemiddeld, grrr, een wedstrijd boven de 5' neen dank u. Tijd om de gashendel wat open te draaien ondanks de moeilijk beloopbare stroken tot ongeveer km 8. De km-tijden gingen nu richting 4.50 en vanaf km 9 kregen we 2 km asfalt voorgeschoteld, deze kon ik afhaspelen rond de 4.30 en wist nu loper na loper bij te halen. Toch deed het laatste kleine plaatselijke rondje van 300 meter met een pittige hellende strook nog effe pijn, maar de aanmoedigingen van o.a. Robin & vader en zoon Bjokke deden deugd. Zo wist ik de finish te halen na 10.3 pittige maar leuke kilometers in 50'33 ofwel 4.54'/km gemiddeld. Een tijd onder de 50' had er zeker ingezeten mits een snellere en betere startpositie !! Maar al bij al toch nog dik tevreden met de geleverde prestatie zeker gezien de ondergrond. Dit parcours was een lichte trail waardig geweest !!!
    Volgende wedstrijd : Oreye Challenge Hesbignon, 10 Km, zondag 26 Okt 14

    Nuttige links voor deze wedstrijd : www.voetweg41.be


    19-10-2014 om 21:14 geschreven door smolders  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Mohatoise - Moha - Hesbignon 10.6 km
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag stonden er buiten Dwars door Hasselt ook nog enkele andere wedstrijden op de agenda. Waar half lopend Limburg reikhalzend uitkijkt om DDH te lopen aan gulzige tarieven, kozen Stefan en ik ervoor om naar Moha af te zakken. En we hebben het ons niet beklaagd zoals je hieronder zal kunnen lezen. In plaats van 16 euro neer te tellen voor een stadsloopje door een stad waar ik al sowieso niet van hou :) betaalden we nu 4 euro voor een natuurloopje. In het kort mijn wedstrijdverslag.
    Het was van 2010 geleden dat ik deze nog gelopen had, alle tussen liggende jaren kon ik DDH gratis lopen en een gratis t-shirt opstrijken :) , maar vanaf nu is mijn keuze gemaakt, ik laat een mooie loop als deze niet meer schieten voor DDH.
    Ik had buiten de langere klim geen idee niet meer van het parcours, Stefan blijkbaar ook niet :)
    Enfin ik zou minder snel gaan starten dan tijdens de laatste wedstrijden in de Haspengouw Challenge. Mijn doel was om een tijd onder de 5' gemiddeld te lopen, alles eronder was meegenomen.
    De aanloop was 800 meter vlak, hierna begon de strijd tegen onverharde stroken, al dan niet met modder, een klim van +- 2 km lang die begon na kilometer punt 2 en gedurende km 3 vrij steil ging :) (5.55 voor deze kilometer). Op km 5.5 een schitterend uitzicht over de ganse regio op het hoogste punt van het parcours, effe genieten,  vervolgens km'tje single track door het plaatselijke bos, om vervolgens richting dorpje Moha te duiken. Alvorens de finish te bereiken nog een klim naar de plaatselijke ruine en zo wisten we even later de finish te bereiken voor exact 10.6 km (zoals aangekondigd) in 51:45 ofwel 4.53'/km gemiddeld. Heel tevreden met deze tijd !!
    Volgende wedstrijd : de trage wegen jogging te Boutersem volgende week zondag

    12-10-2014 om 21:23 geschreven door smolders  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levensloop 2014
    Dit weekend stond er eens geen wedstrijd op de kalender sedert lange tijd. Wel op de agenda dit weekend Levensloop.
    Voor de mensen die Levensloop niet kennen, Levensloop is een organisatie van Stichting tegen Kanker. Zij trachten verenigingen te motiveren om gedurende 24 uur mensen op de been te brengen die een soort estafette volbrengen of lopende of al wandelend. Iedere deelnemer stort in principe 10 euro aan zijn organisatie die dit integraal overmaakt aan de Stichting tegen Kanker. Eveneens kunnen er verschillende gadgets verkocht worden, en alle horeca punten aanwezig tijdens de 24 uren werken volledig tvv Levensloop.
    Voor de eerste maal zou ik deelnemen aan deze activiteit, want de Judo Academie Sint-Truiden, waar zowel Frauke als  Ghune deel van uitmaken, nam deel aan deze activiteit.
    Vanessa, Frauke en Ghune namen een 2-tal uurtjes al wandelend voor hun rekening. Ikzelf schreef me in voor 2 uurtjes op zaterdagavond (21-23 uur) en 2 uurtjes op zondagochtend (7-9 uur). Tussendoor probeerden we de permanentie  in het tentje van JAST te bemannen tesamen met enkele andere leden en de plaatselijke horeca wat te sponsoren :).
    Tijdens mijn 2 uren op zaterdagavond kreeg ik gezelschap van Roland Vandenborne die hiermee onze vereniging steunde, waarvoor dank. Samen liepen we gedurende een 2-tal uurtjes over het parcours op het militair domein van Saffraanberg. Een volledig geasfalteerd parcours over 1.75 km met toch een stevig stuk vals plat in iedere ronde. Roland en ik namen een rustige start maar na een uurtje lopen kwamen bij Roland de beentjes los (hij loopt volgende week zijn 48e marathon !!) en werd het tempo gedurende het 2e gedeelte opgedreven. Zo kwamen we om 23 uur uit op 20.8 km aan 5.38'/km gemiddeld. Achteraf nog samen met Gunther iets gaan drinken en rond 1 uur huiswaarts getrokken voor een korte nachtrust want om 7 uur werden we opnieuw verwacht.
    Mijn 2e tochtje begon ik eenzaam, maar al snel kreeg ik het gezelschap van  Pierrot en even later sloot ook Peter aan. Samen probeerden we de km's zo aangenaam mogelijk vol te maken. Het tempo lag duidelijk wat lager dat de avond ervoor :) .... maar dat  was dan ook niet verwonderlijk. Met de aanmoedigingen van de mensen van Levensloop en Caroline van JAST wisten we toch de 2 uren vol te maken. Dit maal legde ik 20 km af aan 5.52'/km gemiddeld. Op 12 uren tijd toch een mooie 41 km afgelegd .... dik tevreden hiermee, mijn recuperatievermogen lijkt toch vrij goed in orde.
    Om af te sluiten toch even vermelden dat we persoonlijk met de Judo Academie 500 euro wisten te verzamelen en dat we gedurende de ganse 24 uur constant iemand aan het wandelen/lopen wisten te houden. Een mooie prestatie als je ons ledenaantal vergelijkt tov andere deelnemende verenigingen.
    De ganse Levensloop activiteit bracht niet minder dan 225.000 euro op !!!
    Dik tevreden hieraan deelgenomen te hebben en ik kijk alvast uit naar een volgende deelname !!!
    Enkele links :
    www.levensloop.be
    www.jast.be

    05-10-2014 om 21:52 geschreven door smolders  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1/2 Marathon Tec Tonic - Cours la Province
    Dit weekend stond er geen wedstrijd op de kalender voor de Haspengouw Challenge of de Challenge Hesbignon. Wel op de kalender stonden de Tec Tonic 1/2 marathon, wedstrijd in het kader van de sympathieke Cours La Province of de Maasrun. Eerder was met Stefan afgesproken om richting Maaskant te trekken, maar de voorspelde zomerse temperaturen deden Stefan wat twijfelen. Ik wist hem dan te overtuigen om deze voormiddag mee naar Grivignée te trekken en zo zijn debuut te maken op de 1/2 marathon. Ook voor mezelf was het anderhalf jaar geleden dat ik deze afstand nog had gelopen tijdens een wedstrijd.
    Stefan pikte me rond 8u45 op en zo trokken we richting Grivignée, +- 40 minuutjes rijden. Onderweg wat bijpraten en al snel waren we ter plaatse. We vonden op korte afstand makkelijk een parkeerplaats en zo waren omstreeks 9u40 ook de inschrijvingsformaliteiten voltrokken. Nog snel een sanitaire stop en zo namen we om 10 uur de Tec-bus richting Hervé alwaar de start van de 1/2 marathon plaats vond om 11 uur.
    Eenmaal ter plaatse beiden gekozen om niet op te warmen en enkel wat te stretchen. Zo werden  we met wat vertraging op gang geschoten voor 21 km's. Ik ging voor een tijd onder de 5' gemiddeld (mijn vorige record op deze afstand was exact 1u45), Stefan zette zijn virtuele tegenstander op de garmin op 5'/km :)
    Van het parcours totaal geen kennis, buiten het feit dat het grafiekje op de website aangaf dat het 2e deel voornamelijk in dalende lijn zou gaan. De eerste 5-6 kilometers maakten we een lus in het plaatselijke Battice en Hervé, hier moesten toch enkele hellingen overwonnen worden en ik besloot dan ook om niet supersnel te starten zoals de laatste weken wel het geval was. De eerste km's gingen rond de 4.45 - 4.50, als ik dit tempo kon aanhouden zou ik al dik tevreden zijn. Na een 5-tal kilometer draaiden we de Ravel op. Deze zou ons gezelschap houden tot het einde. De eerste km's op de ravel waren nog onverhard, wel goed beloopbaar, gelukkig had het niet geregend. De km'tijden gingen nu langzaam richting 4.40, het parcours ging nu voornamelijk vlak. Aan de bevoorradingen (5 - 11 - 14- 17 - 19 km) steeds water en Etixx te verkrijgen, koos ik enkel voor water, voornamelijk om over het hoofd te kieperen en de lippen wat nat te maken, want het was toch om en bij de 20 graden, gelukkig zorgde de boomrijke omgeving langs de ravel voor de nodige schaduw. Vanaf km 14-15 ging het parcours nu in licht dalende lijn, maar als loper blijft dit toch stoempen hé .... maar ik kon nu de km's tijden toch richting 4.30 drijven. Ik had tot nu toe niet op de klok gekeken, maar een snelle berekening aan kilometer 15 leerde me als ik mijn tempo bleef aanhouden ik rond de 1u39 - 1u40 zou eindigen. Ik putte hier moed uit en haalde nu nog enkele  lopers in al begonnen de km's toch ook bij mij door te wegen. De km bordjes langs het parcours telden af en ik was wat blij toen ik het bordje met 1 km zag ... ik probeerde nog wat te versnellen richting finish nu, maar de onverharde laatste 300-400 meters beslisten hier lichtjes anders over, en zo wist ik de finish te overschrijden in 1u37'30 ofwel 4.37'/km gemiddeld. Dik tevreden met deze tijd, en mijn PR op deze afstand met bijna 8' verbeterd !! Na  de finish wat versnapering genuttigd, water, Etixx recovery en een banaan, en we kregen nog een flesje Stassen cider mee als geschenk, dit alles voor 8 euro daginschrijving (voorinschrijving was 6 euro met loop t-shirt !!).
    Collega Stefan wist zijn debuut op de 1/2 marathon eveneens succesvol af te sluiten in 1u50, chapeau voor iemand met zo weinig training !!!
    Voila en zo zit mijn 1e halve marathon erop voor dit jaar. Dit is toch wel de afstand die ik liefst loop, helaas zijn er niet al te veel 1/2 marathons terug te vinden in onze regio.

    28-09-2014 om 20:52 geschreven door smolders  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    21-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerijloop Alken - HC 10.1 km
    Vandaag stond de Brouwerijloop op de kalender. Na de fruitloop afgelopen weekend vandaag een nieuwe zo goed als vlakke 10 km, dus tijd voor een nieuwe poging om onder de 4'30/km te proberen te gaan !!
    Samen met Bakker en het ganse gezin trokken we richting Alken, en omstreeks 14u50 waren we al ter plaatse  aanwezig. Inschrijvingsformaliteiten voltrokken, wat sanitaire stops en zo was het even later klaar voor een opwarming. 2-tal kilometer opgewarmd en de benen voelden niet al te fris aan ... pfft zou ik het me dan toch gaan beklagen dat ik mijn rustdag niet respecteerde ....
    Enfin rond 16 uur weerklonk het startschot en we zouden er het beste proberen van te maken. Net zoals de voorbije wedstrijden, ook vandaag weer niet naar de Garmin kijken en gewoon op het gevoel proberen te lopen. Na 2 aanlooprondjes op de atletiekpiste doken we de Alkense straten in. We kenden het parcours en wisten dus dat er ons vandaag voornamelijk lange rechte stukken te wachten stonden, met bij momenten een stevige wind op kop. In een groepje raken was handig geweest vandaag maar al snel speelde ik het groepje met Marleen, Marcske en Jill kwijt. Al deze mensen kon ik vorige week nog lange tijd of de ganse wedstrijd achter me houden, de vraag speelde dus even in mijn hoofd of ik wel goed bezig was, maar ik weigerde de garmin te bekijken, gewoon blijven verder lopen op het gevoel was de boodschap, we zouden wel zien waar het schip zou  stranden. Maar vlak voor Marleen en Jill liepen nog enkele lopers die vorige week verder van me weg liepen, dus zo slecht zag het er ook weer niet uit. Enfin we proberen vol te houden en ondanks enkele moeilijke momenten wist ik de 2e ronde toch vrij goed stand te houden, want ik werd slechts bijgehaald door één loper Brecht Gijbels. Zo wist ik na 10.1 km de finish te bereiken in 45'10 ofwel 4.27'/km gemiddeld per kilometer, meteen mijn snelste wedstrijd uit mijn carrière :) dik tevreden dus !!
    Voila vanaf nu kunnen we met een gerust gevoel de rest van het seizoen uitbollen en proberen enkele  nieuwe doelen voor 2015 te bedenken ....
    Volgende wedstrijd, zondag 28/9, 10 mijl Maasrun te Lanaken

    21-09-2014 om 22:46 geschreven door smolders  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitloop - Haspengouw Challenge - 10.2 km
    Gisterennamiddag stond de Fruitloop op de kalender. Wat vroeger ooit de wedstijd in onze streek was, is nu helaas wat afgenomen qua succes. +- 180 lopers stonden er aan de start. De regionale wedstrijd te Mielen krijgt er meer aan de start :) in de Challenge Hesbignon.
    Niettemin was de organisatie gisteren dik in orde, want voormiddag werd eveneens het BK 1/2 marathon georganiseerd door TACT. De electronische tijdsregistratie door SQM, zorgde ervoor dat alle uitslagen, enkele uren na alle wedstrijden al op het internet te raadplegen waren.
    De wedstrijd zelf dan. Het doel was om de kaap van 4.30 te benaderen, als het even kon, er zelfs onder te duiken :) .... maar wat ik al vreesde tijdens de week werd realiteit, de zon kwam erdoor in de namiddag en zorgde zo voor een net iets te hoge temperatuur voor mij om optimaal te kunnen presteren. Enfin doelstellingen werden niet bijgesteld en we zouden er trachten het beste van te maken.
    Na een opwarming van +- 2 km met Sven waren we iets voor 16 uur klaar voor de 10 km tocht. 2 identieke rondjes van 5 km dienden afgelegd te worden, hoofdzakelijk vlak. De start was op de atletiekpiste, waar eerst 500 meter diende afgelegd te worden. Deze start ging uitermate vlot, wat ervoor zorgde dat de 1e km ging in 4'01, veel te snel natuurlijk. Hierna was het zoeken naar een aanvaardbaar ritme en al snel kwam ik aan km-tijden rond de 4.25 - 4.35, zag ik achteraf op de garmin. Tijdens de wedstrijden zelf bekijk ik de garmin niet meer en loop ik puur op het gevoel. Aan de mensen rondom mij, kan ik wel inschatten of we goed of slecht bezig zijn. Aangezien ik een groepje dat steeds voor me is, vandaag gedurende de ganse wedstrijd wist achter me te houden, wist ik dus dat ik qua tijd goed bezig was. En als de vrouw en kids komen kijken proberen we toch altijd ietsje meer te presteren hé ....
    Enfin het liep vlot tot km 6, hier kreeg ik opnieuw last van de steken in de rechterzij, iets waar ik alleen last van heb tijdens namiddag wedstrijden nooit bij wedstrijden in de voormiddag. Ik had gisteren nochtans drank en voeding wat aangepast, maar dit leverde nog niet het gewenste resultaat op, volgende week proberen we een andere tip uit van een collega loper. Hierdoor ging het tijdens km 6 tot 8 wat moeizamer met tijden rond de 4.45, mede door een licht stijgend stukje en de wind op kop. Aan km 8 kwam Jill Janssen bij me en ik probeerde bij haar aan te pikken samen met Edward Vanhove die in de voormiddag al de 1/2 marathon had gelopen trouwens. Jill liep op dit ogenblik 3e dame met enkele concurrenten op slechts enkele tientallen meters. Ik besloot haar dan maar in km 9 op sleeptouw te nemen toen ze het even moeilijk kreeg wat gelukkig ook lukte. Zo ging ook mijn eigen tempo opnieuw richting 4'30 tijdens de laatste kilometers. Nog een laatste rondje op de piste leverde uiteindelijk een eindtijd op van 46'05 voor de 10.2 km (4'31 gemiddeld), en hiermeer zeer tevreden, zeker gezien de weersomstandigheden.
    Achteraf nog wat gezellig nagepraat met enkele loopmakkers en op de tombola nog de gelukkige winnaar geworden van een Samsung Galxy Tab
    Volgende wedstrijd : Alken, Haspengouw Challenge 10 km, zondag 21 september, met een nieuwe poging om onder de 4'30 gemiddeld te gaan

    15-09-2014 om 11:27 geschreven door smolders  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging de Hannut - 10 km
    Deze ochtend deelgenomen aan de Jogging de Hannut, een wedstrijd in het kader van de Challenge Hesbignon.
    Deze wedstrijd is één  van mijn vaste jaarlijkse wedstrijden sinds ik mee loop aan wedstrijden (2008). Enkel vorig jaar ontbreekt :), het parcours heeft dus weinig tot geen geheimen.
    Een parcours dat je eigenlijk kan opdelen in 2 stukken. Eerste 3.8 km vlak en licht dalend, om vervolgens de laatste 6.2 km over een typisch Hesbignon parcours te moeten lopen. Vanaf  km 3.8 gaat het effe stevig bergop om vervolgens 2 km het onverharde te trotseren, over een smal moeilijk beloopbaar pad. Hierna nog een korte kiezel passage om vervolgens de helling richting kerkhof te trotseren op km 7.5. Hierna een korte afdaling richting volgende helling, eerste 300 meter klimmen op asfalt, om vervolgens één kilometer over een moeilijk beloopbaar vals plat te sterven. Eénmaal hier boven gekomen, wacht nog een stuk asfalt vlak richting atletiekpiste waar nog één rondje dient afgelegd te worden, om uiteindelijk de 9.960 meter vol te maken. Mijn vorige snelste tijd dateerde van 2010, 46.30, deze verbeteren was de opdracht van de dag !!
    Van de speelhofrunners verschenen Sven, Marc, Robert en ikzelf aan de start. Met een kleine vertraging werden we omstreeks 10u20 op pad gestuurd. Zoals reeds eerder gezegd gaan de eerste kilometers vrij vlak tot licht dalend. Net zoals de laatste wedstrijden zou ik ook vandaag niet naar de garmin kijken en puur op gevoel lopen.
    Na een check bij het thuiskomen gingen de eerste 3 kilometers aan gemiddeld 4.18, mooi dus, 4e kilometer een licht verval door de klim 4.44. De 2 volgende kilometers op het onverharde stuk, zouden mijn traagste worden dat was ingecalculeerd. Zeker km 5 ging moeizaam met nog een stuk klimwerk erin op losse stenen, 5' rond. Km 6 ook nog moeilijk,  kon enkele tragere lopers niet voorbij op het smalle pad 4.53. Km 7 & 8 gingen opnieuw vrij vlot ondanks de klim richting kerkhof in km 7 (+- 4.40). Kilometer 9, één kilometer klimmen ging opnieuw wat moeizamer 4.54, maar de laatste kilometer wisten we toch nog opnieuw te versnellen richting finish  (4.30). Zo wist ik af te klokken in 45.50 over de 9.96 km ofwel 4.36'/km gemiddeld. Zeer tevreden met deze tijd, en hopelijk volgende week zondag op de fruitloop rond de 45' !!

    07-09-2014 om 20:13 geschreven door smolders  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Estafetteloop Alken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisterenavond stond er opnieuw een estafetteloop op de agenda. Na de estafetteloop van afgelopen maand te Zoutleeuw, zou ik ditmaal normaal gezien met Stefan lopen, en Vanessa zou lopen met diens echtgenote Marie-Anne. Maar Stefan was nog niet volledig hersteld van een blessure en moest hierdoor verstek geven. Zo kwam ik dus terug aan de start met mijn echtgenote.
    Het parcours was alvast wat minder zwaar dan in Zoutleeuw. Start op de atletiekpiste voor één bocht (100 meter), gevolgd door een scherpe rechtse bocht, waarna 200 meter gras en finse piste volgde. Vanaf het bordje van de 300 meter was het moment om de gashendel open te draaien, want nu volgde een lang recht stuk asfalt in licht dalende lijn, tot het bordje van de 600 meter. Daarna over het brugje van de vijver om dan na een scherpe rechtse bocht een 200-tal meter rond de vijver te lopen. Hierna nog een strook asfalt, om alzo terug op de atletiekpiste te belanden waar de laatste 100 meter dienden afgelegd te worden, om vervolgens de stok na exact 1 km door te geven.
    In Zoutleeuw liepen we 10.9 km, dus de 11 km moest normaal haalbaar zijn op dit parcours. Weersomstandigheden waren vooral voor de toeschouwers prachtig, +- 22 graden, voor ons net iets te warm :)
    Met +- 80 ploegen werden we iets na 19 uur op gang geschoten. Ik nam de eerste km voor mijn rekening en liep deze in 4.03. Doeme net niet onder de 4' was mijn eerste gedacht. Vanessa nam nu de stok over en ook zij deed de eerste km vrij snel. Mijn 2e km ging nog vlotter dan de eerste al had ik niet echt dat gevoel, 3.59, yep eindelijk mijn eerste kilometer onder de 4' gelopen (15 km/uur) !! Jammer genoeg voor Vanessa want zij kreeg hierdoor niet genoeg recuperatietijd na haar inspanning .... maar ook zij bleef mooie tijden lopen. Mijn derde kilometer ging ook nog vlot in 4.04 gemiddeld, maar bij het begin van mijn 4e kilometer voelde ik enkele steken in mijn kuit op het onverharde stuk. Ik besloot vanaf dat moment het wat rustiger aan te doen, en liep vervolgens mijn 4e, 5e en 6e km in respectievelijk 4.14/4.15/4.26. Met nog goed 2'30 op de klok gaf ik na 11 km de stok een laatste maal daar aan Vanessa. Zij wist er nog een snelle laatste 500 meter uit te persen (12 km/uur), waardoor we na exact één uur lopen afklokten op 11.500 meter,  een mooie prestatie !! Zeer tevreden hiermee.
    Sven en Tina, de overige speelhofrunners liep 190 meter meer, en kwamen uit op 11.690 meter, mooi zo !!
    Achteraf werd met de aanwezige speelhofrunners nagekaart met het nodige gerstenat, waardoor het een  geslaagde en gezellige avond werd. Er werd zelfs besloten om volgend seizoen aan alle estafettes deel te nemen met enkele teams !!
    Proficiat aan Kris en zijn team met zijn organisatie te Alken !!

    06-09-2014 om 21:37 geschreven door smolders  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stratenloop Gotem - Haspengouw Challenge - 9.85 km
    Gisterennamiddag stond de Stratenloop te Gotem op de kalender. Parcours voor ons bekend, aangezien we hier reeds verscheidene malen aan deelgenomen hebben, met afwisselende prestaties.  Mijn beste prestatie liep ik hier in 2010 (48'30), deze verbeteren was de opdracht.
    Het parcours in Gotem bestaat uit één aanloopronde van 1 km, grotendeels vlak, gevolgd door 3 rondjes van +- 3 km. Deze grote ronde bestaat uit één lange helling, gedeeltelijk op een kasseistrook, +- 800 meter lang, met meestal wind op kop. Echt goed loopt de asfalt hier ook niet. Hierna een strook van +- 350 meter vlak, om vervolgens in dalende lijn te gaan (800 meter). Hierna opnieuw een korte knik omhoog 250 meter, maar hatelijk na die lange afdaling, gevolgd door een licht dalende strook richting finish. De laatste 150 meter dienen opnieuw over moeilijke kasseistenen voltooid te worden, met andere woorden een vrij lastig parcours.
    Marc (Bakkertje) zou gaan hazen voor mij. We gingen voor een tijd richting 4.30'/km, maar gezien het parcours zou ik al meer dan tevreden zijn met een tijd tussen de 4.40 en 4.50'/km.
    Van bij de start af aan gingen we er tegenaan en km 1 werd vrij vlot afgelegd in 4.25. Maar toen begonnen we een eerste maal aan de lange helling, km 2 in 4.45 dus nog mooi binnen de perken qua tijdsverlies. Want tijdens het vlakke stuk en de afdaling konden we terug richting 4.25'/km. Maar zoals steeds als ik tijdens een dalende strook voluit ga, krijg ik last van steken in de rechterzij. Hierdoor moest ik even het tempo laten zakken, waardoor de klim in de 2e ronde boven de 5' ging. Normaal gezien mag er geen km boven de 5' inzitten, maar ja het ging effe niet. Tijdens de vlakke en dalende strook opnieuw geprobeerd het snellere tempo op te pikken maar echt lekker liep het niet meer. Marc probeerde me telkens op te peppen en ik probeerde zo goed als het kon de schade te beperken qua tijd .... Maar ook tijdens de laatste ronde gingen de km-tijden bij helling opnieuw boven de 5' grrr, maar door de aanmoedigingen van Marc wist ik de volgende kilometer toch vol te maken in 4.25. Richting finish nog  effe bijten op de korte  helling, en zo wisten we de 9.8 km te beëindigen in 45'45 ofwel 4.40'/km gemiddeld. Al bij al tevreden met deze tijd, toch bijna 6 minuten sneller dan vorig jaar.
    Na analyse blijkt toch dat ik op dergelijke parcours teveel tijd verlies tijdens het klimmen en ook op de minder goed beloopbare ondergrond. Er is dus nog werk aan de winkel :)

    Vandaag trouwens samen met haas Marc een herstelloopje gedaan van 20 km, misschien wat lang voor een  herstelloop, maar er was een bewegwijzerde wandeling in Marc's dorp en  hier profiteerden we van om wat ongekende veldwegen te leren kennen. Een leuke bedoening trouwens die wandeltochten al lopende doen. Geen prestatiedrang !!

    Volgende wedstrijd : vrijdag 5 september, Estafetteloop te Alken

    25-08-2014 om 21:20 geschreven door smolders  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Over mijzelf
    Ik ben Mario, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Smol.
    Ik ben een man en woon in Kerkom bij Sint-Truiden (België) en mijn beroep is Bediende.
    Ik ben geboren op 10/08/1972 en ben nu dus 51 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Jogging, voetbal, pret- en dierenparken.

    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Blog Bakkertje
  • Forum Joggings Vlaanderen
  • Regelmatigheidscriterium Cours La Province
  • Challenge Hesbignon
  • Weerbericht
  • teletekst Eén
  • Blog Patrick Vansteenkiste
  • Haspengouw Challenge
  • Truineerke

    Mijn favorieten
  • Bartompa
  • Patrick Aerts
  • 250 gr Sossies - Raf Van Den Broeck
  • Strava
  • Stefaan Meekers - Joggingkalender
  • Lode Raskin
  • Mark Nelissen
  • Ruben, onze Limburgse Weerman
  • Willy Cortleven
  • Estafette Challenge

    Archief per week
  • 30/04-06/05 2018
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Welkom op mijn blog!
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    kris
    www.bloggen.be/kris
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs