Enkele dagen geleden rolde het nieuwe nummer van het driemaandelijks magazine "Gastronomie & Toerisme" van de pers en ook nu weer streefde de redactie ernaar om de geïnteresseerde lezer te overstelpen met interessante informatie uit die wereld. Hoofdredacteur Georges Keters reisde voor die gelegenheid zelfs af naar Italië (Kronplatz), Engeland (Kent) en de Middellandse Zee (Malta), terwijl ikzelf als adjunct-hoofdredacteur vooral Gent en Oost-Vlaanderen in de kijker plaatste met o.a. een bezoekje aan het Gentse toprestaurant Carte Blanche, het Novotel en de 125-jarige jeneverstokerij FILLIERS (Deinze). Verder verzamelde de redactie op 1 pagina enkele boeken die Gent belichten vanuit diverse hoeken en wordt er uiteraard ook aandacht besteed aan de kustgastronomie (culinaire toppers - Middelkerke - Oostende - Koksijde). Tenslotte wordt ook nog aandacht besteedt aan de "Eerste Kok van België - Peter Dudink", de "4 nieuwe topchefs uit West-Vlaanderen" en het "2de Festival van het Varkentje". Twee wedstrijdvragen kunnen de lezer op het einde van het jaar dan nog eens aangenaam verrassen met een culiniar boek "Vrienden vragen 2" (i.s.m. de firma ADEK) of een jubileumjenever van Filliers.
Het magazine ligt gratis ter beschikking op de toeristische diensten van de Kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide, Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen ... maar zij die het thuis willen ontvangen kunnen zich voor 15 abonneren (jaar). Méér info op 0495/22.68.79 .... en wie graag het magazine deze keer in pdf-formaat wil ontvangen .... mailt naar plietsplets@telenet.be (met melding MAGAZINE).
|