Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
09-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 september = OP DE SIERTOER


Tijdens Op de Siertoer op zondag 19 september kan je gratis kennis maken met de dynamische en toekomstgerichte Vlaamse sierteeltsector. Van 10 tot 18 uur openen de bedrijfsleiders van sierteelbedrijven hun deuren en geven ze rondleidingen. 'Op de Siertoer' staat dit jaar in het teken van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

 

Op deze dag zetten de sierteeltbedrijven de inspanningen die ze leveren voor het milieu in de kijker en krijg je inzicht in hun marketing-, management- en personeelsbeleid. Aandachtige bezoekers kunnen deelnemen aan de wedstrijd en maken kans om verschillende mooie prijzen te winnen.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen of duurzaam ondernemen zit in de lift en wint alsmaar aan belang. Door duurzaam te ondernemen gaat men zoeken naar een evenwicht tussen winstgevendheid (profit), sociale belangen (people) en het milieu (planet). Hierbij gaan de bedrijven continu op zoek naar manieren om de processen en de bedrijfsvoering te verbeteren en te optimaliseren. Concreet doen ze dit door hun verbruik van bv. gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en energie eerst in beeld te brengen, om daarna over te gaan tot optimalisatie. Tijdens de rondleidingen zullen de bedrijfsleiders aan de bezoekers uitleggen welke acties ze ondernemen om tot een duurzame teelt te komen.

 

'Op de Siertoer' wordt ingericht door de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen vzw (EROV) in samenwerking met het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) en sponsor Eandis. 'Op de Siertoer' dient geen commercieel doel; eventuele opbrengsten gaan naar het Kinderkankerfonds vzw van het UZ Gent.

Alle info over "Op de siertoer" en de lijst van deelnemende bedrijven: www.erov.be

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.37ste Filmfestival in Gent opent met "Smoorverliefd"

Smoorverliefd: romantiek en vrouwelijke hormonen openen 37e Filmfestival Gent

Het 37e Filmfestival Gent opent op 12 oktober met Smoorverliefd van regisseur Hilde Van Mieghem. In deze romantische komedie toont Van Mieghem het woelige liefdesleven van vier samenlevende vrouwen, gespeeld door Veerle Dobbelaere, Wine Dierickx, Marie Vinck en Aline Van Hulle. Hun mannelijke tegenspelers zijn Koen De Bouw, Koen De Graeve, Kevin Janssens, Jan Decleir en Huub Stapel.

  SMOORVERLIEFD

De romantische ‘feelgood’-komedie Smoorverliefd zoomt in op het turbulente leven van 4 sterke vrouwen: tienerdochter Eva, haar moeder Judith, tante Barbara en grote zus Michelle die er samen onder een dak gezellig een potje van maken, op zoek naar 'love, peace, en happiness'. Eerste verliefdheid, serial dating, ongebluste lust, affaires, kinderwensen en tenslotte onverwoestbare oude liefde kruiden het wat chaotische bestaan van deze vier vrouwen. Ze zijn mooi, moedig en verstandig, maar soms weten ze het ook even niet meer. Blijft nog maar de vraag of het weerwerk van hun mannelijke antagonisten deze cocktail van vastberadenheid en vrouwelijke hormonen kan ontmijnen...

 

Hilde Van Mieghem is de 7e Belgische regisseur die de eer de beurt valt het Filmfestival Gent te openen. Tot haar illustere voorgangers behoren onder meer Robbe De Hert, Stijn Coninx, Erik Van Looy en Felix van Groeningen. Het is de derde langspeelfilm die Van Mieghem regisseerde na De Kus in 2004 en Dennis Van Rita in 2006. Smoorverliefd is een productie van Caviar, met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution. De film zal vanaf 8 december te zien zijn in de bioscoop.

 

De 37e editie van het Filmfestival Gent loopt van 12 tot 23 oktober. Naast 100 langspeelfilms en 30 kortfilms, kan het publiek genieten van een bijzondere tentoonstelling over Jacques Tati in het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster, een eenmalig concert van grootmeester John Barry op 21 oktober in Kuipke Gent en de 10e editie van de World Soundtrack Awards op 23 oktober in Kuipke Gent.
Alle info op www.filmfestival.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JANU concerteert op 25/9 in Geraardsbergen ... een must !
Klik op de afbeelding om de link te volgenOp zaterdag 25 september 2010 om 19.00 uur concerteert "The Princess of the Harp" JANU in Geraardsbergen en daarop mogen muziekliefhebbers zeker niet ontbreken.

In het Arjaantheater kan u getuige zijn van een uniek optreden van deze talentrijke harpiste en haar 25 leerlingen,
na de pauze gevolgd door een optreden van het JANU Trio met percussionist Peter Van Woensel en zanger Davy Lakomy.

Dit concert is een organisatie van VZW Janu en TwinWizards en wordt gepresenteerd door Louis De Pelsmaeker.

Tickets aan 12 € in voorverkoop of 14 € aan de kassa
Reservatie: 0479/86.90.31 - 0475/54.12.23 of harp@janu.be

Alle info omtrent JANU en dit concert op www.janu.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boekensienjalement: RIET WILLE
Foto   Deze (on)regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.

 

TWEE KINDERBOEKEN VAN RIET WILLE

 De Gentse jeugdschrijfster Riet Wille heeft op enkele maanden tijd twee nieuwe titels uit : “Jee jee jee” bij Lannoo en ”Pootje na pootje” bij De Eenhoorn. Het eerste werd voortreffelijk geïllustreerd  door Merel Eyckerman en het andere anders, maar even origineel door Kristien Aertsen.

 

Ondermee gezien de sterk verschillende visualisering is het moeilijk om beide recente uitgaven met elkaar te vergelijken. En waarom zou dat ook moeten. Het zijn aparte werkstukken geworden die duidelijk in nauwe samenwerking tussen een auteur en een beeldend kunstenaar gemaakt zijn. Een artistieke kruisbestuiving om ‘u’ tegen te zeggen.

   “Jee Jee Jee” is een ludiek geschreven rechtlijnig verhaal over de drie zonen Stoop, kinderen van een beroepsverhuizer die ontzettend veel van hen houdt. De plot is: wie van de drie jongens zal zijn goed gerund zaakje ooit overnemen?

 

Wille schreef dit gegeven speels uit met de taalcreativiteit die haar eigen is. Ze beschrijft weinig wat er te zien is en laat op die wijze de lezers vrijelijk invullen met hun fantasie. Er is geen doelgroep afgedrukt op de flap maar het boek is zeker geschikt voor zevenjarigen en kan minstens tienjarigen noch boeien.

 Pootje na pootje  “Pootje na pootje” is dan weer een conceptboek. Echt Wille. Als geen ander kan deze Gentse auteur de taal gebruiken als een telraam. Elk woord werkt associatief. Elke zin is een miniatuurschilderijtje.

 

Pootje voor pootje leren de lezertjes ook tellen aan de hand van de vraagstelling: Hoeveel poten heeft een dier?”. Kristien Aertsen tekende fantasierijk het antwoord van vis (O) tot slingerbeest (10). Daartussen figureren nog een vogel, een koe, gefingeerde insecten, levend geworden knuffels…

 

De meeste gedichten zijn ook grafische hoogstandjes. Daarom beperken we ons tot volgende citaatjes:

‘Hij komt op bezoek in dit cijferboek.

Eerst moet hij zijn poten vegen.

Hij is toe aan nummer negen. Alle overige voeten moeten nog de mat begroeten.’, over de duizendpoot en over de vis : ‘Wat moet een vis beginnen? Wel, hij beweegt gewoon zijn… vinnen.”

 

Twee pareltjes dus om in de kinderbibliotheek te hebben. Je kan er donder op zeggen dat ze niet na één leesbeurt zullen vergeten zijn.

Freek Neirynck - sienjaleur

Info: "Jee Jee Jee" en "Pootje voor Pootje" kosten elk € 12,95

Reageer (0)

14-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek FOTOBOEK met GENTSE FEESTENIMPRESSIES

FOTOBOEK GENTSE FEESTEN UITGEGEVEN VOOR HET GOEDE DOEL:

 
FOTOBOEK_GF_PERSBERICHT_lowres

GENTSE FEESTENIMPRESSIES door Patrick DEKEYSER

 

Patrick Dekeyser is sinds 1978 zelfstandig fotograaf te Gent en woont sinds 1981 in de deelgemeente Wondelgem. Een professioneel parcours langs vele disciplines, met mode- en reclamefotografie als vaste ankerpunten, brengt hem op de meest verscheidene plaatsen in de wereld, die het decor bieden voor diverse opdrachten. Voor dit fotoboek echter blijft hij in zijn meest geliefde plek ter wereld, zijn eigen geboortestad Gent, waar hij tijdens de 10 meest hectische dagen per jaar, de Gentse Feesten, niet is weg te slaan. In die 10 dagen van de Gentse Feesten 2009 werden alle foto’s in dit boek gemaakt.

Zijn sociaal engagement binnen Kiwanis International, netwerk van serviceclubs over de hele wereld, waarbij Patrick stichtend voorzitter is van Kiwanisclub Gent Keizer Karel , zorgde voor de start van dit project. De tentoonstelling in het Stadhuis van Gent en het boek, onlosmakelijk met elkaar verbonden, moeten zorgen voor het welslagen van een onvergetelijk Sinterklaasfeest voor kansarme kinderen van de Vierde Wereld uit het Gentse. Daarvoor wordt de opbrengst van dit boek integraal voorbehouden.

Oorspronkelijk niet zo bedoeld, was de dagelijkse reeks van 10 fotografische indrukken van de Gentse Feesten, vorig jaar gemaakt door fotograaf Patrick Dekeyser en elke dag gepubliceerd op een pagina op de sociale netwerksite Facebook, na een paar dagen uitgegroeid tot een item waar iedereen zat te wachten op wat komen zou van beelden ... èn commentaar. Elke dag van de Gentse Feesten maakte Patrick een subjectieve, eigenzinnige reeks van 10 foto’s, voorzien van een onderschrift. Meestal maar één woord, minimum, en één zin, maximum.

De pagina op Facebook had al gauw een groep van om en bij de 300 fans. De combinatie van beeld en tekst, waar het beeld alleen in de meeste gevallen enkel een weergave is van een bepaalde realiteit, op een bepaalde locatie, op een bepaald moment, geeft een humoristische kijk op het dagelijks gebeuren tijdens het grootste Europese volksfeest, de Gentse Feesten.

Zonder het te willen krijgt deze dagelijkse reeks foto’s het label van intimistisch sfeerbeeld, vernist met humor, waarbij de onderwerpen niet de geprogrammeerde optredens zijn, maar het dagelijkse gebeuren in de straten van de feestenzone in Gent tussen zaterdag 18 en maandag 27 juli 2009.

   “Ik zag niet meer dan wat anderen konden zien, maar probeerde het in een andere context te plaatsen. Een enkele, zeldzame keer was een ondertitel er eerder dan het beeld, maar meestal was het omgekeerd. Het enige waar ik me nooit toe heb laten verleiden, is het in beeld zetten van een situatie. En het is het resultaat van “amper” een kleine 1000 opnames. Ik hoop dat het

door de liefhebbers, net zoals toen door mezelf, wordt bekeken als pretentieloze momenten, vastgelegd zonder artistieke aspiratie, maar die ik met iedereen wil delen, omdat ik het beroep van fotograaf, inmiddels al 32 jaar, ervaar als dé stiel met een geprivilegieerde positie. De positie van waaruit je kan zien en vastleggen wat er gebeurt. En het beslissingsrecht te hebben om af te drukken, op dat ene, magische moment. Dat is het mooiste beroep ter wereld”.

Precies een jaar later wordt dit fotoboek uitgegeven. Aangevuld met nooit eerder gepubliceerde foto’s. Verlucht met teksten van Bekende Gentenaars. Wordt een fototentoonstelling georganiseerd in het Gentse Stadhuis. Kan het symbolisch nog mooier gecombineerd worden ?

Voor de fans van het eerste uur, is dit het antwoord op hun vraag “Komt er een vervolg ?”

En een mooier vervolg had men niet kunnen wensen.

Temeer dat de opbrengst van de verkoop van dit boek zal worden gebruikt voor een sociaal doel. Om het organiseren van een ongelooflijk Sinterklaasfeest op zondag 5 december, voor kansarme kinderen van de Vierde Wereld uit het Gentse mogelijk te maken. Als stichtend voorzitter van de Kiwanisclub Gent Keizer Karel, hoopt Patrick samen met alle andere stichtende leden verborgen armoede in en rond Gent , voor de betrokken kinderen iets draaglijker te maken. De internationale leuze van Kiwanis indachtig : “Serving the Children of the World”

De fototentoonstelling loopt van 17 tot en met 17 juli (dagelijks van 14.00 tot 18.00 uur) in het stadhuis van Gent.

De toegang is gratis.
 

Fotoboek Gentse Feesten Impressies

192 pagina’s

auteur : Patrick Dekeyser

111 foto’s

uitgever : Visual Communication Patrick Dekeyser

 

0475 27 62 85

info@visual-communication.be

www.visual-communication.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boekensienjalement: 125 jaar socialistische partij
Foto 

Deze (on)regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.“DE DROOM VAN EEN BETERE WERELD” OFTE ‘125 JAAR SOCIALISTISCHE PARTIJ’

 

Een mooier kijkboek over de geschiedenis van een vereniging is wellicht zelden uitgegeven in Vlaanderen. “De droom van een betere wereld” met als ondertitel ‘125 jaar socialistische partij in Vlaanderen” is een bijzonder mooie publicatie waarin de beelden even belangrijk zijn dan de tekst..

 

Maar de inhoud is bovendien ook méér dan interessant. Het boek vertelt de geschiedenis van 125 jaar socialistische beweging in Vlaanderen en België. Gent krijgt daarin terecht een vooraanstaande plaats met ondermeer ‘Vader’ Edward Anseele, de coöperatieve bakkers en hun volgelingen, de architectonische innovaties in de stad als het hedendaagse kunstencentrum Vooruit en het ABVV op de Vrijdagsmarkt, de krant socialistische krant Vooruit zaliger…

 

Voor de historische factie deed de redactie een beroep op ondermeer Herman Balthazar (ere goeverneur en professor Hedendaagse Geschiedenis en ereburgemeester van Gent - adacemicus Frank Beke. Zij controleerden op geschiedkundige adequatheid de laagdrempelige, vlot geschreven tekst.

 

Huidig SP.a voorzitster Caroline Gennez maakt in haar inleing sterk dat socialisme een ‘altijd herbeginnen’ is en dat beaamt de tweede inleider historicus Geert Van Goethem.  De hoofdmoot van de teksten geven een nieuwe visie op de profilering van de centrum*linkse partij die in de loop van de tijden regelmatig van naam veranderde met ondermeer Belgische Werklieden Partij, BSP, SP to SP.a.

 

Het siert de samenstellers dat ze geen loutere eloge neergepend hebben zoals vroeger zou gebeurd zijn. Er ligt een (licht) kritische zelfwaardering tussen de lijnen. Dat maakt het werk uiteraard nog geloofwaardiger.

 De droom van een betere wereld

“De Droom van een betere wereld” is een recente uitgave van het Gentse Archief en Museum van de socialistische Arbeiders Beweging (AMSAB) en het Instituut voor Sociale Geschiedenis Gent. Het telt 160 bladzijden met op het einde een eerder beperkte bibliografie maar met op bijna elke bladzijde een afbeelding (iconografie, archieffoto’s, fascimilis van drukwerken…).

 

Samen met dit kijk- en leesboek voor volwassenen verscheen ook een stripverhaal voor kinderen met als titel “Over rozen” en daarin probeert Simon Spruyt in tekst en beeld dezelfde inhoud weer te geven voor kinderen. Hij slaagt daarbij behoorlijk in zijn opzet, ook al neemt hij wel een loopje met de chronologie en behandelt hij sprongsgewijs, bijna filmisch, het historisch erfgoed.

Het boek werd uitgegeven door Amsab-ISG en kost 15 €.

Freek Neirynck - sienjaleur

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ann Christy & Yasmine ... een muzikale terugblik
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het is nu iets meer dan 1 jaar geleden dat zangeres en presentatrice Yasmine besloot om uit het leven te stappen. Een golf van ongeloof en verdriet overspoelde Vlaanderen. Op 7 augustus 1984 bleef de Vlaamse muziekwereld eveneens verweesd achter, toen haar geliefde parel, Ann Christy, tragisch om het leven kwam. Twee klassedames en –artiesten die ons veel te vroeg ontvielen, maar wiens oeuvre onsterfelijk blijft. Op deze “Yasmine & Ann Christy - Back To Back” staan al de grootste hits van deze onvergetelijke zangeressen.

  

"Porselein", "Dag Vreemde Man", "Meisjes Aan De Macht", "De Roos", "Diep In Mij", "Gelukkig Zijn", "Suzanne",... stuk voor stuk prachtige nummers, die voor eeuwig hun plaatsje zullen hebben in onze muziekharten.

  

Yasmine & Ann Christy - Back To Back (2CD) - Nu overal verkrijgbaar


Tracklist

 

CD1: Yasmine

1) Porselein

2) Meisjes Aan De Macht

3) Ik Was Zo Graag Bij Jou Gebleven

4) Diep In Mij

5) Ik Tover Jou

6) Kikkerkoel

7) Vraag Me Niet Waarom

8) Hoog In De Wolken

9) Vrije Val

10) Ik Voel Me Blauw

11) Vingers Op mijn Huid

12) Ik hou Van Jou Zonder Meer

13) Altijd Weer Tikt De Klok

14) Ken Je Dat Gevoel

15) Is God Dan Toch Een Vrouw

16) Rijden

17) Afscheid

18) In De Regen gedanst

19) Da’s Een Goeie Vraag

20) Suzanne (met F. Boeijen)

 

 

CD2: Ann Christy

1) Dag Vreemde Man

2) De Roos

3) Gelukkig Zijn

4) Bla Bla Bla

5) Blij Bij Jou Te zijn

6) Waarom Schrijft Hij Niet

7) Zoveel Mooier

8) Toen Ik De Leraar Kuste

9) Ik Mis Hem Zo

10) Duizend Dromen Worden waar

11) De Hemel Is Ver

12) Ik Wil Dansen

13) Windekind

14) Zoals Een Mooi Verhaal

15) Hij

16) Ik Neem Vandaag De Trein

17) Walk Out In The Rain

18) Stille Schreden

19) Een Woord Van Liefde

20) Ik leef voor jou

Een uitgave van ARS Entertainment en Universal

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPRING BREAK 2010 (3CD) is een muzikale knaller
Klik op de afbeelding om de link te volgen

"Spring Break", de Amerikaanse schoolvakantie in het voorjaar die synoniem staat voor ongebreideld feesten in Miami en Mexico, krijgt steeds meer weerklank in onze contreien. De perfecte soundtracks voor dit fenomeen of gewoon voor je ultieme beach-, bbq - of noem-maar-op-party's (elke reden om te feesten is ok!), vind je nu terug op SPRING BREAK 2010, een 3CD vol onweerstaanbare danskleppers.

 

Met o.a. Stromae, Milk Inc, Black Eyed Peas, Pitbull, Edward Maya, Sylver, Dizzee Rascal, Guru Josh, Robert Abigail, Kid Cudi en DJ Tiesto.

 

SPRING BREAK 2010 (3CD) - Gun jezelf het ganse jaar een beetje "Spring Break" en haal dit gegarandeerd feestje in huis!!

 

Tracklist

 

CD1

1 Stromae - Alors On Danse

2 Meck feat Dino - Feels Like a Prayer

3 Black Eyed Peas - I Gotta Feeling

4 Pitbull - I Know You Want Me

5 Armand Van Helden - My My My 

6 Michael Gray - The weekend

7 Underdog Project - Summer Jam

8 Sylver - Foreign Affair

9 Milk Inc - Sunrise

10 Edward Maya - Stereo Love

11 Inna - Hot

12 Guru Josh Project - Infinity

13 Safri Duo - Played A Live

14 Akon - Smack That

15 Jay Sean - Down

16 Axwell,Ingrosso,Angello,Laidback Luke feat. Deborah Cox - Leave The World Behind

17 Eric Prydz - Pjanoo

18 John Dahlback - Pyramid

19 Fake Blood - I Think I Like It

20 Dada life - Fun fun fun

21 Justice vs Simian - We Are Your Friends

22 Dizzee Rascal - Bonkers

 

CD2

1 Scissor Sisters - I Don't Feel Like Dancing

2 Freemasons - Uninvited

3 Agnes - Release Me

4 Natalia - I've Only Begun To Fight 

5 Cascada - Evacuate The Dancefloor

6 Mousse T - Horny 98

7 Alex Gaudino feat Crystal Waters - Destination Calabria

8 Duck Sauce - aNYway

9 Daniel Bovie & Roy Rox - Stop playing with my mind

10 Fatman Scoop feat Crooklynn Clan - Be Faithfull

11 Eve - Who's That Girl

12 Shakira - Hips Don't Lie

13 Robert Abigail - Merengue

14 Cidinho & Doca - Rap Das Armas

15 Sidney Samson - Riverside

16 Ian Oliver feat Shantel - Bucovina

17 Samim - Heater

18 Yves Larock - Zookey (Lift Your Leg Up)

19 Salif Keita - Madan (Martin Solveig Remix)

20 Body Rockers - I Like the way

21 Basement Jaxx - Where's Your Head At

22 Prodigy - No Good (Start The Dance)

 

CD3

1 Justin Timberlake - SexyBack

2 Timbaland - The Way I Are

3 K-Maro - Femme Like You

4 Sean Paul - Get Busy

5 Lumidee - Never leave you

6 Kat Deluna - Run The Show

7 Roger Sanchez - Another Chance

8 Robyn feat Kleerup - With Every Heartbeat

9 Wildboyz feat Ameerah - Sound Of Missing You

10 Regi ft. Tom Helsen - Night & Day

11 Delerium - Silence

12 Fedde Le Grand - Put Your Hands Up 4 Detroit

13 Camille jones - The Creeps

14 Discobitch - C'est beau la bourgeoisie

15 Helmut Fritz - Ca M'énerve

16 Daan - Housewife

17 Zombie Nation - Kernkraft 400

18 Benny Benassi - Satisfaction

19 Royal Gigolos - California Dreamin

20 Kid Cudi vs Crookers - Day & Nite

21 Yeah Yeah Yeahs - Heads Will Roll (A-Trak rmx)

22 DJ Tiesto - Traffic

Een ARS Entertainment en UNIVERSAL-uitgave

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerse geluiden op MNM BIG HITS 2010 - 2
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Bij Bij radiozender MNM staan ze al een tijdje te po-pe-len om uit te pakken met wat mogelijk de strafste hitcompilatie van het jaar gaat worden. En gelijk hebben ze, want deze MNM Big Hits 2010.2 is een knaller van formaat!

 

Hoe moet je anders een schijfje omschrijven dat kan uitpakken met enkel de BIIIIG HITS van o.a. Stromae, Lady Gaga, Taio Cruz, Black Eyed Peas, Shakira, Justin Bieber, Tom Dice en meer, veeeel meer absolute toppers!! Uiteraard worden ook graag de verfrissende Dos Cervezas van Tom Waes geserveerd als bonus track.

 

Knal de zomer in met MNM BIG HITS 2010.2 !! – Nu overal verkrijgbaar

 

Tracklist

 

01. Stromae - Alors On Danse

02. Jessy Matador - Allez Ola Olé

03. Enrique Iglesias - I Like It

04. Mika vs. RedOne - Kick Ass

05. Taio Cruz - Break Your Heart

06. Lady Gaga feat. Beyonce - Telephone

07. Kelis - Acapella

08. Usher feat. Will.I.Am - OMG

09. Rihanna - Rude Boy

10. Black Eyed Peas - Rock That Body

11. David Guetta & Chris Willis feat. Fergie & LMFAO - Gettin' Over You

12. Christina Aguilera - Not Myself Tonight

13. Timbaland feat. Katy Perry - If We Ever Meet Again

14. Jason Derulo - In My Head

15. Justin Bieber feat. Ludacris - Baby

16. Selena Gomez & The Scene - Naturally

17. The Opposites - Licht uit

18. Andes feat. James Walsh - Een Dag Meer/One More Day

19. Train - Hey, Soul Sister

20. Tom Dice - Me And My Guitar

21. Lena - Satellite

 

Bonus track: Tom Waes - Dos Cervezas

Reageer (0)

10-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Denderende Stedentocht

De Denderende Stedentocht is een thematocht op het fietsnetwerk Scheldeland en Vlaamse Ardennen die je langs vier steden vol folklore, historische feesten en rijke (culinaire) tradities brengt: Dendermonde, Aalst, Ninove en Geraardsbergen. Ontdek het goede leven, want behalve hun ligging langs de woelige rivier de Dender en hun bruisende centra hebben de vier steden nog meer dingen met elkaar gemeen. Feest vieren, lekker genieten en plezier maken kunnen ze hier als de beste!

 

De Denderende Stedentocht bestaat uit vier lussen van 39 à 46 km die je apart of gecombineerd kan fietsen.

 
denderende-steden

Tocht 1 (45 km) leidt je vanuit de fiere Ros Beiaardstad Dendermonde naar het chocoladedorp Wieze en de hopvelden van de Faluintjesstreek, waar nog iedere zomer uitbundig de oogst gevierd wordt. Onderweg kan je proeven van lokale specialiteiten als Dendermondse kop en Dendermondse Witten, en klinken met één van de talrijke streekbieren.

 

Tocht 2 (39 km) start in de carnavalstad Aalst en brengt je naar schiptrekkersgemeente Denderleeuw en Ninove, de 'oudste, stoutste en wijste van alle steden'. Geniet van een Aalsterse vlaai of een bord traditionele Aalsterse ajuinensoep, en pik een partijtje kaatsen mee.

 

Op tocht 3 (42 km) proef je de couleur locale in de buurt van Ninove. Kom te weten hoe de Ninovieters aan hun lapnaam 'wortelkrabbers' kwamen, bezoek het prachtige Neigembos, stap mee met de processie Wegom en sluit af met een Witkap van de lokale brouwerij Slaghmuylder.

 

Tocht 4 (46 km) loopt in en rond Geraardsbergen, de stad van de 3 M's: de Muur, Makken-Pis en Mattentaarten. Fiets door de 'poort van de Vlaamse Ardennen', geniet van een lekkere mattentaart of doe mee aan de Manneken-Pisworp, en kom op adem in het Stiltegebied Dender-Mark of Provinciaal Domein De Gavers.

 

De bijhorende Denderende Stedentocht-brochure bevat naast 4 gedetailleerde fietskaarten uitgebreide informatie, anekdotes en weetjes over de regio. Zo kom je te weten waaraan de Aalstenaars en Ninovieters hun respectieve lapnamen 'ajuinen' en 'wortelkrabbers' te danken hebben, waarom de Faluintjesstreek vroeger dé hopregio van Vlaanderen was, en waarom kaatsen in deze contreien zo'n populaire volkssport werd.

 

De Denderende Stedentocht kost € 3 en kan besteld worden bij Toerisme Oost-Vlaanderen of via www.tov.be

Reageer (0)

28-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boekensienjalement: Landschapsdichter 2010

Foto   Deze (on)regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.

Roel Richelieu Van Londerzele - Landschapsdichter 2010

Dederdeoever heeft Roel Richelieu Van Londerzele (Louis Paul Boonprijswinnaar 2005) uitgenodigd om landschapsdichter 2010 te worden. Roland Jooris en Myriam Van Hee gingen hem voor in 2008 en 2009.

 Landschapsdichter 2010 - Roel Richelieu van Londerseele Landschapsdichter  wil zeggen dat zijn gedichten heel de zomer mooi staan opgesteld in de ongerepte  natuur van de Kalkense meersen. Rijden naar Schellebelle, met de veerpont gratis laten overzetten en daar begint de prachtige natuurwandeling.  

 

Zijn gedichten staan op 12 deuren die verzonken zijn in het landschap en die heel knap zijn aangekleed met uniek werk van de plastische kunstenaars Marf (Ham), Roland De Winter en Rik Vermeersch.

 

De organisatoren geven bij deze jaarlijkse aanstelling telkens een verzorgde publicatie tegen democratische prijs uit. In 2010 is dat  “Tussen blad en wijn” met gedichten van Van Londerzele, eerder (en nog ter beschikking) “Het atelier van het landschap” met werk van Roland Jooris en “Wij woonden hier” gefocust op dichteres Miriam van Heen

 

Hieronder een van de tentoongestelde gedichten van de laureaat 2010 Roel Richelieu van Londerzele, die van 27 juni af te bezichtigen zullen zijn..

 

 Ze steekt een lach op, roert de zwartste koffie

en tikt met een lepel tegen de stilte,

 

de kat kijkt op in ongenoegen

de man kiest zijn wapens, niet zijn strijd

 

hij schudt het ochtendblad en legt de wereld tussen hen in

het huis staat op de helling

 

een laatste woord rolt tussen boter en mes

de blikken dwalen af, onbestuurbaar,

 

er rest niets meer dan schil en schade

 

De door diverse plastische kunstenaars geïllustreerde uitgaven kunnen besteld worden bij www.libro.be en www.dederdeoever.be tegen de prijs van 10 €.

 

Een bijdrage van Freek Neirynck - sienjaleur

Reageer (0)

22-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bal Cereal doet Meelstraat feesten !

De vierde editie van de Meelstraatfeesten komt eraan met nog meer muziek, lekkers, zon en gezelligheid:

 

BAL CEREAL -  26 juni vanaf 14 uur in het Antoniushof aan de Meelstraat

 

kinderanimatie met springkastelen, grime, een goochelaar en de vrouwelijke nar van Gent  -  dansinitiatie salsa  -  rommelmarkt  - de fameuze fanfare 'T Schoon Vertier -  bal populaire met DJ's Koen en Yves -  grote barbeque ( breng je eigen vlees mee, wij zorgen voor groentjes, sauzen en brood)...en écht waar : pintjes aan 1 euro!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Assels wandelroute voorgesteld

De Assels is een meersengebied dat zich situeert in het zuidelijke deel van de Gentse deelgemeente Drongen. Het gebied valt het best te beschrijven als een agrarisch cultuurlandschap dat plaatselijk gaaf bewaard is gebleven maar toch sterk beïnvloed is door infrastructuren en bebouwing. De enige toegangweg tot de Assels, die als een eiland tussen twee Leiearmen en de Ringvaart liggen, is een betonnen boogbrug uit 1927. De naam 'Assels' zou verwijzen naar Hasla of hazelaar, een boom die hier al zeker sinds eind 14de eeuw zou gegroeid hebben.

 

De Assels wandelroute is 6 kilometer lang en biedt een aantrekkelijke mix van cultuur en natuurpracht. Startpunt is de voormalige norbertijnenabdij van Drongen. Van daar wandelen we langs de oude Leieput, voorbij het open meersenlandschap de Hoge Blaarmeersen en het 16de eeuwse 't Goed ter Kaeksmete, één van de oudste en mooiste hoeves van Drongen. Het traject leidt verder langs hoeve De Bunt, en langs de Piereput, de Boterput en het centrale gedeelte van de Assels, een belangrijk weidevogelgebied. Vanwege de vorm wordt dit laatste ook wel eens 'het ei' genoemd.

 

Het wandeltraject werd uitgewerkt in overleg met de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) en Natuurpunt Gent, en volgens de richtlijnen van en met subsidiëring van Toerisme Vlaanderen. De realisatie ervan kadert in het Landinrichtingsproject Leie en Schelde, inrichtingsplan Assels, van de VLM. Het Landinrichtingsproject Leie en Schelde legt enerzijds de klemtoon op een betere inrichting van het gebied voor natuur, landschap en zachte recreatie, anderzijds werden maatregelen uitgewerkt om de bestaande infrastructuren en bebouwing beter in de omgeving in te passen. Het gelijknamige meersengebied de Assels werd sinds 2005 aangepast, en dit met een tweeledig doel: enerzijds werd een behoud en opwaardering van de bestaande open ruimte nagestreefd, anderzijds richtte het plan zich op de integratie en/of begeleiding van de verstedelijkingsinvloeden. Concreet werden er zowel maatregelen uitgewerkt op vlak van natuur, landschap en zachte recreatie, als werden er maatregelen genomen om de bestaande bebouwing en infrastructuur beter in de omgeving in te passen.

 

De Assels wandelroute beantwoordt, net als alle andere provinciale wandelroutes, aan alle strikte kwaliteitscriteria om officieel te worden erkend door Toerisme Vlaanderen. Bedoeling is dat ze een extra troef wordt voor het toerisme in de Leiestreek, en een nieuwe aantrekkingspool voor recreatieve wandelaars uit Gent. Omdat de route ook langs onverharde wegen loopt, is vooral na regenweer aangepast schoeisel noodzakelijk. Wie verder wil wandelen in de groene natuur van de Leiestreek, vindt aansluiting met de vorig jaar gelanceerde Afsnee-Keuzeroute, een wandeling richting het natuurgebied Keuzemeersen.

 

De Assels wandelroute is bewegwijzerd met zeshoekige borden. De kaart en de bijhorende brochure is voor € 1,25 te koop bij de diensten voor toerisme en bij Toerisme Oost-Vlaanderen. Alle info op www.tov.be

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trixie Whitley met speciaal project exclusief op Gent Jazz
Klik op de afbeelding om de link te volgenTrixie Whitley
zakt op 18 juli dan toch af naar Gent. Whitley zal er met een eigen project  met guests het Gent Jazz Festival afsluiten. De volledige line-up van het project wordt zo snel mogelijk gecommuniceerd.

 

Daniel Lanois raakte onlangs betrokken bij een zwaar verkeersongeval.
Door het ongeval werd de volledige Black Dub tournee afgelast alsook het optreden op 18 juli op de slotdag van Gent Jazz.

 

Ga voor een overzicht van het programma naar www.ghentjazz.com

Reageer (0)

06-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christoff doorstaat Duits presentatordebuur met glans

Zaterdagavond was de Vlaamse Schlagertrots Christoff, gastpresentator naast Duitslands jongste showmaster Florian Silbereisen in de ARD/ORF primetime tv-show 'Sommerfest der Volksmusik'. Deze grote show wordt in Duitsland en Oostenrijk door ruim 6 miljoen mensen bekeken. Het is niet de eerste keer dat Christoff ook als presentator voor de camera staat. In Vlaanderen is hij al een tijdje een vast gezicht bij muziekzender anne. Komende maandag neemt hij voor diezelfde zender de presentatie voor z’n rekening van het grote "anne verjaardagsfeest" met maar liefst 1.000 fans en 16 artiesten van bij ons!

  In de Duitse tv-show stelde Christoff meteen ook in première de titelsong van zijn 2de Duitse album, "Das Geht Klar", voor. Daarnaast nam hij dus als gastpresentator een groot showblok rond de Duitse superster Helene Fischer voor zijn rekening.

 

'Ik loop op wolkjes,' zegt Christoff. ' Ik ben een fan van Helene van het eerste uur en vind het echt een eer dat men mij hiervoor heeft gevraagd.' 

Volgende week start Christoff met een 20-dagen durende promotietoernee door Duitsland on zijn nieuwe Duitse album te ondersteunen. Ook Vlaanderen mag zich opmaken voor een nieuw album. Op 24 juli ligt namelijk "Alle Hits" in de winkel. Een verzamelcd met, zoals de titel doet vermoeden, al de grootste hits van Christoff én ook enkele nieuwe nummers.

Reageer (0)

03-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boekensienjalement: KATRIEN VAN HECKE
Foto   Deze (on)regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.

 

 

KATRIEN VAN HECKE SCHRIJFT (JEUGD)BOEK OVER OUDST GEKENDE VROUWELIJKE AUTEUR

 

“Ahatani – en het geheim van het oudste verhaal -”  is de titel van het nieuwste (jeugd)boek dat de Gentse auteur Katrien Van Hecke, dat bij Lannoo verscheen. Deze, ook voor volwassenen best genietbare, roman speelt zich af zowat 2250 jaar voor onze tijdrekening in Mesopotamië, wat nu Irak is. 

 

Het is het verhaal over de literair begaafde hogepriesteres Enheduanna die beschouwd wordt als de eerst bekende vrouwelijke auteur. Zij ondertekende inderdaad als eerste vrouw in de geschiedenis de teksten, tempelhymnen en lyrische gedichten, die ze schreef.

 

Enheduanna was de dochter van koning Sargon en hogepriesteres in Ur maar mocht ook de eretitel prinses dragen. Volgens Van Hecke moet ze beschouwd worden al één Vande boeiendste vrouwen uit de wereldgeschiedenis

 

De Gentse auteur begint haar verhaal – niettegenstaande de historische achtergrond - nochtans wel in het jaar 2010 van onze tijdsrekening. Een jongentje, Hassan, zit met vriendjes te knikkeren in Bagdad op het ogenblik dat er (zelfmoord)bombardementen te horen zijn. Hij vlucht naar huis en vertelt er op nogal cynische wijze aan zijn moeder hoe hij zijn land en de onveiligheid haat. Zijn moeder spreekt hem tegen met een eloge aan hoe het vroeger was en hoe hun cultuur aan de basis lagen van de beschaving. Hassan is het verhaaltje beu beluisterd en raadt zijn moeder aan om het eens op te schrijven… wat ze dan ook een boek lang doet. Van Hecke komt op de laatste bladzijden nog heel even terug bij de Hassan van 2010 die het boek inmiddels gelezen heeft

 

Voor de rest vertelt ze het aloude verhaal van het tempelslaafje Ahatani. Een boeiend en spannend verhaal want de knaap heeft het verhaal horen vertellen van een complot tegen de hogepriesteres. Die story wordt doorweven met citaten uit de Gilgamesj, een van de parels van de wereldliteratuur ..
 

Katrien Van Hecke is historica en dat betekent dat de geschiedkundige feiten en citaten, gebaseerd op oude overgeleverde teksten, verplichtend correct zijn. Toch wordt ze nergens belerend of pedant. Al vindt de lezer ook wel hulp in de verklarende woordenlijst die achterin het 200 pagina’s dikke boek staat.

 

Met haar vorige roman “Joan het heksenkind’ werd Van Hecke genomineerd voor de prijs van de Kinder- en Jeugdjury. Haar nieuwste “Ahatani” verdient minstens even zoveel opgemerkt te worden. Het is uitgegeven bij uitgeverij Lannoo (Tielt) en kost 13,95 euro.

 

Freek Neirynck - sienjaleur

Reageer (0)

29-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volkstuinen Gent-Assels houden tuintjes-en rommelmarkt

Op zondag 30 mei 2010 organiseren de Volkstuinen van Gent-Assels hun jaarlijkse tuintjesmarkt.

De (amateur-)tuinders verkopen dan, op hun eigen perceel, hun tweedehandsspullen.

Ook op zondag 30 mei 2010 gaat op de centrale parking van de Volkstuinen een ‘echte’ rommelmarkt door
(van 10u00 tot 18u00).

 
Dekenijfeesten van de Volkstuinen

GRATIS TOEGANG!

 

Aan de ingang van het domein ontvang je een beschreven parcours zodat je alle percelen aandoet.

Men zegge het voort.

IEDEREEN IS VAN HARTE WELKOM!

 

http://www.volkstuinen-assels.be

Reageer (2)

20-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er wordt gewerkt aan de webstek !
Beste plietspletsers,

omwille van technische problemen wordt er momenteel naarstig gewerkt aan de gewenste uitstraling van deze webstek.
Mijn verontschuldigingen hiervoor.
Vanaf 1/6 mag u trouwens wekelijks een apart item verwachten waaraan de literatuurpartners (zie kolom aan linkerzijde) een bijzondere inbreng hebben. Kijk er maar naar uit !!!

Johan

Reageer (0)

10-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KGZV organiseert 2de Café-ChantantDe Koninklijke Gentse Zwemvereniging organiseert op vrijdag 28 mei de tweede editie van de CAFE CHANTANT.

KFCO-voorzitter en clubsponsor Rudy Lenssens stelt opnieuw de kantine van de voetbalaccomodatie van Olympia Gent ( aan zwembad Neptunus ) ter beschikking voor een super gezellige avond !Hubert, Jan en Michel brengen echte Gentse volksliedjes. Publiek krijgt de liedjesteksten, zodat meezingen perfect mogelijk is ! Kortom, een niet te missen avond ! Nodig familie, vrienden en buren uit, het loont de moeite !
Muzikale aftrap om 19.30 uur en ..... toegang is GRATIS !!!

Reageer (0)

09-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportawards stad Gent zijn uitgereikt !

In 2009 werden weer heel wat indrukwekkende, sportieve prestaties geleverd. Naar goede jaarlijkse gewoonte zet de Stad Gent die jaarlijks feestelijk in de kijker met de uitreiking van de Sportawards. Ook dit jaar kwamen heel wat kandidaten in aanmerking. De jury koos vijf laureaten in vijf categorieën, waaronder de titel Sportambassadeur of Sportambassadrice 2010. De Sportadviesraad reikt daarnaast ook jaarlijks een trofee uit voor de meest verdienstelijke vrijwilliger in de sport.

De laureaten:

- meest verdienstelijke sportprestatie (individueel of in team):
TOM GOEGEBUER (gewichtheffen)

Klik op de afbeelding om de link te volgen

- meest verdienstelijke Gentse sportvereniging of instantie (jeugd, ouderen of personen met een handicap:
ROYAL GHENT SWIMMING CLUB

RGSC

- meest beloftevolle Gentse jongere of jeugdteam (tot 17 jaar):
JENTE BONNARENS (sport aerobics - fitness aerobics - hip hop dance)


- meest verdienstelijke sportproject:
BLEAU CIMBING TEAM (klimmen - boulderen)- Sportambassadeur 2010 (meest verdienstelijk persoon op vlak van sportieve uitstraling stad Gent):
JOHN LETEN (schermen - Koninklijke en Ridderlijke Hoofdgilde van Sint Michiel 1613)


Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!