Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
18-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komend weekend FESTIVITY-beurs in Wevelgem
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het organisatiebureau Animô van Ignace Crombé en Patricia Govaerts draait opnieuw op volle toeren. In afwachting van de definitieve start van Miss Belgian Beauty New Generation organiseren ze de beurs 'Festivity' onder de noemer : Dé Festiviteitenbeurs in Vlaanderen ! Crombé heeft van 1985 tot 2000 vijftien jaar lang met succes een dergelijke evenementenbeurs georganiseerd onder de naam 'Klub-Info'.

Teneinde de sector in the picture te zetten, herneemt hij deze organisatie. Op vrijdag 22 januari (18u-22u), zaterdag 23 januari (10u-18u) en zondag 24 januari (10u-18u) vindt deze spektakelbeurs plaats in De Porseleinhallen, Cultuurpad 1 te Wevelgem.


Elk bestuurslid van een vereniging, elke publiciteits- of personeelsverantwoordelijke van een bedrijf, culturele centra, scholen, campinguitbaters, diensten toerisme, maar ook elk gezin of privé-persoon, kunnen er nuttige ideeën opdoen voor de organisatie van hun eigen evenement. U vindt er alle ingrediënten voor een feestelijke affiche.

Festivity brengt 'spektakelmakers' in contact met mensen die binnenkort iets te vieren hebben : een schoolfeest, klasreunie, verjaardag, jubileum, communie-of lentefeest, personeelsfeest, noem maar op. Ze komen er om inspiratie op te doen en nieuwigheden te ontdekken.

De beurs herbergt een 50-tal exposanten met niet alleen artiesten en attractieverhuur, maar ook diverse toeleveringsbedrijven. Je vindt er ook stands omtrent tentenverhuur, verhuur van feestmateriaal, klank- en lichtinstallaties, traiteurdienst, vuurwerk, casinopartys, security, kinderanimatie, theaterbureaus, mime- en straatanimatie, levende standbeelden, kinderdisco, goochelaars, clowns, orkestjes en nog veel meer.

Doorlopend zijn er ook optredens en demonstraties op het showpodium. Deze evenementenbeurs moet een gezellige, gezinsvriendelijke happening worden. In een ongedwongen sfeer kunnen de bezoekers informatie inwinnen en eventeel bestellingen plaatsen of optredens boeken.

De toegangsprijs bedraagt 5 euro, de kinderen mogen gratis binnen.

Wie wil te weten komen wat het abc is van festiviteiten, noteert best de data nu reeds in het agenda.

Voor nadere info : Organisatiebureau Animô - Ignace Crombé : 0475/71 50 24 of info@animobvba.be

Reageer (0)

06-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe AKTIVIA 2010-wandelgids is er ... en WIN een exemplaar!!!!



Moderne, actieve mensen willen vrij en op elk moment een keuze kunnen maken om hun vrije tijd op te vullen. Wanneer men er zin in heeft, of als er gelegenheid is, wil men kiezen uit een uitgebreid recreatief sportaanbod, en weten welke toeristische aantrekkingspunten een streek of regio biedt.

De wandelsport speelt al enkele jaren perfect in op deze trend. Enerzijds door de manier van organiseren waardoor men ongebonden zelf kan bepalen wanneer, waar en hoe ver men stapt, en anderzijds door het combineren van toeristische troeven aan deze sportactiviteit. Daardoor is wandelen nu uitgegroeid tot de ideale recreatieve sport waar iedereen zonder beperkingen kan aan deelnemen.


Marching 2010 is de perfecte informatiebron voor een actieve recreatie.
Alle informatie over deze activiteiten is gebundeld in Marching 2010. Dit is een uiterst complete wandelgids die een volledige wandelkalender bevat met alle informatie over meer dan 2.000 activiteiten die volgend jaar worden georganiseerd. Naast de opsomming zelf, leest men er alles over parcours, afstanden, telefoonnummers van de organisatoren, info over bereikbaarheid met het openbaar vervoer, en nog veel meer.
Meer en regelmatig sporten is de boodschap. Marching kan daarbij een uitstekende leidraad zijn bij het opmaken van je wandelprogramma.

De kalender Marching 2010 kost 16 euro (zonder verzendingskosten) en is eenvoudig te bestellen via de online webwinkel van Aktivia (www.aktivia.be) of te koop in diverse boekenhandels. Een tip voor een leuk eindejaarsgeschenk?

Bovendien kunnen de wandelsporters natuurlijk blijven gebruik maken van het gratis online wandelboekje om hun prestaties bij te houden én van het gratis trainingsprogramma met de virtuele trainers André, Marina en Freddy op www.aktivia.be.

    

AANDACHT: 5 plietsplets-bezoekers kunnen dit wandelboek WINNEN !!!

VRAAG: In welke gemeente gaat op 24/01 de 23ste Cycloontocht door ?
Stuur uw antwoord naar plietsplets@telenet met vermelding van naam, adres en telefoonnummer
en wie weet krijgt u op 31 december spetterend nieuws !

Antwoorden vóór 24/01 dus ....

Reageer (0)

25-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klinkt als muziek in de oren .... toffe eindejaars-CD's
In deze rubriek geef ik u een greep uit het grote aanbod van CD's die telkenjare de kerst-en oudejaarsperiode overheersen. En door de redactie (na beluisteren ervan) als een ideaal eindejaarsgeschenk aanzien ... voor ware muziekliefhebbers.

Onvergetelijk Starten doen we met dè Vlaamse artiest die sedert zijn 18de verjaardag als "Will Tura" door het leven gaat. 51 jaar later wilde Will Tura wel eens een andere uitdaging aangaan en zo ontstond het project rond enkele bekende crooners zoals Dean Martin, Nat King Cole en Frank Sinatra. Hij gaf er gewoonweg "Onvergetelijk - Unforgettable" als titel aan en vatte prachtige nummers in het Nederlands èn Engels samen op het gelijknamige dubbelalbum, al staan er op het Engelstalig schijfje niet alleen covers op van de Nederlandstalige nummers ... ook originele nummers vonden bij Will Tura een aangename voedingsbodem. Het album werd uitgegeven door ARS Entertainment - Universal Music.
CD1. ONVERGETELIJK
1. Onvergetelijk - 2. Toen Nat King Cole Van Liefde Zong - 3. Beeld Van Jou - 4. Ga Nou - 5. In De Straat Waar Je Woont - 6. Als Ik Droom Van Jou - 7. Storm En Regen - 8. 'k Hou Van Jazz - 9. Van Wie Ik Houd - 10. Een Zomernacht - 11. Weerklank - 12. Alleen Gaan

CD2. UNFORGETTABLE
1. Unforgettable - 2. The Soul Of Nat King Cole - 3. The More I See You - 4. Darling - 5. On The Street Where You Live - 6. When I Fall In Love - 7. Stormy Weather - 8. I'm Diggin' Jazz - 9. Let There Be Love - 10. Summerwind - 11. Stardust - 12. My Way

cdchristoff1001nachtenluxe.jpg En voor het volgende album blijven we bij de Vlaamse artiesten, want met Christoff is het altijd feesten 
 geblazen. Ook op het dubbelalbum 1001 nachten (luxe-editie inclusief het Duitse album Blaue Augen) heeft
 deze charmante optimist zijn beste pak aangetrokken om de schlagerliefhebber mee te loodsen doorheen zijn
 opmerkelijke repertoire van 2009. Als bonusnummer opteerde hij trouwens voor een meezinger van formaat:
 "Zaterdagavond", samen met Mieke, zus Lindsay en Dennie Christian. We ontdekten stuk voor stuk nummers
 die de nodige ambiance brengen in deze tijden en mochten al evengoed genieten van de teksten en de  duidelijke uitspraak ervan ... typerend voor deze volhouder in de showbizz. En op zijn allereerste Duitstalige album mag hij méér dan fier zijn ... een enorme uitdaging met een knipoog naar ons buurland dat nu eenmaal gekend is voor zijn prachtige televisieshows èn aandacht voor het schlager-en levenslied.
(Album is uitgegeven bij ARS Entertainment)

CD1:
In 100.000 jaren – Vrijgezel - Zolang je kan zingen – Miljonair - Ai ai ai kapitein - Ga nooit meer van huis - Ik ben zo verliefd - Dromen - Dag m’n liefste - Er is een plaats diep in m’n hart – ’t Is echte liefde - Ik zeg nooit meer vaarwel – Bonus: Zaterdagavond

CD2:
Deine blauen Augen - Ich bin noch frei - Diesmal ist es Liebe (Aye no digas) - Malaguena blu - Toskana Wein - Santa Romantica - Du bist wie ein Traum - Ich sag nie mehr Goodbye - Bleib nicht einsam heut Nacht – Aloaheo - Nie genug von dir - Der Mond und die Sterne – Ay Ay Ay Ay (Komm tanze mit mir) - Morgen

 Bijzonder aangenaam verrast was ik door het debuutalbum van Andrei Lugovski, die bekendheid verwierf via het VTM-programma "Idool". Iedere kijker was overtuigd van het stemgeluid van deze getalenteerde Wit-Rus, maar zoals vaak gebeurt bij dergelijke wedstrijden, vallen vele kandidaten erna in een grote diepte en horen we amper nog van hun ambities en muzikale bezigheden. Maar niet bij deze Lugovski die met het album "My world" duidelijk bewijst dat het zingen hem in het bloed zit. Het is een rustmoment tijdens deze drukke dagen waarin ikzelf heb besloten alle nummers met gesloten ogen te beluisteren en ik kan u zeggen: héééérlijk. De onderstaande tracklist zal u dan ook zonder enige twijfel kunnen overtuigen, op dezelfde manier als Andrei dat bij mij heeft gedaan.
(Album is uitgebracht bij ARS Entertainment)

1. Il Mondo - 2. She's out of my life - 3. Perdere l'amore - 4. Ave Maria - 5. Vincero Perdero - 6. Dedication - 7. She - 8. Serenade (Schubert) - 9. You'll never walk alone – 10. Conquest of Paradise - 11. Do you know (Theme from Mahogany) - 12. Ochi Chyornye

Strato-Vani 7 In Holland Ook voor de liefhebbers van instrumentale/orchestrale muziek is er een ideaal geschenk: STRATO-VANI 7 ... in Holland. Inderdaad, reeds het 7de album van dit succesvolle Belgische orkest waarvan de vorige 6 albums zomaar eventjes 200.000 exemplaren verkochten. En ook nu weer duwde Marc Cortens het orkest op een hoog niveau. Ikzelf had het genoegen te kunnen genieten van de box waarin niet alleen het 7de album was terug te vinden, maar ook de DVD "Strao-Vani Live in Vorst" was inbegrepen. Op die manier is het nog aangenamer om mee te volgen, want niet alleen de oren worden hiermee beloond ... ook de ogen willen wat en het liveconcert vanuit de luie zetel kunnen meemaken is dan ook top ! Een èchte aanrader. Maar ook zonder de DVD is het album te koop ... dus hollen maar.
En oh ja, op 30/09/2010 kan u in Flanders Expo (Gent) terecht voor een volgende STRATO-VANI LIVE met o.a. Connie Neefs, harpiste Janu, Blue Diamonds, Will Tura, de Oostenrijkse Monika Martin èn een special guest. Via deze webstek houden we u dan ook graag op de hoogte.
(Album is uitgebracht door L&T Records)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderpoëzieroute Gent nu in een doekboekje

De werkbundel 'Kinderpoëzieroute Gent' is een doeboekje waarmee je langs 10 poëtische plekjes in de Gentse binnenstad wandelt.

scan cover kinderpoezieroute

Voor elke halte staat er een toepasselijk gedicht en een speelse opdracht in. Deze wandelroute is samengesteld door dichter Riet Wille en de Dienst Kunsten van de Stad Gent en het Poëziecentrum geven ze uit.

Deze ‘virtuele’ poëzie-route werd uitgewerkt om Gent ook door kinderen op poëtische wijze te laten ontdekken. Dichter Riet Wille koos tien locaties en evenveel gedichten en verwerkte ze tot een werkbundel. Hierin zijn deze tien intrigerende plekken telkens verbonden met een gedicht van een eigentijdse dichter en voorzien van sprekende kindertekeningen.

Illustrator Carll Cneut ging met een aantal kinderen van het ‘Instituut van Gent’ aan de slag om deze tekeningen te maken. Het boekje is gemaakt op maat van kinderen van 9 tot 12 jaar (3de - 6de leerjaar).

Leen Depooter (Quod) gaf er een aantrekkelijke lay-out aan.

Om kinderen actief te betrekken bij deze poëzieroute en het plezier in taal te prikkelen, is bijna elke halte verweven met een spel creatief schrijven. De route is rustig zodat de kinderen ruimte hebben om zich veilig te bewegen en ergens langer of korter te verblijven om een opdracht af te werken. De wandeling wordt best begeleid door een leerkracht, (groot)ouder(s) of een gids.

Praktisch:

De papieren versie is vanaf 18 december gratis en exclusief verkrijgbaar bij het Poëziecentrum. Maar je kunt ze ook hier downloaden (zie 'aanverwante info').

Voor een begeleide wandeling kan je een gids boeken bij het Poëziecentrum (100 euro).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse zebrapaden met voetgangersdetectie

Twee Gentse zebrapaden worden uitgerust met voetgangersdetectie en led-verlichting. Wanneer voetgangers willen oversteken, zullen de zebrapaden voortaan opgelicht worden door middel van knipperende led-lichten die in de rijweg zijn aangebracht. Op die manier zullen overstekende voetgangers zeer goed te zien zijn door de andere weggebruikers. Dat moet de verkeersveiligheid op de geselecteerde locaties gevoelig verbeteren.



De primeur voor deze geaccentueerde voetgangersoversteken gaat naar de Burggravenlaan (ter hoogte van de Bommelstraat) en de Franklin Rooseveltlaan (ter hoogte van de Guldenspoorstraat). De Stad Gent investeert voor de twee locaties samen 16.000 euro in dit vernieuwende verkeerssysteem met led-verlichting.

In de Franklin Rooseveltlaan zullen er ter hoogte van het zebrapad acht leds in de rijweg ingewerkt worden. Zowel links als rechts van de rijweg komt er een paal met een zogenaamde ‘signflash’. Infraroodstralen detecteren voetgangers die het zebrapad willen oversteken. Als dit gebeurt, beginnen niet alleen de leds in de rijweg te knipperen, maar ook de twee ‘signflashes’ links en rechts van het zebrapad.

07mei08 19u58 Burggravenlaan / Ottergemsesteenweg

In de Burggravenlaan is hetzelfde systeem van toepassing. De praktische uitvoering zal hier wel iets anders zijn omdat het verkeer op deze plaats in twee richtingen verloopt. Daar zullen in elke rijrichting vier led-lichtpunten en een signflash geïnstalleerd worden.

Gent is de allereerste stad in België die de combinatie van led-verlichting en ‘signflashes’ inricht aan voetgangersoversteken. Het gaat om een proefproject. De praktijk moet uitwijzen of de verwachtingen van dit nieuwe systeem worden ingelost. Na een jaar wordt dan geëvalueerd of het voor uitbreiding vatbaar is.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentenaars welkom op Nieuwjaarsdrink (10/01/2010)

De Stad Gent nodigt alle Gentenaren uit op zondag 10 januari vanaf 11 uur voor de traditionele Nieuwjaarsdrink
op het Sint-Baafsplein.

Er zullen niet minder dan 33.140 gratis drankjes worden geschonken.
Het plein wordt voor de gelegenheid aangepast volgens het concept ‘Grote Gentenaars’ van de Tuinbouwschool Melle.

 foto: Eddy Temmerman

De Gentse ijskunstenaar Frank De Coninck maakt ter plekke een massieve ijssculptuur en de Gent Symphonic Band zorgt voor muziek. Bovendien zal tijdens de drink voor het eerst de nieuwe exclusieve ‘Gentse Mokke’ (met spreuk van een bekende Gentenaar) verkocht worden. En natuurlijk zorgt het Spelleke van Drei Kluiten voor het traditionele nieuwjaarslied.

Reageer (0)

22-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garry Hagger als ideaal eindejaarsgeschenk
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Met “De kracht van de liefde” brengt Garry Hagger voor het eerst een dvd uit.

De dvd bestaat uit exclusief en onuitgegeven beeldmateriaal en brengt een beeld
van alles waar Garry de voorbije jaren mee bezig was.

De clip die er het meeste uitspringt is zeker het duet dat Garry opnam met Merrill Osmond,
zanger van de legendarische Osmonds.

 

Van de dvd verschijnt ook een limited edition.
De eerste 500 stuks verschijnen in een speciale digipack verpakking en bevatten een gratis bonus cd.
Wees er dus op tijd bij.

 

Via de website www.garryhagger.be kan je alvast je exemplaar reserveren.
En je vindt de dvd met gratis cd ook in de platenzaken.

Plietsplets mocht al eens proeven van het resultaat ... en het mag er wezen.
Het album zelf bevat 16 prachtige nummers waarvan u zeker "Ik heb de hele nacht liggen dromen", "Wat is er fout gegaan, "Als ik weg ga" en "Je bent het helemaal" zal herkennen, maar het is ook genieten geblazen van de rustige sluimermomenten in "Zonder jou", 'Wat is er fout gegaan" of "Hier en nu" ... èn van de titelsong "De kracht van de liefde" of het sterke "Als liefde vleugels geeft" (waarin de sterkte van Garry's stem weer volop kansen krijgt).
Maar we vergeten zeker ook niet de duetten met Nick Fayne, Mieke en Pino Baresi met het bewelmende "Miserere".

De DVD bevat 10 muziekclips èn de bonus track "Pure Glory" met Merrill Osmond. 

Alvast genoeg materiaal om een gezellig en muzikaal avondje  thuis te organiseren.
Voor € 16,99 tevens een ideaal kerst- of eindejaarsgeschenk.

Kijk alvast eens op www.garryhagger.be of www.marista.be en geniet nog méér.

Reageer (0)

14-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21/12 ... nieuwe start voor EurovisOradio.be

Na de zomerstop is EurovisiÓ op O radio weggebleven, maar toch is het programma geen stille dood gestorven.

 


EurovisiÓ is springlevend herboren en gaat op 21/12 om 21u van start als een nieuw digitaal kanaal : www.eurovisioradio.eu.  Maandag 21 december is dus niet enkel het begin van de winter, maar ook van een gloednieuwe internetradio !

 

24 op 24, 7 op 7, zal u op www.eurovisioradio.eu het beste van het Eurovisiesongfestival kunnen beluisteren, met een aantal gepresenteerde programma’s en dagelijks ook het recentste Eurovisienieuws in het Nederlands en het Engels. Hiervoor wordt samengewerkt met www.eurosong.be.

 

Eurovisioradio.eu kan putten uit 55 jaar Eurovisiesongfestivalgeschiedenis én uit talloze nationale voorrondes. Voldoende materiaal om een gevarieerd aanbod te brengen, voor alle leeftijden (van “Junior” tot “Nostalgia”).

 

Op vrijdag- en zaterdagavond hoor je vooral meer up-tempo nummers : bij eurovisioradio.eu begint het weekend met het programma “La Det Swinge”

 

Een vaste waarde wordt opnieuw Philip Vereyken met “Europe Start Listening, Now !” op maandagavond vanaf 21u00.  Weetjes & nieuwtjes over het aankomende festival in Oslo in mei 2010, thema-muziek en een terugblik op de voorbije festivals.

 

Mis dus de aftrap van deze zender niet, op 21/12 om 21u : Start listening !

 

EurovisiÓ Radio – Londenstraat 7 – B-2000 Antwerpen philip.vereyken@eurovisioradio.eu – 0475 624 610

www.eurovisioradio.eu

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampioenschap van Vlaanderen Karaoke voor Limburgse Stéphanie
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zondag jongstleden was de "Bristol Karaoke" in Ingelmunster veel te klein voor de finale van het "Kampioenschap van Vlaanderen Karaoke", een organisatie van Ignace Crombé. De zeskoppige jury met o.a. Ro Burms, Johan Stolz en Adriaan
Van Landschoot had een moeilijke klus te klaren, want niet minder dan 30 geselecteerden zouden hun beste beentje voorzetten. Maar dat deden de finalisten niet zomaar: de winnaar won immers niet alleen de titel, maar ook een restyling door Viviane Audenaert, een videoclip en een beker, maar ook een bronzen kunstwerk van Marc Claerhout.
Na een lange beraadslaging mochten we volgend resultaat neerpennen:

1ste plaats :  Stéphanie Onclin (23 jaar) uit Riemst (Limburg) :  When a man loves a woman-Percy Sledge /  Son of a preacherman - Dusty Springfield

 

2de plaats : Elke Taelman (23 jaar) uit Lier (Antwerpen) : I will always love you - Whitney Houston / Hallelujah - Alexander Burka

 

3de plaats : Maleen Floru (51 jaar) uit Avelgem (West-Vlaanderen) :  Crazy - Patsy Cline / Pierrot droog je tranen - Bonnie St-Claire

 

Publieksprijs : Heidi Duyck (42 jaar) uit Ingelmunster (West-Vlaanderen) :  What's up - 4 Non Blondes / Nutbush City Limits - Tina Turner

Het is duidelijk dat de vrouwenstemmen de jury meer hebben ontroerd en ingepakt dan de mannenstemmen.

Reageer (0)

08-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIN uw gratis toegangskaart voor LEKKER GENIETEN (12 en 13/12 - Gentse Handelsbeurs)

 Op zaterdag 12 en zondag 13 december 2009 kan u in de Gentse Handelsbeurs (Kouter) terecht voor een nieuw initiatief met culinaire allure: "LEKKER GENIETEN IN GENT". De organisatie houdt bij deze eersteling "Wallonië" boven de doopvont enstelt hiervoor alles in het werk om het grote publiek te bereiken.
Terwijl alle liefhebbers in de ene zaal een bezoek kunnen brengen aan diverse standen met typische produkten uit het Waalse landsgedeelte, kunnen zij die graag kokerellen in de andere zaal genieten van kooksessies en demonstraties door bekende topchefs en bekende Gentenaars.



Proeven in een ongedwongen en authentieke sfeer, een meet & greet met wielervedetten of gewoonweg aan de toog genieten van de heerlijke bieren uit Wallonië .... het kan allemaal.


Christer Elfving  Freddy Birset 

Op zaterdagavond om 19.00 uur kan u zelfs aanschuiven aan de feestdis, want na een uitgebreide receptie kookt Christer Elfving live on stage een volledig menu met Waalse produkten dewelke onmiddellijk hierna hun weg naar uw tafel vinden. Tijdens het begeleidende concert brengt chansonnier Freddy Birset klassiekers en chansons als ode aan de Franse muziek.
Inschrijven kan via www.lekkergenieten.com (90 € p.p.)

Praktisch:

Zaterdag 12 december (13.00 - 18.00 uur)
Zondag 13 december (10.00 - 18.00 uur)

Toegangsprijs: 2,5 euro (inclusief een biertje aan de joyeuse toog) - Handelsbeurs - Kouter - Gent

Alle info kan u lezen op www.lekkergenieten.com MAAR dankzij de organisatie (Gi.dee) kunnen wij gratis toegangstickets wegschenken. Het enige wat u moet doen is een correct antwoord mailen naar plietsplets@telenet.be op de vraag:

Op welk uur kan u op zaterdag 12 december 2009 een kooksessie bijwonenvan PETER DE CLERCQ ?

Peter De Clercq

Mail het antwoord naar plietsplets@telenet.be en de winnaars krijgen persoonlijk een e-mail terug (af te drukken en mee te nemen naar de ingang van de Handelsbeurs alwaar de winnaarslijst voor de organisatie beschikbaar is).
Veel geluk ... en zeker eens gaan GENIETEN, hé !!!!

Reageer (0)

21-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19de Kapittel Orde van Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs

Het 19de Kapittel van de Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs vindt plaats op dinsdag 24 november 2009 in Flanders Expo. De Orde introniseert 11 gemotiveerde verdedigers van de Oost-Vlaamse graanjenever.

beeld o'de flander

De Orde van de Oost-Vlaamse Meester Distillateurs vzw bundelt de krachten van 11 Oost-Vlaamse graanjeneverstokerijen en zet zich sinds 1990 in voor de erkenning en de promotie van de Oost-Vlaamse graanjenever O'de Flander.
De vzw wordt gecoördineerd vanuit de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV) in het kader van de actie ter promotie van de Oost-Vlaamse streekproducten, met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen.

Een Europees erkend streekproduct

De geografische erkenning van O’de Flander, sinds 1998 een feit op Belgisch niveau, is op Europees vlak een feit sinds december 2007. De intronisatieplechtigheid stond in het 18de kapittel volledig in het licht van deze erkenning.

Kapittel van de Orde

Traditiegetrouw wordt een Kapittel georganiseerd tijdens de Horeca Expo beurs in Flanders Expo te Gent. De negentiende editie gaat door op dinsdag 24 november 2009 om 15.30 uur in Flanders Expo.

De intronisanten zijn personen die in het kapittel worden opgenomen omdat ze zich verdienstelijk maken in de bekendmaking van de Oost-Vlaamse graanjenever.
Dit zijn de 11 postulanten, zij zullen na het proeven van de O'de Flander, de eed afleggen ter verdediging van de Oost-Vlaamse graanjenever O'de Flander:

  • Marc De Buck, gedeputeerde provincie Oost-Vlaanderen bevoegd voor buitenlandse betrekkingen, economie, Europese projecten en ruimtelijke ordening
  • Daniël Termont, burgemeester stad Gent
  • Dirk Van Roy, CEO Artexis
  • Arnold Vanhaecke, voorzitter Syntra Midden-Vlaanderen
  • Muriel Jardin, directiesecretaresse Belgische federatie wijn&gedistilleerd
  • Eric De Boever, voorzitter Bond voor Lichamelijke Opvoeding
  • Filip Van Belle, technisch adviseur-coördinator Hotel- en bakkerijschool Gent
  • Wilfried Mervillie, verkoopdirecteur Filliers
  • José Van De Putte, lid Vlaamse confrerie van de gastronomie
  • Ivan Hoebers, lid confrerie van de Hasseltse jenever
  • Eric Van Wesemael, commandeur Confrerie van de roze olifant


Er zijn bovendien 5 nieuwe ambassadeurs O'de Flander. Dit betekent dat zij minstens 3 verschillende O'de Flander graanjenevers in hun zaak aanbieden en hiervoor ontvangen zij na het ceremonieel een plakket O'de Flander ambassadeur. Het betreft:

  • Clochard De Luxe in Gent
  • Porte-Mangéeacute; in Schelderode
  • Hof van Oranje in Balegem
  • Fritz in Gent
  • Kasteel van Zwijnaarde in Zwijnaarde

De aanwezigheid van een groot aantal confrerieën geeft aan het gebeuren een kleurrijke en bijkomende dimensie. Het Kapittel wordt in de hallen van de beurs aangekondigd door een stoet gevormd door alle aanwezige broederschappen en voorafgegaan door bazuingeschal van de Koninklijke Gentse Politieharmonie.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorzitter Belgische Krulbolbond valt in de prijzen

Donderdagavond 19 november werd Patrick Huyghe, voorzitter van de Belgische Krulbolbond, gehuldigd als laureaat voor de Orde van Verdienste PC Oost VlaS. Derde keer goede keer, want Patrick Huyghe werd met de BKB al twee keer eerder genomineerd. In 2005 voor de verschillende promotieacties die de BKB opzette en in 2007 voor de organisatie van de Europese Spelen. Toen greep hij telkens naast de prijs, maar dit keer was het dus wel raak.

Patrick Huyghe droomde al lang van een samenwerking tussen de drie krulbolbonden BKB, VKB en VVB. Dankzij een sterk staaltje diplomatiek overleg is de BKB, onder leiding van Patrick Huyghe er dit jaar in geslaagd om na meer dan twintig jaar de drie bonden te laten samenwerken. Het samenwerkingsverbond is een eerste stap in het verzoeningsproces tussen de verschillende krulbolkampen. Daarnaast doet Patrick Huyghe ook zijn uiterste best om de jeugd naar het krulbol te halen. Zo organiseert hij al een tijdje jeugdbollingen voor de allerjongsten. Sinds kort heeft hij daar ook bollingen voor jongvolwassenen (16 tot 39 jaar) aan toegevoegd voor jongeren die te oud zijn om met de jeugd te concurreren, maar zich graag meten met leeftijdsgenoten.


De jury koos laureaat Patrick Huyghe uit drie genomineerden. De Erfgoedcel Meetjesland en Christiane Van den Broecke haalden het niet, maar werden ook gehuldigd voor hun verwezenlijkingen. De Erfgoedcel Meetjesland werkte dit jaar verder aan het eerder opgestartte Krulbolproject. Zo kreeg de Expo Krulbol een vaste plek toegewezen in de gerestaureerde molen op de Doornzele Dries. Christiane Van den Broecke is de gedreven voorzitster van Curve Bowls Club Lede, die haar leden elk jaar een mooi en gevarieerd programma aanbied, met naast wedstrijden, ook allerhande nevenactiviteiten.


Tot slot werden in Gent ook de VlaS-kampioenen, topclubs, topgemeenten en de gediplomeerden van de cursus Initiator Traditionele Sporten gehuldigd.

Reageer (0)

07-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smullen met Snullen ... in Lovendegem

DE NAJAARSPRODUCTIE 2009 VAN PODIUM TONEELVERENIGING LOVENDEGEM – VINDERHOUTE

"
SMULLEN MET SNULLEN"

volkse komedie van Francis Veber

in regie van Werner Van Der Elst




Pierre en zijn vrienden hebben een dinerclubje opgericht. Bedoeling is zich goed
te amuseren met de snullen van dienst. Op woensdagavond komen
 zij samen en nodigen elk een Onwetende Idioot uit.
Aan het einde van de avond wordt 'de snul van de avond' gekozen
 en diegene die hem meegebracht heeft, is de winnaar.  
Deze avond weet Pierre al van tevoren dat hij zal winnen.
Waar hij echter niet op gerekend heeft is de lumbago, die hem parten speelt.
Als zijn snul, Frans Verdonck, ambtenaar op het Ministerie van Financiën
en bouwer van maquettes, aankomt en hem probeert te helpen,
komt Pierre tot de ontdekking dat zijn overwinning op losse schroeven staat...

Met: Antoine Ornelis, Caroline Van de Velde, Koenraad Verrept, Frank Bouckaert,
 Kristien Vermeire, Kris Hulpia en Marc Thys.

 

Met medewerking van: Marie-Rose Van Oost, Valérie Sanmodesto, Piet Rodts & Uriël De Schrijver

 

 

In het Parochiaal Ontmoetingscentrum te Lovendegem.

vrijdag 27, zaterdag 28 november, vrijdag 4, zaterdag 5, 
vrijdag 11 en zaterdag 12 december 2009
telkens om 20.00 uur

zondag 29 november & zondag 6 december om 15.00 uur

Inkom: € 7,00 in voorverkoop - € 8,00 aan de kassa


Tijdig kaarten reserveren - Géén genummerde plaatsen.

Deuren open 45 minuten voor aanvang van de voorstelling

Reserveren kan op het nummer 0478/438.118 of 09/226.90.68
of via podium@telenet.be

Bijkomende info: www.podium.vze.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENT ... te veel voor één nacht

Meerdere dagen logeren in Gent, en dat aan een voordelige prijs. Je doet het met 'Gent, te veel voor één nacht', een unieke logiesactie van Toerisme Gent, Toerisme Oost-Vlaanderen en de Gentse hotels. Wie één nacht blijft, geniet een mooie korting van 50% op de tweede overnachting.


Gent ontdekken, daar heb je meer dan één dag (of één nacht) voor nodig. Ook in de winter, als de stad dankzij zijn bekroonde lichtplan, de kerstmarkt en de ijspiste op zijn gezelligst is. 

Om de bezoekers in alle rust te laten kennismaken, lanceren Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Gent, de Gentse hotels en vier Gentse musea de speciale winteractie 'Gent: te veel voor één nacht'. Deze online wintercampagne richt zich naar reislustige Vlamingen én Nederlanders. Alle info is terug te vinden op de speciale actiesite www.gentteveelvooreennacht.be.

 

De formule gaat als volgt: wie via bovenstaande website tussen 1 november 2009 en 28 februari 2010 één nacht boekt in diezelfde periode in één van de 20 deelnemende hotels, verblijft een tweede nacht aan de helft van de prijs.

 

Op de website www.gentteveelvooreennacht.be vind je niet alleen alle mogelijke info over een weekendje Gent, maar kan je dus ook rechtstreeks je hotel boeken. Startpagina van de site is een luchtbeeld van Gent.
Van hieruit trek je op virtuele ontdekkingstocht door de stad, en plan je jouw eigen trip vanuit 5 categorieën: Portie Cultuur, Lekker Genieten, By Night, Mooi Authentiek en Voordelig Slapen.

Nieuwsgierig naar welke plekjes en evenementen in Gent het best bij jou passen? Doe dan de quiz om je persoonlijk profiel te bepalen en niets van deze bruisende stad te missen! Je ziet jouw persoonlijke tips meteen op de kaart, met wat uitleg en alle praktische info.

 

Daarnaast kan je Gent ook verkennen aan de hand van 10 toppers uit alle categorieën: van het Lam Gods over stadsbrouwerij Gruut tot het SMAK. Bij deze 10 Gentse pareltjes horen telkens een tiental filmpjes waarin lukraak aangeklampte toeristen hun ongezouten en soms hilarische mening geven over Gent. Zo hoor je het ook eens van een ander!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jungleboek is nieuwe productie van Event-Team vzw

Na het grote succes van ‘Alladin, de musical’ en ‘Repelsteeltje, de musical’ wil Event-Team vzw uit Gent midden mei 2010 z’n publiek meenemen naar het hartje van de jungle voor het verhaal van Mowgli.



Jungleboek, de musical, is een hyperdynamisch en muzikaal familiespektakel van Jan De Vuyst (tekst) en Lieven Coppieters (muziek) dat in 1990 in première ging in het Nederlands Toneel Gent. Het originele NTG-verhaal van Mowgli is momenteel elk weekend te volgen op Kzoom, de kinderzender van VTM.

Het artistieke team van Event-Team heeft z’n tanden en klauwen in deze originele productie gezet en zal dit seizoen uitpakken met een frisse, hedendaagse bewerking van het originele verhaal van Rudyard Kipling. De regie is zoals elk jaar in handen van Olivier De Meyer. Op 12 september 2009 werd de ticketverkoop via Uitbureau reeds gestart en er ging en al meer dan 500 tickets de deur uit voor deze productie.

 

Eerste repetitiedag

Op zaterdag 31 oktober vonden de eerste repetities met de volledige cast plaats in Gent. De cast wordt aangevoerd door de 15-jarige spring-in-’t-veld Michiel De Meyer, die de hoofdrol zal vertolken van Mowgli en op deze manier in de voetsporen treedt van Michaël Pas en Bert Cosemans.

Adoptie in Bellewaerde park

De volledige cast van Jungleboek, de musical, adopteert sinds de start van de repetities het kapucijnaapje Tupac in Bellewaerde park. Op deze manier draagt de cast z’n steentje bij tot het welzijn, de verzorging en de leefomgeving van het dier in het park.

Tupac werd geboren op 7 november 2007 in het attractiepark en wordt de mascotte van de voorstelling. Hij staat bekend als een zeer slimme aap en hij gebruikt zijn handigheid om aan voedsel te geraken. Tupac is een zeer sociaal dier en hij is dol op groenten en fruit. Samen met zijn kompanen op het apeneiland kan je hem terugvinden in het park vlakbij Voodoo River.


LOCATIE :

Cultuurcentrum Evergem – Theaterzaal Stroming

Weststraat 31, 9940 Sleidinge (Evergem)

routebeschrijving via www.event-team.be onder rubriek ‘voorstellingen’


WANNEER :

Vrijdag 14 mei 2010 om 14.30 en 20.00 uur

Zaterdag 15 mei 2010 om 14.30 en 20.00 uur

Zondag 16 mei 2010 om 14.30 uur


PRIJZEN :

Ticketprijzen van 14,50 euro tot en met 18,50 euro.

Korting voor kinderen (-12 jaar), houders van een lerarenkaart en VDK-cliënten.


RESERVATIE :

Uitbureau Gent : 09/233.77.88 of www.uitbureau.be

INFORMATIE :

www.event-team.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw album voor "A DEUX" uit Eeklo ... begin 2010
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Drie jaar na het uitkomen van het  debuutalbum " Eclosions" van het Eeklose duo "A Deux", werken Brigitte Tytgadt en Geert Faes deze week aan een nieuw album.

Op de nieuwe CD van A2 zullen enkel Franse liedjes staan én de helft ervan zal eigen werk zijn, (teksten van Brigitte en muziek van Geert). De opnames vinden plaats in de DK studio's in Destelbergen, waar  in 2006 ook Eclosions opgenomen werd .
De CD zou in de winkel moeten liggen begin 2010, nét te laat voor onder de kerstboom dus...

Wegens het niet opstarten van de Muziekfabriek, het muziekprogramma op AVS dat Geert normaal in elkaar steekt en presenteert, kwam er eindelijk wat tijd vrij om de studio in te duiken, zegt hij zelf. Voor het grafische deel werd kunstenares-in-spé Martha Verschaffel aangesproken, zij is de dochter van Barbara Verstraete en maakt momenteel furore aan het Gentse Sint-Lucas waar ze illustratie studeert. 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reinoart de Vos ... in 't Gents op 17/11/2009
Klik op de afbeelding om de link te volgen





Op dinsdag 17 november 2009 organiseert de Bibliotheek Zuid een middagactiviteit met Eddy Levis in het kader van de Week van de Smaak en de Seniorenweek.

Als voorzitter van de Gentsche Sosseteit, de vereniging voor het behoud van het Gents dialect, organiseert Eddy Levis geregeld activiteiten, waaronder optredens en wandelingen in Gent en in het Gents.

In 2007 verscheen ‘Reinoart de vos: noarverteld en op rijm gezet in ’t Gentsch noar ’t origineel Middelnederlans verhoalinkske deur Eddy Levis’ (boek met 2 cd’s), met medewerking van prof. dr. Johan Taeldeman en prof. dr. Jacques Van Keymeulen. Het jaar 2009 is door ’t  Spelleken van Drei Kluiten en de Gentsche Sosseteit uitgeroepen tot ‘Joar van ‘t Gents dialect’.

In de bibliotheek zal Eddy Levis voorlezen uit zijn Reinaertvertaling en uitleg geven over het vertalen naar het Gents dialect en het noteren ervan in een vlot leesbare tekst. Tegelijk krijgt het publiek prenten uit verschillende Reinaertuitgaven te zien.


Locatie: Achilles Musschezaal van de bibliotheek (Zuid)
Datum: Dinsdag 17 november van 12.30 tot 13.15 uur (de deuren gaan open om 12 uur en sluiten om 12.30 uur)
Gratis. Geen reservering mogelijk.


Meer info over de Gentsche Sosseteit: http://www.sosseteit.be
Meer dan vijftig verschillende Reinaertuitgaven in de bibliotheek - zie catalogus: website http://zoeken.bibliotheek.gent.be


Nieuw

Week-van-de-smaak arrangement in samenwerking met het Leescafé:

Aperitief (prijs kaart)

Voorstelling ‘Reinoart’ (gratis)

Lunch (naar keuze van de kaart)

Rondleiding achter de schermen (gratis)

Koffie (prijs kaart)

1 gratis drankje

Inschrijven arrangement: Dienst Communicatie - 09/266.70.10 of bibliotheek.pr@gent.be

Ook in de bib in het kader van de Week van de Smaak en de Seniorenweek:


Op donderdag 19 november om 12.30 uur:
‘Goeste’: acteur Jo Decaluwe  brengt verhalen van Cyriel Buysse rond eten, drinken en vrouwvolk

Op de catalogus http://zoeken.bibliotheek.gent.be/ keuzelijsten over eten en smaak en over het Gents dialect

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Kan door huid heen" komt eraan in de Vlaamse zalen

Een prachtfilm!
Zelden zijn de Nederlandse critici zo opgetogen en eensgezind dan als ze het over 'Kan door huid heen' van Esther Rots hebben. Jubel en waardering ook voor actrice Rifka Rodeizen, die de rol van het hoofdpersonage Marieke speelt en daarbij haast voortdurend in beeld is. De film draait vanaf 11 november ook in de Vlaamse zalen.
 

Kan door huid heen

Met Marieke maken we kennis nadat haar relatie op de klippen liep. Woede en wraakgevoelens komen boven, maar de breuk is slechts het begin van een helletocht. Een geweldsdelict verandert Marieke's leven helemaal. Ze besluit de stad te ontvluchten en koopt een afgelegen, vervallen huisje op het Zeeuwse platteland. Door opnieuw te beginnen hoopt ze de ervaringen van zich af te kunnen schudden, maar de eenzaamheid en de kou versterken haar angst en wraakgevoelens. Als de zomer komt en ze een nieuwe vriend krijgt, lijkt Marieke weer sterker te worden. Maar langzaam verliest ze de greep op haar leven. Kan zijzelf of haar buurman, vertolkt door onze Wim Opbrouck, dat proces stoppen?

Regisseur Esther Rots zit haar personage niet alleen op de huid, maar slaagt er ook in om in haar hoofd te kruipen. Een sublieme montage zorgt voor een dramatische spanningsboog en ook de muziek en sounddesign dragen bij tot een unieke sfeerschepping.

Rifka Lodeizen speelt op een verbluffende manier de hoofdrol in het speelfilmdebuut van Esther Rots, die vele prijzen won voor haar korte films 'Dialoogoefening', 'Ik ontspruit' en 'Speel met me'. De laatste twee waren eerder in Gent te zien.

'Kan door huid heen' is een psychologisch drama met lichte tonen, arthousecinema op zijn best.
Meer info op www.kandoorhuidheen.nl

(Bron: Fimfestival)

Reageer (0)

02-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boekensienjalement: Herman Brusselmans
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Deze (on)regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.

 

HERMAN BRUSSELMANS KALOEMmERT IN DE ZEP

 

Om deze titel te begrijpen moet de lezer dringend naar de betere boekhandel en er vragen naar de laatste (één en vijftigste!!! van de eeuwig jonge god van het druksel dat zich boek laat noemen : Herman Bruselmans.
De begenadigde (zelfbekennende) veelschrijver werd geboren in Hamme (Oost-Vlaanderen) maar woont in het Gentse stadscentrum waar hij zich – vooral in de buurt van het Oudburg en de Vrijdagsmarkt – regelmatig laat traceren op een terrasje achter een koffie. Brusselmans is een hondegetrouw anti alcoholist en hij heeft maar één verslaving : woorden.

 

Zijn recentste titel luidt “Kaloemmerkes in de zep” en is zoals altijd bij Uitgeverij Prometheus gelanceerd.

 

Herman Brusselmans schreef zijn nieuwste in de IK-vorm en vertelt dan ook zijn eigen (al dan niet of gedeeltelijk verzonnen) verhaal over zijn schrijverschap na amper vijf romans. Méér dan één decennium geleden dus.

 

Zijn belangrijkste tegenspeler is het meisje Liselot dat hij ontmoet in een ‘simpel’ Gents café. Zij zal de vaste chauffeur-zonder-pet van de anders weinig burgerlijke schrijver worden als hij naar Nederland moet. Brusselmans rijdt wel moto maar niet auto… en zijn vaste chauffeur, om hem naar lezingen, interviews en andere plichtplegingen te voeren, heeft afgehaakt.

 

Er groeit onderweegs iets mooi tussen hen. Wat had je anders verwacht in een bestseller. Het verhaal houdt spanning in en kent een eerder onverwacht einde. Ondertussen geniet de lezer van Brusselmans sappig taalgebruik, slurpt met volle teugen van zijn eigengereide romantiek en nipt aan de dubbele, zelfs driedubbele gelaagdheid. Daarenboven laat Brusselmans in “Kaloemmerkes in de zep” humor opborrelen die minder scherp is dan een aantal van zijn vorige boeken. Zijn dialogen zijn zeer waarheidsgetrouw als zouden ze door een neo realistische toneelauteur geschreven zijn.


 Kaloemmerkes in de zep (€ 17,95)


Wie verslaafd is aan Brusselmans - in de Nederlandstalige literatuur toch wel aparte schrijfstijl - zal niets anders dan bevestiging en bevrediging vinden. Neofieten laten het boek beter even liggen en rennen naar de bibliotheek om eerst enkele van zijn vorige creaties te lezen. Dat doe je op gemiddeld een paar uren per stuk, want eigenlijk is hij een volksschrijver pur sang en in de best mogelijke betekenis van het woord..

 

 

Freek Neirynck (recensent)

Reageer (0)

26-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP DE BOEKENPLANK: voor u gelezen ...
Het najaar is traditioneel een periode waarin menigeen tot rust komt met een goed boek. Binnenkort zullen trouwens duizenden boekenliefhebbers afzakken naar Antwerpen voor de Boekenbeurs 2009 (31/10 - 11/11), maar wij neusden voor u al even in het overgrote aanbod:

 Wie zich een leek vindt binnen de wereld van de keuken is zeker gediend met "Start To Cook", waarin chef-kok Albert Verdeyen de eerste beginselen van het koken op een praktische en aangenaam lezende manier uit de doeken doet. Met de belangrijkste handelingen in de keuken streeft hij ernaar de lezer/kok de basistechnieken onder de knie te doen krijgen (wat je in huis moet hebben, de 3 basisregels om stress te vermijden, leer eerst snijden: julienne - brunoise - schijfjes - ringen - sifflet,en enkele kooktermen). Hierna geeft Albert 5 tips om een perfect ei te koken en staat hij stil bij de absolute basis: hoe kook je aardappelen, groenten, rijst, pasta ... ? En dan ... dan is het de hoogste tijd om zelf jouw eerste menu samen te stellen. Van de soepen (o.a. klassieke kippensoep, seldersoep ...) over vlees-en visbereidingen (o.a. rosbief, stoverij, gehaktbrood, vis in papillot, scampi met curry ...) èn groenten (o.a. asperges op Vlaamse wijze, bloemkool met kaas in de oven ...) tot de desserts (o.a. rijstpap, tiramisu ...). Bijzonder interessant aan het geheel is dat alle gerechten geïllustreerd worden met stap-voor-stapfoto's en aangevuld met praktische kooktips. Een sterke aanrader voor wie, zonder te kunnen koken, eens verrassend uit de hoek wil komen of de reeds opgedane basiskennis wil oppoetsen.

"Start to Cook" (Albert Verdeyen) omvat 160 pagina's kookplezier, is een uitgave van Lannoo en kost 17,95 euro.

  Bij dezelfde uitgeverij verscheen het derde deel van SOS PIET (Huysentruyt) en dat is eigenlijk niet verwonderlijk na het overgrote succes van de vorige twee edities. En ook nu weer brengt Piet de lezers in de ban met gerechten die via de gekende stap-voor-stap techniek (wat hebben we geleerd?) een niet te versmaden resultaat moeten kennen. De gerechten zijn onderverdeeld in de categorieën "Soepen en voorgerechten" - "Hoofdgerechten" en "Nagerechten" en worden telkens uitgelegd via de ingrediënten, de hoe-los-je-het-op-vraag, de eventuele fouten die zich kunnen aandienen èn enkele serveertips, uiteraard aangevuld met prachtige foto's die perfect de handelingen begeleiden. Wat dacht u bijvoorbeeld van een kaassoufflé, een gravad lax met zoetzuur sausje of het maken van chips? Of opteert u eerder voor een bouillabaisse, een entrecote 'bleu chaud' met stroganoffsaus, normandische tongrolletjes of gentse waterzooi? Of gewoonweg wentelteefjes, île flottante, smoutebollen of panna cotta?  Om het water van in de mond te krijgen, toch? En ideaal om de laatste maanden van 2009 op een culinaire manier te overbruggen.

"SOS PIET" (Piet Huysentruyt) is een uitgave van Lannoo, bevat 144 pagina's en kost 18,95 euro.

Een derde Lannoo-uitgave is dan weer een opmerkelijke bundeling van 26 levensverhalen waarin 1 thema centraal staat: het leven met een visser ! Auteur Katrien Vervaele slaagde er in "Vissersvrouwen" wonderwel in om 26 vrouwen te overhalen hun verhaal te doen èn loodste ze mee doorheen hun vaak emotionele maar weldoordachte gevoelens tegenover hun partner èn het vissersberoep. Melancholisch terugblikken naar vroegere tijden, angstig vooruitblikken naar de toekomst ... het zijn maar twee van de zovele momenten uit het boek die indruk maken. Niet alleen de hardheid van het visser-zijn, maar ook de invloed op het dagelijkse leven met de goede en de kwade momenten. Maar bovenal een door eerlijkheid gespekt verhaal waarin de lezer zelfs zonder beelden het gevoel heeft in de woonkamer van de 26 vrouwen te vertoeven. En als je dan met oog voor detail naar de kleurrijke portretfoto's (Wouter Rawoens) kijkt, dan krijgen de woorden en zinnen nog een andere dimensie. Storm en ontij, opvoeding van de kinderen, eenzaamheid, bijgeloof ... items die niet uit de weg worden gegaan en het boek die waarde geeft die het verdient: onvergetelijk en vooral ... menselijk !

"Vissersvrouwen" (Katrien Vervaele) is een uitgave van Lannoo, bevat 144 pagina's en kost 19,95 euro.

Deze week recenseren we ook nog enkele uitgaven van The House of Books, Manteau, Linkeroever en Roularta.

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs