Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
20-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elton John concerteert in België

Elton John op 13 oktober in het Sportpaleis!




De levensloop van Elton John behoort immers tot de meest genotuleerde op de planeet. Het alter ego van Reginald Kenneth Dwight is een unicum binnen het muzikale spectrum. Als geen andere combineert hij artistieke geloofwaardigheid met commercieel succes. Een man zonder evenknie. Elton John is één van de succesrijkste muzikanten sinds de uitvinding van het woord pop. Hij is de uitvinder van het supersterrendom. De flamboyante rockster bij uitstek. In Elton John zit vooral ook een uitstekend singer/songwriter verscholen.

Zijn indrukwekkendste nummers (‘Your Song’, ‘Daniel’, ‘Don’t Let The Sun Go Down On Me’) imponeren al met een minimum aan pianobegeleiding. Hij verkoopt meer dan 250 miljoen stuks van 44 albums, haalt met 7 albums op rij de eerste plek van de Amerikaanse hitlijsten. Hij heeft elk jaar een single in de Amerikaanse Top 40 tussen 1970 en 1995. Zijn ‘Candle In The Wind 1997’ is de snelst verkopende en best verkochte (33 miljoen) single aller tijden. Thom Yorke, Axl Rose en Billie-Joe Armstrong (Green Day) zijn “onverwachte” fans.  Met zijn indrukwekkende ‘The Red Piano’ show resideerde hij 241 concerten lang in Caesars Palace in Las Vegas.

En nu gaat hij met diezelfde rode piano, zijn band, een zeer indrukwekkende show en vooral pakken hits op tournee.
Op dinsdag 13 oktober concerteert Elton John in het Sportpaleis in Antwerpen.

Tickets kunnen vanaf zaterdag 21 maart gereserveerd worden via Proximus Go For Music 0900 260 60 of klik hier voor online tickets.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sweet Coffee wil vooruit ...

Stilstaan is achteruitgaan.
Dat begrijpt Sweet Coffee maar al te goed.
 Na de succesvolle albums " Memory Lane, Perfect Storm en Naked City " is Sweet Coffee opnieuw toe aan een nieuw hoofdstuk. Voor de vierde langspeler wordt er namelijk nauw samengewerkt met een aantal guestvocals met elk hun eigen stemgeluid en identiteit.

De eerste single " Tomorrow " is daar een perfect voorbeeld van - voor deze track werd samengewerkt met " Monday " die de groep ook live zal versterken tijdens de drukke festivalzomer !

Tomorrow wallpaper

De release van " Tomorrow " is gepland in april 2009 en is meteen de voorloper van het album " Face to Face " dat in de rekken ligt vanaf september 2009 !

De muziek van de eindgeneriek die Sweet Coffee maakte voor de succesvolle één - reeks " Flikken " zal ook op dit album te vinden zijn als bonustrack.

Sweet Coffee wordt geboekt door LiveNation , PIAS staat in voor de distributie !

Wordt vervolgd - 2009 is een belangrijk jaar voor Sweet Coffee - stay tuned !

 

 

Er is vanaf november 2009 ook plaats voor een nieuwe theatertour in de agenda van Sweet Coffee.

Er wordt momenteel hard gewerkt aan aangepast materiaal  zodat deze tour even succesvol kan zijn als die van 2008 , waar Sweet Coffee week na week voor volle zalen speelde !

Op deze manier kan Sweet Coffee ook haar vele karakters uiten , diezelfde veelzijdigheid zal je ook terugvinden op de nieuwe plaat " Face to Face " -  release 2009 !

zie www.sweetcoffee.be

Reageer (0)

18-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MO*debat '60 jaar NAVO' (26/3 - Geuzenhuis - Gent)

MO*debat   navo.jpg

MO*debat
naar aanleiding van de zestigste verjaardag van de Navo. Welke rol is twintig jaar na het einde van de Koude Oorlog nog weggelegd voor het westers bondgenootschap? Hoe verhouden de Navo en de EU zich, wat zijn de hete hangijzers op de Navo-top in Straatsburg, en wat staat de Belgische militairen in de toekomst te wachten?

 

Debat met onder andere Dirk Van der Maelen (sp.a), Ludo De Brabander (Vrede vzw) en Tom Sauer (UA).
Moderator: Kristof Clerix (MO*)

 

Praktisch:


Donderdag 26 maart, 20u, Geuzenhuis, Kantienberg 9, Gent.
Meer info: www.MO.be en http://nato.vrede.be

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Q Music brengt Enrique Iglesias op 17/5 naar Hasselt

Bekijk de afbeelding op ware grootte

Q-music
brengt de Spaans-Amerikaanse superster Enrique Iglesias naar België voor een uniek greatest hits concert op zondag 17 mei in de Hasseltse Ethias Arena.
Het is van 2007 geleden dat de zanger nog in ons land was voor een optreden.


 

Met meer dan 40 miljoen verkochte albums op zijn palmares, is deze in Madrid geboren en in Miami opgegroeide popsensatie een van de populairste Spaanse artiesten. Sinds hij in 1999 zijn eerste Engelstalige album uitbracht, is zijn internationale succes een feit en kon de wereld genieten van hits als Bailamos, Hero, Do You Know?, Can You Hear Me, Not In Love en Rhythm Divine. Op dit moment staat Enrique Iglesias in de charts met de nieuwe single Takin' Back My Love die je op Q-music intensief kan horen en waarvan de videoclip op Youtube in amper drie weken tijd al meer dan 2,5 miljoen keer bekeken werd. Deze single en al zijn andere hits kan je ook terugvinden op de Greatest Hits CD die nu in de winkel ligt.

 

De wereldtour van Enrique Iglesias houdt de volgende weken halt in ondermeer Mexico, Dominicaanse Republiek, Rusland, Estland, Letland, Litouwen, Finland, Denemarken, Nederland, Frankrijk, Ierland en Groot-Brittannië. En het is nu al zeker dat in België de zomer pas écht zal beginnen wanneer de latinoster op zondag 17 mei in de Ethias Arena het podium betreedt.

 

 

 

INFO

 

Q-music presenteert: Enrique Iglesias Live!

17/05/2009 - Ethias Arena Hasselt

Tickets vanaf 40 € beschikbaar via Sherpa op (070) 34.50.50 of www.sherpa.be

Ook te koop bij Mediamarkt en in de Essec-filialen.

Reageer (0)

17-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Frida Duverger" stelt tentoon in Galerie LINK (te.m. 29/3)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Nog tot en met zondag 29 maart kan u terecht in Galerie LINK - Blekersdijk 39 - 9000 Gent
voor de tentoonstelling "Frida Duverger".

Hieromtrent is ook een boek uitgegeven (Snoeck), een monografie met 96 illustraties in kleur dat uiteindelijk
een hulde is aan de 70-jarige kunstenares (schilderen).

De tentoonstelling is te bezoeken op zaterdag, zondag en feestdagen van 14.00 tot 18.30 uur
en eveneens na afspraak (09/223.59.42 of galerielink@skynet.be)

Reageer (0)

14-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carlos Michielst stelt etsen tentoon in 't Zuiden van Europa (Vrijdagmarkt)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Tot en met 29 maart stelt weekendcafé ’t Zuiden van Europa op de Vrijdagmarkt in Gent etsen tentoon, wat in dit tijdperk van digitale toegepaste kunsten zeer uitzonderlijk is.

Maar Gent heeft een rijke traditie van etsers (Jules de Bruycker, Albert Bartsoen, Jos Verdegem,…) en we willen daarom uw aandacht vragen voor iemand die al 40 jaar dat kunstambacht beoefent en op zijn 67ste onvermoeibaar blijft doorwerken.
Zijn naam is Carlos Michiels uit Sint-Amandsberg en we exposeren vooral recent werk dat voor het eerst zal te zien zijn.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ticketverkoop Gent Jazz Festival is gestart

gent_jazz_festival_2009_logo

Gent Jazz Festival
is het vermaarde festival dat jazz op de landkaart zet in Gent
en internationale topartiesten als BB King, Marianne Faithfull en Richard Galliano lokt dit jaar. Dit zijn enkele van de namen die reeds bekend zijn.

Richard Galliano All Star Quartet with Rubalcaba, Bona, Penn

Marianne FaithfullBB King

Momenteel schiet de ticketverkoop voor het Gent Jazz Festival, van 08/07 tem 19/07, uit de startblokken.
Wie wil kan genieten van een 3-dagen pas: voor €70,50 kan u drie dagen naar keuze vastleggen
(uitgezonderd de Openingsnight).

Wees er snel bij en ga naar www.uitbureau.be



Het Gent Jazz Festival opent dit jaar op 8 juli met een ‘Special Night’, met niemand minder dan BB King. De absolute koning van de blues mag dan al decennialang meedraaien, hij geldt nog steeds als uithangbord van de bluesmuziek. Zaterdag 18 juli sluit sixties-icoon Marianne Faithfull de avond af. Met haar coverplaat Easy Come, Easy Go breide ze eind vorig jaar een van de interessantste hoofdstukken aan haar indrukwekkende muzikale carrière. Het Richard Galliano All Star Quartet rondt het eerste festivalweekend af op zondag 12 juli, met Gonzalo Rubalcaba op piano, Richard Bona op bas en Clarence Penn op drums. Het Nathalie Loriers Trio & Bert Joris with Strings opent overigens diezelfde concertavond. Binnenkort verschijnt een album rond dit nieuw project van Nathalie Loriers op het W.E.R.F.-label. Het label van De WERF geldt voor Belgische muzikanten en muziekliefhebbers als het platform bij uitstek voor boeiende en sterke producties. Op 9 juli treden onder meer op: Bender Banjax (winnaar Jong Jazztalent Gent 2008) en het Brussels Jazz Orchestra. Het BJO brengt dan exclusief de nieuwe big band composities van de finalisten van de ‘Brussels Jazz Orchestra International Composition Contest 2009’. Na afloop maakt een professionele jury de winnaar bekend van deze 5e wedstrijdeditie.

 

Het Gent Jazz Festival maakt ook bekend dat de jongerenwedstrijd van het festival, Jong Jazztalent Gent, een initiatief van brouwerij Duvel Moortgat, vanaf dit jaar ook tijdens het Gent Jazz Festival zelf zal plaatsvinden. Dit podium verhuist van het Duvel Droomschip in het Gentse stadscentrum naar een festivalcafé bij het festivalterrein. Hiermee wordt een aangenaam kader gecreëerd bij het festivalterrein waar mensen deze gratis concerten kunnen bijwonen.

 

Info & tickets:www.gentjazz.com. Gent Jazz Festival van 8 t/m 19 juli, Bijloke.
Tickets kosten 27 Euro per concertavond (zonder reserveringskosten), met uitzondering van 8 juli (concertavond BB King) waarvoor een ticket 37 Euro kost (excl. reserveringskosten).
Een driedagenpas kost 68 Euro (excl. reserveringskosten).
Tickets kunnen besteld worden via www.gentjazz.com, via vzw Uitbureau Gent (www.uitbureau.be of op +32(0)9 233 77 88) of via Fnac. Het laatste festivalweekend valt opnieuw samen met het openingsweekend van de Gentse Feesten.

 


 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theaterplatform Gent brengt relatiekomedie: De Dinner Party
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Een aparte ruimte van een exclusief restaurant in Brussel. Een rijkelijk gedekte tafel voor zes personen. Achtereenvolgens maken drie mannen, strak in kostuum, hun entree. Ze kennen elkaar niet en al snel blijkt dat ze door hun gemeenschappelijke advocaat zijn uitgenodigd voor dit sjieke dinertje. De mannen tasten elkaar af, op zoek naar eventuele raakvlakken, om er achter te komen wat de bedoeling kan zijn van dit raadselachtige samenzijn. Dan verschijnen er kort na elkaar drie zeer charmante en uiterst smaakvol geklede vrouwen. Onverwachte wendingen en heftige confrontaties zijn het gevolg. De Dinner Party raakt in een stroomversnelling en er ontspint zich stap voor stap een verrassende intrige.

 

 In deze aangrijpende relatiekomedie weet Neil Simon zijn publiek te boeien en te amuseren door een subtiele afwisseling van mysterieuze suspens, oprecht aangrijpende confrontaties en soms slapstickachtige momenten. En dat alles doorspekt met zijn briljante oneliners..

 

REGIE: Monique De Jonghe - PRODUCTIELEIDING: Ariane Van Ooteghem

 

ACTEURS: Els Arnaut, Alain Devos, Liesbeth Standaert, Claude Marissael, Jan Van Beversluys en Lien Van Ginderachter

 

 

SPEELDATA:

op 14/03, 20/03, 21/03, 27/03 en 28/03 om 20u

op 15/03, 22/03 en 29/03 om 15u

 

LOCATIE: Lakenmetershuis, Vrijdagmarkt 25 te 9000 Gent

RESERVATIES: Uitbureau, Kammerstraat 19 te Gent, 09/233.77.88 of via www.theaterplatform.be

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nacht van de Geschiedenis op 24 maart

18.000 deelnemers: zoveel mensen namen vorig jaar deel aan een activiteit van de Nacht van de Geschiedenis. Het bewijs is er: geschiedenis is springlevend! Op dinsdag 24 maart 2009 kunt u opnieuw kiezen uit meer dan 210 ‘historische’ activiteiten.



Op dinsdag 24 maart 2009 staat voor de zevende keer de Nacht van de Geschiedenis op de kalender. Meer dan 210 activiteiten staan in het teken van geschiedenis. Het is ondertussen een mooie traditie geworden en dus heeft ook deze Nacht van de Geschiedenis een thema. Met Van onder het stof zetten we textiel in de kijker. Onderwerpen als mode, wandtapijten, textiel in de Kerk, merklappen, gewijde gewaden, vrouwen en hun ondergoed… zijn maar een greep uit de vele activiteiten van de avond. Davidsfonds afdelingen, heemkundige kringen, archieven, musea, toeristische diensten en bibliotheken werkten samen een boeiend programma uit.

 

Op dezelfde avond vindt ook de Nacht van de Historische Film plaats. In de Kinepolis-complexen van Brugge, Gent, Hasselt, Kortrijk en Leuven ontdekt u drie prachtige kostuumdrama’s. Laat u meeslepen door Brideshead Revisited en The Other Boleyn Girl. Of geniet van de uitzonderlijke avant-première van The Boy in the Striped Pyjamas. Inleiders Lieven Debrauwer, Jan Temmerman, Steven De Foer, Karel Deburchgrave en Roel Van Bambost brengen u in de juiste stemming voor een avond vol historische magie. Wat Roel van Bambost van deze films vindt, kan u lezen op www.davidsfonds.be/nacht. U vindt er ook een overzicht van alle activiteiten.


     

De Nacht van de Geschiedenis is een initiatief van het Davidsfonds in samenwerking met De Standaard en Kinepolis.

 

MEER INFO:


Alle informatie over de Nacht van de Geschiedenis vindt u op www.davidsfonds.be/nacht of in het programmakrantje in bijlage bij De Standaard van 18 maart.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ARS Entertainment stelt 2 nieuwe CD-albums voor

Op 3 - 4  en 5 april 2009 zal de Ethias Arena verdacht veel gelijkenissen vertonen met "Station Hasselt". Polonaisetreinen zullen beurtelings de perrons verlaten, kriskras door mekaar de zaal ronddenderen en al wat los zit meesleuren in een allesvernietigende feestroes. Inderdaad, het Schlagerfestival is daar weer!! Voor zij die niet aanwezig kunnen zijn of gewoon de sfeer willen herbeleven, is er nu de dubbelCD "Schlagerfestival 2009" !!


 

De koningen, koninginnen, keizers, keizerinnen, prinsen en prinsessen van het levenslied werden allemaal samengebracht op deze ambiancelocomotief. Van Marva, Will Tura, Benny Neyman en André Hazes tot Laura Lynn, Frans Bauer, Christoff en Semino Rossi, ze pikten allen hun wagonnetje aan.

Tracklist

 

CD1

 

1. Christoff - Zeven Zonden

2. Frans Bauer - Heb Je Even Voor Mij

3. Laura Lynn - Je Hebt Me 1000 Maal Belogen

4. Freddy Breck - Bianca

5. Lindsay - Van ‘s Morgens Vroeg Tot ‘s Avonds Laat

6. Gerard Joling & Rita Hovink - Laat Me Alleen

7. Erik & Sanne - Veel Te Mooi

8. Andy Borg - Adios Amor

9. Hansi Hinterseer Sieben - Rote Rosen

10. Semino Rossi - Himmel Sonne Mond Und Sterne

11. Marianne Weber & Frans Bauer - De Regenboog

12. Benny Neyman - Je Hoeft Me Niet Te Zeggen Hoe Ik Leven Moet

13. Conny Vandenbos - ‘n Roosje m’n Roosje

14. Dennie Christian - Alles Inclusive

15. Costa Cordalis - Anita

16. Bart Kaëll - Dansen In Bahia

17. Marc Pircher - Schlager-Medley II

18. DJ Ötzi - Ein Stern

 

CD2

 

1. Laura Lynn & Frans Bauer - Al Duurt De Nacht Met Jou Tot Morgenvroeg

2. Jo Vally - Mooi Is Het Leven

3. Jannes - Ga Dan

4. Paul De Leeuw - Vlieg Met Me Mee

5. Willy Sommers - Alles Kan En Alles Mag

6. Will Tura - Mooi, ‘t Leven Is Mooi

7. Yves Segers & Toast - Ik Schreeuw Het Van De Daken

8. Luc Steeno - Hij Speelde Accordeon

9. Vicky Leandros - Ich Liebe Das Leben

10. Bart Van Den Bossche - Ga Met Me Mee

11. André Hazes - Een Beetje Verliefd

12. Willy Alberti & Willeke Alberti - Niemand Laat Zijn Eigen Kind Alleen

13. Jan Keizer - Geef Mij Je Lach

14. Paul Severs - Ik Ben Verliefd Op Jou

15. Helene Fischer - Mahl Ganz Ehrlich

16. Chris Roberts - Ich Bin Verliebt In Die Liebe

17. Dana Winner - Wenn Du Lachst

18. Christoff & Lindsay - Het Voelt Zo Goed


 

"Schlagerfestival 2009", een verzamelaar die niet mag ontbreken in uw collectie!

 

 

 


En wie dacht dat de 90's revival in 2008 zijn hoogtepunt had bereikt, zat er grondig naast. Vorig jaar zakten 21.500 mensen af naar de Ethias Arena om de "I love the 90's - party" bij te wonen en ondertussen ging de "I love the 90's - compilatie" bijna 40.000 keer over de toonbank. Dit jaar werd er een extra partydag toegevoegd en wordt er uitgepakt met de 3CD "I love The 90's vol.2". Opnieuw een knaller van een dubbelCD met gratis Bonus mixCD, waarop enkel de grootste namen en vetste platen uit een historisch muziekdecenium hun plaats kregen.

 

Het tweede volume van "I love the 90's" is zo mogelijk nog straffer dan het eerste en pakt uit met o.a. 2 Unlimited, Leila K, Snap, Technotronic, Sash!, Virtual Zone, Gala en Fiocco. Om het met de woorden van Ray en Anita te zeggen: Jump for joy!!

 

"I love the 90's vol.2", voor sommigen een eerste kennismaking met de klassiekers uit de 90's, voor anderen een nostalgische terugblik, voor iedereen een NIET TE MISSEN compilatie!!

 

Tracklist


CD1

 

1 The Prodigy - No good (Start the dance)

2 Leila K - Open sesame

3 2 Unlimited - Jump for joy

4 Snap! - Rhythm is a dancer

5 Dr. Alban - Sing Hallelujah!

6 Corona - The rhythm of the night

7 Ice MC - Think about the way

8 Cappella - You got to let the music

9 Twenty 4 Seven - Leave me alone

10 Maxx - Get-a-way

11 La Bouche - Be my lover

12 Gala - Let a boy cry

13 Incognito - Always there

14 Ce Ce Peniston - Finally

15 The Original - I luv u baby

16 Technotronic - Get Up

17 Sunclub - Fiesta

18 Future Breeze - Why Don't You Dance With Me

19 DJ Paul Elstak - Luv U more

20 Moby - Feeling so real 

 

CD2

 

1 Sash!- Ecuador

2 Guru Josh - Infinity

3 Robin S - Luv 4 luv

4 2 Brothers on the 4th floor - Dreams (Will come alive)

5 2 Fabiola - Freak Out

6 Haddaway - Life

7 Blackbox - Ride on time

8 Clivilles&Cole ft. Deborah Cooper - A deeper love

9 The Source ft. Candi Station - You got the love

10 Milk inc - Walk on water

11 Liquid feat. Silvy - Turn the tide

12 Da Boy Tommy - Halloween

13 Virtual Zone - Virtual zone

14 Fiocco - Afflito

15 Scoop - Drop it

16 DJ Jean - The launch

17 Mo-Do - Eins Zwei Polizei

18 Kadoc - The nighttrain

19 Dance 2 Trance - (I believe in the) Power of American Natives

20 LA Style - James Brown is dead

  

+ Bonus mixCD

Reageer (0)

13-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EXQUIS MAGAZINE ... een magazine met de ideale combinatie van gastronomie en lifestyle

Telkens weer streeft www.plietsplets.be ernaar om de vele bezoekers van deze webstek te informeren over nieuwigheden uit de wereld van gastronomie, toerisme, ontspanning, literatuur en nog zoveel meer. Het is dan ook de betrachting om een beeld te schetsen van datgene wat momenteel als aanbod op de markt aanwezig is en hiervoor kunnen wij regelmatig beroep doen op enkele partners die u trouwens terug vindt in de rechterkolom op de webstek.

In de categorie GASTRONOMIE wil ik u vandaag laten kennis maken met een magazine dat zich drie keer per jaar richt naar de culinaire avonturier, levensgenieter, kookamateur, reiziger, wijnliefhebber en zakenman/vrouw: EXQUIS MAGAZINE.
Manager èn hoofdredacteur Jef Peeters ging graag op onze vraag in om het magazine via deze weg voor te stellen en stuurde dan ook onmiddellijk het laatste nummer op waardoor ook u vanaf nu deelgenoot kan worden van het magazine.

EQ 32 Herfst 2007  En het mag gezegd: Exquis Magazine overtuigt met de kwalitatieve uitgave waarin niet alleen plaats wordt gemaakt voor boeiende onderwerpen maar waarin ook de kleurrijke fotografie een grote inbreng heeft. Ondertussen zijn ze met het najaarnummer 2008 toe aan het 35ste nummer en hierin ontdekken wij via enkele hoofdaccenten interessante informatie terug die een aanzet geeft tot verdere ontdekking.

Zo neemt de redactie ons mee naar enkele gastronomische restaurants zoals Le Fox (De Panne), De Eetkamer (Sint-Niklaas) en Zomerlust (Axel) waarbij telkens verhaal wordt gedaan van de historiek van het restaurant en uitbaters, een melding wordt gemaakt van de aanwezigheid in de culinaire 'Michelin'-bijbel èn het magazine een eigen uitgesproken mening geeft. Wie houdt van reizen vindt dan weer zijn gading bij de citytrips alwaar deze keer de schijnwerpers worden gericht op de shoppingsmogelijkheden en de natuur in De Panne en men op zoek gaat naar de Grasmarkt in Brussel. Op toeristisch vlak worden we verder verwend met reportages over Kronplatz en de vallei van de Tarn (Frankrijk).

Uiteraard mogen ook recepten niet ontbreken: wilde zeebaars met prei en boteraardappeltjes bijvoorbeeld. Of een blik op Chocopolis alwaar de Belgian Chocolates de weg vinden naar de vele toeristen. Wie trouwens het één en ander wil weten over Heston Blumenthal, Gordon Ramsay, Ferran Adria Acosta, Jamie Trevor Oliver of Paul Bocuse krijgt dit door Exquis opgediend via enkele pagina's 'beroemde en beruchte koks'. Leuke weetjes ...

Dat wandelen goed is voor lichaam en geest overtuigde Exquis om dit item open te trekken en de lezer te informeren omtrent bergwandelen, nordic walking, de mogelijke gevaren en de bestaande moeilijkheidsgraden. Leerrijk en zeker aan te raden voor diegene die het mooie weer aangrijpen om ermee te starten.

De wijnliefhebbers komen eveneens aan hun trekken want in 'Sommelier' gaat Noë Wesley op zoek naar de grote en kleine wijnen die u kunnen helpen bij uw keuze. In het najaarnummer komt hij terecht bij 3 Italiaanse wijnen: een rode wijn uit Montepulciano en één uit Piëmonte èn een witte wijn uit Soave (wijndepartement Veneto).

Dit alles gekruid met enkele aankondigingen van festiviteiten/activiteiten en een blik op enkele culinaire orden die tevens partner zijn van het magazine, levert een voldaan gevoel op ... om het in restauranttermen te zeggen.

Wie meer wil weten over het magazine kan terecht op www.exquismagazine.be of kan zich een abonnement aanschaffen aan de prijs van € 15 (voor de duur van 12 maanden - magazine 3 x per jaar).
Dit kan door overschrijving op rekening 789-5287876-36.

Wij verwelkomen alvast EXQUIS MAGAZINE als nieuwe partner en houden u uiteraard op de hoogte bij het verschijnen van hetvolgende nummer.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE BOEKENKAST (2)

Deze keer haalde ik uit mijn rijkgevulde boekenkast 4 nieuwe uitgaven die mij op een bijzondere manier hebben bekoord en die zeker een plaats verdienen in de bibliotheel van elke boekenliefhebber:

 Vooreerst selecteerde ik "Dromen over zeeën en rivieren", een roman van Tim Parks wiens schrijfstijl
 heb leren waarderen met één van zijn vorige romans: "Buiten bereik". Deze keer beschrijft de auteur op 
 een subtiele wijze hoe John James zijn ondertussen overleden vader en antropoloog Albert leert begrijpen. 
 Daarvoor gaat hij naar de begrafenis in Delhi en wordt aldaar niet alleen geconfronteerd met het 'denken' 
 van zijn vader, maar ook met de tradities en de levenswijze van de plaatselijke bevolking. Daar waar Parks 
 in zijn vorige roman de vader zich liet terugtrekken op eenzame hoogten om over de relatie met zijn zoon na
 te denken, volgt hij deze keer de ups en downs van een zoon die het niet alleen moeilijk krijgt met de 
 realititeit binnen het gezin, maar ook nog eens zijn relatie in vraag ziet stellen. Een schitterend boek dat je
 niet loslaat en de lezer meeneemt naar een wereld waarin deze zelf op zoek kan gaan naar bepaalde  
 levensbeschouwingen in een niet alledaags kader. Een must voor iedereen die houdt van India en 
 de zoektocht naar een eigen identiteit.


"Dromen over zeeën en rivieren" (Tim Parks) werd uitgebracht door De Arbeiderspers, telt 432 pagina's en kost € 23,95

Spel van de waanzin "Het spel van de waanzin" is een intrigerend boek over de gekte in film en theater waarin de fascinatie van kunstenaars voor de wereld van de psychiatrie in kaart wordt gebracht. Het resultaat is dan ook een pareltje met illustraties van kunstwerken en voorwerpen uit tientallen collecties uit binnen-en buitenland en 5 vlot lezende essays waarin de waanzin vanuit diverse perspectieven wordt benaderd. Het boek omschrijft sowieso al een 'actueel' thema waarin de mens zich nog steeds argwanend draait en keert. We maken onder andere kennis met dadïstische wartaal, de nar met de gele zotskap, de genialiteit en de waanzin en Slachtoffers ders samenleving ... een drama in 6 bedrijven dat op 13 en 14 juni 1925 werd opgevoerd in de Minard-Schouwburg (Gent). Tot 12 april loopt ook nog een gelijknamige tentoonstelling in het museum
Dr. Guislain (Gent) doch hiervoor verwijs ik naar www.museumdrguislain.be

"Het spel van de waanzin" is een uitgave van Roularta Books, bevat 178 pagina's en kost € 30

 Wie houdt van een stevige thriller zit goed met "Ik zag jou" van de Nieuw-Zeelandse auteur Julie Parsons. Ondertussen is ze met haar gein verhuisd naar Dublin (Ierland) en precies in die omgeving speelt zich een bloedstollend verhaal af dat mij twee nachten lang heeft kunnen boeien. Liefde, wraak en verzoening springen als kernwoorden uit het boek en zorgen voor een sfeer die de lezer van bij het begin meetroont. De uitspraak "Ik zag jou" speelt dan ook een bijzondere rol in de opeenhoping van overlijdens waarbij sommigen zich de nodige vragen stellen. Niet in het minst door moeders van overleden dochters die de pas gepensioneerde politieman Michael McLoughlin kunnen overtuigen verder onderzoek te doen naar de doodsoorzaak. Elk hoofdstuk groeit telkens weer naar een hoogtepunt waardoor het voor mij moeilijk was het boek even weg te leggen. Aan het verleden kan niet altijd ontsnapt worden en dat wordt perfect in beeld gebracht door de auteur die met dit boek haar eigen stempel zet in de wereld van de thrillerauteurs. Ik kijk al uit naar haar opvolger ...

"Ik zag jou" (Julie Parsons) is een uitgave van The House of Books, houdt u 336 pagina's in spanning en kost € 17,90.

Eindigen doen we in de culinaire wereld met een zoveelste deel uit "Carnet de cuisine":

Met Piet Huysentruyt als centrale figuur in "Carnet de cuisine" is uitgeverij Lannoo toe aan het zesde deel van deze persoonlijke en succesvolle reeks die Christian Denis, Felix Alen, Geert Van Hecke, Guy Van Cauteren en Pierre Wynants reeds liet voorgaan. Ook deze keer slaagt de auteur erin om een ideale combinatie te maken van hèt levensverhaal van de Piet èn de recepten van zijn vader en moeder. Recepten die Huysentruyt niet alleen op een authentieke wijze naar voren brengt maar deze ook laat vergezellen door een eigentijdse creatie. Aan de hand van talrijke andekdotes en verhalen uit zijn jeugdherinneringen gaat hij dan ook op zoek naar datgene wat hem het meest is bijgebleven en zo maken we bijvoorbeeld kennis met: kalfszwezeriken op mijn communiemenu, vrijdagse stampers, de rituele bouilli, frieten bakken als zijn eerste weekendjob, het nationale gerecht van Congo en zijn oog voor nostalgie. Naast de ouderlijke herinneringen, grasduint Piet ook nog wat in zijn beginjaren als kok met een knipoog naar de Hotelschool Ter Duinen. De ontspannen schrijfstijl van Frank Smedts krijgen nog een meerwaarde door de kleurrijke en indrukwekkende fotografie van Philippe Debeerst. Deze Carnet de cuisine heeft mij alvast de gelegenheid gegeven om de momenteel zeer succesvolle Piet Huysentruyt te zien vanuit een andere invalshoek. En met zo'n vader en moeder kon het niet anders dan lukken ... gastronomie op z'n best. Niet verwonderlijk dat hij met veel goesting leerde koken.

"Carnet de Cuisine - Piet Huysentruyt" is een uitgave van Lannoo (Tielt), telt 176 verrukkelijke pagina's en kost €39,95.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Daele Compagnie viert met "De Zilveren Jubilée"
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ook in 2009 toont de Van Daele Compagnie zich bijzonder actief want in april bezet Lea van Volsem en haar gezelschap
6 dagen de ruimte van Auditorium 61 (Onderbergen 61) voor een komedie in 2 bedrijven die de titel draagt:

"Een Zilveren Jubilée"

Lea Van Volsem zorgde ook deze keer voor het script en de regie terwijl ze zelf ook acteert samen met
Stefaan Callewaert, René De Winne, Ronald Braeckman, Jeaninne Vanhecke, Arsène Versprille, Willy Everaert en Rosette Hagenbosch.

Het stuk wordt gebracht op 4 - 6 - 17 en 18 april om 19.30 uur en op 5 en 19 april om 15.00 uur.

Kaarten kunnen gereserveerd worden via 09/226.29.83 - 0476/64.55.32 of  fc156995@telenet.be
(dagelijks van 10.000 tot 18.00 uur)

Tickets aan € 12 (leden € 11 en kinderen tot 10 jaar gratis)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16de editie is jubileumeditie van 'LA FIESTA DIGNO GARCIA' (24/10)

Op zaterdag 24 oktober gaat in het Okapi Forum te Aalst de zestiende editie van ‘La Fiesta- Digno Garcia para Siempre’ door, het jaarlijkse latino-evenement met artiesten uit binnen-en buitenland die live het beste van zichzelf geven.



 

Deze editie staat in het teken van de vijfentwintigste verjaardag van de dood van Digno Garcia,
die op vier februari 1984 te Geraardsbergen overleed.

 

Daarom willen we er een spetterende avond van maken, met een mix van namen die de voorbije jaren op La Fiesta een uitstekende indruk lieten, plus artiesten uit binnen-en buitenland die nog niet eerder op La Fiesta aantraden.

 

Uiteraard kan u op voor deze unieke Spaanse avond verschillende tickets en  VIP-formules reserveren :

 

-Gewone tickets : 27 €

-Business-seats : 32 €

-Receptie-arrangement 1 (business-seat +pauzesreceptie)  : 60 €

-Receptie-arrangement 2 (openingsreceptie + business-seat + pauzereceptie) : 85 €

-Champagne-arrangement : 150 € (openingsreceptie +   zitplaats aan champagnetafel op het parterre)


Alle info op  www.dignogarcia.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noche de Amor: een waardige opvolger voor Noche de la Pasión
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Tijd voor vernieuwing, verjonging, iets fris en verrassend, dat hebben ze gedacht bij vzw Noche de la Pasión...
20 jaar de ‘Nacht van de Passie’ werd bekroond met een prachtige laatste editie in 2008.
Het meest prestigieuze Latino-feest ooit is dus niet meer en een schitterend hoofdstuk werd afgesloten met een orgelpunt.

 

Maar niet getreurd, want een nieuwe telg is geboren...  Noche de Amor (Nacht van de Liefde) is het nieuwe dansfeest met verschillende dansvloeren voor de Argentijnse Tango (DJ Ben), Salsa (DJ Pacha)en Swing (DJ Ivan Swingtime)...  + een heuse concertzaal waar dans en muziek uit de vier windstreken gebracht worden door o.a. Gori Ka Dance, Move, Mauricio & Yanna van Corazon de Fuego,  Duo Amaretto en surprise acts...


Voor de start van dit nieuwe feest is gekozen voor ‘De Bijloke’ te Gent.  De nieuwe gerenoveerde en bijgebouwde ruimtes en de mooie concertzaal vormen het uitgelezen decor voor dit liefdevolle evenement.

 

Op de feestelijke eerste editie op Paaszaterdag 11 april van 20.00 u tot 03.00 u  kan het publiek zich tegoed doen aan tal van dansvormen, optredens, mobiele acts en aan snacks en aangepaste drankjes...

 

Kom dansen, proeven, kijken, luisteren, ... Laat je zinnen prikkelen en geniet, dat is de boodschap! Liefde in al haar opwindende en onvoorspelbare facetten vormt de rode draad van deze veelbelovende eersteling.

 

Kaarten voor dit unieke feest aan 25 euro per persoon, zijn te bekomen via overschrijving op het rekeningnummer van vzw Noche de la Pasión 001-3138000-29. De tickets worden dan toegestuurd naar het adres van de overschrijving (tot 3 april).

Ook in alle Fnac-Filialen is er de mogelijkheid kaarten te bekomen alsook in de Bar van het Dans- en vormingscentrum  Polariteit (Verkortingstraat 55 te 9040 St Amandsberg)


Aan de kassa betaal je 30 euro (Als er nog kaarten zijn, want het aantal tickets is beperkt ! )

 

Meer info zoals het programma, wegbeschrijving ...: www.nochedeamor.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zit samen met Salim Seghers aan tafel ...

Gezellig eten met je idool kan steeds meer en meer op de vele eetfestijnen die georganiseerd worden.
Salim Seghers is jaarlijks een van de artiesten die met de fans gaat eten.



Dit jaar vindt de eetdag plaats op 22 maart in Zingem.

Vanaf 12uur kan je lekker komen eten en zijn er optredens van Salim en zijn volledig orkest (D´Am@teurkes Colin en Theo, met drummer Rudy). Tussen de maaltijden in is er gelegenheid om te dansen.
Het orkest laat u genieten van hits van vroeger en nu, terwijl Salim zijn eigen repertoire brengt, met zijn grootste hits.

Er is ook een gastoptreden van de Aalterse Jason Bradley.
 
Dit gezellig samenzijn kost 14€/per persoon, kinderen betalen 7€, inclusief optreden, apéritief met warme beenhesp en frietjes. Dit alles gaat door in Zaal Volkskring, Dorpsstraat te Zingem.
Reserveren kan je via de volgend telefoonnummer: 09/384.37.35 (Mireille).

Noteer ook alvast in je agenda 2 augustus (verjaardagsbal) en 30 augustus (fandag), in Het Kempenhof te Balen.
Alle info op www.salimseghers.tk

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bied nu op de "Veel te mooi"-outfit voor Kom Op Tegen Kanker
../news/HPIM3053555.JPG 

Zoals jullie misschien wel hebben gezien op 'De Rode Loper' hebben Erik en Sanne samen met hun dochter Maartje meegewerkt aan de single 'Ik wil jou niet kwijt'
ten voordele van KOM OP TEGEN KANKER.

Nu vrijdag, 13 maart zijn ze samen met de andere artiesten en hun kinderen, die hebben meegezongen, te gast in de grote liveshow van KOM OP TEGEN KANKER.

Erik, Sanne en Maartje hopen met heel hun hart dat de opbrengst van de actie 'Geef de kleintjes een kans' ook dit jaar weer groot zal zijn.

Omdat de strijd tegen deze ziekte hen nauw aan het hart ligt, zullen ze ook voor de eerste keer in bijna 20 jaar
een 'Veel te mooi'-outfit uit 1990 laten veilen.
Meer informatie hierover vind je op de site van boompjesweekendherkdestad.

Grijp je kans! Bied nu en steun 'KOM OP TEGEN KANKER'!

Maar ook op muzikaal vlak valt er wat te melden:

../news/Erik & Sanne.JPG

We hebben er even moeten op wachten maar eindelijk is het moment aangebroken en is de nieuwe single van Erik & Sanne een feit. “’s Nachts komt de herinnering” is de titel van hun gloednieuwe single, tevens de voorbode van een nieuwe album wat later dit jaar zal worden uitgebracht.

De komende weken worden erg druk voor Erik & Sanne.
Op het ‘Schlagerfestival’ in de Ethias Arena, op 3, 4 en 5 april wordt de single “ ’s Nachts komt de herinnering” officieel voorgesteld aan het publiek.

De nieuwe single “ ’s Nachts komt de herinnering” is vanaf nu in de winkel te verkrijgen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Literaire lente in Gentse Bib centraal in april !

De Literaire Lente wil het publiek laten genieten van de literaire voorjaarsoogst.
De Vlaamse uitgeverijen en boekhandels hebben 24 romans uitgekozen die een rijkgeschakeerd overzicht bieden van het nieuwe aanbod. De lijst vormt een boeiende mix van Vlaamse en vertaalde literatuur, bekende auteurs en ontluikend talent.
Bibliotheekgebouw in Gent.


Tijdens de hele maand april staan de 24 titels van de Literaire Lente in de kijker op de afdeling Literatuur (bibliotheek Zuid, 4de verdieping) en in de catalogus.

Voor ‘Zogezegd in Gent’ (Vooruit, vrijdag 3 april) produceert Radio1 rond elk van de 24 boeken een korte sfeerfilm van 4 à 6 minuten, in samenwerking met o.m. studenten van Sint-Lucas Gent.

De filmpjes zullen na 3 april de hele maand in de bibliotheek te zien zijn, ook op de afdeling Literatuur.



Een Gentse auteur

Boek

Met zijn nieuwe roman ‘De leraar’ is schrijver Bart Koubaa de enige Gentse auteur in de lijst van 24 Literaire Lente-titels. Daarom is Bart Koubaa te gast in een extra editie van de Paarse zetel.
Waar: Bibliotheek Zuid, Achilles Musschezaal

Wanneer: op donderdag 2 april 2009 van 12.30 tot 13 uur

Een jeugdboekenfeest

In Gent start de Literaire Lente al op zaterdag 28 maart, met het Feest van de Jeugdboekenweek in de bibliotheek (Zuid).
De bib nodigt alle kinderen uit op leuke activiteiten in verband met fantasie en boeken, onder andere:
- een theatervoorstelling naar een boek van Marc De Bel
- tekenworkshops voor kinderen met gerenommeerde illustratoren
- voorlezen en schminken voor de kleinsten
- en veel meer


Alle activiteiten zijn gratis, voor een aantal is reserveren nodig.
Waar: Bibliotheek Zuid (diverse locaties), Graaf van Vlaanderenplein 40, 9000 Gent

Wanneer: zaterdag 28 maart van 10 tot 17 uur
De folder is in elke bibliotheek verkrijgbaar.




Boeken om naar te kijken
In het kader van het project ‘Boeken om naar te kijken’ (een organisatie van Overleg Kunstbibliotheken Vlaanderen) toont de bibliotheek – als één van de 20 deelnemende Gentse kunst- en erfgoedbibliotheken - een aantal mooie en merkwaardige boeken uit de magazijncollectie.

Waar: Bibliotheek Zuid, verschillende locaties (inkomhal en afdelingen)
Wanneer: zaterdag 21 maart – zaterdag 25 april tijdens de openingsuren

Er zijn tegelijk foto’s van de 20 deelnemende Gentse kunst- en erfgoedbibliotheken te zien.
Waar: Bibliotheek Zuid, inkomhal
Wanneer: dinsdag 31 maart – zaterdag 30 mei

Programmabrochures ‘Literaire Lente in Gent’ zijn te verkrijgen in hoofdbib en filialen.

Informatie

Stedelijke Openbare Bibliotheek, Dienst Communicatie, Graaf van Vlaanderenplein 40, 9000 Gent
tel. 09 266 70 00, fax 09 266 70 49, e-mail bibliotheek.pr@gent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent kondigt een literaire lente aan ...

De Stad Gent presenteert van zaterdag 28 maart tot en met vrijdag 3 april 2009 als proloog naar ‘Zogezegd in Gent’
een tweede editie van de ‘Literaire Lente in Gent'. Het Departement Cultuur bundelt met een aantal Gentse literaire instellingen de krachten voor een programma waarin literatuur, poëzie en lezen centraal staan. Literatuur is voor een stad als Gent een belangrijke schakel in het culturele landschap. De Stad Gent wil de dynamiek rond ‘Zogezegd in Gent’ dan ook aangrijpen om een aantal literaire activiteiten op de voorgrond te plaatsen.
tn_affiche-literaire-lente-in-gent.jpg

Het resultaat is een literair stadsfestival dat een veelheid aan tentoonstellingen, lezingen, wandelingen, performances en andere activiteiten aanbiedt. Dit jaar is er extra aandacht besteed aan poëzie. Zo worden in samenwerking met de Universiteit Gent acht actuele Vlaamse dichters samengebracht om voor te lezen uit eigen werk, met onder andere Miriam Van hee en Leonard Nolens. Er wordt ook samengewerkt met KriKri vzw die onder andere tentoonstellingen en performances rond klankpoëzie en visuele poëzie aanbiedt. De KANTL (Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde) stelt haar deuren open voor verschillende activiteiten.

De stedelijke hoofdbibliotheek aan het Zuid geeft op zaterdag 28 maart het startschot van de Literaire Lente in Gent editie 2009, met het ‘FEEST in de hoofdbib’ in het kader van de Jeugdboekenweek.

De daaropvolgende dagen is er een gevarieerd programma, met aandacht voor muziek en woord, hedendaagse poëzie, de kunst der vertaling en onze eigen grote meester en Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck. De verschillende activiteiten vinden plaats op historische toplocaties in het centrum van Gent, het Hotel d’Hane-Steenhuyse, het stadhuis, de Lakenhalle en de KANTL (Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde).

Zo vindt op maandag 30 maart om 20 uur in de Lakenhalle van het belfort het programma ‘Zeven’ plaats. Joseph Haydn schreef zeven muzikale meditaties over de zeven laatste woorden van Jezus aan het kruis. Zeven teksten van hedendaagse auteurs nemen die uitspraken als aanknopingspunt en wisselen af met muziek van het Ensor Strijkkwartet. De teksten worden gelezen door jonge mensen, die een opleiding declamatie volgen. De toegang is gratis.

Op dinsdag 31 maart om 20 uur vindt in de Pacificatiezaal van het stadhuis, onder de noemer ‘De dag van heden is het grootste wonder’, een heel bijzonder evenement plaats. Acht actuele Vlaamse dichters lezen die avond uit eigen werk: Benno Barnard, Eva Cox, Peter Holvoet-Hanssen, Miriam Van hee, Roland Jooris, Roger de Neef, Leonard Nolens en Mark van Tongele. Middenin zit nog een extra verrassing: een optreden van Laura Verlinden (De smaak van De Keyser, Loft, Ben X), gitarist-dichter Joris Vercammen en dichter Peter Holvoet-Hanssen. De toegang is gratis.

Op donderdag 2 april om 12.30 uur biedt de Openbare Bibliotheek aan het Zuid een extra editie aan van de bekende Paarse-Zetellezingen. In deze extra editie wordt Bart Koubaa geïnterviewd door Griet Pauwels. De toegang is gratis.

Pers

Dit is slechts een greep uit het aanbod van de Literaire Lente in Gent.
Het volledige programma is te bekijken op de website www.circagent.be.
Voor info over het programma kan men ook terecht bij Gentinfo, tel. 09 210 10 10
(van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur).

De Literaire Lente is de proloog van ‘Zogezegd in Gent’ met Dimitri Verhulst als curator.
 'Zogezegd in Gent' gaat door in de Vooruit op vrijdag 3 april 2009 vanaf 20 uur.

Reageer (0)

11-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jenny Tanghe en Moeder Cente overleden



In Gent is actrice Jenny Tanghe, beter bekend als ‘Moeder Cent’ vandaag overleden. De actrice overleed aan de gevolgen van kanker. Jenny Tanghe, verwierf bekendheid door haar beklijvende rollen als moeder Cent in “Wij, Heren van Zichem” en Jenny Vanjes in “De Collega's”. De Vlaamse actrice bereikte de leeftijd van 82 jaar.


De Vlaamse actrice werd geboren op 15 september 1926 in het Henegouwse Manage bij La Louvière en groeide op in Oostende. Na een humanioraopleiding volgde ze dramatische kunst bij Studio Herman Teirlinck in Antwerpen en het Koninklijk Muziekconservatorium in Gent.
Een van de laatste tv-rollen die ze speelde was Georgette De Tremmerie - Verreth, de moeder van DDT in de ‘Eén’-serie “FC De Kampioenen”.


Een monument bang van de dood!

Jenny Tanghe was een theatermonument. Ze was nog een actrice van den ouden stempel, zo ene die nu nog maar zelden te vinden is. De Vlaamse actrice speelde ook tal van gastrollen op de commerciële zender Vtm. Zo was ze ondermeer te zien als Madame Hortense in Hallo België, als Permentier in Wittekerke, als mevrouw Daelmans in Verschoten & Zoon en als Mathilde De Langhe in de politieserie Aspe.

Daarnaast zag je haar ook geregeld in het sketchprogramma “Grappa” naast o.a. Geert Hunaerts, Veerle Dejonghe, Fred Van Kuyck, Arnold Willems, Peter Bulckaen en Bob Van der Veken. Ook in Twee straten verder waar Jenny de rol van ‘non’ vertolkte, schitterde ze naast Carry Goosens en Jan Van Dyke. Kortom: een theater- en televisiemonument met een rijkgevulde carrière van meer dan 65 jaar om ‘U’ tegen te zeggen.

In een eerder opgenomen interview met acteur Jo De Meyere o.a. bekend van zijn rol als commissaris in de politieserie ‘Flikken’, bekende Jenny Tanghe dat zij niet gelooft in God. “Ik denk dat God niet bestaat. Volgens mij was God een anarchist, hij was volgens mij getrouwd met Maria Magdalena en hij heeft volgens mij tegen te veel mensen hun schenen gestampt, vandaar dat ze hem weg wilden en plotseling was ie foetsie! Maar ik geef toe, ik ben bang van de dood en bang om te sterven!”, vertelde de actrice aan haar collega en boezemvriend Jo De Meyere eerder. Copyright Stijn Brouns


Een moeilijke tante!

Jenny Tanghe speelde ook in verschillende theatergezelschappen: o.a. het Raamtheater en het Mechels Miniatuur Theater om er maar enkele te noemen. Ze stond ook bekend als iemand die altijd ongezouten haar mening zei, een……‘een moeilijke tante’!
“Och, ik zie dat anders. Ik wist gewoon wat ik wou en dat mocht ook wel als je zolang in de stiel zat zoals ik. Als ik destijds aan een regisseur wat meer uitleg vroeg over een bepaalde scène en die zei dan: doe maar wat, dan kreeg ik het op mijn heupen hé”, liet ze zich vorig jaar tijdens haar huldeviering in Oostende nog ontvallen.”
Ook voor collega’s was de Vlaamse actrice niet altijd mals! In een ver verleden zei Tanghe eens dat er bij de cast van Familie, maar twee echte acteurs zaten: Karel Deruwe en Guido Horckmans. “Bij de toenmalige regisseur van Familie (Ronny Waterschoot) schoot die uitspraak in het verkeerde keelgat. Ronny was laaiend op mij”, bekende Jenny tijdens haar huldeviering vorig jaar in het Oostends Kursaal. “Ik ben een veeleisend iemand en streef de perfectie na, dus eis ik dat ook van collega’s met wie ik samenwerk”, liet ze vorig jaar ook nog noteren.

Jenny Tanghe woonde al geruime tijd in Sint-Katelijne-Waver met haar vriend Antoine, met wie ze al 30 jaar lief en leed deelde en in 2003 in het huwelijksbootje stapte. Datzelfde jaar kroop ze voor de gelegenheid ook nog één keer opnieuw in haar eerste televisierol voor de monoloog 'Moeder Cent Malcontent'. Het betekende haar afscheid op het theater.


Uitvaart in alle intimiteit.
Op uitdrukkelijk verzoek van de familie zal de uitvaartdienst in strikte intimiteit plaatsvinden.

Tekst: Eric Vanhooren
Met dank aan www.zangtalent.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs