Telkens weer streeft www.plietsplets.be ernaar om de vele bezoekers van deze webstek te informeren over nieuwigheden uit de wereld van gastronomie, toerisme, ontspanning, literatuur en nog zoveel meer. Het is dan ook de betrachting om een beeld te schetsen van datgene wat momenteel als aanbod op de markt aanwezig is en hiervoor kunnen wij regelmatig beroep doen op enkele partners die u trouwens terug vindt in de rechterkolom op de webstek.
In de categorie GASTRONOMIE wil ik u vandaag laten kennis maken met een magazine dat zich drie keer per jaar richt naar de culinaire avonturier, levensgenieter, kookamateur, reiziger, wijnliefhebber en zakenman/vrouw: EXQUIS MAGAZINE. Manager èn hoofdredacteur Jef Peeters ging graag op onze vraag in om het magazine via deze weg voor te stellen en stuurde dan ook onmiddellijk het laatste nummer op waardoor ook u vanaf nu deelgenoot kan worden van het magazine.
En het mag gezegd: Exquis Magazine overtuigt met de kwalitatieve uitgave waarin niet alleen plaats wordt gemaakt voor boeiende onderwerpen maar waarin ook de kleurrijke fotografie een grote inbreng heeft. Ondertussen zijn ze met het najaarnummer 2008 toe aan het 35ste nummer en hierin ontdekken wij via enkele hoofdaccenten interessante informatie terug die een aanzet geeft tot verdere ontdekking.
Zo neemt de redactie ons mee naar enkele gastronomische restaurants zoals Le Fox (De Panne), De Eetkamer (Sint-Niklaas) en Zomerlust (Axel) waarbij telkens verhaal wordt gedaan van de historiek van het restaurant en uitbaters, een melding wordt gemaakt van de aanwezigheid in de culinaire 'Michelin'-bijbel èn het magazine een eigen uitgesproken mening geeft. Wie houdt van reizen vindt dan weer zijn gading bij de citytrips alwaar deze keer de schijnwerpers worden gericht op de shoppingsmogelijkheden en de natuur in De Panne en men op zoek gaat naar de Grasmarkt in Brussel. Op toeristisch vlak worden we verder verwend met reportages over Kronplatz en de vallei van de Tarn (Frankrijk).
Uiteraard mogen ook recepten niet ontbreken: wilde zeebaars met prei en boteraardappeltjes bijvoorbeeld. Of een blik op Chocopolis alwaar de Belgian Chocolates de weg vinden naar de vele toeristen. Wie trouwens het één en ander wil weten over Heston Blumenthal, Gordon Ramsay, Ferran Adria Acosta, Jamie Trevor Oliver of Paul Bocuse krijgt dit door Exquis opgediend via enkele pagina's 'beroemde en beruchte koks'. Leuke weetjes ...
Dat wandelen goed is voor lichaam en geest overtuigde Exquis om dit item open te trekken en de lezer te informeren omtrent bergwandelen, nordic walking, de mogelijke gevaren en de bestaande moeilijkheidsgraden. Leerrijk en zeker aan te raden voor diegene die het mooie weer aangrijpen om ermee te starten.
De wijnliefhebbers komen eveneens aan hun trekken want in 'Sommelier' gaat Noë Wesley op zoek naar de grote en kleine wijnen die u kunnen helpen bij uw keuze. In het najaarnummer komt hij terecht bij 3 Italiaanse wijnen: een rode wijn uit Montepulciano en één uit Piëmonte èn een witte wijn uit Soave (wijndepartement Veneto).
Dit alles gekruid met enkele aankondigingen van festiviteiten/activiteiten en een blik op enkele culinaire orden die tevens partner zijn van het magazine, levert een voldaan gevoel op ... om het in restauranttermen te zeggen.
Wie meer wil weten over het magazine kan terecht op www.exquismagazine.be of kan zich een abonnement aanschaffen aan de prijs van 15 (voor de duur van 12 maanden - magazine 3 x per jaar). Dit kan door overschrijving op rekening 789-5287876-36.
Wij verwelkomen alvast EXQUIS MAGAZINE als nieuwe partner en houden u uiteraard op de hoogte bij het verschijnen van hetvolgende nummer.
|