geplande wedstrijden 2018:

5 mei Verlaine 11 Km (Hesbignon)

12 mei Mielen 11 Km (Hesbignon)

16 mei Tienen (estafetteChallenge)

20 mei BilzenRun (21.1 km)

27 mei Wellen 10 Km (Victorscup) 

3 Jun Hermalle 14 Km (Condrusien)

10 Jun Fallais 14 Km (Hesbignon)

15 Jun Landen (estafetteChallenge)

16 Jun Tongeren 10 Km (Victorscup)

23 Jun Wanzoul 10 Km (Hesbignon)

 

 


Gelopen Km's 
Maand Km's 2016
Km's
2017
Km's 2018
Januari 228 195 209
Februari 210 170 199
Maart 278 252 237
April 248 245 242
Mei 223 268
Juni 225 194
Juli 208 197
Augustus 255 269
September 206 214
Oktober 235
221
November 247
195
December 249 186
Totaal 2800 2608
Foto
Inhoud blog
 • Jogging de Couthuin
 • 1/2 Marathon Circuit de Francorchamps & La WACremmienne
 • De stilte doorbreken ...
 • Jogging de St Martin, Thisnes, 12.5 km Hesbignon
 • Jogging de Wanzoul - Hesbignon - 10.4 km
 • Great Breweries 25 Km
 • Jogging Vyle Tharoul, Condruzien, 10 miles
 • Jogging de l'Etoile Faimes (Borlez), 11.25 km
 • Jogging de Couthuin - 12 km - Challenge Hesbignon
 • Jogging de Mielen, 11.3 km, Challenge Hesbignon
  Zoeken in blog

  smol01

  12-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Estafetteloop Tongeren (vrijdag) - Jogging de la cote des ânes Oleye (zondag)
  Vorig weekend stonden er 2 wedstrijdjes om mijn agenda : de estafetteloop te Tongeren en de Ezelsjogging te Oleye. Hier met wat vertraging een kort relaas van beide wedstrijden.

  Vrijdag 8 april Estafetteloop Tongeren

  Afgelopen vrijdag trokken we met de Speelhofrunners richting Tongeren, waar onze Tongerse vrienden hun 4e Estafetteloop organiseerden. Hun deelnemers aantallen gaan ieder jaar in stijgende lijn en dit jaar mochten ze 100 inschrijvingen noteren een uitverkocht huis dus, bravo de Estafettewedstrijden zitten duidelijk in de lift, maar we zitten toch werkelijk aan onze limiet met 100 teams.
  Zoals steeds loop ik de Estafette-wedstrijden samen met Stefan, ook onze dames vormen een vast koppel. Voor beiden was het doel de prestaties van vorig jaar (14.2 en 9.8 km) te verbeteren. 
  Het parcours was hetzelfde als dat van vorig jaar bleek tijdens de opwarming, geen supersnel parcours, want enkele bochten en wat korte stroken onverhard zorgen ervoor dat het tempo regelmatig terug opgetrokken moet worden.
  Stefan ging van start en zette meteen de toon met 3.54 voor de 1e kilometer. Mijn 1e kilometer ging in 4'10 en deze tijden kan ik constant blijven draaien. Stefan moest bij zijn 2e en 3e kilometer effe bekomen van zijn te snelle start, maar kon vanaf zijn vierde rondje ook rondjes draaien net onder de 4'10 / km. Zo wisten we na 60 minuten af te klokken op 14.425 meter of een verbetering van 225 meter, hiermee konden we leven en dit leverden ons zelfs een onverhoopte podiumplaats op in onze leeftijdscategorie. 
  Maar de sterkste prestatie kwam van de dames, die afklokten op 10870 meter, een verbetering met meer dan één kilometer. Afhankelijk van het parcours, moet er voor hen een 11 km inzitten ofwel te Tienen, maar zeker in Alken. 
  Achteraf werd er nog gezellig nagekaart met de overige Speelhofrunners en andere Estafette vrienden !!

  Een mooie filmpje van deze wedstrijd is terug te vinden op de website van Willy Cortleven (www.groetum.be)

  Jogging de la cote des anês te Oleye, 10.8 km - Challenge Hesbignon

  Na wat losgezwommen te hebben op zaterdagochtend, stond op zondagochtend de 2e wedstrijd van het weekend op de kalender. De Ezelsjogging te Oleye, een dorpje behorend te Waremme, vlak over de grens. Alle Speelhofrunners (David, Martine, Stefan, Marie-Anne, Richard en Peter) kozen voor deze wedstrijd al stond ook de Loonse Jogging in de namiddag op de kalender. Ook Roland trok nog eens mee naar een Hesbignon wedstrijd net als Serge, die kennis maakte met de Waalse wedstrijdjes.
  De Ezelsjogging is trouwens de enige wedstrijd die ik sedert ik deelneem aan wedstrijden ieder jaar heb gelopen. Vroeger was het 13.8 km, nu telt de wedstrijd nog 10.8 km en passeren we net de Vlaamse grens met Rukkelingen. 
  Het parcours kent dus bij mij 10e deelnamen geen geheimen meer, al hadden de organisatoren voor een kleine aanpassing gezorgd, nadat we rond km punt 3 over een privé domein door een plantage werden gestuurd, een mooie passage overigens (zie foto). 
  De benen voelden trouwens zeker bij de start nog vrij vermoeid aan van de Estafetteloop. Ik moest al snel enkele lopers die ik steevast voor bleef de afgelopen wedstrijden laten gaan, o.a. Jules, maar hij is dan normaal ook iets sterker dan mezelf.
  Ik besloot mijn eigen wedstrijd dan maar te lopen en niet te kijken naar de concurrentie. Gedurende gans de wedstrijd liep ik in de buurt van Richard. Bij de klim op de "ezelshelling" waar trouwens geen ezels meer te bespeuren vallen, buiten de lopers zelf :) leek hij van me weg te lopen, maar in de hierna volgende kilometers richting finish kon ik toch terug aansluiten bij Richard. Maar jammer genoeg kende hij een val vlak voor de finish waardoor hij net achter me eindigde. Ook Roland bleek aan de finish nog kort achter me te zitten, hij is dus bezig aan een stevige come-back .... die lange mid-week trainingen renderen precies ;) ... mijn tijd bij de finish 50'10 voor 10.8 km ofwel 4'38/km gemiddeld. Door deze prestatie klim ik in de voorlopige tussenstand in het klassement bij de V1 naar de 5e plaats, toch maar effe van genieten :) . Martine eindigde, bijna traditie aan het worden trouwens, als 1e senior dame, in de kortere wedstrijden, en lijkt zonder blessure af te stevenen op winst in het klassement bij de dames. 

  Volgende wedstrijd : Haspengouw Challenge, Linter Loopt, 12 km op zaterdag 16 april

  De dames bij het einde van hun Estafetteloop  Estafetteloop Tongeren, passage in het park de Motten


  Estafette partner "Apo" Stefan


  De nieuwe passage tijdens de Ezelsjogging te Oleye (photo Louis Marechal)


  Finish Oleye (photo Albert & Nadine) 

  12-04-2016 om 20:16 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging Eoliennes te Warnant Dreye - Hesbignon
  Samen met Martine, Marie-Anne, David en Stefan trokken we gisterenavond richting Warnant waar wedstrijd 3 van den Hesbignon op de kalender stond. Na de relatief  vlakke wedstrijd te Fernelmont en Berloz, kregen we gisteren voor de eerste keer een echte Hesbignon parcours voorgeschoteld. Het aangekondigde warmere weer bleef gedeeltelijk uit en dus vonden we aangename weersomstandigheden terug in Warnant, waardoor  de meerderheid voor de eerste maal in korte mouwen en korte broek aan de start verscheen dus ook de Speelhofrunners :) 
  Iedereen koos voor de lange afstand behalve Martine, die  in de Hesbignon voor de korte wedstrijden kiest,  aangezien ze hier uitzicht heeft op winst, zowel in de dagwedstrijd als in het eindklassement. Gisteren keerde ze alvast met de eerste plaats terug richting Wellen.
  De 11.65 km was ongeveer hetzelfde parcours als vorig jaar, dus wist ik ongeveer wat me te wachten stond. Na een relatief makkelijk aanvangsfase van 3 km,waar de km tijden steeds op 4'26 uitkwamen kregen we km 4 de eerste stevige klim voorgeschoteld, met stijgingspercentages tot 11 %, de ganse klim na net geen kilometer in beslag, en voor het eerst sedert lang ging de km-tijd nog eens flink boven de 5' .... en het zou niet de laatste kilometer zijn boven de 5'/km. In het middenstuk konden we het tempo terug wat omhoog krikken maar enkele stevige korte hellingen zorgden er steeds voor dat je nooit echt in je tempo kon komen. Maar uit ervaring wist ik dat het ergste stuk nog moest komen. Op km 8 draaiden we linksaf richting Warnant bos, waar ons een stevige klim wachtte met opnieuw stijgingspercentages boven de 10 %. Alsof dat nog niet genoeg afzien was, ging het vlak na de steile klim nog wat vals plat verder in diepe modder waar het zoeken was naar een beloopbaar strookje .... hier was het effe zwaar afzien en dus gingen de km tijden op 8, 9 en 10 opnieuw boven de 5' grens .... erna nog effe doorbijten op het onverharde om vervolgens in grotendeels dalende lijn met zware modder aan de schoenen richting finish te sloffen. Zo bereikte ik na 11.65 km de finish in 56'15 ofwel 4'50/km gemiddeld. Meteen de eerste wedstrijd in 2016 waar ik bij de finish niet echt tevreden was van het behaalde resultaat. 
  Gelukkig werd dit grotendeels goed gemaakt met de fles St Bernardus Abt 12 (1.5 l) die ik won bij de tombola. Ook Stefan mocht pronken met een meter stevige biertjes als prijs bij de tombola en David kan zijn Frans wat bijschaven met een Franstalig stripverhaal. Enfin we hebben weer wat drank voor de Speelhofrunners vergaderingen :) 

  Volgende wedstrijden : vrijdag 8 april Estafetteloop te Tongeren en zondag 10 april "Ezelsjogging" te Oleye. 

  03-04-2016 om 21:39 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijverrun Bolderberg - Haspengouw Challenge 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Afgelopen weekend stond de start van de Haspengouw Challenge op de loopkalender. Traditioneel is dit de mooie Vijverrun te Bolderberg. Voor de rest hebben we met de Haspengouw Challenge intussen een haat - liefde verhouding opgebouwd. Enerzijds trek ik er niet graag naartoe door de vele saaie parcours langs de andere kant is het toch steeds leuke om de vele loopvrienden eens terug te ontmoeten, maar mijn voorkeur blijft toch uitgaan naar de Waalse wedstrijdjes. Hierdoor zal het eindklassement in de HC er dit jaar wellicht niet inzitten, wat niet wegneemt dat ik nog wel eens terug te vinden zal zijn tijdens andere HC wedstrijden (Linter, Tongeren, Wellen, Alken ....).

  Een eerder beperkte delegatie van de Speelhofrunners aan de start te Bolderberg op zondag. Marie-Anne, David, Stefan en ikzelf voor de 11.7 km en Martine voor de 5 km. De dagen voorafgaand had ik veel last aan de onderrug wat me zelfs noopte tot een extra sessie kiné op zaterdag waardoor dank aan mijn kiné :). Ik koos voor een wat langere opwarming (2.5 km) maar voelde toen al dat ik niet over alle kracht in de benen kon beschikken. Toch koos ik ervoor om vrij vooraan te starten wat meteen een snelle openingskilometer opleverde. Maar na deze vrij vlakke kilometer, werden we al snel over de onverharde kronkelende paadjes in het plaatselijke bos gestuurd. Het tempo kreeg een stevige tik maar het gevoel was vrij goed. De mensen rondom mij had ik verwacht dus het niveau was ok. Halfweg kregen we eventjes een geasfalteerde strook voor de voeten en het tempo kon dus terug omhoog. Maar een kilometer later draaiden we terug het bos in en nu waren de paadjes moeilijker beloopbaar. Het was bij momenten zoeken naar een goed beloopbaar pad. Dit was niet meteen ideaal voor de rug. En uit ervaring wist ik dat de moeilijkste passage nog moest komen. Vanaf km 9 kregen we een schuine graskant voorgeschoteld om vervolgens het losse zand ingestuurd te worden. Hier begint tevens de laatste klim richting kluisberg. Het was harken om boven te komen en vlak na de top denderde Fonz Kerremans me voorbij. Ik probeerde aan te haken in de hieropvolgende afdaling maar dat bleek niet haalbaar en ik besloot geen risico's te nemen. Zo liep ik tevreden richting finish na 53'45 voor de 11.7 km en kon net maatje Stefan voorblijven die nauwelijks een 10-tal na me de finish wist te bereiken, hij had dus een heel goede wedstrijd gelopen. Achteraf nog wat bijgepraat het enkele collega's die zich waagden aan de 33 of de 50 km tocht vooraleer richting douche te trekken.

  Volgende wedstrijd : zaterdag 2 april Warnant, Hesbignon, 11 km.  22-03-2016 om 13:00 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging Héron en Jogging de Berloz - druk weekend
  Afgelopen weekend deelgenomen aan 2 wedstrijden. Normaal beperken we ons tot 1 wedstrijd per weekend, en zeker geen 2 dagen na elkaar, maar afgelopen weekend stond er zowel een wedstrijd van Cours la Province (Héron op zaterdag) en van Hesbignon (Berloz op zondag) op de kalender en was het moeilijk kiezen. Dan maar voor beiden gekozen. Hierbij een kort verslag van beide wedstrijdjes.

  Jogging HERON - Cours la Province - 11 km
  Zaterdag trokken we dus met een beperkte delegatie (Stefan, Marie-Anne, Gilbert en ikzelf) richting Héron. Ik had hier 2 jaar geleden nog eens gelopen en had dus wat beperkte parcours kennis. Niet extreem zwaar naar Waalse normen maar vlak kunnen we deze wedstrijd toch ook niet meteen noemen. Neem daar nog eens de pittige  wind bij (4 Bft) die het gevoel van de stralende zon meteen deed verdwijnen en dan weet je dat het een pittige opdracht zou gaan worden. Normaal was het de bedoeling van deze wedstrijd op ralenti af te leggen :) maar éénmaal die nummer op je trui .... tja dan wordt het een moeilijke opdracht om het rustig aan te doen.
  Vanaf de start van de wedstrijd open veld en wind op kop, meteen stevige kost dus en steeds vals plat omhoog. Ik vertrok niet al te snel en was in het gezelschap van Stefan. Na een 2-tal kilometer moest ik zelfs een gaatje laten om mijn estafette-vriend, en dat gaatje werd steeds wat groter. Richting bevoorrading aan km 5, kregen we opnieuw een lange rechte strook voorgeschoteld. Bij aanvang van deze  strook bedroeg mijn achterstand ongeveer een 25-tal secondjes. Naar het einde van de strook +- 1 km was deze teruggebracht tot een handvol seconden. Maar ik was blijkbaar wat diep gegaan en in de eerst volgende strook met een stevige afdaling erin, kon Stefan de kloof opnieuw wat uitdiepen. Maar gelukkig kregen we nu een langere hellende strook waar ik momenteel nog wat sterker in ben als Apo, te wijten aan de vele trainingskilometers die ik meer kan lopen als hem. Op deze strook wist ik hem definitief bij te benen, en kon ik meteen een klein kloofje slaan. Even getwijfeld om samen richting finish te lopen, maar de wedstrijdgeest was effe te groot :) . Maar veel voorsprong kon ik niet meer nemen en zo wist ik met een kleine 50 meter voorsprong de finish te bereiken in 50'34 voor 11 km of 4'37/km gemiddeld, goed voor een 29e plaats op 130 deelnemers. Met dit resultaat kon ik leven, en was onmiddellijk benieuwd wat dit zou geven voor de benen de volgende dag.

  Jogging de BERLOZ - Challenge Hesbignon - 11 km
  Zondagochtend trokken we (de ploeg van zaterdag aangevuld met David, Martine & Lutgarde) dus naar Berloz, nauwelijks over de grens, hometown van collega loper Kristof. Hij had me het parcours mooi beschreven en ik wist dus perfect waaraan me te verwachten. Opnieuw naar Waalse normen een niet echt moeilijk parcours, maar toch geaccidenteerd genoeg om verschillen te maken. En opnieuw stond er een stevige wind (3 à 4 Bft) die het opnieuw koud deed aanvoelen. Na een korte opwarming, 1 km, voelden de benen niet echt slecht aan, maar ook niet supergoed na de wedstrijd van de dag ervoor. 
  Enfin we zouden ervoor gaan, en wel zien waar het schip zou stranden. Na enkele honderden meters kwam ik in het gezelschap van Marc Geyskens en dat zou zo blijven tot aan de finish. Na een goeie kilometer pikten we Martine op, die voor de korte afstand ging, en zij bleef tot aan de splitsing mooi in ons spoor en liep zo naar een mooie 2e plaats bij de dames in de korte wedstrijd. Voor mezelf was het vandaag vooral op karakter overleven. Marc gaf enkele malen aan tegen de limiet aan te lopen, maar dat was ook voor mezelf het geval maar dat gaf ik niet aan. Vooral de onverharde passage rond kilometerpunt 6 deed pijn aan de benen, en zeker de gladde modderpassage deed het tempo wat stokken. Gelukkig konden we op het asfalt het tempo terug opkrikken. Door de info van Kristof wist ik dat de zwaarste passage nu kwam. Een klim over de brug van de autostrade, gevolgd door een lange strook rechtdoor vals plat tegen de wind in. Hier was het tegen zeg maar over de limiet gaan. Gelukkig draaiden we op het einde van de weg naar rechts en ging het nu in dalende lijn richting finish. En net als gisteren werd opnieuw de finish na 11 km overschreden in 50:33 dus opnieuw 4'36/km gemiddeld. Meer dan tevreden met dit resultaat en toch een beetje fier dat ik dit 2 opeenvolgende dagen wist te presteren, al is dit zeker niet om wekelijks te doen :)

  Volgende wedstrijd : zondag 20 maart, Vijverrun, 12 km, HaspengouwChallenge

  Samen met Marc & Martine op pad na ongeveer 4 km met Dimi op de achtergrond


  Samen over de finish met Marc Geyskens

  14-03-2016 om 20:32 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  07-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start Challenge Hesbignon 2016 - Fernelmont
  Gisteren stond dus de start van de Challenge Hesbignon op de kalender. Aan deze Challenge neem ik al voor het 9e opeenvolgende jaar deel. Eind vorig jaar even getwijfeld om dit jaar over te schakelen naar Challenge Condruzien, maar gezien vele wedstrijden hier op vrijdagavond doorgaan ligt deze nogal moeilijk. Dus stonden we gisteren aan de start te Fernelmont voor de opener van "den Hesbignon". En eigenlijk blij weer aan de start te staan eigenlijk. Want buiten onze talrijke delegatie van de Speelhofrunners (Peter, Stefan, Marie-Anne, Richard, Gilbert, David en ikzelf) waren er ook weeral talrijke loopvrienden te begroeten vooraf en achteraf. 
  De openingswedstrijd is één van de makkelijkere uit de reeks. Naar Waalse normen zo goed als vlak, met als  zwaarste stroken, de bijna 2 kilometer lange strook onverhard, licht omhoog lopend, tussen kilometer 1 en 3 en de 2 klimmetjes over de brug van de autostrade en de grasstrook rond kilometer 5. Voor de rest veeleer lange rechte wegen in open veld waar vooral de wind je parten kan spelen.
  Tijdens de rit richting Fernelmont nog eens snel gekeken wat de tijd was van vorig jaar (52'50), deze was dus een goeie richttijd. Ik had niet meteen het doel deze te verbeteren want de omstandigheden waren niet echt ideaal. Amper een 3-tal graden 'warm' met een stevige wind en wat gedruppel, niet meteen ideaal loopweer te noemen. Neem daar ook nog bij dat ik een 3-4 kg zwaarder sta dan vorig jaar op dit moment dan wordt beter doen moeilijk. 
  Maar  we zouden wel zien waar het schip zou stranden en zoals elke week gingen we er van bij de start  vol tegenaan. De eerste kilometer ging vrij vlot, maar tijdens de strook onverhard, ging het al onmiddellijk moeizamer. Ik werd gepasseerd door Albert, Laurent en Richard en kon bij geen van hun ook maar even aanklampen. Gelukkig kon ik even later in een groepje wat terug recupereren en zo wist ik even later tijdens de klim op de brug over de autostrade in eerste instantie Laurent bij te halen en even later ook Mark Geyskens te passeren, toch iemand die vorig jaar tijdens Hesbignon wedstrijden telkens voor me wist te finishen. Ook Jules had ik ieder moment verwacht, maar hij bleek gisteren niet over zijn beste benen te beschikken. Ik ging verder op mijn eigen tempo al werd het tijdens kilometer 7 en 8 met de wind op kop toch even moeilijk. Gelukkig had ik de nodige parcourskennis en wist ik dat de laatste 2 kilometers grotendeels in dalende lijn waren. Op karakter dus de laatste zwaardere strook proberen te overleven, 2e maal de brug over de autostrade,  om dan even later in dalende lijn richting finish proberen te versnellen. En zo wist ik na 11.45 km de finish lijn te overschrijden in 52'52 (4'37/km gemiddeld) ofwel amper 2 secondjes trager dan vorig jaar. Meer dan tevreden met dit resultaat. Gezien de stevige concurrentie waren er dit maal geen podiumplaatsen voor de  Speelhofrunners of andere Vlaamse vrienden. Wel op het podium bij de V3 op de 2e plaats en dik verdiend Albert Vandensavel die al  goed in vorm zit. 

  Volgende wedstrijd : Challenge Hesbignon, zondag 13 maart te Berloz (11 km)
  07-03-2016 om 21:04 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La promenade de Geer - Cours la Province - 10.3 km
  Gisteren trokken we dus met 6 Speelhofrunners (Marie-Anne, Martine, Stefan, David, Gilbert en ikzelf) richting Geer, waar alweer een wedstrijd van de ClaP op de kalender stond. De organisatoren hadden gekozen voor een nieuwe start en finish plaats t.o.v. de voorbije jaren. Voor de rest bleef het parcours grotendeels ongewijzigd. Vooral voor en na de wedstrijd was deze plaats veel leuker, met een leuke kantine trouwens met veel lekkere bieren :)
  Geer staat garant voor een mooi en aantrekkelijk parcours met een mooie passage door een soort natuurdomein, met zowel een verharde als een onverharde passage. 2 afstanden op het programma, 5.2 en 10.3 km. Enkel Martine ging voor de korte afstand, met winstkansen was dit en logische keuze. Als het mogelijk was zouden Stefan of ik haar proberen te hazen :) 
  Er stond een vrij stevige ijzige wind die zeker zijn rol zou gaan spelen tijdens de wedstrijd.
  Iets na 10u30 werden we toch alweer met een talrijke bende op pad gestuurd. Martine nam een blitz start en was een stuk sneller dan Stefan en mezelf weg. Het zou duren tot bijna km 2 voor ik haar kon bijbenen. Ik maande haar aan om achter me plaats te vatten en zo uit de wind te zitten. Eén dame liet op dat moment een 25-tal meter voor ons uit, we dachten dat ze voor de 10 km ging, maar voor alle zekerheid liepen we toch maar het gaatje dicht. Ik nam Martine tot aan de splitsing op speeltouw, waar ze bijna de verkeerde richting nam. Gelukkig was haar voorsprong vrij groot en kon ze met gemak de overwinning binnen halen met een mooi gemiddelde van 4'30. Ikzelf moest nu toch  effe bekomen van de geleverde inspanning en op de langere strook vals plat kreeg ik het effe moeilijk. Toen ik er na 7 km terug wat doorkwam kregen we de wind stevig op kop en volgde de moeilijkere stroken ( bergop, onverhard, modder) zich snel op, mijn tempo kreeg opnieuw een stevige tik). Gelukkig kon ik me op het einde in een groepje mengen en zo richting eindstreep lopen. Uiteindelijk de 10.3 km volbracht in 47'10 ofwel 4'35/km gemiddeld. Al bij al zeer tevreden met mijn eigen resultaat, maar ook tevreden dat we een bijdrage konden leveren aan Martine haar winst. Gilbert, Stefan en Marie-Anne haalden ondanks een zware avond toch nog allen mooie resultaten. David bleek niet zo tevreden met zijn geleverde prestatie al mocht zijn tijd er ook zijn. 
  Achteraf nog genoten van een lekker biertje vooraleer de prijsuitreiking aanvatte. Martine was tevreden met de bierkorf en Stefan wist zowaar nog een grotere bierkorf in de wacht te slepen met de tombola :) en zo keerden we dus allen gelukkig huiswaarts.

  Volgende wedstrijd : zondag 6 maart, opening Challenge Hesbignon te Fernelmont (de echte start van het seizoen dixit Apo)


  29-02-2016 om 18:55 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Jogging des Scouts te Horion-Hozemont, 12.2 km, Clap
  Gisterenochtend stond al de 5e wedstrijd van Cours la Province op de kalender. Voor mezelf de 4e waarop ik aanwezig was. In Horion-Hozemont stond ik voor de 3e maal op rij aan de start. Dit jaar waren Stefan, Marie-Anne en Gilbert mee afgereisd naar dit kleine dorpje waar je anders waarschijnlijk nooit zou halt houden, tenzij voor een loopwedstrijdje natuurlijk. We kozen allen voor de langste afstand 12.2 km. Uit de voorgaande jaren wist ik dat we een gevarieerd parcours zouden voorgeschoteld krijgen met enkele stevige hellingen. Alsof dat nog niet genoeg was, stond er ook nog een stevige wind die ons parten zou spelen. 
  Na een korte opwarming (1.2 km) was ik om 10u30 klaar voor de start. De benen waren nog niet volledig gerecupereerd van de halve marathon van de week ervoor te Alleur, maar we zouden er proberen het beste van te maken.
  Mede door de wind die we stevig mee hadden in de aanvangsfase, konden we tijdens de eerste kilometers de tijden nog onder de 4'30/km houden. Maar éénmaal we de onverharde stroken rondom het plaatselijke kasteeldomein kregen voorgeschoteld, gevolgd door een stevige kasseistrook, kreeg het tempo voor de eerste keer een stevige knauw. Km 4 konden we het tempo nog even terug opdrijven, maar vanaf het bordje van kilometer 5 kregen we de wind stevig op kop. Ik probeerde op dit moment aan te haken met een groepje dat me passeerde, maar dat was verloren moeite ze liepen net iets te snel voor den deze. Op de koop toe wist ik ook dat vanaf nu de zwaardere kilometers van de wedstrijd eraan kwamen, met enkele stevige hellende stroken. Door een parcourswijziging kregen we ook nog een vrij stevige modderstrook te verwerken, alvorens de laatste hellingen diende aangepakt te worden. Hier was het echt harken, stevig bergop, plassen en wind op kop .... maar ook deze overleefden we. Eénmaal boven probeerde ik terug het tempo richting 4'30 op te drijven maar dat lukte enkel nog tijdens de laatste kilometer die grotendeels in dalende lijn ging met de wind mee, gelukkig maar :) 
  Zo wist ik na een leuke maar zware strijd de finishlijn te overschrijden na 57'20 voor 12.2 km ofwel 4'42/km gemiddeld. Een kleine 2 minuten trager dan vorig jaar, maar daar had ik me aan verwacht gezien de omstandigheden. Gilbert kwam binnen rond 54', Stefan net boven het uur en Marie-Anne +- 1u12.
  Toch wel een pluim voor de organisatie vandaag, die duidelijk geleerd had uit de fouten van het verleden, en de aankomststrook verlegd had en ook zorgde voor voldoende water enzo na de finish !! 

  Volgende wedstrijd : zondag 28 februari, la promenade de Geer, 11.2 km, Cours la Province.

  22-02-2016 om 20:37 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Semi Marathon MJ Sport - Cours la Province

  Gisteren trokken we met een vrij grote delegatie van de Speelhofrunners richting Alleur, waar de Halve Marathon van MJ Sport op de kalender van de Challenge Cours de la Province stond. Ik zou samen met Stefan, Peter en Richard de halve doen, terwijl David, Marie-Anne en Lutgarde voor de 11 km gingen.

  Voor mij was het de 2e deelname aan deze halve marathon, het parcours kende dus geen geheimen, dat was al een voordeel. Vorig jaar liet ik hier een tijd noteren van 1u40'10, doel van dit jaar was onder de 1u40 proberen te gaan. Maar echt ideaal waren de omstandigheden niet voor mezelf. Net terug van een 3-daagse Eurodisney dus de beentjes voelden alvast wat loom aan. Maar we zouden wel zien waar het schip zou stranden.

  Aangezien er een tempomaker voorzien was voor 1u40 kon ik perfect gaan inschatten tijdens de wedstrijd of mijn doel kon bereikt worden of niet. Deze voorblijven gedurende de ganse wedstrijd was dus de opdracht. Het parcours bestond uit 2 bijna identieke rondjes, met onderweg enkele stukken vals plat, maar van echte hellingen is hier geen sprake, naar Waalse normen dus een vlakke halve :) (120 hoogtemeters).

  Bij de start effe aangepikt bij de tempomaker van 1u30 en zo nam ik meteen voorsprong op het schema. Eénmaal uit het drummen bij de start besloot ik al snel mijn Eigen tempo op te zoeken wat ik vrij comfortabel zou moeten kunnen volhouden tijdens de ganse wedstrijd. Dit lukte vrij aardig en ik bevond me regelmatig in een klein groepje. De eerste stroken vals plat werden goed verteerd en bij de eerste doorkomst aan MJ Sport kon ik bij het kruisen mijn voorsprong op de ballon van 1u40 inschatten (+- 200 meter), maar de vermoeidheid begon toch toe te nemen nu stilletjes aan. Na MJ Sport komt naar mijn mening het meest vervelende stukje van het parcours en ik kreeg het hier dan ook effe moeilijk. Maar na de eerste passage aan de start- en aankomstzone ging het terug wat vlotter. Op het stuk vals plat tijdens de 2e ronde (na 13 km) kon ik opnieuw mijn voorsprong inschatten op de ballon van 1u40 en deze was opgelopen naar ongeveer 300 meter. Dit gaf mezelf toch wat moed, waardoor het wat makkelijker werd om de vermoeide benen aan het draaien te blijven houden en vanaf nu vooral op karakter. Na het laatste stukje vals plat kwamen we opnieuw langs MJ Sport waar ik even later aan de brug opnieuw kon inschatten waar ik me bevond ten opzichte van de tempomaker van 1u40. En waar ik deze hier in de 1e ronde kruiste onder de brug, moest hij nu toch een 150 tal meter extra prijsgeven en dit na 17.5 km. Dit mocht niet meer fout gaan, ondanks we nu de vervelende zone weeral gingen binnenlopen. Maar op karakter gingen we voort al moest ik het tempo toch wat lichtjes laten zakken. Maar even later passeerden we al de vod van laatste kilometer :) en konden we beginnen aftellen. Zo liep ik met een goed gevoel de laatste honderden meters over de vélodrome van Alleur om alzo de eindstreep te overschrijden in 1u37'40 ofwel 4.37'/km gemiddeld. Zeer tevreden met dit resultaat en meteen een nieuw PR op de halve marathon.

  Ook de overige Speelhofrunners lieten mooie tijden noteren en zo kon iedereen tevreden genieten van het mooie bevoorradingsbuffet na afloop !!


  Volgende wedstrijd : Jogging de Scouts, Horion Hozemont, 12.2 km, Cours la Province

  15-02-2016 om 12:56 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  07-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling Psylos Hoegaarden
  Dit weekend stond er geen wedstrijd op onze agenda. Vriend Roland organiseerde in Hoegaarden et wandeltocht ten voordele van Psylos. Zodoende trok ik samen met Stefan richting Hoegaarden, waar we opteerden voor de langste afstand die normaal gezien 19.4 km zou moeten zijn. Roland had ons al verwittigd dat het parcours zeker in het middendeel stevig zou zijn met enkele pittige hellende stroken. Neem daar de stevige wind nog bij en dan wisten we dat we aan een vrij stevige tocht begonnen. De eerste kilometers nog even napraten over de vergadering van de avond ervoor en eveneens om de Loterbollen te verteren. Maar naarmate de kilometers vorderden ging het eigenlijk steeds beter. Zonder te forceren liepen we een aardig tempo en bij de eerste bevoorrading kwamen we organisator Roland tegen. Hij vertelde ons nogmaals dat nu de zwaardere lus eraan zat te komen. En ja hoor er kwamen nu toch een 8-tal kilometers die de moeite waren. Eerst een zware strook kasseien, gevolgd door een lange helling wind op kop in open veld. Eénmaal boven gekomen volgden de korte hellingen elkaar op, éénmaal met de wind mee even later weeral met de wind tegen. Vooral de helling op km 12 deed toch effe pijn. Eenmaal terug aan de bevoorrading op km 14 waar Roland opnieuw opdook besloten we effe te stoppen voor een cola te drinken en wat suikers op te doen. De laatste 5 kilometers met een mooie passage rond de vijvers genoten we van de natuur. Even later in de tuinen van Hoegaarden mochten we een plaatselijke kruidenjenever drinken en sloegen we een gezellig praatje met de zoon van Roland. Bij het verlaten van de tuinen even niet goed opgelet en zo kwamen we terecht op de laatste meters van het parcours van de 5 km tocht :) waardoor we één kilometer te weinig liepen en we uiteindelijk afklokten op 18.5 km aan 5'25/km gemiddeld, niet slecht en ons goed geamuseerd. Achteraf nog een Grand Cru van Hoegaarden gedronken en nog wat gezellig nagepraat met Jos die ook weeral paraat was als helpende hand. 

  Volgende wedstrijd : halve marathon MJ Sport te Alleur, zondag 14 februari. 

  07-02-2016 om 21:51 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  31-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging du Maieur - Herstal - 9.6 km - Cours la Province
  Deze ochtend stond de 2e stratenloop van het jaar op onze agenda. Samen met Stefan, Marie-Anne, Richard en Gilbert trokken we richting Herstal, waar we éénmaal ter plekke ook nog Max, Jo, Raf, Pascal, Rudy en enkele snelle Tongerse mannen wisten te spotten. Deze wedstrijd maakt deel uit van de populaire Cours la Province, wat bleek uit de mooie opkomst (500 lopers voor de 2 afstanden).
  Het parcours van vorig jaar werd wat herwerkt en zo dienden er vandaag 2 rondjes afgelegd worden. Naar Waalse normen een zeer vlak parcours, met toch enkele kuitenbijters in het parcours. 
  Ik wist niet goed wat ik mocht verwachten want de benen waren al de ganse week niet goed op training en ook enkele extra winter kilootjes dienen nog meegesleept te worden. 
  Ik ging er alvast vanaf de start van de wedstrijd vol voor en draaide steeds kilometer-tijden onder de 4'30 enkel bij de laatste helling van de 1e ronde ging het tempo boven de 4'30/km. Maar we wisten wat er na zou komen en al snel kon ik mijn tempo terug naar omhoog jagen en gingen de km-tijden opnieuw net onder de 4'30 en zo kon ik aanpikken bij Eric Joway een plaatselijke loper. We deden vanaf nu beurt om beurt wat kopwerk en zo slaagden we erin het tempo op peil te houden. Enkel tijdens de laatste klim, waar ik het ook de 1e ronde wat moeilijk had, ging het tempo opnieuw boven de 4'30. Maar tijdens het ronde rond de atletiekpiste van het voetbalveld probeerden we nog wat te versnellen en zo klokten we na 9.6 km af in 42'27 of 4'26/km gemiddeld. Eén van mijn snellere wedstrijden ooit wat ik zeker niet verwacht had, dus heel tevreden met het behaalde resultaat. Ook de overige Speelhofrunners behaalden mooie resultaten en zo keerden we allen tevreden terug richting heimat.

  Volgende wedstrijd : zondag 14 februari, Halve Marathon Alleur.


  Samen op pad met Eric Joway 

  De aanwezige Speelhofrunners 

  31-01-2016 om 21:38 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Estafetteloop Speelhof Sint-Truiden
  Afgelopen zaterdag was het dan zover, onze Estafetteloop op het Speelhof is een feit !! 

  Wat iets meer dan een jaar geleden begon als wat zeveren aan de toog na een estafettewedstrijd te Waremme tussen Roland en mezelf, werd nu in de praktijk omgezet. Na vele vergaderingen en samenkomsten met de Speelhofrunners stond onze organisatie op punt. En we slaagden er zelfs in de maximum grens van 100 deelnemende ploegen te bereiken. Meer nog uiteindelijk stonden er 100 duo's en 6 teams aan de start op het Speelhof. Het zou dus gezellig druk worden op het parcours !

  Gelukkig konden we ook op de weergoden rekenen. Na een weekje stevig vriezen sloeg het weer net op tijd om in positieve zin en konden we genieten van een 10-tal graden, droog en niet te veel wind, ideale omstandigheden voor een estafettewedstrijd dus. Het parcours dat we  hadden voorzien, voorzag alles wat een Estafetteloper wenst :) gras, finse piste, een korte zandstrook en 2 iets langere snellere stroken, en dit alles in het prachtige domein Speelhof. De gras- en zandstrook werd met de ronde wat zwaarder maar dat kon de meesten onder de lopers niet deren, één ieder gaf het beste van zichzelf.

  Het parcours zal zeker niet het snelste van de Challenge zijn, maar met 17.2 km voor de winnaars kunnen we toch tevreden zijn. En ook het feit dat 2 thuislopers, die de finse piste van het Speelhof als hun broekzak kennen, kon ons zeker bekoren. 

  Oh ja, na enkele hectische uurtjes vlak voor de start, liepen we zelf ook mee :) Samen met Stefan liepen we 14.025 km op één uur. Tevreden meer zeker gezien de omstandigheden. De Speelhofrunners kwamen trouwens met 11 lopers aan de start. Een gegeven dat ik graag nog eens zou zien tijdens één van de volgende Estafettelopen. 

  Achteraf ging de prijsuitreiking door van de Estafettechallenge van 2015. Ook hier 3 teams van de Speelhofrunners op het podium. Marie-Anne en Vanessa als 3e bij de dames algemeen, Stefan en ik als 2e bij de heren algemeen, en de toppers onder ons, Richard & Gilbert op het hoogste schavotje bij de heren algemeen, proficiat aan allen.

  Dikke merci nog aan alle Speelhofrunners en vrijwilligers voor de organisatie en aan alle lopers en supporters voor hun aanwezigheid.

  De goede doelen, SuperGilles en Leg's Go zullen tevreden zijn dankzij jullie bijdrage.  26-01-2016 om 22:12 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging de l'An Neuf - start Challenge Cours la Province 2016
  Maar eerst en vooral de beste wensen aan alle lezers van mijn blog :) Bedankt dat jullie af en toe deze blog bezoeken. 
  Ik hoop dit jaar alvast blessurevrij te blijven en zo de grens van de 3000 kilometer te kunnen bereiken. Vorig jaar klokte ik af op 2868 kilometers ondanks enkele mindere periodes. Ook werden er 61 wedstrijden gelopen ... deze zal ik trachten te verminderen dit jaar en mijn wedstrijden beter proberen uit te kiezen :) Ga proberen toch wat meer trails te lopen dit jaar, vond dit wel een leuk onderdeel van het loopwerk in 2015. Ook de halve marathons bevallen me wel. Een marathon is uitgesloten voor mij maar misschien eens ergens een 33-er meepikken als die niet te zwaar is moet misschien wel kunnen. Ook de Bear Breweries (25 km) staat gepland en twijfel over deelname aan de wedstrijd te Ieper voor het goede doel (wings for life). Qua challenges dit jaar zal het EstafetteChallenge worden, Cours la Province, Hesbignon en Victors Cup. 

  Terug over naar het heden ... deze ochtend stond dus de 1e wedstrijd van 2016 op de agenda. Net als vorig jaar was dit de Jogging de l'An Neuf te Antheit, opener van de mooie Challenge Cours la Province. We trokken naar Antheit met 6 speelhofrunners. Stefan, Marie-Anne, Gilbert, David, Martine & ikzelf. Richard moest omwille van de gezondheid vandaag jammer genoeg afzeggen. 

  Na het begroeten van de vele bekenden met de gepaard gaande nieuwjaarswensen, en het waren er veel met 1000 lopers aan de start, waren we er klaar voor.
   Het parcours kenden we dus van vorig jaar. Ieder ging voor de langste afstand (10.8) behalve Martine zij ging voor de korte afstand (5.6) en deed dit met brio. Ze behaalde haar 1e zege van het prille jaar, top !!
  De 10.8 km is een pittige wedstrijd met een vlakke aanloopzone van 3 kilometer. Maar vanaf het bordje van kilometer 3 begint het sterk golvende parcours.  Dit zou blijven duren tot aan de finish. Telkens je dacht nu heb ik de laatste hellende strook wel gehad, dient er zich een nieuwe hellende strook aan, de ene al wat moeilijker te bedwingen dan de andere. Gelukkig konden we deze wedstrijd lopen bij ideale weersomstandigheden, enkel de wind had wat minder hard zijn best mogen doen, zeker in het 2e stuk tijdens de laatste beklimming :) Maar klagen gaan we zeker niet over het weer. Ondanks het de 1e wedstrijd was sedert enkele weken en we nog enkele feestkilo's meesleurden ging het toch vrij vlot. Vorig jaar deed ik er hier 49'25 over dit jaar 49'40 (4.36/km gemiddeld) dus waren we zeer tevreden na afloop van de wedstrijd. Ook Gilbert, Stefan, Marie-Anne en David waren tevreden over hun geleverde prestaties en zo konden we allen tevreden genieten van een Leffe na afloop in de overvolle cafetaria.

  Volgende wedstrijd : zondag 17 januari, Olne, 1 of 2 boucles :) 

  Hierbij nodig ik iedereen nog uit op onze Estafetteloop van de Speelhofrunners op 23 januari op het prachtige domein Speelhof te Sint-Truiden. Is het niet om te lopen, kom dan gerust eentje drinken om onze 2 goede doelen te steunen !!!
  03-01-2016 om 21:07 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Belle Hivernoise - 22 km
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze ochtend trok ik samen met Richard en Gilbert richting Angleur voor "La Belle Hivernoise". Een wedstrijd georganiseerd door Courir à Liège, jawel dezelfde organisator van de trappenwedstrijd in mei en de 10 miles de Liège waar we afgelopen maand aan deelnamen. 
  3 afstanden stonden op het programma, 5 of 13 of 23 ... natuurlijk kozen we voor de 23 :)
  Niet veel bekend volk bij de start, enkel Jo, Cas, Patrick Philippe hoorden tot de bekenden.
  Ik had me verwacht aan een vrij stevige wedstrijd, maar zo zwaar had ik toch niet verwacht. 
  Onmiddellijk na de start kregen we een klim van 2.5 km voorgeschoteld, niet zo steil maar toch vrij lang :) vooral op onverhard en draaien en keren. Eénmaal boven gekomen viel het gedurende een kilometer of 5 wel allemaal mee tot aan de splitsing van de 13 - 23. Onmiddellijk hierna kregen we een stevige klim te verwerken gevolgd door een open stuk vol boomwortels en diepe modder, een een stevige afdaling aan de Universiteit. Net op het moment dat je denkt erger kan het niet ... jawel hoor, vlak voor de bevoorrading aan km 11 een stevige strook diepe modder en plassen om onmiddellijk na de bevoorrading een klim voorgeschoteld te krijgen zoals ik er dit seizoen nog geen enkele tegen kwam, met stukken tot 32 % stijgen, net niet op handen en voeten dus. Eénmaal boven gekomen een single track strook doorheen Sart Tilman bos met uitstekende boomwortels en stenen soms vlak langs een afgrond of een rivier. Ik was blij deze strook zonder kleerscheuren af te werken maar het tempo kreeg hierdoor een stevige dreun. Ook de benen werden hierdoor volledig afgesloten en de eerstvolgende kilometers werden een kleine marteling. Gelukkig kwamen we er even later terug door en konden we toch terug een  aardig tempo lopen tijdens de laatste 5 km al deed de laatste klim ti2jdens kilometer 19 verdorie pijn. Ook de laatste afdaling (de klim van de eerste kilometers) deed zeer aan rug en schouders (de artrose liet zich voelen). Maar niet getreurd na 2u05 bereikten we zonder kleerscheuren de finish. 
  Genieten en afzien kunnen toch zo dichtbij elkaar liggen tijdens het lopen, maar van deze wedstrijd toch echt genoten hoor. Deze behoort echt tot de top die ik tot nu toe ooit gelopen heb. 

  Dit was meteen mijn laatste wedstrijd van 2015. Ik liep dit jaar 61 wedstrijden veel te veel eigenlijk. Doel is volgend jaar het aantal wedstrijden toch wat af te bouwen. Prio gaat naar EstafetteChallenge en daarna Cours la Province en Victors Cup en Challenge Hesbignon. 

  Volgende wedstrijd : zondag 3 janauri, Jogging de l'An Neuf te Wanze, Cours la Province 

  20-12-2015 om 21:36 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstcorrida Zoutleeuw 10.6 km
  Deze namiddag richting Zoutleeuw getrokken voor de Kerstcorrida. Ik was er al enkele keren geweest maar dan als supporter. Dit jaar ging ik dus als loper. Samen met Marie-Anne en Stefan trok ik richting Zoutleeuw. Makkelijk parking gevonden vlakbij start en aankomst zone en even later zaten de inschrijvingsformaliteiten er al op. 5 euro moest er betaald te worden, een correcte prijs als je het mij vraagt ... misschien hadden ze de lopers een warm drankje kunnen voorzien na afloop maar  dat is enkel een tip zeker geen kritiek naar de organisatie.
  Tussen de lopers weinig echte bekende gezichten, buiten Martine & Kristel van de Landense JC, Jo Haenen (die trouwens knap 4e werd)  en Chriske Wouters met zoon Lars. 

  Er moesten 4 rondjes gelopen worden van  2.650 meter. Ik had niet echt een idee wat het rondje zou inhouden. 
  Iets na 14u30 trokken we met +- 125 loper op pad. Een smalle startzone dus namen we vrij vooraan plaats in het peleton. Ik kon meteen een vrij goede tred aanhouden en kwam al snel in het spoor van Jill Pauwels die me de laatste wedstrijden steeds te snel af was. In de loop van de 1e ronde kon ik haar zelfs even passeren maar later zou ze me opnieuw bijhalen en achterwege laten terende op haar marathon conditie. Zelf kon ik een aardig tempo aanhouden en gedurende een 2-tal rondjes hield ik me schuil in het groepje van enkele DCLA Halen lopers. Het rondje zelf was best aardig om te lopen. Wat draaien en keren maar niet te veel, enkele mooie lange rechte stroken waar je stevig tempo kon maken en een pittige strook vol diepe plassen die je vanaf ronde 3 niet meer kon ontwijken, deels door het dubbelen deels door de modder die steeds erger werd :) maar niet getreurd rechtdoor is nog steeds de kortste weg. En zo telden we de kilometers en rondjes af en wisten na 10.6 km zwoegen de eindstreep te overschrijden in 47'50 ofwel 4'31/km gemiddeld. Zeer tevreden hiermee, zeker gezien ik toch al enkele maanden geen snelheidswedstrijd over 10 km meer gelopen had. Op dit resultaat kan er zeker verder gebouwd worden richting 2016 waar ik toch enkele malen mijn resultaten van '15 wens te evenaren of te verbeteren :) er moet een doel zijn hé. 
  Zo kort het loopjaar 2015 af en zitten de echte wedstrijden er misschien op voor dit jaar. Volgende week twijfel ik nog tussen La Belle Hivernoise of de Warmathon te Hasselt van Studio Brussel. Dik tevreden trouwens over het jaar 2015 ondanks dat het er door de bilblessure enige tijd minder goed uit zag. Maar dankzij de goede zorgen van Kiné Maarten ging het terug de goede weg op ! Nooit gedacht dat ik één van mijn betere elementen tijdens mijn trainerscarrière in het jeugdvoetbal ook nog op deze manier zou ontmoeten :) 

  13-12-2015 om 22:27 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Estafetteloop Waremme
  Deze voormiddag stond de 6e en laatste wedstrijd van de EstafetteChallenge 2015 op de kalender. Plaats van gebeuren was Waremme. Wederom veel Speelhofrunners aan de start van deze Estafette, dank voor jullie deelname alleen zo kunnen we reclame maken en respect afdwingen voor onze eigen estafette wedstrijd.
  Waremme is traditioneel één van de minder snellere parcours uit de EstafetteChallenge, door het vele draaien en keren in het eerste deel en de passage in de zandbak in de speeltuin. Een verbetering van het beste resultaat van 2015 zou er dus niet inzitten, zeker gezien de huidige conditie in de verte deze van september niet benaderd. Maar een verbetering van onze prestatie van december 2014 op hetzelfde parcours moest natuurlijk wel mogelijk zijn. Doel dus voor mezelf en Stefan was dus meer lopen dan de 13.3 km van verleden jaar. 
  Veel volk voor deze wedstrijd met ongeveer 80 teams aan de start. Na de opwarmingsronde was het aan mij om de eerste ronde voor mijn rekening te nemen. Bij de start was het even drummen maar éénmaal de zandbak gepasseerd kon de gas volledig open op het langere rechte stuk. Daarna even draaien en keren rond de vijver om vervolgens opnieuw de laatste rechte lijn van 200 meter in te duiken. Ik gaf de stok door na  ongeveer 4'13 aan Stefan. Ook hij bleef op dit tempo rond draaien en zat een verbetering van vorig jaar er zeker in als we dit tempo konden vasthouden. En dit lukte vrij makkelijk al werd het tijdens sommige rondjes toch stevig bikkelen vooral tijdens de passage door het zand. Maar na exact één uur werden we tot stilstand gebracht aan het bordje van de 100 meter en dit na 14 aflossingen. In totaal hadden we dus 14.1 km gelopen of 4'15/km gemiddeld, niet slecht op dit moeilijke parcours. Onze dames moesten zich vandaag tevreden stellen met 9.83 km. Meer was moeilijk aangezien Vanessa kampte met een zware verkoudheid, al een hele prestatie dat ze het gedurende het ganse uur vol hield, dikke duim :) . Richard en Gilbert haalden een mooie 14.5 km ondanks de kwetsuur van Richard en Martine en David haalden eveneens mooie resultaten met hun partners van vandaag.
  Zo zit de EstafetteChallenge van 2015 erop en deze was een waar succes voor de Speelhofrunners met 3 teams op het podium. Bij de heren Richard & Gilbert op plaats één en Stefan en ikzelf op plaats 2. Marie-Anne en Vanesssa  eindigen bij de dames op een mooie en verdienstelijke 3e plaats !! Alle atleten worden  voor deze prestaties in de bloemetjes gezet na onze Estafetteloop op het Speelhof op zaterdag 23 januari waar de Prijsuitreiking zal plaatsvinden van de Estafettechallenge 2015.

  Volgende wedstrijd : zondag 13 december, WLOB Trail te Lummen, 17.5 km

  06-12-2015 om 21:49 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 miles de Liège - Thiers à Liege
  Deze ochtend trokken we met enkele Speelhofrunners (Marie-Anne, Stefan, Gilbert, Richard en ikzelf) richting Thiers à Liège alwaar de 10 miles de Liège zou plaats vinden. Ondanks de terreurdreiging in het ganse land geen enkele politiemacht gezien zelfs niet in de achterbuurten van Luik waar deze wedstrijd doorging :)
  De winter had dit weekend zijn eerste kleine prik uitgedeeld en dus wat het koud bij de start en werd ook de wintertenue uit de kast gehaald. We zochten dus zo lang mogelijk de warme lucht op in de inschrijvingsruimte. Om 10u30 startte Marie-Anne voor haar 7 km tocht en ze deed het voortreffelijk. Meer zelfs ze eindigde de zware 7 km tocht als 1e dame + 55 jaar, een sterke prestatie.
  Om 10u40 was het dan aan ons om de 10 miles van Liège te volbrengen. Ik wist niet goed aan wat ik me moest verwachten. Via enkele collega's op het werk en via Stefan en Richard en Gilbert kreeg ik al wat parcours info. Algemeen : geen makkelijke opdracht met verschillende stevige klimmetjes, steile afdalingen, veel onverhard en  zelfs een trappensessie. Enfin we zouden wel zien wat ze ons zouden voorschotelen.
  De eerste kilometer ging alvast in dalende lijn op verhard en dus vrij vlot :) maar al snel ging het stevig naar omhoog om even later de terril 2x te moeten bedwingen. Naar omhoog was het afzien en puffen en tijdens de afdalingen was het met de billen dicht om geen tuimeling te maken. De regen van afgelopen week had gezorgd voor een  stevig modderlaagje :) Ik zag gedurende de wedstrijd enkele voorgangers stevig tegen de grond gaan en was dan ook maar al te blij de eindstreep te halen zonder valpartij. Na het gedeelte van de terrils kregen we een middenstuk waar het even mogelijk was om wat tempo te maken. Maar de laatste 5 kilometers waren opnieuw niet van de poes. Alles was aanwezig in dit laatste stuk, klimmen, modder, steile afdalingen en last but not least tijdens de voorlaatste kilometer een klim over 200 trappen, was me dat effe afzien. Alsof dat nog niet genoeg was kregen we in de laatste kilometer nog een stevige klim te verwerken. Gelukkig was ik op dit moment in aanwezigheid van Claude Delhez, een sympathieke loper van de JIA bende, die me meesleepte richting finish, merci Claude. Zo wist ik na 1u29 exact de finish te overschrijden voor 16.2 km. Meer dan tevreden met deze tijd in deze zware wedstrijd. Hier kom ik zeker  terug !!
  Collega's Richard en Stefan eindigde een 7-tal minuten na me, al had Richard een geldig excuus :) en bij Stefan zat de HC prijsuitreiking nog in de benen of  moet ik zeggen de maag :) Gilbert op zijn beurt liet een mooie 1u18 noteren, schitterend op dit parcours, na een ook voor hem korte nacht !

  Volgende wedstrijd : zondag 6 december, EstafetteChallenge te Waremme.

  NIET VERGETEN : zaterdag 23 januari organiseren de Speelhofrunners onze eerste Estafetteloop op het Domein Speelhof om 15 uur !! Be there !! 

  Einde van de afdaling na 1 km, foto Jo Defrere


  Op een goeie kilometer van de finish, goeie timing van de fotograaf :)

  22-11-2015 om 21:32 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging Elle & Lui Burdinne - JogTrail de la Chartreuse 8 km
  Dit bijna afgelopen weekend stonden er 2 wedstrijden op mijn agenda.
  Gisteren de jogging Elle & Lui, waar ik samen met mijn vrouwtje aan deel nam. Wie ons al wat langer kent (+ 10 jr) en dit voorspeld zou hebben toen, had ik toen waarschijnlijk als zot verklaard. Maar u ziet de wonderen zijn de wereld niet uit, en zo trokken we gisteren als "loop"koppel naar de Elle&Lui jogging in en rond het vakantiedomein l'Hirondelle te Oteppe (Burdinne). 
  Opzet van deze wedstrijd : Elle loopt 4 kilometer, Lui loopt er 7 km en vervolgens lopen Elle & Lui nog gezamenlijk een rondje van 2 km. Elk rondje was niet van de poes en toen ik o.a. Marie-Anne en enkele andere dames hoorde vertellen over het parcours van de 4 km, dacht ik, oei oei. Maar even later kwam Vanessa binnen gelopen en ze was heel positief over het parcours, me happy. Zo vertrok ik voor mijn 7 km tocht. Een bij momenten moeilijke onderneming door de zware modderstroken en de stevige hellingen. Ik wist net onder de 5' gemiddeld te blijven en zo konden we samen starten voor het afsluitende rondje van 2 km. Dit rondje was grotendeels onverhard en meer schuiven dan lopen. Enfin we maakten er het beste van en zo liepen we na 13 km binnen in 1h16, mooi binnen het beoogde doel.  Marie-Anne en Stefan deden het nog wat beter en liepen in 1h10 binnen, net achter Richard en zijn gelegenheidspartner.
  Deze voormiddag dan trok ik dan samen met Richard en Gilbert naar Grivignée alwaar de afsluiter van de Challenge Cours la Province op de kalender stond. Hier stond ons een 8 km lange Jog/Trail te wachten in en rond het bosgebied La Chartreuse. We kregen na een korte aanloopstrook een schitterend parcours voorgeschoteld in bosrijk gebied met alles wat een trail te bieden heeft. Stevige en korte hellingen, steile afdalingen, trappen enzovoort. Een ideale trail wedstrijd trouwens deze voor wie eens wil proeven van het hedendaags trail lopen. 
  De 8 km werd trouwens afgelegd in 42'20 (5'18/km) en voor het eerst sedert ik trails loop eens geen enkele meter moeten stappen !!
  Overigens enkele knappe prestaties van Vlaamse collega's tijdens deze wedstrijd. Jo Vrancken won vandaag de wedstrijd, Gilbert eindigde 2e V1 en 14e algemeen en Willy Cortleven ging lopen met de overwinning bij de V3, chapeau mannen.
  Ikzelf eindigde op een 72e plaats op 337 deelnemers, ook heel tevreden mee.
  Over de ganse Cours la Province nam ik deel aan 16 wedstrijden, goed voor 238 kilometers, goed voor een 11e plek in dit originele eindklassement. Schitterende Challenge trouwens met enkele zeer mooie wedstrijden (Francorchamps, Trois Ponts, La Chartreuse) om er maar enkele te noemen !!

  Volgende wedstrijd : zondag 22 november, 10 miles de Liège, een mooie maar schierbaar zware wedstrijd :) 

  Voor de start van de Jog-Trail de la Chartreuse met Richard & Gilbert 


  bijna aan het einde van Elle & Lui met mijn allerliefste :) fier op haar na deze prestatie 

  15-11-2015 om 22:20 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Relais de Charlemagne (Herstal) - 19.4 km
  Gisteren namen we met 2 teams van de Speelhofrunners deel Les Relais de Charlemagne te Herstal. Elk team telde 4 lopers waarvan één loper een dame moest zijn. De overige 3 lopers waren vrij in te vullen. De te lopen afstanden waren 2.4 km voor de dame van het team, vervolgens moesten loper 2, 3 en 4 elk 4.8 km lopen, om dan af te sluiten met één rondje van 2.4 km met het ganse team.
  We zakten dus af met 2 teams. Team 1 met Stefan, Gilbert en mezelf, kreeg Martine Sobkowiak als versterking mee. Team 2 met Vanessa, Marie-Anne en Richard kregen versterking van David Baerts, de echtgenoot van Martine.
  We wisten niet wat we er eigenlijk mochten van verwachten en hoe sterk de andere teams zouden voor de dag komen. Team 1 ging voor een snelle tijd :) en team 2 ging voor meer plezier voor het betaalde inschrijvingsgeld :)
  In kort het relaas van onze ploeg.
  Martine nam een vrij snelle start en kwam al snel terecht in 4e positie. Deze positie gaf ze niet meer af en zo wisselde ze na ongeveer 9'30 met Stefan. Stefan moest nu op zijn beurt 2 rondjes van 2.4 km lopen. Hij wist deze 4.8 km te overbruggen in 21'11 of moest slechts 2 plaatsen prijs geven. Stefan gaf op zijn beurt de fakkel door aan mezelf. Al na enkele honderden meters moest ik één tegenstrever laten passeren en zo kwamen we terecht in positie 7. Deze positie wist ik vast te houden en na 21'12, nagenoeg dezelfde tijd als Apo, gaf ik de koord door aan Gilbert. Ondanks de 33 km van afgelopen zondag in Battice, ging Gillie er stevig tegenaan. Na amper 19' zat zijn 4.8 km erop en hij wist één positie terug in te winnen. Zo gingen we voor de laatste ronde van 2.4 km die als team diende afgelegd te worden van start in 6e positie. Team 5 bevond zich een 150-tal meter voor ons. Metertje per metertje naderden we op dit team, maar hun bijhalen lukte net niet. In de slotfase werd hun dame iets te hard aangemoedigd en kreeg zo terug een boost :). Maar niet getreurd, met grote tevredenheid, liepen we over de finish voor 19.4 km in 1u22 ofwel 4.17/km gemiddeld en behaalden we een 6e plaats op 52 deelnemende teams.

  Team 2 deed het ook zeer goed en wist de 19.4 km te overbruggen in 1u42, goed voor een 38e plaats op 52 deelnemers. Aan hun aankomstfoto te zien hebben ze er duidelijk ook van genoten.

  Het was zeer leuk om dit eens te doen als team en zeker voor herhaling vatbaar !! Alvast bedankt aan Martine en David voor de versterking !!

  Volgende wedstrijd : zaterdag 14 November, Elle & Lui te Burdinne !!

  Finish Team 2 zoals het hoort :)


  12-11-2015 om 10:54 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  08-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Vallons de Mehaigne, Braives, Challenge Hesbignon, 9.9 km
  Deze ochtend stond de afsluiter van de Challenge Hesbignon op de kalender. Traditioneel is dit de jogging te Braives. Meestal is het hier tijdens de opwarming en de laatste minuten voorafgaand aan de start bibberen, maar vandaag hadden de weergoden ons wat beter voorzien :) alhoewel, als ik echt mag kiezen voor te lopen verkies ik het koudere weertype !!
  Van de Speelhofrunners enkel Stefan, Marie-Anne en ikzelf aan de start. Onze straffe afdeling 'Richard en Gilbert' trokken naar de zware maar mooie tocht in Battice. Traditioneel ook veel volk hier aan de start en aangezien ik de laatste maanden geen wedstrijden meer gelopen had in deze Challenge was het een blij weerzien met de Franstalige loopmakkers en de mensen van de Landense Joggingclub !
  De wedstrijd zelf dan. Deze telt voor ons nog weinig geheimen aangezien we hier toch al een keer of 5 aan de start stonden. Een vrij vlakke aanloop van een km of 4 met een modderstrook tussen km 1 en 2, gevolgd door een korte afdaling, om vervolgens van km 5 tot 7 2 vrij stevige kuitenbijters te verwerken. Vanaf km 7 duiken we opnieuw de ravel op richting start en finishzone. 
  Mijn beste tijd liet ik hier vorig jaar noteren met een 45'15 voor 9.9 km. Deze tijd evenaren was het doel. Dit zou wel moeilijk worden gezien de kilometers de laatste weken wat teruggeschroefd werden na een toch vrij zwaar seizoen. 
  Enfin ik probeerde van bij het startsignaal het tempo rond de 4'30 te houden, en dit lukte me vrij goed tot en met kilometer 4 (4'30-4'32-4'32 en 4'35). Km 5 met de eerste kuitenbijter erin, werd een strijd met mezelf :) (5.17). Km 6 ging dan opnieuw in dalende lijn en hier kon ik het tempo mooi terug opdrijven naar 4'25. Maar km 7 met de klim richting kerk kreeg ik het nu effe heel moeilijk. Tot hier liep het groepje met o.a. Jules Kempeneers slechts een 40 tal meter voor me uit, maar tijdens deze klim werd het gaatje steeds groter en groter, niet moeilijk met een kilometer aan 5.27 grrr. Vanaf km bordje 7 doken we de ravel op en ik probeerde het tempo terug richting 4'30 te drijven. Met resultaat want tijdens de 8e kilometer liet ik mijn snelste kilometer noteren 4'15. Maar blijkbaar had ik het tempo toch wat te hoog gelegd, en met wat wind op kop en de licht hellende strook moest ik tijdens km 9 wat terugschakelen, 4'40. Tijdens de laatste kilometer toch nog geprobeerd maar het vet was van de soep. Zo eindigde ik deze wedstrijd na 9.9 km in 45'50 ofwel 4'38/km gemiddeld. Licht ontgoocheld gezien het toch een 30" trager was dan vorig jaar ! Stefan eindigde een anderhalve minuut na me en Marie-Anne eindigde netjes binnen het uur in 58'. 
  Achteraf nog met Koen en Pascal wat nagepraat en zo genoten we van een leuke afsluiter van deze Challenge waar ik het seizoen afsluit op een 23e plaats in mijn categorie en 10 van de 19 wedstrijden liep. Volgend jaar zal ik zeker nog enkele wedstrijden meepikken van deze Challenge maar of we nog voor het klassement gaan is een andere vraag. Misschien eens andere oorden (Condruzien, trails, ...) opzoeken volgend jaar. Een zaak is zeker, de Victors Cup en de Estafettechallenge zullen er volgend jaar zeker bij zijn !!

  Volgende wedstrijd : Estafetteloop te Herstal, woensdag 11 november om 10 uur !!

  Op het einde van de modderstrook na 2 km


  Na 8.5 km, had zelfs vaste fotograaf Louis Marechal niet in de mot !!

  08-11-2015 om 00:00 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeskerkenloop Kortessem - 15 km Haspengouw Challenge
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren deelgenomen aan de Zeskerkenloop te Kortessem, een wedstrijd over 15 km in het kader van de Haspengouw Challenge, en traditioneel de afsluiter van dit criterium. Nooit slaagde ik er voorheen in om aanwezig te zijn op deze wedstrijd, aangezien deze meestal gelijk viel met een zwemwedstrijd van de dochter.
  Gelukkig viel het dit jaar eens niet gelijk en zodoende stonden we dus aan de start van deze, volgens insiders, mooiste wedstrijd uit de HC - reeks, samen met o.a. Speelhofrunners maten Stefan, Richard & Gilbert.
  Op de menu stonden 15 licht heuvelachtige kilometers, grotendeels over verharde plaatselijke veldwegen.
  Zo gingen we iets over 14u30 van start voor 15 kilometers loopgenot. Geen idee wat ik mocht verwachten van prestatie, want afgelopen week zo goed als niet gelopen door een sinusitis die gisteren nog altijd niet volledig genezen was. Maar we zouden wel zien waar het schip zou stranden en dus ging ik vrij vlot van start met tijdens de eerste 3 kilometers tijden van telkens net onder de 4'30. Maar vanaf kilometer 4 kregen we enkele stevige hellingen te verwerken en zodoende moest ik het tempo toch regelmatig laten zakken. Ik kwam even terecht in een groepje nu met o.a. Stefan, Maja, Marc en Marleen maar al snel moest ik hun één voor één laten lopen. Vooral Stefan had gisteren superbenen en zou eindigen in 1h08, een sterke prestatie. Ikzelf zag het gaatje steeds groter en groter worden en vooral op de onverharde stroken had ik het lastig om het tempo hoog te houden. Ook het gesnotter tijdens de wedstrijd was zeker niet mijn bondgenoot en zodoende kreeg ik het steeds moeilijker naarmate de kilometers vorderden. In de laatste 5 kilometers werd ik door enkele lopers bijgehaald, telkens probeerde ik mijn wagonnetje aan te haken, maar jammer genoeg waren ze net te snel voor me. Zo wist na toch flink af te zien de eindstreep te bereiken in 1u10'20 ofwel 4.38'/km gemiddeld over de 15.1 km.

  Wel een positieve indruk over deze wedstrijd achteraf. Mooi en attractief parcours en een organisatie die op punt staat !!

  Achteraf nog gezellig een Duveltje gedronken met onze bende en o.a. Tony & Max, maar lang konden we niet blijven gezien er nog een feestje op de agenda stond binnen onze groep en zodoende hadden we nog een leuke en leerrijke avond :)

  Volgende wedstrijd : 8 November, Challenge Hesbignon, Braives 10 km

  PS : wat ik me afvraag is of er eigenlijk mensen zijn die deze bullshit lezen :) graag een teken van leven voor de mensen die dit lezen (via beoordeling - reactie of facebook) 

  19-10-2015 om 17:14 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (12 Stemmen)
  >> Reageer (4)


  Over mijzelf
  Ik ben Mario, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Smol.
  Ik ben een man en woon in Kerkom bij Sint-Truiden (België) en mijn beroep is Bediende.
  Ik ben geboren op 10/08/1972 en ben nu dus 48 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Jogging, voetbal, pret- en dierenparken.

  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Blog Bakkertje
 • Forum Joggings Vlaanderen
 • Regelmatigheidscriterium Cours La Province
 • Challenge Hesbignon
 • Weerbericht
 • teletekst Eén
 • Blog Patrick Vansteenkiste
 • Haspengouw Challenge
 • Truineerke

  Mijn favorieten
 • Bartompa
 • Patrick Aerts
 • 250 gr Sossies - Raf Van Den Broeck
 • Strava
 • Stefaan Meekers - Joggingkalender
 • Lode Raskin
 • Mark Nelissen
 • Ruben, onze Limburgse Weerman
 • Willy Cortleven
 • Estafette Challenge

  Archief per week
 • 30/04-06/05 2018
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 17/12-23/12 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008

  Nieuws HLN
 • Geen zwarte bak voor de muur: deze televisies gaan op in je interieur
 • Televisie of schilderij? Deze tv’s gaan op in je interieur
 • Verkoop televisies neemt fors toe door EK voetbal: deze 10 toestellen worden het meest verkocht
 • Zet deze ene instelling aan op je tv tijdens sportwedstrijden (en schakel hem daarna meteen weer uit)
 • ”Apple komt met grote software-updates voor iPhone en iPad”
 • Belgische technologie: één keer op knop duwen en je bril verandert van zicht
 • “Nieuwe iPad Pro kan draadloos opladen”
 • Waaraan spendeer jij je vakantiegeld? Deze toestellen zijn een goede koop
 • Telenet verhoogt tarieven voor internet, tv en telefonie
 • Super licht en een lange batterijduur: deze laptops zijn ideaal voor op de trein

  Welkom op mijn blog!
  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  8mm
  www.bloggen.be/8mm
  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!