geplande wedstrijden 2018:

5 mei Verlaine 11 Km (Hesbignon)

12 mei Mielen 11 Km (Hesbignon)

16 mei Tienen (estafetteChallenge)

20 mei BilzenRun (21.1 km)

27 mei Wellen 10 Km (Victorscup) 

3 Jun Hermalle 14 Km (Condrusien)

10 Jun Fallais 14 Km (Hesbignon)

15 Jun Landen (estafetteChallenge)

16 Jun Tongeren 10 Km (Victorscup)

23 Jun Wanzoul 10 Km (Hesbignon)

 

 


Gelopen Km's 
Maand Km's 2016
Km's
2017
Km's 2018
Januari 228 195 209
Februari 210 170 199
Maart 278 252 237
April 248 245 242
Mei 223 268
Juni 225 194
Juli 208 197
Augustus 255 269
September 206 214
Oktober 235
221
November 247
195
December 249 186
Totaal 2800 2608
Foto
Inhoud blog
 • Jogging de Couthuin
 • 1/2 Marathon Circuit de Francorchamps & La WACremmienne
 • De stilte doorbreken ...
 • Jogging de St Martin, Thisnes, 12.5 km Hesbignon
 • Jogging de Wanzoul - Hesbignon - 10.4 km
 • Great Breweries 25 Km
 • Jogging Vyle Tharoul, Condruzien, 10 miles
 • Jogging de l'Etoile Faimes (Borlez), 11.25 km
 • Jogging de Couthuin - 12 km - Challenge Hesbignon
 • Jogging de Mielen, 11.3 km, Challenge Hesbignon
  Zoeken in blog

  smol01

  26-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Estafetteloop Speelhof Sint-Truiden
  Afgelopen zaterdag was het dan zover, onze Estafetteloop op het Speelhof is een feit !! 

  Wat iets meer dan een jaar geleden begon als wat zeveren aan de toog na een estafettewedstrijd te Waremme tussen Roland en mezelf, werd nu in de praktijk omgezet. Na vele vergaderingen en samenkomsten met de Speelhofrunners stond onze organisatie op punt. En we slaagden er zelfs in de maximum grens van 100 deelnemende ploegen te bereiken. Meer nog uiteindelijk stonden er 100 duo's en 6 teams aan de start op het Speelhof. Het zou dus gezellig druk worden op het parcours !

  Gelukkig konden we ook op de weergoden rekenen. Na een weekje stevig vriezen sloeg het weer net op tijd om in positieve zin en konden we genieten van een 10-tal graden, droog en niet te veel wind, ideale omstandigheden voor een estafettewedstrijd dus. Het parcours dat we  hadden voorzien, voorzag alles wat een Estafetteloper wenst :) gras, finse piste, een korte zandstrook en 2 iets langere snellere stroken, en dit alles in het prachtige domein Speelhof. De gras- en zandstrook werd met de ronde wat zwaarder maar dat kon de meesten onder de lopers niet deren, één ieder gaf het beste van zichzelf.

  Het parcours zal zeker niet het snelste van de Challenge zijn, maar met 17.2 km voor de winnaars kunnen we toch tevreden zijn. En ook het feit dat 2 thuislopers, die de finse piste van het Speelhof als hun broekzak kennen, kon ons zeker bekoren. 

  Oh ja, na enkele hectische uurtjes vlak voor de start, liepen we zelf ook mee :) Samen met Stefan liepen we 14.025 km op één uur. Tevreden meer zeker gezien de omstandigheden. De Speelhofrunners kwamen trouwens met 11 lopers aan de start. Een gegeven dat ik graag nog eens zou zien tijdens één van de volgende Estafettelopen. 

  Achteraf ging de prijsuitreiking door van de Estafettechallenge van 2015. Ook hier 3 teams van de Speelhofrunners op het podium. Marie-Anne en Vanessa als 3e bij de dames algemeen, Stefan en ik als 2e bij de heren algemeen, en de toppers onder ons, Richard & Gilbert op het hoogste schavotje bij de heren algemeen, proficiat aan allen.

  Dikke merci nog aan alle Speelhofrunners en vrijwilligers voor de organisatie en aan alle lopers en supporters voor hun aanwezigheid.

  De goede doelen, SuperGilles en Leg's Go zullen tevreden zijn dankzij jullie bijdrage.  26-01-2016 om 22:12 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging de l'An Neuf - start Challenge Cours la Province 2016
  Maar eerst en vooral de beste wensen aan alle lezers van mijn blog :) Bedankt dat jullie af en toe deze blog bezoeken. 
  Ik hoop dit jaar alvast blessurevrij te blijven en zo de grens van de 3000 kilometer te kunnen bereiken. Vorig jaar klokte ik af op 2868 kilometers ondanks enkele mindere periodes. Ook werden er 61 wedstrijden gelopen ... deze zal ik trachten te verminderen dit jaar en mijn wedstrijden beter proberen uit te kiezen :) Ga proberen toch wat meer trails te lopen dit jaar, vond dit wel een leuk onderdeel van het loopwerk in 2015. Ook de halve marathons bevallen me wel. Een marathon is uitgesloten voor mij maar misschien eens ergens een 33-er meepikken als die niet te zwaar is moet misschien wel kunnen. Ook de Bear Breweries (25 km) staat gepland en twijfel over deelname aan de wedstrijd te Ieper voor het goede doel (wings for life). Qua challenges dit jaar zal het EstafetteChallenge worden, Cours la Province, Hesbignon en Victors Cup. 

  Terug over naar het heden ... deze ochtend stond dus de 1e wedstrijd van 2016 op de agenda. Net als vorig jaar was dit de Jogging de l'An Neuf te Antheit, opener van de mooie Challenge Cours la Province. We trokken naar Antheit met 6 speelhofrunners. Stefan, Marie-Anne, Gilbert, David, Martine & ikzelf. Richard moest omwille van de gezondheid vandaag jammer genoeg afzeggen. 

  Na het begroeten van de vele bekenden met de gepaard gaande nieuwjaarswensen, en het waren er veel met 1000 lopers aan de start, waren we er klaar voor.
   Het parcours kenden we dus van vorig jaar. Ieder ging voor de langste afstand (10.8) behalve Martine zij ging voor de korte afstand (5.6) en deed dit met brio. Ze behaalde haar 1e zege van het prille jaar, top !!
  De 10.8 km is een pittige wedstrijd met een vlakke aanloopzone van 3 kilometer. Maar vanaf het bordje van kilometer 3 begint het sterk golvende parcours.  Dit zou blijven duren tot aan de finish. Telkens je dacht nu heb ik de laatste hellende strook wel gehad, dient er zich een nieuwe hellende strook aan, de ene al wat moeilijker te bedwingen dan de andere. Gelukkig konden we deze wedstrijd lopen bij ideale weersomstandigheden, enkel de wind had wat minder hard zijn best mogen doen, zeker in het 2e stuk tijdens de laatste beklimming :) Maar klagen gaan we zeker niet over het weer. Ondanks het de 1e wedstrijd was sedert enkele weken en we nog enkele feestkilo's meesleurden ging het toch vrij vlot. Vorig jaar deed ik er hier 49'25 over dit jaar 49'40 (4.36/km gemiddeld) dus waren we zeer tevreden na afloop van de wedstrijd. Ook Gilbert, Stefan, Marie-Anne en David waren tevreden over hun geleverde prestaties en zo konden we allen tevreden genieten van een Leffe na afloop in de overvolle cafetaria.

  Volgende wedstrijd : zondag 17 januari, Olne, 1 of 2 boucles :) 

  Hierbij nodig ik iedereen nog uit op onze Estafetteloop van de Speelhofrunners op 23 januari op het prachtige domein Speelhof te Sint-Truiden. Is het niet om te lopen, kom dan gerust eentje drinken om onze 2 goede doelen te steunen !!!
  03-01-2016 om 21:07 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Belle Hivernoise - 22 km
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze ochtend trok ik samen met Richard en Gilbert richting Angleur voor "La Belle Hivernoise". Een wedstrijd georganiseerd door Courir à Liège, jawel dezelfde organisator van de trappenwedstrijd in mei en de 10 miles de Liège waar we afgelopen maand aan deelnamen. 
  3 afstanden stonden op het programma, 5 of 13 of 23 ... natuurlijk kozen we voor de 23 :)
  Niet veel bekend volk bij de start, enkel Jo, Cas, Patrick Philippe hoorden tot de bekenden.
  Ik had me verwacht aan een vrij stevige wedstrijd, maar zo zwaar had ik toch niet verwacht. 
  Onmiddellijk na de start kregen we een klim van 2.5 km voorgeschoteld, niet zo steil maar toch vrij lang :) vooral op onverhard en draaien en keren. Eénmaal boven gekomen viel het gedurende een kilometer of 5 wel allemaal mee tot aan de splitsing van de 13 - 23. Onmiddellijk hierna kregen we een stevige klim te verwerken gevolgd door een open stuk vol boomwortels en diepe modder, een een stevige afdaling aan de Universiteit. Net op het moment dat je denkt erger kan het niet ... jawel hoor, vlak voor de bevoorrading aan km 11 een stevige strook diepe modder en plassen om onmiddellijk na de bevoorrading een klim voorgeschoteld te krijgen zoals ik er dit seizoen nog geen enkele tegen kwam, met stukken tot 32 % stijgen, net niet op handen en voeten dus. Eénmaal boven gekomen een single track strook doorheen Sart Tilman bos met uitstekende boomwortels en stenen soms vlak langs een afgrond of een rivier. Ik was blij deze strook zonder kleerscheuren af te werken maar het tempo kreeg hierdoor een stevige dreun. Ook de benen werden hierdoor volledig afgesloten en de eerstvolgende kilometers werden een kleine marteling. Gelukkig kwamen we er even later terug door en konden we toch terug een  aardig tempo lopen tijdens de laatste 5 km al deed de laatste klim ti2jdens kilometer 19 verdorie pijn. Ook de laatste afdaling (de klim van de eerste kilometers) deed zeer aan rug en schouders (de artrose liet zich voelen). Maar niet getreurd na 2u05 bereikten we zonder kleerscheuren de finish. 
  Genieten en afzien kunnen toch zo dichtbij elkaar liggen tijdens het lopen, maar van deze wedstrijd toch echt genoten hoor. Deze behoort echt tot de top die ik tot nu toe ooit gelopen heb. 

  Dit was meteen mijn laatste wedstrijd van 2015. Ik liep dit jaar 61 wedstrijden veel te veel eigenlijk. Doel is volgend jaar het aantal wedstrijden toch wat af te bouwen. Prio gaat naar EstafetteChallenge en daarna Cours la Province en Victors Cup en Challenge Hesbignon. 

  Volgende wedstrijd : zondag 3 janauri, Jogging de l'An Neuf te Wanze, Cours la Province 

  20-12-2015 om 21:36 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstcorrida Zoutleeuw 10.6 km
  Deze namiddag richting Zoutleeuw getrokken voor de Kerstcorrida. Ik was er al enkele keren geweest maar dan als supporter. Dit jaar ging ik dus als loper. Samen met Marie-Anne en Stefan trok ik richting Zoutleeuw. Makkelijk parking gevonden vlakbij start en aankomst zone en even later zaten de inschrijvingsformaliteiten er al op. 5 euro moest er betaald te worden, een correcte prijs als je het mij vraagt ... misschien hadden ze de lopers een warm drankje kunnen voorzien na afloop maar  dat is enkel een tip zeker geen kritiek naar de organisatie.
  Tussen de lopers weinig echte bekende gezichten, buiten Martine & Kristel van de Landense JC, Jo Haenen (die trouwens knap 4e werd)  en Chriske Wouters met zoon Lars. 

  Er moesten 4 rondjes gelopen worden van  2.650 meter. Ik had niet echt een idee wat het rondje zou inhouden. 
  Iets na 14u30 trokken we met +- 125 loper op pad. Een smalle startzone dus namen we vrij vooraan plaats in het peleton. Ik kon meteen een vrij goede tred aanhouden en kwam al snel in het spoor van Jill Pauwels die me de laatste wedstrijden steeds te snel af was. In de loop van de 1e ronde kon ik haar zelfs even passeren maar later zou ze me opnieuw bijhalen en achterwege laten terende op haar marathon conditie. Zelf kon ik een aardig tempo aanhouden en gedurende een 2-tal rondjes hield ik me schuil in het groepje van enkele DCLA Halen lopers. Het rondje zelf was best aardig om te lopen. Wat draaien en keren maar niet te veel, enkele mooie lange rechte stroken waar je stevig tempo kon maken en een pittige strook vol diepe plassen die je vanaf ronde 3 niet meer kon ontwijken, deels door het dubbelen deels door de modder die steeds erger werd :) maar niet getreurd rechtdoor is nog steeds de kortste weg. En zo telden we de kilometers en rondjes af en wisten na 10.6 km zwoegen de eindstreep te overschrijden in 47'50 ofwel 4'31/km gemiddeld. Zeer tevreden hiermee, zeker gezien ik toch al enkele maanden geen snelheidswedstrijd over 10 km meer gelopen had. Op dit resultaat kan er zeker verder gebouwd worden richting 2016 waar ik toch enkele malen mijn resultaten van '15 wens te evenaren of te verbeteren :) er moet een doel zijn hé. 
  Zo kort het loopjaar 2015 af en zitten de echte wedstrijden er misschien op voor dit jaar. Volgende week twijfel ik nog tussen La Belle Hivernoise of de Warmathon te Hasselt van Studio Brussel. Dik tevreden trouwens over het jaar 2015 ondanks dat het er door de bilblessure enige tijd minder goed uit zag. Maar dankzij de goede zorgen van Kiné Maarten ging het terug de goede weg op ! Nooit gedacht dat ik één van mijn betere elementen tijdens mijn trainerscarrière in het jeugdvoetbal ook nog op deze manier zou ontmoeten :) 

  13-12-2015 om 22:27 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Estafetteloop Waremme
  Deze voormiddag stond de 6e en laatste wedstrijd van de EstafetteChallenge 2015 op de kalender. Plaats van gebeuren was Waremme. Wederom veel Speelhofrunners aan de start van deze Estafette, dank voor jullie deelname alleen zo kunnen we reclame maken en respect afdwingen voor onze eigen estafette wedstrijd.
  Waremme is traditioneel één van de minder snellere parcours uit de EstafetteChallenge, door het vele draaien en keren in het eerste deel en de passage in de zandbak in de speeltuin. Een verbetering van het beste resultaat van 2015 zou er dus niet inzitten, zeker gezien de huidige conditie in de verte deze van september niet benaderd. Maar een verbetering van onze prestatie van december 2014 op hetzelfde parcours moest natuurlijk wel mogelijk zijn. Doel dus voor mezelf en Stefan was dus meer lopen dan de 13.3 km van verleden jaar. 
  Veel volk voor deze wedstrijd met ongeveer 80 teams aan de start. Na de opwarmingsronde was het aan mij om de eerste ronde voor mijn rekening te nemen. Bij de start was het even drummen maar éénmaal de zandbak gepasseerd kon de gas volledig open op het langere rechte stuk. Daarna even draaien en keren rond de vijver om vervolgens opnieuw de laatste rechte lijn van 200 meter in te duiken. Ik gaf de stok door na  ongeveer 4'13 aan Stefan. Ook hij bleef op dit tempo rond draaien en zat een verbetering van vorig jaar er zeker in als we dit tempo konden vasthouden. En dit lukte vrij makkelijk al werd het tijdens sommige rondjes toch stevig bikkelen vooral tijdens de passage door het zand. Maar na exact één uur werden we tot stilstand gebracht aan het bordje van de 100 meter en dit na 14 aflossingen. In totaal hadden we dus 14.1 km gelopen of 4'15/km gemiddeld, niet slecht op dit moeilijke parcours. Onze dames moesten zich vandaag tevreden stellen met 9.83 km. Meer was moeilijk aangezien Vanessa kampte met een zware verkoudheid, al een hele prestatie dat ze het gedurende het ganse uur vol hield, dikke duim :) . Richard en Gilbert haalden een mooie 14.5 km ondanks de kwetsuur van Richard en Martine en David haalden eveneens mooie resultaten met hun partners van vandaag.
  Zo zit de EstafetteChallenge van 2015 erop en deze was een waar succes voor de Speelhofrunners met 3 teams op het podium. Bij de heren Richard & Gilbert op plaats één en Stefan en ikzelf op plaats 2. Marie-Anne en Vanesssa  eindigen bij de dames op een mooie en verdienstelijke 3e plaats !! Alle atleten worden  voor deze prestaties in de bloemetjes gezet na onze Estafetteloop op het Speelhof op zaterdag 23 januari waar de Prijsuitreiking zal plaatsvinden van de Estafettechallenge 2015.

  Volgende wedstrijd : zondag 13 december, WLOB Trail te Lummen, 17.5 km

  06-12-2015 om 21:49 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 miles de Liège - Thiers à Liege
  Deze ochtend trokken we met enkele Speelhofrunners (Marie-Anne, Stefan, Gilbert, Richard en ikzelf) richting Thiers à Liège alwaar de 10 miles de Liège zou plaats vinden. Ondanks de terreurdreiging in het ganse land geen enkele politiemacht gezien zelfs niet in de achterbuurten van Luik waar deze wedstrijd doorging :)
  De winter had dit weekend zijn eerste kleine prik uitgedeeld en dus wat het koud bij de start en werd ook de wintertenue uit de kast gehaald. We zochten dus zo lang mogelijk de warme lucht op in de inschrijvingsruimte. Om 10u30 startte Marie-Anne voor haar 7 km tocht en ze deed het voortreffelijk. Meer zelfs ze eindigde de zware 7 km tocht als 1e dame + 55 jaar, een sterke prestatie.
  Om 10u40 was het dan aan ons om de 10 miles van Liège te volbrengen. Ik wist niet goed aan wat ik me moest verwachten. Via enkele collega's op het werk en via Stefan en Richard en Gilbert kreeg ik al wat parcours info. Algemeen : geen makkelijke opdracht met verschillende stevige klimmetjes, steile afdalingen, veel onverhard en  zelfs een trappensessie. Enfin we zouden wel zien wat ze ons zouden voorschotelen.
  De eerste kilometer ging alvast in dalende lijn op verhard en dus vrij vlot :) maar al snel ging het stevig naar omhoog om even later de terril 2x te moeten bedwingen. Naar omhoog was het afzien en puffen en tijdens de afdalingen was het met de billen dicht om geen tuimeling te maken. De regen van afgelopen week had gezorgd voor een  stevig modderlaagje :) Ik zag gedurende de wedstrijd enkele voorgangers stevig tegen de grond gaan en was dan ook maar al te blij de eindstreep te halen zonder valpartij. Na het gedeelte van de terrils kregen we een middenstuk waar het even mogelijk was om wat tempo te maken. Maar de laatste 5 kilometers waren opnieuw niet van de poes. Alles was aanwezig in dit laatste stuk, klimmen, modder, steile afdalingen en last but not least tijdens de voorlaatste kilometer een klim over 200 trappen, was me dat effe afzien. Alsof dat nog niet genoeg was kregen we in de laatste kilometer nog een stevige klim te verwerken. Gelukkig was ik op dit moment in aanwezigheid van Claude Delhez, een sympathieke loper van de JIA bende, die me meesleepte richting finish, merci Claude. Zo wist ik na 1u29 exact de finish te overschrijden voor 16.2 km. Meer dan tevreden met deze tijd in deze zware wedstrijd. Hier kom ik zeker  terug !!
  Collega's Richard en Stefan eindigde een 7-tal minuten na me, al had Richard een geldig excuus :) en bij Stefan zat de HC prijsuitreiking nog in de benen of  moet ik zeggen de maag :) Gilbert op zijn beurt liet een mooie 1u18 noteren, schitterend op dit parcours, na een ook voor hem korte nacht !

  Volgende wedstrijd : zondag 6 december, EstafetteChallenge te Waremme.

  NIET VERGETEN : zaterdag 23 januari organiseren de Speelhofrunners onze eerste Estafetteloop op het Domein Speelhof om 15 uur !! Be there !! 

  Einde van de afdaling na 1 km, foto Jo Defrere


  Op een goeie kilometer van de finish, goeie timing van de fotograaf :)

  22-11-2015 om 21:32 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging Elle & Lui Burdinne - JogTrail de la Chartreuse 8 km
  Dit bijna afgelopen weekend stonden er 2 wedstrijden op mijn agenda.
  Gisteren de jogging Elle & Lui, waar ik samen met mijn vrouwtje aan deel nam. Wie ons al wat langer kent (+ 10 jr) en dit voorspeld zou hebben toen, had ik toen waarschijnlijk als zot verklaard. Maar u ziet de wonderen zijn de wereld niet uit, en zo trokken we gisteren als "loop"koppel naar de Elle&Lui jogging in en rond het vakantiedomein l'Hirondelle te Oteppe (Burdinne). 
  Opzet van deze wedstrijd : Elle loopt 4 kilometer, Lui loopt er 7 km en vervolgens lopen Elle & Lui nog gezamenlijk een rondje van 2 km. Elk rondje was niet van de poes en toen ik o.a. Marie-Anne en enkele andere dames hoorde vertellen over het parcours van de 4 km, dacht ik, oei oei. Maar even later kwam Vanessa binnen gelopen en ze was heel positief over het parcours, me happy. Zo vertrok ik voor mijn 7 km tocht. Een bij momenten moeilijke onderneming door de zware modderstroken en de stevige hellingen. Ik wist net onder de 5' gemiddeld te blijven en zo konden we samen starten voor het afsluitende rondje van 2 km. Dit rondje was grotendeels onverhard en meer schuiven dan lopen. Enfin we maakten er het beste van en zo liepen we na 13 km binnen in 1h16, mooi binnen het beoogde doel.  Marie-Anne en Stefan deden het nog wat beter en liepen in 1h10 binnen, net achter Richard en zijn gelegenheidspartner.
  Deze voormiddag dan trok ik dan samen met Richard en Gilbert naar Grivignée alwaar de afsluiter van de Challenge Cours la Province op de kalender stond. Hier stond ons een 8 km lange Jog/Trail te wachten in en rond het bosgebied La Chartreuse. We kregen na een korte aanloopstrook een schitterend parcours voorgeschoteld in bosrijk gebied met alles wat een trail te bieden heeft. Stevige en korte hellingen, steile afdalingen, trappen enzovoort. Een ideale trail wedstrijd trouwens deze voor wie eens wil proeven van het hedendaags trail lopen. 
  De 8 km werd trouwens afgelegd in 42'20 (5'18/km) en voor het eerst sedert ik trails loop eens geen enkele meter moeten stappen !!
  Overigens enkele knappe prestaties van Vlaamse collega's tijdens deze wedstrijd. Jo Vrancken won vandaag de wedstrijd, Gilbert eindigde 2e V1 en 14e algemeen en Willy Cortleven ging lopen met de overwinning bij de V3, chapeau mannen.
  Ikzelf eindigde op een 72e plaats op 337 deelnemers, ook heel tevreden mee.
  Over de ganse Cours la Province nam ik deel aan 16 wedstrijden, goed voor 238 kilometers, goed voor een 11e plek in dit originele eindklassement. Schitterende Challenge trouwens met enkele zeer mooie wedstrijden (Francorchamps, Trois Ponts, La Chartreuse) om er maar enkele te noemen !!

  Volgende wedstrijd : zondag 22 november, 10 miles de Liège, een mooie maar schierbaar zware wedstrijd :) 

  Voor de start van de Jog-Trail de la Chartreuse met Richard & Gilbert 


  bijna aan het einde van Elle & Lui met mijn allerliefste :) fier op haar na deze prestatie 

  15-11-2015 om 22:20 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Relais de Charlemagne (Herstal) - 19.4 km
  Gisteren namen we met 2 teams van de Speelhofrunners deel Les Relais de Charlemagne te Herstal. Elk team telde 4 lopers waarvan één loper een dame moest zijn. De overige 3 lopers waren vrij in te vullen. De te lopen afstanden waren 2.4 km voor de dame van het team, vervolgens moesten loper 2, 3 en 4 elk 4.8 km lopen, om dan af te sluiten met één rondje van 2.4 km met het ganse team.
  We zakten dus af met 2 teams. Team 1 met Stefan, Gilbert en mezelf, kreeg Martine Sobkowiak als versterking mee. Team 2 met Vanessa, Marie-Anne en Richard kregen versterking van David Baerts, de echtgenoot van Martine.
  We wisten niet wat we er eigenlijk mochten van verwachten en hoe sterk de andere teams zouden voor de dag komen. Team 1 ging voor een snelle tijd :) en team 2 ging voor meer plezier voor het betaalde inschrijvingsgeld :)
  In kort het relaas van onze ploeg.
  Martine nam een vrij snelle start en kwam al snel terecht in 4e positie. Deze positie gaf ze niet meer af en zo wisselde ze na ongeveer 9'30 met Stefan. Stefan moest nu op zijn beurt 2 rondjes van 2.4 km lopen. Hij wist deze 4.8 km te overbruggen in 21'11 of moest slechts 2 plaatsen prijs geven. Stefan gaf op zijn beurt de fakkel door aan mezelf. Al na enkele honderden meters moest ik één tegenstrever laten passeren en zo kwamen we terecht in positie 7. Deze positie wist ik vast te houden en na 21'12, nagenoeg dezelfde tijd als Apo, gaf ik de koord door aan Gilbert. Ondanks de 33 km van afgelopen zondag in Battice, ging Gillie er stevig tegenaan. Na amper 19' zat zijn 4.8 km erop en hij wist één positie terug in te winnen. Zo gingen we voor de laatste ronde van 2.4 km die als team diende afgelegd te worden van start in 6e positie. Team 5 bevond zich een 150-tal meter voor ons. Metertje per metertje naderden we op dit team, maar hun bijhalen lukte net niet. In de slotfase werd hun dame iets te hard aangemoedigd en kreeg zo terug een boost :). Maar niet getreurd, met grote tevredenheid, liepen we over de finish voor 19.4 km in 1u22 ofwel 4.17/km gemiddeld en behaalden we een 6e plaats op 52 deelnemende teams.

  Team 2 deed het ook zeer goed en wist de 19.4 km te overbruggen in 1u42, goed voor een 38e plaats op 52 deelnemers. Aan hun aankomstfoto te zien hebben ze er duidelijk ook van genoten.

  Het was zeer leuk om dit eens te doen als team en zeker voor herhaling vatbaar !! Alvast bedankt aan Martine en David voor de versterking !!

  Volgende wedstrijd : zaterdag 14 November, Elle & Lui te Burdinne !!

  Finish Team 2 zoals het hoort :)


  12-11-2015 om 10:54 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  08-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Vallons de Mehaigne, Braives, Challenge Hesbignon, 9.9 km
  Deze ochtend stond de afsluiter van de Challenge Hesbignon op de kalender. Traditioneel is dit de jogging te Braives. Meestal is het hier tijdens de opwarming en de laatste minuten voorafgaand aan de start bibberen, maar vandaag hadden de weergoden ons wat beter voorzien :) alhoewel, als ik echt mag kiezen voor te lopen verkies ik het koudere weertype !!
  Van de Speelhofrunners enkel Stefan, Marie-Anne en ikzelf aan de start. Onze straffe afdeling 'Richard en Gilbert' trokken naar de zware maar mooie tocht in Battice. Traditioneel ook veel volk hier aan de start en aangezien ik de laatste maanden geen wedstrijden meer gelopen had in deze Challenge was het een blij weerzien met de Franstalige loopmakkers en de mensen van de Landense Joggingclub !
  De wedstrijd zelf dan. Deze telt voor ons nog weinig geheimen aangezien we hier toch al een keer of 5 aan de start stonden. Een vrij vlakke aanloop van een km of 4 met een modderstrook tussen km 1 en 2, gevolgd door een korte afdaling, om vervolgens van km 5 tot 7 2 vrij stevige kuitenbijters te verwerken. Vanaf km 7 duiken we opnieuw de ravel op richting start en finishzone. 
  Mijn beste tijd liet ik hier vorig jaar noteren met een 45'15 voor 9.9 km. Deze tijd evenaren was het doel. Dit zou wel moeilijk worden gezien de kilometers de laatste weken wat teruggeschroefd werden na een toch vrij zwaar seizoen. 
  Enfin ik probeerde van bij het startsignaal het tempo rond de 4'30 te houden, en dit lukte me vrij goed tot en met kilometer 4 (4'30-4'32-4'32 en 4'35). Km 5 met de eerste kuitenbijter erin, werd een strijd met mezelf :) (5.17). Km 6 ging dan opnieuw in dalende lijn en hier kon ik het tempo mooi terug opdrijven naar 4'25. Maar km 7 met de klim richting kerk kreeg ik het nu effe heel moeilijk. Tot hier liep het groepje met o.a. Jules Kempeneers slechts een 40 tal meter voor me uit, maar tijdens deze klim werd het gaatje steeds groter en groter, niet moeilijk met een kilometer aan 5.27 grrr. Vanaf km bordje 7 doken we de ravel op en ik probeerde het tempo terug richting 4'30 te drijven. Met resultaat want tijdens de 8e kilometer liet ik mijn snelste kilometer noteren 4'15. Maar blijkbaar had ik het tempo toch wat te hoog gelegd, en met wat wind op kop en de licht hellende strook moest ik tijdens km 9 wat terugschakelen, 4'40. Tijdens de laatste kilometer toch nog geprobeerd maar het vet was van de soep. Zo eindigde ik deze wedstrijd na 9.9 km in 45'50 ofwel 4'38/km gemiddeld. Licht ontgoocheld gezien het toch een 30" trager was dan vorig jaar ! Stefan eindigde een anderhalve minuut na me en Marie-Anne eindigde netjes binnen het uur in 58'. 
  Achteraf nog met Koen en Pascal wat nagepraat en zo genoten we van een leuke afsluiter van deze Challenge waar ik het seizoen afsluit op een 23e plaats in mijn categorie en 10 van de 19 wedstrijden liep. Volgend jaar zal ik zeker nog enkele wedstrijden meepikken van deze Challenge maar of we nog voor het klassement gaan is een andere vraag. Misschien eens andere oorden (Condruzien, trails, ...) opzoeken volgend jaar. Een zaak is zeker, de Victors Cup en de Estafettechallenge zullen er volgend jaar zeker bij zijn !!

  Volgende wedstrijd : Estafetteloop te Herstal, woensdag 11 november om 10 uur !!

  Op het einde van de modderstrook na 2 km


  Na 8.5 km, had zelfs vaste fotograaf Louis Marechal niet in de mot !!

  08-11-2015 om 00:00 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeskerkenloop Kortessem - 15 km Haspengouw Challenge
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren deelgenomen aan de Zeskerkenloop te Kortessem, een wedstrijd over 15 km in het kader van de Haspengouw Challenge, en traditioneel de afsluiter van dit criterium. Nooit slaagde ik er voorheen in om aanwezig te zijn op deze wedstrijd, aangezien deze meestal gelijk viel met een zwemwedstrijd van de dochter.
  Gelukkig viel het dit jaar eens niet gelijk en zodoende stonden we dus aan de start van deze, volgens insiders, mooiste wedstrijd uit de HC - reeks, samen met o.a. Speelhofrunners maten Stefan, Richard & Gilbert.
  Op de menu stonden 15 licht heuvelachtige kilometers, grotendeels over verharde plaatselijke veldwegen.
  Zo gingen we iets over 14u30 van start voor 15 kilometers loopgenot. Geen idee wat ik mocht verwachten van prestatie, want afgelopen week zo goed als niet gelopen door een sinusitis die gisteren nog altijd niet volledig genezen was. Maar we zouden wel zien waar het schip zou stranden en dus ging ik vrij vlot van start met tijdens de eerste 3 kilometers tijden van telkens net onder de 4'30. Maar vanaf kilometer 4 kregen we enkele stevige hellingen te verwerken en zodoende moest ik het tempo toch regelmatig laten zakken. Ik kwam even terecht in een groepje nu met o.a. Stefan, Maja, Marc en Marleen maar al snel moest ik hun één voor één laten lopen. Vooral Stefan had gisteren superbenen en zou eindigen in 1h08, een sterke prestatie. Ikzelf zag het gaatje steeds groter en groter worden en vooral op de onverharde stroken had ik het lastig om het tempo hoog te houden. Ook het gesnotter tijdens de wedstrijd was zeker niet mijn bondgenoot en zodoende kreeg ik het steeds moeilijker naarmate de kilometers vorderden. In de laatste 5 kilometers werd ik door enkele lopers bijgehaald, telkens probeerde ik mijn wagonnetje aan te haken, maar jammer genoeg waren ze net te snel voor me. Zo wist na toch flink af te zien de eindstreep te bereiken in 1u10'20 ofwel 4.38'/km gemiddeld over de 15.1 km.

  Wel een positieve indruk over deze wedstrijd achteraf. Mooi en attractief parcours en een organisatie die op punt staat !!

  Achteraf nog gezellig een Duveltje gedronken met onze bende en o.a. Tony & Max, maar lang konden we niet blijven gezien er nog een feestje op de agenda stond binnen onze groep en zodoende hadden we nog een leuke en leerrijke avond :)

  Volgende wedstrijd : 8 November, Challenge Hesbignon, Braives 10 km

  PS : wat ik me afvraag is of er eigenlijk mensen zijn die deze bullshit lezen :) graag een teken van leven voor de mensen die dit lezen (via beoordeling - reactie of facebook) 

  19-10-2015 om 17:14 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (12 Stemmen)
  >> Reageer (4)
  13-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwars door Hasselt - 15 km
  Enige tijd stil geweest op deze blog, maar vorige week last gehad van een vrij stevige verkoudheid/infectie van de luchtwegen na mijn deelname aan de Ambiorixrun te Tongeren. Deze wedstrijd (10 km) afgelegd aan 45' of exact 4'30/km. Mooie wedstrijd trouwens in het kader van de Victors Cup. Het was mijn 2e deelname in dit criterium dat trouwens goed georganiseerd wordt. Ik denk eraan volgend jaar meerdere wedstrijden van deze mee te lopen.
  Nu terug over naar de wedstrijd van dit weekend, de 15 km van Dwars door Hasselt. Zoals jullie waarschijnlijk al wel weten ben ik geen al te grote fan van de dure wedstrijden georganiseerd door Golazo (13 euro voor 15 km bij voorinschrijving), maar dit jaar werd onze deelname aangeboden door Comfort Energy, dus dat was meegenomen. Vanessa zou de 5 km lopen, ik dus de 15 km. 
  Eerst was het de beurt aan de dame des huizes en zijn liep de 5 km in 32'20 waarmee ze tevreden was. Zelf ben ik hier ook vrij fier over want had eigenlijk nooit gedacht dat mijn vrouw het zo lang zou volhouden met lopen, deels door tijdgebrek en deels dat het loopvirus haar maar niet te pakken krijgt :) ik dus best wel fier op haar prestatie.
  Even later was het dan de beurt aan mezelf om er het beste van te maken tijdens de 15 km. Enkele weken terug had ik me 1u07 als doel vooropgesteld, maar door de zware verkoudheid van de afgelopen dagen en enkele slapeloze nachten, hield ik rekening met een tragere tijd.
  Enfin ik besloot om er vanaf de start tegenaan te gaan, want buiten de verkoudheid waren de omstandigheden ideaal. 13-14 graden, lekker zonnetje, enkel misschien net iets te veel wind :) . De eerste kilometers gingen vlot onder de 4'30/km, maar bij de korte onverharde passage aan HBvL kreeg ik het een eerste keer moeilijk. Door de verkoudheid begon ik ook meer te zweten dan normaal het geval is, maar hier voorlopig geen last van. Bij de passage in Kuringen dorp na 6-7 km kon ik het tempo terug opkrikken en ook het massaal opgekomen publiek zorgde voor de nodige aanmoedigingen wat wel leuk was. Aan km punt 8 kreeg ik plots een zware hoestbui en hierdoor kreeg ik stevige steken in zowel linker als rechterzij. Ik moest nu noodgedwongen het tempo laten zakken naar 10 km/uur en werd door meerdere lopers voorbij gelopen, maar gelukkig bleef het publiek me aanmoedigen. Na een 500-tal meters te hebben gerecupereerd (hier verloor ik toch ongeveer een minuut), verdween de pijn in de zij en kon ik het tempo terug opkrikken. Ik kon nu terug verschillende lopers inhalen en dat gaf me de nodige moed om door te drammen tot het einde. Even later de passage langs het kanaal met wind op kop gedurende een 3-tal kilometers, maar het inhalen gaf me de nodige energie boost. In de stadskern was het effe knokken op de kasseitjes en de licht hellende strook, maar even later wisten we de finish te bereiken in 1u07'45 voor 14.75 km ofwel 4.36'/km gemiddeld. Zonder die hoestbui en de steken had een tijd van onder de 1u07 zeker mogelijk geweest !! Maar gezien de omstandigheden toch meer dan tevreden met het behaalde resultaat. Mijn vorige besttijd in Hasselt werd met meer dan 5 minuten verbeterd trouwens !
  Achteraf meer dan een uur zitten hoesten en proesten :) maar ja dat nemen we er maar bij zeker.
  Enfin, tevreden nog eens deelgenomen te hebben aan Dwars door Hasselt, het blijft toch een leuke wedstrijd !

  Volgende wedstrijd : zondag 18 oktober, Zeskerkenloop te Kortessem, 15 km

  13-10-2015 om 09:58 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1/2 marathon TecTonic38 - Cours la Province
  27 september stond eigenlijk al sedert vorig jaar aangekruist in de agenda. Onmiddellijk na het beëindigen van mijn 1/2 marathon TecTonic in 2014 had ik zoiets van hier kom ik terug :) toen klokte ik af aan 4'37/km gemiddeld meteen mijn beste tijd ooit gelopen op een halve marathon. Het doel gisteren was dan ook om sneller te doen ... was dit haalbaar  ? Misschien wel want de conditie ging de laatste weken in stijgende lijn en de weersomstandigheden waren ideaal, maar .... het parcours werd lichtjes gewijzigd en we wisten niet of dit  een negatieve of een positieve invloed zou hebben op de prestaties. Nu grotendeels bleef het parcours hetzelfde, de dalende meters overtroffen nog met groot gemak de stijgende meters (220 dalend tegenover 65 stijgend). We zouden ervoor gaan met de aanwezige Speelhofrunners en sympathisanten. Stefan, Gilbert, Richard en ikzelf gingen van start op de halve samen met o.a. Tony, Jo en Greta. Marie-Anne en Isabelle gingen voor een beste jaartijd op de 10 km. 
  Het parcours dat dit jaar vertrok in Thimister-Clermont (dit was de grootste wijziging) en we gingen nu onmiddellijk de ravel op, die we eigenlijk gedurende 20 km zouden volgen en alleen tijdens de laatste kilometer zouden verlaten. De eerste 3-4 kilometers gingen in licht stijgende lijn, om dan de laatste 17 km's in licht dalende lijn  aan te vangen. 
  Doel was dus om de motor niet op te blazen tijdens de eerste stijgende kilometers. En zo gebeurde, de eerste 3 kilometers werden afgelegd aan 4'45/km gemiddeld. Gilbert en Richard waren al een kleine gele stip of helemaal niet meer zichtbaar in het geval van Gilbert en Stefan en Greta volgden nu op korte afstand van me. Maar vanaf nu slaagde ik erin de snelheid richting 4'30/km te stuwen en zo kon ik meerdere lopers inhalen. Onder hen ook Claude Delhez, een JIA loper uit Wallonië. Hij wist me nog te vertellen dat ik in Haneffe nog een tombola prijs misliep. Na nog wat gepraat te hebben, moest hij de rol lossen en ging ik op zoek naar nog meer voorgangers. Ik kon nu vrij vlot  het tempo van 4'30/km aanhouden wat zowat het doel was, en haalde nog verschillende lopers bij wat toch moed gaf,  al was dit op het gevoel, want ik kijk tijdens het lopen zelf niet naar de Polar, maar het gevoel zei me dat het vrij goed zat :) hopelijk laat het gevoel me niet in de steek. Ik werd trouwens vanaf km 4 nog maar door één lo(o)p(s)ter gepasseerd.  Onderweg me wel regelmatig afgevraagd wanneer het parcours nu eens eindelijk in dalende lijn zou gaan, maar Claude vertelde me achteraf dat dit vrij normaal is. Ook me meermaals geërgerd aan wandelaars en / of fietsers die weinig respect toonden naar de lopers toe. De overige toeschouwers waren dan weer wel enthousiast en zorgden voor de nodige aanmoedigingen net als de seingevers en de mensen aan de talrijke bevoorradingen. Enfin de kilometers gingen vlot voorbij en veel reserve moesten we niet in de tank laten want van vorig jaar wisten we dat de laatste 2 kilometers echt wel in dalende lijn gingen :) ... We probeerden dus naar het einde toe de snelheid nog wat op te drijven en zo klokten we na 21.4 km af in 1u37'33 ofwel 4'33/km gemiddeld, meteen een nieuwe besttijd op de 1/2 marathon, dat zowat overeenkomt met 1u36 op 21.1 km. Dat wordt moeilijk om dat nog te verbeteren in de toekomst !!

  Ook de overige vermelde Speelhofrunners en Co behaalden mooie resultaten met enkele stevige PR's !! Bravo maatjes !!

  Volgende wedstrijd : Ambiorixrun te Tongeren, 10 km, VictorsCup

  28-09-2015 om 20:50 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  21-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les 8 miles de l'Yerne (Haneffe) - Brouwerijloop Alken
  Afgelopen weekend stond er weer een tweeluik op de agenda. Hierbij een kort relaas.

  Vrijdag 18 September - Les 8 miles de l'Yerne te Haneffe (Cours la Province)

  Afgelopen vrijdag trok ik samen met Richard & Gilbert richting Haneffe, voor les 8 miles de l'Yerne. Deze wedstrijd vindt normal plaats in juli, maar door de hitte werd deze toen uitgesteld naar afgelopen vrijdag.
  Wegens het late startuur (19u15) werd het parcours van 12.8 km wat ingekort en moest er "slechts" 11 km gelopen worden. Het parcours werd ook wat gewijzigd tov de afgelopen jaren. Maar we kregen toch nog een afwisselend parcours voorgeschoteld. Alle soorten ondergrond, van asfalt tot single tracks werd ons aangeboden, zelfs een korte passage door een plaatselijke schapenstal. En ook de hellingen waren regelmatig van de partij, geen echte lange of steile hellingen, maar toch enkele stevige kuitenbijters, zeker de helling op kilometer 8 deed pijn :) Richard hield me gezelschap, al kon ie veel sneller, en zo liepen we samen binnen na 52' voor exact 11 km (4'42/km gemiddeld) en niet echt tevreden met deze prestatie. Gilbert leverde wel een topprestatie en werd mooi 8e algemeen en 2e V2 in 44'.
  Achteraf nog gezellig nagekaart met Kris, Maja en Jos tijdens het wachten op de prijsuitreiking en zo trokken we rond 22 uur tevreden terug richting heimat.

  Zondag 20 September - Brouwerijloop Alken (Haspengouw Challenge)

  Gisterennamiddag stond dan de Brouwerijloop op de Haspengouw Challenge kalender. Voorlaatste wedstrijd in deze Challenge, voor mij de 10e wedstrijd in deze Challenge waaraan ik deelnam, en dus is het klassement binnen :) Voor het seizoen niet zo gepland, maar achteraf toch blij dat ik aan deze wedstrijden heb deelgenomen.
  Alken biedt niet onmiddellijk het mooiste parcours aan, maar wel één van de snelste van het jaar. Maar aangezien de conditie nog niet het niveau van april-mei haalde, had ik er niet echt een goed gevoel bij.
  Na een korte opwarming op de finse piste waren we om 16 uur klaar voor de start. Eerst moesten er 2 toertjes op de atletiekpiste afgelegd worden om vervolgens 2x een grote ronde af te leggen, met tussendoor nog een rondje rond de atletiekpiste. Na een vrij snelle start nestelde ik me in een groepje met onder andere Maja en Martine. Het tempo lag vrij hoog in dit groepje en na een 3-tal kilometer moest ik effe de rol lossen. Ik moest een gaatje van een 50-tal meter laten op Martine en Rudi Neven, dat ik voor de rest van de wedstrijd die meer zou dicht gelopen krijgen. Maja snelde nog weg uit het groepje en liep in één ruk naar de 1e plaats bij de +45 dames, sterke prestatie  !! Ook uit de achtergrond kwam niemand meer terug al bleken Apo en Raf niet verder achter me te zitten. Ik keek gedurende de ganse wedstrijd niet naar de Polar dus van de tijd had ik eigenlijk totaal geen idee. Maar gezien mijn positie ten opzichte van andere lopers, wist ik dat het tempo vrij goed was.
  Zo wist ik na 10.18 km te finishen in 44'37 (4.23'/km gemiddeld) en meteen een evenaring van mijn snelste wedstrijd ooit !! Dik tevreden dus met dit resultaat. Ook Stefan verpulverde zijn record en liep een goeie halve minuut na me binnen aan 4'25 gemiddeld. Eerste speelhofrunner werd opnieuw Gilbert, die blijkbaar in topvorm verkeert, want hij liep onder de 4'/km gemiddeld !!

  Achteraf nog genoten van enkele Affligems, om vervolgens na een vettig frietje met zo goed als de ganse bende, geheel onverwacht de verjaardag "five-six" van Marie-Anne, nog gevierd te hebben tot in de vroege uurtjes. Merci voor het leuke feestje "scheetjes" :)

  Volgende wedstrijd : TecTronic, 1/2 marathon, zondag 27 September, Cours la Province


  tijdens de wedstrijd te Haneffe, samen met Richard

  Voor de wedstrijd te Haneffe, samen met vriend Domenico

  21-09-2015 om 14:15 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monumentenrun Sint-Truiden - Semi Vert Amay (1/2 marathon)
  Afgelopen weekend was een stevig loop weekendje. Hierbij een kort relaas van de activiteiten.

  Zaterdag 12 September MONUMENTENRUN Sint-Truiden

  Eergisteren stond de Monumentenrun op de loopagenda. Deze wedstrijd werd voor de 1e maal georganiseerd en vervangt de Fruitloop die steeds minder en minder success kende. Stad Sint-Truiden had gekozen voor een Monumentrun met vertrek en aankomst op de grote markt zoals het hoort voor een Stad als Sint-Truiden. Er werd een parcours van 5 en eentje van 10 kilometer uitgetekend met passages langs en door verschillende monumenten of oude gebouwen.
  Vanessa liep samen met Astrid de 5 km met vertrek om 19 uur. Zij konden nog niet genieten van de licht effecten onderwege maar genoten toch van het parcours en liepen samen binnen na 32', waarmee ze beiden tevreden waren. Er worden alvast trainingsplannen gesmeed voor de toekomst :)
  Om 20 uur was het dan aan de 10-km lopers. De start verliep wat chaotisch, er moest in waves gestart worden maar dit was niet echt aangekondigd, waardoor er al morrende geluiden ontstonden. Maar iedereen kon toch op zijn tijd vertrekken en alzo genieten van een mooi parcours dat grotendeels door de binnenstad liep. De passages door de Sint Maarten kerk en het Oude Atheneum waren zeker de moeite evenals de passage door de Academiezaal en het Festraetsuurwerk. Ook de passage door het Speelhof was voor ons Speelhofrunners een aangename passage :) enkel de passage door de perenplantage vond ik persoonlijk niet echt nodig. Op het einde had je nog de keuze om de Abdijtoren gedeeltelijk te beklimmen maar deze liet ik links liggen met de hulp van Henriette. Zo wist ik na 44'40 opnieuw de grote markt te bereiken. Tevreden van de prestatie en genoten van het rondje.
  Een geslaagd initiatief dat niet minder dan 1800 lopers naar Sint-Truiden lokte. Mits wat kleine aanpassingen heeft dit evenement zeker een leuke toekomst !
  Achteraf werd er met de bende van de Speelhofrunners nog gezellig nagekaart en uiteindelijk eindigden we met zijn allen in ..... voor herhaling vatbaar vond Ghune haha

  Zondag 13 September Semi Vert d'Amay (1/2 marathon)

  Gisterenochtend trokken Richard en ik dan richting Amay, dat zich op nauwelijks 30 kilometer van Kerkom bevindt.
  Hier stond een halve marathon op de kalender die grotendeels over onverharde wegen loopt. Ook Kris & Maja waren van de partij.
  Er stonden ons dus 21.1 zware kilometers te wachten, binnen zijn op 2 uur was de doelstelling, want de benen waren toch nog niet echt gerecupeerd van de Monumentenrun .. de Wilderen Kannunik is blijkbaar toch niet de ideale recovery drank :)
  Richard bleek alvast beter gerecupeerd dan mij maar besloot de tocht samen met mij af te leggen, waarvoor dank. De eerste kilometers gingen grotendeels over asfaltwegen en vrij vlak maar vanaf km 3 werden we het bos ingestuurd en ging het lichtjes omhoog. Op km 8 kregen we dan de eerste zware helling voorgeschoteld, la cote du Facteur, 400 meter lange helling op single tracks met percentages tot 15 %, effe wandelen was hier de boodschap. Hierna volgde een stevige afdaling om vervolgens rond km 14 de 2e stevige helling aan te vatten, la cote des dames, opnieuw gingen we hier even aan het wandelen op de single tracks. Eénmaal boven gekomen begonnen de benen toch pijn te doen maar het einde naderde gelukkig. Na nog een mooie passage door een natuurdomein, dat deed denken aan de passage rond het Schulensmeer vorige week, doken we terug het centrum van Amay binnen. Zo werd deze mooie tocht beëindigd in 1u56'30 (5'30/km).

  Tevreden van dit vrij zware loopweekend :)

  Volgende wedstrijd : Vrijdag 18 September 12.8 km Haneffe (Cours la Province) - zondag 20 September Alken 10 km (HC)

  Foto tijdens de Monumentenrun - Passage door Sint Maarten Kerk

  Semi Vert Amay, samen op pad met Richard, "beste vrienden" volgens Louis Maréchal :)

  14-09-2015 om 09:06 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Estafettechallenge Alken - Natuurloop 24 km Linkhout
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Afgelopen weekend stond er een druk loopweekend op de agenda. Hierbij een kort relaas van het afgelopen weekend.

  Vrijdag 4 september - Estafetteloop te Alken - 2 lopers - één uur - lopen voor een goed doel

  Afgelopen vrijdag dus deelgenomen aan de Estafetteloop te Alken. Zoals steeds samen met loopmaatje Stefan, en ook onze beide dames liepen samen. Vandaag stond gepland om ons doel van dit jaar, met de 2 duo's samen de 25 km te halen, te bereiken.

  Maar om dit te bereiken zouden beide duo's meer dan waarschijnlijk een PR moeten lopen. Bij de mannen stond dit op 14.4 km bij de dames op 10.2 km. Maar laat Alken nu net een vrij snel en vlak parcours zijn en ook het weer meezitten :) dus alles was aanwezig om het doel te halen. Een etentje was/zou onze beloning worden !! We waren dus gemotiveerd ;)

  Stefan opende en zette meteen de toon met een tijd onder de 4' voor de eerste kilometer. Ook mijn eerste kilometer ging onder de 4' en zo waren we gelanceerd. Tot aan minuut 20 zaten we zelfs op het 15 km schema. Maar vanaf toen kregen we het toch wat lastig. De km-tijden gingen nu richting 4'05-4'10 maar trager als dit gingen we niet. Zo eindigden de mannen op 14.62 km meteen een nieuwe PR, en dus erg tevreden, al zit er toch nog wat rek op.

  Om de 25 km te halen moesten de dames dus 10.38 km halen. Ook de dames gingen van bij start er stevig tegenaan, en doken beiden onder de 5'30 voor hun eerste km. Op schema dus. Marie-Anne bleef draaien rond de 5'25-5'30 en Vanessa zat steeds rond de 5'45. Ook voor hun zat er dus op PR aan te komen als er geen verval kwam naar het einde toe. Maar ook zei hielden stand en klokten na exact één uur af op 10.7 km !! Eveneens een nieuw PR, sterk gelopen van onze dames. Zo behaalden we samen niet minder dan 25.3 km, doel dus meer dan bereikt.

  Ons etentje is dus meer dan verdiend als beloning en zodoende mag Vleesgegroet ons volgende week vrijdag verwachten voor een stevige steak !! Tegelijkertijd zullen de doelen voor 2016 bepaald worden, dromen mag toch of niet !!

  Ook de overige Speelhofrunners teams, Sven & Tina en Richard en Gilbert, liepen PR's, proficiat aan allen !!

  In de algemene teamstand staan Vanessa & Marie-Anne op een 3e plaats. Bij de heren staan Gilbert & Richard 1e gevolgd door mezelf en Stefan !! Podiumplekken zijn dus binnen bereik na de laatste manche in december te Waremme.

  Zondag 6 september - Memorial Rik Clerckx te Linkhout - Natuurloop 24 km

  Voormiddag dan was de keuze zeer uitgebreid. De halve marathon te Angleur (Belle Iloise), Hesbignon te Hannuit of de Memorial Rik Clerckx te Linkhout. Aangezien Richard en Gilbert een marathon voorbereiden was deze laatste voor hun ideaal gezien er hier een 25 km loop gepland stond. En zo was de keuze gemaakt. Ook tante Belle en Stefan & Marie-Anne trokken mee naar Linkhout voor de iets wat kortere afstanden.

  De 25 km loop bleek dus een echte natuurloop te zijn. 90 % van de wegen was onverhard, op sommige momenten had het zelfs meer weg van een trail. Maar het was wel een prachtige loop en we hebben genoten onderwege. Alles werd ons aangeboden, single tracks, finse piste, modderstroken, en op het laatste nog een volledig toertje rond het Schulensmeer met veelal grasstroken en veel wind. De 25 km bleek slechts :) 24 km te zijn en samen met Richard (die sneller kon, maar bij me bleef, waarvoor dank)en Serge (later meer) deden we er 2u04 over of 5'08/km gemiddeld, niet slecht gezien de afstand en parcours (ondergrond).

  Serge was één van de 40 dappere lopers aan de start van de 25. Liep de hele weg in onze buurt, en aan de aankomst vernamen we van speaker Rik dat hij van Sint-Truiden was. Na wat te babbelen bleek hij nog in hetzelfde dorpje als mezelf te wonen, wat een toeval. Toevallig beheerd hij ook nog de merchandising van één mijn grootste sportidolen, namelijk Sven Nijs, hoe klein kan de wereld zijn. Aangename kennismaking Serge, hopelijk heb je de microbe te pakken en zien we elkaar nog regelmatig tijdens wedstrijden of eens een gezamenlijke training !!

  Volgende wedstrijd : Monumentenrun te Sint-Truiden, 10 km


  06-09-2015 om 20:35 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging Fumal - Hesbignon - 11.5 km
  Gisterenavond stond nog eens een wedstrijd van de Challenge Hesbignon op de kalender. Het was alweer effe geleden dat ik nog eens deelgenomen had aan een wedstrijd in het kader van deze Challenge. Samen met Stefan, Marie-Anne, Gilbert, Isabelle, Richard & Lies trokken we richting Fumal. Ik had deze wedstrijd nog nooit gelopen en wist dus zo goed als niets van het parcours. Enkel de garmin gegevens van Raf van vorig jaar gaven ons een miniem beeld aan wat we ons mochten verwachten. 
  Maar niet alleen het parcours zou vandaag onze tegenstander zijn, ook het weer was weer een te duchten tegenstander. 27-28 graden bij de start, volle zon en weinig tot geen wind. Niet echt meteen mijn weertje ... maar enfin we zouden wel zien waar het schip zou stranden, maar de motivatie was er niet echt.
  Ik startte desondanks vrij vooraan in de groep en de eerste km, relatief vlak en verhard ging vrij vlot, 4.45. Even later kwam Willy Cortleven me voorbij gelopen en ik besloot om in zijn zog wat vooruit te schuiven .... dit lukte me tot het bordje van km 2  ... vanaf nu ging het bergop en in eerste instantie onverhard met de zon volledig op onze hoofden .... vanaf hier geen mijn licht effe uit en besloot ik op ralenti deze jogging uit te lopen. Ik keek even achterom en zag tijdens de klim onze jarige président Stefan vlak achter me. Aan de eerste bevoorrading op het einde van de klim aan km4, besloot ik hem op te wachten en samen de resterende 7.5 km af te leggen, zonder enige wedstrijddruk. We namen onze tijd aan de 2 bevoorradingen, namen geen risico's tijdens enkele gevaarlijke single-tracks en een afdaling over gladde kasseistenen, en op de stukken waar de zon eens verdween probeerden we er toch een aardig tempo op na te houden. Onderwege genoten we van de aangename omgeving, waaronder een prachtige passage door het plaatselijke bos/park van het kasteel. Zo konden we toch nog vrij comfortabel uitlopen, al deed de laatste klim toch nog wat pijn :) ... maar even later wachtte de finish boog, die we overschreden na 65' voor 11.5 km (5.40'/km gemiddeld). 
  Al bij al genoten van één de mooiere joggings die ik de laatste maanden gelopen heb !!

  Achteraf nog genoten van een leuk feestje met de aanwezige Speelhofrunners & Joske Biets bij "zoon" te Kerkom om de verjaardag van Apo te vieren !!

  Volgende wedstrijd : Estafetteloop Alken, vrijdag 4 september !!


  Afzien op de klim bij km 3.5

  Genieten na km 8 na een douche van Stefan :)

  30-08-2015 om 23:03 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gotem Stratenloop 9.9 km - Haspengouw Challenge
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren stond de Stratenloop van Gotem op de agenda van de Haspengouw Challenge. Traditiegetrouw ook vrij veel Speelhofrunners aan de start van deze wedstrijd. 

  Dit is één van de wedstrijden die me het meest zal bij blijven :) mede door de weersomstandigheden waarin we in 2010 deze wedstrijd moesten afhaspelen. We kwamen toen in een zwaar onweer terecht waardoor de straten volledig blank kwamen te staan en het regende toen zo hard dat je de loper die amper één meter voor je uit liep niet meer zag lopen. En ook gisteren was er onweer voorspeld in de namiddag, zou het opnieuw zo hectisch worden als 5 jaar terug ....

  Het antwoord was bijna !! Ook dit jaar kwamen we iets na de start in een hevig onweer terecht. De straten kwamen nu niet echt blank te staan, maar op de helling in het veld was het toch ploeteren door het water en werd de strijd dus nog iets zwaarder. En de regenval bleef beperkt, nou ja, toch in vergelijking met 5 jaar terug, maar ook nu viel de regen met bakken uit de lucht !!

  De wedstrijd zelf dan maar. Een korte aanloop diende genomen te worden om vervolgens 3 rondjes af te haspelen van +- 3.2 km. Dit rondje biedt zowat alles, kasseitjes, een vrij stevige helling, een stukje vlak om te recupereren om vervolgens in de afdaling proberen de verloren tijd terug goed te maken :), opnieuw een stukje vals plat dat naarmate de rondjes vorderen steeds meer pijn gaat doen, en dan de laatste 3-400 meter in licht dalende lijn richting finish. 

  De conditie is nog niet volledig top, maar de opbouw na de last aan de bil begint stilaan de goeie kant uit te gaan mede dankzij de Core Stability oefeningen die duidelijk hun nut hebben. Ik kijk al uit naar midden september als ik nog meer specifiek gerichte oefeningen zal ontvangen. Een verbetering van vorig jaar (45'45) zou er dus niet in zitten zeker niet in deze omstandigheden. Maar we hebben toch geprobeerd om er het beste van te maken al verloor ik naar mijn zin toch te veel ritme / tempo in iedere ronde in de strook bergop, er moet dus ook nog enkele kilo's terug eraf om opnieuw top te worden en terug te kunnen aanknopen met de tijden rond de 4'30/km. 

  De wedstrijd gisteren leverde een 46'25 op ofwel 4.39'/km gemiddeld. Tevreden gezien de omstandigheden. 

  Achteraf nog gezellig nagekaart met de bende en genoten van de Grimbergen van het vat aan een democratisch prijsje !! En zo hebben we toch ook weeral bijgedragen aan het goede doel (Intesa) waar de opbrengst van deze wedstrijd naartoe gaat !!

  Volgende wedstrijd : Challenge Hesbignon, Fumal, 11 km

  24-08-2015 om 17:04 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodentocht - Jogging de Lantin
  Dodentocht Bornem

  Afgelopen vrijdag trok ik als begeleider mee naar de Dodentocht in Bornem. Speelhofrunners Richard & Gilbert zouden er deelnemen aan de 100 km tocht en dit al lopende. Hoe lang ze dit zouden volhouden wist niemand, dat het karakterkoppen zijn, daar twijfelde echter niemand aan. En zo trokken we vrijdag richting Bornem. Al direct stress in de wagen na een half uurtje rijden, want de ring in Brussel stond volledig geblokkeerd. Gelukkig waren we tijdig vertrokken en mits een andere weg, reden we Bornem binnen na een tocht van 2u30 :( Snel een plaatsje gevonden op de voorziene parking, de shuttle bus genomen en zo kwamen we terecht in het centrum van Bornem waar de inschrijvingen en start voorzien waren. De organisatie liep perfect en binnen enkele minuten waren Richard en Gilbert in orde met hun inschrijving. We trokken richting startzone en hier moest ik onze vrienden achter laten, ik zou hen later vanaf punt 27 km, iedere 10 km terug zien en hun voorzien van de nodige kledij, schoenen, voeding, enz.
  Ik keerde terug naar de Boomstraat waar de menigte vlak na de start doorkwam en waar enorm veel volk kwam opdagen. Iets na 21 uur passeerde hier de ganse bende, met de echte ultra-lopers aan kop van de 12000 deelnemers. G & R bevonden zich op dat moment nog tussen de wandelaars en baanden zich een weg naar voren. Enkele uurtjes later zag ik hen een eerste keer na 27 km, niets nodig zeiden beide heren alles was onder controle. Volgende afspraak was 42 km, marathon afstand, tot dan hun langst gelopen afstand. Ook hier kwamen beiden nog fris door ondanks een hevige regenbui net ervoor, en de aangeboden Duvels lieten beiden aan zich voorbijgaan. Volgende halte was Brouwerij Palm na 52 km iets over halfweg. Ook hier kwamen ze nog fris toe, en ze besloten hier te wisselen van kledij, kousen en andere schoenen. Geen probleem, mijn Partner stond vlak aan de uitgang van de bevoorrading. Vanaf hier zouden beide heren hun Eigen tempo gaan lopen, jawel nog steeds lopen. Ik probeerde zo als ik kon, telkens tijdig aanwezig te zijn bij elke bevoorrading :) maar door hun splitsing werd dit een moeilijke opdracht. Aan Km 75 gaf Richard ook nog eens aan stilaan op wandelen te gaan overschakelen en ik gaf hem aan dat ik hem pas terug zou zien aan de finish. Gilbert kon ik nog éénmaal spotten aan de bevoorrading op km 85 en met hem ging het steeds maar beter, hij bleef lopen. Zo trok ik richting finish waar ik mijn wagen kwijt kon op slechts enkele honderden meters van de aankomst. Iets voor 7 uur (dus na amper 9u50) liepen de eerste lopers binnen, en amper een 20' later kwam Gilbert al binnengelopen na 10u15 voor 100 km dus een gemiddelde van 10 km/h als je de stops aftrekt ... sterk !! Nu was het nog wachten op Richard en ook hij haalde de aankomst binnen de  uur, straffe mannen als je het mij vraagt. Na nog een kort terrasje keerden we zo terug richting St.Truiden, en waren we een uurtje later blij terug thuis te zijn, ook ik :)
  Zo beleefde ik een toffe uitstap met 2 goede vrienden !! Bedankt en respect makkers, bij een volgende gelegenheid ben ik terug paraat :)

  Jogging de Lantin - CJPL (Challenge Jogging Province Liège)

  Gisterenochtend trokken we dan met 6 Speelhofrunners richting Lantin, en jawel Richard en Gilbert waren opnieuw van de partij, amper 24 uur na hun prestatie te Bornem. Ook kersvers Speelhofrunster Isabelle was van de partij net als Stefan en Marie-Anne.
  In deze Challenge hadden we nog nooit een wedstrijd gelopen, maar Lantin leek me wel een leuke wedstrijd en niet te ver.
  10 km was de wedstrijd, en volgens de info die ik kreeg van Jo Vrancken, één van de toppers in deze Challenge, was de wedstrijd niet zo zwaar, maar wel met geen meter vlak. :)
  Enfin we zouden wel zien wat we voorgeschoteld kregen, het weer zal alvast mee al werd het tijdens de wedstrijd toch nog vrij warm vooral te wijten aan de hoge luchtvochtigheid.
  Het parcours was inderdaad geen meter vlak. Meestal lange rechte veldwegen, met tijdens het eerste deel wind op kop en constant vals plat op en af, zoals Stefan het noemde eerlijk vals plat als het af ging :) ... Toch kon ik samen met Richard en Stefan het tempo rond de 4:30'/km houden en ook de bil liet zich sedert lang eens niet voelen. Iets na halfweg kreeg ik het na de bevoorrading effe moeilijk tijdens een volgend stuk vals plat en moest ik beide heren even laten gaan. Aan km 7.5 kon ik het gaatje terug dicht lopen en even later moest Stefan afhaken, het werd het even te warm in het hoofd :( ... Vanaf km bord 8 werd het vals plat toch eerder een echte helling van meer dan één km en moest ik het tempo toch wat laten zakken en muisde Richard er vanonder :) . Zo wist ik even later de finish te overschrijden in 46'20 voor 10 km ofwel 4'38/km gemiddeld. Tevreden met de geleverde prestatie en vooral tevreden dat ik voor het eerst sedert lang nog eens een wedstrijd pijnloos kon uitlopen. Stefan kwam even later binnen en was duidelijk ontgoocheld over de laatste kilometers. Voor de rest waren alle Speelhofrunners tevreden met hun prestatie al zal Gilbert uitkijken voor revanche te Gotem :)

  Volgende wedstrijd : zondag 23 augustus te Gotem (10 km) Haspengouw Challenge
  17-08-2015 om 14:17 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  11-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Estafetteloop Zoutleeuw - Kermisloop Kozen

  Estafetteloop Zoutleeuw

  Afgelopen vrijdag stond de 4e manche van de Estafettechallenge op de agenda. Stefan en ik, en onze dames, gaan dit seizoen voor een 6 op 6 in deze Estafettechallenge, want deze staat steeds garant voor de nodige ambiance zowel voor, tijdens als na de wedstrijden.
  Vrijdag was het de beurt aan Zoutleeuw. Traditioneel zorgt Zoutleeuw voor een pittig parcours en dat was dit jaar niet anders. Noodgedwongen moesten de organisatoren uit wijken naar een nieuwe locatie, maar de oppervlakte was hier niet echt groot om een omloop van één kilometer aan te bieden. Toch lukten ze hierin, al leek het begot fel op een veldrit parcours daar er de nodige lussen moesten gedraaid worden over een hobbelige graszone en zat er zelfs een geimproviseerde trap in :). Hierdoor bestond het parcours van 1 km uit 700 meter onverhard en slechts 300 meter asfalt. Ons doel is normaal gezien de 14 km te passeren binnen het te lopen uur en dat van de dames om de 10 km grens eens te bereiken. Vandaag zou dit een moeilijke opdracht worden gezien het technische parcours en mijn conditie die momenteel niet top is :) . Zo beslisten we dan ook dat Stefan de openingsronde voor zijn rekening zou nemen en deze werd dan ook afgelegd in 4'05, sterk op dit parcours. Mijn 1e ronde ging niet zo best, veel last van de bil waardoor ik niet voluit durfde te gaan met als gevolg een 5'15 grrr ... moest het een individuele wedstrijd geweest zijn had ik er de brui aangegeven, maar in een Estafettewedstrijd kan een mens natuurlijk altijd wat meer want ik zag dat Stefan zich volledig gaf ondanks het warme weer. Dus dan maar verstand op nul gezet en vanaf rondje 2 voor mezelf ging het steeds beter en beter, zodat ik steeds snellere rondjes ging draaien !! Resterende rondetijden 4.40 - 4.20 - 4.15 - 4.15 - 4.15 en op het einde nog 600 meter gelopen in 2'20 (3'53/km). Zo eindigden Stefan en ik op 13.600 meter, tevreden mee gezien de omstandigheden !! Onze dames haalden wel een PR in de Estafette en bereikten voor de 1e keer de 10 km grens, met 10.160 meter. Tijdens de volgende Estafette te Alken zou een gezamenlijke 25 km mogelijk moeten zijn :)
  Nog even meegeven dat Richard & Gilbert in hun categorie winnaars werden met een mooie 15.600 meter !! Top mannen, hopelijk lopen of wandelen jullie je geen blessure in Bornem aanstaande vrijdag !!

  Kermisloop Kozen - Haspengouw Challenge - 12 km

  Gisterenavond stond de Kermisloop te Kozen dan op de agenda. Toevallig viel deze samen met mijn 43e verjaardag, ik mocht dan ook de nodige verjaardagswensen in ontvangst nemen voor en na de wedstrijd, bedankt college-lopers !!
  Kozen is traditioneel 5 rondjes draaien rond de kermis en de plaatselijke wijk. Ieder rondje is +- 2.4 km en telkens moeten er 2 hellingen overwonnen worden, al bij al toch een pittig parcours naarmate de rondjes vorderen. Ook was het nog vrij warm gisterenavond.
  Echt voluit gaan was nog niet mogelijk met de bil en vooral in de 1e ronde was de bilregio heel gevoelig. Zo raakte ik al snel in het gezelschap van Stefan en draaiden we vrij gelijkmatige rondjes. 11' voor het eerste rondje, 11'10 voor het 2e en 11.18 voor rondje 3 en 4. Tijdens het 4e rondje raakte ik wel Stefan kwijt die eventjes een dipje had blijkbaar in deze ronde. Ik kon in de 5e ronde nog terug lichtjes versnellen wat een rondje opleverde van 11'09. Zo liep ik na 12 km binnen in 55'55 ofwel 4.39'/km gemiddeld. iets meer dan één minuut trager dan vorig jaar maar toch tevreden met deze prestatie. Stefan liep een 30" na me binnen.

  Achteraf nog genoten van een leuk terrasje met enkele bevriende lopers om de verjaardag te vieren met een lekkere trappist !!

  Volgende wedstrijd : zondag 16 augustus te Lantin, 10 km.

  Vanessa tijdens de Estafette, ondanks het afzien toch een kleine lach :)

  Afzien tijdens de Estafette te Zoutleeuw

  Samen met Stefan op zoek naar de goeie conditie te Kozen

  11-08-2015 om 11:22 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging Circuit de Francorchamps - 21.1 km
  Gisterenavond samen met enkele Speelhofrunners & sympathisanten afgezakt naar Francorchamps, waar de Jogging de Circuit van Leg's Go plaats vond. Het F1 circuit (7.030 km) moest 3x gelopen worden, met in iedere ronde 130 hoogtemeters die moesten overwonnen worden. Een rondje bestond uit een licht hellende strook van +- 400 meter vlak na de start gevolgd door een licht dalende strook tot aan km bordje 1. Hierna volgde de zwaarste helling, +- 250 meter lang, de Radillon, gevolgd door een lang stuk van 1.2 km klimmen aan 4.5 %. Hierna kregen we 2 km een vrij stevige afdaling voorgeschoteld tot +- km 5. Hierna volgde nog 2 stevige kilometers niet echt klimmen maar toch ging de weg vrij stevig naar omhoog :) . Het zou dus afzien worden, maar dat wisten we al van tevoren, aangezien Richard & Gilbert hier reeds gelopen hadden in maart dit jaar. 
  Mijn ambitie gisteren was vrij beperkt gezien de vakantie begin deze maand en de last aan de bil begin juli. Uitlopen (21.1 km) was doel één, doel twee was als één lukte om dit te doen binnen de 2 uur !! 
  Met wat vertraging werden we rond 19u15 het circuit opgestuurd. Richard liet ons al snel ter plaatse, hij beschikte over een stel superbenen en liep binnen na 1u38. Stefan bleef gedurende de eerste km's in mijn gezelschap, al liep hij me in de dalende stroken toch een 150 meter van me weg. Tijdens de laatste hellende stroken van ronde 1 wist ik hem terug bij te benen, maar bij de bevoorrading nam hij rustig de tijd voor een slokje, vanaf hier gingen we elke onze eigen weg :) Ronde 1 werd afgelegd in net geen 35'. Ronde 2, en de vermoeidheid begon al stilaan zijn tol te gaan eisen. Bergop ging het nog, maar in de dalende stroken had ik last van steken in de zij, waar ik wel eens meer last van heb trouwens bij het dalen. Ook mijn kip (nochtans meer dan 3 uur voor de start gegeten) heb ik enkele keren verteerd tijdens de wedstrijd. Zo kwam ik na 2 rondjes (14 km) door in 1u11 (36' voor ronde 2). Ik probeerde ronde 3 nog een tandje bij te steken, maar helaas de benzine was op, en de PIT was gesloten :( ... zodoende besloten we op reserve rondje 3 af te leggen. Af en toe zat de kramp bijna in de kuiten, en zodoende was ik blij dat ik na 1u47'20 (36'20 voor ronde 3) wist de eindstreep te overschrijden. Beide doelen dus meer dan bereikt. Wel moet ik zeggen dat dit één van mijn eerste wedstrijden was, waarbij ik eens echt voelde achteraf dat ik een wedstrijd gelopen had :) 

  De overige speelhofrunners deden het meer dan behoorlijk, Gilbert liep binnen in 1u32, Richard dus in 1u38 en Stefan deed over de 14 km 1u12. Marie-Anne vergezeld door Lies en Kristel van de Landense JC liepen een schitterende 7 km !!

  Volgende wedstrijd : Estafetteloop te Zoutleeuw op vrijdag 7 augustus om 19u30

  01-08-2015 om 19:01 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Over mijzelf
  Ik ben Mario, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Smol.
  Ik ben een man en woon in Kerkom bij Sint-Truiden (België) en mijn beroep is Bediende.
  Ik ben geboren op 10/08/1972 en ben nu dus 48 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Jogging, voetbal, pret- en dierenparken.

  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Blog Bakkertje
 • Forum Joggings Vlaanderen
 • Regelmatigheidscriterium Cours La Province
 • Challenge Hesbignon
 • Weerbericht
 • teletekst Eén
 • Blog Patrick Vansteenkiste
 • Haspengouw Challenge
 • Truineerke

  Mijn favorieten
 • Bartompa
 • Patrick Aerts
 • 250 gr Sossies - Raf Van Den Broeck
 • Strava
 • Stefaan Meekers - Joggingkalender
 • Lode Raskin
 • Mark Nelissen
 • Ruben, onze Limburgse Weerman
 • Willy Cortleven
 • Estafette Challenge

  Archief per week
 • 30/04-06/05 2018
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 17/12-23/12 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008

  Nieuws HLN
 • Geen zwarte bak voor de muur: deze televisies gaan op in je interieur
 • Televisie of schilderij? Deze tv’s gaan op in je interieur
 • Verkoop televisies neemt fors toe door EK voetbal: deze 10 toestellen worden het meest verkocht
 • Zet deze ene instelling aan op je tv tijdens sportwedstrijden (en schakel hem daarna meteen weer uit)
 • ”Apple komt met grote software-updates voor iPhone en iPad”
 • Belgische technologie: één keer op knop duwen en je bril verandert van zicht
 • “Nieuwe iPad Pro kan draadloos opladen”
 • Waaraan spendeer jij je vakantiegeld? Deze toestellen zijn een goede koop
 • Telenet verhoogt tarieven voor internet, tv en telefonie
 • Super licht en een lange batterijduur: deze laptops zijn ideaal voor op de trein

  Welkom op mijn blog!
  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  dansrustroest
  www.bloggen.be/dansrus
  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!