Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
19-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je op als je fietst in Gent
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Met de winter in aantocht wordt opnieuw aandacht geschonken aan de fietsverlichting.
De Dienst Mobiliteit en de Politiezone Gent slaan de handen opnieuw in elkaar.
'Maak je op als je fietst' blijft de boodschap, ook voor jongeren uit het secundair onderwijs.



Hoewel het gebruik van fietsverlichting verbeterd is, blijft het toch nog nodig om de fietsers attent te maken op het belang van zichtbaarheid in het verkeer, zeker met de donkere maanden die voor de deur staan. De Dienst Mobiliteit en de Politiezone Gent werken daarom voor het 9e jaar op rij samen rond dit thema.

Een van hun grootste doelgroepen is de schoolgaande jeugd. Om het belang van zichtbaarheid in het verkeer extra onder de aandacht te brengen én vooral de jongeren te stimuleren om zich in het verkeer zo zichtbaar mogelijk voort te bewegen, werd dit jaar opnieuw gekozen voor een fluo- en fietsverlichtingscampagne voor het secundair onderwijs.
De actie bestaat uit een preventief en repressief luik.


Voor het preventieve luik wordt een beroep gedaan op de scholen zelf.
Aan de Gentse scholen van het secundair onderwijs werd gevraagd om in de week van maandag 19 tot en met vrijdag 23 oktober 2009 zelf een fietscontrole te organiseren op school. De fietsers die tijdens de preventieve fietscontrole beschikken over goedwerkende fietsverlichting, krijgen als beloning een slapwrap.
Bij deze slapwrap krijgen de leerlingen een flyer met uitleg over de actie.


De actie is een succes: negentien secundaire scholen hebben zich geëngageerd om deel te nemen.
Dat zijn er vier meer dan vorig jaar. Onder de scholen werden 4.935 slapwraps verdeeld.

Om de jongeren ook daarna nog te stimuleren, wordt iets extra’s gedaan. Tijdens de maand november 2009 zullen controles worden uitgevoerd door de commissariaten in de omgeving van de scholen. Als de jongeren de slapwrap op een zichtbare plaats bevestigen (aan de fiets, rugzak, arm of been, enz.) en gedurende november gespot worden door de politie, maken zij kans om een cinematicket te winnen. Dankzij de medewerking van Kinepolis Gent worden in november wekelijks meer dan dertig cinematickets verloot. Jongeren die niet in orde zijn, krijgen in november een waarschuwing. Vanaf december wordt repressief opgetreden.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse seniorenweek staat op punt !
Klik op de afbeelding om de link te volgen



De Seniorenweek belooft opnieuw een voltreffer te worden. Muziekliefhebbers, sportievelingen en nieuwsgierige aagjes, mét grijze haren, zullen in de week van maandag 16 tot zondag 22 november zeker aan hun trekken komen.

Naast de traditionele activiteiten zoals de officiële opening op maandag 16 november, het bal op dinsdag 17 november en de culturele namiddag op woensdag 18 november, willen de organisatoren vooral de aandacht vestigen op nieuwe sporten tijdens de sportnamiddag op donderdag 19 november en op de seniorenbeurs op zaterdag 21 november.

Deze laatste kreeg namelijk een face-lift. 42 organisaties staan klaar op hun beursstand om alle vragen te beantwoorden. Dit jaar zorgt de beurs ook voor een interactief luik met voordrachten en demonstraties. Zo komen bijvoorbeeld de ombudsvrouw van de Stad Gent en de ombudsman pensioenen langs om hun diensten voor te stellen. Senioren kunnen daar zelfs ter plaatse hun pensioendossier bespreken met de ombudsman pensioenen.


De sportnamiddag op donderdag 19 november krijgt een modern tintje met heel wat nieuwe sporten op de menukaart: aikido, nordic walking, line-dance, enz. Daarnaast kunnen minder avontuurlijke deelnemers meedoen aan een initiatie tennis, tai chi, wandelen en aan de volksspelen.


Tijdens de seniorenweek gaat de ‘valbus’ op tour. Deze zorgt ervoor dat senioren op een praktische manier kunnen uittesten welke schoenen, vloerbekleding, enz. hun valrisico verhogen of verlagen.

De bus doet volgende locaties aan:

(Tourschema ‘valbus’ : Voormiddag -  Namiddag)

Maandag 16 november: LDC De Thuishaven - CH Oude Bareel

Dinsdag 17 november: LDC Ten Hove - LDC De Regenboog

Woensdag 18 november: LDC De Horizon - CH Nieuw Gent

Donderdag 19 november: LDC De Muide - LDC Speltincx

Vrijdag 20 november: Vrijdagmarkt - LDC De Boei

Zaterdag 21 november: Seniorenbeurs - Seniorenbeurs


Senioren met een beperkt inkomen die het moeilijk hebben om zich te verplaatsen, kunnen zich van en naar de activiteiten van de Seniorenweek laten brengen door de Minder Mobielen Centrale (MMC), en dit zonder lid te zijn. Wel moeten ze een inkomensbewijs kunnen voorleggen. Een rit vraagt u best twee dagen vooraf aan via tel. 09 266 76 35 of tel. 09 266 76 36.


Praktische info:

De inschrijvingsperiode voor de betalende activiteiten loopt van maandag 26 oktober tot en met vrijdag 13 november 2009. Senioren kunnen een plaatsje reserveren via:

Gentinfo, tel. 09 210 10 10, van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur, op voorwaarde dat er in een van de onderstaande locaties betaald wordt.

Seniorendienst, Begijnhofdries 33, 9000 Gent. Elke werkdag van 8 tot 13 uur en op woensdag ook van 14 tot 18 uur.

Stadswinkel, Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein1, 9000 Gent. Elke werkdag van 9 tot 17 uur, op woensdag tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 11.30 uur.


De Lokale Dienstencentra van het OCMW. Elke werkdag van 9.30 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur.

LDC De Boei, Vaartstraat 2A, 9000 Gent

LDC Ten Hove, Begijnhofdries 15, 9000 Gent

LDC De Regenboog, L. De Heerestraat 83, 9000 Gent

LDC De Thuishaven, Neuseplein 33, 9000 Gent

LDC De Vlaschaard, Jubileumlaan 219, 9000 Gent

LDC De Horizon, F. Lousbergkaai 12, 9000 Gent

LDC De Muide, New Orleansstraat 263-267, 9000 Gent

LDC Speltincx, Meersemdries 4, 9050 Gentbrugge

LDC Wibier, Antwerpsesteenweg 768, 9040 Sint-Amandsberg


De Stedelijke Dienstencentra. Elke werkdag van 8 tot 13 uur, op maandag, dinsdag en vrijdag van 14 tot 16 uur en op woensdag van 14 tot 18 uur. Donderdagnamiddag gesloten.

Reageer (0)

17-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KGZV nog steeds op zoek naar eerste competitiepunten



Voor de derde thuiswedstrijd in de nationale competitie ontvangt de Koninklijke Gentse Zwemvereniging op zaterdag 17 oktober 2009 om 20.00 uur de ploeg van Brussels Poseidon en dit in het Strop.
Na 4 wedstrijden zijn ze nog steeds op zoek naar hun eerste punten. Maar met u als supporter erbij MOET dit lukken !

Programma:

17/10 KGZV2 - Calypso (18.30 u) / KGZV1 - Brussels Poseidon (20.00 u) / KGZV Res - Brussels Poseidon Res. (21.15 u)

Alle info op www.kgzv.be

Reageer (0)

09-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Felice is niet meer !
Klik op de afbeelding om de link te volgen



Dré Steemans, ook bekend als de Vlaamse televisiefiguur Felice, is in de nacht van donderdag op vrijdag gestorven. Dat heeft zijn manager Johan P. Berckmans aan Belga laten weten. Steemans overleed aan de gevolgen van een zwaar hartinfarct. Hij was pas 55 jaar geworden.

 

(Op de foto stelt Felice het kookboek “Scoren aan tafel” voor bij Felix Alen, met wie Wim Casteleyn en ikzelf het boek schreven).

 

Steemans debuteerde op 1 september 1985 bij de toenmalige BRT2-radio in het radioprogramma "Het Genootschap" van Luk Saffloer. Daarin bracht hij met een Italiaans accent korte stukjes onder zijn alter ego Felice Damiano.

 

Kort daarna kreeg hij zijn eigen talkshow op de VRT, "Incredibile". Steemans is misschien wel het meest bekend van "1000 Seconden", een kookprogramma met Herwig Van Hove dat dertien jaar liep, en "Het Swingpaleis", dat tien jaar lang op vrijdagavond de BV's en de mensen thuis deed meezingen.

 

In de zomermaanden presenteerde hij een gelijkaardig programma "Biebabeloela". Steemans stond vanaf het begin ook mee aan de wieg van Radio Donna, waar hij meer dan tien jaar lang elke werkdag Happy Cooker was in het programma "Vrouwentongen" met Leen Demaré.

 

In maart 2006 trok Steemans de deuren van de Reyerslaan definitief achter zich dicht en stapte hij over naar SBS Belgium, dat de zenders VT4 en VIJFtv beheert.

 

Bron: Belga

Reageer (0)

08-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open Tuindagen Park Van Beervelde op 9 - 10 en 11 oktober 2009



De Tuindagen van Beervelde (dichtbij Gent) zijn een begrip geworden.

200 goed geselecteerde exposanten en 20.000 bezoekers ontmoeten elkaar in een uitzonderlijk mooi privépark in een regio bekend omwille van zijn plantenkwekers.

Deze keer benadert men op een heel aparte manier het thema: Appelen en peren uit eigen tuin



Dit thema heeft veel exposanten geïnspireerd en enkele aanraders zijn:

- De voorbeeldtuin van Wim Collet (Natuurlijk) en Guy Berckmans (De Groene Klusser). Op hun stand zullen de bezoekers kennis kunnen maken met duurzame en creatieve toepassingen van fruitbomen zoals fruitbogen (in plaats van rozenbogen), als afboording van een border of terras, als vormboompjes of parasolbomen. Hieraan gekoppeld geven zij ook een beknopte maar zeer praktische brochure uit, zodat iedereen kan genieten van gezond fruit uit eigen tuin.
-
De bijzonder educatief opgestelde stand van Bart Dequidt van Boomkwekerij De Linde. Bart Dequidt kweekt fruit en biedt een bijzonder uitgebreid assortiment fruitbomen en bessenstruiken aan.
-
Het uitgebreid assortiment fruitbomen en kleinfruit van boomkwekerij Calle-Plant.
De appelaars geselecteerd voor de decoratieve waarde van hun vruchten of hun bloei bij De Bock bvba en De Reebock.
-
De collectie reinettes (40 verschillende soorten) van de museumboomgaard van Kasteel Rijkel en een collectie van 200 verschillende soorten appels van de Tuinbouwschool Melle.
- ...
beerveldekoetshuismei2006.jpg image by vgend



Beervelde wordt stilaan dé plaats waar de laatste nieuwigheden en recentste trends op gebied van tuinplanten worden voorgesteld. De volgende nieuwigheden en collecties zullen in oktober voorgesteld worden:

- Een herfstbloeiende narcis, een voorjaarsbloeiende witte sternbergia candida, een geurende cyclaam en een collectie van verschillende soorten Lilium martagon
- Sedum spurium 'Pink Eye', een nieuw sedum voor de groendaken
- Rosmarinus officinalis 'Wilma's Gold', een geelbladige rozemarijn
- In het begin van de dreef worden de laatste aanwinsten voorgesteld op het gebied van appelbomen voor de stadstuin of het terras. Het zijn appelbomen die klein blijven en ongevoelig zijn voor de meeste plagen zoals ‘Sunlight’, een rood-gele appel met een zoete smaak, ‘Moonlight’, een geel-groene appel met eveneens een zoete smaak en ‘Redlane’, een iets kleinere soort met een fris-zure smaak. Op de stand van VVPV (Vlaamse Vasteplanten Vereniging), voorstelling door de kwekerij van Jo De Martelaere van de Mespilus germanica 'Flanders Giant', een nieuwe mispel met grote vruchten.

Er is doorlopend animatie (kinderanimatie met shetlands, demonstraties allerhande).

Op het ex-tennisterrein presenteert het Park van Beervelde de Smaakkamer. De Smaakkamer is een locatie waar bedrijven hun klanten en relaties kunnen ontvangen, ter gelegenheid van de Tuindagen van Beervelde. Tijdens deze editie wordt het concept voorgesteld en is iedereen welkom.


Goed om te weten:

Op vrijdag zullen studenten van de Tuinbouwschool Melle ter beschikking van de bezoekers staan om waterstalen van hun vijver gratis te analyseren. Op zaterdag gratis determinatie van planten, ziektes en plagen.


Voor uw agenda:

In de lente 2010 ...zullen de Tuindagen van Beervelde doorgaan op 7, 8 en 9 mei.

20090306-beervelde4.jpg image by vgend

Praktische Informatie

Data: 9, 10 en 11 oktober van 10u tot 17u.

Toegang: 10 Euro per persoon. Inbegrepen inkom, parking, catalogus, plantencrèche en vervoer
van de planten tot aan de straat.
8 Euro per persoon voor groepen van minimum 25 personen.
B-Dagtrip formule: van €11,60 tot €20,80 naargelang het traject. Het station grenst aan het domein.
Gratis voor kinderen tot en met 14 jaar
Honden aan de leiband zijn toegelaten.

Restauratie: Mogelijkheid tot lunch (restaurant en self-service)

Waar? Op de E17 (Kortrijk-Antwerpen), 2 km van afrit 11, richting Lochristi.

GPS: Lochristi, Beerveldse Baan 31.

Parking: Gratis in grote weiden.

Andere inlichtingen: +32(0)9 356 81 82 - info@parkvanbeervelde.be of www.parkvanbeervelde.be


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewaardeerde Charles Ryckaert overleden
Klik op de afbeelding om de link te volgen



Het bestuur van KGZV brengt U langs deze weg op de hoogte van het overlijden van de Heer Charles 'Karel' Ryckaert. Charles is op woensdag 30 september overleden in het AZ Jan Palfijn in Gent. Hij was net 78 jaar geworden.

 

Charles was een gewaardeerd en graag-gezien oud-medewerker en supporter van de Gentse. Niemand anders kon lotjes voor de tombola aan de man brengen dan hij. Altijd weer op zijn eigen, vriendelijke wijze.

 

Charles was de echtgenoot van Mariette Van Landschoot, de papa van internationaal scheidsrechter Rik en zus Lieve Ryckaert en de opa van de KGZV-spelers Steffi Ryckaert (kadetten en dames) en Giel Vermeulen (miniemen) .

 

De Gentse wenst de familie veel sterkte toe !
En uiteraard sluit www.plietsplets.be zich hierbij aan ...

 

Reageer (0)

04-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Win uw vrijkaarten voor de BIS-BEURS

WEDSTRIJD BIS-BEURS (3 - 11 oktober 2009 - Flanders Expo)



Van 3 tot en met 11 oktober 2009 loopt in de hallen van Flanders Expo - Artexis de BIS-BEURS en dat zorgt jaarlijks voor een bijzondere toeloop van mensen die het één en ander voor ogen hebben met hun woning. Belgen zijn immers niet voor niets met een baksteen in hun maag geboren .... !!

Wie de beurs GRATIS een bezoekje wil brengen (voor openingsuren: zie www.bisbeurs.be) stelt deze webstek i.s.m. Artexis enkele vrijkaarten ter beschikking. Geïnteresseerd ???

VRAAG: Welk thema staat in 2009 NIET speciaal in de belangstelling ?

A. Innovatie
B. Energie
C. Renovatie


Stuur uw antwoord tegen maandagmiddag 5 oktober 2009 (12.00 uur) naar plietsplets@telenet.be en per winnaar worden 2 gratis toegangskaarten opgestuurd (voor een bezoek vanaf 6/10/2009 t.e.m. 11/10/2009). Veel succes .....
De winnaars staan maandagavond op deze webstek  en worden ook persoonlijk verwittigd !!

Met dank aan ARTEXIS

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmfestival in de startblokken



Dinsdag is het eindelijk zover: de 36ste editie van het Filmfestival Gent gaat van start met de vertoning van De helaasheid der dingen van Felix van Groeningen! Twaalf dagen lang worden filmliefhebbers verwend met maar liefst 140 films uit 35 verschillende landen, samen goed voor 11.934 minuten puur filmplezier. Mis ook de verschillende (film)muziekconcerten, de anime-tentoonstelling in het Caermersklooster en Almost Cinema in Vooruit niet.

Alle info op www.filmfestival.be

Reageer (0)

17-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostvlaamse streekprodukten proeven op ACCENTA



300m² gevuld met heerlijke Oost-Vlaamse lekkernijen : men kan proeven, kopen en rustig degusteren op het grote streekproductenterras in hal 2 van Flanders Expo. De uitgebreide en rijkelijk gevulde stand met Oost-Vlaamse streekproducten wordt door de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV) voor het 16de opeenvolgende jaar ingericht. Ieder jaar is het een grote publiekstrekker, die uitgroeide tot een vaste en geapprecieerde waarde binnen Accenta.

 


Van 12 tot en met 20 september 2009 richt de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV) voor de zestiende opeenvolgende maal een groepsstand in met Oost-Vlaamse streekproducten op Accenta in Flanders Expo. De groepsstand van 300 m² waarvan 80 m² terras bevindt zich op de vertrouwde plek in hal 2 van Flanders Expo. Niet minder dan 17 producenten nemen dit jaar deel met streekbieren, vlierbloesemaperitief, fruitsap, frisdranken, O'de Flander jenever (échte Oost-Vlaamse graanjenever), ham, kaas, advocaat, chocolade en Geraardsbergse mattentaarten.

Ook de vinaigrettes uit Hamme en de cuberdons uit Eeklo,die vorig jaar voor het eerst deelnamen, zijn opnieuw van de partij.


  

Nieuw dit jaar is de speciale aandacht voor de streekproducten van de stad in de kijker, "Dendermonde". Een vitrinekast gevuld met de Dendermondse specialiteiten en de stand van de Hoprank waar je vlaai, ijs en taart kan proeven, zullen de bezoeker bekoren. Volgend jaar wordt Oudenaarde in de kijker gesteld en ook dan zullen de Oudenaardse specialiteiten op de stand een plek krijgen.

 

Voor een zacht prijsje kan je proeven van al dat lekkers via het ondertussen gekende bonnetjessysteem. Vanzelfsprekend kunnen de producten ook in hun geheel aangekocht worden. Ga langs en ontdek de Oost-Vlaamse streekproducten!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Will Tura op dubbel-CD ... Onvergetelijk !
 Bij ARS Entertainment verscheen zopas het gloednieuwe dubbelalbum van Will Tura: "Onvergetelijk/Unforgettable"

Will Tura

Onvergetelijk / Unforgettable

 

 

 

Arthur Blanckaert werd op 2 augustus 1940 in Veurne geboren. “Tuurke Blanckaert, de jodelende cowboy"  treedt reeds als negenjarige op en meet zich op zijn 18de verjaardag de artiestennaam “Will Tura” aan. De jonge artiest, met het sex-appeal van Elvis en begiftigd met een benijdenswaardig songschrijverstalent, groeit later uit tot de “Koning van het Vlaamse lied”.

 

Op zijn 69ste brandt de ambitie heviger dan ooit en is Will Tura klaar om Vlaanderen te verbazen! Zijn nieuwe project is er ééntje recht uit het muzikale hart. Met Onvergetelijk / Unforgettable neemt hij je mee naar de tijd dat Frank Sinatra, Dean Martin en Nat King Cole de dienst uitmaakten. Will nam enkele van hun onvervalste Croonerklassiekers onder handen en goot ze in onwaarschijnlijk mooie Nederlandstalige versies. Onvergetelijk / Unforgettable bestaat, zoals de titel al doet vermoeden, niet enkel uit de Nederlandstalige versies, Will brengt op deze sublieme dubbelaar ook de originele Engelse songs.

 

Will Tura - Onvergetelijk / Unforgettable (2cd) - Nu overal verkrijgbaar !!

 

Tracklist

 

CD1. ONVERGETELIJK

1. Onvergetelijk - 2. Toen Nat King Cole Van Liefde Zong - 3. Beeld Van Jou - 4. Ga Nou - 5. In De Straat Waar Je Woont - 6. Als Ik Droom Van Jou - 7. Storm En Regen - 8. 'k Hou Van Jazz - 9. Van Wie Ik Houd - 10. Een Zomernacht - 11. Weerklank - 12. Alleen Gaan

 

CD2. UNFORGETTABLE

1. Unforgettable - 2. The Soul Of Nat King Cole - 3. The More I See You - 4. Darling - 5. On The Street Where You Live - 6. When I Fall In Love - 7. Stormy Weather - 8. I'm Diggin' Jazz - 9. Let There Be Love - 10. Summerwind - 11. Stardust - 12. My Way

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theater Taptoe naar Frankrijk .... toch voor even !

   Ondanks de onduidelijkheid omtrent de verdere subsidiëring door de Vlaamse Gemeenschap, en dus het voortbestaan,  van Theater Taptoe blijft de internationale belangstelling voor het gezelschap erg groot.


Voor de periode van 18 september tot 27 september 2009 is het gezelschap voor de 10de keer geselecteerd voor het ‘Festival Mondial des Théâtres de Marionnettes’.



Het speelt er voor het eerst de productie ‘Doctor Frankenstein’, een eigenzinnige adaptatie van de bestseller van Mary Shelley en het herneemt speciaal voor het festival de papierentheaterproductie “Geneviève…si chaste, si pure”. Deze productie behoorde 9 jaar geleden tot de absolute top van het festival en werd zowel door de pers als door het publiek laaiend enthousiast onthaald. Vandaar de vraag van de festivaldirectie voor de herneming.

Taptoe speelt de productie in dezelfde bezetting als 9 jaar geleden (Luk De Bruyker, Dirk De Strooper, Jan De Bruyne en Françoise Vanhecke). In totaal speelt Taptoe 9 voorstellingen op het festival. Het blijft na het festival nog een week toeren in Frankrijk met beide producties.

Verder dit seizoen staan nog heel wat voorstellingen geprogrammeerd van ‘De vliegende Hollander’ in Nederland en zijn er onderhandelingen met Madrid en Lisboa voor de diverse producties.

De Neuköllner Oper Berlin programmeert “Hollander” op zijn festival van 8 tot 16 april 2010.


De Vlaamse première van “Olek”, een muziektheaterproductie in coproductie met I Solisti del Vento, vindt plaats op zondag 18 oktober 2009 in het cultureel centrum van Lanaken.


Alle verdere speeldata zijn terug te vinden op www.theatertaptoe.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Q-Music-presentatoren worden opgenomen in Orde van de Wandelaar
Klik op de afbeelding om de link te volgen





Ornelis en Rogiers worden opgenomen in de 'Orde van de Wandelaar'.
Vrijdag 18 september om 8u op de markt van Diest.

 

Een bewonderenswaardige prestatie is het die Sven Ornelis en Kürt Rogiers neerzetten
tijdens hun tiendaagse Q-Sponsortocht.
Vorige woensdag zijn de beide mannen begonnen aan hun tocht in Oostende om
op vrijdag 18 september om 16u aan te komen in Hasselt.

Klik op de afbeelding om de link te volgen

Aktivia, dé wandelsportfederatie, wil deze prachtprestatie niet ongemerkt laten voorbijgaan.
Daarom neemt ze hen op in de prestigieuze 'Orde van de Wandelaar', een onderscheiding die wordt uitgereikt aan mensen die iets betekenen voor de wandelsport en voor de promotie ervan.

Op vrijdagochtend om 8u op de markt van Diest zal Jef Joosten, voorzitter van Aktivia,
Sven en Kürt 'officieel' opnemen in de 'Orde van de Wandelaar'.

Praktisch: Markt Diest, vrijdag 18 september om 8u

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Flanders Shopping wordt nieuwe uitdaging voor Ignace Crombé


Het was een droom van mevrouw Caroline Stragier uit Wevelgem om ooit eens een eigen Missverkiezing te organiseren.
Nu vond ze de tijd rijp, maar dan wel onder één voorwaarde : dat Missmaker Ignace Crombé bereid was om deel uit te maken van haar comité.



Hij presenteerde of verzorgde reeds de productie van maar liefst 64 edities van Missverkiezingen en was aldus betrokken bij 19 verschillende schoonheidswedstrijden. Mevrouw Stragier bestempelt Crombé professioneel als de nummer één op het vlak van organiseren en als een enorme meerwaarde voor haar verkiezing. Hij stemde in en het werd nu reeds duidelijk dat bij bezoek aan sponsors en prijzenschenkers veel deuren opengaan, wanneer de naam Crombé geciteerd wordt. Iedereen weet dat hij kwaliteit nastreeft en oog heeft voor detail en perfectionisme. Het duo liet zich omringen door een aantal vrienden die bereid waren om ook hun vrije tijd in deze organisatie te steken en zo staat een 6-koppig bestuur garant voor een succesvolle eerste editie.

 Een nieuwe Missverkiezing was geboren en werd gedoopt onder de naam ‘Miss Flanders Shopping’, wat sterk aanleunt bij de hobbysfeer van jongedames in deze leeftijdscategorie. Maar de bedoeling is ook om hen duidelijk te maken dat shoppen

niet zomaar een banaal tijdverdrijf is. Het vergt ook inzicht, budgetkennis, stijlkennis, verantwoord aankopen en kiezen.

 

Tot 22 november 2009 kunnen geïnteresseerde meisjes hun kandidatuur alleen stellen via www.missflandersshopping.be en worden nadien uitgenodigd tot de voorselectie op zondag 6 december.

 

Uiteindelijk zullen 20 finalisten wedijveren om het fel begeerde kroontje en dit op zaterdag 6 maart 2010 in de Porseleinhallen te Wevelgem. De verkiezingsavond wordt gepresenteerd door Ignace Crombé en tussendoor zijn er optredens van een showballet, de artiesten Trisha, Nils en Willy Sommers.

 

Er is een ruim prijzenpakket voor alle kandidaten.

 

Kaarten zijn te verkrijgen aan € 15 en voor een vipformule betaal je € 90. (www.missflandersshopping.be)

 

Reageer (0)

09-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LANNOO vandaag 100 JAAR
Klik op de afbeelding om de link te volgen DIKKE PROFICIAT ... 09/09/09 = 100 jaar LANNOO

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MO* ontvangt topsprekers in Gentse Vooruit




Onder de titel 'Is ontwikkelingshulp verantwoordelijk voor de armoede in Afrika?' vindt op vrijdag 18 september in de Vooruit in Gent een MO*lezing plaats met topsprekers Dambisa Moyo en Kumi Naidoo.

 

Dambisa Moyo groeide op in Zambia. Ze haalde een doctoraat in de economie aan Oxford University en studeerde ook in Harvard. Ze werkte bij de Wereldbank en voor Goldman Sachs, onder andere rond schuldenmarkten en hedgefunds. Moyo pleit in haar pas verschenen boek 'Doodlopende hulp' onomwonden voor het stopzetten van ontwikkelingshulp aan Afrika. Volgens haar is die hulp namelijk mee verantwoordelijk voor corruptie en verkeerde economische keuzes, en dus voor de blijvende armoede in Afrikaanse landen. Volgens voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan is Dead Aid ‘een overtuigend pleidooi voor een nieuwe aanpak in Afrika’. De invloedrijke ontwikkelingseconoom Paul Collier zei dat ‘Dambisa Moyo is voor ontwikkelingshulp wat Ayaan Hirsi Ali is voor de islam.’




 

Kumi Naidoo groeide op in Zuid-Afrika. Op vijftienjarige leeftijd werd hij actief in de anti-apartheidsstrijd en hij belandde daarvoor ook in de gevangenis. Als politiek vluchteling in Groot-Brittannië volgde hij studies rechten, na de vrijlating van Nelson Mandela hielp hij het ANC omvormen tot een legale politieke partij en bekleedde vervolgens een aantal belangrijke posten zoals woordvoerder van de Onafhankelijke Verkiezingscommissie. Van 1998 tot 2009 leidde Naidoo Civicus, een wereldwijde alliantie van zowat 1000 civiele organisaties. Hij maakte ook deel uit van de stuurgroep van Global Call to Action against Poverty, beter bekend als de campagne met de witte armbandjes die in 2005 de G-8 aanmaanden tot veel meer hulp voor de arme landen. Kumi Naidoo treedt in november 2009 aan als de nieuwe directeur van Greenpeace International.

 

Na de lezingen van Moyo en Naidoo krijgen we twee reacties van Bogdan Vanden Berghe, algemeen secretaris van 11.11.11, koepel van Vlaamse Noord-Zuidbewegingen, en van Ruddy Doom, hoofd van de vakgroep Studie van de Derde Wereld aan de Universiteit Gent. Tot slot is het woord aan het publiek.

 

Praktische info

- Wanneer: vrijdag 18 september om 20u stipt - de lezing eindigt om 22u

- Waar: Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

- Inkom: € 5 - inschrijven via 02.536 19 77 of via jan.buelinckx@mo.be - de tickets worden aan de kassa betaald.

- Taal: Engels

- Organisatie: MO* ism Vlaams-Nederlands Huis deBuren.

- Partners: Vooruit, Beursschouwburg, Kaaitheater, Zuiderpershuis, Canvas en 11.11.11.

 

Nuttige links

- Recensies en opinies over het boek 'Doodlopende hulp': http://www.mo.be/index.php?id=406

- Alle info over de MO*lezing: http://www.mo.be/molezing

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw nummer van Gastronomie & Toerisme is beschikbaar
Foto


Georges Keters, hoofdredacteur van het magazine Gastronomie & Toerisme, heeft weerom gezorgd voor een puik nummer waarin de levensgenieter kennis maakt met streken, steden, restaurants ... en nog zovele andere items die gelinkt worden aan reizen, eten, drinken en genieten. Deze keer maken we kennis met o.a. landbouw-en champagnepromotie in Middelkerke, Topgastronomie in Franse kastelen, een citytrip naar Parijs, Puglia-het Firenze van het Zuiden, Isle Anglesey, Dorset en New Forest, het Griekse Magnesia .... om maar een greep uit het aanbod te vermelden.

Klik op de afbeelding om de link te volgen

 
 


Via plietsplets@telenet.be kan u gerust het magazine in Pdf-formaat aanvragen

OF ga gerust eens een bezoekje brengen aan www.bloggen.be/gastronomietoerisme

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muzikale kunsthappening in Drongen op 12 en 13/09




Op initiatief van de "Dekenij Verenigd Drongen" vindt dit weekend in de Oude Abdij en haar tuin immers een heuse kunsthappening plaats. 
83 Drongense kunstenaars en scholen stellen u hun werk voor in de verschillende ruimtes van de Oude Abdij.

 

U kan bovendien ook genieten van Drongens muzikaal talent tijdens concerten op het binnenplein van de abdij (of bij slecht weer in de Sint Gerolfkerk):

 

zaterdagavond 12/09 om 20 uur:



Byzantijns koor Angelskij Sobor

Gemengd koor Canta Ludens o.l.v. Filip Martens

het Drongens Kamerorkest o.l.v. Anne Pareyn

de folkgroep The Foggy Dew.

Dit concert belooft een unieke ontmoeting te worden tussen musici uit uiteenlopende genres, in verschillende bezettingen, die elkaar vinden een éénzelfde muzikale vertolking.

Canta Ludens hoopt alvast u op die avond te mogen ontmoeten in het mooie kader van een avondlijke abdijtuin.

Ook op www.cantaludens.be vindt u informatie over dit concert.

 

zondag 13/09 om 11 uur:

aperitiefconcert met piano en fluit door de broers Frederik, Kristof en Filip Martens en Tille Van Gastel

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostvlaamse fietsroutes op je GSM

Oost-Vlaanderen maakt fietsen op de fietsknooppunten opnieuw een stuk makkelijker. Start je fietsroute aan een fietsinrijpunt met infobord en parking. Stuur een SMS met het aantal kilometer dat je wil fietsen en je ontvangt een bericht op je GSM met daarin je persoonlijke route. De SMS functionaliteit is een nieuwe realisatie binnen de samenwerking tussen Toerisme Oost-Vlaanderen, KaHo Sint-Lieven en K.U.Leuven.

 

 

Fietsen langs knooppunten

Fietsers in Oost-Vlaanderen kunnen al een paar jaar zelf hun fietstochten uitstippelen op het fietsknooppuntennetwerk dat de provincie doorkruist. Heel wat recreanten maken gretig gebruik van het systeem met de nummers en de groen-witte bordjes en zorgden ervoor dat de fietsnetwerken op korte tijd uitgroeiden tot het meest succesvolle fietsproduct in Vlaanderen.

Om het plannen van fietstochten op deze netwerken makkelijker te maken kan je op de site van Toerisme Oost-Vlaanderen, www.tov.be, al geruime tijd een on-line routeplanner raadplegen. Zo kun je vanachter je computerscherm jouw tocht op maat samenstellen, afprinten en zelfs downloaden naar een GPS. Vanaf vandaag kun je in Oost-Vlaanderen nu ook fietsroutes ontvangen als SMS op jouw GSM.

 

Hoe werkt het?


Op een 40-tal punten langs de fietsnetwerken vind je fietsrinrijpunten met parkings waar je je auto kwijt kan. Een lijst van de inrijpunten vind je achteraan ons Fietsinfoboekje, op onze fietskaarten herken je ze aan het symbool, een rode P. Aan de inrijpunten staan infoborden die je wegwijs maken op het fietsnetwerk. Je vindt er ook de nodige uitleg over hoe een route samen te stellen op het fietsnetwerk en hoe je de nieuwe SMS dienst van Toerisme Oost-Vlaanderen gebruikt. “Het systeem werkt snel en eenvoudig” verduidelijkt Gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Eddy Couckuyt, “Indien je fietstocht start aan een infobord, stuur je een SMS met daarin ‘Fiets’ gevolgd door het nummer van het infobord en het aantal kilometer dat je wenst af te leggen. Je krijgt na een paar seconden een SMS terug met daarin een opsomming van de te volgen knooppunten. De toegestuurde route vertrekt en eindigt vlakbij het infobord, zodat je een mooie lus kan fietsen op de knooppunten.” De kaart op het infobord toont je de weg naar het knooppunt waar je dient te vertrekken en je fietstocht doorheen de Oost-Vlaamse regio’s kan beginnen. Indien je dit wil, kan je ook de richting toevoegen. Voeg gewoon de eerste letter van de windrichting waarin je je tocht wil laten vertrekken aan je SMS toe.

Een SMS versturen en ontvangen kost 0,50 €. Dit betekent dat je voor 1 € een route ontvangt op jouw GSM.

 

Samenwerking


De nieuwe SMS functionaliteit werd ontwikkeld door de KaHo Sint-Lieven uit Gent en de Katholieke Universiteit Leuven. Zij werkten eerder, samen met RouteYou uit Gent, al mee aan de ontwikkeling van de fietsrouteplanner voor Oost-Vlaanderen. Zij stonden nu dus Toerisme Oost-Vlaanderen bij in de realisatie van de SMS functie.

           Logo KaHo St. Lieven

Reageer (0)

08-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Resul Tapmaz nieuwe Gentse schepen

 Resul Tapmaz is in Gent geboren op 4 december 1977. Hij is de kleinzoon van een Turkse gastarbeider die uit Emirdag naar Gent emigreerde, en de zoon van een middenstander die een van de eerste Turkse restaurants uitbaatte in Gent. Schepen Tapmaz is getrouwd en heeft drie dochters. Hij trad in de voetsporen van zijn vader: tot voor kort was hij zaakvoerder van twee restaurants in Oudburg (nabij het Patershol), waar hij ook woont.

Schepen Tapmaz werd lid van de sp.a in 1998. Sindsdien werkte hij actief mee aan elke verkiezingscampagne. Tijdens ontelbare huisbezoeken luisterde hij met veel aandacht naar de verhalen van de bewoners. Op die manier leerde hij zijn stad en de Gentenaars door en door kennen.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 stond schepen Tapmaz zelf op de lijst, op de 25ste plaats. Hij werd rechtstreeks verkozen met 2.860 voorkeurstemmen. Als raadslid was hij actief binnen verschillende commissies van de Gentse gemeenteraad. Verder was hij voorzitter van de ‘Commissie voor Haven, Innovatie, Economische Aangelegenheden, Middenstand, Werk, Financiën en Facility Management’.

Daarnaast is schepen Tapmaz ook ondervoorzitter van UNIEKON (Unie van Kleine Ondernemingen), een fusie van drie ondernemingsverenigingen, die het Turkse ondernemerschap in Oost-Vlaanderen wil stimuleren. UNIEKON geniet de actieve steun van Voka, het Vlaams Netwerk van Ondernemingen. De missie van UNIEKON en de visie van schepen Tapmaz sluiten naadloos op elkaar aan.

Op maandag 7 september 2009 werd schepen Tapmaz door de Gentse gemeenteraad verkozen tot schepen van Personeelsbeleid, Informatica en Administratieve Vereenvoudiging. Hij volgt Fatma Pehlivan op, die na 7 juni Vlaams parlementslid en gemeenschapssenator werd. Als kersvers schepen heeft schepen Tapmaz de ambitie om Gent verder op de kaart te zetten als stad waar het goed toeven is voor iedereen. Met zijn bevoegdheden kan hij daar zeer concreet toe bijdragen: door het actief stimuleren van het overleg met het personeel en de verschillende vakorganisaties kan de Stad Gent zich verder ontplooien als een uitstekende werkgever. Met de bevoegdheden Informatica en Administratieve Vereenvoudiging wil hij de stadsadministratie nog efficiënter en effectiever maken.

 

Adres: Stadhuis - Botermarkt 1 - 9000 Gent (tel 09 266 51 26/27 - fax 09 266 51 39 - e-mail schepen.tapmaz@gent.be)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAALKURSUS GENTS voor Gentenaars en andersdenkenden

In de maanden september, oktober, november en december geeft de Gentse auteur en ondervoorzitter van de Gensche Sosseteit Freek Neirynck een reeks lessen Gents in het Centrum voor Volwassenenonderwijs (de vroegere Volkshogeschool) aan de Bargiekaai.

 

FREEK NEIRYNCK

Foto


 

Nadat hij in de jaren ’60 en ’70 diverse stukken schreef of vertaalde voor o.m. Toneelboetiek, Toneellaboratorium ’70, Koninklijk Jeudtheater Antwerpen leerde hij – in coauteurschap met Romain Deconinck (“De Roste Wasser” en Paul Berkenman “Lène Maréchal, de revue van een proeverigge” – de specifieke Gentse dialoogstijl van het volkstheater.

 

25 jaar geleden startte hij (samen met Luk Pierke Pierlala De Bruyker) ‘t Spelleke van Drei Kluite, een politiek satirisch (figuren)theatergezelschap dat in het sappige Gentse volkstaal de actualiteit van bekende Gentenaars maar ook landelijke politici op de korrel neemt. Tijdens de Gentse Feesten zijn hun optredens meestal bij voorbaat uitverkocht.

 

Freek Neirynck werkte ook mee aan dialectprogramma’s van BRT Oost-Vlaanderen (o.a. De Sijssepanne) en mag één elpee en vijf ceedees met nieuwe eigen Gentse volksliedjes op zijn palmares schrijven.

 

Elk jaar schrijft hij in opdracht van de stad Gent een Nieuwjaarslied voor de recptie op het Sint-Baafsplein en minstens één ‘koenfeeransse” en voor de Gentse Feesten een revue met spitante teksten en pikante liedjes.

 

Eind 2008 nam hij het initiatief om “t Joar van t Gensche dialect” te lanceren samen met de Gensche Sosseteit” en ’t Spelleke van Drei Kluite. Een aantal andere Gentse volkstheaters volgden zijn oproep.

 

CURSUS GENTS

 

In 2007 begon Freek Neirynck in Intercultureel Centrum De Centrale, maar ook voor studentenclubs en het verenigingsleven lessen te geven in het Gentse dialect. Hij ging daarbij telkens uit van het nu nog gesproken en gezongen Gents, maar evenwel ook van het vergeten geraakte ‘antiek Gents”.

 

Gentse volksliedjes maken deel uit van zijn werkwijze en eveneens de interactie met het publiek en zijn kennis van het dialect van de Arteveldestad. Met zijn 30-jarige ervaring als presentator van de Artistieke Aperitieven van de Stad Gent kiest hij vaak ook voor de interviewtechniek met bekende Gentenaars.

 

De diensten van Rudy Coddens, schepen van Onderwijs organiseert de kursus op maandagen 28 september, 5 en 19 oktober, 9 en 23 november en 7 en 14 december in CVO De Bargie aan de Bargiekaai om 19.30u tot 21.15.De deelnameprijs bedraagt € 14 voor veertien lessen. Voor meer inlichtingen en inschrijvingen : Centrum Volwassenenonderwijs Bargiekaai 1 of 09/225.68.05 of www.cvodebargie.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs