Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
14-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patricia Govaerts realiseert een van kindsaf gekoesterde droom!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Patricia Govaerts,  voorlopig nog beter gekend als de vriendin van Ignace Crombé, gaat een van kindsaf gekoesterde droom nog deze zomer werkelijkheid maken.  Reeds maanden zijn de voorbereidingen aan de gang voor de start van een nieuw hoofdstuk in haar leven.  De laatste weken vertoeft Patricia meer in muziekstudio’s dan in haar eigen habitat. Inderdaad, een eerste singel is op komst. Dat Patricia gezegend was met een paar prachtige stembanden was allang geweten, alleen was het lang wachten op het antwoord op de vraag: ‘Doet ze het of doet ze het niet…?’  
En daar kennen we vanaf heden het antwoord op, ‘Ja, ze doet het..’


Veel wil ze er nog niet over kwijt,  maar op de vraag naar het genre dat ze zal gaan zingen, was het antwoord rotsvast en overtuigend: ‘Nederlandstalig’. En dat kunnen we  alleen maar toejuichen.  “Mijn hart ligt al mijn hele leven lang bij Nederlandstalige songs en Nederlandstalige artiesten, dus is het voor mij niet meer dan evident dat ik ook deze weg zou  inslaan. Gewoon mijn hart en roots volgen. Toen na een paar doorgedreven stemtesten bleek dat mijn stemkleur zich op de koop toe ook nog perfect leende voor nederlandstalige songs, aldus mijn producers en manager, kon mijn geluk niet op!
Een kinderdroom wordt werkelijkheid..! ‘”aldus Patricia.


Op de vraag of ze ook al een artiestennaam in gedachten had, was haar antwoord al even overtuigend: “ Ja, een artiestennaam hebben we al, ik zal al zingend door Vlaanderen  trekken onder de naam “TRISHA”.


Meer uitleg omtrent haar producers, songwriters, manager, enz.. , wil ze nog niet kwijt.
Maar of haar eerste singel nog deze zomer gereleased wordt en of ze ook al meteen deze zomer zou gaan optreden, werd nog met een overduidelijke ‘Ja’ bevestigd. Wordt zeker vervolgd...

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6de FIETSFEEST van de LEIESTREEK

Haal tegen zondag 5 juli zeker je fiets van stal, want dan organiseert Toerisme Leiestreek in samenwerking met een aantal Leiestreekgemeenten voor de zesde keer op rij een heus fietsfeest. Deelnemen is gratis en er is voor elk wat wils.


Je kan starten op zeven plaatsen (vijf in Vlaanderen en twee in Frankrijk) en van hieruit via de uitgestippelde tochten de regio verkennen. Op je eigen tempo, want in het aanbod zitten zowel kindvriendelijke, korte tochten als echte kuitenbijters van 110 km. Onderweg word je op heel wat gratis extra's getrakteerd, zoals optredens, spelactiviteiten, drankjes en ijsjes.
De eerste 5000 deelnemers krijgen bovendien een gratis fietsgadget aangeboden door Toerisme Leiestreek.

 

Vooraf inschrijven hoeft niet, gewoon tussen 9 en 15u komen opdagen op één van de startpunten is voldoende.
Bestel alvast de programmabrochure via Toerisme Leiestreek
(www.toerisme-leiestreek.be of info@toerisme-leiestreek.be), of download ze hier.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vercruusse rukt op


ma

Martin De Jonghe
, radiomaker in hart en DNA, heeft de beste fragmenten uit 1983 tot 1986 van Vercruusse, Radio Deprimo en Staf De Rycke uit Hokke-Kneist op een CD gezet. Het resultaat klinkt verrassend fris, bijzonder prettig en waarborgt 72 minuten lang radiocabaret op zijn best.

Wat mag de luisteraar onder meer op de cd verwachten ?

Maak kennis met Prinses Astrid die in Basel tegen een tram aanloopt en belt naar haar vader Prins Albert, die zo geschrokken is dat met zijn motorfiets tegen 't atomium botst. Daarop start een unieke dialoog met Prinses Paola, zijn vrouw.
Staf De Rycke, de kwelgeest van Vercruusse, is er ook bij. Hij doet mee aan een straatkwis, geeft de definitie van EEG-melk en doet zijn beklag over het naaktstrand in zijn woonplaats 'Hokke-Kneist', of 'wil u de vraag nog eens herhalen'? Nog een greep uit de 72 minuten durende cadeau-cd : 'West-Vlaamse kostendelende metsers rijden in het Waalse riviertje Feuluy en doen de groeten aan hun familie; er is een gesprek met een Westvlaamse man met 1000 kinderen, Moboutu schrijft een brief naar Koning Boudewijn, geniet van de prachtige imitatie van theateracteur Julien Schoenaerts die de koning interpelleert omdat de eerstgeborene van Prinses Astrid geen Vlaamse naam heeft, spanning met de crash van Flight 704, een voortreffelijke parodie op 'Hard Labeur' en de meesterlijke 'Ronde van Bethlehem'.



Vercruusse met RADIO DEPRIMO


1. Adieu Boudewijn
2. Vercruusse roept om
3. Waals is ook een taal
4. Acteurs betogen
5. Afscheid en crisis
6. Mobutu schrijft Boudewijn
7. Playback en Hard Labeur
8. Prinses Astrid tegen tram
9. Kostendelende Metsers
10. De man met 1000 kinderen
11. De Ronde van Bethlehem


Wil je een auditief voorsmaakje wat er op de cd is te vinden?

Ga dan naar : www.martindejonghe.be/vercruusse/mail.html

Reageer (0)

11-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwijntjeskermis 2009 weerom met pittige artiesten !!



Het is bijna zover ... de Zwijntjeskermis 2009. En dat mag weerom buigen op een pleiade van artiesten met Vlaamse inslag èn internationale allure .... Noteer nu maar al in de agenda :

VRIJDAG 12  juni

 
Klik op de afbeelding om de link te volgen

20.30 - 22.00

Live optreden op de kiosk van Plane Vanilla met Raf van Brussel

 

 

22.30 - 23.00

Live optreden op de kiosk van Nick Fayne

 

 

23.00 - 24.00

Disco

 

 

ZATERDAG 13 juni

 

19.30 - 00.30 

Live optreden op de kiosk van de Golden Bis Band

 

 

20.30 - 21.00

Live optreden op de kiosk van Nicole & Hugo met de Golden Bis Band

 

 

23.00 - 23.30

Muzikaal Vuurwerk

  Willy Sommers

 

23.30 - 00.20

Live optreden op de kiosk van Willy Sommers met de Golden Bis Band

  

ZONDAG 14 juni

 

11.00 - 11.45      Aperitiefconcert in de feesttent

 

12.00 - 14.00      Zwijntjesbarbecue in de feesttent

 

14.00 - 17.00      Straatanimatie

 

16.30                    Zwijntjesworpen door de Zwijntjesnar


 Honesty

18.00 - 18.30       Live optreden op de kiosk van  Dean

 

19.00 - 20.45       Live optreden op de kiosk van Tessa Soulmusic

 

21.30 - 22.45       Live optreden op de kiosk van Jean Bosco Safari & Groove Collection

 

 

MAANDAG 15 juni

 

17.00 - 22.00

Avondmarkt in de Dorpsstraat

 

 

19.00 -                      

Live optreden op de kiosk van Bobby Setter

 

21.00 - 21.30

Live optreden op de kiosk van Sam Gooris

Reageer (0)

08-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plietsplets gaat ervoor !
Klik op de afbeelding om de link te volgen




Nu de verkiezingen achter de rug zijn en de ene lacht of bedroefd is ......... gaat deze webstek er weer tegenaan. Ik heb doelbewust de vernieuwingen stelselmatig op u losgelaten omdat u de laatste weken niet alleen zoveel verkiezingsinfo aangereikt kreeg via diverse kanalen ... maar ook het zeer goede weer niet echt aanlokkelijk was om het internet en deze webstek te raadplegen.
Niietmein mag u de komende dagen heel wat nieuws verwachten over de Gentse Feesten, nieuwe boeken, de Crombéjenever .... en zovele andere items die u on getwijfeld kunnen en zullen bekoren.

Tot straks ... tot plietsplets !

Reageer (1)

05-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4de Flanders Tennis-Foot Cup in Lokeren



Wanneer het voetbalgeweld in België stilletjes uitdooft, dan komen enkele ex-voetballers op de proppen met hun Flanders Tennis-Foot Cup. Nu zaterdag, 6 juni (vanaf 10u), vindt de vierde editie van dit tennisvoetbaltonooi plaats op de kunstgrasvelden van Sporting Lokeren, op het jeugdcomplex van de eersteklasser, in de schaduw van het Daknamstadion. "Na drie jaar goed samenwerken met de provincie op het provinciaal domein in Wachtebeke was het tijd om eens andere lucht op te snuiven", legt gewezen AA Gent-verdediger Kenny Verhoene de verhuis uit. "Bij Sporting Lokeren zijn we met ons gat in de boter gevallen. De medewerking van de club is enorm. Zeker de jeugdafdeling staat te springen om de handen uit de mouwen te steken. Klaar om er een onvergetelijke dag van te maken. En net dat wilden we met onze nieuwe lokatie bereiken. Bij Sporting heb je een vereniging met een achterban. Bovendien heb je bijvoorbeeld ook de kantine ter beschikking, toiletten en de kleedkamers zijn veel dichter. We kunnen de deelnemers nog meer kwaliteit aanbieden. De komende jaren hopen we ook het aantal deelnemers van Lokeren op te drijven."


 


"We zetten inderdaad een stap vooruit", bevestigt mede-organisator Jan Van Damme. "Voor mij is het een beetje een thuiswedstrijd. Ik werk wel als kinesist bij FCV Dender, maar ik werk ook nog in de kinépraktijk in de tribune van het Daknamstadion. Even wandelen en ik ben op de jeugdterreinen. Wachtebeke ligt toch een beetje afgelegen voor spelers uit Limburg en West-Vlaanderen. Hopelijk kan ik zaterdag de hele dag aanwezig zijn, want die eindronde met Dender is toch een serieuze streep door mijn rekening. En ook door die van het tornooi, want Dender schreef de voorbije jaren altijd met een paar ploegjes in. 6 juni is blijkbaar ook een populaire datum, de geruchten doen immers de ronde dat Frederic Dupré en Tim Matthys die dag in het huwelijk treden. Niet met elkaar natuurlijk. Maar ook zij konden niet meedoen. Ze kregen geen toestemming van hun toekomstige waarschijnlijk."

 

Mich De Meyst, ex-Eendracht Aalst, heeft een drukke periode achter de rug. "Dat mag je wel zeggen. Het aantal inschrijvingen is overweldigend. De voorbije twee jaar hebben we het aantal deelnemende ploegen bewust beperkt tot 48. We wilden iedereen zoveel mogelijk laten spelen. Maar een paar maanden voor de deadline kwamen we al in de buurt van de 48 trio's en daarom hebben we de deur open gezet voor 12 extra teams. We zijn nu gestopt bij 60. Dat kan het programma nog net aan omdat we op Lokeren beide Desso-kunstgrasvelden kunnen en mogen gebruiken. Het is ook een uitgelezen kans voor de stad Lokeren om hun nieuwe velden daar te promoten natuurlijk. Het opvallende feit op de deelnemerslijst is de afwezigheid van de Brugse Sletjes, de winnaar van de voorbije drie edities met kersverse Rode Duivel Kevin Roelandts. Hij en zijn vrienden kunnen er om uiteenlopende redenen niet bij zijn. Jammer, maar dat maakt het natuurlijk des te spannender voor de andere teams. Want we krijgen sowieso een nieuwe winnaar!"


 

"Net als vorig jaar brengt Gilles de Bilde enkele vrienden (daklozen?) mee om zich een dag te komen amuseren", begint Verhoene over het deelnemersveld. Hij pronkt ook op onze affiche omdat we het heel leuk vinden dat zo'n technisch begaafde voetballer zijn kunstjes komt tonen bij ons. Maar er zijn zeker nog veel andere goeie voetballers. Het niveau stijgt echt elk jaar. Al komen de mindere goden zeker ook aan hun trekken. Min of meer bekende namen zijn Gunther Schepens, Hervé Vanovertvelt, Peter Van Wambeke, Galli Barka, Stijn Vreven, Tony Herreman, Gunther Hofmans, Bob Peeters, Nico Vaesen, Gunther Thibaut, Daniël Simmes, Alain Denil en tal van spelers uit de nationale en provinciale reeksen. En zeker niet te vergeten: we hebben zaterdag voor het eerst in de korte geschiedenis een vrouwelijk trio aan de aftrap. Een primeur! En ook gewezen profbasketballer Tibo Tjoncke doet opnieuw mee."

 

Voor toeschouwers is die dag wel nog genoeg plaats! Van harte welkom in ons Jupiler-dorp. Op 6 juni een hele dag lang dus gratis hoogstaand tennisvoetbal met de grote finale rond 17u30. Tussendoor hopen we ook special guests te mogen verwelkomen uit de sport-, de politieke en de showbizz-wereld. Er liggen weer mooie Camoso-pakketen en tal van andere prijzen te wachten op een nieuwe eigenaar.

Alle info op www.flanderstfcup.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor wie graag LACHT !!


 
Er wordt gelachen op zondagmorgen 7 juni 2009 te Destelbergen in de rotondezaal.

 

U wordt verwacht stipt om 11.00 uur.

 

Waar ? Gemeentelijk Ontmoetingscentrum Kerkham 2-4 Destelbergen (nabij Gemeentehuis en kerk)

 

Prijs: 6 euro twee aperitieven of dranken + verrassingshapjes van Linda inbegrepen.

 

 

Er wordt ook gelachen op woensdagavond 17 juni 2009 te Gent.

 

Dan wordt u verwacht jullie stipt om 20.00 uur.

 

Waar? Buurtcentrum Rabot Jozef II straat 104-106 te Gent.

 

Prijs: 5 euro één drankje inbegrepen.

 

Wel graag bevestiging als je komt voor de drankvoorziening.

Telefoon  Luc : 0475-55.21.23

 

Voor meer info zie www.lachclub.be. of www.lachenisgezond.be


 

Een gewaarschuwd feest is er twee waard. Dat dachten ze tenminste in Gent na de derde editie van de lachboot. De oude kades werden verstevigd, het waterpeil werd aangevuld en de vernieuwde lachsensoren werden op scherp gesteld. Want ook dit jaar vaart de lachboot tijdens de Gentse Feesten onweerstaanbaar uit. Bewapend met tot 40 lachkanonnen per sessie vaart deze goedlachse platbodem uit om het nietsvermoedend Gentsefeestenpubliek te bestoken met de ene lachsalvo na de andere. Onder leiding van drie ervaren lachgeneraals Luc, Geert en Kris wordt doelgericht een waar spervuur van schaterlach losgelaten op de Gentse binnenstad.

 

Geef jullie over aan de lach, oh Gent, wanneer de lachboot jullie poorten binnenvaart... En uiteraard wordt deze lachbootsessie afgesloten met een superfrisse dorstlessende feeststemmingsontluikende Vedett!

 

En net zoals de lachboot is er wederom de zangboot. Opgewarmd door een stevige lachportie snakken onze stembanden naar meer: het uiten van onze trots en Gentse fierheid. Wederom zullen wij vanop de Gentse binnenwateren onze roem en vreugde laten weergalmen doorheen de Gentse straten. Uit volle borst en zonder weerga zullen wij alom gekende volksliederen laten weerkaatsen tussen de muren van het ons geliefde Gent onder begeleiding van accordeonist Chris Van Der Schueren. Gesmeerd door het alomgekende Vedett blijven onze stembanden gevrijwaard van droogheid en knallen ze zonder versagen de ene klassieker na de andere de ether in.

 

Gent lacht en zingt:
De lachboot van zondag 19 juli tot en met zondag 26 juli 2009 om 19U30.
De zangboot op 19,20,24 en 25 juli om 21 uur.


Plaats: Rederij De Gentenaer nabij Groentemarkt

Prijs: 10 euro voor de lachboot(1 Vedett of water inbegrepen)

12 euro voor de zangboot( 2 Vedetts of water inbegrepen)

20 euro voor lach-en zangboot samen op zelfde avond.

Reservaties op het nummer 0475/55.21.23

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deborah wordt Maria





Deborah De Ridder won met een glansvertolking in "Op zoek naar Maria" de hoofdrol in de musical "The Sound of Music" en staat dan ook méér dan verdiend op de pas verschenen affiche:

Alle info op www.sherpa.be

Reageer (0)

31-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent gaat voor "Le Monde Dumas"

De medewerkers Onthaal & Ceremonieel van de Stad Gent, waaronder de baliemedewerkers in het stadhuis, starten vanaf dinsdag 2 juni 2009 in een nieuwe, elegante en functionele outfit.

Dat werd ontworpen door ‘Le Monde Dumas’, een collectief van Gentse mode-ontwerpers. Zij kozen voor hedendaagse kwaliteitsstoffen en een traditioneel ontwerp. Dit zorgt voor een goede verhouding tussen traditie en eigentijdsheid.

Medewerkers onthaal en ceremonieel

De uniformen zijn geïnspireerd op die van het Sabena-personeel uit de jaren ’50 en ’60 en van de hostesses van ‘Expo ‘58’.

De medewerkers Onthaal & Ceremonieel dragen het huidige klassieke uniform in blauw en wit al sinds het begin van de jaren ‘90. In de loop der jaren werden enkel details gewijzigd. Zo werd het uniform meer gecentreerd en kunnen de vrouwelijke medewerkers sedert enkele jaren kiezen tussen een rok en een broek.

Het stadsbestuur vond het huidige uniform verouderd. Het oogt niet elegant meer en sluit niet meer aan bij het imago dat de Stad Gent als organisatie wenst uit te stralen. Daarom werd op het budget 2008 van de Dienst Protocol en Logistiek 50.000 euro voorzien voor de aankoop van nieuwe kledij.

Stijlvol, comfortabel en functioneel uniform gezocht

De nieuwe outfit moest zowel kwaliteitsvol, stijlvol, tijdloos, comfortabel en duurzaam zijn, met een technisch perfecte afwerking. Bovendien moet de kledij functioneel zijn om diverse taken te kunnen uitoefenen. Het takenpakket van de medewerkers Onthaal & Ceremonieel is immers zeer divers: het bedelen van de post, het verzekeren van catering tijdens recepties, het klaarzetten en opruimen van zalen en het verzorgen van het onthaal aan de balie van het stadhuis.

De kledij moet elegant en verfijnd zijn, gemaakt met veel zorg en smaak. De kleuren en pasvormen moeten een tijdloos karakter hebben zodat de gebruiker de kledij met plezier draagt. Het uniform moet hedendaags zijn en extra uitstraling geven aan de Stad Gent in het algemeen en aan het stadhuis in het bijzonder.

De Stad Gent schreef een passend bestek uit en vroeg aan 13 leveranciers een offerte. De vraag werd ook overgemaakt aan vzw Fashion Forward, een modeplatform voor ontwerpers in en rond Gent. Fashion Forward maakte de opdracht bekend aan Gentse designers die hiervoor in aanmerking kwamen. De levering van de kledij was voorzien in het voorjaar van 2009.


‘Le Monde Dumas’: eigentijdse kwaliteit met traditioneel dessin

Uiteindelijk waren er 7 ontwerpers/bedrijven die de opdracht wensten uit te voeren. Elke inschrijver moest een monster aanbieden van elk artikel, in een kledingmaat van één van de medewerkers van Onthaal & Ceremonieel. Die werden allemaal beoordeeld door een jury, bestaande uit de bevoegde schepen, Catharina Segers, medewerkers van de Stad Gent en twee externe experten van de afdeling modetechnologie van de Hogeschool Gent.

Op basis van het juryadvies koos het college van burgemeester en schepenen voor ‘Le Monde Dumas’. Dit is een collectief van Gentse ontwerpers dat zich toelegt op kleding, muziek en beeld. ‘Le Monde Dumas’ werd aangebracht via Fashion Forward. Naast kostuums voor theater en film, hebben ze een eigen ‘Le Monde Dumas-collectie’. Hun kledinglijn bestaat uit een basiscollectie van tricot, hemden en T-shirts, aangevuld met artisanale, handgemaakte stukken die gebaseerd zijn op oude modellen en patronen.

Voor de nieuwe uniformen van de medewerkers Onthaal & Ceremonieel vond ‘Le Monde Dumas’ inspiratie bij de uniformen van het Sabena-personeel in de jaren ’50 en ‘60 en bij de maatpakjes van de hostesses op ‘Expo ‘58’. Dit zorgde voor een strakke tijdloze lijn voor vrouwen en mannen.

De keuze viel op een bruin-grijze coolwol (all season) die qua kleur een synthese is van het stadhuis zelf: een mix van hout en natuursteen. ‘Le Monde Dumas’ vindt het typische blauw-zwart te kil en afstandelijk en dus zeker niet gepast gezien de functie van de dragers.

Het Gentse bestuurlijke logo met de zogenaamde ‘3 Torens’ werd subtiel verwerkt op de dassen en in de polo’s in een ‘Gents’ petrolblauw en beige.

Met deze combinaties vond ‘Le Monde Dumas’ de goede verhouding tussen traditie en eigentijdsheid. Ze combineerden kwaliteitsstoffen van nu met een traditioneel ontwerp.

Reageer (0)

24-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Pierre Maeren kampt met zware gezondheidsproblemen

Heel verrassend bereikte ons het nieuws dat onze Gentse "Popkoning", Jean-Pierre Maeren, begin juni wordt opgenomen voor de behandeling van keelkanker.

  Het is en blijft een dagelijks terugkerend item ... waarmee vele mensen te kampen hebben en het is dan ook met een apart gevoel dat hierover geschreven en gepraat wordt. Jean-Pierre, waarmee ik ettelijke jaren een wekelijks radioprogramma presenteerde en samenstelde IS en BLIJFT natuurlijk een doordrijver en optimist. Deze kijk op het leven zal hem ongewijfeld stimuleren om de behandeling een kans te geven en eruit te komen. Dat de komende Gentse Feesten in de agenda worden geschrapt zal waarschijnlijk de kleinste zorg zijn ... belangrijker is dat we Jean-Pierre binnen een korte periode opnieuw kunnen ontmoeten en van zijn karakter genieten op de manier waarop we hem kennen: een toffe vriend en een aangenaam mens met ongelooflijk veel kwaliteiten ... zowel binnen als buiten zijn gezien.

Jean-Pierre: veel sterkte en .... doorgaan, hé makker.
Uiteraard ook de nodige steun voor Viviane en de kinderen .....

Reageer (1)

19-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Smit weer vrijgezel
Een pas binnengelopen bericht:

Na 2,5 jaar zijn Yolanthe Cabau van Kasbergen en Jan Smit officieel uit elkaar.

Het stel heeft dit eerder al besloten maar hebben ervoor gekozen het nog even stil te houden totdat zij alles op een rijtje hadden.

Jan Smit en Jolante

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Sunsets halen met eerste CD .... GOUD
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De hoogtepunten volgen elkaar snel op voor "The Sunsets". Vorige week veroverde het debuutalbum van de jonge accordeonisten de nr.1 positie in de albumchart en vandaag mogen Annelies en Matthias een eerste gouden album op hun schouw plaatsen!

 

Wat deze krachttoer nog straffer maakt, is het feit dat door het instrumentale karakter van hun CD, "The Sunsets" onder het internationale repertoire gerekend worden en ze dus geen 10.000, maar 15.000 exemplaren moesten verkopen om deze gouden status te behalen!

 

Een onwaarschijnlijk resultaat voor een tot voor 2 maanden onbekend accordeonduo. Met een prachtige, zonnige zomer en wondermooie zonsondergangen in het verschiet, lijkt het sprookje van "The Sunsets" bovendien allerminst ten einde.


Reageer (0)

18-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Ronde van Urbanus feestelijk ingefietst

In Lokeren werd dit weekeinde De Ronde van Urbanus, de nieuwe gezinsfietstocht van Toerisme Oost-Vlaanderen, officieel voorgesteld en feestelijk ingefietst.

De Ronde van Urbanus

Langs 'De Ronde van Urbanus', een speels bewegwijzerde en laagdrempelige gezinsfietsroute, fiets je 30 kilometer in en om Lokeren over de groene wegen van het fietsroutenetwerk Waasland. Je gaat niet de échte Urbanus achterna, maar wel zijn getekende evenknie met de korte broek en de driewieler, die al aan zijn 133ste stripalbum toe is. Vlaanderens grootste komiek zelf - woont nog altijd in Tollembeek, maar de tekenaar van de Urbanusstrips, Willy Linthout, bracht wel een groot deel van zijn jeugd door in Lokeren. In zijn beeldverhalen gebruikt Willy graag zijn heimat als inspiratiebron, zodat geregeld een stukje Waasland opduikt in het Vlaamse striplandschap.

 

Lokeren vormt bovendien het prominente decor in het nieuwste Urbanusalbum 'Lokerse paardenworsten', dat uitgegeven wordt bij Standaard Uitgeverij en vanaf 20 mei in de winkels ligt. Een Lokerse editie met uitgebreide toeristische info is vanaf 17 mei verkrijgbaar bij Toerisme Lokeren. De Ronde van Urbanus volgt min of meer de weg die de schalkse stripheld in 'Lokerse paardenworsten' op zijn driewieler aflegt: naar de mooiste plekjes in Daknam, Doorslaar, Eksaarde en het centrum van Lokeren, langs plaatsen uit het stripverhaal, langs locaties waar tekenaar Willy Linthout woonde, werkte of zich liet inspireren.

Grappige bordjes met Urbanustekeningen wijzen de weg. In alle etablissementen langs de route kunnen fietsers de Urbanusspelletjesdoos uitproberen. Plezier verzekerd voor het hele gezin!

 

Toerisme Oost-Vlaanderen introduceert de Ronde van Urbanus in het kader van de Wase stripzomer (www.hetwaaslandstript.be), die verspreid over het hele Waasland nog loopt tot 30 september.
De zomer staat bol van de leuke activiteiten (workshops, tentoonstellingen, filmvoorstellingen, …) rond striphelden als Jommeke, de Rode Ridder en Suske en Wiske.

Ook na de Stripzomer blijft de Ronde van Urbanus een permanente thematocht op het Oost-Vlaamse fietsnetwerk.

 

Fietsen behoort tot dé hefboomprojecten uit het Strategisch Plan voor Toerisme en Recreatie in het Waasland voor de periode 2009-2014. Het Waasland is met zijn vlakke landschap een gedroomde fietsregio, die sinds de zomer van 2008 over een eigen fietsnetwerk beschikt. Bedoeling is om de komende jaren de regio nog prominenter op de kaart te zetten als fietsparadijs, onder meer door het netwerk nog aantrekkelijker te maken met picknickbanken, speeltuigen enz en door– naast deze Urbanustocht – ook nog andere thematochten te realiseren.

 

De thematocht 'Ronde van Urbanus' is te koop bij de diensten voor Toerisme en Toerisme Oost-Vlaanderen (www.tov.be)
 en kost € 3.

 

Toerisme Oost-Vlaanderen,

Sint-Niklaasstraat 2,

9000 Gent

09-269 26 00

toerisme@oost-vlaanderen.be

www.tov.be

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum voor Schone Kunsten wint MuseumPrijs 2009 voor Vlaanderen

Het Museum voor Schone Kunsten in Gent.


Het Museum voor Schone Kunsten (Gent) heeft op woensdag 13 mei 2009 de MuseumPrijs 2009 voor Vlaanderen gewonnen. Vorig jaar was het museum ook al genomineerd voor deze prijs.

De MuseumPrijs, een initiatief van het tijdschrift Openbaar Kunstbezit in Vlaanderen en het advocatenkantoor Linklaters, beloont elk jaar een Vlaams, Brussels en Waals museum met elk 10.000 euro. Publieksvernieuwing en publieksbetrokkenheid zijn de belangrijkste selectiecriteria voor de prijs.

In haar rapport had de jury lof voor de renovatie van het Museum voor Schone Kunsten, omdat deze niet alleen oog had voor technische vernieuwingen maar ook het publiek centraal stelde. De jury prees het museum ook voor de aandacht die het besteed aan specifieke doelgroepen. Vooral de inspanningen voor de jeugdige bezoekers – in het bijzonder de werking van het jeugdatelier en de publicatie van ‘Fijnkost’, een gratis bezoekersgids voor jongeren van 16 tot 26 jaar-, en voor de minder voor de hand liggende doelgroepen zoals blinden en slechtzienden, kansarmen en Turkse senioren sprongen in het oog. Ook de brede variatie in het tentoonstellingsbeleid van het museum werd gewaardeerd.

Naast het Museum voor Schone Kunsten (Vlaanderen) werden ook het BELvuemuseum (Brussel) en het Musée de la Photographie in Charleroi (Wallonië) bekroond met de Museumprijs.
In elk van de drie regio’s is er ook een MuseumPublieksprijs en een Prijs van de Kinderjury.
De laureaten van die prijzen krijgen ieder 2.500 euro.

Alle info over het museum: www.mskgent.be

Reageer (0)

12-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Affiche GENT JAZZ FESTIVAL is compleet !



De affiche van het Gent Jazz Festival (7 t/m 18 juli, Bijlokesite) is nu compleet met namen als Madness, Gil Scott-Heron, Soil & “Pimp” Sessions, Vive Le Jazz (het nieuwe jazzproject van Vive La Fête), Cibelle, Odean Pope and his All Star “Odean’s List”, Julian Lage Group, radioKUKAorkest en Root. Eerder al werden de namen aangekondigd van Norah Jones, Daniel Lanois’ Black Dub, Ornette Coleman, Kruder & Dorfmeister en Gilberto Gil.

 


Het eerste festivalluik verwelkomt dus op 10 juli de jonge gitaarbelofte Julian Lage terwijl Toots Thielemans die avond afsluit als headliner met een ‘Special Project’, geruggensteund door pianist Kenny Werner en gitarist Oscar Castro-Neves. Het ensemble radioKUKAorkest rond Kristof Roseeuw en een all star band van saxofonist Odean Pope, Odean Pope and his All Star “Odean’s List” vullen de ontbrekende plaatsen in op 11 juli.

 

In het tweede festivalluik zal de jonge excentrieke Braziliaanse Cibelle de concertavond van 15 juli openen voor de reeds aangekondigde Mariza en Gilberto Gil.  Op vrijdag 16 juli beleeft Vive Le Jazz zijn première als nieuwste project van de electropop groep Vive La Fête. Zij openen voor The Cinematic Orchestra en Kruder & Dorfmeister.  Root, het Belgische trio rond toetsenist Dominique Vantomme, opent op 17 juli, gevolgd door Gil Scott-Heron en de aanstekelijke Britse band Madness. Op de laatste festivaldag zal de Japanse “death jazz” van Soil & “Pimp” Sessions het publiek ongetwijfeld opwarmen voor Joe Bonamassa en Daniel Lanois, voor wie zich nog hun zinderende finale herinnert van 2 jaar terug op hetzelfde festivalpodium.  

 
De afbeelding “http://images.starpulse.com/Photos/Previews/Norah-Jones-sf12.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Info & tickets:www.gentjazz.com

 

Tickets kosten 29 Euro per concertavond (excl. reserveringskosten), met uitzondering van 7 juli (concertavond Norah Jones) waarvoor een ticket 42 Euro kost (excl. reserveringskost). Een driedagenpas kost 73 Euro (excl. reserveringskost). Tickets zijn reeds te koop via www.gentjazz.com of via Fnac. Het laatste festivalweekend valt opnieuw samen met het openingsweekend van de Gentse Feesten.

 

 

Woensdag 7/07

 

Special Night

 

18.30-19.30

De Beren Gieren

 

20.15-21.30

DjanGo! 100 Years Django Reinhardt - A Tribute -

 

22.30

Norah Jones

 

 

 

Donderdag 8/07

16.30-17.30

Greg Houben Trio

 

18.30-19.45

Kurt Elling

 

 

Uitreiking Sabam Jazz Awards

 

20.30-21.45

Pierre Vaiana & Salvatore Bonafede ‘Itinerari Siciliani’ feat. Manolo Cabras

 

22.30

Ornette Coleman

 

 

 

Vrijdag 9/07

18.30-19.45

Christian Mendoza Group

 

20.30-21.45

Vijay Iyer Trio

 

22.30

Freedom Band: Chick Corea, Kenny Garrett, Christian McBride, Roy Haynes

 

 

 

Zaterdag 10/07

18.30-19.45

Julian Lage Group

 

20.30-21.45

Stanley Clarke Band feat. Hiromi

 

22.30

Toots Thielemans ‘Special Project’

 

 

 

Zondag 11/07

16.30-17.45

radioKUKAorkest

 

18.30-19.45

Jungle Boldie

 

20.30-21.45

Odean Pope and His All Star “Odean’s List”

 

22.30

Pat Metheny Group

 

 

 

Donderdag 15/07

18.30-19.45

Cibelle

 

20.30-21.45

Mariza

 

22.30

Gilberto Gil “For All”

 

 

Reageer (0)

03-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BV's veilen op eBay incentives tegen zinloos geweld



Tot zondagavond 3 mei 2009 loopt een eBay-veiling met originele incentives met BV's en andere leuke zaken. De opbrengst gaat naar de preventieprojecten van vzw Zinloos Geweld, die in april-mei haar Campagnemaand voert onder de slogan 'Geweld begint waar respect eindigt'. De hoogste bieders worden uitgenodigd op de Comedy Night Benefiet van 12 mei in de Gentse Capitole, om hun 'hebbeding' in ontvangst te nemen.

 

Om de respons en gebruiksgemak te vergroten kon men reeds vanaf vrijdag 24 april ook op de startpagina van www.zinloosgeweld.net de rechtstreekse weblinks per item aanklikken, zodat men niet te lang op www.ebay.be hoeft te gaan zoeken.

 

De incentives tegen zinloos geweld:

 

·         een privé dansles van 1 uur voor 1 koppel of voor 1 persoon, door de internationaal gerenommeerde danser Davy Brocatus, bekend als jurylid van het VTM-programma ‘Sterren op de dansvloer’.

·         een dansnamiddag (3u) o.l.v. sterdanser Davy Brocatus in je bedrijf voor max. 75 personen. 

·         een meet’n’greet met bokser Freddy De Kerpel. Freddy, de 'golden boy' van de Belgische bokssport stond in 1976 als enige Belg ooit in de top tien van de wereldranglijst. Freddy maakt graag een uurtje tijd vrij voor een persoonlijke ontmoeting in een rustig café in de rand van Gent. U krijgt daar bovenop ook nog een paar gesigneerde bokshandschoenen én een exemplaar van "Leven om te winnen", zijn vorig jaar verschenen biografie.

·         een exclusief privé optreden (30') van Margot voor max. 15 personen op een boot op de Gentse binnenwateren. Margot is bekend als actrice in Flikken en als finaliste van het tv één-programma 'Steracteur, Sterartiest'. 

·         U kan exclusief aanwezig zijn achter de schermen van de slothappening van de Campagnemaand in Zaal Capitole te Gent op dinsdag 12 mei 2009. U kan backstage de sfeer proeven, kennismaken met de artiesten, een hapje eten en uiteraard de avond meemaken vanuit de zaal.

·         Een ballonvaart voor 2 personen met de ballon van de Oost-Vlaamse Televisiezender AVS samen met 2 AVS-personaliteiten. 

·         Eerste klasse voetbalclub SV Zulte Waregem schenkt een shirt, gesigneerd door alle spelers en trainer Franky Dury.

·         Een etentje met trainer Franky Dury & speler Stijn Meert van SV Zulte Waregem

·         Het Internationaal Filmfestival Gent schenkt 2 x 1 plaats voor de negende editie van de WSA (World Soundtrack Awards) op 17/10/2009 met concert in de Bijloke én met bijbehorende receptie (enkel toegankelijk op uitnodiging). Dit is een prestigieus concert waar de WSA’s, zowat de Oscars voor de filmmuziek, worden uitgereikt.

·         Tekenaar Antoon Beuckels maakte voor het goede doel een prachtige karikatuur van Daniël Termont, de flamboyante burgemeester van de Stad Gent.

·         The Soap Story Brugge maakte een grote vlinder in zeep met sinaasappelgeur naar het logo van vzw Zinloos Geweld.

·         2 x 2 overnachtingen met ontbijt voor twee personen in Express Hotel by Holiday Inn te Gent.

·         Ontbijt/brunch voor tien personen in Express Hotel by Holiday Inn te Gent.

·         SPECIALE VEILING: tijdens de slothappening van de Campagnemaand, de Benefiet in de Capitole te Gent op 12 mei zal het publiek in de zaal kunnen bieden op een ontbijt voor twee personen met de Gentse burgemeester Daniël Termont


INFO: Bieden kan via de respectievelijke weblinks op de startpagina van www.zinloosgeweld.net

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deinzenaar verdient als 'fitste Belg' 10.000 euro in nationale Survival of the fittest-wedstrijd

De 24-jarige Dieter De Bie uit Deinze kwam als ‘fitste Belg’ uit de nationale wedstrijd ‘Survival of the Fittest’, een organisatie van Passage Fitness First.  Uit 700 deelnemers en 83 finalisten kaapte hij vorig weekend in de Gentse Blaarmeersen de hoofdprijs van 10.000 euro weg.


Ambiance was er zeker tijdens de 1e finaleproef op de strandlijn van recreatiedomein Blaarmeersen. De 83 finalisten uit de preselecties zwommen er het frisse water in om wat verderop een stelling met smalle planken te beklimmen. Het werd een spectaculaire ‘afvallingsronde’. Onder enthousiaste aansporing van het publiek en ex-judoka Gella Vandecaveye zochten ze hun evenwicht om het even later -in ware Expeditie Robinson-stijl- te verliezen. Slechts 40 overleefden de evenwichtsoefening en konden door naar het hindernissenparcours.


‘Eeuwige roem’ was daar alvast weggelegd voor winnaar Dieter De Bie: “Ik deed vooral mee aan deze ‘Survival of the Fittest’ omwille van de combinatie competitie & fun. We hadden vooraf totaal geen weet van het soort proeven en konden er ons ook niet op voorbereiden. De 40 survivors voor de 2e ronde waren alvast aan elkaar gewaagd, en ook al waren ze van diverse leeftijden en geslacht, iedereen maakte kans op de eindoverwinning. In tegenstelling tot de puur fysieke Shape up-proeven uit de preselecties van februari-maart, ging het in het survivalparcours (met de laatste 40) veeleer om een combinatieproef van sportieve en denkopdrachten. Met het oplossen van de puzzel kon je veel tijd verliezen, maar doordat ik relaxed bleef, kon ik de puzzel oplossen en mijn goede prestatie uit de fysieke proeven verzilveren”.


Als master in de Lichamelijke Opvoeding en Sportwetenschappen aan UGent, volgde Dieter De Bie (24) een opleiding als Personal Trainer aan de Fitness Academy en haalde hij ook een diploma als atletiektrainer aan de Vlaamse Trainersschool. Momenteel werkt hij op zelfstandige basis o.a. als Advanced Personal Trainer in de Passage Fitness First-club te Gent. In het najaar 2008 was Dieter De Bie ook al te zien als de personal trainer die de conditie van de 10 finalistes van het 2BE-programma ‘Topmodel’ bijspijkerde.


Behalve de geldprijs van 10.000 euro voor Dieter de Bie, kregen 3 andere finalisten een fitnessabonnement for life waarmee ze terecht kunnen in de 31 clubs van Passage Fitness First.  Binnen hun eigen leeftijdscategorie haalden zij immers de beste tijd tijdens het finaleparcours van Survival of the Fittest. Het gaat om Tom De Vogel uit Dendermonde (15-35 jaar), Hicham Fehli uit Anderlecht (35-45 jaar), en Guy Nerinckx uit Wemmel (+45 jaar).


Waarom  deze Survival of the Fittest-campagne?

 

Steven Van de Velde, organisator & marketing manager Passage Fitness First: “Mensen doen bewegen is niet alleen de reden van ons bestaan, maar het is ook noodzakelijk voor hun eigen bestwil. In een gezond lichaam huist immers een gezonde geest en in goede conditie blijft men energiek in werk en vrije tijd. Velen starten vol goede moed in een fitnessclub, maar hebben niet altijd de discipline of motivatie om er volop voor te gaan of om ermee door te gaan. Zeer menselijk, daarom willen we met extra incentives duidelijk maken dat het fysieke en mentale welzijn onlosmakelijk verbonden zijn. De winnaar van deze wedstrijd was dus niet noodzakelijk ‘de sterkste’, maar wel diegene die zich dankzij het juiste mentale en fysieke evenwicht het best kon aanpassen aan zijn omgeving.”


Info: www.survivalofthefittest.be





Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Pierre Maeren wordt 3de Ambassadeur van de Gensche Leute

In maart werden de genomineerden voor de titel "Ambassadeur van de Gensche Leute" bekendgemaakt waardoor er na Fred Geirnaert (2007) en Dirk Lajoie (2008) voor de 3de keer een bekende 'komische' Gentenaar op het ereschavot zou staan.

Op zaterdag 2 mei werd in een feestelijke stemming (zaal Reinaert) deze titel uitgereikt na het tellen van de vele stemmen die de organisatie via diverse kanalen had bereikt. Uiteindelijk stemden 3397 Gentenaars voor


    Jean-Pierre Maeren

waardoor Jean-Pierre de 3de Ambassadeur van de Gensche Leute is geworden en hiermee voor de zoveelse keer zijn carrière bekroond ziet.

Schepen van Sport Christophe Peeters huldigde diezelfde avond ook nog Freddy De Kerpel als Ambassadeur van de Gensche Sport.

Reageer (0)

20-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij Bockor wint 2 belangrijke prijzen in internationale bierwedstrijd



De Australian International Beer Awards (A.I.B.A.) werden opgericht in 1993 door de Royal Agricultural Society of Victoria (non-profit organisatie die de landbouw van de staat Victoria ondersteunt d.m.v. evenementen, wedstrijden enz.) en de universiteit van Ballarat (belangrijkste universiteit van Victoria) om de uitmuntendheid van bieren wereldwijd te belonen en om de brouwindustrie te helpen promoten.

 

Deze op één na grootste internationale bierwedstrijd (na de tweejaarlijkse World Beer Cup in Denver, U.S.A.) kon dit jaar rekenen op 1140 inschrijvingen van 39 verschillende landen gelegen in Europa, Amerika, Azië en Australië.

Een jury van experts uit brouwwereld verzamelde op donderdag 19 maart in Melbourne om alle ingezonden bieren te proeven en te beoordelen. Bronzen, zilveren en gouden trofeeën werden toegekend volgens 15 verschillende categorieën.

 

Een overwinning behalen in deze grootschalige wedstrijd betekent voor de deelnemende brouwerij een erkenning van het eigen vakmanschap en vormt een visitekaartje voor de promotie van de bieren in binnen- en buitenland.

 

 

Medailles voor brouwerij Bockor



Brouwerij Bockor ontving de zilveren medaille voor haar Kriek Max in de categorie Belgische lambiekbieren.

Kriek Max werd gelanceerd in 2002 en werd snel een groot succes dankzij haar jonge imago en duidelijke profilering. Kriek Max is een bier van spontane gisting (lambiek) dat op eikenhouten tonnen rijpt. De toevoeging van 25% kriekensap geeft dit bier haar fruitige smaak, de dieprode kleur en de aangename geur.


 

De pas in november 2008 gelanceerde OMER. traditional blond viel ook in de prijzen. Dit blond bier van hoge gisting dat hergist op fles kreeg de bronzen medaille in de categorie Belgische sterke blonde bieren. Dit bier onderscheidt zich door de toevoeging van 3 hopvariëteiten afkomstig uit Duitsland, Slovenië en Tsjechië die  zorgen voor een fijn, fruitig aroma en een subtiele bitterheid. 

 

Deze belangrijke prijzen tonen de waardering aan die het buitenland heeft voor onze bieren en zijn een stimulans voor brouwerij Bockor om verder unieke kwaliteitsbieren te brouwen.
Alle info op www.bockor.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ignace Crombé met vriendin Patricia in ‘Het Hotel’ op VT4
Klik op de afbeelding om de link te volgen









Opmerkelijke gasten op maandag 20 april om 21u40 in het VT4-programma ‘Het Hotel’ zijn Ignace Crombé en Patricia.
Zij mogen niet alleen gebruik maken van de prachtige suite met zeezicht, maar mogen met vrienden ook genieten van een

diner-dansant in het restaurant. Managers van dienst zijn Olivier en Stefanie, die het BV-koppel uitnodigden teneinde in

de toekomst misschien samen te werken met hun organisatiebureau Animô. Maar aangezien het kenmerkend is voor Ignace

dat hij de lat steeds hoog legt, wilde hij ter plaatse eerst het functioneren van het hotel aan de lijve ondervinden.

Wie maandag naar de uitzending kijkt, zal tevens aan de weet komen wie het favoriete-duo is van Ignace en Patricia.

 

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs