Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
09-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis van Alijn zoekt foor-en kermisfoto's
Klik op de afbeelding om de link te volgen


OPBOUW COLLECTIE

Het Huis van Alijn bouwt samen met het publiek aan een digitaal fotoalbum over het dagelijks leven in de 20ste eeuw. Dit album groeit dagelijks en wordt samengesteld met foto's uit het familiealbum die het publiek aan het museum bezorgt. Hoe meer foto's in het digitale fotoalbum worden opgenomen, hoe rijker en diverser het beeld van de 20ste eeuw wordt. Foto's leggen de tijdsgeest, gewoontes en gebruiken bloot en herinneren aan andere tijden, plaatsen en dingen die (n)ooit voorbijgaan. Ze verbeelden op treffende wijze hoe het dagelijks leven in de 20ste eeuw evolueerde. De tijdsgeest toont zich in het modebeeld, de leef- en woonomgeving, de stijl van fotograferen en de manieren van poseren.

UIT HET FOTOALBUM:TENTOONSTELLINGEN EN PUBLICATIES

Sinds 2009 tonen we in thematische tentoonstellingen een selectie van de verzamelde foto’s. Er wordt telkens samengewerkt met een partner uit de erfgoedgemeenschap. Na afloop van de fototentoonstellingen worden de beelden samengebracht in een themanummer. Verzamel de afleveringen! Ze bieden een unieke inkijk in het digitale fotoalbum van het Huis van Alijn.


U heeft ook foto’s van uzelf, uw kinderen, ouders of grootouders op de foor of kermis? Indien u wil meewerken aan ‘Uit het fotoalbum’ dan kan u ons contacteren. Op afspraak kan u langskomen met uw fotoalbum. Wij maken een scan van de foto’s die worden geselecteerd. De foto’s blijven in uw bezit. We noteren de informatie die u ons vertelt en maken een schriftelijke overeenkomst over het gebruik van uw foto’s.

Het Huis van Alijn - Kraanlei 65 - 9000 Gent

www.huisvanalijn.be

E info@huisvanalijn.be

T 09 269 23 50


WORDT VERWACHT!
foto-expo Terug van de kermis
28 jun - 13 sep '15


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnivoorbuffet èn optreden van Sasha & Davy Gilles (12/4 in OC De Burggrave)
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Graag nodigen wij u uit op het Grandioos Carnivoorbuffet à volonté (€36,00/p.p. Show & dans incl.) in O.C. De Burggrave op Zondag 12 april 2015 vanaf 12.00 u.

Dit gevolgd door Show & dansnamiddag met Peter Van Praagen dubbel optreden van "SASHA & DAVY GILLES", bekend van Radio (lid van de romeo's & TV) Ambiance verzekerd!!!

 

Wenst u echter niet deel te nemen aan het Carnivoorbuffet dan kan u bij ons terecht vanaf 14.00 u tegen de prijs van € 10,00/p.p.en dit voor de Show en dansnamiddag met Peter Van Praag "SASHA & DAVY"

 

Wij vragen dan wel om deze plaatsen eveneens te reserveren!!! daar wij beperkt zijn aan plaatsen.

 

Nancy & Danny (Peter Van Praag)

Grovermansdreef    38

9940              Evergem

09/253 14 03

0475/87 33 24


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goes & de Gasten en hun onderhoudende CD “OnsKentOns”
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op vrijdag 27 maart stonden singer/songwriter Michel Goessens en zijn band Goes & de Gasten in het gezellige (*) theatertje van De Vieze Gasten aan de Haspel- en Reinaertstraat met het repertoire uit het nieuwste CD “OnsKentOns”. Het is het begin van een kleine tournee door de provincie: Eeklo NO (28/3), ’T Klooster Zelzate (4/4) en CC Stroming Sleidinge (thuismatch op 25 april).

(* is een tip voor de locatie die wellicht de meest ideale is om van dit oeuvre optimaal te gaan genieten want de teksten vragen aandacht en verdienen die ook).

“OnsKentOns”is van het eerste nummer af boeiend. “Gang bang in Destelbergen” kon niet beter gekozen zijn als openingssong. Het is origineel van onderwerp, ludiek van tekst en muzikaal helder en herinnerbaar.

Maar zo gaat het eigenlijk de hele plaat door met steeds weer variatie in melodie en muziekstijl.

‘Mezik es moar bejang’ zingt leadzanger Michel Goessens, maar eigenlijk bewijst hij met zijn groep en met deze CD het tegenovergestelde. Muziek (van dezelfde artiest[en]) kan best boeiend en veelzijdig zijn.

Soms vertellen ze verhaaltjes, zo geplukt uit het volkse segment van de samenleving of hoe de kranten die beschrijven: “Jef Vermassen”, “Sonny Boy”, “In ’t weekend en ’t verlof” … dan weer zijn ze lichter van toonaard en vrijblijvender: “Sole Mio”, “Zot van Zappa” … of ze zijn strijdvaardig zoals de derde beste en authentieke vertolking ter wereld van “Working class hero” van John Lennon. Goes en Marianne Faithfull ‘in duo live’, dat zou pas een sociaal artistiek orgasme zijn voor de luisteraar.

De bewust gekozen basic bezetting van zijn groep (ook voor de opname) draagt uiteraard bij tot de begrijpbaarheid. Bij een paar nummers mis je méér instrumentale creativiteit, vooral in het arrangement. Het slotnummer – met huiselijk geweld als thema – zou bij een dergelijke aanpak een hit kunnen worden.

Goessens heeft een zeer mooie zegging en is - hoewel het Sleinse (Sleidinge O.Vl.)- tot het laatste woord universeel Nederlandstalig verstaanbaar.


freek neirynck - sienjaleur


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
31-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichtfestival stevent af op recorddeelname
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Lichtfestival Gent bereikte op zaterdag 31 januari 2015 260.000 bezoekers. Dat is 60.000 meer dan de zaterdag in 2012. Bezoekers waren al vroeg aanwezig in Gent en de drukte heeft tot

23 uur aangehouden met een piek tussen 20.30 en 21.30 uur.

 

Het was een bijzonder drukke avond voor het Lichtfestival. De organisatie nam heel wat maatregelen om de volkstoeloop in goede banen te leiden en de bezoekers de looprichting van het parcours te doen volgen. Dankzij een goede samenwerking met het Vlaams verkeerscentrum werden auto's afgeleid naar parkings waar er nog plaats was. Dit werkte uitstekend.
Het was bijzonder druk voor De Lijn. Bussen en trams waren overvol, vanaf het eerste opstappunt. Extra bussen werden ingelegd om passagiers op te pikken die niet meer op de volle trams en bussen konden stappen. Mensen moesten veel geduld hebben om naar het Lichtfestival te komen alsook om terug naar huis te keren. De p&R parkings waren zeer goed gebruikt en sommigen raakten op een bepaald moment volzet. Centrumparkings zaten vol (met uitzondering van de Parking Savaanstraat en Center parking). Ook de fietsenstallingen en extra fietsparkings stonden vol.

 

De samenwerking tussen alle diensten verliep bijzonder vlot waardoor de festivalavond ondanks de massale toeloop zonder noemenswaardige incidenten werd afgesloten.

Gisteren waren er ook workshops voor kinderen en jongen in de Sint-Pietersabdij en was er een kinderuniversiteit in het UFO gebouw.

Quote op twitter: Merci, he, #lichtfestival en #ugent. Nu wil de kleinste het middelbaar overslaan en meteen naar de unief. Gefascineerd door alles op 't Ufo.


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karnaval in Ledeberg

 (foto: Het Nieuwsblad - Jan Vens)


In de polyvalente zaal van het Gentbrugse dienstencentrum is Pascal Deconinck (Keuningske). kandidaat van karnavalgroep Dutsenclub, zondagnacht vroeg tot Prins Karnaval Ledeberg 2015 gekroond.

 

De 3 kandidaten voor de Ledebergse prinstitel waren:

 • Alain (Alain Geldhof), die voor De Buit’nlupers in de karnavalsarena trad
 • Christophe (Christophe De Buysscher), die BTLK (Boterlekkers) vertegenwoordigde.
 • Keuningske (Pascal Deconinck), die de eer van de Dutsenclub hoog hield.

 

De zaal was weken vooraf uitverkocht en tot in de nok gevuld met enthousiaste karnavalisten die hun kandidaat om ter luidst wilden steunen.

De strijd verliep zeer spannend. Na de kennisproef en de praktische proeven was er wel al een verschil in het voordeel van Keuningske . Hij verzamelde 160 punten, terwijl Alain er 125 en Christophe er 115 op de teller hadden staan.

 

Het waren de presentatie- en showproeven die de beslissing moesten brengen. Opvallend hierbij was alweer de hoge kwaliteit en de amusementwaarde van alle 3 de showproeven. De kandidaten verrasten het publiek met hun komisch talent.
De drie shows hadden telkens een verschillend en soms verrassend concept.

Van de jury kreeg Alain 587 punten. Christof verzamelde 633punten. Ook daar spande Keuningske de kroon met 683 punten.
De publieksstemmen van de aanwezige karnavalisten toonden grotendeels dezelfde trend : 61 stemmen voor Alain, 129 voor Christophe en 129 voor Keuningske.

 

Dit gaf de volgende einduitslag :

 

Alain :

773 punten

Christophe:

877 punten

Keuningske

972 punten

 

Voor Keuningske is het de tweede prinsentitel, want ook in 2010 behaalde hij de eretitel.

Prins Keuningske zal de komende weken Ledeberg Karnaval vertegenwoordigen op tal van karnavaleske feesten en zal natuurlijk het voortouw nemen op de 30ste Ledebergse karnavalstoet op zaterdag 28 februari e.k.


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
30-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werner Aerssens stelt tentoon


De Gentse kunstenaar Werner Aerssens pakt uit met een origineel project rond GENTSE FIGUREN ‘in een historisch perspectief’: “De wel ‘heel late’ Middeleeuwse rock’ n roll” .

Hij schilderde Nick Balthazar, Herman Brusselmans, Freddy De Kerpel, Freek Neirynck, Pascale Platel, Barbara Sarafian, Annemone Valcke en Roland Van Campenhout en legde ze vast op canvas MAAR in een totaal anachronistisch kader. De gepersonaliseerde tijdsportretten reizen tussen de god Pan, Aristoteles, Salome… Leopold 1.

Soms gebruikt hij de traditie van de pendant en ook wel eens de allegorie. .

In aanwezigheid van een aantal van de gekonterfeite BeeGee’s werd op 28/11 de tentoonstelling plechtig geopend in Restobar Charlie, Oudburg 15 en ze blijft te bezichtigen tot 31 december (19.00 tot 24.00 uur van dinsdag tot en met zaterdag).


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgeverij PARTIZAAN organiseert EERSTE PARTIZAANDAG op 7/12
Foto


Uitgeverij Partizaan, het initiatief van auteur Stefaan Van Laere, is intussen zowat een half jaar actief. Tijdens die periode verschenen een 15-tal titels op de markt, zowel fictie als non-fictie voor jeugd en volwassenen van diverse auteurs, waaronder ook een aantal Gentse schrijvers.

Voldoende reden om dit aanbod, dat ook via andere kanalen zoals boekhandels en eigen webshop verkrijgbaar is, aan een breder publiek voor te stellen tijdens een boekenbeurs met artistieke happening.

Dit gebeurt op de allereerste Partizaandag, die plaatsvindt op zondag 7 december van 13 tot 18 uur in zaal OCO in de Pijphoekstraat 30 in Oostakker (achter de kerk), de uitvalsbasis van uitgeverij Partizaan.

Die dag zal een ruim aanbod van nieuwe boeken en ook titels van andere uitgeverijen die Partizaan in portefeuille heeft tegen aantrekkelijke kortingen verkrijgbaar zijn. Tevens kan het publiek kennismaken met diverse auteurs. Ook krijgen de partners van uitgeverij Partizaan de kans zichzelf voor te stellen.

Tussen 14 uur en 15  u30 uur zijn er op het podium kort live bijdragen van bevriende partner vzw de Scriptomanen in woord en beeld (Patrick Bernauw, Peter Lievens, Jenny Dejager, Ellen Lanckman, Magali De Vlaeminck) en aansluitend de auteurs van uitgeverij Partizaan: Alain Vanclooster, Kirsten Van Malderen, Erik Ameele & Antoine Emil, Machar Van Geyt, Katrien Dierick, Stefaan Van Laere (avant-première boek ‘Don Fredo’ over de Wondelgemse auteur Fred Hamerlinck) met beeldend werk van Etienne Kerkhof.
Ook de partners van uitgeverij Partizaan (dans- en bewegingscentrum Polariteit, de noten, zaden en gezonde voeding van Cholba, culinair tijdschrift Smaak, vzw Scriptomanen, Parkiskookatelier, drukkerij Nevelland Graphics) zijn aanwezig.

De toegang is gratis.

Meer info op www.partizaan.be   info@partizaan.be


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rouwregister LUC DE VOS


De Stad Gent opent uit eerbetoon aan Luc De Vos een rouwregister in het stadhuis.

Op dinsdag 2 december 2014 om 10 uur zal het college van burgemeester en schepenen dit als eerste ondertekenen. Het register zal vanaf dan gedurende een week beschikbaar zijn voor steunbetuigingen: iedereen kan het register in het stadhuis ondertekenen op werkdagen van 8 tot 17 uur.

Een rouwbeklag kan ook via de website www.gorki.be .


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
19-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steun VZW Zinloos Geweld: CAVEMAN in GentseTinnenpot (13/12)

COMEDY FOR LIFE: STEUN ONS GOED DOEL EN BELEEF EEN FANTASTISCHE HUMORAVOND

Op zaterdag 13 december 2014 om 20u00 heeft acteur Philippe De Maertelaere het hart op de goede plaats en speelt hij in het kader van MUSIC FOR LIFE de onverwoestbare comedyhit 'CAVEMAN' over de eeuwigdurende strijd en verschillen tussen vrouwen en mannen, ten voordele van de preventieprojecten van VZW ZINLOOS GEWELD (www.tegenpestenengeweld.be).

Waar? In Theater Tinnenpot, Tinnenpotstraat 21 te Gent (dichtstbijzijnde parkings: Ramen en Vrijdagmarkt).

Wenst u samen met uw familie en vrienden deze onvergetelijke comedy-avond voor het eerst in uw leven of nog eens opnieuw met veel goesting mee te maken, reserveer dan snel uw ticket.

Tickets kan u reserveren via 09/233.77.88 (of http://www.uitbureau.be/voorstelling2.aspx?VoorstellingId=3105) of 09/225.18.60 (tinnenpot@telenet.be)

 

Uw komst betekent een grote steun voor ons. Wij hopen u talrijk te mogen ontmoeten! Tot dan!

 

Met een dankbare groet,

Carine en het Zinloos Geweld-Team

www.tegenpestenengeweld.be

www.zinloosgeweld.net


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."De maagd" (Michaël Borremans) verrijkt stedelijk kunstpatrimonium
Klik op de afbeelding om de link te volgenOp dinsdag 18 november 2014 presenteerden burgemeester Termont en schepen Storms het schilderij van Michaël Borremans op de noordmuur van de klokkenstoel bij de stadshal in Gent. Het is het eerste werk dat de kunstenaar in de publieke ruimte heeft gemaakt en draagt de titel ‘De Maagd’.

 

Het stedelijke kunstpatrimonium werd verrijkt met een werk van ongeziene waarde dankzij de schenking van de in Gent wonende en werkende Belgische topkunstenaar Michaël Borremans.  Het schilderij kreeg de titel ‘De Maagd’ en stelt een zwartharig meisje voor tegen een donkere achtergrond. Ze is zelf ook geheel in het zwart gekleed, op een wit kraagje na, en blikt zijdelings naar de stadshal. Uit haar ogen komen twee heldere lichtstralen. Het schilderij bevindt zich op de klokkenstoel boven de liftdeur. Borremans bracht  zijn signatuur aan op de achterkant van het werk, in de klokkenstoel.

 

Annelies Storms, schepen van cultuur, toerisme en evenementen: ‘Ik ben Michaël Borremans bijzonder dankbaar voor het prachtige kunstwerk dat hij ons geschonken heeft. Op die manier kunnen alle Gentenaars en iedereen die Gent bezoekt kennismaken met hedendaagse kunst van topniveau. De komende jaren zal ik nog sterker inzetten op kunst in de publieke ruimte en wil ik nog meer kunstintegraties realiseren.’

 

Michaël Borremans behoudt met deze schenking het recht om eventueel ook op de vier sokkels van de stadshal een kunstwerk aan te brengen.

 

De kunstenaar wil het werk voor zich laten spreken en wenst geen verdere commentaar te geven op zijn werk.

 


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westtoer-cadeautips voor eindejaar

Om de West-Vlaamse regio’s te ontdekken presenteert het provinciebedrijf Westtoer originele en sportieve cadeautips voor eindejaar.

Rondtoeren in de Westhoek

Naar aanleiding van de 100-jarige herdenking van de ‘Groote Oorlog’ ontwikkelde Westtoer zes nieuwe toeristische autoroutes met de Eerste Wereldoorlog als rode draad. De zes autoroutes zijn een prima handleiding om het landschap te doorkruisen en de sites omtrent 100 jaar WO I te ontdekken. De routes:  ‘Ypres Salient’, ‘IJzerfront’, ‘Frontleven’, ‘Pionier’, ‘Vrij Vaderland’, ‘Niemandsland’. De box met de zes routes kost € 30. Bestellen kan via www.flandersfields.be of de webshop van Westtoer (shop.westtoer.be).

Op stap in de regio’s

Westtoer presenteert drie wandelboxen om de regio’s te ontdekken. Het aanbod met lusvormige trajecten in West-Vlaanderen is nu mooi gebundeld per regio: 22 wandelkaarten voor de Westhoek, 21 wandelkaarten voor de Leiestreek en 20 routes voor het Brugse Ommeland. De drie regiowandelboxen kosten 25€/box. Bestellen kan via webshop van Westtoer (shop.westtoer.be).

Het beste van de Kust

In de reeks van de prestigieuze Capitool Reisgidsen heeft Westtoer in samenwerking met de uitgeverij Unieboek/Het Spectrum een nieuwe reisgids voor de Vlaamse Kust & Hinterland uitgebracht. In de authentieke stijl van Capitool presenteert de kleurrijke reisgids het beste van de Kust. Naast thematische invalshoeken brengt de gids ook uitgebreide informatie over alle kustgemeenten. Door vorm en inhoud is deze Capitool Reisgids van 240 bladzijden een uniek instrument om de Vlaamse Kust  en het hinterland te ontdekken. De Capitool Reisgids ‘Vlaamse Kust & Hinterland’  (€ 24,99) is verkrijgbaar in de boekhandel, bij de Diensten voor Toerisme van de Kust en via webshop van Westtoer (shop.westtoer.be).

 

Nog meer verzameldozen met fiets- en wandelkaarten: www.westtoer.be

- 050/30 55 00 - info@westtoer.be

Portkosten: telkens 5 €. Ook te koop in het provinciaal informatiecentrum Tolhuis, 0800/20 021 en in de meeste diensten voor toerisme.


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Festival van de Ambiance (6/12 - Gents Kuipke)

ambiance


Groot is de belangstelling voor de 4de editie van Het Festival Van De Ambiance, op zaterdag 6 december in ’t Kuipke in Gent. Vooral de gevarieerde muzikale affiche, die bestaat uit 14 top-artiesten - een perfecte combinatie van Schlager (Christoff, De Romeo’s, Bart Kaëll, Lindsay) en populaire variété artiesten (René Froger, Gene Thomas) aangevuld met interationale toppers (Vengaboys, The Gibson Brothers) valt erg in de smaak bij het publiek. “Aanvankelijk waren het vooral bezoekers uit Gent en Oost-Vlaanderen die de weg vonden naar ’t Kuipke, maar nu al merken we de regio-verruiming en zien we dat er heel wat bezoekers uit de naburige regio’s tickets bestellen voor Het Festival Van De Ambiance”, laten de organisatoren optekenen. Voor tickets en info kan je surfen naar http://www.hetfestivalvandeambiance.be

Het Festival Van De Ambiance heeft na drie uiterst succesvolle – quasi uitverkochte – edities, duidelijk z’n weg gevonden bij het grote publiek. Op zaterdag 6 december zal ’t Kuipke in Gent opnieuw bruisen voor de 4de editie van het muzikale volksfeest. De baseline Samen Is Het Feest zal Het Festival Van De Ambiance meer dan ooit waarmaken, zeker wanneer je kijkt naar de gezonde, brede, muzikale mix. In het rijtje schlager- en volksartiesten wist de organisatie dit jaar weer de crème de la crème te strikken. Christoff, Willy Sommers, Jo Vally, Bart Kaëll, Yves Segers, Swoop,  Laura Lynn, Luc Steeno en De Romeo’s tekenen present, net als Dennie Christian. Voor de populaire variété noot zorgen Gene Thomas én René Froger. In de jaren tachtig was er in Nederland alleen maar René Froger, nog voor er sprake was van Marco Borsato, Guus Meeuwis of Jan Smit. In z’n eentje stond Froger  - de man met de krachtige stem – aan de absolute top en scoorde hij met ‘Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken (Een Eigen Huis)’ en ‘Just Say Hello’. In de jaren negentig deed Froger het nog eens over met ‘Crazy’, een aanstekelijke pop-dance single die je nog steeds veelvuldig hoort op de radio.

Niet alleen met de aanwezigheid van René Froger etaleert Het Festival Van De Ambiance z’n brede muzikale draagvlak, ook de komst van de Vengaboys – iconen uit de 90’s  - is hier een goed voorbeeld.  Met ‘Up & Down’, ‘We Like To Party’ en ‘Boom, Boom, Boom’ hebben de Vengaboys wereldhits gescoord. Met veel enthousiasme komt  één van de meest succesvolle Eurodance bands ooit naar ’t Kuipke afgezakt.

En alsof Het Festival Van De Ambiance nog niet compleet genoeg was, zullen ook The Gibson Brothers – disco- iconen uit de 80’s – hun opwachting maken in Gent. Met ‘Cuba’ en vooral met de meezinger ‘Que Sera Mi Vida’ mag je er zeker van zijn dat de feestvreugde compleet gaat zijn.

Voor de 4de keer is Filip D’Haeze de gastheer op Het Festival Van De Ambiance en na afloop zorgen Sven Ornelis en Dimitri Vantomme nog voor een stomende deejay-set.

Nationaal

Nu al opmerkelijk is de groeiende nationale belangstelling die er ontstaan is voor Het Festival Van De Ambiance. “We merken dat de ticketkopers voor de komende editie niet alleen uit Gent en regio komen. Heel wat mensen komen van verder en maken in groep of per bus de verplaatsing naar ’t Kuipke in Gent. We mogen dus zeggen dat Het Festival Van De Ambiance een ruimer, nationaler karakter heeft gekregen”, klinkt het bij de organisatoren.

Het Festival Van De Ambiance vindt plaats op zaterdag 6 december 2014 in ’t Kuipke in Gent, met optredens van De Romeo’s, Willy Sommers, Jo Vally, Lindsay, Yves Segers, Christoff, Bart Kaëll, Laura Lynn, Luc Steeno, Swoop, Dennie Christian, Vengaboys, The Gibson Brothers en René Froger. Er zijn dj sets van Dimtri Van Tomme en Sven Ornelis. Tickets en info via http://www.hetfestivalvandeambiance.be


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichtfestival Gent van 29/1/15 tot 01/02/15

Lichtfestival torenrij


De volgende editie van het Lichtfestival Gent vindt plaats

van 29 januari tot 1 februari 2015.

Vanaf dan wordt het een driejaarlijks festival.

 

Schepen Annelies Storms: ‘We kiezen opnieuw voor vier dagen omdat er dan een betere spreiding is van het publiek. Omdat de vorige editie een half miljoen mensen op de been bracht, zullen we het parcours ook langer maken, zo willen we iedereen nog beter laten genieten van het lichtfestival. We kiezen ook weer voor een zondag als afsluiter, dat komt ook het toerisme in Gent ten goede.’

 

Er wordt nu volop gewerkt aan het parcours en de programmatie voor het Lichtfestival Gent 2015.

 

De Stad Gent heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de sfeervolle verlichting van de binnenstad. Het Gentse lichtplan werd dan ook internationaal bekroond. Het Lichtfestival wil dit lichtplan extra in de schijnwerpers zetten en bezoekers op die manier een glimp laten opvangen van de unieke verborgen charme van Gent.

 

Het Lichtfestival kende van bij de start een sterke groei. Editie 2011 van het Lichtfestival Gent bracht 200.000 bezoekers naar Gent, editie 2012 zorgde voor 500.000 bezoekers - met een hoogtepunt van 200.000 bezoekers op zaterdagavond. De vorige twee edities werden in de Gentse binnenstad telkens een twintigtal internationale lichtkunstwerken gepresenteerd en was er ook werk te zien van Gentse studenten.


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
10-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Winterfeesten van 5/12/14 tot en met 04/01/15

afbeelding

De Gentse Winterfeesten hebben de beste kerstmarkt van België. Dat is wat Travelvalley.nl onlangs schreef op hun website. Aangezien de eerste editie meteen een schot in de roos bleek te zijn, bestond geen twijfel over een vervolgeditie. De tweede editie van de Gentse Winterfeesten gaat van start op vrijdag 5 december 2014 en sluit af op zondag 4 januari 2015. Het winterfeest in het historische centrum van Gent wordt opnieuw georganiseerd door de gespecialiseerde private partner met uitmuntende internationale referenties, Satellite Ice. Het totaalconcept blijft grotendeels gelijk, al werd er uiteraard een en ander bijgestuurd en geoptimaliseerd. Daardoor ligt er dit jaar onder andere een nog grotere focus op openheid en comfort voor groot en klein.

Verder bouwen op het succesverhaal 

De bezoekers zullen opnieuw kunnen genieten van een prachtig winterfeest in het historische warme hart van onze stad. Charme, sfeer, gezelligheid, authenticiteit, groen, houtgeur en verschillende kleine acts en animaties blijven de speerpunten van de Gentse Winterfeesten

IJspiste en kerstmarkt: openheid, verbondenheid en comfort

De ijspiste en de Moosebar ondergaan een facelift.
De ijspiste van 600 m² blijft onder de Stadshal, maar er komt nu ook een volledig afzonderlijke kinderijspiste van 100 m² op het Emile Braunplein. Zo kunnen kleine pagadders veilig hun eerste wankele stapjes op het ijs zetten terwijl de geoefende schaatsers zich voluit op de grote piste kunnen uitleven. Ouders mogen natuurlijk mee op het ijs om hun kroost bij de hand te houden. Rond die kinderpiste wordt een aparte open en ruime sfeerbeleving gecreëerd.
De Moosebar komt parallel te liggen met de ijspiste en wordt zo veel als mogelijk opgetrokken in glas, waardoor er meer openheid, een beter zicht en meer interactie wordt gecreëerd tussen piste en bar.

De Moosebar zal opnieuw dé ontmoetingsplek worden op de Gentse Winterfeesten met voor elk wat wils, gaande van Student Nights voor de jeugd tot een gezellig hapje en een drankje voor het hele gezin. Après-ski en dj’s vullen het programma aan

Vorig jaar waren de standplaatsen voor de kerstmarkt in geen tijd uitverkocht. Een goede honderd nationale en internationale standhouders namen toen deel. Nu was het een huzarenstukje om de wachtlijst van de standhouders zo kort mogelijk te houden. Dit jaar zullen 150 chalets opgebouwd worden, een stijging van 30 procent ten opzichte van de starteditie!

Om de veiligheid en het comfort van de bezoeker verder te optimaliseren, zijn er enkele aanpassingen doorgevoerd met betrekking tot de inplanting van het evenement. Op de Korenmarkt en het Sint-Baafsplein zal de bezoeker minder last ondervinden van het doorgaand tramverkeer.

De paardenmolen wordt verplaatst naar het Gouden Leeuwplein. De Donkersteeg, Groentenmarkt en Veerleplein worden meegenomen in de look-and-feel van het evenement. De doorgang aan de zijkant van het stadhuis zal nu ook deel uitmaken van de kerstmarkt. En er komen chalets voor en tegenover het stadhuis. Dus ook rond de Botermarkt wordt de look-and-feel meer doorgetrokken.

Gentse Winterfeesten en eindejaarsshopping

Extra lang genieten van de winterse sfeer, gezelligheid en kerstshopping in de binnenstad kan door een bezoek aan de Gentse Winterfeesten te combineren met het puur winters winkelen tijdens de koopzondagen bij onze Gentse handelaars op 14,21, 28 december 2014 en 4 januari 2015.

Voor wie er nog zou aan twijfelen, de Gentse binnenstad is opnieuw goed bereikbaar. De werken aan de fly-over zullen voltooid zijn, parkeren lukt vlot via de P&R, het openbaar vervoer brengt je tot in het hartje van het feestgebeuren. Meer info via www.mobiliteitgent.be

Communicatie

In aanloop naar de Gentse Winterfeesten zal de programmatie geleidelijk aan meegedeeld worden via de website en sociale media. Facebook, Twitter en Instagram worden intensief ingezet in de communicatie rond het evenement. Meer zelfs, wie wil kans maken op leuke prijzen, moet zich in deze innovatieve stad connecteren via de sociale media.
Ook de Winterkrant is opnieuw van de partij: een authentieke krant vol met interviews en weetjes over de Gentse Winterfeesten met binnenin opnieuw een groot grondplan voor de bezoeker. Het woord wordt gegeven aan warme mensen; je vindt er leuke winterse recepten en het volledige animatieprogramma.

Praktisch

Openingsuren kerstmarkt en Moosebar: 

- maandag tot en met donderdag: 12 tot 24 uur

- vrijdag: 12 tot 1 uur

- zaterdag: 11 tot 1 uur

- zondag: 11 tot 24 uur

- woensdagen 24 en 31 december 2014: 12 tot 17 uur

- donderdagen 25 december 2014 en 1 januari 2015: 14 tot 24 uur

Openingsuren schaatsbaan van vrijdag 5 december tot vrijdag 19 december:

- zondag tot en met donderdag: 10 tot 21 uur

- vrijdag en zaterdag: 10 tot 23 uur

Openingsuren schaatsbaan van zaterdag 20 december 2014 tot zondag 4 januari 2015:

- zondag tot en met donderdag: 10 tot 22 uur

- vrijdag en zaterdag: 10 tot 23 uur

- woensdagen 24 en 31 december: 10 tot 17 uur

- donderdagen 25 december 2014 en 1 januari 2015: 14 tot 22 uur

Prijzen

Schaatspiste

Een schaatsbeurt kost 7 euro (10 beurtenkaart + 1 gratis: 70 euro)
Groepstarief vanaf 50 personen: 5 euro/pp
VDK bankkaart en JOVO: gratis schaatsen op vertoon van ID en bankkaart
Scholen: 3,5 euro/pp
Schaatshulpje: 2 euro

Rit reuzenrad: 5 euro


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nominatie Huis van Alijn voor Bib Web Award


Huis van Alijn genomineerd

Stem Tijd voor 80 naar een Bib Web Award!

Op 8 december 2014 reikt de Bibliotheekschool van Gent voor de derde keer de Bib Web Awards uit voor verdienstelijke websites en toepassingen binnen de Vlaamse sector van bibliotheek-, documentatie- en informatiekunde.

Studio Alijn is genomineerd binnen de categorie ‘Iedereen doet mee: digitaal project met nadruk op participatie’. Deze nominatie krijgt het Huis van Alijn voor het crowdsourcingsproject Tijd voor 80.

Tijd voor 80 ging na hoe musea via sociale media aan digitale collectievorming kunnen doen. Het project werd uitgezet op twee pijlers: online en digitaal verzamelen van content, gecombineerd met het stimuleren en creëren van online interactie via de inzet van sociale media. Het Huis van Alijn opteerde voor een thematische insteek, met als centraal thema de jaren 80. De website www.tijdvoor80.be werd een verzamelpunt, met bijbehorende blog en 80’s dashboard. In het najaar van 2013 werd een jaren 80-kamer opgezet in de permanente museumopstelling van het Huis van Alijn.

U wil ook voor hen stemmen? Dat kan!

TIJD VOOR 80

Nog tot zondag 16 november kan u uw stem uitbrengen via https://nl.surveymonkey.com/s/bibwa2014.

Het eindresultaat wordt bepaald door een combinatie van publieksstemmen (50%) en een vakjury (25% vakmensen + 25% cursisten)


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canta Ludens gaat volop voor Carmina Burana (16/11 - Capitole)

Canta Ludens stelt U voor

 


CARMINA BURANA      CARL ORFF

 

Zondag 16 november 2014    15 uur    CAPITOLE GENT

 

 

In 1803 werden de Carmina Burana ontdekt : een cyclus van een 200-tal Middeleeuwse liederen, geschreven in het Latijn, Oudduits en Oudfrans. De thema's zijn zeer gevarieerd, gaande van beschouwingen over de vergankelijkheid van het wereldse tot de geneugten van de wijn en de liefde. Carl Orff zette deze liederen op muziek.

 

Wij kozen de originele versie van de Carmina Burana met koren, solisten, piano's en slagwerk. Op het podium ziet en hoort U de koren Canta Ludens uit Drongen  en Sint-Gregoriusgild uit Sint-Niklaas, het kinderkoor van de muziekacademie Sint-Niklaas ,de solisten : Griet De Geyter, sopraan, Teun Michiels ,tenor en Joris Derden, bas, Frederik en Filip Martens aan de piano's en 6 slagwerkers onder leiding van Geert Verschraegen. 

 

In het voorprogramma wordt de sonate voor 2 piano's en slagwerk uitgevoerd, één van de meest bekende werken van Béla Bartok. We horen, naast de 2 piano's, 7 verschillende types percussie-instrumenten.

 

Wij nodigen U van harte uit op dit benefietconcert ten voordele van vzw Stappen en vzw lejo. Kaarten voor dit concert kosten 18 euro en kan U bekomen via de leden van Canta Ludens of via 09 227 46 49.

 

Alle verdere info via www.cantaludens.be

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theater Maskee neemt ferme start met knotsgek blijspel
Wasmijtezetekening

Wa smijte ze hier neu binnen !


Gentse versie van een knotsgek blijspel van Wendy Stroobant

(Originele titel : Crazy Hospital)


Regie en bewerking : Maurice De Grauwe


Woar goa het over of woar goa het nie over ?

De volksvertegenwoordiger Michel De Bock en zijn chauffeur Staf Derop zijn, na de eerste zorgen te hebben ontvangen op de spoedafdeling, wegens overbevolking ondergebracht in een vierpersoonskamer van het AZ Sint Lucas.

Aanvankelijk herinneren ze zich beiden niets van de brutale contactname tussen de Mercedes en die dikke eik.

Maar blijkbaar wordt deze nacht opnieuw één van de beruchte drukke klinieknachten. In geen tijd krijgen ze immers het gezelschap van de gekende charmezanger Willy Winters.

Ook het vierde bed wordt kort daarop ingenomen door iemand die nog meer bekendheid verwierf : Vladimir Mortovic, de wurger van de Muide. Deze boosdoener wordt streng bewaakt door de inspecteur van politie Jeanette Tettynck.

Samen met een romantische verpleegster, een amoureuze Dr. Eddy, een strenge Soeur Chagrin, een op sensatie beluste persfotograaf en een sensuele Vicky, belandt de gehele kliniekentourage in een meeslepende, knotsgekke en spannende komedie.


De cast

Christian Bellecoste, Marc Ceulemans, Karina De Meyer, Cynthia Deschuyter,

Nicole De Tollenaere, Alexis De Vos, Sabine Hoekman, Patrick Van Damme,

Jozef Van Der Linden en Gino Windels.


Nog 6 voorstellingen

De voorstellingen gaan door in Centrum Seleskest, Sint-Salvatorstraat 38, 9000 Gent.

Vrijdag

14 november 2014

om 20u

Zaterdag

15 november 2014

om 20u

Zondag

16 november 2014 (reeds uitverkocht)

om 15u

Maandag

17 november 2014

(Extra voorstelling voor weekendwerkers)

om 20u

Vrijdag

21 november 2014

om 20u

Zaterdag

22 november 2014

om 20u

 

Kaarten en reservatie

Toegangskaarten kosten 10 EUR in voorverkoop.

Voor de plaatsbespreking kunt u zich wenden tot :

Janine Sacré, Tichelrei 2/48, 9000 Gent - tel. 09-222 08 55 of reservatie@theatermaskee.be.

Meer info op : www.theatermaskee.be

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
09-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willkommen in Wien op 16/11 in de Minard
Klik op de afbeelding om de link te volgen

WILLKOMMEN IN WIEN

met Jürgen De Smet (vleugelpiano), Carine Viaene (sopraan), Stefaan Vandenbroucke (tenor), Bernard Bertoni (viool), Gladys De Mol (presentatie).

 

Geniet van de onsterfelijke operettemelodieën van Johan Strauss, Robert Stolz, Franz Léhar, …
In het prachtige kader van de Minardschouwburg hoort u de beste muziek uit Wenen, gebracht door 5 topartiesten die van deze namiddag een onvergetelijke ervaring maken! De Weense operetteconcerten van de Gentse pianist Jürgen De Smet staan ondertussen al bijna 10 jaar op de kaart als kwaliteitsvolle producties in het genre die volop gewaardeerd worden door het publiek.

 

zondag 16/11/2014 om 15u

Minardschouwburg, Gent

€18

Tickets 09 267 28 28 of online via www.jurgendesmet.net

 


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks boekensienjalement: 3 vrouwelijke auteurs - talent in Vlaanderen

Vrij recentelijk verschenen drie boeken van Oost-Vlaamse auteurs, die sterk van elkaar verschillen qua inhoud en aanpak of genre, maar op zijn minst wat meer aandacht verdienen dan de nationale pers hen gunt. Zou enig sexisme ook hier nog blijven nazinderen of zijn ze het slachtoffer van het rekbare begrip ‘kleinere namen’? Zijn de media hier eigenlijk ethisch wel juist bezig? De volgorde van deze opsomming is hier alvast alfabetisch.

Zullen we samen schuilen ?

Patricia De Landtsheer, (Dendermonde, 7 februari 1952), vooral gekend van haar vele jeugdboeken, schreef recentelijk de  roman “Zullen we samen schuilen?” (C.deVries-Brouwers Antwerpen/Rotterdam) over de kleine jongen Roger Godfrin in Oradour, het Franse dorp dat op 10 juni 1944 als een vergeldingsactie door de Duitsers nagenoeg compleet werd uitgemoord. Hoofdpersonage Godfrin slaagt er als kind in te ontkomen en ontvluchten (op zoek naar nieuwe ouders) samen met zijn hondjes Bobby. De Landtsheer slaagt er in het verhaal tot een stevige historische roman te verwerken op nog geen 120 bladzijden. En dat maakt juist de kracht van het boek uit. Ze laat zich niet verleiden tot zijsprongen die de aandacht van haar voorgenomen literair opzet zouden kunnen afwenden. Alles concentreert zich op de gebeurtenissen die ze zonder woordballast weet voor ogen te brengen en de personages die ze perfect tot leven brengt.

Inhoudelijk is “Zullen we samen schuilen” is geen haatboek geworden, geen afrekening zelfs, maar eerder een inleefboek in de hoofdrolspeler en zijn tijdsbeeld. De storyline pas écht aanzetten na de gruwelijke feiten van 10 juni zelf lijkt een zeer bewuste keuze. Misschien omdat het boek ook moet functioneren als jeugdboek. Maar het is meer dan dat… De Landtsheer is immers een ‘simpele vertelster’ en dat is niet onheus bedoeld. Integendeel.

Kanaries zijn geen echte vogels

Ingrid Knipfer (Wiesbaden , maar sinds 19?? in Gent wonende – nu Oostende – lerares ???) tekende als late roeping voor haar derde roman sinds 2012 met “Kanaries zijn geen echte vogels” (BNB/De Singel Uitgevers). Een behoorlijk deel van het boek speelt zich af in de Arteveldestad, waar het hoofdpersonage Anna Twenter heenvlucht nadat ze haar vader heeft vermoord, een boer die haar al sinds haar geboorte in en in haatte. Maar dat was niet het enige  trauma uit har jeugd. Ze verloor ook haar moeder op zesjarige leeftijd en werd als jong meisje door een van de koeien van de boerderij op de hoorns genomen en moest wekenlang zwaargewond in het ziekenhuis verzorgd worden. In de stad probeert ze zicht eerst het familiebezit eigen te maken om een eigen appartement te kopen aan de eendenvijver aan het Citadelpark…. Van daaruit gaat ze op zoek naar de liefde die ze tot dan heeft gemist in haar turbulente leven.

Knipfer weet haar lezers te boeien met de neergeschreven weerslag van haar observaties van de   Umwelt, waarmee ze haar verhaallijn kruidig lardeert. Ze beoogt geen krampachtig taalgebruik of al te expliciete beeldentaal en frasering. Dat houdt haar roman laagdrempelig doch niet ijl, spannend en uitnodigend om hem tot in één ruk uit te lezen. Het volume (188 bladzijden) leent er zich uitstekend toe. Maar ook met haar subtiele, eerder droge humor en haar talent om haar lezers – in de huid van haar hoofdpersonage, de ei zo na analfabete en nefralgieke, alleszins onvoorspelbare Anna - op het verkeerde been te zetten… bindt ze aan haar, Zelfs als de toonaard evolutief aangrijpender, beklemmender en zelfs somberder wordt.

Medea en ik

Feline Minne (Gent 1990), die zich erop beroept dat ze de achterkleindochter is van de sociaal-geëngageerde dichter George Minne, studeerde af als plastisch kunstenaar (animatiefilm en schilderkunst) aan Gentse kunstinrichtingen en in Münster), leverde “Medea en ik” op bij Houtekiet uitgevers. Hier betreft het een debuut, maar of er erg veel belofte inzit zal pas na een paar literaire producten kunnen worden bevestigd.

In het boek draait het hoofdzakelijk rond Feline, de dochter van een intellectueel (Nietschevertaler) en een femme du monde dat uiteraard niet standhoudt. Het affectief genegeerde meisje belangt achtereenvolgens in een nonnenklooster waar ze door haar moeder gedumpt wordt, bij haar grootouders en in de progressieve milieus van een middelgrote universiteitsstad.

“Medea en ik”, mist een beetje spitante verhaalstof en literaire kracht, belletrie… en  ontlokt dus nu en dan de drang om een paar bladzijden over te slaan naar een nieuwe (onvoorspelbaar, niet eerder door andere schrijvers gebruikte) storywending. De diverse milieus die Minne beschrijft (beter gesitueerden in Sint-Martens-Latem, kleine landbouwersklasse, hippie- en drugswereldje…) bieden nochtans meer dan gesneden koek voor iemand met een gedreven en getalenteerde pen.

Als er een personage echt wel boeiend uitgetekend is, is het dat van autobiografisch hoofdrolspeelster Felines grootmoeder, de charismatische maar ook een tikkeltje hekserige Medea, die in een eeuwige strijd verwikkeld is met haar natuurlijke moeder, een internationaal fotomodel dat zich in de jetset bij wijlen bijzonder goed voelt..

Het wordt uitkijken naar de jonge Feline Minne als ze een volgend verhaal wil vertellen waarvoor ze zich op pure fictie en fantasie baseert.

Freek Neirynck - sienjaleur


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Michiels maakt grote droom waar !
Foto


Paul Michiels kondigde op zijn 66ste verjaardag aan eindelijk “klaar” te zijn om zijn muzikale droom te realiseren: Een heus crooneralbum uitbrengen met een selectie van absolute classics uit ‘The Great American Songbook’. Vandaag is het zover, want ligt met 'A singer's heart' dat album in de winkel, maar wie de finale selectie van nummers bekijkt en de arrangementen hoort, ziet en hoort dat 'A singer's heart' veel meer dan dat geworden is.

Tijdloze en ijzersterke songs, geschreven en/of gebracht door de allergrootsten, nu door Paul Michiels opgenomen in schitterende jazzy arrangementen en live ingespeeld door het kruim van de Belgische muzikanten. Met ‘This guy’s in love with you’, van de hand van Burt Bacharach, ‘More’ in de versie van Frank Sinatra, en verder ook bloedmooie interpretaties van oa ‘All alone am I’ (Brenda Lee) en ‘Smile’ (Nat King Cole, compositie Charlie Chaplin), maar ook klassiekers als ‘Twilight time’ (The Platters) en ‘Spanish Harlem’ (Ben E. King), levert Paul Michiels een album van uitzonderlijke kwaliteit af, recht uit z’n muzikale hart. Hij covert ook zichzelf, want ‘Downtown’ van Soulsister wordt in verrassende duetvorm gebracht met niemand minder dan Natalia!

'A singer's heart ', door Paul Michiels zelf omschreven als "Het beste wat ik ooit gemaakt heb", is een muzikaal meesterwerk geworden van één van de strafste stemmen van de Lage Landen!

'A singer's heart', het nieuwe album van Paul Michiels, ligt nu fysiek in de winkel, is HIERdigitaal verkrijgbaar via iTunes en kan u HIER beluisteren via Spotify.

Bekijk HIER de TVspot

Tracklist

1) Downtown (feat Natalia)
2) This guy’s in love with you
3) More
4) Twilight time
5) You don’t know me
6) The way you look tonight
7) Somewhere
8) Spanish Harlem
9) All alone am I
10) Smile
11) Desafinado


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle

FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!