Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
20-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artiesten Zomerliefkermis (20 - 23/4) zijn gekend !

De Gentse stadskermissen starten vandaag en traditioneel wordt het seizoen geopend in Mariakerke alwaar ZOMERLIEFKERMIS ongetwijfeld weer een topper van formaat zal worden. En de namen die het podium zullen betreden zijn:

VRIJDAG 20 APRIL 2012LOCO LOCO DISCOSHOW – SWOOP – THE DAMNETTES ZATERDAG 21 APRIL 2012

VRIJ PODIUM met LAJOS EN EGON – AXELLE EN FEDRA – JOGI EN WILSPIT (Blues – Rock – Pop – Rap en HipHop)


        
vanaf 19.30 uur: GINO VANNI – BART KAELL – TONY CABANA – WILLY SOMMERS

 


ZONDAG 22 APRIL 2012

WILLY BART EN ZIJNE KLUTS

   

vanaf 18.30: MARGOT – LES FOLLES DE GAND – DAVID VANDYCK – CHRISTOFF
 
MAANDAG 23 APRIL 2012

GINO DEE – PETER RAMMELOO – NICOLE EN HUGO

Reageer (0)

20-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen kust ... vanuit Hotel Villa Select in De Panne (op 24 en 25/3)

                      Welkom aan de Noordzee

Op 24 en 25 maart wordt het startschot gegeven van de nieuwe kustcampagne “Iedereen kust”  waarmee de 10 kustgemeenten kosten noch moeite sparen om deze toeristische topstreek in de kijker te plaatsen. Op uitnodiging van Westtoer zakte ik op vrijdagavond (16/3) al eens af naar De Panne om op voorhand kennis te maken met de vele mogelijkheden van de laatste kustgemeente vóór het overschrijden van de Franse grens èn te logeren in een hotel dat deelneemt aan de campagne:  Hotel Villa Select.

In  deze eerste bijdrage wil ik graag het hotel in de kijker plaatsen omdat iedereen tijdens het weekend van 24 en 25 maart een reductie krijgt op de normale prijs en wie nu nog wil reserveren toch wel niet mag aarzelen.

                                                                 

Hotel Villa Select (Walckierstraat 7 – 8660 De Panne) is immers één van de vele logiesmogelijkheden die de campagne aanbiedt en ik had het genoegen er een nacht te mogen logeren. Wetende dat het gebouw dateert van 1911 en er anno 2012 twee jonge mensen er het roer in handen hebben, betekende alvast een mooie uitdaging tot het ontdekken van een totaal onbekend gegeven.

Feit is dat Villa Select het enige hotel is dat aan de zeedijk is gelegen en daarmee een sterk pak troeven kan uitspelen. Bij aankomst wordt dit onmiddellijk al duidelijk: recht tegenover het gerenommeerde ‘Hostellerie Le Fox” van meesterkok Stephane Buyens (bekend van het VTM-programma ‘Chef in nood’) en gelegen langs het breedste strand van de kust.

We hoeven de toegangsdeur niet zelf te openen want gastheer Matthias had al gemerkt dat we zijn richting uitkwamen. Zijn partner Xandra (medezaakvoerder) zorgde voor een perfect onthaal en de glimlach die beiden tevoorschijn toverden bezorgde mij alvast een zeer warm gevoel. Ik kreeg één van de 12 beschikbare kamers toebedeeld (422 – mét rechtstreeks zicht op zee) en genoot van de manier waarop ‘vroeger en nu’ samenvloeien in een perfect geheel. Het hotel beschikt eigenlijk over 6 familiekamers en 6 tweepersoonskamers en is enkel gesloten na afloop van het Kerstverlof (gedurende 1 maand).

                        

Na een zalige nacht, met enkel het geluid van de Noordzeegolven op de achtergrond, kon ik gebruik maken van bad of douche ter voorbereiding van het ontbijtbuffet dat geserveerd werd in het restaurant met uitzicht op “de dijk, het strand en de zee”. Een overnachting in een tweepersoonskamer (150 €) is immers verbonden met een ontbijtbuffet, doch wie als niet-hotelgast hetzelfde wil verorberen kan dit aan 15 € p.p. De smaakpapillen hebben alleszins hun werk gehad want de variatie die werd geboden zorgde voor een voldaan èn lekker gevoel. Een diversiteit aan brood en koeken met een uitgebreid vlees-en kaasassortiment, een heerlijke eierstruif met spek, gezonde dessertjes en ga zo maar door.

                                                          

Na de ontdekking van De Panne kwamen we nog even terug naar het hotel om er te genieten van het binnenzwembad, sauna en Turks bad (inbegrepen in de prijs van de kamer) alwaar ik zonder enige moeite  kon ontspannen en in de relaxzetels de nieuwste roman van Peter Verhelst (De allerlaatste Caracara ter wereld – Prometheus) als literaire partner kon verzwelgen.

Stilletjes aan brak het moment van afscheid aan maar een”Pannepot” (streekbier van brouwerij ‘de Struise Brouwers’) zorgde nog voor een aangenaam moment met Xandra en Matthias. Zo vernamen we dat zij op 14/02/2011 (Valentijn!) officieel het hotel openden na enkele zware renovaties en vernieuwingen en dat zij eigenlijk wel voor dit leven geboren waren. Xandra als dochter van een familie (grootouders en ouders) die werkzaam is en was in de hotelsector (o.a. hotel Donny en Europe in de Panne) en Matthias als oud-leerling van  Hotelschool Ter Duinen (Koksijde) èn jaren werkzaam in Zuid-Frankrijk.

Dit laatste gegeven zorgt er trouwens voor dat Matthias - als chef de cuisine - zijn inspiratie vindt in de Zuid-Franse keuken en dit combineert met de traditionele keuken. Zo serveert hij met veel genoegen de ‘kabeljauw in een korstje van mosterd en basilicum in een chorizosaus’, hetgeen op het menu staat voor het diner en als onderdeel van een driegangenmenu (35 €) wordt aangestipt.

Na het nemen van een foto van een allersympathiek koppel die met hart en ziel voor de uitbating van ‘hun’ hotel zorgt, nemen wij afscheid … al konden wij niet om de verleiding heen om te beloven dat we zeker nog eens ‘terugkeren’. En dat is méér dan gemeend, want Hotel Villa Select is een uitgesproken locatie om van daaruit De Panne te ontdekken.


                                                                

Hotel Villa Select biedt op 24 en 25 maart 2012 een overnachting in een tweepersoonskamer aan  voor de prijs van 50 € per persoon (inclusief ontbijtbuffet en gebruik van zwembad – sauna en Turks bad) i.p.v. 150 € (per 2 personen). Reserveren kan via 058/42.99.00
of info@hotelvillaselect.be

Op donderdag 22/3 hebben we voor u nog een reportage van onze ervaringen bij het ‘ontdekken’ van De Panne … en wie het totaalaanbod van de kustcampagne wil bekijken kan dit via www.iedereenkust.be of www.kust.be

En geniet er zoveel van als ik heb gedaan !!!!!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IEDEREEN KUST start lenteseizoen in de kustgemeenten op 24 en 25 maart

                                                                                  

Op 24 en 25 maart organiseren Westtoer en de tien kustgemeenten voor de eerste keer het speciale lenteweekend ‘Iedereen Kust’. Hiermee wil men de Kust als toeristische bestemming ook in het voorjaar extra in de kijker plaatsen. Meer dan 200 kustpartners werken mee: ruim 100 logiesaanbieders, ruim 60 restaurants en ruim 30 attracties presenteren voordelige formules en bijzondere aanbiedingen. 

“Westtoer en de tien kustgemeenten zijn trots dat meer dan 200 partners aan de Kust met ons meewerken. Dit bewijst dat de toeristische sector voluit meedenkt om voor een breed publiek in de vier seizoenen een mooi aanbod te creëren. ‘Iedereen Kust’ is voor jong en oud de eerste grote lente-afspraak aan zee”, aldus Stefaan Gheysen, Afgevaardigd Bestuurder van Westtoer.

Voordelig of gratis

Attracties en bezienswaardigheden in de kustgemeenten zijn op 24 en 25 maart gratis toegankelijk of bieden korting. Zo zijn de Provinciedomeinen Raversijde en het Zwin gratis te bezoeken. In De Panne geeft Lazef gratis initiatie zeilwagenrijden. In Zeebrugge, Oostende en Nieuwpoort kan je een rondvaart maken in de haven. Musea en bezienswaardigheden zoals Navigo in Oostduinkerke en de Mercator in Oostende bieden korting. Het volledige aanbod is vermeld op www.iedereenkust.beHistorische trams

‘Iedereen Kust’ biedt een uitnodigend overzicht van de eigentijdse troeven aan de Kust. Met thema’s als gastronomie, cultuur & erfgoed, het actieve leven, natuur, bijzondere plekken, zee & strand, shopping, origineel logeren, gastvrijheid blijft de Kust een bestemming waar alle Belgen graag vertoeven.

Voor het weekend van 24 en 25 maart vermeldt het programma nog meer bijzondere invalshoeken: men kan gratis meerijden met historische trams tussen De Panne en Knokke-Heist.

Wandelnetwerk Zwin

Tijdens ‘Iedereen Kust’ wordt het nieuwe wandelnetwerk Zwin geopend. Vanaf zaterdag 24 maart kan je op stap langs het tweede grote wandelnetwerk aan de Kust. Eerder is langs de Westkust voor wandelaars een succesvol netwerk met knooppunten geopend. Voor de Oostkust is in de Zwinstreek een netwerk van ruim 50 kilometer met 36 knooppunten geselecteerd.

Logeren en lekker tafelen

‘Iedereen Kust’ is doelbewust gepland het weekend van 24 en 25 maart. Westtoer en de tien kustgemeenten promoten de Kust immers als een bestemming voor de vier seizoenen. Niet alleen de klassieke vakantieperiodes of de bekende verlengde feestweekends tijdens het jaar zijn goede momenten voor een korte vakantie aan de Kust. Het weekend van 24 en 25 maart is een ideaal moment om nog voor de start van de paasvakantie de Kust te herontdekken. In hotels, campings, B&B’s en vakantieparken kan je logeren voor 30, 40 of 50 euro per persoon en per nacht. Restaurants presenteren speciale voordelen.

‘Iedereen Kust’ maakt deel uit van het Europese Interegg-IV A programma 2-Seas (CAST).

Een overzicht van alle deelnemers aan ‘Iedereen Kust’ vind je op www.iedereenkust.be
Om je logies te reserveren, kan je rechtstreeks terecht bij de deelnemende hotels, campings, B&B’s en vakantieparken.                                                                                                                     

Reageer (0)

11-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Els De Schepper niet geschikt als moeder ?Definitief de Grande dame van het Vlaamse cabaret.

Zo omschreef "De Standaard" Els de Schepper na het zien van de première van "Niet geschikt als moeder".

In het jaaroverzicht van diezelfde krant prijkte deze voorstelling ook nog eens in de top 3 van de beste comedy shows van 2011. Iets waar ze best fier op zijn.

 

Een opname van "Niet geschikt als moeder!" voor DVD, TV en VOD mag dus niet ontbreken en is voorzien op vrijdag 23 maart in de Capitole te Gent.

 

 

Wie deze unieke voorstelling en opname live wil meemaken kan tickets bekomen via www.elsdeschepper.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rudy Hammond & The Blue Ladies zetten op 24 en 25/3 zaal Cameo op z'n kopZAAL CAMEO
(Frans Van Rijhovelaan 119 – 9000 Gent)

gaat uit de bol met 2 spetterende shownamiddagen:

 

ZATERDAG 24 MAART 2012 om 14.00 UUR

 

GENSTE SHOWNAMIDDAG MET

RUDY HAMMOND - THE BLUE  LADIES

KURT BURGELMAN (BIEZEBAAZE)

 NICO LENNY EN PAT REMUE

 

 

INKOM GRATIS - MAAR WEL RESERVEREN

 

ZONDAG 25 MAART 2012 om 16.30 UUR

 

SHOWNAMIDDAG RUDY HAMMOND & THE BLUE LADIES

EN ONTVANGST VAN ENKELE ‘FAMILIE’-ACTEURS

 

 MET ZANG EN SKETCHES  DOOR JACKY LAFON (RITA) - JEF DE SMEDT (JAN)

HILDE VAN WESEPOEL (LINDA) en …

 

 ZAAL CAMEO

FRANS RIJHOVELAAN 119 - 9000 GENT

 

INFO EN RESERVATIES: 0474/69.68.30

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 jaar TITANIC ... een voordracht die u niet mag missen (29/3)Op 14 april 1912 ging de Titanic ten onder.

Journalist Dirk Musschoot is de expert in de lage landen

en weet alles over het lot van de Belgische en Nederlandse passagiers op de Titanic.

Sinds meer dan 25 jaar consulteert hij hierover archieven en bronnen in binnen- en buitenland.
Het verhaal van onze 27 landgenoten en de 3 Nederlanders werd nooit zo volledig verteld.

EEN ABSOLUTE TOPVERTELAVOND DIE OOK U NIET MAG MISSEN !DONDERDAG 29 MAART 2012 OM 20 u 

O.L.V. VISITATIE ELFNOVEMBERSTRAAT 27  9030 MARIAKERKE

DF-leden : 6 € / niet-leden : 8 € incl. een ‘ Titanicske’

 VDK Mariakerke  Ketelaere Frank Mariakerkeplein 7 9030 Mariakerke Tel. 09.226.60.51 mariakerke-centrum@vdk.be


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar is Frank Galan weer ... met een nieuw album !In 1997 scoorde charmezanger Frank Galan zijn eerste nr. 1 hit in Vlaanderen met het nummer “Door veel van mij te houden'.

Hij was één van de de eerste Belgische artiesten die Duitsland veroverde en sinds 2007 lag de focus voor Frank dan ook vooral op de Duitse markt. Meer dan 300 Duitse theaterconcerten staan er op zijn naam en zijn Duitse song "Ave Maria" (eigen compositie) stond zelfs op de tweede plaats in de Duitse hitparade.

 

Maar, Frank Galan heeft grootse plannen om Vlaanderen opnieuw in te palmen, en met zijn nieuwe album “Mooier Dan Woorden” heeft hij alle wapens in handen om van dit offensief een groot succes te maken. “Mooier Dan Woorden” staat boordevol prachtige, melodieuze Nederlandstalige bewerkingen van Italiaanse klassiekers, zoals de eerste single uit dit album “Ik zie Tranen In Jouw Ogen”, een fabelachtig mooie bewerking van “Una Lacrima Sul Viso” van Bobby Solo, maar ook schitterende Nederlandstalige versies van o.a. “Gente Di Mare”, “Felicita”, “Gigi l’Amoroso” en “Come Prima”.

 

Op Valentijnsdag (dinsdag 14 februari) stelde Frank Galan zijn nieuwe album voor tijdens een felgesmaakte CD-presentatie in Ristorante "Da Giovanni" te Antwerpen. Dit was 15 jaar na de release van zijn laatste Nederlandstalige album in Vlaanderen en ook exact 9 jaar nadat hij zijn vrouw Christel ten huwelijk vroeg (Valentijnsdag 2003).

 

 

"Mooier Dan Woorden", het prachtige nieuwe album van Frank Galan, is overal verkrijgbaar! Een produktie van ARS Entertainment – Universal Music.

 

Tracklist "Mooier Dan Woorden":

 

1: Valentina (“Come Prima”)

2: Ik Zie Tranen In Jouw Ogen (“Una Lacrima Sul Viso”)

3: Serenade Van Het Leven (“Serenata”)

4: Zonder Jou (“Tornero”)

5: Geef Me Al Jouw Dromen (« Quando M’innamoro »)

6: Vrij Zijn, Vrij Zijn (« La Spagnola »)

7: Gigi L’Amoroso (“Gigi L’Amoroso”)

8: Niemand Weet Hoelang (“Speak Softly Love” (Theme song The Godfather))

9: Het Pastalied (« Tarantella Culinaria »)

10: Mooier Dan Woorden Ben Jij (“Sara Perché Ti Amo”)

11: Laat Me Nu Gaan (“Felicita”)

12: Geef Ons De Vrede (“Gente Di Mare”)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yannick Bovy met internationale allures op CD-debuutAmper 25 jaar en al een stem die ons terug meeneemt naar de tijd dat Dean Martin, Frank Sinatra en Nat King Cole de dienst uitmaakten en vrouwenharten ter plaatse deden smelten.

 

Yannick Bovy, al vaak beschreven als ‘De Vlaamse Michael Bublé’ is één van de grootste muzikale talenten van België en heeft bovendien de flair, looks en het charisma, om het helemaal te gaan maken.

Met zijn 1ste single “She’s Even More Beautiful” en opvolger “She Don’t Know It” overtuigde hij alle radio- en TVmakers van zijn onmiskenbare kwaliteiten en ook het heerlijk swingende "Theoretical Love" (3de single uit zijn debuutalbum) spetterde !

 

 

Zijn debuut-CD “Better Man” mag gerust omschreven worden als een klassevolle ode aan de big band-, crooner- en jazzlegendes van weleer, met ijzersterke eigen nummers, maar ook verrassende bewerkingen van absolute classics als “All My Loving”, "I've Got You Under My Skin" en “My Cherie Amour".

 

"Better Man" van Yannick Bovy, een prachtig debuutalbum van een talent om te koesteren.
Deze produktie van ARS Enterainment - Universal Music is overal verkrijgbaar.

 

Tracklist "Beter Man":

 

1) All my loving

2) I’ve got you under my skin

3) She’s even more beautiful

4) She don’t know it

5) Better man

6) My cherie amour

7) Hold on

8) I wanna be around

9) Theoretical love

10) Perfect

11) Baby, I know

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ambiance op z'n Frans (19/3) ...

Tiuintheater Merelbeke

Maandag 19 maart van 14u tot 17u

Fraterstraat 111,9820 Merelbeke

 

“Ambiance “ op zijn Frans

met

Noël Fack en Carine De Clercq

 

Franse schlagers en muziek van de sixties tot nu
Live music en zang


              mijn website is -   

  


Ingang: voorverkoop: 6 euro (koffie en gebak inbegrepen)

 Kaarten te bekomen bij Marc en Rita van ‘Tuinkaffee' of storten op

 

BE 56 3630 5260 7988    BIC: BBRUBEBB

 

Prijs aan de kassa 7 euro

 

Alle info: gsm: 0496/27.99.83

Reageer (0)

09-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie wordt op 1/6 verkozen tot Ambassadeur van de Gensche Leute ?

Op 23 januari j.l. werden in zaal Reinaert (Gent) de 5 genomineerden voor de titel van “Ambassadeur van de Gensche Leute” bekend gemaakt. Via DE GENTENAAR en www.fransbabbelaar.be kan iedereen zijn/haar stem uitbrengen en dit tot 1 mei 2012.

Zo kiest u de opvolger van Freddy Geirnaert (2007) – Dirk Lajoie (2008) – Jean-Pierre Maeren (2009) – Jan Gorleer (2010) en Patrick Van Damme (2011) en komen we die te weten tijdens de ultieme verkiezingsshow op 1 juni in zaal Reinaert … waarover later meer !

Maar wie maakt er kans op deze titel (foto's: Dominique Dierick):

Willy Bart

 Deze rasentertainer vierde onlangs zijn 70ste verjaardag.

Willy Bartholomeus ,want dat is zijn echte naam ,speelt al muziek sedert zijn tienerjaren.

Hij begon na zijn legerdienst met een eigen orkest “ de Bartels “ en na enige jaren succesvol als orkestleider kwam oud Ambassadeur Dirk Lajoie bij hem aankloppen om zijn “ Goe weer aan de Zuid “ muzikaal te versterken.

De twee heren begonnen dan met het gekende Cafe Chantant in de Tartuffe ,dat was de periode dat de “ Kluts “zijn intrede deed.

De rest is geschiedenis.

 

Wiewieneke

 Deze Gentse Wattman ( bestuurder van een Gentse tram ) is een rasechte straatanimator.

Met zijn omgebouwde bakfiets rijdt hij in gans Vlaanderen rond op markten en dekenijfeesten en zingt liedjes van Aznavour , Becaud , Eddy Wally en Presley.

Hij was een van de drijvende krachten achter de kelnerwedloop

 

Margriet Bruggeman

 Zij is ongetwijfeld de leading lady van het Gentse cabaret.

Moereloere , of met Jo Demeyere en Oswald Versijp in de Tinnenpot of een andere zaal in Vlaanderen ,ze draait er haar hand niet voor om.

Evengoed staat zij in een of ander Vlaamse toneelstuk ,waar zij de vrouwelijke hoofdrol speelt.

De appel valt niet ver van de boom ,want haar kleindochter is het huidige Gentse Pierke.

 

Frans De Bruyckere

 De schrijver van minstens drie toneelstukken per jaar ,voor zijn eigen gezelschap “ Het Stroppentheater “ heeft eigenlijk nooit de erkenning gekregen die hij zeker verdient.

Hij is de natuurlijke opvolger van Romain De Coninck als schrijver van stukken in het Gentse Dialect.

Bij zijn stroppen nog altijd de echte beren van Romain , namelijk Susie en Raymond.

 

Christian Bellecoste


 

Bij theater Maskee is hij de man die de onmogelijkste typetjes speelt en bij ne komiek nest op het Seleskest is hij steevast van de partij om met Ambassadeur 2011 Patrick Van Damme voor de komische noot te zorgen.

Hij kan ook de meest ernstige rollen aan ,zoals hij al bij het “Lindecoulisken “ bewezen heeft.

 

En nu stemmen maar: www.fransbabbelaar.be of via DE GENTENAAR (wordt aangekondigd).

Reageer (0)

24-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Help Huis van Alijn met foto-expo !!

Uit het fotoalbum #5: Hun schoonste dag


Op zondag 1 april opent in het Huis van Alijn de foto expo
‘Hun schoonste dag’, de 5de aflevering uit de reeks UIT HET FOTOALBUM. Deze keer staan het bruidspaar en de huwelijksdag in de kijker.

‘Hun schoonste dag’ toont hoe dit feestelijk gebeuren in de 20ste eeuw op de gevoelige plaat werd vastgelegd. De studioportretten, trouwreportages en foto's van het huwelijksfeest geven gewoontes en rituelen prijs, zoals het geven van de ringen, het snijden van de taart en de openingsdans.

Voor deze expo zijn uw huwelijksfoto's, alsook deze van uw ouders, groot- en overgrootouders nog steeds welkom. Voorwaarde is dat de huwelijksdag plaatsvond tussen 1900 en 1999. Zo komt 'uw schoonste dag' tijdens de expo en in de bijhorende publicatie weer tot leven.

UW OPENINGSDANS OP DE EXPO?

Dansten jullie het huwelijk in met een slow op muziek van Engelbert Humperdinck? Of swingden jullie de dansvloer op met een hit van Elvis Presley? Of was die eer weggelegd voor Bryan Adams?

Laat het weten aan het Huis van Alijn, want wie weet beleven jullie dit moment opnieuw tijdens de expo. Ook de foto van jullie openingsdans is welkom! 

U wil graag meewerken?

Contacteer voor meer informatie 09/269.23.50 of info@huisvanalijn.be

Op afspraak maken zij een scan van uw foto's of dia's, noteren de informatie erbij die u hen vertelt en het origineel krijgt u terug. Uw foto blijft dus bij u.

In het museum bewaren ze een kopie in het digitale fotoarchief.

Meer weten over het digitale fotoalbum van het Huis van Alijn?
http://www.huisvanalijn.be/collection/fotoalbum

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefste Ellendeling - Claus in Concert op 1/3 in première in Scala

Liefste ellendeling (Claus in Concert)

Liefste Ellendeling - Claus in Concert -

een muziekproject van Hugo Claus en Steef Verwee

orkest met MIRA en JENNE DECLEIR

Tekst – HUGO CLAUS * Muziek - STEEF VERWEE

MIRA – zang + piano * JENNE DECLEIR – zang + gitaar

STOFFEL VERLACKT – drums en percussie * TIM VANDENBERGH – bas

NATIONALE PREMIÈRE = Do 01 maart 2012 - 20u00

Zaal SCALA - Dendermondsesteenweg 163 GENT

Tickets aan 12,50 euro // Reservatie 09-228.87.20 // of per mail aan info@scalaplatform.be

Receptie aangeboden door horecaspecialist ISPC

Parking (met parkeerwachter) vind je in het winkelcentrum recht tegenover Scala

Uitrijtickets ( 3 €) verkrijgbaar aan de balie v Scala

Organisatie De Cirkel vzw ism vzw Trefpunt en Poëziecentrum

Liefste ellendeling (Claus in Concert)

In 1979 zette HUGO CLAUS een verrassende stap.

In Theater Arena (Gent) creërde hij met componist Steef Verwee het muziekproject ‘Claus on the Rocks’.

Claus leverde de teksten, Verwee schreef de muziek. Samen werkten ze een podiumconcept uit waarmee het Arena-gezelschap 2 jaar toerde, door Vlaanderen en Nederland.

BRT1 (nu Radio 1) capteerde het project, en zond het meermaals integraal uit.

Na de toernees van 1979 en ‘80 ging dit materiaal in de kluis.

Nu, 32 jaar later, komt deze vergeten parel uit het oeuvre van Claus voor het eerst weer in de openbaarheid.

Geen enkele andere keer autoriseerde Hugo Claus zelf een avondvullend muziekproject rond zijn teksten.

Meer nog: speciaal voor dit programma leverde hij enkele uitzonderlijke liedteksten. Hij koos ervoor die exclusief aan dit project te verbinden, waardoor deze nadien nooit gepubliceerd werden. Een unicum.

Teksten en compositie werden in nauwe samenspraak tussen schrijver en componist bijgeschaafd naar de vormvereisten van het programma. Een verrassende kans om een àndere Claus te ontdekken.

Over de cast voor de nieuwe creatie – editie 2012 - is niet lang getwijfeld.

In de kinder- en tienertijd van acteur-zanger-gitarist JENNE DECLEIR was Hugo Claus vriend aan huis.

Zangeres-pianiste MIRA behoort tot een lichting nieuwe, frisse Nederlandstalige singer-songwriters.

Omringd door topmuzikanten vertalen zij dit unieke Claus-materiaal naar vandaag, onder de nieuwe titel:

"Liefste Ellendeling – Claus in concert"

Reageer (0)

09-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dames VDK GENT blijven stunten ... nu 1/4 finales Challenge CupHet is en blijft verbazingwekkend ... de dames van VDK GENT blijven in hun beste doen na een dubbele overwinning in de Challenge Cup tegen het Franse LE CANNET.

Na enkele heroïsche overwinningen in de vorige rondes tegen het Turkse BURSA en het Griekse PIRAEUS (op zich al fantastisch voor zij die er bij waren), speelden de dames van VDK op 1 februari in thuishaven Bourgoyen (Mariakerke) de heenwedstrijd van de 1/8 finales tegen het hoger ingeschatte LE CANNET maar haalden alle talenten boven om vriend en vijand te verbazen met een 3 - 0 eindstand. Hierdoor was winst op LE CANNET goed voor een ticket naar de kwartfinale ... maar zou VDK nog maar eens voor de (aangename) verrassing zorgen ?

Dankzij enkele hevige fans en een ongelooflijk inlevende coach Stijn Morand kon ik woensdagavond via livestream de uitwedstrijd volgen ... al bleek de kwaliteit niet altijd langdurig ... en kon (zonder hulp van enige nationale radio-of televisiezender)  live meemaken dat de dames zonder enige schroom zelfs met droge 0 - 3 winst (setstanden 20-25, 17-25 , 20-25) de terugwedstrijd afhaspelden.

De terugreis zal ongetwijfeld in een roes van freugde zijn verlopen ... en in de 1/4 finale wenkt een heen-en terugwedstrijd tegen WROCLAW of FRANCHES-MONTAGNES.

En vandaag (9/2)om 21.21 uur zagen wij via de CEV-website de live-ontknoping: de kwartfinale wordt gespeeld tegen het Poolse WROCLAW.

Dames (en heren) van VDK: DIKKE PROFICIAT ... méér dan nationale aandacht waardig !

Wie de dames in LE CANNET aan het werk wil zien en genieten van de 0-3 overwinning van woensdag j.l.,
kijkt op vrijdag 10 februari  2012 vanaf 18.00 uur naar Oostvlaamse televisie AVS !!!

En anders gewoonweg alles volgen via www.vdkgentdames.be

Reageer (1)

08-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITGELEZEN EN GOEDGEKEURD

Deze week zaten wij met onze neus weer eens ferm in de boeken zodat via deze rubriek enkele nieuwe uitgaven alvast in de kijker kunnen worden geplaatst. Dankzij de samenwerking met de partneruitgeverijen (zie kolom aan linkerzijde van deze site) streven wij ernaar om de lezer te informeren over datgene dat zeker niet zou misstaan in de bibliotheekkast of op de salontafel ... of op welke plek dan ook.
Dit is alvast onze keuze voor deze week:

Koningen van de winter Het veldritseizoen zit er bijna op en we mogen toch stellen dat de Belgen er met brio in geslaagd zijn om zowat alle ritten naar hun hand te zetten. Met het boek "Koningen van de winter - 25 jaar GVA-trofee" van Luc Lamon (auteur) en François Buyssens (fotograaf) wordt de lezer geconfronteerd met een terublik naar de trofee die sedert de winter van 1987 uit de grond is gesproten en die méér dan zomaar een opsomming van winnaars en deelnemers blijkt te zijn. Integendeel, schitterende foto's zorgen voor een meerwaarde bij de talrijke uitslagen èn ook  interviews met de eindwinnaars geven de lezer een juist beeld van de geleverde inspanningen èn de sfeer die er heerste, zowel binnen als buiten de omloop. Van Rudy De Bie (eindwinnaar 1987-1988), over Paul Herijgers (eindwinnaar 1995-1996) tot Sven Nys (eindwinnaar 2010 - 2011) ... stuk voor stuk gesprekken met die renners die uiteindelijk het verschil maakten. Verhalen van vreugde en verdriet, van superbenen en off-day, van sneeuw, modder en zand. Het boek leest dan ook als een spannend verhaal met op het einde van elk hoodfdstuk een verrassende plot. Want aan elkaar gewaagd, dat waren de veldrijders zeker: als prof, als belofte, als vrouw, als nieuweling ... Gekende, minder bekende en zelfs onbekende renners passeren de revue maar verdienen met dit boek de nodige waardering !
Een must voor elke wielerliefhebber en dat zullen er velen zijn, als we de televisiebeelden van het voorbije seizoen in ogenschouw nemen. Op zondag 19 februari 2012 weten we wie de nieuwe "Koning Winter" wordt, na afloop van de Internationale Sluitingsprijs Oostmalle.

'Koningen van de winter' is een uitgave van Linkeroever Uitgevers en kost € 24,50 (ISBN 978-5720-437-1) 


  Voor de culinair geïnspireerde lezers ontdekten wij bij uitgeverij Lannoo het boek "Champignons à la carte", alles over koken met paddestoelen. Een lijvig boek (zowel qua formaat als aantal pagina's), maar bovenal een leerrijk geheel waarmee de leek onder ons onmiddellijk aan het werk kan. Al waarschuwt auteur Philippe Emmanuelli wel voor de gevaren die er bestaan bij eigengereid plukken en eten van wilde soorten zonder kennis van zaken. Maar de inleiding van het boek helpt ons een handje in de goede richting, want naast een beknopte woordenlijst van voorbereidingen (inclusief werkmateriaal) krijgen we aan de hand van een visueel register van de paddenstoelsoorten een duidelijk beeld van de in onze contreien bstaande champignons met vermelding van de gangbare naam, de Latijnse naam, de volksnaam èn de plukperiode. En daarna is het smikken en smullen geblazen want zo'n 200 pagina's lang ontdekken we de heerlijkste recepten, netjes onderverdeeld in de categorieën wilde paddenstoelen, sporen buiten, gekweekte en gedroogde paddenstoelen èn conserven. Met per paddenstoelsoort nog eens een degelijke uitleg over het kiezen, schoonmaken en bereiden ervan en aangevuld met diverse recepten (telkens voor 4 personen) waarvan het resultaat in een prachtige foto werd vastgelegd. Wat dacht u bijvoorbeeld van gegratineerde morieljes met groene asperges, gebakken eekhoorntjesbrood met appels of een gepeperd stoofpotje van sepia met bleke oesterzwam. Dit alles en nog véél meer zit gewoonweg gebundeld in het boek ... eigenlijk verplichte lectuur voor elke paddenstoelenliefhebber.

'Champignons à la carte' is een uitgave van Lannoo (Tielt) en kost € 24,99 (ISBN 978-90-2099-819-1)

 Voor het laatste boek van dit drieluik recensies richten we onze pijlen op Thomas Kanger die als auteur van "De eerste steen" zeker niet aan zijn proefstuk toe is. Deze thriller is niet voor niets uitgebracht bij The House of Books die blijkbaar een goede neus heeft voor dergelijke misdaadverhalen en er niet voor terugschrikt het Zweedse genre dieper aan te boren. En ook met dit spannende boek verzeilt de lezer in een wirwar van gebeurtenissen die hem/haar meesleurt in een kolk van misdaad en onderzoek. Uitgangspunt is een afgebrand dorpshuis in een Zweeds stadje en het terugvinden van het lichaam van een man tussen de verbrande resten. Een jonge vrouwelijke onderzoeker gaat niet akkoord met de vlugge beschuldiging die door haar collega's wordt geuit tegenover een verdachte, temeer omdat er (naarmate de tijd verstrijkt) toch wat hiaten ontstaan in de verklaring van de enige ooggetuige van het misdrijf. Als dan ook nog eens de vader van deze ooggetuige spoorloos verdwijnt en de angst in het dorpje komt opzetten, is het hek helemaal van de dam en ontspint er zich een verder onderzoek waarin de lezer zich zonder enige weerga zal mengen. Het is een zeer spontaan geschreven verhaal dat terecht als thriller mag worden gecatalogeerd en het feit dat de auteur voorheen als journalist door het leven ging, heeft hem ongetwijfeld geholpen bij de creatie van de spanning die doorheen het boek sluimert. Ik las het in één ruk uit ... 368 pagina's leesplezier !

'De eerste steen' is een uitgave van The House of Books en kost e 17,95 (ISBN 978-90-4433-146-2)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 euro voor een paar schaatsen !!!! Met z'n allen daarheen ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Met dit koude vriesweer bent u misschien nog op zoek naar last-minute ijsschaatsen om er met het gezin al schaatsend op uit te trekken?

Dan hebben we goed nieuws, want Uitbureau houdt een uitverkoop van maar liefst 1200 paar tweedehands schaatsen!
Voor slechts 20 euro kan u een paar op de kop tikken, in alle maten!

Deze verkoop gaat door in de loods van Free-Time/Uitbureau in de Nieuwevaart 118 – 9000 Gent-
nu vrijdag 10/02 tussen 14u00 en 17u00 – en op zaterdag 11/02 tussen 10u00 en 12u00.

U kan deze schaatsen enkel rechtstreeks ter plaatse aankopen. Schaatsen kunnen niet telefonisch gereserveerd worden.

Een heus buitenkansje om de komende tijd heel wat schaatsplezier te beleven!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke kans voor whisky liefhebbers: TAIWANESE WHISKY KAVALAN TE PROEVEN OP HET WHISKYFESTIVAL IN GENTKavalan
, de Taiwanese whisky, verraste een paar jaar geleden heel de whiskywereld door de Schotse whisky’s voor te gaan in een blindproeverij in Engeland en er zelfs als allerbeste te eindigen.

Elke whiskyliefhebber wil sindsdien die whisky zeker eens proeven.

Omwille van een probleem met de naam ‘Kavalan’ (door iemand anders gepatenteerd in heel Europa) kan de whisky voorlopig niet op de Europese markt worden gebracht.


Het International Malt Whisky Festival Gent
zette alles in het werk om Kavalan toch naar België te halen.

Bezoekers aan het festival op 11 en 12 februari a.s. krijgen dus de unieke kans om deze schitterende whisky eindelijk te proeven.

Taiwan is een zeer belangrijk whiskyland. Niet zozeer als producent (er zijn slechts twee distilleerderijen) maar als ‘whisky kenners’ en als afnemers van vooral Schotse whisky’s. In Taiwan wordt meer premium whisky gedronken dan in de rest van de wereld samen. En de Taiwanees kunnen ook zeggen dat zij het enig land zijn die evenveel single malt whisky als blended whisky wordt gedronken..

 


Het International Malt Whisky Festival Gent

Op dit jaarlijks evenement in Gent, presenteren alle whisky importeurs van België hun producten. Bezoekers kunnen PROEVEN en de whisky’s met deskundigen bespreken.

Verder zijn er INTRODUCTIETASTINGS, voor wie toch nog wat basisinformatie wil krijgen om nog beter te kunnen genieten van het festival. Voor wie wat dieper wil ingaan op een bepaald merk of op het productieproces, zijn er MASTERCLASSES.  Whisky’s kopen kan in de WHISKYSHOP en er is zelfs een FESTIVALBOTTELING, speciaal voor het festival gebotteld: dit jaar is dit een BENROMACH.

Alles kan (en dit is aan te raden) tot en met 5 februari geboekt worden via de website www.whiskyfestival.be

 

Praktisch


Data: zaterdag 11 en zondag 12 februari 2012. Telkens van 12.00 tot 18.00 uur.

Plaats: ICCGhent, Citadelpark 9000 Gent. Op 5 minuten van station Gent Sint-Pieters, dus gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Toegang: 30 euro per persoon (via de website - tot en met 5 februari), 35 euro aan de ingang (Toegang enkel vanaf 18 jaar).

Reageer (0)

07-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week Tegen Pesten 10-17 februari met VlinderNET en VlinderSLAGDe Week Tegen Pesten
(10 tot 17 februari 2012) is een jaarlijks weerkerend initiatief van het Vlaams Netwerk Kies kleur tegen Pesten waarvan vzw Zinloos Geweld partner is. In die week zetten kinderen, leerkrachten, scholen, jeugdbewegingen, .. hun beste beentje voor om pesten een halt toe te roepen. In deze week gaat extra aandacht naar al deze waardevolle initiatieven.

Eén van de initiatieven die u kan nemen om de Week te ondersteunen is het spelen van het informatief spel VlinderSlag over geweld, agressie en onverschilligheid voor jongeren van 9-15 jaar en het informatief spel VlinderNET over cyberpesten en veilig internet voor jongeren van 10 tot 15 jaar.

Alle info over de Week tegen Pesten en Zinloos Geweld vindt u op

www.zinloosgeweld.net

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gandante verkent het romantische Gent op 12/2

               

Met Valentijn in het vooruitzicht neemt ‘Gandante – Gent verkend’ je mee langs de meest romantische hoekjes van de stad en wijden ze je in het liefdesleven van bekende en minder bekende Gentenaars. Graven en gravinnen werden wel eens verliefd en zelfs Geeraard de Duivel verloor zijn hart aan een vrouw. Maar ook onbekende Gentenaars maakten elkaar het hof, op de Kouter bijvoorbeeld, waar de juiste bloem meer zei dan duizend woorden. ‘Lange vrijage is zelden marriage’, zegt een oud spreekwoord, maar dat blijkt in Gent niet altijd het geval geweest te zijn. En uit een marriage durfden wel eens kindjes voortkomen. Uit de kool of met de Kongoboot?

Cupido Yasmin Farinon brengt deze hartverwarmende rondleiding op zondag 12 februari om 10u30, start aan de Mammelokker.

Prijs: € 5 voor leden van Gandante, € 6 voor niet-leden.

Schrijf je in via info@gandante.be (www.gandante.be)

Betalen kan via overschrijving: KBC 737-0049414-84. Iban BE03 7370 0494 1484  Bic KREDBEBB

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe site voor rommelmarkten in België en Nederland

Rommelmarkten – De Rommelmarkten Gids Van Belgie & Nederland

Vanuit de marktwereld kregen wij alvast een nieuwe link toegestuurd, namelijk www.rommelmarktvlooienmarkt.com.

Het team achter deze website wil via deze weg zoveel mogelijk organisatoren, standhouders en bezoekers informeren over markten die doorgang vinden in België en Nederland. Ze zijn namelijk gestart met een nieuw project waar organisatoren volledig gratis hun rommelmarkt kunnen toevoegen en zo proberen zij op een relevante manier een up to date weergave te geven van alle markten in beide landen.

De website moet duidelijk nog gevonden worden maar dit artikel zal misschien helpen bij de verdere uitbouw ervan !

Succes alvast aan het team.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe single Günther Neefs knipoogt naar MadeleineAl 21 jaar is de warmste stem van Vlaanderen een vaste waarde in onze muziekwereld. 21 september van het voorbije jaar stelde Günther Neefs zijn nieuwste album “Günther Neefs 21”, zijn eerste Nederlandstalig album in jaren, voor aan de buitenwereld.

Het werd een erg persoonlijk album, geproduced door Ronny Mosuse en het werd dan ook met veel toeters en bellen wereldkundig gemaakt bij het grote publiek. Naast de creatieve steun van Ronny Mosuse kreeg Günther ook songs aangereikt van  o.a. Jan Leyers, Frank Vander linden, Bart Peeters en Hugo Mathyssen.

 

Günthers nieuwste single “Oh Madeleine” (uiteraard uit het album ‘Günther Neefs 21’) is van de hand van Hugo Mathyssen en wellicht naar ieders verwachting leidt dat niet tot een gewone doorsnee song.

“Oh Madeleine” is dan ook niet de meest typerende Günther Neefs song, mede hierdoor zal het nummer aan niemand zomaar voorbijgaan, ook al brengt Günther de song met zijn typerende warme stemgeluid.

 uitgebracht bij KMK Muziek - zie ook www.gunterneefs.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!