Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
09-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekensienjalement: Sylvie Marie en Marc Cosyns

Foto Deze (on)regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.


ANTWERPSE UITGEVERIJ
PRESENTEERT TWEE GENTSE HEDENDAAGSE DICHTERS

 

De Antwerpse uitgeverij Vrijdag, die zich in relatief korte tijd een vaste stek wist te verwerven op de Nederlandstalige boekenmarkt koos voor twee van zijn laatste publicaties voor twee dichters, Sylvie Marie en Marc Cosyns, die een duidelijke binding hebben met Gent.

 

“Toen je me ten huwelijk vroeg” van de West-Vlaamse van afkomst Sylvie Marie en “Laatstleden/Jongstleden” van Cosyns zijn voor de rest moeilijk met elkaar te vergelijken. Noch naar thematiek, noch naar schrijfstijl, noch naar poëtisch concept en toegankelijkheid. Hun plaats in het kleine Nederlandstalige literaire wereldje is eveneens nogal verschillend.

 

Sylvie Marie publiceert sinds 2005 met zéér grote regelmaat in literaire tijdschriften. maar ook bijvoorbeeld in Humo en debuteerde in 2009 met “Zonder”. “Toen je me ten huwelijk vroeg”  is haar tweede gedichtenbundel die ondermeer teksten bevat die ze eerder – in oervorm eigenlijk – her en der publiceerde in ondermeer “Passionata”, “Tirade”…Ze schreef samen ‘in duel’ met haar mannelijke collega David Troch het openingspoeem van de recentste bundel “Beginnen”. Bovendien treedt ze geregeld op als performer (o.a. op de Nacht van de poëzie) met geanimeerde voorleessessies.

 

Marc Cosyns komt dan weer uit de wetenschappelijke wereld meer bepaald binnen de niches ethiek en geneeskunde. Vooral in verband met ‘levensbeëindiging’ komt hij regelmatig in de media. Samen met de Gentse cineast Juul Van de Velder maakte hij overigens een aantal aangrijpende filmpjes over dit nog steeds delicate onderwerp, die door de VRT-televisie werden uitgezonden. Zijn puur literair verleden is eerder blank of minstens onbekend. In 2009 publiceerde Vrijdag wel al ‘Bevroren beeld’.Toch wordt na lectuur van zijn bundel ‘Laatstleden/Jongstleden” duidelijk dat hij voldoende esthetische kracht bevat om een publicatie waardig te zijn.

 


Men zou kunnen stellen dat het werk van Sylvie Marie meer persoonsbetrokken is, eerder terug gaat om de eigen vooral emotionele ervaringen en verwachtingen. Ze blijft (voorlopg?) nagal in haar persoonlijke Umwelt. Een mooi voorbeeld daarvan is haar gedicht “’s Nachts”:

 

soms maken ze kamers zo klein

dat ik nauwelijks kan ademen

ht heeft wat weg van een vogel-

kooi in een keuken of een meisje

met te strakke vlechten. Niet moeilijk

dat ik lepels uit de schuiven graai

en de muren te lijf ga als waren

ze slechts gespannen doeken om

zonder meer open te halen. iemand

moet de lamp uitdoen, me met

het duister verzoenen en me kietelen

tot ik er hard kan om lachen.

 

Een gedicht dat dan weer de schriftuur van Marc Cosyns behoorlijk goed weergeeft is “hCG”:

 

Positief geprikt

in bloed gezien hoeveel ik van je houd

in stijgende curve het gemiddelde

meer dan voorbij

 

human being in wording

het woord is het begin

gevoed door jou

omhuld door ons allebei

 

“Toen je me ten huwelijk vroeg” van Sylvie Marie en “Laatstleden/Jongstleden” van Marc Cosyns verschenen in paperbackformaat en op romandrukpapier bij Vrijdag uitgevers, Antwerpen en de Uitgeverij Podium in Amsterdam. Ze zijn te koop in de zogenoemde betere boekhandels.

 

Freek Neirynck (boekensienjaleur)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 dagen Ajuinmarktfeesten op komst

 hoofdstuk Ajuinmarkt              hoofdstuk Lichtstoet

Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus 2011 is Ledeberg opnieuw in volle feeststemming. De Ajuinmarktfeesten bieden drie dagen tal van activiteiten aan voor groot en klein, o.a. muziek, kunst, een smulfestijn, marktkramers en de kermis. Het artistieke hoogtepunt van de feesten is ongetwijfeld de 88ste Lichtstoet op zaterdag 20 augustus. De Ajuinmarktfeesten zijn een organisatie van de Dienst Feestelijkheden in samenwerking met de vzw Nationale Ajuinmarktcomité Ledeberg.

 (foto: Nationale Ajuinmarktcomité Ledeberg)

Het voorlaatste weekend van augustus viert Ledeberg traditioneel feest op en rond de Brusselsesteenweg. Er zijn heel wat activiteiten: markten, waaronder de Ajuinmarkt en een grote rommelmarkt, straatanimatie en dagelijks diverse optredens op twee podia op de Brusselsesteenweg (aan de Hovenierstraat en Van Bockxstaelestraat) van onder andere The Breeze, Wannabee, Sibemol, Amazing Flowers, An Lemaitre & Friends, en zoveel anderen op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus 2011.

Voor de allerkleinsten is er onder andere Wimpies Poppentheater (op zondag) en de traditionele kermis.

 

Het volledige programma is te vinden in het programmaboekje dat gratis te verkrijgen is bij het Dienstencentrum Ledeberg of op de website www.ajuinmarkt.be

 

Lichtstoet

De 88ste editie van de Lichtstoet met als thema ‘Gent: circusstad’ op zaterdag 20 augustus start om 21.30 u. (na de publiciteitskaravaan om 21 uur) op de hoek van de Brusselsesteenweg en de Franse Vaart.

 

Parcours: Brusselsesteenweg, Hovenierstraat, Ledebergplein, A. van Lokerenstraat, Brusselsesteenweg en ontbinding aan Franse Vaart.

Twaalf praalwagens opgetrokken rond het thema circus zullen de bezoekers langs het parcours verwonderen en herinneren aan de circusgeschiedenis van Gent.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fiesta Europa ... gezellige feestmarkt op de Kouter (vanaf 15/8)

Gent is al bekend met het concept ‘internationale markt’. Vanaf 15 augustus 2011 is ‘Fiesta Europa’, een meer dan gezellige feestmarkt met zowat vijftig marktkramers afkomstig uit alle hoeken van Europa, weer voor zes dagen te gast op de Kouter. Dit in samenwerking met de Stad Gent, Dienst Markten en Foren. Behalve een waaier aan uitgelezen Europese streekproducten vind je er ook allerlei artisanaat en bijzondere cadeaus uit diverse landen. En natuurlijk wordt ook de innerlijke mens niet vergeten met heerlijke streekgerechten al dan niet vergezeld van een frisse Poolse pint of een heerlijke Moezelwijn.

 Europese markt

Marktkramers uit heel Europa

De markt palmt een groot gedeelte van de Kouter in en dit al voor het derde jaar op rij. ‘Fiesta Europa’ is dan ook een graag gezien evenement op dit mooie gezellige plein. De marktkramers komen uit een twaalftal verschillende landen en zijn speciaal naar Gent afgezakt: van Finland, Hongarije, Polen, Oostenrijk, Italië, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland, enz. Ze brengen typische producten mee uit hun land of streek. Zo vind je er bijvoorbeeld mediterrane olijven en pepers, Franse worst en streekkazen, Italiaanse salami, zachte nougat en typische amandelkoeken, Duitse wijn, Oostenrijkse mosterd en nog veel meer.

 

Lokale gerechten

De internationale markt brengt overigens niet alleen streekproducten maar ook lokale gerechten gaande van ter plaatse vers bereide pizza’s tot Poolse barbecue of Beierse keuken.

Naast al dat verleidelijke lekkers wordt ook allerlei artisanaat aangeboden, keramiek, bijzondere kledij (uit Lapland bijvoorbeeld), houtsnijwerk, juwelen en zilver, edelstenen, souvenirs, houten speelgoed, lederwaren, enz.

 

fiesta europa


Gezellig en authentiek

Het succes van ‘Fiesta Europa’, dat al sinds 2007 dergelijke markten organiseert in België en Nederland, is voornamelijk te danken aan het feit dat je als marktbezoeker kunt kennismaken met zoveel typische en bijzondere producten uit tal van Europese landen en regio’s. Voeg daarbij een internationale en ontspannen (vakantie)sfeer en een (hopelijk) heerlijk zomerweertje en het is meteen duidelijk waarom het evenement in de smaak valt bij een breed publiek. Overal waar ‘Fiesta Europa’ al is neergestreken merkt men aan de spontane reacties van het publiek dat de authenticiteit, de originaliteit en de gezelligheid van het evenement  ten zeerste gewaardeerd worden.

 

Praktisch:

‘Fiesta Europa’ – zesdaagse internationale feestmarkt

Van maandag 15 tot en met zaterdag 20 augustus op de Kouter

Maandag 15 augustus van 12 tot 22 uur

Dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 augustus van 10 tot 22 uur

Zaterdag 20 augustus van 10 tot 19 uur

De toegang is gratis.
Zie www.fiestaeuropa.eu

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenbrunch aan hoeve Lootens (Wondelgem) op 14/8 - Landelijke Gilde

Op zondag 14 augustus organiseert de Landelijke Gilde Wondelgem voor de 3de keer een BOERENBRUNCH.
Alle info hieronder en inschrijvingen via ivan.claeys@skynet.be

Reageer (0)

01-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exclusieve Leievaart op 28/8 met "The Ivory Light"

Aperitiefconcert met Dirk Fryns & Gunther Verspecht (cfr Stash)

The Ivory Light is een gloednieuw project van Dirk Fryns in samenwerking met Gunther Verspecht (Stash). Dirk schreef zowel de muziek als de prachtige teksten en is daarnaast een fantastisch gitarist en dobrospeler.

Rustig en intiem maar toch intens. Balancerend op het slappe koord tussen liefde en zonde met de akoestische gitaren van Dirk Fryns als biechtwapen en de pure, uit fijn schuurpapier opgetrokken stem van Gunther Verspecht (cfr. Stash) als de ultieme zalf voor opgelopen gevoelsschade. 'Come and let me glide under your skin, for a journey of joy while the happiness walks in.' ('Voluntary Blindness')

Praktische gegevens

Opstapplaats: Koophandelsplein, 9000 Gent (dichtstbijzijnde parking op De Kouter) - Afstapplaats: Auberge du Pêcheur

Vanaf 11u00: inschepen

11u30: vertrek vaart op de Leie

14u30: aanmeren Auberge du Pêcheur

15u00: vertrek met bus naar het Koophandelsplein

Prijs per persoon: 25€ (incl busvervoer, vaart, concert, minibroodjes en een apero bij het onthaal)

Reservatie

Via mail naar : denise@gentsebarge.be. Voorafbetaling verplicht – plaatsen beperkt

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jazz in 't Park kondigt zich aan

Jazz in 't Park


In een organisatie van de stad Gent wordt het gezellige Zuidpark van Jazz in ’t Park opnieuw de gedroomde festivallocatie voor een jazzy nazomer. Deze 18e editie biedt 16 gratis concerten ‘tussen de bomen’, tijdens het laatste weekend van augustus (27 & 28.08) en het eerste weekend van september (03 & 04.09). Jazz in ’t Park wil een zo breed mogelijk publiek laten kennis maken met de hedendaagse Belgische jazz, door gratis maar hoogstaande concerten te programmeren. Tegelijk biedt het festival jaarlijks een gevarieerd overzicht van wat leeft in de brede, moderne Belgische mainstream jazz, geworteld in bebop en postbop. Aan de succesformule wordt dan ook niet geraakt: zowel gevestigde waarden als talent van eigen bodem kunnen er ontdekt worden, dit zowel met licht verteerbare jazz als met het moeilijkere genre. Rond middernacht worden authentieke jazzdocumentaires en unieke concertopnames geprojecteerd onder de noemer ‘Jazz on Film’.

Jazzhappening

Jazz in ‘t Park


De vroegere vrijdagconcerten vallen dit jaar weg, maar net zoals vorig jaar zorgen namiddagconcerten om 16 uur en 18 uur voor een nauwere aansluiting bij de avondconcerten van 20 uur en 22 uur. Daardoor wordt een optimale festivalsfeer gecreëerd in het Zuidpark. Dit Zuidpark -officieel het Koning Albert I park- achter de stadsbibliotheek en het stedelijk administratief centrum, werd vier jaar terug harmonieus heraangelegd met o.a. wandelpaden, graspartijen, fonteinen, langgerekte zitbanken en een speeltuin voor de kids. Tijdens het festival vormen podium, zitjes, drank- en eetstandjes en infochaletjes één groot openluchtdorp tussen de hoge bomen. Er heerst een aangename, relaxte sfeer. Veel mensen ontdekken hier een genre dat ze nog niet kenden of waarvoor ze nooit eerder ‘open’ stonden. Zelfs voor Gentenaars is het park telkens een ontdekking van een stuk groene long, die ze vergeten waren of niet kenden. Bij minder goed weer blijft het publiek beschut tegen mogelijke regen door sierlijke tentzeilen die één worden met de bomen. En voor wie van buiten de stad komt, is er op 200 meter van het Zuidpark een ondergrondse parking.

Alle info aangaande de juiste programmatie en de deelnemende artiesten op www.gent.be/jazzintpark of via 09/210.10.10

Reageer (0)

27-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACTUEEL vanaf 01/08/2011

Beste Plietspletsers,

omwille van de drukte rond de Gentse Feesten en de toevloed van informatie voor deze website, zal
www.plietsplets.be vanaf 01/08/2011 opnieuw dagelijks actueel worden gehouden. Kijk er dus maar naar uit !

Bedankt voor uw begrip,

Johan

Reageer (0)

29-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe StapAf beschikbaar !

Vanaf Pinksterweekend is een nieuw nummer van StapAf beschikbaar, het gratis fiets- en wandelmagazine van Toerisme Oost-Vlaanderen.

stapaf.jpg


In deze zomereditie maken tal van reportages je warm om de provincie van op of langs het water te komen ontdekken en krijg je alle Oost-Vlaamse fiets-, wandel- en waterevenementen van de komende maanden netjes op een rijtje.

Oost-Vlaanderen bezit een uitgestrekt en uniek waterwegennet van ongeveer 400 kilometer bevaarbare rivieren en stromen. Ideaal terrein om te genieten van een deugddoende dag- of weekendtrip op het ritme van het water. Fietsen doen we in de hoofdreportage met een Nederlands echtpaar met drie kinderen, die vier dagen Gent en Scheldeland ontdekken en logeren in comfortabele trekkershutten op twee campings. Wie meedoet aan de StapAf-wedstrijd, kan zelf een verblijf (voor maximum 4 personen) in de trekkershutten winnen.

De rubriek Eropuit presenteert deel 2 van de Oost-Vlaamse 'Elfstedentocht', een reeks van uitneembare fietskaarten waarmee je op verkenning kan in en rond 11 oergezellige Oost-Vlaamse steden. Deze keer krijg je de volgende fietslussen voor de wielen geschoven: Geraardsbergen-Zottegem (60 km), Zottegem-Ronse (68 km), Ronse-Oudenaarde (50 km), Oudenaarde-Deinze (64 km) en Deinze-Eeklo (68 km). Opnieuw loodsen vijf fietsgrage Vlamingen je van stad naar stad met een persoonlijk verslagje, compleet met tips en favoriete plekken.

In de reportage 'Eerste keer' is marathonman Stefaan Engels voor een keertje niet al lopend op weg door de provincie, maar wel op 4 andere manieren: met een electroscooter, een bootje, een huifkar en een luchtballon. Verder leidt gids Lien Ysebaert van het Bezoekerscentrum Boekhoute je in de rubriek 'De Gids' doorheen het visserijverleden van het dorp en krijg je tal van tips om veilig met je kinderen te gaan fietsen. De column komt deze keer van Denise Belmans, de bezielster van de Gentse barge, de 'Laatste Blik' is voor Karel van de Velde, de begeesterde zaakvoerder van Cressana die in Zwalm een vervallen waterkerskwekerij een tweede leven bezorgde.

Een handige agenda bundelt tenslotte de leukste zomerevenementen in de provincie, zodat je de komende maanden écht geen excuus meer hebt om binnen te blijven!

Het fiets- en wandelmagazine StapAf verschijnt twee keer per jaar in een oplage van 55.000 exemplaren en is gratis verkrijgbaar bij Toerisme Oost-Vlaanderen.
Bestellen kan via
www.tov.be Je kan StapAf ook afhalen bij de meeste toeristische diensten in Oost-Vlaanderen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Sommers viert 40 jaar op de planken in ... Oostende

Willy Sommers : Breng haar rozen (1980)     

Bij sommige artiesten lijkt het heilige vuur nooit te doven. Willy Sommers mag zich zeker tot deze categorie rekenen. Met een aanstekelijk enthousiasme begon Willy midden 2009 aan een nieuw hoofdstuk van zijn reeds uitersst succesvolle carrière. De bekroning volgde al snel, want met de eerste single bij z'n nieuwe platenfirma, "vogelvrij", prijkte hij in april 2010 gedurende meerdere weken op nr.1 in de Vlaamse Ultratop 10. Dit was geleden van het tijdperk van "Als een Leeuw in een Kooi", ruim 20 jaar geleden dus. Vlaanderen ging zakdoekzwierend uit de bol en sloot Willy Sommers terug massaal in de armen. De opvolger "Een Wonder Van Een Vrouw" werd een absolute 'classic' en zet menig feesttent op z'n kop. Eind november 2010 verscheen zijn langverwachte album "Vogelvrij" en daarmee werd meteen de basis gelegd voor een fantastisch feestjaar.

Want dit jaar staat Willy 40 jaar op de planken en dat dient gevierd te worden! Naast een rijk gevulde agenda in 2011, met optredens in elke hoek van Vlaanderen, zal Willy dit feestjaar afsluiten met een jubileum concert in het Kursaal van Oostende.

40 Jaar hits zullen de revue passeren in een meer dan 2 uur durende show, met onder meer "Zeven Anjers, Zeven Rozen", "Laat de zon in je hart", "Als een leeuw in een kooi" en "Het water is veel te diep", maar ook "Blijf nog een uurtje bij mij", "Dans met mij tot morgenvroeg", enz...


Op 31/10/2011 om 20.00 uur in het Kursaal Oostende

Tickets: www.sherpa.be - 070/22.56.00

Reageer (0)

25-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.www.gentfietst.be ONLINE

Op vrijdag 20 mei 2011 ging de website www.gentfietst.be online. Dat nieuwe webportaal bundelt alle informatie over fietsen in Gent. In een paar muisklikken vind je waar je fietsen kan huren of laten herstellen, wat de beste fietsroute naar je werk is, hoe je een fietsregistratie kunt organiseren, en nog veel meer.

schepen de regge,fietsstad gent,gent klimaat neutraal,2050,Waarom een fietswebsite?

De Stad Gent heeft de ambitie om in de toekomst alle fietsdiensten onder één dak te brengen in een ‘Huis van de Fiets’. Op de nieuwe fietswebsite is alle fietsinformatie nu al virtueel samengebracht. Ook informatie over de partners StudentENmobiliteit en Max Mobiel kun je er terugvinden. Dat maakt het voor de fietser en vooral de toekomstige fietser veel gemakkelijker om de gewenste informatie te vinden.

Inhoud

De hoofdthema’s zijn opgesplitst in een aantal logische blokken, van onder andere ‘Fiets verdwenen?’ en ‘Fietsveiligheid’ tot ‘’Fiets parkeren’ en ‘Fietsroutes’. Nuttige en praktische informatie voor wie dagelijks of af en toe met zijn stalen ros op pad gaat. Ook wie een bezoek aan Gent brengt en dat liever per fiets doet, vindt voortaan alle nodige informatie op één plek. Zelfs je fietsroute op maat uitstippelen kan met de online fietsrouteplanner.

Een ‘nieuwsrubriek’ zorgt voor de laatste (fiets)nieuwigheden en de kalender zet alle fietsevenementen op een rijtje. Naast de praktische informatie zijn ook de beleidsplannen terug te vinden. Wat staat er op korte termijn te gebeuren? Wat is nu precies het Gents Fietsfonds? Wat is er beschikbaar aan statistieken en cijfermateriaal?

Onlinecommunicatie

Een grote troef is de rechtstreekse onlinecommunicatie. Via onlineformulieren kunnen burgers bijvoorbeeld een fietswrak melden, een plaatsje in een bewaakte stalling aan het station reserveren, een tijdelijke fietsenstalling aanvragen of een fietsregistratie voor een bedrijf of school aanvragen.Fietsrouteplanner nu ook op gps

De Fietsrouteplanner op de website www.gentfietst.be heeft er ook een interessante applicatie bij gekregen. Het is nu mogelijk om een route op je gps-toestel te downloaden. Dat maakt fietsen door Gent nog veiliger en gemakkelijker.

Civitas-project

Het project is een realisatie van de Dienst Mobiliteit, in samenwerking met Max Mobiel, studentENmobilteit en Digipolis, en werd mee mogelijk gemaakt door het Europese Civitas-project.

 

Reageer (2)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe muziekproductiesMet de single “Ladies Night” maakte Sha-Na een meer dan geslaagde comeback. Vlaanderen had duidelijk uitgekeken naar de terugkeer van Claudia en Petra met hun typische “Sha-Na sound” en bijbehorende danspasjes. “Ladies Night” was dan ook wekenlang terug te vinden in de hoogste regionen van de Vlaamse Ultratop 10 en “anne’s Vlaamse 10”.

                       

Ondertussen stromen de aanvragen voor optredens binnen en raakt de agenda van de dames voor komende zomer meer dan gevuld. Bij zo’n goedgevulde zomeragenda hoort natuurlijk een echte zomersingle en met het aanstekelijke “Rio De Janeiro” heeft Sha-Na de ideale soundtrack voor een zonnige zomer klaar. “Rio De Janeiro” van Sha-Na is vanaf nu te koop bij Free Record Shop en via iTunes.
Azerbeidzjan won het 56ste Eurovisiesongfestival met de ballad ‘Running Scared‘ van Ell en Nikki. Met maar liefst 221 punten wist Ell/Nikki de Europeanen helemaal in hun hart te nemen met hun zeemzoete nummer.
De Vlaamse fans van Semino Rossi hebben er een tijdje op moeten wachten, maar de Duitse charmezanger met Argentijnse roots hield woord en bracht onlangs zijn eerste album met Nederlandstalige nummers uit. “Rode Rozen Voor Jou” bevat naast 6 Nederlandstalige liedjes ook 7 Spaanse songs en dat deze combinatie gesmaakt wordt, is wel het minste wat we kunnen zeggen.

Deze week stijgt het nieuwe album van Semino Rossi “Rode Rozen Voor Jou” van #65 naar #4 in de Ultratop albumchart. Een stevig Vlaams hart onder de riem van sympathieke Semino, die zijn harde labeur tijdens de intensieve Nederlandse les beloond ziet en bovendien een mooie aanloop naar zijn concert op 2 maart 2012 in de Ethias Arena te Hasselt.

Semino Rossi – “Rode Rozen Voor Jou” – nu overal verkrijgbaar èn een productie van ARS Enterainment - Universal.

TRACKLIST

1. Jij Was Het Mooiste Meisje
2. Cuando Abro Los Ojos
3. Ben Jij Alleen Vannacht
4. La Mujer Que Amas
5. Rood Zijn De Rozen
6. No Mas Boleros
7. De Hemel Laat Ons Nooit Alleen
8. Hay Mil Rosas Hoy Para Ti
9. Bailamos (Ik Wil Graag Met Jou Dansen)
10. Cucurrucucu Paloma
11. Granada
12. Voor Mij Is Er Een Dat Ben Jij
13. Que sera

CONCERT – “Semino Rossi Live Mit Orchester”
Op vrijdag 2 maart 2012 komt Semino Rossi naar de Ethias Arena te Hasselt. Tickets voor dit concert kan je reserveren via www.sherpa.be of 070/34.50.50

Reageer (0)

03-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.39ste editie ZWIJNTJESKERMIS wordt weerom een muzikale topper

Van vrijdag 3 tot en met maandag 6 juni 2011 staat "muzikaal feesten" centraal tijdens de 39ste uitgave van de Zwijntjeskermis in Zwijnaarde, een jaarlijks terugkerende stadskermis met diverse hoogtepunten op en rond de pittoreske kiosk op het sfeervolle dorpsplein.Wij kregen alvast van de organisatie volgend muziekprogramma toegestuurd:

VRIJDAG 3 JUNI

TATYANA STORM (20.30 u) - DR. FRED & THE MEDICINE MEN (21.30 u) en TOM DICE (00.30 u)

        

ZATERDAG 4 JUNI

DAVID VANDYCK (19.00 u) - PAUL SEVERS (20.00 u) - JO VALLY (21.00 u) - THE SUNSETS (22.15 u)
VUURWERK (23.15 u) en CHRISTOFF & LINDSAY (24.00 u)

         

            

ZONDAG 5 JUNI

ZWIJNTJESWORP (16.30 u) - DA BUNNIES (18.00 u) - DE ROMEO'S (20.45 u) en BELLE PEREZ (22.00 u)

 

      

MAANDAG  6 JUNI

AVONDMARKT (17.00 - 22.00 u) - LASH (18.45 u) - DEAN (20.00 u) en BOBBY SETTER (20.45 u)

Lash Lash      


Alle optredens zijn GRATIS !

Er zijn nog tal van andere aktiviteiten, doch voor alle verdere info verwijzen wij naar www.gent.be
 

Reageer (0)

25-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Born Crain tekent platencontract in Duitsland !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het gaat Born Crain voor de wind in het buitenland !

Na het succes in Japan ( met release van een " best of " album in het najaar ) gaat nu ook Duitsland overstag voor de roodharige Gentse singer - songwriter.

Verleden week tekende Born immers een contract met het Duitse label " Ferryhouse " ( Warner Music ).

Ferryhouse is ervan overtuigd dat Born's repertoire prima geschikt is voor de Duitse markt en gaat voluit voor z'n doorbraak in hun territorium !

Ook in Nederland ligt er stilaan een mooie basis - zo was Born onlangs oa te gast bij Giel Beelen ( 3FM ) , Het Tros Muziekcafé ( Radio 2 ) en een aantal grote regionale TV/Radio stations.

Ook meer dan vermeldenswaardig is het feit dat er ook over de plas hard gewerkt wordt aan de toekomst van Born Crain.

Momenteel worden meerdere tracks uit het laatste album " Anatomy " gedraaid op meer dan 200 college radio's in de US en zijn er verregaande gesprekken met grote labels in andere territoria.

In eigen land plant Born Crain deze week de release van de vijfde single uit het album " Anatomy " - met de brandend actuele boodschap en titel : " Negotiate "

Wordt vervolgd ...

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clocke Roelant ... om nooit te vergeten !

  

Iedere Gentenaar heeft ongetwijfeld al gehoord of gelezen, dat het "Gentse volkslied" Clocke Roelant niet meer te horen zal zijn op de tonen en met de typische geluiden van de Gentse beiaard in het Belfort. Vandaar dat Perfesser Gensch Freek Neirynck dit lied tijdens al zijn "lessen" en "optredens" alsnog zal zingen ... in de hoop dat het lied nimmer verdwijnt. En hij vertolkt het als volgt:


Booven Gent rijst, ienzoam en grijs,
t  eiwt Belfoort, zinbeelt van t verleede(n).
Soember en gruuts, steeds stoom en duuts
treurt den eiwe reus om t Gent van eeden;
Moar soms ij rilt, en iensklaps gilt
zijn broenzen stemme deur de steede:
"Trild in euw graf, trild Gentsche elde(n),
Gij, Jan Yoens, gij, Artevelde(n).:
Mijnen  noam es Roeland, k kleppe brant
en k luije stoorm in Vloandernlant !"

Een boent verschiet schept t broenzen liet,
prachtig weer tuuvert mij veur d uuge(n),
Mijn ziel erkent dad eiwe Gent,
t Volk koom(t) gewoapent toegevlooge(n)..
t Land es in nuut: "Vrijjeit of duut !"
De gilden koomen angetooge(n).
k zie Jan Iejoens, k zie d Artevelde(n);
en stoorment roept Roelant de elden:
"Mijne(n) noam es Roelant, k kleppe brant
en k luije stoorm in Vloanderlant !"

O eldentolk, o reuzenvolk,
O praacht en maacht van vroeger doage(n), !
O broenzen liet, k weete beschiet
en ik verstoa et verwijtend kloage(n);
Doch wees getruust: Kijk, t Uusten bluust
En Vloanderens zonne goat an t doagen..
"Vloandren die lieeuw!" Trild, eiwen toore(n),
en poar euw liet mee oenze kuure(n),
Zeingt: "Ik ben Roelant, k kleppe brant,
k Luije triejoemf in Vloandrenlant !"

 

Copyright SABAM 2011

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse dames voor 2de jaar op rij KAMPIOEN waterpolo
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De dames van de Gentse zijn er voor het tweede jaar op rij in geslaagd de dames van Kindervreugd te kloppen. De derde en beslissende match eindigde op 8-5. De Gentse is dus opnieuw Belgisch kampioen !

Het terrasjesweer hield de Gentse supporters niet tegen om alweer massaal naar het Strop te komen voor deze beslissende match in het dames waterpolo. De techniek deed het deze keer wel, ambiance verzekerd !

Het Strop zag Kindervreugd als eerste de wedstrijdbal veroveren. De zenuwen gierden door de kelen van de Gentse dames, want het was moeilijk om iets te forceren tegen een alweer goed verdedigend Kindervreugd. De Gentse dames speelden iets te verkrampt om de bovenhand te nemen. De supporters kregen dan toch een sprankeltje hoop op de 1-0 toen we een terechte penalty kregen. Maar het schot van Nona Laton besliste daar anders over. Onze nummer 2 zag haar bal in de armen van de Antwerpse doelvrouw terechtkomen. De kansjes die daarop volgden gingen of op de paal, of over of bleven dobberen op de lijn ( Janne Laton ) Toch was het duidelijk dat deze eerste periode zeker niet onze beste was. 
Kindervreugd kwam op voorsprong vanop penalty, en de Gentse kwam al meteen in foutenlast met Nona Laton die al met 2 bolletjes achter haar naam stond. Tijd voor wat peptalk van coach Dietens. 

In de tweede periode won de Gentse het opzwemmen. Meteen werd druk gezet. Nona Laton trof de paal en even later de doelvrouw. Iets wat Steffi Ryckaert haar nadeed. Dan maar vanuit de tweede lijn dacht Sharon Post. Onze Nederlandse nummer 13 draaide het balletje fraai binnen. De euforie bij de supporters was van korte duur, want Kindervreugd verraste doelvrouw Kristel Goethals met 2 schitterende lobjes: 1-3. GZV ! GZV ! klonk het vanuit de tribune. De 8e man deed wat ie moest doen, de Gentse vooruit roepen. Midvoor Steffi Ryckaert trok zich los van haar bewaker en scoorde uit de draai de 2-3. Even later was alles opnieuw te doen, toen Sylvie Den Blauwen de 3-3 scoorde vanop man-meer. Het werd toen al duidelijk dat we op weg waren voor een spannende tweede helft van de match. 

Het opzwemmen in periode 3 werd opnieuw gewonnen door de Gentse, en opnieuw was er meteen druk. Sharon Post shotte al vrij snel op de paal, en even later was het shot van Sylvie Den Blauwen te zwak om de doelvrouw van Antwerpen te bedreigen. De sportwet zegt dat je kansen moet afwerken of je komt in de problemen. Kindervreugd kwam op voorsprong met een geplaatst shot 3-4. Het signaal voor de Gentse om een tandje bij te steken. Kristel Goethals pakte nu alle ballen, en de tegenstander speelde ook niet sterk genoeg om de doorbraak te forceren. Steffi Ryckaert zette met haar tweede doelpunt van de avond de bordjes op 4-4. De Gentse dames namen de volledige controle over de wedstrijd over. Kindervreugd kwam er niet meer uit. Janne Laton shotte eerst nipt naast en even later op de paal. Het doelpunt viel weer uit de tweede lijn. Een perfect afgemeten afstandschot van Charlotte De Vos gng tot grote vreugde van de Gentse supporters binnen. 6-5, Gentse voor het eerst op voorsprong. Maar opnieuw werd er tegen gescoord. Kindervreugd liet een man-meer liggen, maar Kristel Goethals trok de bal in haar reddingsoffensief onder water: penalty: 5-5. Een beslissing die ook aan de overkant zou mogen gevallen zijn toen Janne nog eens alleen door ging en werd overzwommen net voor doel. 

Met 5-5 gingen we dus de laatste periode in, de Gentse deed nog eens een beroep op de supporterschare. Die zag met plezier de eigen ploeg op zoek gaan naar de 6-5. Jana Meiresonne plaatste een scherpe bal op de winkelhaak, en in de rebound werd Janne Laton foutief gestopt. Janne zette zelf de penalty om 6-5. een mentale tik voor Antwerpen dat even later Nona Laton met een perfect uitgevoerde lob de 7-5 op het bord zag zetten. Antwerpen scoorde nog tegen, maar dat was in de 5 en dus niet geldig. Het feestje werd al ingezet op een 10 tal seconden van het eind, en toen Steffi Ryckaert haar derde doelpunt scoorde en de 8-5 op het bord zette ging het dak er af ! 

Gentse voor het tweede jaar op rij kampioen van België, en dat is een verdiende titel ! De dames van coach Dietens stonden het ganse jaar op kop en klopten in de competitie 2x de tegenstander uit Antwerpen. Maar we moeten toegeven, de dames van Kindervreugd hebben er, net als vorig jaar, weer een superspannende finale van gemaakt. De 2 ploegen spelen een ander soort polo, en dat zorgt voor een goeie mix in het water. Proficiat Kindervreugd met jullie prestatie. Maar uiteraard proficiat Kristel, Nona, Sylvie, Carlota, Andrea, Charlotte, Jana, Lore, Julie, Lois, Janne, Sharon, Amber, Steffi en coach Mini Dietens met deze nieuwe titel !

(Met dank aan Koen Colpaert voor de reportage)

Reageer (0)

21-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noche de Amor op Paaszondag in Gentse Vooruit

De Nacht van de Liefde (Noche de Amor) op Paaszondag 24 april 2011 van 20.00 u to 03.00 uur in de Gentse Vooruit
(St Pietersnieuwstraat 23) is het dansfeest van vzw Polariteit en vzw Noche de la Pasión,
met verschillende dansvloeren voor de Argentijnse Tango, de Cubaanse Salsa en de Swing
met dansinitiaties, -demonstraties, life-orkesten en top DJ’s.

Kaarten : VVK 20 euro (+ 1,5 euro reservatiekosten) per persoon via overschrijving op
IBAN BE26 0013 1380 0029 - BIC GEBABEBB van vzw Noche de la Pasión, Verkortingstraat 55
te 9040 Gent - Sint Amandsberg.

Kaarten zijn ook te bekomen aan de bar in Polariteit (Verkortingstraat 55 te Gent - St Amandsberg), via de Gentse ‘Vooruit’ (
www.vooruit.be) of via de Fnac Filialen.

Aan de kassa betaal je 26,75 euro

Meer info www.polariteit.be     info@polariteit.be

Laat je verrassen, bekoren, verleiden op de Nacht van de Liefde…!

PROGRAMMA

Balzaal = Tangozaal
Tango-dansgelegenheid op life-muziek en DJ Guy (Tango Porteno)

20u00  Initiatieles Argentijnse Tango met Rita Hendriks & Pol Van Assche 
21u30  Optreden van het nieuwe talentvolle Tango-orkest : ‘Tango Zarandeo’
22u00   Eerste dansoptreden Gisela Passi & Rodrigo Rufino
             Chantal Lathuy & Callan Correo                   
23u00   Tweede deel ‘Tango Zarandeo’
24u00   Tweede dansoptreden Gisela Passi & Rodrigo Rufino
              Chantal Lathuy & Callan Correo

Café = Salsazaal
Cubaanse Salsa-dansgelegenheid op life-muziek en DJ Juanito

20u45  Initiatieles Cubaanse Salsa met Tom Decuyper en Wim Boussery (Pasion Latina)
22u30  Optreden Orkest ‘Ritmo Latino’ met Claudio Lopez
01u00  Tweede deel optreden ‘Ritmo Latino’ met Claudio Lopez

Brugzaal = Swingzaal
Swing  met projectie en muziek van DJ / VJ  Ivan Scheldeman (Swingtime)

21u30 Initiatie American Swing met Isolde Audooren

Meer info : www.polariteit.be


Reageer (0)

20-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerliefkermis (Mariakerke) staat in de startblokken
Het ziet ernaar uit dat Zomerliefkermis 2011 (Mariakerke - Gent) weerom een topper zal worden. Jaarlijks zakken duizenden bewoners en andere 'feestliefhebbers' af naar de tent op de terreinen van Claeys-Bouuaert ... volgens de traditie op zoek naar een lief om de zomer mee door te brengen. Maar vooral komen ze voor de aparte sfeer die de organisatoren telkens weer creëren door het programmeren van een pleiade aan artiesten ... om U tegen te zeggen.

Als presentator van deze muzikale kleppers ben ik dan,net als zovele anderen, benieuwd wie deze keer Mariakerke op z'n kop zal zetten en ja hoor, we gaan weer prachtige dagen en avonden tegemoet.

Vrijdag 22 april:

16.00 - 23.00 uur: Verlichte avondmarkt
18.30 uur: Opening kermisattracties
20.00 uur: Zomerfuif met DJ èn gastoptreden van "THE JULES" (coverband) - LASH - JESSY

Mes photos par     jessy02.jpg

Zaterdag 23 april:

09.00 - 17.00 uur: Rommelmarkt op Zomerliefweide (info: zomerlief.rommelmarkt@hotmail.com)
14.30 - 17.00 uur: Clown Tobi's met de Hocus Pocus Show (voor de kids - feesttent)
19.30 uur: Zomerlieffuif met DJ en optreden van LEFT AND RIGHT (coverband) - MICHAEL LANZO - TONY CABANA - DANNY FABRY en showballet JUMELLE


   
 

Zondag 24 april:

08.00 - 15.00 uur: 5de Zomerliefwandeling (info: 0471/13.03.92)
14.00 - 17.00 uur: Gentse Retrowielen (oldtimersshow) - Belgische trekpaarden (ritjes - demonstratie hoefsmid)
13.30 uur: Willy Bart en zijne kluts (café chantant)
14.30 uur: Modeshow Boetiek Joly met gastoptreden van WILLY BART EN ZIJN KLUTS
19.00 uur: Zomerlieffuif met DJ en optredens van LES FOLLES DE GAND (travestie), GARRY HAGGER èn WILLY SOMMERS

    
   

Maandag 25 april:

13.00 uur: Seniorennamiddag met LUC STEENO, RUDY HAMMOND & BLUE LADIES, THE MORELLI'S

   De toegang to ALLE optredens tijdens Zomerliefkermis is GRATIS.

Reageer (2)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The 90's .... een topper van formaat !

Voor de Ethias Arena (Hasselt) was 16 april 2011 alweer een topper met 22.000 fans van "I love the 90's" ... en met Absolom dat zorgde voor het themanummer.
Voor zij die er niet bij konden zijn OF gewoonweg houden van de muziek van the 90's is er dankzij ARS Entertainment en UNIVERSAL Belgium:


 
I Love The 90's, het sterkste compilatieconcept van de afgelopen jaren is back! Na het MEGA succes van de 3 eerste compilaties (gecombineerde verkoop van meer dan 125.000 ex.!!!), is het nu tijd voor  I Love The 90's vol. 4.

Een dubbelCD met absolute 90's Dance Classics van o.a. Faithless / Snap! / Fiocco / Underworld / Captain Jack / Outhere Brothers / Chicane / … ONLY KILLERS - NO FILLERS is dus wederom het motto. Naar goede gewoonte krijgt u er nog een gratis Bonus MIX CD by DJ Ward bovenop. Dat is I Love The 90’s Vol. 4!

Op zaterdag 16 april zal een uitverkochte Ethias Arena compleet uit de bol gaan wanneer de hemelse 90's beats door de zaal knallen en u kan zich nu al perfect voorbereiden met deze ijzersterke compilatieCD.

I Love The 90's vol.4 (3CD) - Nu overal verkrijgbaar

Tracklist:

CD1
1. Underworld - Born Slippy
2. Captain Jack - Captain Jack
3. DJ Visage -- Formula
4. The Outhere Brothers - Don't Stop (Wiggle Wiggle)
5. Rozalla - Are You Ready To Fly
6. 2 Brothers On The 4th Floor - Come Take My Hand
7. Culture Beat - Got To Get It
8. 2 Unlimited - The Real Thing
9. Vanilla Ice - Ice Ice Baby
10. Melodie MC - Dum Da Dum
11. X-treme - Love Song
12. E-rotic - Max Don't Have Sex With Your Ex
13. Fiocco - Spread The Word Around
14. DJ Peter Project - 2 New York
15. Ixxel - Drop That Beat
16. Carat Trax II feat Zolex - The Message
17. Groove Zone -- Eisbear
18. Antiloop - In My Mind
19. Da Hool - Meet Her At The Love Parade
20.
Thunderball - Bonzai Channel One

CD2
1. Snap! - The Power
2. Pizzaman - Sex On The Streets
3. Nunca feat Pat Krimson - House Of Doom
4. Absolom -- Secret
5. Paradisio -- Bailando
6. Dario G - Sunchyme
7. Chicane -- Saltwater
8. At The Villa People - Open Your Eyes
9. The Mackenzie feat Jessy - Falling in Love
10. Kay Tracid - Liquid Skies
11. Niels Van Gogh -- Pulverturm
12. Space Frog - X-ray (Follow Me)
13. U96 - Das Boot
14. N.u.k.e. - Nana
15. D-Vision -- Funky
16. Gusto - Disco's Revenge
17. King Bee - Back By Dope Demand
18. Whirlpool Productions - From Disco To: Disco
19. Nightcrawlers - Push The Feeling On
20. Faithless - Insomnia


CD3
:
BONUS MIX CD BY DJ WARD

 

Reageer (0)

15-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse STAM verwacht u met een krant voor ....

Het STAM heeft de tiende Thuis in de Stad-prijs gekregen. Hiermee bekroont de Vlaamse overheid de meest opmerkelijke en innovatieve stedelijke projecten.

Naast een geldprijs wint het Stadsmuseum een kunstwerk van Linde Hermans.


Linde Hermans bouwt voor het STAM een ... stam, een zitelement gemaakt van kranten waarmee ze de sociale cohesie en gelaagdheid van de stad wil in beeld brengen. Het meubel zal bestaan uit een balk, opgevuld met samengeperste kranten die de Gentenaars aan het STAM kunnen bezorgen. Net zoals het STAM de geschiedenis van de stad Gent vertelt, zo zal ook dit zitelement de gebeurtenissen van vandaag en het recente verleden verzamelen. Het zitelement, dat toepasselijk omgedoopt wordt tot ‘De Stam’, moet daarnaast mensen uitnodigen om even te verpozen, te genieten en een babbeltje te slaan met elkaar.Kom tussen vrijdag 15 en zondag 30 april 2011 naar het STAM. Breng een krant mee met een artikel over Gent en lever hem af aan het onthaal. Uw krant wordt mee verwerkt in de zitbank.


Op dinsdag 17 mei krijgt De Stam zijn vaste plaats in de tuinen van het STAM met een plechtige onthulling in aanwezigheid van Vlaams minister van Stedenbeleid Freya Van den Bossche, Burgemeester Daniël Termont, schepen van Stadsontwikkeling Tom Balthazar en schepen van Cultuur Lieven Decaluwe.

Alle info op www.stamgent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROELANDT SAVERY-expositie vanaf 21/4 in Broemuseum (Kortrijk)

Het Broelmuseum organiseert samen met de Národní Galerie Praag (het nationaal museum in Praag), een internationale toptentoonstelling rond Roelandt Savery, de 16de eeuwse schilder met Kortrijkse roots.
Vanaf 21 april tot 11 september 2011 zijn meer dan 40 werken van deze fantastische schilder in het Broelmuseum te bewonderen!

RoelandtSavery

Roelandt Savery is geboren in Kortrijk in 1576. Hij reisde naar het keizerlijke hof van Rudolf II in Praag. In deze culturele smeltkroes voor kunst en wetenschappen ontmoette hij de belangrijkste kunstenaars, architecten, wetenschappers, filosofen en humanisten uit heel Europa. In Praag zag hij voor het eerst exotische dieren zoals: leeuwen, ara's, dodo's,... Sommige kon hij live bekijken in de keizerlijke dierentuin. Zij vormden samen met de uitzonderlijke fauna en flora en de weidse landschappen de inspiratiebronnen voor zijn fantastische schilderijen.

        

Totaalprogramma
Speciaal voor deze tentoonstelling werken we toffe rondleidingen en dagarrangementen voor groepen uit, er staat een leuk familieparcours voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar in de steigers, lezingen, nocturnes,... Daarnaast zullen heel wat stadsdiensten activiteiten in het kader van deze tentoonstelling opzetten. Uitkijken dus naar een boeiend voorjaar!

Aanbod voor groepen en verenigingen

•Bezoek met gids: € 5 pp | gids € 55 /max. 25 personen
•Bezoek met gids + koffie en versnapering: € 7 pp | gids € 55/max. 25 personen
Voor meer informatie en reservatie van de groepsbezoeken kan u terecht bij het Broelmuseum op het nr. 056/27 77 80 of via broelmuseum@kortrijk.be

Dagarrangementen

•Savery en O dier-baar Kortrijk: deze wandeling start in het Broelmuseum en voert u door het stadscentrum dat verrassend veel dieren 'ver'bergt!
•Savery en Secret Gardens: een unieke wandeling langs verborgen groene oases in de stad
De prijzen voor deze dagarrangementen variëren tussen € 28 en € 33 pp naargelang het gekozen menu. Inbegrepen koffie bij aankomst, geleid bezoek aan de tentoonstelling Savery, middagmaal en wandeling O dier-baar Kortrijk of Secret Gardens met gids. Voor meer informatie en reservatie van de dagarrangementen kan u terecht bij Toerisme Kortrijk op het nr. 056 27 78 40 of via
toerisme@kortrijk.be 

Meer info:
www.broelmuseum.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!