Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
01-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nonsens ... gewoonweg een heerlijk avondje genieten!
Foto


Maandagavond had het genoegen om te kunnen afzakken naar NT Gent (St. Baafsplein) om kennis te maken met 4 muzikale nonnen die vanuit het verhaal van een benefietavond de talrijke aanwezigen duidelijk hebben verrast. Wat als een gezegende, muzikale komedie wordt aangekondigd krijgt een perfecte invulling waarin pittige kloostermoppen, levensgevatte teksten en liedjes, showacts èn de nodige portie humor en sentiment goed tot hun recht komen. En dat heeft uiteraard te maken met de cast die met Hilde Van Wesepoel (o.a. Linda uit Familie) - Myriam Bronzwaar (o.a. Mevrouw Pruim uit Big & Betsy) - Mieke Laureys en Wanda Joosten (o.a. Jeanineke uit De Backeljaufamilie) vier zwaargewichten uit de theater-en musicalsector kan laten aantreden. En we moeten eerlijk toegeven: hun talenten vieren hoogtij ...
Met een live-orkest èn sobere decoraankleding krijgen de aanwezigen een bijzonder goed geïnspireerd geheel waarin stilte, emotie èn de gezonde lach elkaar afwisselen zodat iedereen duidelijk beseft dat dit gewoonweg uiterst professioneel is. Interactie met het publiek, sterk op elkaar ingespeelde actrices, hemels klinkende stemmen èn een goed verhaal ... méér hoeft dat niet te zijn. Een verademing voor de Gentse Feesten .....
Wie NONSENS nog wil bijwonen kan dat nog op 17 - 20 en 21 juli, telkens om 20.30 uur in het NTGent.
Tickets via 070/25.20.20 of 09/233.77.88  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dreidekker verrast aangenaam op de Gentse Feesten

Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wie een avondje ècht Gents volksvertier wil beleven, kan nog tot en met zaterdag 21 juli terecht in de  VIP-school op de Neermeerskaai alwaar de creatieve bende van den Dreidekker een goede stek heeft gevonden. Ikzelf was zaterdagavond één van de talrijke aanwezigen die de eerste avond van de Gentse Feesten op een toffe manier wou starten ... en mijn keuze was méér dan zomaar een schot in de roos.
Maar hoe kon dat ook anders: Noël Fack koos als producer enkele ronkende namen om de grote  Gentse Feestenshow uit te bouwen tot een bijzonder gevarieerd geheel waarin de nodige aantal showelementen aanwezig waren. Zo was het méér dan zomaar genieten van de puike danscreaties die door Aicha en haar Jam-showteam op de planken werd gezet, van de steeds helder en indrukwekkend klinkende stem van Danny Sinclair èn van de mimiek en komische gaven van Nico Lenny.
Charlène , Valerie, Rolando en Bert Lenny gaven samen met Noël Fack (als organist) eveneens het beste van zichzelf en dan weet je dat dit niet anders kan dan slagen.
Dat zelfs de sketch rond het bekende lied "Wa moede gij en van kloas ?" een zeer verrassende en op de lachspieren werkende invulling krijgt, duidt aan dat deze Dreidekkers goed bezig zijn. Met oog en oor voor gezonde ontspanning lukken ze erin om de mensen te geven waarvoor ze gekomen waren: een avondje volks vertier.
Het is voor mij al uitkijken naar hun jaarlijkse Kerstshow op 14 - 15 en 16 december ... maar wie nog een fijne invulling wil geven aan de Gentse Feestenagenda kan nog reserveren (voor de voorstellingen tot en met 21 juli) op 09/233.77.88

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Gentse Feesten gaan vandaag officieel van start !!!
Klik op de afbeelding om de link te volgenVandaag start officieel de editie 2007 van de Gentse Feesten ... een jaarlijks volks gebeuren waarin cultuur, sport, muziek en ontspanning centraal staan. Méér dan 100.000 bezoekers per dag zullen het bijzonder gevarieerde aanbod kunnen proeven en kunnen kuieren langsheen de diverse monumenten die door de aparte sfeer een ander gezicht krijgen. Méér dan de moeite waard om tussen 14 en 23 juli eens af te zakken naar de stroppenstad. Deze namiddag om 14.00 uur wordt het startschot gegeven met de traditionele openingsstoet die zich beweegt tussen Rode Lijvekensstraat en Emiel Braunplein ... e dan geeft iedere organisator er een ferme lap op. De voorbij weken en dagen heeft deze webstek enkele activiteiten apart in de kijker geplaatst (!! enkel de doorgestuurde informatie werd gepubliceerd !!) doch voor een totale kijk op de inhoud van deze feesten verwijs ik U graag naar: www.gentse feesten.be of www.uitbureau.be (alwaar U het grootste deel van de tickets voor binnenprogrammaties kan aankopen ... zelfs in last minute-versie). Aan alle Gentenaars èn niet-Gentenaars .... een goeie Gensche Fieste ... en vergeet niet dagelijks eens een blik te werpen op www.plietsplets.be want deze feesten gaan uiteraard ook bij ons niet zomaar voorbij. 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten 9: Drukkersweek MIAT

In het MIAT wordt letter gezet, worden stenen geprepareerd en wordt er gedrukt tijdens de Gentse Feesten, en elke middag vertelt een zetter of een drukker over vroeger.. Daarnaast zullen van zondag tot maandag in de namiddag permanent mensen ter plaatse zijn voor uitleg bij ons project, en om in te gaan op eventuele vragen en suggesties.

Onderstaande kalender is zeer voorlopig maar er is in alle geval voor elk wat wils.

Gentse Feesten in het MIAT
 

Zondag 15 juli : 10.00 h - 17.00 h : Demonstratie lithografie door Sybran.

Zondag 15 juli : 10.00 h - 17.30 h : Drukkerszondag.

De hele dag tonen Pierre, Filip, Alfred en Jos u hoe vroeger "visitekaartjes" werden gemaakt. Met een Intertype letterzetmachine wordt de tekst gegoten in lood. Daarna worden deze kaartjes gedrukt op een Heidelberg degelpers. Als u er vroeg genoeg bij bent, en uw gading vindt in één van de modelletjes die voorgesteld worden, dan kunt u gratis uw eigen kaartje laten drukken. Daarnaast zal hoogstwaarschijnlijk de "stopcylinder" drukpers gedemonstreerd worden, en ook de Monotype lettergietmachine.

Zondag 15 juli : 14.30 h - 15.30 h : Vertelnamiddag met verhalen over letterzetten en drukken. 

Maandag 16 juli : 12.00 h - 17.00 h : Demonstratie lithografie.

Maandag 16 juli : 14.30 h - 15.30 h : Vertelnamiddag.

Dinsdag 17 juli : 12.00 h - 17.00 h : Demonstratie lithografie.

Dinsdag 17 juli : 14.00 h - 17.30 h : Demonstratie Monotype gietmachine, stopcylinder drukpers, handzetten, naast Intertype (Linotype), Heidelberg degelpers en trapdegel.

Dinsdag 17 juli : 14.30 h - 15.30 h : Vertelnamiddag.

Woensdag 18 juli : 12.00 h - 17.00 h : Demonstratie lithografie.

Woensdag 18 juli : 14.30 h - 15.30 h : Vertelnamiddag.

Donderdag 19 juli : 14.00 h - 17.30 h : Demonstratie Monotype gietmachine, stopcylinder drukpers, handzetten, naast Intertype, Heidelberg degelpers en trapdegel

Donderdag 19 juli : 14.30 h - 15.30 h : Vertelnamiddag.

Opgepast: op donderdag 19 juli is er géén litho.

Vrijdag 20 juli : 12.00 h - 17.00 h : Demonstratie lithografie.

Vrijdag 20 juli : 14.30 h - 15.30 h : Vertelnamiddag.

Zaterdag 21 juli : 10.00 h - 17.00 h : Demonstratie lithografie.

Zaterdag 21 juli : 14.30 h - 15.30 h : Vertelnamiddag.

Zondag 22 juli : 12.00 h - 17.00 h : Demonstratie lithografie.

Zondag 22 juli : 14.30 h - 15.30 h : Vertelnamiddag.

Maandag 23 juli : 12.00 h - 17.00 h : Demonstratie lithografie.


MIAT - Minnemeers 9 - 9000 Gent (09/269.42.00)

Alle info op www.miat-gent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten 8: Gent zingt Hazes



In de laatste rechte lijn voor de première van het meezingspektakel ‘Gent Zingt Hazes’, hielden Luc Caals en Luk De Bruyker dinsdagavond een eerste try-out voor 600 genodigden. Het bleek een regelrecht schot in de roos. Het publiek ging uit de bol, zong uit volle borst mee met de grootste hits,

en werd muisstil bij de emotionele momenten.

Als de laatste noot gezongen was, volgde een minutenlange staande ovatie!

 

Al maanden werken ze er aan, en gisteren was het eindelijk zover: Luc Caals en Luk De Bruyker stelden hun meezingspektakel ‘Gent Zingt Hazes’ aan het publiek voor. De onsterfelijke songs van Hazes, de mooie tekst van Luk De Bruyker en de schitterende interpretaties van Luc Caals, bijgestaan door een magistraal live orkest, maakten er een waar feest van!

Ook de 11-jarige Maxime Van Wonterghem als de jonge Hazes kreeg de zaal volledig op zijn hand.

Het gevolg: een dolenthousiast publiek dat verschillende keren volledig uit het dak ging. Gisteren bleek de titel van het spektakel geen loze belofte: Gent zong Hazes inderdaad! En uit volle borst!


 


'Gent Zingt Hazes - Zing mee met André'

Tijdens de Gentse Feesten in Capitole Gent

Op 14, 15, 20, 21 en 22 juli 2007

telkens om 19.00u.

 

Ticketprijzen:

eenheidsprijs: 23,00 EUR

(exclusief reservatie- en verzendingskosten)

 

Info en reservatie tickets:

077/37 38 39

www.musichall.be 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten 7: 1001 wijnpassies ... voor èchte levensgenieters
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dit jaar gaat de muzikale show 1001 WIJNPASSIES voor de vijfde keer door, en hierop wordt uiteraard geklonken.
Daarom serveren Etienne Van Steenberghe en de zijnenen bij het begin en het einde van de show: champagne!
Bovendien zitten ze voor de derde keer in de Sint-Vincentiuskapel.
‘Een zalige plek’ vinden diegenen die er ooit te gast waren.

Tijdens deze show brengt Etienne nieuwe liedjes, maar de succesnummers uit de vorige edities zullen nog meer swingen want de groep Risky Blues vormt zijn muzikale ruggensteun.
Hij leerde deze band kennen tijdens de live-uitzendingen van Radio 2. Later zag hij ze ook nog aan het werk in Parijs.
De drummer van de band is trouwens niemand minder dan Chris De Brakeleer, dus ambiance troef!

De show gaat elke dag van de Gentse Feesten door, van 14 tot en met 23 juli 2007.
Gewoon omdat de zaal tijdens de vorige edities telkens overvol zat.
En, de interesse blijft maar stijgen. Een gouden raad: tijdig reserveren.
Alleen de effectieve betaling op de rekening van VZW La Passion maakt uw reservatie definitief.
Maar, dat weten de trouwe klanten al!

1001 Wijnpassies was de titel van de eerste show.
Voor de jubileumversie grijpt Etienne terug naar deze naam. Uiteraard is alles sterk geëvolueerd, maar het concept werd behouden.
Het blijft een eigenzinnige wandeling door de wondere wijnwereld.
Zoals steeds zal Etienne met een relativerende knipoog een glaasje serveren, vergezeld van eigen geschreven liedjes, originele muziek, leuke verhalen, zes mooie wijnen, sprankelend water, hapjes en veel sfeer.
Kortom, het beproefde recept.

Foto

Alle verdere info èn inschrijvingen op www.1001wijnpassies.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.K3 onthult wassen evenbeelden in Amsterdam
Klik op de afbeelding om de link te volgen

















Gisteren hebben Karen, Kristel en Kathleen van de populaire meidengroep K3, hun wassen evenbeelden in Madame Tussauds Amsterdam onthuld. De beelden zijn zittend afgebeeld in een kleurrijke, op kinderen gerichte set. Kinderen kunnen hier zelf een K3 liedje zingen op een klein podium en zichzelf in K3 stijl verkleden. Dit is de eerste keer in de geschiedenis van Madame Tussauds Amsterdam dat een Belgische groep deze eer te beurt valt en dat er aandacht besteed wordt aan zo’n jonge doelgroep.

 

Karen, Kristel en Kathleen hebben 8 maart jongstleden hun eerste poseersessie gehad in Studio 100 te Schelle, België. Tijdens deze eerste sessie zijn honderden foto’s gemaakt, al hun maten opgenomen en kleur van huid, haar en ogen vastgelegd. Bij de tweede sessie, afgelopen 25 april in de Tussauds Studio’s in Londen, hebben ze naast hun hoofden van klei geposeerd terwijl de beeldhouwers deze tot in detail hebben bijgewerkt. Karen, Kristel en Kathleen zijn zelf betrokken geweest bij de styling van de beelden, de kleding is gedoneerd door Studio 100. Er hebben in totaal 12 verschillende mensen aan deze 3 beelden gewerkt. Dit team bestond uit de beeldhouwers, kleur- en haarspecialisten, een stylist, een researcher en ontwerper en een fotograaf. De beelden zijn in minder dan 4 maanden gemaakt in de Tussauds Studio’s in Londen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sound of the Port op 5 en 6 juli in Brugge

VANDAAG EN MORGEN IS HET ZO VER !

100 jaar Zeehaven
 

Sound of the Port, een viering van 100 jaar Haven van Zeebrugge vindt plaats
op de Burg en Markt
van Brugge.

Er worden een paar duizend mensen verwacht voor dit uniek spektakel.

Dit spektakel gaat door op 5 en 6 juli 2007 vanaf 22u.30.


Peter Keereman maakte muziek voor de voorstelling van "De haven een sterk merk"

en de "Dansact" van CD factory, de dansformatie van Christian Dedeene

( ex solo-danser Maurice Béjart ).

Werken mee oa Hans-Peter Janssens ( musicalster uit West-End, Londen ),

Chris Duseauchoit, Anne Laureyns en Edje Ska.


Zaterdag is er de opening van het Albert II dok door Koning Albert (?).

 

www.pk-productions.net

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WINNAARS van de JUNI-wedstrijd zijn gekend

Wekenlang hebben honderden bezoekers van deze webstek hun antwoord verstuurd op de diverse wedstrijdvragen die de maand JUNI een aparte kleur hebben gegeven.
De correcte antwoorden gingen een ronde verder en het was uiteindelijk het computerprogramma dat de uiteindelijke winnaars aanduidde.

Vandaag; zoals beloofd, de lijst van de winnaars:

Klik op de afbeelding om de link te volgen







Zij wonnen een duoticket voor het live-concert van Laura Lynn "Betoverd"
op zaterdag 14 juli 2007 om 20.30 uur in het NT Gent (St. Baafsplein) dankzij het juiste antwoord "Sabrina"
en mogen de dag zelf hun kaarten ophalen aan de kassa van NTGent:



An Gilissen - Merksem
Tim Maenhout - Zomergem
Evelien Guns - Berlare 
Bjorn Neyrinck - Anzegem



Klik op de afbeelding om de link te volgen











De duotickets voor de bonte avond van "NONSENS" 
op maandag 16 juli 2007 om 20.30 uur in het NT Gent (St. Baafsplein)
gaan dankzij het juiste antwoord "Bruno Van Heystraeten" naar:

Martine Slock - Gent
Ilse Verleyen - Deinze
Els Van Gestel - Opwijk
Evelien Sergeant - Drongen

Ook zij mogen hun kaarten de dag zelf afhalen aan de kassa.





En uiteindelijk geven we ook nog eens 10 CD's weg van "Le Tour à Gand" want volgende winnaars gaven het juiste antwoord "Jef Planckaert en Jos Hoevenaars" en krijgen de CD thuis gestuurd:

Francine Carron - St. Amandsberg
Benedicte Verheggen - Gent
Anja Vanherp - Mechelen
Ann Buys - Aalst
Luc De Schrijver - Zwijnaarde
Philippe Clauwaert - St. Amandsberg
Hendrik De Moerloose - Melle
Jackie Goeminne - Gent
Jorn Duthoo - Zedelgem
Erik Siebens - Nieuwenrode

Proficiat aan alle winnaars, bedankt aan alle deelnemers en vooral ...
bedankt aan Griet De Blende (Laura Lynn - Nonsens) en Patrick en Olivier Orlans (CD Le Tour à Gand)!!

Binnenkort opnieuw een wedstrijd !

Reageer (0)

26-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw op 26/6 !!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Volgende items werden vandaag bijgevoegd:

- laatste kans tot het winnen van gratis duotickets voor Laura Lynn (14/7 in Gent) of Nonsens (16/7 in Gent)
- laatste kans tot het winnen van de CD "Le Tour à Gand"
- Gentse Feesten: "Kiwi Veurs Saint-Camiel" en "Willy Bart en zijne Kluts"
- finalistes Miss Belgian Beauty hebben een nieuwe vip-bus en MBB Anne-Marie Ilie vergastte Merelbeke
- 3de Lenssens Cup Outdoor Waterpolo biedt zich aan
- ...

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Win een duoticket voor 'NONSENS' op 16/7 in NT Gent - laatste kans!!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op 16 en 17 juli 2007 komen Myriam Bronzwaar, Hilde Van Wesepoel, Mieke Laureys en Wanda Joosten als nonnen naar Gent afgezakt voor twee avonden vol entertainment.
Een bonte avond vol aanstekelijke musicalnummers zorgt ongetwijfeld voor de nodige dosis Gentse Feestenontspanning in het NT Gent.
Onder de titel "NONSENS" gaat het verhaal over vier Zusters van Liefde, die een benefietavond houden voor een goed doel. Een minder geslaagde bouillabaise heeft de nonnenpopulatie immers sterk uitgedund.
Omdat Moeder Overste andere financiële prioriteiten heeft gesteld, hebben ze 4 zusters nog niet ter aarde kunnen bestellen.

Om deze zusters alsnog op een waardige manier naar hun laatste rustplaats te begeleiden, halen de overgebleven zusters hun talenten uit de kast om de laatste benodigde euro's binnen te halen.

Alle info en reservaties via www.sherpa.be of www.uitbureaugent.be

MAAR: 4 koppels kunnen de voorstelling van 16 juli helemaal GRATIS bijwonen.

Geef een correct antwoord op de vraag:

Wie is de regisseur van deze komedie 'Nonsens' ?

Antwoorden worden verwacht via plietsplets@telenet.be en dit vóór 27 juni.
4 Winnaars (koppels) vinden hun naam terug op deze webstek vanaf 28 juni en kunnen hun kaarten afhalen aan de kassa (op 16/7).

Succes ...


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIN uw DUOTICKET voor LAURA LYNN op 14/7 in NT Gent - laatste kans !!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op 14 en 15 juli zullen de Gentse Feesten alvast een muzikale start nemen want niemand minder dan LAURA LYNN staat dan 2 avonden op de planken in het NT Gent. Met haar live show BETOVERD zal deze dame van het Vlaamse schlagerlied ongetwijfeld veel publiek trekken ... en ook hier geldt de leuze dat afwezigen ongelijk hebben!!

De voorstellingen van de Betoverd Tour zullen voor deze gelegenheid aangepast worden. La Lynn speelt die concerten in één set, en zal een speciale gast ontvangen, die op zijn/haar beurt gegarandeerd tekent voor een polonaise om U tegen te zeggen.

LAURA LYNN staat in GENT op 14 en 15 juli (telkens om 20.30 uur)

"BETOVERD"

Tickets vanaf 20 € (excl. reservatie-en verzendingskosten)

Reservatie: 070/25.20.20 of www.sherpa.be
OF via Uitbureau Gent (Kammerstraat 19 - Gent) op 09/233.77.88

MAAR: 4 koppels kunnen deze live show op 14 juli helemaal GRATIS bijwonen!!

Geef een correct antwoord op de vraag:

Laura Lynn is eigenlijk de artiestennaam voor ...(?)... TACK

(geef de werkelijke voornaam)

Antwoord vóór 27 juni via plietsplets@telenet.be
Winnaars (4 koppels) staan vanaf 28 juni op deze webstek en kunnen op 14 juli hun duoticket aan de kassa afhalen.

Veel plezier

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIN de CD "Le Tour à Gand" - laatste kans


Op maandag 9 juli 2007 heeft de stad GENT de eer en het genoegen om de deelnemende renners van de Ronde van Frankrijk te ontvangen voor een ongetwijfeld spetterende aankomst van de 3de rit. Eind mei organiseerden Parick en Olivier Orlans een al even enthousiaste openingsavond in het Gentse Kuipke met deelname van heel wat gekende artiesten ... en wat méér is: er werd ook een CD uitgegeven waarop 5 fantastische nummers staan ... in het Gents natuurlijk.
Kurt Burgelman en de Popkoning zorgden alvast voor de hoofdmoot en zelfs Yvonne Delcour heeft haar stek op het album gevonden ..... maar !!!
U kan deze CD zomaar in de wacht slepen door een correct antwoord te geven op volgende vraag:

Welke 2 Belgen werden in 1958 door de Fransman André Darrigade in de spurt geklopt ... tijdens de aankomst in Gent ?

Antwoorden worden verwacht vóór 27 juni op plietsplets@telenet.be

De 10 winnaars worden op de webstek geplaatst op 28 juni waarna zij de CD in hun brievenbus mogen verwachten.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten 6: Monoloog "Kiwi veur Saint-Camiel"

anton cogen

Machar Van Geyt als auteur en Anton Cogen als acteur ... da's de combinatie die het publiek aangeboden krijgt tijdens de Gentse Feesten 2007 in de bovenzaal van cultuurcafé A CAPELLA.

Met de monoloog "Kiwi veur Saint-Camiel" krijgt kruidenier Cyriel Spruyt gestalte ... en dit nadat zijn kleinhandel op de Voormuide over de kop ging na de vestiging van een supermarkt in de buurt. Een kritiek moment die zijn vrouw nooit heeft kunnen verwerken en hierdoor moest opgenomen worden in de psychiatrische kliniek "Saint-Camiel". In het stuk - gekleurd door nostalgie en anecdotes - is men getuige van Cyriels ontboezemingen, zijn terugblik op betere tijden èn het wel en wee in de winkel ... toen alles goed en later minder goed ging.

De samenwerking tussen Machar en Anton dateert eigenlijk al van 23 december 1967, in een kerstevocatie van een Gentse jeugdclub ... maar de intense band tussen beiden werd versterkt bij de Gentse radio Roeland en in 2006 acteerde Cogen al in de monoloog "Frisco" ... in de A Capella èn met Machar als auteur.
Het belooft dus!!!

De voorstellingen van "Kiwi veur Saint-Camiel" gaan door in de bovenzaal van A CAPELLA - Godshuizenlaan 33 - Gent

op 14 - 15 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 en 22 juli 207 om 20.00 uur
(deuren gaan open om 19.30 uur)

De toegangsprijs bedraagt 11 € en kunnen verkregen worden via

VZW Uitbureau op 09/233.77.88 of online via www.uitburea.be


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten 5: Café Chantant Willy Bart en zijne kluts
Klik op de afbeelding om de link te volgen



Nadat Willy Bart en zijne Kluts in 2006 de boel op stelten zetten in Feestzaal Het Volk, zakken ze deze keer weer af naar hun oude èn vaste stek op de Botermarkt: den TARTUFFE.
Van zondag 15 juli tot en met maandag 23 juli 2007 staan Willy Bart, dochter Sabien, Michel Bracke èn nieuwkomer in het gezelschap Pat Remue telkens weer met de èchte Gentse Café Chantantliedjes op de planken van 11.00 tot 13.00 uur (of zelfs iets later ... zoals de traditie het voorziet).

Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van deze Café Chantantformule hebben de artiesten een live-DVD opgenomen waarop sfeerbeelden, unieke liedjes en interviews (afgenomen door Ro Burms). 

Wie zeker wil zijn van een zitplaats kan deelnamen aan het ontbijt dat het optreden voorafgaat
(van 09.00 tot 10.30 uur - 11 € reservatie inbegrepen)
èn wie per koppel reserveert voor dit ontbijt ontvangt zomaar gratis een exemplaar van de DVD!!!

Maar niet alleen in de Tartuffe is Willy Bart actief want met zijne Kluts staat hij op "het sluiten" van de Gentse Feesten (23/7)
van 18.45 tot 20.30 uur op het groot podium van de Koornmarkt.

Wie echter één of andere avond in de Tartuffe wil blijven hangen, kan dit van 14 tot en met 23 juli want afwisselend wordt het podium vanaf 22.00 uur ingenomen door Da Bunnies en The Wranglers.
Ambiance verzekerd, dus!

Info en reservaties gebeuren bij HUTSON - Langemunt 18 - 9000 Gent
09/225.54.51  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finalistes Miss Belgian Beautyverkiezing in nieuwe vip-bus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In het pretpark Aviflora te Ingelmunster werd de nieuwe vip-bus Miss Belgian Beauty aan de pers voorgesteld.

 

Organisator Ignace Crombé en zijn Miss Belgian Beauty Anne-Marie Ilie waren terecht fier met het resultaat.


Autocarbedrijf Yvan Cars uit Oostrozebeke stelde voor het 3de opeenvolgende jaar een vip-bus ter beschikking om de finalisten rond te voeren tijdens hun campagne.
Opvallend is deze bus zeker en vast, aangezien alle finalisten er tweemaal op afgebeeld staan als pasfoto en bijna levensgroot in badpak. Wellicht de meest opvallende autobus in Vlaanderen.


Ignace en Anne-Marie mochten deze bus met champagne dopen en samen de eerste kilometers meerijden.

Straks is het de beurt aan alle finalisten wanneer de karavaan van Miss Belgian Beauty langs de Belgische kust toert
van 27 juli t/m 3 augustus voor de promotietournee in 15 verschillende badplaatsen.

U kan de kandidaten gaan bewonderen en aanmoedigen.

Voor meer info : www.missbelgianbeauty.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3de Lenssens Cup op de Blaarmeersen



Zaterdag en zondag aanstaande wordt de 3de uitgave van de Lenssens Cup Outdoor Waterpolo betwist en dit op het domein van de Gentse Blaarmeersen.
Op zaterdag 30 juni gaan de eerste spelers het ongetwijfeld koele water in om 09.30 uur, wordt er doorlopend gespeeld tot 's avonds 18.00 uur en herneemt men op zondag 1 juli om 10.00 uur ... om tenslotte de finale te organiseren om 17.00 uur.
Volgende ploegen strijden alvast om de Lenssens Cup:

Spanje: Badalona
Duitsland: Wuppertal
Frankrijk: USBL Longwy, Thionville 1, Thionville 2
Nederland: De Ganze, Bruinvis
België: Brussels, Eupen, Vrije Zwemmers Gent,
           KGZV 1, KGZV 2, Nationale junioren,
           Jeugd Gentse-Wase

Een bijzonder mooie affiche die uiteraard het nodige publiek zou moeten trekken ...
en voor wie graag geniet van een barbecue tussen alle deelnemende waterpolospelers, kan dit doen op zaterdagavond:
 
(4 stukken vlees: 10 € voor volwassenen
- 5 € voor de kids/2 stukken vlees)
Inschrijven via petra-s@vancoile.be of 0474/87.04.43
Alle verdere info op www.kgzv.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Belgian Beauty maakte Merelbekenaars zéér gelukkig
Klik op de afbeelding om de link te volgen




Op zondag 24 Juni was er weerom de jaarlijkse zomerhappening in Merelbeke èn deze keer was er mooi volk in deze gezellige gemeente: Miss Belgian Beauty en 10 finalisten van de huidige verkiezing.

Zze deelden meer dan 600 roosjes uit aan alle vrouwen op de kermis en om 18.00 uur mocht Anne Marie Ilie mee naar boven met Prins Carnaval maar dan wel op de elevator van de Brandweer.
 Miss Belgian Beauty had het naar gaan zin want ook pintjes tappen kan ze gelijk een echte cafébaas.

En ondanks het slechte weer zorgden de beauties voor de nodige zon.

Foto: Freddy Vlassenroot
Meer foto's op http://www.bloggen.be/missbelgianbeauty/

Reageer (0)

25-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen 26/6 ... een pak nieuwbakken informatie
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo,

ook zo'n druk weekend gehad ? Ook volop in de examens ? Ook volop in de ban van de komende verlofperiode , de Tour de France of de Gentse Feesten ?
Niet mee inzitten ... ik moet ook wat scharten om de nodige tijd te vinden ... maar gezien deze webstek een hobby is moet ik er volgens zij die willen onthaasten ... niet mee inzitten.
Maar ... vanaf morgen (dinsdag 26/6) zal er in de loop van de week toch het één en ander verschijnen:
- een indringend blok boekbesprekingen (voor zie die nog niet weten wat meegenomen op reis ?)
- een groot aanbod Gentse Feesten (voor zij die nog geen volledige Feestenagenda hebben ingevuld)
- enkele nieuwe CD-singles en CD-albums (voor zij die binnenkort weer van muziek kunnen genieten)
- de Wondelgemse Politie te gast op het tuinfeest van de Wijze Eik (kom naar buiten !)
- deel 2 van onze reportage "Het Korenhuis"
- en nog zoveel meer

Tot dan ? Samen met de zovele honderden anderen ....

Johan 

Reageer (0)

20-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Korenhuis ... een culinaire aanwinst in hartje Gent !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dinsdagmiddag had ik het genoegen om deel te nemen aan de officiële persopening van het nieuwste restaurant in Gent:  KORENHUIS.

Met een perfecte ligging op de Korenlei 9 (ook een ingang van het gerenommeerde Hotel Mariott) èn de bewaring van het gerenoveerde 16de eeuwse patriciërshuis mag het zich nu al tot één van de meest gezellige en kwalitatieve
van de stroppenstad rekenen.
Dat laatste heeft het natuurlijk te danken aan het culinaire aanbod waarover ik U de komende weken graag verder informeer.
Vandaag geef ik U een eerste impressie die U de nodige inspiratie moet geven voor een eerste bezoek ... en wat mijn ervaring betreft ... een bijzondere meevaller! Om niet te zeggen: klaar voor nog een bezoek.

Photo Ghent Marriott Hotel

In het gezelschap van hotelmanager dhr. Paul Suy - extern communicatieverantwoordelijke Marion Flipse èn Franky Pyck (verantwoordelijke voor Food & Beverage) heb ik ervaren dat het Korenhuis wil staan voor een typsich Vlaams restaurant alwaar de grootste aandacht gaat naar datgene wat besteld wordt en niet naar hetgeen U er rond krijgt aangeboden.
Ikzelf mocht alvast mijn tanden zetten in de gebakken Sint-Jacobsschelpen met salade van artisjokken en kruidendressing (begeleid door een Spaanse Valdamor Albarino) èn een heerlijk stuk runderribstuk Schotse "Black Angus" met Korenhuisfrieten, salade en een niet te versmaden béarnaisesaus (deze keer met de huiswijn uit de wijngaard van Gentenaar Erwin Devriendt - Clos de Frères - Côtes du Rhône - Vacqueras 2004).

Als we de gastheren mogen geloven (en waarom niet ?) blijkt dit menu vooralsnog het meest gevraagde te zijn van het publiek dat zich de voorbije dagen en weken heeft aangeboden op de Korenlei (hetzij in één van de 4 authentieke ruimtes binnenin OF op het gezellige terras buiten ... ).

Volgende week stellen we de Executive Chef (zeg maar: de man die het in de keuken voor het zeggen heeft, rekening houdende met zijn ervaring èn zijn culinaire inspiraties) voor: Arno Mos.

En ook de daaropvolgende weken hebben we aandacht voor het menu, het restaurant als locatie, het wijnaanbod èn de toekomst (met o.a. de kelderruimte BRIXX).

Maar wie nu al eventjes wil kennis maken met Korenhuis kan terecht op www.korenhuis.be of op 09/269.77.44

En doe ze gerust de groeten van www.plietsplets.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs