Dinsdagmiddag had ik het genoegen om deel te nemen aan de officiële persopening van het nieuwste restaurant in Gent: KORENHUIS.
Met een perfecte ligging op de Korenlei 9 (ook een ingang van het gerenommeerde Hotel Mariott) èn de bewaring van het gerenoveerde 16de eeuwse patriciërshuis mag het zich nu al tot één van de meest gezellige en kwalitatieve van de stroppenstad rekenen. Dat laatste heeft het natuurlijk te danken aan het culinaire aanbod waarover ik U de komende weken graag verder informeer. Vandaag geef ik U een eerste impressie die U de nodige inspiratie moet geven voor een eerste bezoek ... en wat mijn ervaring betreft ... een bijzondere meevaller! Om niet te zeggen: klaar voor nog een bezoek.

In het gezelschap van hotelmanager dhr. Paul Suy - extern communicatieverantwoordelijke Marion Flipse èn Franky Pyck (verantwoordelijke voor Food & Beverage) heb ik ervaren dat het Korenhuis wil staan voor een typsich Vlaams restaurant alwaar de grootste aandacht gaat naar datgene wat besteld wordt en niet naar hetgeen U er rond krijgt aangeboden. Ikzelf mocht alvast mijn tanden zetten in de gebakken Sint-Jacobsschelpen met salade van artisjokken en kruidendressing (begeleid door een Spaanse Valdamor Albarino) èn een heerlijk stuk runderribstuk Schotse "Black Angus" met Korenhuisfrieten, salade en een niet te versmaden béarnaisesaus (deze keer met de huiswijn uit de wijngaard van Gentenaar Erwin Devriendt - Clos de Frères - Côtes du Rhône - Vacqueras 2004).
Als we de gastheren mogen geloven (en waarom niet ?) blijkt dit menu vooralsnog het meest gevraagde te zijn van het publiek dat zich de voorbije dagen en weken heeft aangeboden op de Korenlei (hetzij in één van de 4 authentieke ruimtes binnenin OF op het gezellige terras buiten ... ).
Volgende week stellen we de Executive Chef (zeg maar: de man die het in de keuken voor het zeggen heeft, rekening houdende met zijn ervaring èn zijn culinaire inspiraties) voor: Arno Mos.
En ook de daaropvolgende weken hebben we aandacht voor het menu, het restaurant als locatie, het wijnaanbod èn de toekomst (met o.a. de kelderruimte BRIXX).
Maar wie nu al eventjes wil kennis maken met Korenhuis kan terecht op www.korenhuis.be of op 09/269.77.44
En doe ze gerust de groeten van www.plietsplets.be
|