
De Week van de Smaak
staat weer bol van de lekkere evenementen, ook in de provincie Oost-Vlaanderen.
Tussen
14 en 24 november brengen weer vele honderden activiteiten
Vlaanderen en Brussel op smaak. Water
& vuur de essentie van het koken - is dit jaar het thema,
en dat nodigt uit om mee te surfen op vernieuwende tendensen op culinair
gebied, maar ook om in eeuwenoude tradities te duiken. Roken, stomen en stoken,
vis en de zee, koffie en jenever, bier en kraantjeswater, havens en rivieren,
allen worden ze op een eigenwijze manier in de verf gezet.
De hele week lang vaart ook de Smaakboot
alias de Gentse barge - dwars door Vlaanderen, met aan boord een chef, een
biersommelier, een witloofboer en 40 passagiers. Elke dag meert de boot aan in
een ankerstad, waar de passagiers feestelijk ontvangen worden en uitgenodigd
voor een overnachting. De volgende dag stappen 40 nieuwe passagiers op, onder
begeleiding van een andere chef, een nieuw menu en nieuwe bieren. Alle info op de website
van de Week van de Smaak.
Een greep uit wat voor lekkers er in
Oost-Vlaanderen zoal te beleven valt:
- Volkscafés zijn misschien een bedreigde soort, maar ze bestaan nog.
Tijd voor Tournée Volkscafé , een kroegentocht van drie avonden in het Land van Dendermonde!
- Maak met stadsbrouwerij een wandeling langs verschillende oude
Gentse brouwerijpanden. Mét animatie van de Zatte Facteurs (elke
dag)
- Volg een workshop in het Gildenhuis in Bazel, het Buurthuis
in Westrem of de parochiezaal van Grimminge en leer hoe je deze herfst en
winter de lekkerste stoofpotjes op tafel tovert (14 nov)
- Duik in de opmerkelijke theecultuur tijdens de Thee parlant
namiddag in het stedelijk Museum 't Gasthuys in Aalst (14 nov) of doe
in Aalst mee aan de eerste grote Bierquiz (15 nov)
- Ontdek de favoriete gerechten van Reynaert de Vos tijdens
een lezing in het Gemeentehuis (15 nov)
- Kom naar de opening van de tentoonstelling Het Donkmeer vist!
en kom alles te weten over de vissen in het meer (17 nov)
- Maak een natuurwandeling in Driegoten en Lippenbroek
(Waasland), kom alles te weten over de brandnetel en proef
brandneteljenever en soep (21 nov)
- Breng 1 tot maximum 5 kookboeken mee naar de bib en neem in
ruil (een) ander(e) mee naar huis. Tal van Oost-Vlaamse bibs doen mee!
(elke dag)
Voor alle info en het volledige programma:
surf naar www.weekvandesmaak.be.
|