Met
Het Lekkere Westen presenteert het provinciebedrijf Westtoer een origineel
concept voor een weekendje weg in het najaar. Absolute aanraders rond deze tijd
zijn de Westhoek, de Kust, het Brugse Ommeland, de Leiestreek en Brugge. De
lekkere tafel blijft een meer dan belangrijk thema. Zeker in de West-Vlaamse
regios en steden vind je absolute topkwaliteit. De 64 chefs van Het Lekkere
Westen presenteren het allerbeste uit hun streek.

Gedeputeerde
Franky De Block: Het Lekkere Westen plaatst de unieke troeven van onze regios
en Brugge in de kijker. We werken graag samen met de vele chefs. Zij
vertellen een uniek verhaal en leggen altijd de link met de streek. Bovendien
is het najaar meer dan ooit een interessante periode voor een korte vakantie in
eigen land. Dank zij een uitgebreide promotiecampagne in Vlaanderen zal onze
actie een breed publiek inspireren om onze regios en Brugge te ontdekken.
Tips
van echte ambassadeurs
Voor
Het Lekkere Westen selecteerde Westtoer samen met Horeca West-Vlaanderen niet
minder dan 64 chefs uit de Westhoek, de Kust, het Brugse Ommeland, de
Leiestreek en Brugge. Allemaal werken ze graag met producten uit hun streek. De
chefs van Het Lekkere Westen zijn uitgegroeid tot echte ambassadeurs voor hun
regio. Op de website www.hetlekkerewesten.be en in een kleurrijk
magazine vertellen ze over hun passie voor de regio en over hun favoriete
adressen in de streek. Zo ontdek je originele logeeradressen en ongekende
plekjes om te bezoeken. De actie Het Lekkere Westen is voor de chefs een
perfecte aanleiding om met de seizoensgebonden streekproducten heerlijke
gerechten te bereiden.
Ook
Brugge hanteert Het Lekkere Westen als een thema in de nieuwe toeristische
wintercampagne. Schepen Mieke Hoste: "Zoals
bekend is Brugge een culinaire topbestemming. In Brugge hebben we verschillende
topchefs die zelf creatief aan de slag gaan met streekeigen producten. Logisch
dat ze een plaatsje krijgen in de campagne 'Het lekkere Westen' van Westtoer.
Het concept nemen we graag over in onze eigen, internationale
bestemmingscampagne 'Visit Bruges, visit more'. Deze campagne rollen we komende
winter uit in de buurlanden en Spanje. Op deze manier is ons culinair
talent verzekerd van promotie in het binnen- en buitenland."
64
West-Vlaamse chefs
Dit
zijn de 64 chefs die deelnemen aan Het Lekkere Westen.
Voor de
Kust : Ann WarrinnerOosterstaketselBlankenberge, Piet
DevriendtOesterput Blankenberge, Dirk CrauwelsSeasonsBlankenberge, Donald
DeschagtLHomard et la MouleBredene, Stijn BauwensDe KruidenmolenDe Haan
(Klemskerke), Stéphane BuyensLe FoxDe Panne, Sandrine AuvrayHuyze ArmalotDe
Panne, Bart Desmidt BartholomeusKnokke-Heist, René Van AekenWielrijdersrust
het dorstige hartKoksijde (Wulpen), Ivan PuystiensOh
RestaurantKoksijde(St.Idesbald), Johan Desmet Kromme Elleboog-
Middelkerke(Leffinge), Vincent FlorizooneGrand CabaretNieuwpoort, Christophe
Snauwaert Toi Moi et la MerOostende, Peter MoyaertMange ToutOostende,
Dominique BouttelisierLa GalleriaOostende, Floris Panckoucke
SavarinOostende, Luc DeklerckBistro MathildaOostende, Marianne
PauwaertTijdok Zeebrugge.
Deze
chefs uit Brugge zijn de trotse ambassadeurs van Het Lekkere Westen:
Patrick DevosPatrick Devos, Ann VissersDen Amand, Kurt Van DaeleKurts Pan,
Daan Cornilly De Florentijnen, Reinout ReniereZeno, Dirk VandenboschCrowne
Plaza Café, Jurgen AertsKok Au Vin, Geert Vanheet Zwaantje, Kristof
DeprezDe Mangerie, Achim VandenbusscheDen Dyver, Thomas
VanwijnsbergheHuidevettershuis, Björn Verriest De Visscherie.
Deze
chefs nodigen uit om het Brugse Ommeland te ontdekken: Bert FichefetDe
Roste MuisBekegem, Wim UyttersprotTannine et CuisineJabbeke, Chris
BekeLaurel & HardyOostkamp, Jan SchaekDe StokerijOudenburg, Leo
Callewaert-t ApertjeSint-Kruis, Filip ClaeysDe JonkmanSint-Kruis, Pieter
LonnevilleTête Pressée Sint-Michiels, Johan
CommeyneZandwegemolenSint-Pieters, Bram WalcariusThe RootsTorhout, Nathalie
PlaiyDen HazeWingene, Paul DeussHet MortierkenZuienkerke, Steven
DevriendtCuisine Kwizien-Zwevezele.
Deze
chefs uit de Westhoek nemen deel aan Het Lekkere Westen te ontdekken:
Joris MissiaenPotje PatéAlveringem, Hilde StekelorumTapa TapaAlveringem,
Jean Francois VermautDe ZaligheidBeveren ad IJzer, Bert
BoussemaereNotarishuysDiksmuide, Tijl De VriendtWater en VuurDiksmuide, Tom
CloetBistro t VerschilGits (Hooglede), Stefaan SamoeyDe
RentakkerHeuvelland, Isabel VerscheldenBoergondieHeuvelland, Willem
BuekenhoudtBistro FinoIeper, Bert RecourPegasusPoperinge, Kris Pollentier
Manoir OgygiaPoperinge, Dominique BondueAmforaPoperinge, Geert
PattijnBoerenholReningelst, Jean VandenbergheOlijfboomVeurne, Stefaan
Coutteneye HommelhofWatou.
Ook
voor de Leiestreek plaatst Het Lekkere Westen tal van chefs in de
kijker: Gilles JoyeMarcusDeerlijk, Domien Ploviert RusteelGullegem,
Matthieu Beudaert Table dAmisKortrijk, Jurgen MaeneFond & FumetMarke,
Tim BouryBoury Roeselare, Tony WielfaertEethuis DugardeynRoeselare, Jan De
VryDe Postelein Waregem.
De
actie loopt van 15 september tot 15 december.
Info: www.hetlekkerewesten.be
of volg Het Lekkere Westen via Facebook.
|