- Aanraders deze week xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De aanvoer van spruitjes neemt toe. Prijzen zijn voordelig voor de tijd van het jaar. Het aanbod van kolen bleef ongewijzigd. Rode kool en savooikool zijn duurder dan de witte, maar normaal voor de tijd van het jaar. De aanvoer van chinese kool verloopt stabiel. Prijzen zijn erg voordelig! De productie van witloof bleef eveneens op hetzelfde niveau. Prijzen zijn sterk gedaald. De beschikbaarheid van knolselder werd groter, prijzen daalden.
Alle kropsla, slasoorten (lollo bionda, rossa en eikenblad rood en groen) en veldsla zijn stevig geprijsd. De aanvoer van bloemkool neemt verder af. Prijzen gingen omhoog. De productie van tomaten is dalend, prijzen zitten in de lift. Normaal voor de tijd van het jaar.
De beschikbaarheid van peren en appels is overzichtelijk. Prijzen van beiden zijn licht gedaald. Dit is het moment om rode kool te bereiden met Boskoop-stoofappels. Maak dit nu voor heel de winter klaar op 1 moment, maak porties en vries dit in! Zalige winterkost en nadien veel tijd en geld bespaard!
Recept van de week : Zalm met dille en prei-risotto

Ingrediënten voor 1 persoon:
1 moot zalm (ong. 120 g) 1 wortel 3 takjes dille 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel droge witte wijn 1 stengel Flandria-prei 1 sjalot 1 eetlepel olijfolie 60 g volle rijst 200 ml magere visbouillon peper en zout
|
|
Bereidingswijze
Spoel de moot vis en leg hem op een vel aluminiumfolie. Kruid hem met peper en zout en beleg de bovenkant met de fijngehakte dille. Besprenkel met het citroensap en de witte wijn. Vouw de alufolie dicht tot een papillot en laat 20 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180°C. Maak ondertussen de risotto. Maak de prei schoon (behoud een deel van het loof) en snijd in stukjes. Fruit de gesnipperde sjalot en in brunoise gesneden wortel in de olijfolie. Voeg de rijst toe en laat enkele minuten al roerend mee fruiten. Voeg de stukjes prei, 100 ml visbouillon, peper en zout toe. Laat al het vocht op een vrij hoog vuur verdampen terwijl u blijft roeren. Zet het vuur lager en voeg geregeld een scheut bouillon toe. Laat zachtjes koken tot alle bouillon is opgeslorpt en de rijst beetgaar is. Schep de rijst op een bord en maak in het midden een opening. Leg hierin de opengevouwen papillot.
Bron: Flandria
|