
Met Streekgerechten 2.0. presenteren Toerisme Westhoek en de gemeenten Alveringem, Heuvelland, Poperinge en Vleteren een originele menukaart voor het najaar (tot 16 december). Een hele reeks chefs uit de Westhoek hebben traditionele streekgerechten verwerkt tot een eigentijds aanbod. Telkens blijven de lokale producten het centrale thema van de vernieuwde of nieuwe gerechten. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Vier restaurants uit Alveringem nemen deel aan de actie. Streekgerechten worden tapas in Tapa-Tapa. t Potje Paté brengt een hedendaagse Menu Terroir met een hele reeks erkende streekproducten. De chefs van In Beveren en restaurant Hinterland gingen aan de slag met Poperingse bieren.
Vintage Heuvelland vormt het centrale thema bij de streekgerechten 2.0 in het Heuvelland. Op de kaart staan onder andere Vintage paling in Montebergwijn en Vlaamse karbonaden met Entre-Deux-Monts wijn. Ook het vergeten streekgerecht Hillander staat opnieuw op het menu.
Traditionele gerechten zorgen ook voor eigentijdse creaties in Poperinge. Enkele toppers zijn Mazarine 2.0 (de)light, Poperingse Hennepot 2.0 en de creaties op basis van nieuwe streekproducten zoals Houblonesse en HOPsaKEI.
De Struise Brouwers zorgen voor inspiratie bij de chef van t Molenhof in Vleteren. Origineel is het Hammetje met Antiekbier.
Tot 16 december 2012 staan de vele gerechten op de menukaart van restaurants in Alveringem, Heuvelland, Poperinge en Vleteren.
Streekgerechten 2.0 kadert binnen het Leaderproject 'Genieten in de Grensstreek' waarbij de diverse partners streven naar het uitbouwen van de toeristische belevenis van de regio.
Alle info en adressen: http://www.toerismewesthoek.be/streekgerechten2.0
|