Op woensdag 16 mei 2007 presenteert Beemsterkaas de grootste kaas ter wereld in Grand Central Station in New York xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

De grootste kaas ter wereld is een echte attractie. Zowel bij de presentatie in Alkmaar als in Flanders Expo in Gent kwamen vele honderden mensen de reus uit de Beemster bewonderen. Na Nederland en België zet de grootste zijn veroveringstocht voort en trekt over de oceaan naar New York, de stad die door Peter Stuyvesant werd gesticht en waarvan het stratenplan is gebaseerd op dat van de Beemsterpolder.
Een logische stap dus, ook omdat Beemsterkaas momenteel zeer populair is in de Amerikaanse voedingswereld. Ter gelegenheid van de presentatie van de grootste kaas ter wereld is er een special event in Grand Central Station in New York City op woensdag 16 mei.
De Grand Central Terminal dateert uit 1913 en is geïnspireerd op de opera van Parijs. Dagelijks wordt het station bezocht door zon 700.000 mensen, zowel treinreizigers als toeristen en zakenmensen. In het gebouw huist een uitzonderlijk mooie voedingsmarkt en zijn er tientallen winkels, sportclubs en restaurants. Een uniek kader dus om s werelds grootste kaas aan het publiek voor te stellen.
Woensdag 16 mei 2007 wordt een historische dag voor Beemsterkaas, de lekkerste kaas van de lage landen. Niet alleen wordt de grootste kaas in het grootste station verwelkomd, maar de directeur van Beemster Eric Hulst zal er tegelijkertijd op een persconferentie groot nieuws aankondigen.

De officiële erkenning van de grootste kaas ter wereld door het Guinness Book of World Records is inmiddels een feit en uiteraard zal op 16 mei de Guinness oorkonde schitteren naast het meesterwerk van de Beemster kaasmeester.

De grootste kaas ter wereld heeft een doorsnede van ongeveer 1.60 meter en weegt ruim 600 kilo. Tijdens de presentatie in Grand Central Station kunnen verschillende Beemsterkaas variëteiten geproefd worden en zijn er kooksessies waarbij de chefs uit The Big Apple kunnen kennismaken met de verschillende soorten Beemsterkaas.
Lut De Clercq, de keukenchef van de AB in Brussel die furore maakt met haar keuken en haar kookboek Backstage Kitchen zal er bovendien originele Beemster recepten aan de belangrijkste chefs uit New York voorstellen. Lut kookte voor meer dan 500 wereldberoemde artiesten en is de vaste kok tijdens de wereldtournees van onder andere Tori Amos en U2. Spectaculair dus en een bron van vele verhalen over de eetgewoonten van sterren als Iggy Pop, Elvis Costello, Joe Jackson, Norah Jones, Barbara Streisand, Coldplay en Emmylou Harris.
|