Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
24-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zong u ooit bij "Singhet ende weset vroo" ?

Voor de reünie van het jongerenkoor ‘Singhet ende weset vroo’ is Basisschool De Regenboog op zoek naar oud-koorleden.

De reünie vindt plaats op zondag
22 september 2013 in basisschool De Regenboog in Wondelgem.

Het koor werd 45 jaar geleden in de school zelf opgericht. 40 jaar geleden had de grote Amerikareis plaats waar men met meer dan honderd man samen met het orkest Pentopus op culturele uitwisseling ging naar Michigan.
 
Die twee verjaardagen zijn een goed moment voor de reünie. Het wordt een feestelijk gebeuren met een barbecue, een tentoonstelling en een zangfestijn.

Geïnteresseerde oud-koorleden kunnen contact opnemen met Martine Lescrauwaet

09 253 75 06 (na 18 uur) of mail reunie.koor@mail.be.

Informatie:

Basisschool De Regenboog Basisonderwijs Stad Gent
Sint-Sebastiaanstraat 8
9032 Wondelgem (Gent)
Tel.: 09 253 84 19
Fax: 09 253 22 43
E-mail: regenboog@gent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flemish Foodies op 30/6 in GENT



De drie Flemish Foodies, Kobe Desramaults, Jason Blanckaert en Olly Ceulenaere, brengen met de eerste editie van hun festival de ‘Rock & Roll Kitchen’ in de praktijk! In DOK-Gent nodigen ze een groep van meer dan 20 jonge Vlaamse chefs uit die op BBQ’s hun kookkunsten zullen tonen. In de Beergarden kunnen liefhebbers genieten van allerhande lokale bieren en op de markt stellen kleine producenten hun lokale en duurzame producten te koop. Om het hele gebeuren onder te dompelen in een warme festivalsfeer nodigen de Foodies ook een aantal vintage rock & roll bands en solo-artiesten uit! Zondag 30/06 wordt D-day voor muziekminnende foodies.

In samenwerking met Poppunt werd een wedstrijd georganiseerd waar artiesten via vi.be kunnen meedingen naar een plaats op de affiche: http://vi.be/news/post.jsp?id=87482

Maar dit is nog niet alles: naast een aantal boeiende lezingen zijn er ook leuke straattheateracts, film, live-street-art,… .

Om het event voor iedereen toegankelijk te maken hebben de Foodies een uniek ticketsysteem uitgewerkt waarbij je het volledig ticket kan consumeren in de Beergarden en bij de BBQ-stands van de chefs. ‘Eat your ticket’

Info en tickets via www.flemishfoodfest.be

Nieuws via www.facebook.com/flemishfoodfest

 

De Flemish Foodies willen met dit event de unieke kracht en dynamiek van culinair Gent en bij uitbreiding Vlaanderen een platform geven en de aandacht vestigen op de kwaliteit van de streekproducenten, chefs en de heersende kookcultuur. Maar daar laten ze het niet bij. Door de samenwerking met Gelinaz! slagen ze erin om een select internationaal gezelschap van gerenommeerde chefs en internationale journalisten naar Gent te halen. Deze ‘kitchenwizzards’ improviseren rond een origineel recept van de Gentse legendarische chef Cauderlier en de persmensen van over heel de wereld leggen de journalistieke focus op de rijkdom van de Vlaamse keuken. (www.gelinaz.com)

Door praktische omstandigheden kunnen slechts een beperkt aantal mensen deze Gelinaz! avond meemaken. Maar ook daar wordt het aantal deelnemers gemaximaliseerd doordat één stoel door drie verschillende mensen kan worden ingenomen in de loop van dit 8 uur durend kookepos! De Vlaamse chefs en de Gelinaz! genodigden komen samen over de middag op DOK.

Zondag 30 juni 2013 wordt Gent het culinaire mekka van de wereld!

NEVER UNDERESTIMATE THE POWER OF THE ROCK & ROLL KITCHEN!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ambassadeurs van Vlaanderen Lekker Land op 29/6 in Oudenaarde



De vijf lekkerste gemeenten van Vlaanderen maken een culinaire rondrit en laten op verschillende locaties hun streekproducten en toeristische troeven ontdekken. De Ambassadeurs van Vlaanderen Lekker Land Oudenaarde, Kinrooi, Heuvelland, Overijse en Hoogstraten, strijken zaterdag 29 juni neer in Oudenaarde. Je treft de streekproductenmarkt van 10u tot 18u op de Markt.

Tijdens dit weekend vinden ook de Adriaen Brouwer Bierfeesten plaats met een heus muziekprogramma. Zaterdag zijn het ook Kadeefeesten die plezier garanderen voor de kinderen, en er is ook een braderie.

Wie langskomt, maakt kans op een vintage Vlaanderen Lekker Land draagtas vol streekproducten.
Surf voor meer informatie naar www.vlaanderenlekkerland.be en win een culinair verblijfsarrangement in Oudenaarde.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overlijden van TONY GILISSEN: IERE-VICE-PREZEDENT VAN DE GENTSCHE SOSSETEIT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De Gentsche Sosseteit informeerde ons over het overlijden van hun ere-president TONY GILISSEN (op foto zittend vóór huidig president Eddy Levis):

° Gent 25 oktober 1942 - Gent 21 juni 2013
Ere-directeur Dienst Toerisme Gent

Zijn vader was 30 jaar technisch directeur van de N.V. Brouwerijen Meiresonne en Tony volgde Grieks-Latijnse humaniora in het Jezuïetencollege Sint-Barbara in Gent alwaar hij promoveerde tot kandidaat letteren en wijsbegeerte aan de Rijksuniversiteit te Gent.
Hij was gedurende 7 jaar handelsdirecteur van de n.v. B.M.P. (groep Elektrabel) voor beide Vlaanderen - Zetel Gent en fungeerde van 1978 tot 2001 als directeur van de Gentse Dienst voor Toerisme.

Internationaal

E.U.T.O. European Union of Tourist Officers Groepeert 12 landen en 1800 directeurs van Toerisme
van 1982 tot 1988 secretaris generaal.
Sedert 1989 afgevaardigde voor België bij de Board.
F.I.C.T. Fédération Internationale de Centres Touristiques Slechts 6 directeurs van toeristische steden per land mogen er lid van zijn.*
F.O.T.V.E. Fédération des Offices du Tourisme des villes Européennes.70 grote historische steden. Associated member.
F.E.V.C. Lid van de Fédération Européenne des villes de Congrès.
Europees Netwerk der Steden der Ontdekkingen(Zetel in Lissabon) co-afgevaardigde voor Gent.

Nationaal en gewestelijk

In maart 1996 werd hijv door de Belgische Beroepsvereniging van Toeristische Journalisten verkozen tot “Man van het jaar”.
In december 1998 vereerd met de Gouden Medaille voor het Toerisme” van de minister-president.
Tot aan de afschaffing in 1998, verkozen lid van “Toerisme Vlaanderen”. Permanente promotionele samenwerking o.m. met het Technische Comité van de V.V.V.’s en Steden en Gemeenten.
TOURDIR Vereniging van Toerismedirecteurs van België. Bestuurslid en afgevaardigde voor België bij E.U.T.O. (zie hoger)* Touring Club van België - Lid van het Comité der Vlaamse Gewesten.
Lid Toeristische Attracties van België.

Regionaal

De Drie Vlaamse kunststeden. De drie Zustersteden: Brugge, Gent en Antwerpen werken promotioneel samen. Elke directeur is gedurende 2 jaar voorzitter.
Toerisme Oost-Vlaanderen.
Lid Raad van Beheer en redactiecomité van het tijdschrift “Toerisme in Oost-Vlaanderen. Vroeger voorzitter van het Overlegplatform “Grensoverschrijdende activiteiten”.
V.Z.W. Leiestreek Lid van de Raad van Beheer.

Plaatselijk

1982 medestichtervan de Gentsche Sosseteit
Gent Hotels Medestichter en erelid (Groepeert 27 Gentse Hotels)
International Club of Flanders
(World Trade Centers Association) Official Member.
Promotiefonds voor Toerisme, Recreatie en Cultuur van de Kamer van Koophandel Voorzitter.
Gentse Wijnmetersgilde - Ere-wijnmeter en bestuurslid.
Beiaardkring “Clocke Roeland” - Bestuurslid* Soevereine Gilde van Sint-Joris - Erelid.
Orde van de Belleman - Lid. Voormalig ondervoorzitter.
Orde der Meesters-Distillateurs van Oost-Vlaanderen (0’de Flander) - Meester.
Plus Oultre Bestuurslid.
Le Conseil des Echansons de France - Officier.
In Monte Blandinio (St.-Pietersabdij) - Bestuurslid.
v.z.w.Gent Congres - Ondervoorzitter.
Theater Taptoe (Gent) - Voormalig bestuurslid .
Europees Figurentheater Centrum (Gent) - Voormalig bestuurslid
Kreeg in 2000 een Handje van de Gentsche Sosseteit.

Krijgt in 2008 de honorairen titel van "iere-vice-prezedent" van de Gentsche Sosseteit en wordt lid van de algemene vergadering.

Tony overleed vrijdag 21 juni in het Universitair ziekenhuis te Gent.

De crematie en de uitstrooiing gebeuren in strikte intimiteit.

Het bestuur en de leden van de Gentsche Sosseteit bieden de familie hun oprechte blijken van medeleven aan. En hierbij wil
www.plietsplets.be zich aansluiten.

Reageer (0)

11-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 juni: Marathon brengt Marathonmannen Stefaan Engels en Akinori Kusuda samen
japanbelgie

Drie jaar nadat Marathonman Stefaan Engels het wereldrecord van de Japanner Akinori Kusuda brak met 53 marathons op rij, ontmoetten zij elkaar op zondag 9 juni elkaar in Gent. Hoe ken het ook anders: voor het lopen van een ... marathon !

De Watersportbaan was 'the place to be' en meteen werd alzo de 160ste marathon in het Be A Hero project dat in 2013 iedere dag een marathonloper naar deze locatie bracht. Kusada wil trouwens de langste marathonketting ooit in 2014 laten doorlopen in Japan.

Maar het voorbije Japans-Belgisch weekend wilde vooral de marathon, als universele mythe die landen, continenten, culturen en religies kan verbinden in een wereld waarin te veel aandacht is voor tegenstellingen, in de verf zetten. Ze liepen dan ook samen om bruggen te slaan tussen de twee landen en voor Kusuda was het alvast opsteker want in 2014 wil hij eenzelfde project organiseren in Japan ten voordevan de slachtoffers van de aardbevingen aldaar.

Of hoe sport de grenzen overstijgt en vrede dichter bij de mensen brengt.




Met dank aan Cats Communication (persinfo) en Johan Herregodts (foto's)  

Reageer (0)

06-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEZOEK ‘EN AVANT, MARCHE!’ MET GIDS - RONDLEIDING VOOR INDIVIDUELE BEZOEKERS

En avant, marche!   

Op zondag 16 juni kan u opnieuw een geleid bezoek meepikken aan de expo EN AVANT, MARCHE! Na de rondleiding kan u gratis genieten van een openluchtconcert in de binnentuin. De Vrienden van het Huis van Alijn houden het museumcafé en terras open.

RONDLEIDING EXPO

’t Muziek is daar! Samen met een museumgids duikt u in het verhaal van de tentoonstelling. U wandelt doorheen een geschiedenis van meer dan 200 jaar, maakt kennis met de oorsprong van de eerste fanfares, de komst van de majorettes, het reilen en zeilen in het verenigingsleven, de tradities en gebruiken. De verhalen worden geïllustreerd met prachtige objecten, foto’s en filmbeelden.

Wanneer: Zon, 16 juni – 14:00 (duur: 1u)

Prijs: €5 / €3 Vrienden van het Huis van Alijn

(betaling ter plaatse - museumtoegang en frisse pint inbegrepen)

Reservatie: inschrijven via info@huisvanalijn.be of 09/269 23 67

(enkel individuele- en gezinsinschrijvingen)

OPENLUCHTCONCERT IN DE BINNENTUIN

Zon, 16 juni – 15:00

HARMONIEORKEST GUY DUIJCK EVERGEM (duur 1u30 – GRATIS)

DSC_1302 copy

Het Huis van Alijn - Kraanlei 65 - 9000 Gent - T 09/269.23.50 –  www.huisvanalijn.be / www.facebook.com/huisvanalijn

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Berg wint Gouden Strop 2013

Michael Berg wint met zijn thriller Nacht in Parijs De Gouden Strop 2013. Dat maakte juryvoorzitter Annemarie van Gaal bekend tijdens de jaarlijkse uitreiking aan de vooravond van de Maand van het Spannende Boek.

Nacht_in_Parijs-300x450 (1)   Michael-Berg

‘Berg koppelt een sterk en geloofwaardig plot aan actuele maatschappelijke thema’s. Dat geeft Nacht in Parijs een gelaagdheid, een diepgang, die het verschil bepaalt tussen een goede en een uitstekende thriller.’ De jury verkoos zijn boek uit een totaal van 106 inzendingen.

De Gouden Strop — de prijs voor het beste oorspronkelijke Nederlandstalige spannende boek — werd voor de 27ste keer uitgereikt. De prijs bestaat uit een cheque ter waarde van € 10.000 en een beeldje van Marianne van den Heuvel. Eerder werd De Gouden Strop in ontvangst genomen door o.a. Tomas Ross, Charles den Tex, René Appel en in 2012 door Bram Dehouck.

Nacht in Parijs verscheen in 2012 bij The House of Crime. The House of Crime onderscheidt zich door thrillers met psychologische diepgang, onverwachte plotwendingen en ijzersterke suspense. In 2008 debuteerde Berg met Twee zomers. Nacht in Parijs — door pers en publiek enthousiast onthaald — is zijn vijfde thriller.
           

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gents MIAT wint Museumprijs

Het MIAT sleept de prestigieuze Museumprijs voor Vlaanderen in de wacht. Het is de mooiste beloning die het museum kon krijgen. In het MIAT waait sinds enkele jaren een frisse wind en dat is ook de jury niet ontgaan. Zij erkent de publieksvernieuwing en publieksbetrokkenheid van het museum.



De MuseumPrijs

De MuseumPrijs, een initiatief van het tijdschrift Openbaar Kunstbezit Vlaanderen en het advocatenkantoor Linklaters, beloont voor de achtste keer een Vlaams, Brussels en Waals museum met elk10.000 euro. De jury looft het MIAT voor het ‘groot professionalisme’ waarmee het ‘de verschillende taken van een museum’ combineert, zijn streven naar een divers personeelsbeleid en zijn ‘duidelijk maatschappelijk engagement’. Het MIAT zet in de toekomst nog meer in op het uitwerken van intrigerende expo’s, een vernieuwend publieksaanbod en uitdagende samenwerkingen met partners.

Museumprijs

Een museum met een hart voor het publiek

Het MIAT ontwikkelde de laatste jaren een nieuwe dynamiek. Het in 2010 opgestelde communicatieplan en de eigen huisstijl, gekoppeld aan de nieuwe website en communicatie, betekenden een constructieve injectie voor de publiekswerking. Met de permanente tentoonstelling ‘WereldWijdWerken’ vatte het MIAT de vernieuwing van de permanente presentatie aan. 

Het museum wil de cultuurparticipatie van gezinnen met kinderen, laaggeschoolde jongeren en multiculturele groepen stimuleren door het creëren van een innovatief en aantrekkelijk museumaanbod. Recent werd een volledig nieuw aanbod voor kleuters ontwikkeld, zowel voor scholen als voor gezinnen. Vanaf de zomervakantie verschijnt ‘Op stap met Emma en Emiel’, een interactieve ontdekkingstocht voor kleuters door het museum.

Voor de huidige tijdelijke tentoonstelling ‘Onder stroom. 100 jaar elektriciteit’, werkte het museum samen met de leerlingen elektrotechniek van KTA-GITO Groenkouter. Zij verwerkten verschillende interactieve proefjes in de expo. De doelgroepgerichte werking zal vanaf 2014 nog specifieker worden uitgebreid naar het technisch- en beroepsonderwijs.

Diversiteit

Het museum draagt diversiteit en interculturaliteit hoog in het vaandel. Het werkte al samen met verschillende buurtprojecten in het Gentse, waarbij het MIAT rondleidingen met Turkse vertaalhulp organiseerde in zijn textielafdeling. In 2014 organiseert het museum een tentoonstelling met heel wat randactiviteiten rond 50 jaar Turkse migratie in Gent.

Een passie voor industrieel erfgoed

Het MIAT draagt zijn passie voor industrieel erfgoed uit, zowel binnen als buiten de museummuren. Het museum bereidt, i.s.m. de Dienst Toerisme, een wandeling en fietstocht langs industrieel erfgoed in Gent voor. Het MIAT wil zo bijdragen tot het vergroten van de appreciatie en zorg voor dit bijzondere erfgoed bij een breed publiek.

Praktisch

Meer informatie over de MuseumPrijs vindt u op de website www.museumprijs.be

MIAT , Museum over Industrie, Arbeid en Textiel

Open van dinsdag tot en met zondag, van 10 tot 18 uur.

Museumtoegang
5 euro standaardprijs
Gratis voor kinderen/jongeren tot 19 j, 1 euro 19-25 j, 3,75 euro reductie

Informatie

Museum over Industrie, Arbeid en Textiel (MIAT), Minnemeers 9,

9000 Gent, tel. 09 269 42 20, fax 09 233 07 39,
e-mail
publiekswerking.miat@gent.be, website www.miat.gent.be

Reageer (0)

29-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.41ste Zwijntjeskermis komt eraan (31/5 - 3/6)

Vanaf vrijdag 31 mei is Zwijnaarde weerom in de ban van de jaarlijkse feesten die voor de 41ste keer als "Zwijntjeskermis" het centrum van deze Gentse fusiegemeente overspoelt. En ook nu weer streefden de organisatoren naar een perfecte combinatie van cultuur, muziek, sportactiviteiten, kindvriendelijke momenten en culinaire hoogtepunten.
Zie www.gent.be

Net als de voorbije 2 jaren heb ik het genoegen vanop de unieke kiosk op het dorpsplein de muzikale gasten te mogen aan-en afkondigen en dat zijn er weer heel wat:

VRIJDAG 31 MEI

SASHA & DAVY (20.00 uur)

Slideshow Image 1

THE VICIOUS (22.15 uur)




ZATERDAG 1 JUNI


THE GOLDEN BIS BAND (19.30 uur) met:

FREDDY BIRSET (20.15 uur)



BARBARA DEX (22.00 uur)



WILLY SOMMERS (24.00 uur)




ZONDAG 2 JUNI

BANDITS (18.00 uur)



COVERBAND QUITNY (19.30 uur)



CHRIS HAGELAND (22.00 uur)

MAANDAG 3 juni

WIM LEYS @ FUNDUM (19.00 uur)



MR P AND THE CADILLACS (21.00 uur)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dames GZV winnen Belgische beker waterpolo



De damesploeg van Gentse Zwemvereniging won dit weekend  voor 2de opeenvolgende keer de Belgische beker waterpolo. In het nokvolle zwembad van Moeskroen (1000 man) versloeg het kersvers landkampioen Eeklo met duidelijke 4-9 cijfers.

Setstanden: 0-2/0-5/3-6/4-9




Gentse ZV: Laton Lois, Laton Nona, Carlotta Robbe Sanchez, Sylvie Den Blauwen(1), Jana Meiresonne, Steffi Ryckaert (4), Andrea Robbe Sanchez, Leen Baudonck, Lisa Motet, Charlotte De Vos(1), Janna Laton(1), Julie Sap, Sharon Post.

Coach: Patrick Van Petegem - Dave Sintubin.

Een dikke proficiat vanwege www.plietsplets.be

Reageer (0)

28-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek van de bovenste plank ... onze GIDSEN !

De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, opgericht in 1823

Onder het thema ‘Latin Sounds’ gaan de muzikale militairen op donderdag 13 juni de toer op van de populaire Latijns Amerikaanse muziek. De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, onder leiding van Kapitein Kapelmeester Yves Segers, en de bandoneonvirtuoos Rony Verbiest staan borg voor een onvergetelijke avond.

Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen

De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, opgericht in 1823, bestaat uit een groot harmonieorkest van 84 uiterste bekwame musici en een trompetterkorps van 19 streng geselecteerde trompettisten.

Vanaf het prille begin heeft de Muziekkapel het grote publiek in binnen- en buitenland weten te boeien. Zo traden ze op in Canada, Hongarije, Spanje, Thailand, Turkije, V.S. en Rusland.

Het harmonieorkest wordt regelmatig gevraagd door (buitenlandse) componisten om hun werk te creëren of op cd op te nemen.

Sinds maart 2008 is Kapitein Yves Segers de nieuwe Kapelmeester. Zijn rijke ervaring als fluitist en als gastdirigent leidt steevast tot spraakmakende opnames en mooie concerten.

Rony Verbiest



Rony Verbiest is een gevestigde naam in de Belgische jazzwereld. Hij musiceerde in allerlei jazzformaties en bigbands en werkte ook mee aan optredens van Johan Verminnen. Hij is de vaste begeleider van Jo Lemaire.

Accordeons, drums en saxofoons staan centraal in de muzikale carrière van Verbiest die slagwerk, saxofoon en kamermuziek studeerde aan de conservatoria van Gent en Brussel. Al tijdens zijn studies werd hij geëngageerd als saxofonist bij de Koninklijke Kapel van de Luchtmacht en de Koninklijke Militaire Kapel van de Gidsen.
Als componist mengt hij in zijn muziek de traditionele musette met invloeden uit de moderne jazz, klassieke muziek en volksmuziek en uiteraard ook de verleidelijke Argentijnse tango.

Muziek voor het goede doel

De opbrengst van het galaconcert zal integraal gaan naar de vzw Schoonderhage en de vzw Projecten Broeders van Liefde Huize Triest – Gemeenschapshuis Tabor.
Vzw Schoonderhage is een erkende vereniging die voorziet in opvang en huisvesting van mensen met een mentale handicap.
Huize Triest-Gemeenschapshuis Tabor is een kleinschalig opvangcentrum met een familiaal karakter, voor de allerarmsten. Het biedt een laagdrempelig alternatief aan mensen die binnen de gestructureerde zorgverlening niet aan bod komen.

Programma

Op het programma staan werken van onder andere G. Gershwin (Cuban Ouverture), L.S Alarcon (La Utielana), A. Copland (El Salon Mexico), A. Piazolla (Oblivion, Libertango, Adios Nonino), A. Marquez (Danzon N°2), D.Milhaud (Scaramouche), A.Ginestera (Danza Final) en J.V. Bender (Mars van het eerste regiment gidsen).

Het initiatief heeft de steun van de Stad Gent en de Provincie Oost-Vlaanderen.
De presentatie is in handen van Antje De Boeck.

Praktisch

  • Het concert start om 20 uur in zaal Capitole, Graaf Van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent.
  • Toegangskaarten blijven verkrijgbaar tot en met donderdag 13 juni 2013
  • Kostprijzen
    • Er is al een toegangsticket te verkrijgen vanaf 15 euro (inclusief drankje tijdens de pauze).
    • Een ‘VIP-arrangement’ ter waarde van 50 euro omvat een gratis parking in de Leopoldskazerne, een georganiseerd vervoer heen en terug naar de zaal ‘Capitole’ en tijdens de pauze wordt men vergast op een drankje.
  • Het geheel wordt afgesloten met een receptie ‘Latin Style’ na het concert in de militaire installaties van de gastheer.
  • Er wordt gevraagd om stadskledij te dragen.

Informatie

  • Reservatie en inlichtingen: Secretariaat Galaconcert, Militair Commando Provincie Oost-Vlaanderen, Gaspar De Craeyerstraat 2, 9000 Gent, tel. 09 267 37 01 of 09 267 37 02, fax 09 267 37 11, e-mail cpcovl.concert@mil.be
  • Gastheer en verantwoordelijke organisator,  Kolonel Stafbrevethouder Erik De Durpel, Ir, Militaire bevelhebber van de Provincie Oost-Vlaanderen, Gaspar de Craeyerstraat 2, 9000 Gent, tel. 09 267 37 00, fax 09 267 37 11, e-mail erik.dedurpel@mil.be 
  • Website www.schoonderhage.be 
  • Website www.huizetriest.be

Reageer (0)

26-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf 29/5: SOMERSET in de kijker
Klik op de afbeelding om de link te volgen



Vanaf woensdag 29 mei 2013 vindt u op deze website wekelijks een reportage over mijn trip naar SOMERSET (UK) en dit in het kader van het project "Fish & Chips" waarover deel 1 hoofdzakelijk zal gaan. Op die manier loods ik u verder doorheen een prachtige streek waarin 'mensen met passie' vertellen over cider, cheddar, pastie en pie, smoked eel and salmon, ......

Een aangename kennismaking die u moet overtuigen mijn spoor te volgen en zelf SOMERSET te ontdekken tijdens de komende maanden .... vanaf 29 mei op www.plietsplets.be

Reageer (0)

20-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DOE EEN BOD èn STEUN "TEGEN PESTEN EN GEWELD"
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ben je een verzamelaar, wens je iemand te verrassen, ben je een fan, zoek je een idee voor vaderdag?
Dan vind je op onze veiling beslist je gading én je steunt een goed doel!

Je kan bieden op hebbedingen van of ontmoetingen en etentjes met o.m. Guido Belcanto, actrice Hilde De Baerdemaeker, jongerenidool Ian Thomas, komiek Walter Baele, jeugdschrijver Marc De Bel, top-advocaat Walter Van Steenbrugge, Yves Leterme, Tom Boonen, komiek Luc Caals, Davy Brocatus, keeper Colin Cosemans, comedian Piv Huvluv, musicalacteur/muzikant Jan Schepens, verschillende voetbalclubs (Standard, Zulte-Waregem, KRC Genk, Club Brugge, KV Mechelen, KAA Gent, KV Kortrijk, Waasland-Beveren), kunstenaarshotel Focus Kortrijk, AVS-tv, het Internationaal Filmfestival Gent, de Rode Duivels, Graaf Renaud de Kerchove, EVA, De Korf, kunstenaar Christophe Deconinck, opleiding hulpkok van CVO Tanera Aalst e.v.a.

De opbrengst gaat integraal naar de ontwikkeling van het nieuw educatief spel Pest'OOg over pesten, diversiteit, beperkingen en talenten voor het lager onderwijs. Meer info over het spel

Om de respons en gebruiksgemak te vergroten, kan je vanaf 20 mei terecht op de startpagina van www.tegenpestenengeweld.be en de rechtstreekse links per item aanklikken, zodat je niet te lang op www.ebay.be hoeft te gaan zoeken.

HELP KINDEREN WEERBAAR WORDEN, UW STEUN IS VAN GROOT BELANG. PLAATS NU UW BOD!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JÜRGEN DE SMET WIEDER IN WIEN

   

Hou je van Weense operette en lekker tafelen in een 19e eeuws kasteel?

Dan is 'Wieder in Wien' precies wat u zoekt!

De nieuwste productie van Jürgen De Smet biedt u een stijlvol concert, gevolgd door een fijn 5-gangenmenu (wijnen inbegrepen!) in het exclusieve kader van Kasteel Carelshof in Sint-Amandsberg, nabij Gent.

Pareltjes uit de operette, musical en lichte muziek worden u gebracht door Carine Viaene (sopraan), Stefaan Vandenbroucke (tenor) en Jürgen De Smet (vleugelpiano).

De stijlvolle presentatie gebeurt door Gladys De Mol.

datum : zondag 2 juni om 11u30
prijs: € 52 (all-in)
info & reservaties: 0476 536 514

OPGELET : snel zijn is de boodschap, want 'Wieder in Wien' is bijna volzet!

Alle info is te vinden op de website van Jürgen De Smet : www.jurgendesmet.net

Reageer (0)

19-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Affiche Gentse Feesten



Op dinsdag 16 april 2013 werd dé affiche voor de Gentse Feesten, editie 2013, officieel voorgesteld. Net als vorig jaar mocht het reclamebureau Modulo uit Melle voor de Gentse Feesten 2013 het campagnebeeld ontwerpen. Het resultaat is een beeld dat vrolijkheid combineert met Gentse eigenheid.

De Gentse Feesten vinden dit jaar plaats van zaterdag 20 tot en met maandag 29 juli 2013.

Het campagnebeeld van 2013 prikkelt de nieuwsgierigheid, schept een vrolijk en uitgelaten sfeer en ontsteekt een zekere spanning bij de kijker tot aan de Gentse Feesten.

De toespeling op de circusattractie ‘human canonball’ schept de sfeer van het circus dat naar de stad komt. Een zinsverbijsterend 10-daags cultureel circus dat de hele stad in haar ban heeft. Net als deze attractie staat de Gentse Feesten garant voor 10 dagen spektakel, show, performances en plezier.

Het beeld heeft opvallende Gentse elementen. Het kanon kreeg het uitzicht van het hoedje van het typisch Gents poppetje Pierke Pierlala. De lont die de letters van de Gentse Feesten vormen, verwijst naar de bekende Gentse strop. En uiteraard heeft Gent ook zijn eigen kanon, de Dulle Griet. De aangestoken lont kan dan weer een verwijzing zijn naar het vuurwerk en de helm van de held in het kanon vertoont de vorm van een discobal dat kenmerkend is voor het groot aandeel van muziek op de Gentse Feesten.

 

Promotie

De campagne voor de Gentse Feesten loopt in België, Noord-Frankrijk en Zuid-Nederland. Er wordt zowel on- als offline gewerkt.

De website wordt aangepast en ook nu weer wordt van verschillende sociale media zoals Facebook en Twitter gebruik gemaakt.

Voor het offline gedeelte zullen er affiches, folders, stickers, enveloppen en briefhoofden gedrukt en verspreid worden. En ook dit jaar zal het beeld gedrukt worden op T-shirts voor dames, heren en kinderen.

 

Selectie van de ontwerper

Omdat de Gentse Feesten een internationaal karakter hebben, een breed aanbod van cultuur en muziek brengen én een belangrijk evenement zijn voor citymarketing, werd voor de creatie van het campagnebeeld een overheidsopdracht voor drie jaar uitgeschreven om via een professioneel bureau een kwalitatief passend beeld te vinden voor de Gentse Feesten.

 

In 2011 werd de opdracht om het campagnebeeld voor de komende drie jaar te ontwerpen, gegund aan Modulo. Toen was het campagnebeeld de egel, waarin vriendelijkheid en rebelsheid met elkaar verweven werden.

Voor 2012 bedachten ze een origineel beeld van de Gentse draak en de cowgirl.

Dit jaar is er opnieuw gekozen voor een vrolijk en swingend beeld, met zeer veel aandacht voor het Gents karakter van de Feesten.

Alle info op www.gentsefeesten.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Remue Ere-Ambassadeur Gensche Leute

Op 14 juni 2013 om 20.00 uur kiest men opnieuw een “Ambassadeur van de Gensche Leute” en wordt de laureaat bekend gemaakt in het stijlvolle kader van Scala Theater op de Dendermondsesteenweg.

 

Kandidaten op deze editie zijn Claude Marissael, Kloaver Viere, Sabijn, Nico Lenny en Stefaan Callewaert.

 

Maar we weten ondertussen dat er voor de eerste keer een Ere-Ambassadeur van de Gensche Leute wordt gelauwerd en deze eer gaar naar PAT REMUE. Proficiat, Pat.

 


Méér info over dit gebeuren volgt !

Reageer (0)

27-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Namen Zomerliefkermis (Mariakerke)(26-29/4/2013)

Voor de 33ste editie van ZOMERLIEFKERMIS (Mariakerke-Gent) ging de organisatie weerom op zoek naar een resem aan artiesten uit onze Vlaamse contreien. In de tent programmeerden ze alvast volgend avondprogramma (hoogtepunten)
 èn telkens weer DJ Gino Dee:

De toegang is volledig GRATIS ... dus kruis maar in de agenda:

Vrijdag 26/04/2013

DE ROMEO'S


De Romeos boeken

Zaterdag 27/04/2013

IVANN



JO VALLY



Zondag 28/04/2013

LES FOLLES DE GAND



LILIANE SAINT-PIERRE met showballet



Maandag 29/04/2013 (namiddag)

MARJAN BERGER




Zelf zorg ik dagelijks voor de presentatie en het volledige programma (avondmarkt, modeshow, rommelmarkt, ...) krijgt u binnenkort op deze website, ter aanvulling van het voorgaande aanbod.

Reageer (0)

23-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeurdag Brandweer op 5/5/2013

Opendeur Brandweer

Een niet te missen ervaring is de rooktent, waarbij de bezoeker kan ervaren hoe moeilijk het is om de weg te vinden in een ruimte vol rook. De brandweer geeft ook elk jaar de kans aan een andere partner uit de sector van de hulpverlening om aan de opendeurdag deel te nemen. Dit jaar is dat het Rode Kruis.

De toegang tot de opendeurdag brandweer is gratis.  Het programma staat op de website www.brandweergent.be. De brandweer raadt iedereen aan om met de fiets of met het openbaar vervoer te komen, want in de buurt is er weinig parkeergelegenheid.

Doorlopend van 10 tot 18 uur:

  • Kinderanimatie (ritjes in brandweerauto, glijden langs daalmast, beklimming autoladder, actiestand van de Jeugdbrandweer, springkasteel, kindermolen, workshops van de Stichting Brandwonden, enz.)
  • Static show van de voertuigen, fotostand
  • Infostanden: Brandveilig Samenleven (met rooktent), brand- en brandwondenpreventie, inbraakpreventie

Rondleidingen en demonstraties:

Er zijn geleide bezoeken en er worden er demonstraties gegeven. Zo wordt er een verkeersongeval met geknelden in scène gezet, wordt er getoond hoe een brandende frietketel moet worden gedoofd (en hoe niet) en hoe de brandweer een autobrand aanpakt. 

Programma

  • 10.30 uur: Rondleiding kazerne
  • 11 uur: Workshop Stichting Brandwonden (voor kinderen, duurt 30 minuten)
  • 11.30 uur: Demo brandende frietketel
  • 12 uur: Rondleiding kazerne
  • 12 uur: Demo RED-team
  • 13 uur: Workshop Stichting Brandwonden (voor kinderen, duurt 30 minuten)
  • 13.30 uur: Rondleiding kazerne
  • 14 uur: Demo brandende frietketel
  • 14.30 uur: Demo RED-team
  • 15 uur: Rondleiding kazerne
  • 15 uur: Workshop Stichting Brandwonden (voor kinderen, duurt 30 minuten)
  • 15.30 uur: Demo ongeval met geknelde personen
  • 16.30 uur: Rondleiding kazerne
  • 17 uur: Demo autobrand 

Het programma is ook terug te vinden op www.brandweergent.be.

In de buurt van de kazerne is er weinig parkeergelegenheid. Kom dus bij voorkeur met het openbaar vervoer of met de fiets. De brandweer legt er zeer sterk de nadruk op dat de uitrukweg die de kazerne verbindt met de Nieuwevaart in geen geval als toegangsweg mag gebruikt worden. Dat is verboden en bovendien levensgevaarlijk, óók voor fietsers en voetgangers. 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavo Dockx wint affichewedstrijd Puppetbuskers

201304_EFTC_affiche2013

Het ontwerp van de Gentse student aan de Artevelde Hogeschool, Bavo Dockx, is uitgekozen als campagnebeeld voor het Internationaal Puppetbuskersfestival 2013.

Het Europees Figurentheatercentrum (EFTC) schrijft jaarlijks een affichewedstrijd uit om een origineel ontwerp voor het International Puppetbuskersfestival (van 20 tot 28 juli) te vinden. Uit een vijftigtal inzendingen werd door een professionele jury, bestaande uit Luk De Bruyker (poppenspeler/scenograaf), Patrick Dekeyser (fotograaf/grafisch vormgever), Bart Beys (festivalprogrammator) en Samuel Quenon (winnaar editie 2012) het ontwerp van Bavo Dockx uitgekozen.


201304_EFTC_uitreiking-affichewedstrijd

Uit het juryverslag : “Zijn speelse ontwerp viel vooral op door de simpele, maar mooi uitgebalanceerde kleurenkeuze. De grafische weergave en de originele typografie vielen in de smaak bij de jury. De illustratie, met een knipoog, bevat leuke details en komt hedendaags over.”

Het winnende ontwerp wordt het nieuwe campagnebeeld van het festival en zal naast de affiche ook verwerkt worden in de programmabrochure, op de toegangskaarten en op de pins waarmee zowel optredende artiesten als festivalbezoeker de hele Gentse Feestenweek in de stad rondlopen. (FN).


 

Reageer (0)

16-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwste "Over taal" is uit ...



Tapmaz, Grice en Pinker

 

Op 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme, werd tijdens een manifestatie in Gent (een stad met ruim 160 nationaliteiten, waaronder driekwart Turken) het woord allochtoon ‘symbolisch ten grave gedragen’. Initiatiefnemer was de Gentse schepen van Gelijke Kansen Resul Tapmaz. Alsof je woorden kunt begraven ... Je kunt woorden pas begraven als ze een natuurlijke dood zijn gestorven, dat wil eenvoudig zeggen: als ze niet meer gebruikt worden. En dat kun je amper beweren van het woord allochtoon. Daarnaast staat de gemeenplaats als zou taal het ‘denken’ bepalen, in de wetenschap al langer onder vuur.

Maar dat zijn niet de enige twee taalkronkels, en niet de enige twee taalkundige bevindingen waar in de discussie aan voorbij gegaan wordt. Op zijn minst nog twee belangrijke (communicatief-)linguïstische wetmatigheden kunnen wat stof brengen in de (termen)discussie. De ene werd geformuleerd door de taalfilosoof Herbert Paul Grice, de andere door de cognitiewetenschapper Steven Pinker.

De ‘Taalkronkel’ van Filip Devos staat te lezen in het nieuwe nummer van Over taal en ook op www.overtaal.be.


 

Inhoud nieuw nummer Over taal (jrg. 52, nr. 2)

 

Interview: Koen Stassijns: met streng op te treden doe je niet aan taalzorg (door Bruno Comer)

 

Taalwerk: Verdubbeling in betrekkelijke bijzinnen (door Eefje Boef)

 

Taalkronkels: Tapmaz, Grice en Pinker (door Filip Devos)

 

Idioom & Co: Meer dan middelmatig (door Bert Cappelle)

 

Broodje taal: De formulering van taaladviezen door de jaren heen (door Els Hendrickx)

 

Interview: Pieter Blomme over Chase, een crossmediaal radioproject voor jongeren (door Evelien Van Renterghem)

 

Taalwerk: Tussentaal en Standaardnederlands: een taalattitude-onderzoek bij niet-moedertaalsprekers van het Nederlands in Vlaanderen (door Sharon van Meurs)

 

Dossier: Hoe is het nog gesteld met de verengelsing van het Nederlands? (door Albert Oosterhof, Gudrun Rawoens, Godelieve Laureys en Björn Melander)

 

Te boek: Achttiende-eeuwse taal in de Zuidelijke Nederlanden - Woordenreservaat - Door de bril van taal - Normen en variatie in taal (door Filip Devos)

 

Column: Heilig, op een letter na (door Hugo Brouckaert)

 

Quiz over taal: Test uw kennis van het Nederlands (door Natalie Hulsen)

Alle info over de artikels èn abonnementen: www.overtaal.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs