Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijk



Foto

voor wie iets méér wil
20-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (19): Sjoerd zegt FOERD bij Theater Taptoe

Gentse Feesten 2008 (foto: Luc Monsaert)

Theater Taptoe bestaat dit jaar 40 jaar en is reeds méér dan dertig jaar een vaste waarde op de Gentse Feesten. Méér dan één reden dus om dit op een bijzondere manier te vieren.

Momenteel toert Theater Taptoe de wereld rond met “Sjoerd zegt FOERT !” een poëtische kleuterproductie van Dirk De Strooper. Gedurende de vier jaar dat de productie op het repertoire staat, reisde dagdromer Sjoerd met zijn luchtballon naar Mexico, Spanje, Frankrijk, Tsechië, Nederland….en dit seizoen werd de 250ste voorstelling gevierd in Mulhouse.

Voor deze bijna woordloze productie componeerde Guido Schiffer de muziek. Speciaal voor het Gentse Feesten optreden wordt deze muziek LIVE uitgevoerd onder de muzikale leiding van de componist.

Ballons en luchtballons zijn alom tegenwoordig in de voorstelling dus was de link met de Gentse feestenaffiche anno 2008 vlug gelegd.

Er werden affiches en strooibiljetten aangemaakt met Sjoerd en een rode luchtballon voor het Gentse stadhuis. Er wordt een wedstrijd uitgeschreven voor kinderen tussen 5 en 10 jaar om een postkaartje te ontwerpen met als thema “wereldreiziger Sjoerd en zijn (lucht)ballon”.

De veertig beste ontwerpen, bekroond door een deskundige jury, worden tijdens de feesten geëxposeerd in Berg & Co (het voormalig stadsarchief in de Abrahamstraat). Het beste ontwerp wordt als postkaart aangemaakt en samen met 40 ballons opgelaten voor de start van de Gentse Feesten stoet.

Na de voorstelling in de KNS op zondag 27 juli om 15 uur worden nog eens 400 ballons opgelaten met groeten vanuit het feestende Gent.

Wie de voorstelling wil bijwonen moet reserveren bij vzw Uitbureau Gent – Kammerstraat 19, 9000 Gent - Tel : 09/233 77 88

De toegang (reservatie inbegrepen) bedraagt 3 euro. Dankzij de financiële tussenkomst van de dienst Feestelijkheden was het mogelijk de toegangsprijs zo laag te houden.

Naar aanleiding van een 'Gentse Feesten postkaartenwedstrijd', georganiseerd door Theater Taptoe, zullen de veertig beste ontwerpen worden geëxposeerd tijdens de feestweek, van maandag 21 juli tot en met zaterdag 26 juli tussen 14 uur en 17 uur, in Berg&Co (het voormalig stadsarchief), Abrahamstraat 15 te Gent.

 

Reageer (0)

18-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (18): I Lirici zingt uit volle borst op 27/7



Z
ondag 27 juli om 16:30 uur zijn I LIRICI voltallig op post! Sopranen Brigitte de Poorter en Nadine Heyndrickx samen met de heren Migliorini (tenor), Hecht en Wesemael (piano) zullen zich, zoals reeds stilaan traditie is geworden op het Gentsche Fieste-Concîr,  helemaal laten gaan in het programma ‘Cantiamo!’.  Zij die er reeds bij waren weten dat dit kwalitatief zeer hoogstaand concert op magistrale wijze aan malkoar geklapt wordt door Eddy Levis himself. Enige kennis van het Gentsch is wel gewenst…



In dit programma dit keer geen opera maar operette, musical, Weense melodieën, liederen, enz.



Dit concert staat zoals steeds op de Gentse Feesten in het teken van de “3 G’s” : Geestig, Gentsch én Gratis !  I LIRICI willen belcanto brengen voor iedereen !



Geen reservatie mogelijk.  Deuren om 16:00 uur open.  Zaal Parnassus,

Oude Houtlei, Gent.



♪♫ ♪♫   ♪♫

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (17): Wijvekens in Backstage
Klik op de afbeelding om de link te volgen



Een paar jaar geleden maakten de ‘Drie Jeannen’ voor het eerst hun opwachting op de Gentse podia. Na een succesrijke reeks voorstellingen in Gent, een tournee door Vlaanderen en na twee opeenvolgende jaren de Gentse Feesten onveilig te hebben gemaakt, besloten ze het dit jaar wat rustiger aan te doen en de wijde wereld te gaan verkennen. Tijdens de Gentse Feesten zijn ze dan ook op vakantie in Lourdes alwaar ze van een verrijkende bezinning genieten. Ze werken daar ondertussen ook intensief aan een nieuwe productie over hun ervaringen tijdens deze bustrip naar en hun verblijf in dit overbekend bedevaartsoord. Als alles vlot verloopt gaat deze nieuwe muzikale productie tijdens het volgend theaterseizoen in première.

Dezelfde ploeg die de ‘Drie Jeannen’ maakte kon echter niet blijven stil zitten en heeft zich de laatste maanden geconcentreerd op ‘De Wijvekens’.

Het bloed kruipt waar het niet kruipen kan, ditmaal zijn het de tantes van Jeanne die centraal op het podium staan. Ze zakken af naar de Gentse Feesten samen met de club van de Happy Singles en vertellen ons ongezouten hun mening over dit eeuwenoud massagebeuren.

Alma en Louise zijn even scherp van tong als hun nicht Jeanne, even muzikaal als Jeanine en even gracieus als Janet.

 

 

De Wijvekens: Praktische info

 

De voorstelling wordt opgevoerd op het terras van Backstage en vangt aan om 20u.

Dit jaar wordt tijdens het spektakel ook een 3-gangen menu aangeboden.

Première :  Zaterdag 19 juli 2008 om 20u

Voorstellingen : 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 en 28 juli om 20u, zondag 27 juli om 15u

 

MET DINER : Toeschouwers die het spektakel combineren met het voorziene diner worden één uur voor aanvang van de voorstelling verwacht, dus om 19u en op zondag 27 juli om 14u.

   

Prijs voorstelling :                               15.00 €

Korting :                                                12.50 €

Prijs voorstelling + diner :                   30.00 €

Korting :                                                27.50 €

 

Reservatie: Uitbureau -  09/233 77 88

                   Backstage - 09/233 35 35

Reageer (0)

16-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henri Fack overleden op 74-jarige leeftijd
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op maandag 14 juli 2008 omstreeks 18.00 uur overleed de 74-jarige Henri Fack, vader van Noël Fack waarmee hij ruime tijd samenwerkte voor het project "Kaak kaak nen dreidekker" (6 CD's en haal wat live-optredens). Zijn overlijden kwam heel plots en amper enkele dagen vóór de start van de Gentse Feesten ... een festijn waarop Henri ongetwijfeld zeer trots was.
Op de foto zien we Henri in het gezelschap van wijlen Rosa Geinger en zoon Noël ... de cover van de eerste dreidekker-CD.

De uitvaartplechtigheid van Henri Fack is voorzien op zaterdag a.s. (19/7) om 11.00 uur in het crematorium van Lochristi.
Er is wel nog mogelijkheid tot het brengen van een laatste groet op woensdag 16 - donderdag 17 en vrijdag 18 juli, telkens van 08.30 tot 11.30 uur en van 15.30 tot 18.30 uur (funerarium St. Jozefkliniek - Gentbrugge)

Via deze weg wil www.plietsplets.be de deelneming betuigen aan zijn famile en vrienden en wensen ieder alles sterkte toe.
Met niets dan mooie herinneringen aan Henri !!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (16) - Danny Sinclair en Rolando staan centraal bij den 3dekker
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De Gentse Feestenshow van de 3dekkers zal als thema hebben “45 jaar Rolando en Danny Sinclair” en krijgt daarom ook de toepasselijke Engelse titel “Stars on 45”. (Klik op de affiche)


5 jaar na Expo ’58 begonnen beiden hun artistieke loopbaan in Gent als muzikant en zanger: Danny in een rock n’roll band, Rolando in een dansorkest.

Veel jaren later mogen ze terugblikken op een rijk gevulde carrière waarbij ze de  faam en bekendheid kregen in gans Vlaanderen en buiten de grenzen.


Getuigen: de vele artiesten met wie ze samen optraden en waarvan er een 10-tal,gedurende de Gentse Feesten 2008 als blijk van waardering aan Rolando en Danny, hun medewerking zullen verlenen aan de show met een optreden.


We zullen Danny Sinclair aan het werk zien als rock-’n-roll zanger, gitarist, crooner, komiek en  Rolando als muzikale clown, zanger, humorist. Ook de vaste cast van “De Dreidekkers” zetten hun beste beentje voor: Charlène zingt countrynummers, speelt mee in sketches terwijl Nico Lenny in de huid kruipt van een Gentse Barry White en een circusclown. Vader Bert Lenny schittert weer als accordeonvirtuoos met medley’s van Glenn Miller en Elvis Presley en vormt de ene helft van een komische klusjesduo met Nico Lenny. Prachtige dansnummers krijgen we van Aicha en het Jam-showteam.

De show wordt muzikaal begeleid door Noël Fack op zijn Tyros2-keyboard.

Thierry  en Perry zorgen voor het juiste licht en geluid.

 

De gastartiesten zijn:

 

Zaterdag 19 juli: ..........................Fred Geirnaert

Zondag 20 juli: namiddag:...........Luc Soens

avond:....................Will Ferdy

Maandag 21 juli:..........................Katrien Gallez

Dinsdag 22 juli: namiddag:..........Marc Dex

Avond : ................Tap Heperi

...............Sabijn

Woensdag 23 juli: .......................Norma Hendy

Donderdag 24 juli: ......................Lily Castel

Vrijdag 25 juli:........................... Viviane

Zaterdag 26 juli: ..........................Will Marvin

 

 

De voorstellingen gaan door in de Polyvalente zaal op het gelijkvloers van de Vip-school, Neermeerskaai 1a,  te Gent (naast de Koning Albertbrug) elke avond van zaterdag 19 juli tot en met zaterdag 26 juli om 20u (deuren open om 19u. Er zijn ook 2 namiddagprogramma’s op 20 en 22 juli om 14u30 (deuren open om 13u30).

De zaal is vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers en er zijn 2 ruime parkings naast de zaal.

 

Kaarten: 11 euro in voorverkoop en 13 euro aan de kassa

UITBUREAU GENT, Kammerstraat Gent, 09/233.77.88

Info Driedekkerproducties: 09/324.06.50

www.noelfack.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (15) - 't Es Fieste bij Kloaver Viere



Donald ,Daniëlla , Marc en Gina amuseren zich nu al 15 jaar tesamen als “Kloaver Viere” of zoals ze ondertussen bij de Gentenaars bekend zijn ,als de Kloaverkes.

Dit jaar staan ze alweer voor de tiende keer op de Gentse Feesten.

Een dubbel jubileum dus ,vandaar de titel van de nieuwe revue: 't Es fieste, 't es fieste !.

 

Om deze dubbele verjaardag te vieren doen we wat ons regelmatig gevraagd wordt ; namelijk een aantal van onze beste sketches uit de voorbije shows nog eens opvoeren….

Zo laten we het publiek nog eens kennis maken met onze

“Kwalenrobot” een ultramoderne machine die de mensen van

al hun kleine en grote kwaaltjes afhelpt.

In onze kooptelevisie presenteren wij onze

“ Wonderstretching-box “ een apparaat dat de mensen lenig

houdt.

 

 *  De dames mogen zich nog eens goed laten gaan

en eens goed op de kap van de mannen zitten in de “Vrijgezellen”

 

In “ Geld moet rollen “ blijkt dat goede rekeningen goede

vrienden maken.

In “ de Taart “ gaat het om het principe ; poets,wederom

Poets..

Natuurlijk zijn er ook de “ Coolen Johnny “ en de “Kloaverkes”

De finale is de meest gevraagde sketch van allemaal

“ ’t es precies gelijk Grease “ een parodie op de bekende

musical ,waarbij Donald en Phil Young de show stelen.

 

Een revue maken doen we natuurlijk niet alleen..

We hebben zoals steeds een aantal gasten..

 

Betsy

Onze vaste huiszangeres is er al voor de

tiende keer bij en dit jaar vergast zij ons

op nummers van Edith Piaff , Marylin Monroe

en Liesbeth List.

 

Phill Young

Hij is er ,ter gelegenheid van ons     jubileum ,nog eens bij.

Hij brengt nummers van John Denver ,

Neil Diamond en als oud gents Stropke brengt hij ook nummers in zijn moeders taal ; het Gents.

 

The Good Vibration Dancers

Jeugdige elegantie op muziek van onder

meer Ruslana en Sandrine. Zij zullen de

zaal eens te meer op zijn kop zetten met

de French Cancan.

 

Marco’s Orkest

Doet de muzikale omlijsting van de show.

------------------------------------------------------------

 

Waar :            G.I.T.O ,Martelaarslaan 13 te Gent

Wanneer ;      Van 20 tot 27 juli , telkens om 19.30 uur

Donderdag 24/7 , om 14.30 uur

Kaarten ;        10 euro                      Kinderen ; 5 euro

Reservaties ; 09 / 236 18 48 of 09/ 226 19 24

Of via Uitbureau.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (14) - Huis van Alijn danst erop los



Tijdens de GENTSE FEESTEN kan er gedanst worden in het HUIS VAN ALIJN. En hoe!
We zetten op ZATERDAGAVOND 19 JULI al meteen de toon met een RADIO MODERN Soirée Classique. Vanaf 18u zijn de fifties helemaal terug!


We starten de avond met een opwarmende Dj-set gevolgd door een dansinitiatie vanaf 20u onder leiding van ‘Dancing Sophie’. Jong en oud stomen we klaar voor een avondje Rock’n’ roll, Jive, Swing,…

Na de dansles volgt om 20u45 het live-optreden van ‘The Studebaker Studs’ én vanaf 22u swingen we de nacht in met de Dj-set ‘At The Crazy Record Hop’. Presentator King B zorgt ervoor dat alles in goede banen wordt geleid en dat de dansmicrobe alle aanwezigen te pakken krijgt! In het Beautysalon kan iedereen tussen 19u en 22u terecht voor wat rouge of een vetkuif!




En aan één party hebben we niet genoeg! Op ZONDAGAVOND 27 JULI volgt een tweede Soirée. Op die avond zorgen The Big Four voor een fantastisch live-optreden en dansen we de nacht in met Boppin Benvis Brothers.

Wil je zeker zijn van een dansplekje? Kom dan snel je ticket halen !

Op alle andere avonden tijdens de Feesten zorgen we voor een gratis swingend aperitiefmoment met DJ-set tussen 18u en 20u. Erna kan iedereen welgezwind de Gentse Feesten induiken!


PRAKTISCHE INFO:
Tickets voor de Soirees (zaterdag 19 en zondag 27 juli):
15 euro / 12 euro (vvk) / 10 euro (Vrienden Huis van Alijn en CJP)

Geen telefonische of andere reservatie. Beperkt aantal plaatsen: 350

Tickets zijn te koop aan de balie van het Huis van Alijn tijdens de openingsuren van het museum (dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 17u, zondag van 10 tot 17u).


Het toegangsticket voor de Soirée is ook geldig voor een museumbezoek en/of een bezoek aan de tentoonstelling ‘De Wondere Wereld van Expo 58’ (tot 23 november 2008). Op de Soirées blijft het museum open tot 21 uur.


De DJ Swing Set (op alle andere dagen tijdens de Gentse Feesten) tussen 18 en 20u zijn GRATIS :


Zon 20 juli: Dj At’s Crazy Record Hop (nl)

Ma 21 juli: Dj Lawen Stark
Di 22 juli: Dj’s Nice ‘n Hi De Ho !
Wo 23 juli: Dj Inspector Clay
Do 24 juli: The Owl Jolsons
Vrij 25 juli: Dj’s Matto le D. en Mounia
Zat 26 juli: Dj Kristof Bar Deco
Ma 28 juli: Jan De Smet

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (13): Minoes (5+) en De Tovenaar van Oz (5+)



MINOES    5+
(herneming)
van Annie M.G. Schmidt


TIBBE staat op het punt om ontslagen te worden als journalist bij de ‘Killendoornse Courant’ omdat hij enkel over katten schrijft. Als hij ’s avonds op zijn zolderkamertje hét ultieme artikel wil schrijven, tikt er een juffrouw aan zijn raam!
Alsof een dame op het dak nog niet vreemd genoeg is, ontdekt hij bovendien dat ze MINOES heet en er nogal ‘kattige’ manieren op nahoudt: ze spint, krabt, geeft kopjes én houdt van visgraten...

 

Komt alles op zijn 4 pootjes terecht? Ontdek het in dit spinnende en spannende avontuur vol zingende zwerfkatten, pratende poezenpoppen en live muziek!

 

PIANO:                      Jonas Malfliet of Willem Salembier

MUZIEK:                   Joris Hermy

SPEL:                         Mira Delbaen en Fabio Van Hoorebeke

 


WANNEER:             Op de Gentse Feesten van zondag 20 tot en met woe 23 juli 2008
                                    (om 14.30 uur, op zo 20 en ma 21 juli ook om 17 uur)


WAAR:                     Backstage, Sint-Pietersnieuwstraat 128, Gent

PRIJS:                      Volwassenen €8, kinderen €6, €1 korting met de Lerarenkaart
 
INFO/TICKETS:    Kattenpersdienst - 0495/47.47.27,
info@minoes.be,
                                    www.minoes.be




de Tovenaar van OZ   5+

1 acteur, 9 instrumenten en 47 rollen in 65 minuten! 


Een Wervelwind voert Dorothy en haar hondje Toto naar het kleurrijke land van OZ. Daar zijn Groene Heksen, Zilveren Schoentjes, Goudgele Wegen, een Smaragdgroene Stad én… een onzichtbare Tovenaar!

 

MUZIEK:                         Joris Hermy

TEKST & SPEL:                Fabio Van Hoorebeke naar de klassieker van L. Frank Baum


WANNEER:              Op de Gentse Feesten van do 24 tot en met ma 28 juli 2008
                                   
(om 17 uur, op za 26, zo 27 en ma 28 juli ook om 14.30 uur)

WAAR:                     Backstage, Sint-Pietersnieuwstraat 128, 9000 Gent

PRIJS:                      Volwassenen €8, kinderen €6, €1 korting met de Lerarenkaart
 
INFO/TICKETS:   
Toerisme OZ - 0495/47.47.27, info@detovenaarvanoz.be,
                                   
www.detovenaarvanoz.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (12): Op de lach-en zangboot wordt iedereen een Vedett




Trek je zeemansbenen aan en kom met ons lachen op de Gentse binnenwateren. Word eventjes een lachende binnenschipper in volle Gentse Feestenzone.

 

Van zondag 20 juli t/m zondag 27 juli is er tijdens de Gentse Feesten dagelijks de lachboot om 19u30.

 

Tijdens een rondvaart op de Gentse binnenwateren word je door drie ervaren lachers ingeleid in de wonderen van de lach. Herontdek je eigen lach en ervaar de Gentse Feesten als nooit tevoren.

 

Na het lachen krijg je een gratis VEDETT om de geoefende stembanden te smeren.

 

Wacht niet te lang en reserveer nu! De openingslachboot op zondag 20 juli is reeds uitverkocht.

En de helft van het totaal aantal beschikbare plaatsen is geboekt.

 

Reservatie: O475/55.21.23 of vanimschootluc@telenet.be

 

Vertrekplaats: rederij De Gentenaer, GROENTENMARKT / VLEESHUISBRUG, 9000 GENT

( aan Dreupelkot & Waterhuis aan de Bierkant )

 

Prijs per persoon: 10€

 

 

Gentsche lachbuut

NIEUW! NIEUW! NIEUW!

 Naast de lachboot is er nu ook de zangboot!


De tenoren van de lach nemen je mee op een rondvaart doorheen het volkslied onder begeleiding van professioneel accordeonist Chris Van der Schueren.

Onze stembanden worden deze keer niet gebruikt voor het uitbarsten in een bulderende lach, maar om alomgekende volksliederen te laten weerklinken tussen de huizen van de Gentse binnenwateren.


En omdat zingen de droogheid van de stembanden bevordert, wordt deze succesvol bestreden met zomaar eventjes TWEE GRATIS VEDETT!

Deze vlieger goat omhuuge op zondag 20, maandag 21, vrijdag 25 en zaterdag 26 juli van 21u tot 22 u, 't is 't ziene weird!


Interesse? Klik hier voor foto's en filmpje van de tryout van de zangboot.

Reserveer tijdig want de 4 zangboten zijn voor 50% volzet.


Reservatie: O475/55.21.23 of vanimschootluc@telenet.be


Vertrekplaats: rederij De Gentenaer, GROENTENMARKT / VLEESHUISBRUG, 9000 GENT

( aan Dreupelkot & Waterhuis aan de Bierkant )


Prijs per persoon: 12€, zangbundeltje en 2 VEDETT-biertjes inbegrepen.

 

Voor meer informatie:

Pluk Je Lach!

Lachen is Gezond

De Lach van Vlaanderen

Lachclubs vzw

 

Met dank aan rederij De Gentenaer en Vedett

 

Reageer (0)

15-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (11) - DE Wereld van Kina
Klik op de afbeelding om de link te volgen




In De wereld van Kina: de Tuin


Tuinwandelingen met Winiefred Van Killegem
Op haar onnavolgbare manier vertelt de bekende kruidenvrouw hoe we al het lekkers uit de tuin kunnen verwerken.

dinsdag 22 juli 2008  om 14 uur: 

Confituren: Rondleiding met proeverij.
donderdag 24 juli 2008 om 10 uur: 

Kruiden en specerijen: Hoe ze kweken en gebruiken.
vrijdag 25 juli 2008 om 14 uur: 

Winiefred vertelt over haar oogappel: de aardappel.

gratis en reservatie is niet nodig

De wereld van Kina: de Tuin
Berouw 55, 9000 Gent
T 09/225 05 42– F 09/234 30 56
kinatuin@gent.be
www.dewereldvankina.be


In De wereld van Kina: het Huis

Kinderroute: Expeditie Kina
Stroomt er avonturiersbloed door je aderen? Ga dan op expeditie in De wereld van Kina. Zes kampplaatsen richten de schijnwerper op merkwaardige museumstukken en leiden je uiteindelijk naar 'de schat van Kina'.
Voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar.
Voor boekje en potlood: 1€

Het klank- en lichtspel Gent en Keizer Karel
Aan de hand van een maquette, die Gent weergeeft zoals het een 450 jaar geleden was, wordt de Gentse geschiedenis ten tijde van Keizer Karel verhaald.
Om 11 en 15 uur in het Nederlands, ook op afspraak en in andere talen mogelijk.
van zaterdag 19 juli tot en met maandag 28 juli 2008
open van 9 tot 17 uur

gratis toegang en reservatie is niet nodig

De wereld van Kina: het Huis
Sint-Pietersplein 14, 9000 Gent
T 09/244 73 73 – F 09/244 73 74
kinahuis@gent.be 
www.dewereldvankina.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (10) - La Belle Epoque in Centrum Seleskest
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook Centrum Seleskest (Sint-Salvatorstraat) maakt zich weer op om dagelijks Gentse Feestengangers te ontvangen ... weliswaar zonder de traditionele sketches van Pat Remue (die vorig jaar afscheid naam van zijn eigen shows) maar zoals u kan merken aan de affiche: met een ruim aanbod voor jong en oud. Klik gerust op de affiche voor alle info !

Reageer (0)

12-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (11) - Martin De Jonghe weer in Tinnenpot

BAL POPULAIR


Tijdens de Gentse Feesten van 19 tot en met 28 juli e.k. telkens om 19.30 u, speelt Martin De Jonghe tien dagen na elkaar 'Bal Populair' in Theater Tinnenpot - Tinnenpotstraat 21 in Gent.


Ik laat mijzelf messcherp, onbeschaamd maar blijgezind gaan als ik het over ons dagelijks gevecht met de maatschappij heb.

Ik krijg het bezoek van normenloze verslaggever 'Geelmutske', ik vraag mij af of wij straks door Wallonië worden aangevallen maar of we niet beter zelf eerst moeten beginnen?


Levensvragen als : 'Waarom liep Eddy Merckx tot vier maal binnen in een Brusselse sexclub, wat is het nut van de 'Woordfanfare' en een schaamteloze studie over het nut van 'anti-krimpelcrèmes' en 'penisverlengende aangezichtsmassages' zijn slechts een blinde greep uit de komediantenzak.

Ook het waargebeurde verhaal van die jonge kerel die plots zijn moeder in een blootblaadje ontdekt, loont om even langs te komen.....

 

Trotseer de Gentse Feesten, baan je een weg doorheen het feestgewoel en hou halt voor Theater Tinnenpot maar bel best even vooraf op 09/ 225 18 60 of meld je via  tinnenpot@pandora.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (10) - Gentse Pink Ladies zorgen voor magische sensatie
Klik op de afbeelding om de link te volgen





Ook dit jaar blijft de travestiewereld zich roeren op de Gentse Feestenmarkt ... en dat is hen zeker gegund !
The Pink Ladies doen al jaren hun best om Gent te veroveren en misschien kan dat wel in 2008 .... met u erbij !!

Alle bijkomende info op www.thepinkladies.be of klik gewoon op de affiche.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (9) - Tartuffe goes café-chantant
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De formule "Willy Bart en zijne kluts" heeft voortaan als basisbezetting Sabien Bart, Pat Remue en Willy Bart.


Op vrijdag 18.07 in Tartuffe van 22.30 tot 1 uur, aansluitend op het Galadiner ter herdenking van Ronny Hutsebaut.
Prijs diner 50 euro pp.


Van zondag 20 tot en met maandag 28.07 dagelijks van 10.30 tot 13 uur aansluitend op het ontbijt van 9 uur.

Reservaties voor bovenstaande aktiviteiten bij Uitbureau Gent Kammersstraat 19 Gent. Tel. 09.2337788.

 

Op zat.19, maand. 21, woensd. 23, vrijd. 25 en zond. 27 telkens van 18 tot 20 uur op het Veerleplein.

 

Maandag 28.07 van 17 tot 18.30 op podium de Koornmarkt.

Reageer (1)

11-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (8) - De POPKONING gaat LOLLEBOLLEN





De Gentse feesten staan alweer voor de deur.
U wilt wel weer eens goed lachen en dus wensen we u uiteraard op de hoogte te brengen van de spiksplinternieuwe show “Rollebollen met latexlollen” kortom “Lollebollen”.

Dit jaar gaat Jean Pierre Maeren solo met een maffe mix van humor en imitaties met poppen.


De tickets worden verkocht bij vzw Uitbureau Gent, Kammerstraat 19, 9000 Gent ( nabij Vrijdagmarkt). Tel: 09/233.77.88

 

U kunt de kaarten ook kopen via website www.uitbureau.be


Dan klikt u achtereenvolgend op deze website:

uitbureau Gent

Gentse theaterfeesten 2008

Humor

Daar vindt u in een lijst de popkoning terug.

 

We wensen je alvast een “goeie Gensche fieste”

 

Voelt u vrij deze mail naar vriend en vijand door te sturen.

 

 

 

Royale groeten,

 

De Popkoning

www.popkoning.be

 

Reageer (0)

10-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (7) - Vredeshuis opent poorten met uitgebreid en boeiend programma



Voor de veertiende maal gooien de Gentse stadsdiensten het Vredeshuis en de Dienst Noord-Zuidsamenwerking ism Paxtrimonium de poorten open tijdens de Gentse Feesten. De (gratis) dagprogrammatie in de schitterende binnentuin bestaat uit drie items.

 

De praattafel van Nico Burssens staat klaar met vragen over het thema “Herd8”.

 

De jaartallen eindigend op 8 hebben in de 20ste eeuw blijkbaar een invloed gehad met belangrijke en/of dramatische gebeurtenissen:

90 jaar einde van de 1ste Wereldoorlog, 70 jaar Kristallnacht (zowat het openbare startsein van de Holocaust) en 10 jaar dat Gent deze gebeurtenis herdenkt aan het Michael Lustigmonument. 60 jaar vrouwenstemrecht in België en 60 jaar “Universele Verklaring van de Rechten voor de Mens. In 1958 hadden we de Expo die ons land op de wereldkaart heeft gezet en uiteraard mag 1968 niet in de reeks ontbreken.


  (foto: Het Nieuwsblad)

De gastheer is de ideale kruisbestuiving tussen het Wereldgebeuren en de Gentse realiteit. Nico Burssens is de zoon van schilder Jan Burssens. Hij schildert ook in zijn vrije tijd. Hij werkt als afdelingshoofd van de campagneafdeling van Eandis, de koepel van de Vlaamse gemengde netbeheerders. Maar hij heeft ook journalistieke ervaring. Hij was enkele jaren hoofdredacteur van Snoecks. Hij dook ook geregeld op in het ,,legendarische'' praatprogramma Hautekiet . Burssens is Afrikakenner en was een tijdlang assistent aan de universiteit.

 

Een uurtje legt hij het vuur aan de schenen van de gasten. Geen vuurzee, geen vlammenwerper, maar een gedegen en gepatineerd vuur, zij het met een alerte waakvlam. Gasten zijn (per dag) Willy Claes, Anne Van Lancker, Karel De Gucht, Annemie Neyts, Herman Balthazar, Monica Van Kerrebroeck, Herman De Croo, Vera Dua èn de 3 laatste Gentse burgemeesters.

 

Verlengd wegens te goed: poppen-en figurentheater in het kader van het Puppetbuskersfestival. Ook dit jaar verzamelde het Europees Figuren Theater Centrum bekend en minder bekend talent om de poppen aan het dansen te brengen. Het EFTC selecteerde voor het Vredeshuis die stukken die aansluiten bij de doelstellingen van het huis. Jong en oud laten het zich welgevallen en zullen plezier, ontroering en verwondering laten samen vloeien. En zoals steeds in het Vredeshuis zijn alle optredens gratis.

 

En als muziek de zeden verzacht, is ze uiteraard op haar plaats in het Vredeshuis. Tien dagen lang spelen Rudy Balliu and The Society Serenaders de Leie en de

Missississippi bijeen. De zwoele, vochtige en soms jachtige sfeer van New Orleans afgewisseld met de traagheid van de ‘muddy river’. Chinatown, Mood Indigo, Perdido, After you’ve gone, Ain’t Misbehavin’ en andere klassiekers zullen de maan doen schijnen zoals over Bourbon Street. Diep in de nacht zingt iedereen “We’ll meet again”…

 

De Brasserie Pax verzorgt de grote dorst en de kleine of grote honger van 14u00 tot 24u00. Zonder meer het leukste kleine terras van de feestzone.


Voor het officiële programma verwijs ik u naar www.vredeshuis.be of 09/233.42.95

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zone 09 (zomerspecial) bevat Gents fietsknooppuntennetwerk

Fietsen zit tegenwoordig erg in de lift. Steeds meer mensen wensen Gent en de regio rond Gent met de fiets te verkennen.

 Fietsknooppuntenkaart van Gent    09


In de zomerspecial van Zone 09 zit er als extraatje een fietsknooppuntenkaart van Gent.
 
De kaart biedt een gedetailleerd overzicht van alle knooppunten in en om Gent. Vier van de vijf bestaande fietsknooppuntenroutes van Toerisme Oost-Vlaanderen passeren Gent. Zo vatte men het idee op een extra kaart te maken met Gent als middelpunt.

Gent is een ideale uitvalsbasis om de mooiste dorpjes, meest romantische plekjes en andere verborgen parels van de provincie via deze knooppunten te ontdekken. De knooppuntennetwerken sluiten naadloos aan op elkaar.
 
De zomerspecial verscheen op woensdag 9 juli in een extra hoge oplage van 90.000 exemplaren.
De kaart is een realisatie van Toerisme Oost-Vlaanderen en Dienst Toerisme Gent.
 
Er is een bijkomende oplage voorzien van 25.000 exemplaren, die via het infokantoor van Dienst Toerisme verder naar toeristen toe verdeeld zullen worden.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse podiumartiesten verenigen zich in VLAPO



Een aantal bekende Vlaamse artiesten hebben Vlapo opgericht.
De nieuwe vereniging moet ervoor zorgen dat alle Vlaamse muziekstijlen aandacht krijgen in de media.
Onder anderen Micha Marah en John Terra zitten in de raad van bestuur.


Vlapo is volgens Micha Marah "een verzameling van mensen die in dezelfde sector zitten, maar die geen stem hebben omdat artiesten vaak individualistisch bezig zijn."

De bedoeling van Vlapo is niet om radio te viseren. "Het doel is in alle media meer aan bod te komen", aldus Marah. "Het Vlaamse lied is de laatste tijd stiefmoederlijk behandeld.
Wij willen dat er aan het volledige pakket meer aandacht gegeven wordt."


Vlapo staat "voor de bescherming van het Nederlandstalige cultureel erfgoed", voegt Terra eraan toe. Het is een belangenvereniging "die een constructieve communicatie op gang wil brengen met alle actoren."


Ook de Vlaamse volksvertegenwoordigers Margriet Hermans (Open VLD) en Johan Verstreken (CD&V) zitten in de raad van bestuur. Luc Appermont is de voorzitter.

Alle verdere info vind u op www.vlapo.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTSE FEESTENNIEUWS (6) - Ook Radio 2 Oost-Vlaanderen weer present

Radio 2-logo

In de Gentse agglomeratie is men momenteel druk doende om de laatste voorbereidingen te treffen voor hun jaarlijkse groot feest. Ook bij Radio 2 Oost-Vlaanderen zijn ze niet blijven stilzitten.

Naar aloude gewoonte neemt de publieke familiezender z’n vaste stek in op de Gentse Feesten, die dit jaar doorgaan van 19 tot 28 juli. Radio 2 Oost-Vlaanderen is er op post van maandag 21 tot en met vrijdag 25 juli.
Plaats van afspraak is de Lakenhalle van ’t Belfort in hartje Gent.


Ilse De Roeck praat er iedere dag tussen 17.00 en 18.00 uur met opmerkelijke Gentse Feesten-artiesten.
Reporters voelen intussen de hartslag van de festiviteiten zelf. Ook het publiek is van harte welkom bij Radio 2.

Wie verwacht Ilse de Roeck zoal in de plaatselijke studio van ' Avondpost '?


Maandag 21 juli

Jo Lemaire, De Fixkes, Lady Linn

Dinsdag 22 juli
A Butterfly Mind

Woensdag 23 juli
Dr Fred & The Medicine Men, Xandee, Jim Cole, Lenny & de Wespen, Walter Grootaers

Donderdag 24 juli
De Schedelgeboorten, Sabien Tiels

Vrijdag 25 juli
Gunther Neefs, The Expandables, Eva



Kun je dit rijtje artiesten niet live aan het werk zien, dan resten natuurlijk nog de Radio 2 Oost-Vlaanderen frequenties om op af te stemmen: Gent (98.6 MHz), Aalst - Dendermonde (90.7 MHz), Waasland (89.8 MHz).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Capitole Gent verbouwt zich tot één van de best uitgeruste en veiligste theaters

Gent bruist! Nationale en internationale artiesten en gezelschappen hebben de laatste jaren de weg naar de Oost-Vlaamse hoofdstad gevonden: het Béjart Ballet Lausanne, Theo Maassen, Art Garfunkel, ... Toch zijn er nog steeds heel wat grote producties die niet in Gent terecht kunnen. Daar brengt de Capitole deze zomer verandering in.


 


De theatertoren

Wie Het Zuid in Gent onlangs is gepasseerd kan er niet omheen: er zijn grote werken bezig in Capitole Gent! Het plafond boven het podium wordt afgebroken en moet plaats maken voor een gigantische theatertoren van maar liefst 20 meter, waardoor decorelementen snel omhoog kunnen verdwijnen.  Dankzij deze werken kunnen vanaf volgend seizoen alle grote internationale producties een plaats krijgen in de Capitole!

 

De meeste grote theaters in West Europa hebben zo’n geautomatiseerde toren. Als gevolg hiervan worden decorstukken steeds zwaarder, talrijker en zijn er steeds complexere vliegbewegingen vereist. Bovendien worden de op-, af- en repetitietijden steeds korter. Dus vallen theaters die niet uitgerust zijn met een toren automatisch van de tourlijsten. Geen toren, geen show.

 



Evita, de musical

Daarom was Gent vaak een opvallende afwezige bij grote tourproducties. Maar dat behoort nu definitief tot het verleden. Musicals als Fame, Annie en Suske en Wiske: De Circusbaron staan dankzij de theatertoren volgend seizoen op het programma. Maar er is meer. De legendarische broadwaymusical Evita van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber in november komt voor het eerst naar Vlaanderen. De Vlaamse première gaat door in Capitole Gent op 20 november 2008.

 

Joop van den Ende Theaterproducties heeft uitdrukkelijk voor Capitole Gent gekozen, omdat de jaren ’30-stijl van het theater goed past bij de sfeer en tijdsgeest van de musical. Ze weten het zeker: ‘Hier komt Evita perfect tot zijn recht’.

 

Het veiligste theater van Vlaanderen

Bovendien wordt Capitole Gent het eerste theater in Vlaanderen met een theatertoren en trekkensysteem dat het Safety Integration Level 3 haalt. Europa wil deze strenge veiligheidsnorm voor alle theaters verplichten, maar zelfs de grootste theaters in West End voldoen hier niet aan. Capitole Gent wél! Daarmee wordt Capitole Gent het veiligste theater van Vlaanderen!

 

De Vrienden van Capitole Gent

De volledige renovatie wordt geraamd op 6 miljoen euro. De vraag naar subsidies is bij verschillende instanties ingediend. Maar de ontwikkeling van Capitole Gent blijft constant afhankelijk van sponsoren en giften. Daarom nodigen we dit jaar iedereen uit die de Capitole in zijn hart draagt, om een Vriend van Capitole Gent te worden.

 

De Vrienden van de Capitole wordt een club van theater- en cultuurliefhebbers die in de eerste plaats de ontwikkeling en renovatie van dit historische gebouw willen steunen. Bovendien genieten ze van talloze exclusieve voordelen, waaronder:

 

• een persoonlijke stoel in het theater, waar uw naam op staat.

• Voorintekenrecht voor alle voorstellingen in Capitole Gent.

• Gratis drankje bij theaterbezoek.

 

Musical, ballet, theater, comedy, rock en pop, revue, opera, moderne dans, kleinkunst, cabaret,… de Vrienden van de Capitole kunnen het allemaal vanuit hun eigen gepersonaliseerde stoel meemaken. Tegelijk steunen ze het grootste theater van Oost-Vlaanderen, en zorgen ze ervoor dat Gent kan blijven bruisen.

 

 

De speeldata van Fame, Annie, Suske en Wiske: De Circusbaron en Evita vind je op http://www.capitolegent.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
  • MIAT wordt Industriemeuseum
  • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
  • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
  • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
  • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
  • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
  • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
  • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
  • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
  • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
  • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
  • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
  • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
  • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
  • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
  • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
  • Nacht van de Vleermuis op 29/8
  • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
  • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
  • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

    PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Breydelham
  • Heikki Verdurme (fotograaf)
  • Uitbureau Gent (tickets)
  • Gent
  • Zinloos geweld
  • Smaak
  • Ambiance
  • Huis van Alijn
  • Aktivia
  • Gastronomie en Toerisme

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 01-2015
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 11--0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs