
Rivierpaling met Rubenskaasxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten:
1 kg verse gestroopte paling
peper en zout
wat bloem en boter
1 sjalot
1 teentje knoflook
een blaadje laurier
een takje tijm
1/2 flesje bier
een glas visbouillon
50 g kervel
8 blaadjes basilicum
1/2 l room
2 eierdooiers
een stuk Rubenskaas
Bereiding:
De paling schoonmaken en in moten snijden, kruiden met peper en zout, in de bloem wentelen en even in boter laten bruin bakken. Dan de fijngehakte sjalot en look toevoegen, overgieten met het bier en de visbouillon en even (3 min) laten opkoken. Bestrooien met zeer fijngesneden Rubenskaas en er het mengsel van room, eierdooier, kervel en basilicumblaadjes bijvoegen. Goed roeren en verder laten gaarstoven, zonder koken.
Méér info op www.belgischekazen.be
|