
Dat jenever een product
met klasse is, staat buiten kijf.
Getuige het
kwaliteitslabel O'de Flander en de Europese erkenning als beschermd
streekproduct. O'de Flander jenever betekent kwaliteit en
degelijkheid, maar jenever kan ook hip, fris en trendy zijn. De
jeneverproducenten hebben zich de laatste jaren ingespannen om producten te
ontwikkelen die ook een jonger publiek aanspreken: van fruitjenevers en
creamjenevers tot hippe cocktails op basis van jenever.
Op het komende
Jeneverfestival op 30 november en 1 december kan iedere bezoeker
dit zelf zien en proeven in het Groot Vleeshuis, Promotiecentrum
voor Oost-Vlaamse streekproducten, te Gent. Voor slechts 5 euro inkom krijgt de
bezoeker vier bonnetjes voor proevertjes én een O'de Flander druppelglaasje
extra als aandenken.
Alle producenten van het
kwaliteitslabel O'de Flander zijn aanwezig met hun Balegemse, Bobke, Braeckman,
De Stoop, Dirk Martens, Filliers, Hertekamp, Mertens, Peterman Platinum,
Rubbens, Thyssen en Van Hoorebeke. Zij stellen de O'de Flander voor maar ook
het volledige en rijke gamma jenevers, zoals daar zijn graanjenevers, fruitjenevers,
creamjenevers en koffiejenevers. Er is een tentoonstelling die de boeiende
geschiedenis van de Oost-Vlaamse jenever weergeeft.
Tijdens dit tweedaags
Jeneverfestival zijn er zowel op zaterdag als zondag gratis extra activiteiten:
cocktailbar met Ferdinand
Cobbaut om 14.00 uur;
degustatietechnieken met
uitleg over smaak/geur/kleur door prof. Eric Van Schoonenberghe om 15.00 uur;
'Koken met jenever' door
Atelier Plus uit Gent om 16.00 uur.
Praktisch:
Inrichter Orde van de
Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs
Datum zaterdag 30
november en zondag 1 december 2013 van 11.00 uur tot 18.00 uur
Locatie Groot Vleeshuis,
Promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten, Groentenmarkt 7 te Gent
Verdere info: www.odeflander.be

|