
De journalisten die zich hadden opgegeven om de persvoorstelling van de 3de editie van LEKKER GENIETEN IN GENT LEKKER WAALS bij te wonen, waren in de wolken toen een tweedaagse trip met minibus vertrok vanuit de kantoren van organisator GI.dee (ICC Gent) richting Rochehaut S/Semois (Bouillon). Om de culinaire geneugten van Wallonië voor te stellen was dit immers de meest originele plek en wat méér was: alles speelde zich af in en rond het befaamde Auberge de la Ferme dat reeds jaren op een schitterende manier wordt geleid door Patricia en Michel BOREUX, hun familie en hun enthousiaste team. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Bedoeling van deze reportage is om u een inkijk te geven van de prachtige omgeving en de diverse mogelijkheden die deze locatie biedt om u een culinair en ontspannen moment te laten beleven met de charme die eigen is aan de streek en haar bewoners. En uiteraard ook nog eens te verwijzen naar de beurs die op zaterdag 17 en zondag 18 december de Oude Vismijn omtovert tot een èchte Waals- Gentse topper (zie www.lekkergenieten.com).

Maar Rochehaut dus: een buitengewoon balkon dat uitgeeft op de Semois met zicht op het lagergelegen dorpje Frahan biedt ongetwijfeld één van de mooist uitzichten van België. Bij aankomst in het dorp kan u niet anders dan even stil te staan bij het epicentrum: het terras van Taverne de la Fermette. Van hieruit leiden (bijna) alle wegen naar Rome en aanschouwen we niet alleen enkele typische winkeltjes die verwijzen naar de typische streekproducten of het kerkgebouw dat sedert 1614 het klokkengeluid voortbrengt, maar is er ook de mogelijkheid tot het nemen van een toeristentreintje dat discreet de vallei doorkruist en alzo de bezoeker toelaat om haar natuurlijke en bebouwde erfgoed, landschappen en de gasten van haar boerderijen en bossen te bewonderen.

Het dierenpark Entre Ferme en Forêt is één van de trekpleisters want met zon 30-tal diersoorten (reeën, struisvogels, everzwijnen, wallabies, trekpaarden, lamas
en varkens en runderen voor eigen kweek) komt groot en klein ruim aan zn trekken. Breng daarnaast nog een bezoek aan het twintigtal ruimtes omvattende Landbouwmuseum
en de dag kan niet meer stuk.
Maar eindigen moet je sowieso doen in Auberge de la Ferme.

Morgen nog méér !!! Maar werp gerust nu al een blik op www.aubergedelaferme.com
|