Goed koken is vooral een kwestie van het onder de knie krijgen van een aantal basistechnieken en het gebruiken van het aangepaste kookgerei.
 xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Dit is het devies van de firma Demeyere, een familiale onderneming opgericht in 1908 en nu gevestigd in Herentals. Demeyere is een wereldreferentie geworden op het gebied van de fabricatie van culinair kookgerei in roestvrij staal. Naast aangepaste en vernieuwende technologie hecht Demeyere veel belang aan de uitstraling van de producten. Kookgerei moet niet alleen efficiënt werken, maar ook mooi en decoratief zijn. De voorbije jaren werkte Demeyere samen met nationaal en internationaal erkende designers; het resultaat is knap, stijlvol kookgerei van hoogstaande kwaliteit. De tentoonstelling brengt een primeur. Meerbepaald het resultaat van de samenwerking met de gerenommeerde Engelse ontwerper John Pawson
Op zondag 30 november 2008 om 11 uur is er een causerie met Maurice Demeyere, senior director van het bedrijf.
Griet Pauwels interviewt de heer Demeyere over de ontwikkeling van het bedrijf, over vernieuwende technologie, maar uiteraard ook over de samenwerking met de ontwerpers. Deelname: 2,00 (+ toegangsgeld) Inschrijven is gewenst: 09 267 99 99 of museum.design@gent.be

Op donderdag 4 december 2008, tussen 18 uur en 1 uur zet Design museum Gent haar deuren open tijdens de 2e editie van de Gentse museumnacht.
Tijdens die nacht kun je zien, horen en ruiken hoe enkele bekende Gentenaars het ervan af brengen aan het fornuis. Onder leiding van Maurice Demeyere halen Zaki, Annelies Rutten, Yvette Lauwaert, Koen Crucke en Roel van Bambost, vanaf 20 uur, hun beste kookkunsten boven. Toegang is gratis.
|