Groenten en fruit uit blik, het lijkt zo banaal. Maar is het dat ook wel? Hoe worden conserven gemaakt? Hoe lang bestaan ze al? In onze geïndustrialiseerde samenleving staan we nauwelijks nog stil bij het feit dat we in de winter ook lente- en zomerproducten op ons bord kunnen toveren.
Met de expo Smakelijk ingeblikt illustreert het MIAT het verhaal achter het bewaren van voedsel. Niet alleen het conserveren van groenten en fruit, maar ook de blikslagerij, het promotiemateriaal en het aanmaken van siropen komen aan bod.
De tentoonstelling Smakelijk ingeblikt zal je doen watertanden! Tijdens het openingsweekend - 20 en 21 oktober - worden 200 verschillende verse appels- en perensoorten getoond. Een unieke gebeurtenis!
Naast de tentoonstelling organiseren ze tal van andere activiteiten, waaronder een receptenwedstrijd. Zend jouw origineelste confituurrecept en maak zo kans op een proeverij met een meesterkok. Op 9 december wordt iedereen uitgenodigd om samen met de kok te proeven van de drie meest bijzondere recepten. Bovendien worden de beste recepten gebundeld in een handig receptenboekje.
Smakelijk ingeblikt loopt in het kader van Rodekool met appeltjes en in samenwerking met Centrum voor Agrarische Geschiedenis Leuven en het Openluchtmuseum Bokrijk. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Alle dagen van 10uur tot 18uur, behalve op maandag.
Alle info op www.miat.gent.be
Minnemeers 9 9000 Gent 09/269.42.20
|