recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    03-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelle met blauwaderkaas

    Tagliatelle met blauwaderkaas

    Tagliatelle met blauwaderkaas Tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing eetgaar koken. De Ui pellen en deze snipperen. Peren schillen, halveren, klokhuis verwijderen en in plakjes snijden. Walnoten grof hakken. In de pan de ui in olie fruiten. Kaas verkruimelen, over de ui strooien en langzaam laten smelten. Peren door gesmolten kaas scheppen en 2 minuten verwarmen. Tomaten schoonmaken en in plakjes snijden. Dressing over de tomaten sprenkelen. Tagliatelle afgieten en kaassaus erdoor roeren. Tagliatelle over vier borden verdelen en met noten bestrooien.
    Met tomatensalade serveren.

    Ingrediënten

    250 gram tagliatelle
    1 ui
    3 handperen
    55 gram walnoten
    2 eetlepels olijfolie
    300 gram blauwaderkaas
    6 tomaten
    4 eetlepels vinaigrette

    Benodigdheden


    03-04-2010, 18:13 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kaas gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote sandwich van Turks brood

    Grote sandwich van Turks brood

    Grote sandwich van Turks brood Kook in ruim kokend water met zout 300 g sperziebonen in 8 minuten beetgaar en spoel ze in een vergiet onder koud water af. Laat ze goed uitlekken. Kruid 400 g kipfilet in blokjes met ½ eetlepel kipkruiden en 2 theelepels chilipoeder en bak ze in een wok met 3 eetlepels hete olijfolie in ca. 5-7 minuten rondom bruin en gaar. Snijd een Turks brood overlangs doormidden, bestrijk de snijvlakken met olijfolie en rooster de helften onder een hete grill knapperig bruin. Leg de onderkant op een grote schaal en verdeel er 100 g gemengde sla, de sperziebonen, 100 g mozzarella in kleine blokjes en de kip erover. En sprenkel er een dressing over van 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse munt en zout en peper naar smaak. Zet de bovenkant van het brood erop.

    bron: voorlichtingsbureau brood www.brood.net

    Ingrediënten

    1 Turks brood
    300 g sperziebonen
    400 g kipfilet
    1/2 eetlepel kipkruiden
    2 theelepels chilipoeder
    3 eetlepels hete olijfolie
    100 g gemengde sla
    100 g mozzarella
    1 eetlepel citroensap
    3 eetlepels olijfolie
    1 eetlepel fijngehakte verse munt
    zout
    peper


    03-04-2010, 18:12 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinazietaart

    Spinazietaart

    Spinazietaart Laat het bladerdeeg ontdooien. Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze. Snijd de ham in kleine blokjes. Maak de spinazie schoon, was deze en laat in een pan de spinazie met het aanhangende water en wat zout in ongeveer 5 minuten slinken. Laat de spinazie dan goed uitlekken in een vergiet en druk er met een houten lepel zoveel mogelijk vocht uit. Doe de spinazie dan in een kom en meng er de eieren, ui, knoflook, ham, kaas, melk, peper, zout en paneermeel door. Vet een springvorm in en schep hierin het spinaziemengsel. Steek met een borrelglaasje rondjes uit het bladerdeeg en leg dit op het spinaziemengsel. Zet de vorm 35 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

    Ingrediënten

    750g spinazie
    zout
    peper
    1 ui
    1 teentje knoflook
    100g paneermeel
    150g ham
    150g geraspte oude kaas
    2 eieren
    1dl melk
    200g bladerdeeg (diepvries)


    03-04-2010, 18:04 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biefstukjes gewikkeld in parmaham

    Biefstukjes gewikkeld in parmaham

    Biefstukjes gewikkeld in parmaham Biefstukjes droogdeppen en met peper bestrooien.
    Takjes van blaadjes salie plukken en grote blaadjes grof scheuren.

    In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en het vlees op hoog vuur ongeveer 20-30 seconden per kant bruinbakken.
    Hierna het vlees op de snijplank laten afkoelen.
    In het achtergebleven bakvel 1 eetlepel boter smelten.
    De salieblaadjes 1 minuut zachtjes bakken.
    Fond toevoegen en aanbaksels losroeren.
    Jus in een sauspan overdoen en in 15 minuten tot de helft laten inkoken.
    Pittig op smaak brengen met zout en peper.

    Om elk biefstukje 2 plakken parmaham wikkelen en de naden aandrukken.
    Het vlees leg je hierna in een ovenschaal en met plasticfolie afgedekt in koelkast de zetten.

    Ook de jus in de koelkast zetten.

    Voorbereidde ingrediënten ruim voor het diner uit de koelkast halen.
    Oven voorverwarmen op 175 graden celsius.

    Het vlees in 6-8 minuten in de oven rosé bakken.
    Uit de oven nemen en losjes afgedekt met aluminiumfolie laten rusten.
    De jus aan de kook brengen en met een garde 1 eetlepel boter erdoor kloppen.

    Biefstukjes over de warme borden verdelen en de jus over het vlees scheppen.

    Serveertip:
    Maak een groenten- of aardappelschotel bij dit gerecht die je eveneens in de oven kunt opwarmen, zo heb je veel tijd voor je gasten.

    Ingrediënten

    6 biefstukjes of ossenhaasjes a 100 gram versgemalen zwarte peper
    verse salieblaadjes
    boter


    03-04-2010, 18:00 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse vleesschotel

    Griekse vleesschotel

    Griekse
vleesschotel Het vlees eerst koud spoelen en goed afdeppen. Verwijder het meeste vet, maar niet alles. Snij het in ong. 2 cm grote blokjes. Leg ze in een diep bord bestrooi ze met de kruiden. Zorg dat de kruiden overal goed in het vlees kunnen doordringen, door alles met de hand te mengen. De geschilde en geperste knoflooktenen, laurierblad en kaneel toevoegen, de pan afsluiten en het vlees ca. 10 minuutjes laten smoren.
    Intussen kunnen de groenten klaargemaakt worden; was de aubergines, courgettes en de van hun zaad en zaadlijsten ontdane paprika's en laat ze uitlekken. Snij alles in 2 cm grote reepjes. Pel de tomaten deel ze in vieren. Schil de aardappelen en was deze ook, daarna in kleine blokjes snijden (wederom 2 cm). Schilt ook de uien en snij ze in mooie ringen. De uien en aardappelen kunnen eveneens tussen de groenten worden gelegd.
    Meng in een schaaltje het citroensap, samen met de tomatenpuree, het water, de bouillon evenals de fijngehakte peterselie. Roer alles goed door elkaar en giet dit mengsel dan uit over de groentenmix. Dan sluit u de ovenschotel luchtdicht af met aliminiumfolie en schuift hem in de voorverwarmde oven. In ongeveer 60 min gaar laten stoven.

    Ingrediënten

    *500 g lamvlees of schapenvlees
    *2 aubergines
    *2 courgettes
    *2 paprika's
    *2 uien
    *3 aardappels
    *4 tomaten
    *0,5 tl oregano
    *4 el olie
    *2 tenen knoflook
    *1 laurierblad
    *1 kaneelstokje
    *sap van 1 citroen
    *2 el tomatenpuree
    *1 kopje water
    *2 tl bouillon-poeder *peterselie of basilicumblaadjes
    *2 tl zout
    *0,5 tl peper

    Benodigdheden

    Geen benodigdheden opgegeven.



    03-04-2010, 16:04 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paastaart met paaseitjes

    Paastaart met paaseitjes

    Al het gemopper van de afgelopen week over paaseitjes neem ik terug. Ze inspireerden me namelijk tot deze prachtige (en heerlijke) paastaart uit mijn vorige kookboek,paastaart-eitjes

    Een luchtige chocoladetaart, lekker mudjevol extra pure chocola, met als prettige bijkomstigheid dat hij eenmaal uit de oven flink mag inzakken. Nee, dan ben je geen beroerde kok, dat inzakken is helemaal niet erg want bovenop gaat een fijne berg advocaatroom (geklopte slagroom gemengd met een ferme scheut advocaat – een openbaring hoe lekker dat is!).

    En bovenop dus alle eitjes die je kunt vinden (wel eerst even, in dien van toepassing, de papiertjes eraf peuteren). Overigens vonden de fotosessies voor het kookboek een aantal weken ná Pasen plaats. En probeer dan maar eens ergens paaseitjes te vinden… Het is gelukt, maar vraag niet hoe. Wat is dat toch? Meteen na de kerst liggen de paaseitjes zo torenhoog opgestapeld in de supermarkten dat je er doodmoe van wordt, maar zodra tweede paasdag achter de rug is, dienen de eitjes het veld te ruimen. Dan moeten namelijk de speculaasjes en chocoladeletters weer in de schappen. Het is van de gekke.


    03-04-2010, 15:59 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gebak/taart/cake
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paastulband

    Paastulband

    Ingredienten voor 8 – 10 stukken:

    • 400 gram suiker
    • 5 eieren
    • 400 gram bloem
    • 1 eetlepel bakmeel (Dr.Oetker Backin)
    • 1 handje rozijnen
    • 2 eetlepels amandelen of hazelnoten
    • 5 eetlepels gekonfijte vruchtjes
    • poedersuiker
    • 1 zak paaseitjes
    • 1 eetlepel zachte boter om de tulbandvorm mee in te smeren
    • 3 eetlepels paneermeel om in de vorm te strooien

    Bereiding:

    1. Verwarm eerst de oven op 180°C. Klop de eieren samen met de suiker in de kom totdat het een lichtschuimige massa is geworden. Roer nu geleidelijk de bloem erdoor. Schep nu de rozijnen, de amandelen en gekonfi jte vruchtjes erdoor.
    2. Bestrijk de tulbandvorm goed in met zachte boter en bestrooi dan deze met paneermeel. De vorm moet overal bedekt zijn.
    3. Schud het teveel aan paneermeel uit de vorm en schep daarna het beslag in de vorm. Zet hem nu in het midden van de oven.
    4. De tulband heeft ongeveer 1 uur nodig om gaar te worden. Is hij gaar (even controleren met een houten prikker, als je hem uit de tulband haalt en er kleeft nog beslag aan, dan moet hij nog even terug in de oven), dan voorzichtig uit de oven halen en omkeren op een taartrooster. Haal voorzichtig de vorm eraf en laat de tulband afkoelen. Dan bestrooien met poedersuiker en garneren met de paaseitjes.

    Succestip:

    • Je kan door het beslag ook nog stukjes chocolade scheppen!

    03-04-2010, 15:51 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gebak/taart/cake
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hasan Pasja Kofte = Hasan Pasa Koftesi
    Hasan Pasja Kofte= Hasan Pasa Koftesi









    Bereidingstijd: +/- 1 uur
    Gang:Hoofdgerecht
    Keuken:Turkse keuken
    Smaak:Hartig
    Techniek:Bakken

    Ingrediënten (voor 4 personen)
    500 gram runder- of lamsgehakt
    1 ui
    3 eetlepels paneermeel
    2 eieren
    2 theelepels paprikapoeder
    1 theelepel komijn
    2 eetlepels gehakte peterselie
    1 theelepel gemalen rode peper
    3 eetlepels boter
    4 middelgrote aardappelen
    2 eetlepels melk
    1 blikje tomatenpuree

    Bereiding
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Rasp de gepelde ui. Maak het gehakt aan met de ui, het paneermeel, 1 ei, 1 theelepel paprikapoeder, de komijn, de peterselie en zout en peper.
    Vorm van het vleesmengsel 16 ovale schijven en leg deze in een licht ingevette ovenschaal. Druk in elke schijf met de duim een kuiltje. Giet er vervolgens 2 eetlepels gesmolten boter over en zet de schaal 25 minuten in de oven.
    Maak ondertussen aardappelpuree van de aardappelen, de resterende eetlepel boter, 2 eetlepels melk, 1 theelepel paprikapoeder, 1 ei en zout en peper. Verdeel de puree gelijkmatig over de kuiltjes in de gehaktschijven.
    Roer de tomatenpuree los en meng deze met 3 deciliter water en de rode peper. Giet dit over de schijven en bak het geheel vervolgens nog 25 minuten in de oven of tot de tomatensaus is ingedikt.
    Turks brood en een salade passen hier goed bij.

    eet smakkelijk= afiyet olsun.

    Reacties en beoordelingen doen wij dan
    de link van hier onder a.u.b.
    want dat is heel belangrijk voor de volgende recept!




    03-04-2010, 13:54 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    10-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenkool ovenschotel met roomkaas

    groente recepten
    Boerenkool ovenschotel met roomkaas (v)

    aantal personen:4, hoofdgerecht

    • Ingrediënten:
      • 700 g Boerenkool deelblokjes (diepvries, pak a 450 g)
      • Zout
      • Peper
      • 300 g verse roomkaas
      • 1 zakje aardappelpuree voor ovenschotels (pak met 2 zakjes a 83 g)
      • 2 vleestomaten
      • 100 g geraspte belegen kaas
    • Bereiding:
      • Oven voorverwarmen op 200 graden of gasovenstand 4
      • Boerenkool verwarmen volgens gebruiksaanwijzing
      • Op smaak brengen met zout en peper
      • Roomkaas toevoegen en laten smelten
      • Aardappelpuree maken volgens gebruiksaanwijzing
      • Tomaten in plakjes snijden
      • Ovenschaal invetten en laag om laag vullen met boerenkool, tomaatplakjes en aardappelpuree
      • Eindigen met aardappelpuree
      • Bestrooien met kaas
      • Schotel in ca. 20 minuten in midden van oven door en door heet en goudbruin laten worden

    10-03-2010, 14:14 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmtaart van de bakplaat

    Hartige taart recepten
    Zalmtaart van de bakplaat

    aantal personen: 4-6

    • Ingrediënten:
      • 2 blikjes croissantdeeg
      • 1 losgeklopte eierdooier
      • 500 g venkel in reepjes
      • Peper
      • Zout
      • 1.25 dl creme fraiche
      • 3 eieren
      • 2 el fijngehakte bieslook
      • 1 groot blik roze zalm, uitgelekt, verbrokkeld
      • 1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt
      • Kleine ingevette bakplaat
    • Bereiding:
      • Oven voorverwarmen op 200 graden
      • 1.5 blikje deeg uitrollen tot een lap, iets groter dan de bakplaat
      • Op bakplaat leggen en randen naar binnen vouwen
      • Rest van deeg uitrollen
      • Visjes uitsnijden en met eierdooier op opstaande deegrand plakken
      • Venkel 8 minuten koken, koudspoelen en laten uitlekken creme fraiche, eieren, zout, peper en bieslook gladroeren
      • Zalm erdoor scheppen
      • Venkel op deeg scheppen
      • Zalmmengsel erover schenken
      • Ansjovisfilets in de lengte halveren en op zalmmengsel leggen
      • Taart in oven in 25 minuten goudbruin bakken

    10-03-2010, 14:06 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bami goreng

    Bami goreng I

    Aantal personen: 4

    • Ingrediënten
      • 500 gr mie (liefst geïmporteerde)
      • 200 gr kippevlees (bv kipfilet)
      • 100 gr ham
      • 100 gr gepelde garnalen
      • 1 gesnipperde prei
      • 200 gr soepgroente
      • 100 gr taugé
      • 3 eetl gesnipperde ui
      • 3 teentjes knoflook
      • 1 eetl bieslook
      • 1 eetl gehakte selderij
      • Olie
      • 1 á 2 eetl ketjap
      • Peper
      • Zout
      • Citroensap
    • Bereiding:
      • Kook de Mie zoals op de verpakking wordt aangegeven
      • Bak in wat olie de gesnipperde uien goed bruin en knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier
      • Fruit de gesnipperde ui met knoflook en het kippevlees, ham en garnalen
      • Voeg er daarna de soepgroente en taugè aan toe en fruit ze tot ze slap zijn
      • Werk er omscheppend de goed uitgelekte mie door tot de gehele massa door en door warm is
      • Maak af met ketjap, citroensap, selderij, bieslook en eventueel zout en peper
      • Maak van tevoren een dichtgeklapte omelet van 2 eieren en snij deze met een scherp mes in ragfijne reepjes
      • Dien de bami op in een schaal en garneer de top met de reepjes ei en bestrooi het met wat gefruite uitjes
      • Leg langs de zijkant schijfjes rauwe komkommer of waaiertjes van augurken
      • Serveren met atjar tjampoer, piccalilly, ketjap, ketchup of chilisaus en partjes citroen

    10-03-2010, 14:05 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:pasta recepten
    07-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperge-broccoli-wortel roerbak

    Asperge-broccoli-wortel roerbak

    Aantal personen: 2

    • Ingrediënten
      • 250 gram asperges; geschild
      • 250 gram broccoli; in roosjes
      • 1 wortel; in dunne plakjes
      • 1/2 eetlepel maïsolie
      • Voor de saus:
      • 1 eetlepel sojasaus
      • 1 eetlepel appelazijn
      • 1 eetlepel geconfijte gember; fijngesneden
      • 1 rode peper, van de zaadjes ontdaan, fijngesneden
    • Bereiding:
      • Snijd de asperges in 3 cm lange reepjes
      • Meng de ingrediënten voor de saus
      • Doe de groenten in een kom en marineer ze minimaal een uur met de saus
      • Af en toe omroeren
      • Verhit de maïsolie in een wok
      • Bak de groenten een minuut of zes
      • Voeg als het te droog wordt af en toe een eetlepel water toe
      • De groenten moeten nog knapperige zijn
      • Direkt opdienen met bv rijst of noedels

    07-03-2010, 20:47 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappel schotel

    Aardappelschotel

    Aantal personen: 1

    • Ingrediënten
      • 3 stuks gekookte aardappelen
      • 1 kleine prei (100 g)
      • 100 g champignons
      • 1 eetlepel olie
      • 1 tomaat
      • 1 appel
      • 100 g visfilet
      • Halfvolle melk
    • Bereiding:
      • Kook de aardappelen gaar
      • Stoof de prei en de champignons gaar
      • Snij de afgekoelde aardappelen in schijfjes in een ovenschotel
      • Leg hier bovenop de gestoofde prei en champignons
      • Snij de tomaat en de appel in schijfjes
      • Leg de visfilet er bovenop
      • Giet hier de melk over en overdek met aluminiumfolie en plaats in de oven tot de vis gaar is

    07-03-2010, 20:40 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:aardappels gerechten
    02-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.turkse bonensoep
    Goede Morgen Leden, wat leuk om te zien dat er steeds meer nieuwe leden bijkomen.
    We heten jullie allemaal Welkom en hopen dat jullie genieten van deze geweldige site met heerlijke recepten en leuke verhalen!!!
    Oke, Yasar heeft voor ons weer een heerlijk soepje bedacht.
    Met dit weer is het moeilijk t bepalen wat we nu weer eens op tafel moeten zetten..............maar een lekker soepje gaat er altijd in!!!
    Hier komt hij..............................Turkse bonensoep = Sebzeli Kuru fasulye no name

    Bereidingstijd: 30-60 minuten
    Keuken: Turkse keuken
    Smaak: Pittig
    Techniek: N.v.t.
    Soort gerecht: Streekgerecht

    Ingrediënten voor 4 personen
    * 400 g witte bonen
    * zout water
    * 2-3 el olijfolie
    * 2 teentjes knoflook
    * 1 ui
    * 2 wortelen
    * 1 stuk bleekselderij
    * 2 el tomatenpuree
    * 7,5 dl groente- of rundvleesbouillon
    * 1 takje tijm
    * 1 el paprikapoeder
    * 1 el geraspte citroenschil
    * zout
    * peper
    * 2 tl cayennepeper
    * klein beetje suiker
    * 4 sneetjes witbrood
    * 2 hardgekookte eieren
    * 1/2 bosje peterselie

    Voorbereiding
    De witte bonen in een schaal doen, met zout water overgieten en 1 nacht laten weken.

    Bereidingswijze
    De olijfolie in een pan verhitten en daarin de geperste teentjes knoflook fruiten. De ui pellen en snipperen, de wortelen en de bleekselderij schoonmaken, wassen en in blokjes snijden en dit alles in de knoflookolie doen en meestoven. De tomatenpuree erdoor roeren en de bouillon erbij schenken. De soep met de tijm, het paprikapoeder, de geraspte citroenschil, peper, zout, cayennepeper en suiker pittig maken. De witte bonen goed laten uitlekken, in de soep doen en op een matig vuur 30 tot 40 minuten laten koken. De kortsen van het brood snijden en het daarna in stukjes snijden en door de soep roeren. De eieren pellen, fijnhakken en door de fijngehakte peterselie scheppen. De bonensoep in een terrine doen, bestrooien met de gekruide eieren en vervolgens serveren.

    Eet smakelijk = afiyet olsun

    no nameno name

    Laat het u allen smaken, met vriendelijke groet.............................van Yasar & Carlita

    02-03-2010, 14:23 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    14-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een gedicht
    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif

    14-02-2010, 14:32 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wok gerechten
    13-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lavendelsalade
    Lavendelsalade

    Ingrediënten:
    115g gemengde groene sla , zoals lollo biondo , ijsbergsla , kropsla en veldsla.
    1tl grof gesneden gedroogde lavendelblaadjes.
    3el zonnebloemolie.
    1el witte wijnazijn.
    zout en zwarte peper.

    Was de slablaadjes.
    Doe de lavendelblaadjes , de olie ,azijn ,
    zout en peper in een pot met schroefdeksel en schud alles tot de dressing goed gemengd is.
    Schenk de dressing over de sla en eet smakelijk.

    13-02-2010, 20:35 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:saladen
    12-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstcustard
    Rijstcustard

    Verwarm de oven voor op 150°C.
    Vet een vuurvaste schaal van 1l lichtjes in.
    Voeg 185gr gekookte rijst en 3 el sultanarozijnen toe en zet de schaal in een braadslee die voor de helft met water is gevuld.
    Meng 3 losgeklopte eieren, 6 dl melk, 1tl vanille essence en 3 tl basterdsuiker.
    Schenk het goed geroerde mengsel over de rijst en de rozijnen.
    Bak het 30 min. roer het zachtjes met een vork en bak nog 30 min.
    Roer weer en bestrooi de custard met verse geraspte nootmuskaat.
    Bak hem nog 20 min. of tot hij net stijf is.
    Serveer warm of koud.

    12-02-2010, 19:25 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nagerechten
    11-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelgratin met knolselderij
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Aardappelgratin met knolselderij

    Categorie: Lunch
    Personen: 8 stuks
    Tijd: 90 minuten
    Datum:
    Bron:






    Ingredienten
    1 kg vastkokende aardappelen
    500 gr knolselderij
    4 eierdooiers
    300 ml room
    12 gr zout

    Bereiding
    Verwarm de oven voor op 170 Gr.C.

    Snijd de aardappels in dunne plakken ( eventueel met behulp van een keukenmachine).
    Snijd de knolselderij ook in dunne plakken.
    Meng de knolselderij een aardappelplakken samen in een grote mengkom.

    Klop de eieren los met het zout en de room en meng dit goed door de aardappelen en knolselderij.

    Doe alles over in een ingevette ovenschaal van 20x30 cm,
    Druk de plakjes goed aan.
    Dek de gratin af met aluminiumfolie.
    Bak de gratin in ongeveer 60 minuten gaar. Verwijder de aluminiumfolie de laatste 20 minuten zodat de bovenkant lichtbruin kan kleuren.

    Serveer de gratin warm.

    Tip:
    Maak de gratin daag van te voren.
    Laat de gratin afkoelen tot kamertemperatuur en zet afgedekt tot gebruik in de koelkast.
    snijd de gratin in eenpersoons stukken en neem ze uit de ovenschaal.
    Zet de stukken op een bakblik met wat tussen ruimte.
    Verwarm de oven voor tot 180 Gr.C.
    Verwarm de aardappelgratin 15-20 minuten.

    11-02-2010, 20:04 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aardappels gerechten
    08-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde ARTISJOKBODEMS

    Gegrilde ARTISJOKBODEMS

    artisjokbodems
    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 8 artisjokbodems (uit blik)

    - 2 dl melk

    - 50 g boter

    - 2 eetlepels dikke room

    - 2 eieren

    - 1 mespuntje gemalen muskaatnoot

    - 1 eetlepel olijfolie

    - 400 g verse morieljes (of eventueel oesterzwammen)

    - 2 knoflookteentjes

    - 1,5 dl vloeibare room

    - 1 kleine verse artisjok

    - ½° citroen

    - peper & zout

    Bereiding:

    - verwarm de oven voor op 180°C

    - laat de artisjokbodems uitlekken

    - bedek ze m/melk & water

    - kruid m/zout & kook ze tot ze zacht zijn

    - laat ze uitlekken & pureer ze

    - doe de artisjokpuree i/e kom m/boter, dikke room, eieren, muskaatnoot, peper & zout

    - meng tot een gladde massa

    - strijk een gratineerschotel in m/olijfolie & schep er de artisjokpuree in

    - borstel de morieljes schoon

    - pel & pers de knoflookteentjes

    - breng room a/d kook m/knoflook, peper & zout

    - voeg de morieljes toe & laat 2 min zachtjes koken

    - giet uit over de puree

    - snijd de artisjok m/e scherp mes i/vier parten

    - verwijder het hooi m/e lepeltje

    - besprenkel ze m/citroensap

    - leg ze langs de rand v/d gratineerschotel

    - zet i/d oven op 180°C

    - laat 35 min bakken

    - dien onmiddellijk op

    08-02-2010, 22:43 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIERSOEP

    BIERSOEP

    biersoep
    Ingrediënten voor 1 liter soep:

    - 3 oudbakken witte boterhammen zonder korst

    - 4 eetlepels maïsolie

    - ½° l melk

    - 50 g suiker

    - een dunne schil v/1 goedgeboende citroen

    - een stukje pijpkaneel van 2 à 3 cm

    - 2 eierdooiers

    - 2 ½° eetlepels maizena

    - ¼° l donker bier

    - zout

    Bereiding:

    - bestrijk het brood aan beide zijden m/olie

    - snijd de boterhammen i/blokjes v/gelijke grootte

    - laat het brood onder geregeld omschudden i/d pan goudgeel & knapperig worden

    - verwarm de melk op een niet te hoge vlam of plaat m/d suiker, citroenschil & de kaneel

    - klop de eierdooiers i/e niet te kleine kom m/d maizena & enkele eetlepels bier luchtig

    - verwarm de rest v/h bier i/e kleine steelpan

    - neem de citroenschil & de kaneel uit de melk

    - schenk die onder goed kloppen bij de losgeklopte eierdooiers

    - giet de vloeistof terug i/d pan

    - laat de inhoud, onder ZEER geregeld kloppen, binden tot e/gladde saus

    - verdun deze m/h warme bier

    - serveer de soep DIRECT m/d dobbelsteentjes brood

    Tips:

    - hoewel deze soep enigszins zoet v/smaak is, wordt ze toch als voorafje v/d warme maaltijd geserveerd


    08-02-2010, 22:41 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soepen
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 40de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs