recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    28-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenkool met Gehaktballen in Luikse Saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Boerenkool met Gehaktballen in Luikse Saus Ingrediënten: 3 gehaktballen, 1 flinke ui, 500 ml bouillon, 2 eetlepels appelstroop, 75 gram rozijnen, 2 potjes boerenkool, 800 gram vastkokende aardappels, klontje boter, zout, Aantal personen: 3 Bak 3 gehaktballen rondom bruin in hete boter. Haal de gehaktballen uit de pan en houd ze apart. Bak in de boter 1 flinke gesnipperde ui tot het goudbruin is. Zet ondertussen op laag vuur de boerenkool op en in koud water met wat zout de aardappels. Voeg bij de ui 500 ml bouillon, 2 eetlepels appelstroop en 75 gram rozijnen toe. Laat de saus aan de kook komen. Zet het vuur lager en leg de gehaktballen terug in de pan. Laat de saus in ongeveer 15 minuten op laag vuur indikken. Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Voeg de boerenkool en een klontje boter toe en stamp het tot een stamppot. Serveer de boerenkool met de gehaktballen en Luikse saus. Eet smakelijk!

    28-08-2010, 20:39 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:gehakt
    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude gehaktballetjes met maïs en kerrie

    Koude gehaktballetjes met maïs en kerrie

    Ingrediënten

    400 g halfom gehakt
    1 el olie of boter
    1 ui, gesnipperd
    1 volle tl kerriepoeder
    1 ei
    4 el paneermeel
    zout en versgemalen peper
    100 g maïskorrels

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de olie of boter in de koekenpan en fruit de ui met de kerriepoeder in een paar minuten bruin. Kneed het gehakt met de gefruite ui en de rest van de ingrediënten goed door en draai er balletjes ter grote van een walnoot van. Leg ze op een bakplaat en bak ze in circa 15 minuten bruin en gaar. Laat ze afkoelen en verpak ze in een plastic doosje om mee te nemen naar buiten. Lekker met zoete chilisaus of ketchup.

    30-01-2010, 14:30 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gehakt
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes met pijnboompitten en rozijnen.
    Ook een aanrader...

    Gehaktballetjes met pijnboompitten en rozijnen.










    voor 4 personen;

    100 g oud brood
    25 g rozijnen
    1 teentje knoflook
    300 g rundergehakt
    1 eigeel
    4 el parmezaan
    2 el pecorino romano geraspt
    25 g pijnboompitten
    1 el gehakte peterselie
    olie om te bakken
    peper en zout

    Week het brood en de rozijnen 5 minuten apart in twee aparte kommetjes water.
    Knijp het brood met de hand uit.Hak de knoflook fijn.Doe het gehakt,het brood,het eigeel,de parmezaan,de pecorino,de uitgelekte rozijnen,de pijnboompitten,de peterselie,de knoflook,zout en peper in een grote kom.Meng het met de hand met een homogeen mengsel.Rol balletjes en bak ze in olie van 200 graden.Laat ze op bakpapier uitlekken en serveer ze lauwwarm.

    30-01-2010, 14:01 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gehakt
    28-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma`s gehaktballen. Zijn ook lekker in de kroeg
    Oma`s gehaktballen. Zijn ook lekker in de kroeg



    Ingrediënten:

    Boodschappenlijstje voor 4 personen:

    500 gr. mager runder gehakt
    250 gr. mager varkens gehakt
    2 beschuiten
    1 losgeklopt ei
    2 sneetjes brood
    kopje melk
    theel. nootmuskaat
    theel. zwarte peper
    theel zout
    wat paneermeel om de balletjes in te rollen
    20 gr. boter en 3 eetl. olie om te braden.


    Voorbereiding:

    Meng alles door elkaar, behalve het paneermeel.
    Neem een stukje van het mengsel en bak het even om en om gaar in de koekenpan om te proeven voor zout en/of andere kruiden.
    Maak op smaak af en maak 5 even grote ballen.
    Rol de ballen door de paneermeel en leg de ballen in een grote braadpan.


    Bereiding:

    Bak in een stukje boter en olie aan alle kanten bruin, op een middelmatige hitte bron.
    Giet een scheutje overgebleven wijn en anders water (half kopje)
    Doe de deksel op de pan, en laat de gehaktballen zachtjes gaar worden in ongeveer 20 minuten.
    Haal de ballen uit de pan en blus vocht met nog een scheutje water.
    Eet smakelijk. Heerlijk koud gesneden op de boterham.



    Note.
    Je kunt er ook een fijn gesnippert uitje in doen maar ook fijngehakte peterselie. Geeft een lekkere smaak.

    28-01-2010, 16:09 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gehakt
    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse gehaktballetjes
    Spaanse gehaktballetjes
    Hoeveelheid voor ca. 20 stuks

    Ingrediënten:

    1 ui
    300 gram rundergehakt
    50 gram geraspte 30+ kaas
    versgemalen peper
    3 tenen knoflook
    1 beschuit
    3 eetlepels olijfolie
    1 blik tomatenstukjes
    2 eetlepels fijngeknipte peterselie

    Werkwijze:

    Snipper de ui. Doe het gehakt in een kom met de geraspte kaas, de helft van de uisnippers, peper en zout naar smaak. Pers er 2 knoflooktenen boven uit, verkruimel het beschuit erboven. Kneed alles goed door elkaar en vorm er ca. 20 balletjes van.
    Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg dan de rest van de uisnippers toe, pers de laatste knoflookteen erboven uit en roer de tomatenstukjes met het vocht erdoor. Laat de gehaktballetjes, met het deksel op de pan, in ca. 15 minuten op laag vuur zachtjes gaar worden. Breng de saus op smaak met peper en zout, doe ze dan over in een schaal en strooi de peterselie erover.

    Bevat per gehaktballetje: 80 kcal.

    14-01-2010, 19:06 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gehakt
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rundergehakt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 300 gram rundergehakt
    1 ei
    1 beschuit
    1 eetlepel sambal
    4 eetlepels rode chilisaus
    2 eetlepels pindakaas driekwart(light)
    1 eetlepel ketjap
    3 dl kokosmelk
    2 eetlepels olijfolie
    blaadjes munt of basilicum
    peper


    extra

    400 gram krielaardappeltjes
    groene salade


    Bereiding

    Vermeng het gehakt met een verkruimelde beschuit,het ei en breng het geheel op smaak met peper en sambal.Maak er balletjes van met een doorsnede van 2 a 3 cm.Verwarm de olijfolie in de pan en bak hierin de gehaktballetjes bruin.Verwarm vervolgens de chilisaus in een steelpan en voeg onder goed roeren de kokosmelk,de pindakaas,de ketjaptoe,en meng dit tot een saus.Voeg de gehaktballetjes bij de saus en laat ongeveer 10 minuten doorwarmen.Serveer de balletjes met wat munt of basilicum.Eet hier een lekkere groene salade bij per persoon 110 gram krielaardappeltjes.

    bevat per portie;
    circa 321 kcal.


    De gehaktballetjes zijn ook smakelijk met nasi of bami.

    14-01-2010, 17:17 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gehakt
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 24de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs