Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
28-08-2010
Deeglaagjes met gehakt = Kiymali yaglama
Kiymali Yaglama is een gerecht uit Kayseri, een stad in het hart van Turkije. Het bestaat uit gestapelde laagjes deeg met daar op een tomatensaus met gehakt. De laagjes eet je één voor één in rolletjes samen met yoghurt met knoflook (sarimsakli yogurt). De yaglama in dit recept is gemaakt van tortilla wraps. Dit is een makelijk alternatief voor zelf gemaakt deeg.
Deeglaagjes met gehakt = Kiymali yaglama
Bereidingstijd: 30-50 minuten
Keuken: Turkse keuken
Smaak: pittig
Techniek: Bakken
Soort gerecht: tussendoortje
Ingrediënten:
500gr. rundergehakt
2 uien
1 blikje gepelde tomaten of 4 tomaten
2 eetlepels tomatenpuree
2 pakjes tortilla wraps (8 stuk in elke pak, maar medium)
2-3 eetlepels zonnebloemolie
1/2 glas heet water
zout
peper
Bereiding:
1.Snipper de uien fijn, snij de tomaten fijn.
2.Bak de uien met het gehakt in de pan met zonnebloemolie.
3.Doe de tomaten in de pan.
4.Als de tomaten zacht worden, doe dan de tomatenpuree erbij.
5.Roer alles goed door elkaar en schenk heet water in de pan.
6.Voeg zout en peper toe en laat de saus 20 minuten sudderen (doe er meer water bij als het nodig is, maar de saus moet dik blijven).
7.Verwarm de tortillas in de magnetron of in de oven, zoals het op de verpakking staat aangegeven.
8.Nu ga je de tortilla wraps stapelen in een platte schaal.
9.Doe ongeveer 2 eetlepels saus op elke wrap.
10.Als stapel klaar is, snij je hem in vier delen.
11.Serveer de yaglama met yogurt met knoflook.
Serveertips:
Je kan gesnipperde peterselie in de saus doen, als je wil.
eetsmakkelijk = afiyet olsun.