Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
28-08-2010
Hamburgers met Roomsaus
Hamburgers met Roomsaus
Ingrediënten: 2 hamburgers, 1 zoete ui, 100 ml kookroom, 200 ml bouillon, 75 gram geraspte kaas,
Aantal personen: 2
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak 2 hamburgers aan beide zijde bruin. Haal ze uit de pan en leg de hamburgers in een ovenschaal. Fruit in het achtergebleven braadvet 1 gesnipperde zoete ui tot het zacht is. Voeg 100 ml kookroom en 200 ml bouillon toe. Breng kort aan de kook en laat de saus iets indikken. Zet het vuur uit en roer er 50 gram geraspte kaas over. Laat de kaas smelten. Giet de saus in de ovenschaal. Strooi de rest van de geraspte kaas over de hamburgers. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met een salade en gebakken aardappels. Eet smakelijk!
Macaroni met Doperwten-Tomatensaus
Macaroni met Doperwten-Tomatensaus
Ingrediënten: macaroni, zout, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 1 blik tomaatblokjes, 200 gram doperwten, 1 bouillonblokje, 1 1/2 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels chilisaus,
Aantal personen: 2
Kook de macaroni beetgaar in kokend water met wat zout. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en tijm tot de ui zacht is. Voeg 1 blik tomaatblokjes en 200 gram diepvries doperwten toe. Breng op smaak met 1 verkruimeld bouillonblokje, 1 1/2 eetlepel ketjap manis en 2 eetlepels chilisaus. Laat het geheel 10 minuten pruttelen. Serveer met de macaroni en geraspte kaas. Eet smakelijk!
Related Posts with Thumbnails
Boerenkool met Gehaktballen in Luikse Saus
Ingrediënten: 3 gehaktballen, 1 flinke ui, 500 ml bouillon, 2 eetlepels appelstroop, 75 gram rozijnen, 2 potjes boerenkool, 800 gram vastkokende aardappels, klontje boter, zout,
Aantal personen: 3
Bak 3 gehaktballen rondom bruin in hete boter. Haal de gehaktballen uit de pan en houd ze apart. Bak in de boter 1 flinke gesnipperde ui tot het goudbruin is. Zet ondertussen op laag vuur de boerenkool op en in koud water met wat zout de aardappels. Voeg bij de ui 500 ml bouillon, 2 eetlepels appelstroop en 75 gram rozijnen toe. Laat de saus aan de kook komen. Zet het vuur lager en leg de gehaktballen terug in de pan. Laat de saus in ongeveer 15 minuten op laag vuur indikken. Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Voeg de boerenkool en een klontje boter toe en stamp het tot een stamppot. Serveer de boerenkool met de gehaktballen en Luikse saus. Eet smakelijk!
Deeglaagjes met gehakt = Kiymali yaglama
Kiymali Yaglama is een gerecht uit Kayseri, een stad in het hart van Turkije. Het bestaat uit gestapelde laagjes deeg met daar op een tomatensaus met gehakt. De laagjes eet je één voor één in rolletjes samen met yoghurt met knoflook (sarimsakli yogurt). De yaglama in dit recept is gemaakt van tortilla wraps. Dit is een makelijk alternatief voor zelf gemaakt deeg.
Deeglaagjes met gehakt = Kiymali yaglama
Bereidingstijd: 30-50 minuten
Keuken: Turkse keuken
Smaak: pittig
Techniek: Bakken
Soort gerecht: tussendoortje
Ingrediënten:
500gr. rundergehakt
2 uien
1 blikje gepelde tomaten of 4 tomaten
2 eetlepels tomatenpuree
2 pakjes tortilla wraps (8 stuk in elke pak, maar medium)
2-3 eetlepels zonnebloemolie
1/2 glas heet water
zout
peper
Bereiding:
1.Snipper de uien fijn, snij de tomaten fijn.
2.Bak de uien met het gehakt in de pan met zonnebloemolie.
3.Doe de tomaten in de pan.
4.Als de tomaten zacht worden, doe dan de tomatenpuree erbij.
5.Roer alles goed door elkaar en schenk heet water in de pan.
6.Voeg zout en peper toe en laat de saus 20 minuten sudderen (doe er meer water bij als het nodig is, maar de saus moet dik blijven).
7.Verwarm de tortillas in de magnetron of in de oven, zoals het op de verpakking staat aangegeven.
8.Nu ga je de tortilla wraps stapelen in een platte schaal.
9.Doe ongeveer 2 eetlepels saus op elke wrap.
10.Als stapel klaar is, snij je hem in vier delen.
11.Serveer de yaglama met yogurt met knoflook.
Serveertips:
Je kan gesnipperde peterselie in de saus doen, als je wil.
eetsmakkelijk = afiyet olsun.