LAMSSCHOUDER
IN GANZENVET GEKONFIJTE LAMSSCHOUDER
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 lamsschouders van 1 kg
- 4 l ganzenvet
- rozemarijn of tijm
- saus:
o blanke roux (5 delen boter, 6 delen bloem)
o melk
o zout
o peper
o 1 bol knoflook of 2 el mosterd
o room
- garnituur:
o groenten (wortel, raap, prinsessenboontjes, uitjes)
o aardappelgratin
Bereiding:
- de lamsschouders gedurende 1u45 à 2 u pocheren i/ganzenvet op 120°C
- het vlees laten afkoelen & kruiden m/rozemarijn of tijm
- een braadpan verwarmen & de lamsschouders ongeveer 20 min. lang aan alle kanten bruin bakken
- de groenten koken
- het kookwater afgieten & de groenten o/h laatste moment i/boter verwarmen
- de saus bereiden
- boter laten smelten, bloem toevoegen & mengen
- de blanke roux 10 min. laten drogen i/e zachte oven
- i/e pan doen & al kloppend melk toevoegen
- de saus laten koken, zeven & op smaak brengen m/peper & zout
- wil je knoflooksaus dan breng je een bol knoflook tweemaal a/d kook i/koud water
- het vocht telkens afgieten
- de knoflook pureren, vermengen m/room & toevoegen a/d blanke saus
- voor mosterdsaus neem je de blanke saus & voeg je al kloppend de mosterd toe
|