Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
08-02-2010
BLOEDSINAASAPPELEN
BLOEDSINAASAPPELEN
Oogst bloedsinaasappelen in Europa mislukt
Door
strenge vorst in Europa gevolgd door veel regen en weinig zon is de
oogst van de rode ofwel bloedsinaasappel genaamd mislukt. In de
supermarkten zullen weinig tot geen bloedsinaasappelen te vinden zijn.
Liefhebbers van het CoolBestdrankje Red Orange Sunrise sap, dat
gemaakt wordt van bloedsinaasappelen, zullen het dit najaar ook zonder
moeten doen, meldt producent Frieslandfoods.
Daarvoor in de
plaats zal er de komende tijd CoolBest Red Citrus in het schap te
vinden zijn, dat wordt gemaakt uit bloedsinaasappel gemengd met gewoon
sinaasappelsap en grapefruit. Volgens de producent is de smaak iets
anders, maar de bloedsinaasappel- smaak is volgens de maker nog wel te
herkennen. Meestal wordt er bij een mislukte oogst van vers fruit
uitgeweken naar andere landen of gebieden, zegt Frieslandfoods, maar de
bloedsinaasappel groeit alleen op Sicilië en Calabrië waar het weer
niet meewerkte.
8 eetl "Fraise des Bois" of "Creme de Cassis" likeur
200ml creme fraiche
wat munt blaadjes
Kook de tagliatelli "al dente" met 1 eetl suiker. Spoel ze even onder de koude kraan en laar ze goed uitlekken.
Doe ze vervolgens in een schaal en besprenkel ze met 4 eetl likeur. Af laten koelen en af en toe omscheppen.
Was de aardbeien en haal de kroontjes er af. Snijd ze in 4ren. Pureer
de helft met de basterdsuiker in de blender. Zeef de puree om de pitjes
te verwijderen.
Vermeng de creme Fraiche met de puree en de rest van de likeur.
Schep de aardbeiensaus door de tagliatelli. Verdeel over 4 borden en garneer met de rest van de aardbeien en wat muntblaadjes.
Een fruitig fris toetje vol vitamine c. Als je bloedsinaasappels kunt
krijgen is het wel heel lekker om het daarmee te maken. Kan makkelijk
een dag van te voren gemaakt worden.
4 (bloed)sinaasappels
3 eetlepels honing
2-3 dunne plakjes verse gemberwortel
1 stevig borrelglas sinaasappellikeur
scheutje citroensap
wat blaadjes verse munt
Schil de sinaasappels dik zodat al het wit er af is en snijd ze in
dunne plakjes. Vang tijdens het schillen en snijden zo veel mogelijk
sap op.
Doe het fruit met het sap en de rest van de ingrediënten in een goed
afsluitbare schaal en laat gedurende een paar uur in de koelkast
marineren.
Verwijder de plakjes gemberwortel, verdeel het fruit over 4 schaaltjes en schep er wat van de saus over.
Eet het zo of serveer met een mascarpone-slagroommengsel of een bol van dit heerlijke ijs:Witte-Chocolade Parfait
4 tomaten, 150 g mozzarella, een paar blaadjes basilicum, zout, peper, 1 el olijfolie
De tomaten en de mozzarella in plakjes snijden. Op twee borden
afwisselend plakjes tomaat en plakjes mozzarella in de vorm van een
waaier leggen. De basilicum fijnhakken en over de kaas strooien, een
paar blaadjes apart houden. De kaas kruiden met peper en zout en
besprenkelen met de olie. Garneren metde blaadjes basilicum.
Tip: Deze salade wordt pittiger als u ook nog een scheutje kruidenazijn overheen doet.
Verwarm de oven voor op 220 C.
De ongeschilde appelen uitboren en aan de buitenkant, niet te dun, met
halvarine besmeren. Doe wat zoetstof in een diep bord en wentel de
appelen erdoor. Zet de appelen in een lage, beboterde, ovenschotel en
bak ze ca. 20 minuten midden in de oven.
Was intussen de rozijnen, laat ze uitlekken en roer ze door de appelmoes. Klop het eiwit met 1 eetlepel vanillesuiker stijf.
Vul na de baktijd de holten van de appelen met de appelmoes en
verdeel het stijfgeklopte eiwit erover. Ze de appelen daarna nog 5
minuten in de oven.
Pers 8 mandarijntjes uit evenals de citroen en sinaasappel. Splits de
eieren en roer de dooiers met de zoetstof schuimend. Klop de eiwitten
stijf. Voeg de maïzena, witte wijn, vanillesuiker en het vruchtensap
toe. Laat dit op een heel laag vuur, al roerend, aan de kook komen.
Voeg dan, al omscheppend, het geklopte eiwit aan de hete vla toe. Doe
de crème in een schaal en laat deze koud worden. Pel de laatste 2
mandarijntjes en verdeel ze in partjes. Garneer hiermee de
mandarijncrème.
Heerlijk als dessert bij een speciale gelegenheid!