recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    08-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLOEDSINAASAPPELEN

    BLOEDSINAASAPPELEN

    Oogst bloedsinaasappelen in Europa mislukt

    Door strenge vorst in Europa gevolgd door veel regen en weinig zon is de oogst van de rode ofwel bloedsinaasappel genaamd mislukt. In de supermarkten zullen weinig tot geen bloedsinaasappelen te vinden zijn. Liefhebbers van het CoolBest–drankje Red Orange Sunrise sap, dat gemaakt wordt van bloedsinaasappelen, zullen het dit najaar ook zonder moeten doen, meldt producent Frieslandfoods.

    Daarvoor in de plaats zal er de komende tijd CoolBest Red Citrus in het schap te vinden zijn, dat wordt gemaakt uit bloedsinaasappel gemengd met gewoon sinaasappelsap en grapefruit. Volgens de producent is de smaak iets anders, maar de bloedsinaasappel- smaak is volgens de maker nog wel te herkennen. Meestal wordt er bij een mislukte oogst van vers fruit uitgeweken naar andere landen of gebieden, zegt Frieslandfoods, maar de bloedsinaasappel groeit alleen op Sicilië en Calabrië waar het weer niet meewerkte.





    08-02-2010, 22:40 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:fruit
    31-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoete Tagliatelli met Aardbeiensaus

    Zoete Tagliatelli met Aardbeiensaus



    [Soort Gerecht: Fruit, Dessert, Pasta]

  • 125gr Tagliatelli
  • 500gr Aardbeien
  • 4 eetl witte basterdsuiker
  • 1 eetl suiker
  • 8 eetl "Fraise des Bois" of "Creme de Cassis" likeur
  • 200ml creme fraiche
  • wat munt blaadjes Razz

    Kook de tagliatelli "al dente" met 1 eetl suiker. Spoel ze even onder de koude kraan en laar ze goed uitlekken.
    Doe ze vervolgens in een schaal en besprenkel ze met 4 eetl likeur. Af laten koelen en af en toe omscheppen.
    Was de aardbeien en haal de kroontjes er af. Snijd ze in 4ren. Pureer de helft met de basterdsuiker in de blender. Zeef de puree om de pitjes te verwijderen.
    Vermeng de creme Fraiche met de puree en de rest van de likeur.
    Schep de aardbeiensaus door de tagliatelli. Verdeel over 4 borden en garneer met de rest van de aardbeien en wat muntblaadjes.




  • 31-01-2010, 16:30 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:fruit
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinaasappel Salade

    Sinaasappel Salade



    [Soort Gerecht: Dessert, Fruit]

    Een fruitig fris toetje vol vitamine c. Als je bloedsinaasappels kunt krijgen is het wel heel lekker om het daarmee te maken. Kan makkelijk een dag van te voren gemaakt worden.
  • 4 (bloed)sinaasappels
  • 3 eetlepels honing
  • 2-3 dunne plakjes verse gemberwortel
  • 1 stevig borrelglas sinaasappellikeur
  • scheutje citroensap
  • wat blaadjes verse munt

    Schil de sinaasappels dik zodat al het wit er af is en snijd ze in dunne plakjes. Vang tijdens het schillen en snijden zo veel mogelijk sap op.
    Doe het fruit met het sap en de rest van de ingrediënten in een goed afsluitbare schaal en laat gedurende een paar uur in de koelkast marineren.

    Verwijder de plakjes gemberwortel, verdeel het fruit over 4 schaaltjes en schep er wat van de saus over.
    Eet het zo of serveer met een mascarpone-slagroommengsel of een bol van dit heerlijke ijs:Witte-Chocolade Parfait


  • 31-01-2010, 16:20 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:fruit
    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tomaten met mozzarella
    tomaten met mozzarella

    4 tomaten, 150 g mozzarella, een paar blaadjes basilicum, zout, peper, 1 el olijfolie

    De tomaten en de mozzarella in plakjes snijden. Op twee borden afwisselend plakjes tomaat en plakjes mozzarella in de vorm van een waaier leggen. De basilicum fijnhakken en over de kaas strooien, een paar blaadjes apart houden. De kaas kruiden met peper en zout en besprenkelen met de olie. Garneren metde blaadjes basilicum.

    Tip: Deze salade wordt pittiger als u ook nog een scheutje kruidenazijn overheen doet.

    30-01-2010, 13:50 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:fruit
    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestelijk gebakken appelen
    Feestelijk gebakken appelen
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    4 appelen
    halvarine
    zoetstof
    8 eetlepels appelmoes
    2 eetlepels rozijnen
    1 eiwit
    1 eetlepel vanillesuiker

    Werkwijze:

    Verwarm de oven voor op 220 C.
    De ongeschilde appelen uitboren en aan de buitenkant, niet te dun, met halvarine besmeren. Doe wat zoetstof in een diep bord en wentel de appelen erdoor. Zet de appelen in een lage, beboterde, ovenschotel en bak ze ca. 20 minuten midden in de oven.
    Was intussen de rozijnen, laat ze uitlekken en roer ze door de appelmoes. Klop het eiwit met 1 eetlepel vanillesuiker stijf.
    Vul na de baktijd de holten van de appelen met de appelmoes en verdeel het stijfgeklopte eiwit erover. Ze de appelen daarna nog 5 minuten in de oven.

    Bevat per appel: 96 kcal.

    14-01-2010, 19:23 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:fruit
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mandarijncrème om je vingers bij af te likken
    Mandarijncrème om je vingers bij af te likken
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    10 mandarijntjes
    1 citroen
    1 sinaasappel
    3 eieren
    100 gram zoetstof
    1 eetlepel maïzena
    1 dl witte wijn
    zakje vanillesuiker

    Werkwijze:

    Pers 8 mandarijntjes uit evenals de citroen en sinaasappel. Splits de eieren en roer de dooiers met de zoetstof schuimend. Klop de eiwitten stijf. Voeg de maïzena, witte wijn, vanillesuiker en het vruchtensap toe. Laat dit op een heel laag vuur, al roerend, aan de kook komen. Voeg dan, al omscheppend, het geklopte eiwit aan de hete vla toe. Doe de crème in een schaal en laat deze koud worden. Pel de laatste 2 mandarijntjes en verdeel ze in partjes. Garneer hiermee de mandarijncrème.
    Heerlijk als dessert bij een speciale gelegenheid!

    Bevat per portie: 160 kcal.

    14-01-2010, 19:08 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:fruit
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 24de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs