Turkse tuinbonen = Taze
Fasulye".
"
Bereidingstijd:20-30
minuten Keuken:Turkse keuken Smaak:Anders
Techniek:Koken Soort gerecht:Anders
Ingrediƫnten 10 Ɣ 15 ongedopte tuinbonen
per persoon water 1 kipbouillontablet zout, peper klein
scheutje olijfolie
Voorbereiding Was de
tuinbonen grondig, en snij de steelaanzet eraf. Doe ze in `n ruime
pan met water en zout. Breng aan de kook, op dat moment komt de
"pluis" uit de peulen. Schep dat eraf en spoel de bonen even af. Breng
opnieuw water met zout aan de kook en doe daar de bonen terug in. (
Makkelijkste is om steeds 2 pannen op `t vuur te hebben) Herhaal
dit totdat er geen "pluis" meer boven komt drijven. Voeg dan de
kipbouillontablet toe en laat nog 5 minuutjes pruttelen. Giet ze af,
en breng op smaak met peper, zout en beetje olijfolie. (Ook lekker
om er wat gesmoorde uien en tomaten met knoflook doorheen te mengen.)
Serveertips Heerlijk bij rijst en een
stukje vlees of vis, en een dikke yoghurt-knoflooksaus ( cacik =
djadjik) om de bonen in te dippen.
eetsmakkelijk
= afiyet olsun
Reacties en beoordelingen doen wij dan de
link van hier onder a.u.b. want dat is heel belangrijk voor de
volgende recept! >>>>>>> Turkse
tuinbonen = Taze Fasulye

02-05-2010, 13:16 geschreven door van leeuwen 
|