Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
07-03-2010
Asperge-broccoli-wortel roerbak
Asperge-broccoli-wortel roerbak
Aantal personen: 2
Ingrediënten
250 gram asperges; geschild
250 gram broccoli; in roosjes
1 wortel; in dunne plakjes
1/2 eetlepel maïsolie
Voor de saus:
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel appelazijn
1 eetlepel geconfijte gember; fijngesneden
1 rode peper, van de zaadjes ontdaan, fijngesneden
Bereiding:
Snijd de asperges in 3 cm lange reepjes
Meng de ingrediënten voor de saus
Doe de groenten in een kom en marineer ze minimaal een uur met de
saus
Af en toe omroeren
Verhit de maïsolie in een wok
Bak de groenten een minuut of zes
Voeg als het te droog wordt af en toe een eetlepel water toe
Goede Morgen Leden, wat leuk om te zien dat er steeds meer nieuwe leden
bijkomen. We heten jullie allemaal Welkom en hopen dat jullie
genieten van deze geweldige site met heerlijke recepten en leuke
verhalen!!! Oke, Yasar heeft voor ons weer een heerlijk soepje
bedacht. Met dit weer is het moeilijk t bepalen wat we nu weer eens
op tafel moeten zetten..............maar een lekker soepje gaat er
altijd in!!! Hier komt hij..............................Turkse
bonensoep = Sebzeli Kuru fasulye
Ingrediënten
voor 4 personen * 400 g witte bonen * zout water * 2-3 el
olijfolie * 2 teentjes knoflook * 1 ui * 2 wortelen * 1
stuk bleekselderij * 2 el tomatenpuree * 7,5 dl groente- of
rundvleesbouillon * 1 takje tijm * 1 el paprikapoeder * 1 el
geraspte citroenschil * zout * peper * 2 tl cayennepeper *
klein beetje suiker * 4 sneetjes witbrood * 2 hardgekookte
eieren * 1/2 bosje peterselie
Voorbereiding De witte
bonen in een schaal doen, met zout water overgieten en 1 nacht laten
weken.
Bereidingswijze De olijfolie in een pan verhitten en
daarin de geperste teentjes knoflook fruiten. De ui pellen en
snipperen, de wortelen en de bleekselderij schoonmaken, wassen en in
blokjes snijden en dit alles in de knoflookolie doen en meestoven. De
tomatenpuree erdoor roeren en de bouillon erbij schenken. De soep met de
tijm, het paprikapoeder, de geraspte citroenschil, peper, zout,
cayennepeper en suiker pittig maken. De witte bonen goed laten
uitlekken, in de soep doen en op een matig vuur 30 tot 40 minuten laten
koken. De kortsen van het brood snijden en het daarna in stukjes
snijden en door de soep roeren. De eieren pellen, fijnhakken en door de
fijngehakte peterselie scheppen. De bonensoep in een terrine doen,
bestrooien met de gekruide eieren en vervolgens serveren.
Eet
smakelijk = afiyet olsun
Laat het u allen smaken, met vriendelijke
groet.............................van Yasar & Carlita