recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    10-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskoteletjes met tomaten-tijmsaus op knoflookpuree
    Lamskoteletjes met tomaten-tijmsaus op knoflookpuree Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: voor de knoflookpuree: 6 ongepelde teentjes knoflook 6 aardappelen, geschild en in stukken 25 gr. boter of 2 el. olijfolie 150 ml. hete melk zout 8 lamskoteletjes zout, versgemalen peper 2 el. olijfolie 100 ml. vleesbouillon (van tablet of uit pot) 200 ml. kookroom 2 el. tomatenpuree 1 el. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 tl. gedroogd aluminiumfolie Bereidingswijze: Bak voor de knoflookpuree de ongepelde teentjes knoflook in een droge hete koekenpan en draai ze regelmatig om tot ze lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen. Kook de aardappelen in 15-20 min. gaar. Stroop de velletjes van de knoflook en prak of wrijf de knoflook fijn. Maak van de aardappelen, boter of olie, melk, zout en knoflook een puree en houd deze warm. Bestrooi de lamskoteletjes met zout en peper. Verhit de olijfolie en bak het vlees 2-3 min. per kant zodat het licht rosé is. Neem het uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie. Giet de bouillon, room, tomatenpuree en tijm al roerend bij het bakvet en laat dit iets inkoken. Schep de puree op een schaal. Leg de lamskoteletjes erop en druppel de saus eromheen. Serveer de rest van de saus er apart bij. Wijnadvies: Lam houdt van wijnen met cabernet sauvignon. J.L. Cevenne Cabernet-Syrah, Danie de Wet Cabernet-Merlot, Sunny Mountain Shiraz-Cabernet of klassiek: met Hotel de Ville Bordeaux rouge.

    10-04-2011, 13:16 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten voor de feestdagen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsfiletrolletjes gevuld met citroenfeta
    Lamsfiletrolletjes gevuld met citroenfeta Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 600 gr. lamsfiletlapjes zout, versgemalen peper 100 gr. feta rasp en sap van ½ geboende citroen 2 el. olijfolie 1 el. boter 1 el. verse tijmblaadjes cocktailprikkers of rolladetouw Bereidingswijze: Bestrooi het vlees rondom met zout en peper en laat staan tot verder gebruik. Maak de feta fijn met een vork en breng op smaak met de citroenrasp, een el. sap en wat grof gemalen peper. Verdeel de feta over de lamsfiletlapjes en rol ze losjes op of klap ze dubbel. Zet ze vast met een prikker of een stukje touw. Verwarm de olie met de boter. Roll de rolletjes door de tijmblaadjes en braad ze op middelhooge stand in ca. 7 min. rondom bruin. Variaties en tips: Vervang de lamsfiletlapjes door ongepaneerde varkensschnitzels. Wijnadvies: Rode wijn waarin Cabernet Sauvignon een belangrijke rol speelt. Uit Frankrijk komen Château David en Château Brulot in aanmerking. Uit Zuid-Afrika zit Danie de Wet graag aan tafel. en Chili stuurt Qué Más en de wat chiquere Indomita Reserva als afgevaardigde.

    10-04-2011, 13:15 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten voor de feestdagen
    09-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BAMI
    BAMI (4 personen) ==== Ingredienten ------------ 500 gr Mie (liefst geimporteerde) 200 gr kippevlees (bv. kipfilet) 100 gr ham 100 gr gepelde garnalen olie 1 gesnipperde prei 200 gr soepgroente 100 gr tauge 3 eetlepels gesnipperde ui 3 teentjes knoflook 1 a 2 eetlepels ketjap 1 eetlepel bieslook 1 eetlepel gehakte selderij peper en zout citroensap Bereidingswijze --------------- Kook de Mie zoals op de verpakking wordt aangegeven. Bak in wat olie de gesnipperde uien goed bruin en knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier. Fruit de gesnipperde ui met knoflook en het kippevlees, ham en garnalen. Voeg er daarna de soepgroente en tauge aan toe en fruit ze tot ze slap zijn. Werk er omscheppend de GOED uitgelekte mie doorheen tot de gehele massa door en door warm is. Maak af met ketjap, citroensap, selderij, bieslook en eventueel zout en peper. Maak van tevoren een dichtgeklapte omelet van 2 eieren en snij deze met een scherp mes in ragfijne reepjes. Dien de bami op in een schaal en garneer de top met de reepjes ei en bestrooi het met wat gefruite uitjes. Leg langs de zijkant schijfjes rauwe komkommer of waaiertjes van augurken. Serveren met atjar tjampoer, picalilly ketjep, ketchup of chilisaus en partjes citroen. EET SMAKELIJK

    09-04-2011, 18:42 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NASI GORENG
    NASI GORENG (4 personen) =========== Ingredienten ------------ 400 gr rijst 400 gr resten van vlees, kip, ham of garnalen of 500 gr losgebakken gehakt 2 eieren olie 300 gr groenten (tauge, kool en prei) of 100 gram tauge en 2 pakjes soepgroente 200 gr fijngesneden uien 2 teentjes gesnipperde knoflook 1 eetlepel gehakte selderij 1 eetlepel gehakte bieslook 1 of 2 theelepels sambal trasi 1 a 2 eetlepels ketjap zout Bereidingswijze --------------- Kook de rijst zo droog mogelijk. Alleen van goed droog gekookte rijst is lekkere nasi goreng te bereiden. Laat het van tevoren uitdampen en afkoelen. Men kan ook koude rijst van de vorige dag gebruiken. (zelfs beter) Bak in wat olie de uien en knoflook tot de uien geel zijn. Voeg er de diverse restjes (of losgebakken gehakt) aan toe en fruit alles nog even door. Bak daarna de groente nog even mee, maar probeer ze knappend te houden. Werk de het onderste in de pan goed naar boven en voeg in kleine hoeveelheden de rijst toe tot de gehele massa goed warm en opgebakken is. Maak het gerecht af met sambal en ketjap. Roer er vlak voor het opdienen de selderij en bieslook door. Maak van tevoren een omelet van 2 eieren, aan beide kanten gebakken en opgerold. Laat hem iets afkoelen en snijd hem met een scherp mes in ragfijne reepjes. Garneer de nasi goreng met deze reepjes omelet en met tot waaiertjes gesneden augurkjes en zure uitjes. Serveer er atjar tjampoer, piccalilly, tomaten ketchup en kroepoek oedang bij. EET SMAKELIJK

    09-04-2011, 18:41 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fruit met turks yoghurt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Fruit met turkse yoghurt = Meyveli yogurt “ Fruit met turkse yoghurt = Meyveli yogurt Bereidingstijd: 20-30 minuten Gang: Nagerecht Keuken: Turkse keuken Smaak: Zacht en romig Techniek: N.v.t. Soort gerecht: Nagerecht Ingrediënten voor 4 personen 1/2 liter turkse yoghurt. 250 g aardbeien. 2 sinaasappels. oranjebloesemwater. zakje vanillesuiker. 3 el heldere honing. 2 el gepelde ongezouten pistachenoten. Voorbereiding Leg een schone theedoek in een vergiet en schep de yoghurt erin. laat de yoghurt in ong 6 uur uitlekken. maak aardbeien schoon en halveer de grote. schil de sinaasappels dik en snij in dunne plakken. Bereidingswijze Verdeel de aardbeien en sinaasappel over 4 schaaltjes. druppel er de oranjebloesemwater over. schraap de yoghurt uit de doek in een kom en roer de vanillesuiker erdoor. verdeel de yoghurt over het fruit en lepel de honing erover. hak de noten grof en strooi ze over de yoghurt. eetsmakkelijk = afiyet olsun

    09-04-2011, 18:29 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 23de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs