Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
4 plakjes hartig taartdeeg of bladerdeeg (diepvries), ontdooid
olie om in te vetten
2 eetlepels paneermeel
1 teentje knoflook, gepeld
150 gram ricotta
peper
5 zongedroogde tomaatjes uit olie, in stukjes
2 eetlepels pijnboompitten
3 scharreleieren
100 gram crème fraîche
lage taartvormØ 24 cm, ingevet
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C.
Was de spinazieblaadjes en kook ze met aanhangend water en zout net
gaar. Laat de spinazie in een zeef uitlekken en snijd ze grof. Schep de
mojo picon erdoor.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel met een
doorsnede van ca. 28 cm. Bekleed de ingevette bakvorm ermee. Bestrooi de
bodem met paneermeel en verdeel de spinazie erover.
Pers de knoflook boven de ricotta uit en voeg peper en smaak naar
zout toe. Roer goed door elkaar. Verdeel de ricotta, de gedroogde
tomaatjes en de pijnboompitten over de spinazie.
Klop de eieren met de crème fraîche en peper en zout naar smaak los
en schenk het over de spinazie en de ricotta.
Bak de taart in een voorverwarmde oven in ca. 30 minuten goudbruin
en gaar. Serveer warm of lauwwarm.