recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    10-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten met courgettes

    Recepten met courgettes

    recepten met courgettes

    Courgettes zijn vruchtgroenten en behoren tot dezelfde familie als augurken, meloenen, pompoenen en komkommers. Courgettes zijn een warmteminnende plant die tijdens warme zomerdagen werkelijk een sprint in groei doorzet. Wie de courgette niet tijdig oogst, mist de pointe. Courgettes kenmerken zich door een 'stevige' aanblik en een milde smaak van het vruchtvlees. Vanuit Amerika kwam de courgette in Italië terecht, van waaruit de kennis en de teelt ook bij ons doorbrak.

    En ja, courgettes zijn cool voor je gezondheid!
    Eerst en vooral gaat het (weeral) om een caloriearm product: nauwelijks 13 kcal per 100 gram. Maar een normale portie van zo'n 300 gram levert je wel een belangrijke hoeveelheid vezels en vitamine B9. Beter bekend onder de naam foliumzuur, wordt onder andere genoemd in het kader van de mentale gezondheid. Ook zou foliumzuur preventief werken voor een aantal ernstige aandoeningen bij de foetus. Daarnaast zijn courgettes een belangrijke bron van magnesium en vitamine B1.
    Om het maximale rendement van deze voedingsrijkdom op te nemen, kun je de courgette best bakken of stomen.
    Hierbij maken we toch een randbemerking: de courgette lust best vetstoffen en absorbeert die met veel plezier. In die zin is de courgette, net als de aubergine trouwens, een vetspons. Wees dus zuinig met vetstoffen, dan verteert de groente ook gemakkelijker!

    Receptjes met courgette

    gratting van courgette

    Courgettegratin met sardientjes en aardappelplakjes

    Ingrediënten voor 1 persoon

    • 1 courgette
    • 2 tomaten
    • 1 teentje knoflook
    • 1 takje tijm
    • 1 blaadje laurier
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 3 sardines (blik)
    • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
    • peper en zout

    Bereiding
    Was de courgette en snijd ze in schijfjes van 1 cm dik. Bestrooi ze met zout en laat het vocht eruit trekken gedurende 30 minuten. Pel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Laat het tomatenvlees met het geperste knoflook, de tijm, de laurier, peper en zout op een zacht vuurtje tot een dikke brij stoven. Laat de sardines uitlekken, dep ze droog en snijd ze in stukjes. Spoel het zout van de courgetteschijfjes en dep ze droog. Bak ze in de olijfolie in een pan met een antiaanbaklaag (2 minuten per zijde) en laat ze uitlekken op keukenpapier. Schik ze op de bodem van een ovenschaal en kruid ze met een weinig zout en peper. Bedek ze met de tomatenbrij en schik daarbovenop de stukjes sardine. Bestrooi met de geraspte kaas en laat 20 minuten gratineren in een oven van 200 °C.

    Hawaïaanse wokschotel

    courgette bereiden

    Ingrediënten voor 1 persoon

    • 80 g volle rijst (droog gewogen)
    • 6 diepvriesscampi
    • 1 rode paprika
    • 1 prei
    • ¼ van een courgette
    • 1 schijf ananas (blik)
    • 2 eetlepels maïskorrels
    • 1 eetlepel olie
    • 1 teentje knoflook
    • 1 koffielepel geraspte gember
    • 1 theelepel kurkuma
    • 1 koffielepel sojasaus
    • peper en zout

    Bereiding
    Kook de volle rijst in gezouten water (ong. 25 minuten). Laat de scampi ontdooien en pel ze (dat gaat gemakkelijk als ze nog half bevroren zijn). Snijd het zwarte darmkanaaltje weg. Maak de paprika en de prei schoon en snijd ze in reepjes, snijd de courgette in blokjes, de ananasschijf in stukjes. Verhit de olie in een wokpan. Voeg de scampi toe zodra de olie begint te walmen. Roerbak ze gedurende 1 minuut en schep ze uit de pan. Roerbak vervolgens de groenten in dezelfde vetstof gedurende 5 minuten. Voeg nu het geperste knoflook, de gember, de kurkuma en de sojasaus toe en laat nog 1 minuut roerbakken. Proef de bereiding en kruid zo nodig bij met peper en zout. Roer tot slot de scampi door de wokschotel en dien meteen op met de rijst.

    10-09-2011, 17:06 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    03-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges in ham

    Asperges in ham

    Asperges in
ham Kook de asperges beetgaar en houd ze warm. Pel de eieren en meng er de fijngesneden peterselie door. Bereid de saus door water, azijn en whisky te mengen in een pan. Voeg de eierdooiers bij het geheel en klop op met een garde op een zacht vuurtje. Laat de saus dikker worden zonder te laten koken. Neem de pan van het vuur en voeg de geklaarde boter beetje bij beetje toe. Breng op smaak met zout en peper en citroensap, Rol de asperges n de ham en zet ze recht op een bord. Doe het eier-peterseliemengsel in een glaasje en zet dat naast de asperges op het bord.

    Ingrediënten

    16 asperges
    4 plakken gegrilde ham
    4 hardgekookte eieren 40 gr
    fijngesneden peterselie
    4 el koud water
    1 el witte wijnazijn
    1 el whisky
    4 eierdooiers
    250 gr geklaarde boter sap van een halve citroen
    peper en zout


    03-04-2010, 18:20 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    31-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.(Een heerlijke spread voor versgebakken brood, uit Kenia)
    (Een heerlijke spread voor versgebakken brood, uit Kenia)

    * 8 grote rode paprika’s, * sap van 4 citroenen,
    * 12 teentjes knoflook, * 4 theel. suiker,
    * 500 ml. olijfolie, * 1 klein Spaans pepertje,
    * 150 gr. wittebrood zonder korst, * versgemalen rode peper,
    * 4 theel. gemalen komijn, * zout.
    * 150 gr. pecannoten,

    De oven op 240 ºC voorverwarmen. De paprika’s halveren en zaad en zaadlijsten verwijderen.De knoflook pellen en in plakjes snijden. Het brood verkruimelen. De pecannoten roosteren in een droge koekenpan. Was de Spaanse peper en hak hem fijn. De paprikahelften met de hand met wat olijfolie insmeren en met de bolle kant naar boven op een bakplaat leggen. De paprikahelften roosteren tot ze zwart beginnen te worden. Zodra ze enigzins zijn afgekoeld de velletjes verwijderen en het vruchtvlees in repen snijden. De paprikahelften met de knoflook, pecannoten, broodkruim, citroensap, komijn, suiker, gehakte pepertjes en zout en peper naar smaak in een foodprocessor pureren. De resterende olijfolie erbij schenken en de motor laten draaien tot een gladde, glanzende massa ontstaat. Masai mara proeven en met zoveel zout op smaak brengen tot alle uitgesproken smaken herkenbaar zijn. .Masai mara is een heerlijke spread voor versgebakken brood, met name roosterboek. (Voor 6 - 8 personen).


    31-01-2010, 14:07 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijgen met port en geitenkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vijgen met port en geitenkaas
    Ingrediënten voor 4 personen
    4 verse vijgen
    rode port(ruby)
    verse geitenkaas

    Hulpmiddelen
    Grill

    Voorbereiding
    Was de vijgen
    verwijder steeltje en snijd de vijg in vieren, maar niet helemaal door
    vouw open en besprenkel met een beetje port
    beleg met een stukje geitenkaas

    Bereidingswijze
    Zet de vijgen 3 min. onder een hete grill

    Serveertips
    Ipv.port kun je ook balsamico-crème gebruiken

    30-01-2010, 13:43 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 38de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs