recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    28-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.macaroni met doperwten met tomaten saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Macaroni met Doperwten-Tomatensaus Macaroni met Doperwten-Tomatensaus Ingrediënten: macaroni, zout, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 1 blik tomaatblokjes, 200 gram doperwten, 1 bouillonblokje, 1 1/2 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels chilisaus, Aantal personen: 2 Kook de macaroni beetgaar in kokend water met wat zout. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en tijm tot de ui zacht is. Voeg 1 blik tomaatblokjes en 200 gram diepvries doperwten toe. Breng op smaak met 1 verkruimeld bouillonblokje, 1 1/2 eetlepel ketjap manis en 2 eetlepels chilisaus. Laat het geheel 10 minuten pruttelen. Serveer met de macaroni en geraspte kaas. Eet smakelijk! Related Posts with Thumbnails

    28-08-2010, 20:48 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:pasta recepten
    03-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macaroni met zomergroenten

    Macaroni met zomergroenten

    Macaroni met
zomergroenten Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
    Verhit ondertussen wat olie in de wok en bak de groenten hier ongeveer 5 minuten in. Bak de hamblokjes 1 minuut mee. Voeg hierna de mix voor macaroni, 1,5 deciliter water en ketchup toe. Verwarm het geheel nog even door. Schep de macaroni hierdoor en verwarm dit nog 3 minuten.
    Verdeel alles over 4 borden.

    Ingrediënten

    400 gram macaroni
    3 eetlepels zonnebloemolie
    2 bakjes hamblokjes (250 gram)
    1 zak Hollandse roerbakmix (á 400 gram)
    1 zakje mix voor macaroni en spaghetti (57 gram)
    1/2 fles tomatenketchup

    Benodigdheden

    wok


    03-04-2010, 18:22 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:pasta recepten
    10-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bami goreng

    Bami goreng I

    Aantal personen: 4

    • Ingrediënten
      • 500 gr mie (liefst geïmporteerde)
      • 200 gr kippevlees (bv kipfilet)
      • 100 gr ham
      • 100 gr gepelde garnalen
      • 1 gesnipperde prei
      • 200 gr soepgroente
      • 100 gr taugé
      • 3 eetl gesnipperde ui
      • 3 teentjes knoflook
      • 1 eetl bieslook
      • 1 eetl gehakte selderij
      • Olie
      • 1 á 2 eetl ketjap
      • Peper
      • Zout
      • Citroensap
    • Bereiding:
      • Kook de Mie zoals op de verpakking wordt aangegeven
      • Bak in wat olie de gesnipperde uien goed bruin en knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier
      • Fruit de gesnipperde ui met knoflook en het kippevlees, ham en garnalen
      • Voeg er daarna de soepgroente en taugè aan toe en fruit ze tot ze slap zijn
      • Werk er omscheppend de goed uitgelekte mie door tot de gehele massa door en door warm is
      • Maak af met ketjap, citroensap, selderij, bieslook en eventueel zout en peper
      • Maak van tevoren een dichtgeklapte omelet van 2 eieren en snij deze met een scherp mes in ragfijne reepjes
      • Dien de bami op in een schaal en garneer de top met de reepjes ei en bestrooi het met wat gefruite uitjes
      • Leg langs de zijkant schijfjes rauwe komkommer of waaiertjes van augurken
      • Serveren met atjar tjampoer, piccalilly, ketjap, ketchup of chilisaus en partjes citroen

    10-03-2010, 14:05 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:pasta recepten
    08-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RAGU alla BOLOGNESE

    RAGU alla BOLOGNESE

    ragu alle bolognese
    RAGU ALLA BOLOGNESE OP ANTIEKE WIJZE M/GARGANELLI

    Ingrediënten voor 4 personen:

    - garganelli:

    o 200 g witte bloem (dubbel o)

    o 2 eieren

    - ragu:

    o 60 g kalfsvlees

    o 60 g rundvlees

    o 60 g varkensvlees

    o 20 g witte ui

    o 20 g wortel

    o 20 g bleekselderij

    o 1 dl droge witte wijn

    o 400 g rijpe tomaten

    o 1 laurierblad

    o 20 g extra vergine olijfolie

    o 20 g ongezouten boter

    o peper & zout

    o afwerking:

    § 30 g grana padano

    Bereiding:

    - garganelli:

    o kneed een stevige deeg m/d bloem & de eieren

    o laat even rusten

    o draai het deeg i/e pastamachine uit tot dunne stroken pasta

    o snij daaruit m/e pastarollertje vierkantjes van 3 bij 3 cm

    o rol m/behulp v/e garganelliplankje, puntige buisjes die je dan laat drogen

    - ragu:

    o pel de tomaten & verwijder de zaadjes

    o versnij i/grote blokjes

    o haal de 3 vleessoorten door de gehaktmolen (midden/fijn)

    o versnipper de groenten heel fijn

    o laat zweten i/olijfolie & boter m/e laurierblad

    o voeg al het vlees toe & laat langzaam bruinen

    o gebruik een vork om het vlees “korrelig” te maken

    o bevochtig m/witte wijn & laat deze verdampen

    o voeg dan de tomaatblokjes toe, samen m/wat water, peper & zout

    o laat een urrtje zacht koken tot de ragu goed ingedikt is

    o kook de garganelli al dente i/ruim, lichtgezouten water

    o giet af, vang op i/e vergiet & voeg snel bij de ragu

    o laat ze nog even “meetrekken”

    o dresseer de garganelli i/h midden v/e voorverwarmd bord

    o bestrooi m/versgeraspte grana padano






    08-02-2010, 22:26 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:pasta recepten
    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCAMPI PAD THAI


    scampi pad thai
    SCAMPI PAD THAI

    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 20 scampi

    - 400 g noedels

    - 2 eieren

    - 1 bondje pijpajuin

    - 1 zakje sojascheuten

    - 1 koffielepel gember & knoflook

    - Sojasaus

    - 1 bondje koriander

    - 1 rood pepertje (verwijder de zaadjes)

    - arachideolie

    Bereiding:

    - pel de scampi & verwijder het darmkanaal

    - hak de gember, de rode peper & de knoflook fijn

    - was de sojascheuten & de pijpajuin

    - snijd de pijpajuin even groot als de sojascheuten

    - kook de noedels

    - doe olie i/e hete wok

    - breek er de eitjes in & roer goed los tot je een roereitje bekomt

    - voeg nu de scampi toe & schud door elkaar

    - doe de knoflook, de rode peper, de gember, de sojascheuten & de pijpajuin erbij

    - schud goed door elkaar & laat de noedels mee wokken

    - werk af m/sojasaus & koriander naar smaak

    Tips:

    - Pad Thai is een klassieker in de Thaise keuken

    - Het is altijd een gerecht op basis v/noedels, eieren, vis of vlees & een massa verse kruiden

    - het gerecht is vlug klaar, makkelijk te maken & vooral heel lekker


    30-01-2010, 13:06 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:pasta recepten
    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met tonijnsaus
    Spaghetti met tonijnsaus
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    2 blikjes tonijn in water (200 gr. per blikje)
    1 gele paprika
    3 tomaten
    1/2 bosje peterselie
    1 ui
    2 teentjes knoflook
    500 gram spaghetti (ongekookt)
    2 eetlepels olijfolie
    zout, peper

    Werkwijze:

    De spaghetti beetgaar koken. Ondertussen de paprika wassen, in vieren snijden, de zaadlijsten verwijderen en in kleine stukjes snijden. De tomaten wassen en in heel kleine blokjes snijden. De peterselie wassen en kleinsnijden. De ui en knoflook pellen en fijnsnijden. De olie verwarmen in de pan en daarin de paprika, ui en knoflook al roerende bakken. De peterselie en tomaten toevoegen. Alles ca. 8 minuten laten pruttelen.
    Het vocht van de tonijn afgieten, door de saus roeren en warm laten worden. Op smaak brengen met zout en peper. Spaghetti in een vergiet laten uitlekken, met de saus mengen en direct opdienen. Zo simpel, zo lekker!

    Bevat per portie (250 gram): 310 kcal

    14-01-2010, 19:25 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:pasta recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ratatouille
    Ratatouille
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    3 uien
    1 courgette (niet schillen)
    1 aubergine (niet schillen)
    2 tomaten
    1 groene paprika
    1 rode paprika
    4 aardappels
    300 gram kippenblokjes
    3 tenen knoflook
    4 eetlepels ketjap asin
    3 eetlepels dille
    zout en peper
    Werkwijze:
    Bak de uien en knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg de kippenblokjes toe. Daarna de zout, peper en dille toevoegen. 2 à 3 koppen water toevoegen. Snijd alles in kleine stukjes, inclusief de aardappels. Voegde rest van de groente toe. Daar na de ketjap toevoegen (naar smaak). Alles zachtjes doorkoken tot de aardappels gaar zijn, dan is de rest ook gaar. Opdienen met een frisse salade. Bevat per portie van 225 gram: 320 kilocalorieën. .

    14-01-2010, 17:52 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:pasta recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne Rapida (de snelle lasagne)
    Lasagne Rapida (de snelle lasagne)
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    300 gram broccoli
    16 velletjes lasagne
    200 gram gekruide kipfilet
    250 gram ricotta (kaassoort)
    1eetlepel citroensap
    1 bosje basilicum
    4 eetlepels pijnboompitten
    3 eetlepels parmezaanse kaas
    zout en peper
    Werkwijze:
    Kook de broccoli beetgaar. De kipfilets in kleine stukjes hakken en bakken in de koekenpan. De ricotta en citroensap in een kom doorroeren. De basilicum klein snijden en er ook doorheen roeren. In de ovenschaal begin je met een laagje kippenblokjes, daar overheen broccoli (kleine stukjes), bedekken met lasagnevellen en bestrijken met het ricottamengsel. Weer een laagje kippenblokjes enzovoort, tot alles
    op is. Eindig met het ricottamengsel. Tot slot de pijnboompitten en de kaas mengen en over de lasagne strooien. De lasagne in het midden van de oven schuiven en circa 20 minuten laten verwarmen tot de oppervlakte lichtbruin is. Bevat per portie à 250 gram: 410 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:51 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:pasta recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foo yong hai met ham
    Foo yong hai met ham
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    250 gram zilvervliesrijst
    1 bami pakket (250 gram)
    1 eetlepel olijfolie
    4 scharreleieren
    1 pak mix voor foo yong hai van Conimex (er zitten 2 pakjes in)
    250 gram hamreepjes
    Werkwijze:
    Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing. In de koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Bamigroente: 5 minuten bakken. Intussen eieren loskloppen met mix (Conimex). Van eimengsel 4 omeletten bakken. Hamreepjes toevoegen aan bamigroente en door en door verwarmen. Saus voor Foo yong hai bereiden
    van sausmix (uit pakje). Groentemengsel op omeletten scheppen en dubbelvouwen. Omeletten serveren met saus en rijst.
    Bevat per portie 340 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:28 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:pasta recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tonijn-macaronischotel
    Tonijn-macaronischotel
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    250 gram macaroni (ongekookt)
    1 blikje tonijn van ca. 200 gram of 200 gram gerookte kipfilet
    30 gram halvarine
    3 dl melk
    25 gram bloem
    150 gram geraspte kaas 30+
    1 eetlepel paneermeel
    peper en zout
    Werkwijze:
    Kook de macaroni beetgaar. Verdeel de tonijn of gerookte kip in kleine stukjes. Smelt de halvarine, roer de bloem erdoor, voeg steeds wat vocht toe, laat de saus telkens doorkoken en roer ze geheel glad. Voeg de helft van de kaas toe, maak de saus op smaak en laat ze nog 2 à 3 minuten zachtjes koken. Leg de macaroni laag om laag met de tonijn of de kip en de saus; eindig met de saus. Strooi er de geraspte kaas en het paneermeel over. Laat de schotel in de hete oven een bruin korstje krijgen en dien het gerecht heet
    op. Eet smakelijk!
    Per portie à 250 gram 290 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:27 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:pasta recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macaroni met kalkoen en kaas
    Macaroni met kalkoen en kaas
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    1 middelgrote ui, gesnipperd
    1,5 dl groente- of kippenbouillon
    2 eetlepels dieetmargarine
    3 eetlepels bloem
    3 dl halfvolle melk
    50 gram magere cheddar, geraspt
    1 theelepel mosterdpoeder
    225 gram macaroni
    4 plakjes gerookte kalkoen
    2-3 stevige tomaten in plakjes
    verse blaadjes basilicum
    1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
    zout en peper
    Werkwijze:
    Breng de gesnipperde ui en bouillon aan de kook in een koekenpan en laat het geheel onder af en toe roeren 5 à 6 minuten koken tot de bouillon is ingedikt en de ui glazig is. Verwarm de margarine, bloem, melk en kruiden in een steelpan. Klop stevig tot er een dikke saus ontstaat. Neem de pan van het vuur en voeg de cheddar, mosterd en ui toe. Kook de macaroni in water volgens de beschrijving op het pak. Goed afgieten en door de saus scheppen. Schep het geheel in een ondiepe ovenschaal. Leg de plakjes kalkoen
    en tomaat dakpansgewijs op het macaronimengsel. Steek de basilicum blaadjes ertussen, bestrooi het geheel met parmezaanse kaas en grill het tot de bovenkant lichtbruin is.
    Serveer er warme ciabatta en een gemengde salade bij.
    Per persoon 310 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:27 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:pasta recepten
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 24de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs