Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
28-08-2010
macaroni met doperwten met tomaten saus
Macaroni met Doperwten-Tomatensaus
Macaroni met Doperwten-Tomatensaus
Ingrediënten: macaroni, zout, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 1 blik tomaatblokjes, 200 gram doperwten, 1 bouillonblokje, 1 1/2 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels chilisaus,
Aantal personen: 2
Kook de macaroni beetgaar in kokend water met wat zout. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en tijm tot de ui zacht is. Voeg 1 blik tomaatblokjes en 200 gram diepvries doperwten toe. Breng op smaak met 1 verkruimeld bouillonblokje, 1 1/2 eetlepel ketjap manis en 2 eetlepels chilisaus. Laat het geheel 10 minuten pruttelen. Serveer met de macaroni en geraspte kaas. Eet smakelijk!
Related Posts with Thumbnails
Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Verhit ondertussen wat olie in de wok en bak de groenten hier ongeveer 5
minuten in. Bak de hamblokjes 1 minuut mee. Voeg hierna de mix voor
macaroni, 1,5 deciliter water en ketchup toe. Verwarm het geheel nog
even door. Schep de macaroni hierdoor en verwarm dit nog 3 minuten.
Verdeel alles over 4 borden.
2 blikjes tonijn in water (200 gr. per blikje)
1 gele paprika
3 tomaten
1/2 bosje peterselie
1 ui
2 teentjes knoflook
500 gram spaghetti (ongekookt)
2 eetlepels olijfolie
zout, peper
Werkwijze:
De spaghetti beetgaar koken. Ondertussen de paprika wassen, in vieren
snijden, de zaadlijsten verwijderen en in kleine stukjes snijden. De
tomaten wassen en in heel kleine blokjes snijden. De peterselie wassen
en kleinsnijden. De ui en knoflook pellen en fijnsnijden. De olie
verwarmen in de pan en daarin de paprika, ui en knoflook al roerende
bakken. De peterselie en tomaten toevoegen. Alles ca. 8 minuten laten
pruttelen.
Het vocht van de tonijn afgieten, door de saus roeren en warm
laten worden. Op smaak brengen met zout en peper. Spaghetti in een
vergiet laten uitlekken, met de saus mengen en direct opdienen. Zo
simpel, zo lekker!
Ingrediënten:
3 uien
1 courgette (niet schillen)
1 aubergine (niet schillen)
2 tomaten
1 groene paprika
1 rode paprika
4 aardappels
300 gram kippenblokjes
3 tenen knoflook
4 eetlepels ketjap asin
3 eetlepels dille
zout en peper
Werkwijze:
Bak de uien en knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg de
kippenblokjes toe. Daarna de zout, peper en dille toevoegen. 2 à 3
koppen water toevoegen. Snijd alles in kleine stukjes, inclusief de
aardappels. Voegde rest van de groente toe. Daar na de ketjap toevoegen
(naar smaak). Alles zachtjes doorkoken tot de aardappels gaar zijn, dan
is de rest ook gaar. Opdienen met een frisse salade. Bevat per portie
van 225 gram: 320 kilocalorieën. .
Lasagne Rapida (de snelle lasagne)
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
300 gram broccoli
16 velletjes lasagne
200 gram gekruide kipfilet
250 gram ricotta (kaassoort)
1eetlepel citroensap
1 bosje basilicum
4 eetlepels pijnboompitten
3 eetlepels parmezaanse kaas
zout en peper
Werkwijze:
Kook de broccoli beetgaar. De kipfilets in kleine stukjes hakken en
bakken in de koekenpan. De ricotta en citroensap in een kom doorroeren.
De basilicum klein snijden en er ook doorheen roeren. In de ovenschaal
begin je met een laagje kippenblokjes, daar overheen broccoli (kleine
stukjes), bedekken met lasagnevellen en bestrijken met het
ricottamengsel. Weer een laagje kippenblokjes enzovoort, tot alles
op is. Eindig met het ricottamengsel. Tot slot de pijnboompitten
en de kaas mengen en over de lasagne strooien. De lasagne in het midden
van de oven schuiven en circa 20 minuten laten verwarmen tot de
oppervlakte lichtbruin is. Bevat per portie à 250 gram: 410
kilocalorieën.
Ingrediënten:
250 gram zilvervliesrijst
1 bami pakket (250 gram)
1 eetlepel olijfolie
4 scharreleieren
1 pak mix voor foo yong hai van Conimex (er zitten 2 pakjes in)
250 gram hamreepjes
Werkwijze:
Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing. In de koekenpan 1 eetlepel
olie verhitten. Bamigroente: 5 minuten bakken. Intussen eieren
loskloppen met mix (Conimex). Van eimengsel 4 omeletten bakken.
Hamreepjes toevoegen aan bamigroente en door en door verwarmen. Saus
voor Foo yong hai bereiden
van sausmix (uit pakje). Groentemengsel op omeletten scheppen en dubbelvouwen. Omeletten serveren met saus en rijst.
Bevat per portie 340 kilocalorieën.
Ingrediënten:
250 gram macaroni (ongekookt)
1 blikje tonijn van ca. 200 gram of 200 gram gerookte kipfilet
30 gram halvarine
3 dl melk
25 gram bloem
150 gram geraspte kaas 30+
1 eetlepel paneermeel
peper en zout
Werkwijze:
Kook de macaroni beetgaar. Verdeel de tonijn of gerookte kip in kleine
stukjes. Smelt de halvarine, roer de bloem erdoor, voeg steeds wat
vocht toe, laat de saus telkens doorkoken en roer ze geheel glad. Voeg
de helft van de kaas toe, maak de saus op smaak en laat ze nog 2 à 3
minuten zachtjes koken. Leg de macaroni laag om laag met de tonijn of
de kip en de saus; eindig met de saus. Strooi er de geraspte kaas en
het paneermeel over. Laat de schotel in de hete oven een bruin korstje
krijgen en dien het gerecht heet
op. Eet smakelijk!
Per portie à 250 gram 290 kilocalorieën.
Ingrediënten:
1 middelgrote ui, gesnipperd
1,5 dl groente- of kippenbouillon
2 eetlepels dieetmargarine
3 eetlepels bloem
3 dl halfvolle melk
50 gram magere cheddar, geraspt
1 theelepel mosterdpoeder
225 gram macaroni
4 plakjes gerookte kalkoen
2-3 stevige tomaten in plakjes
verse blaadjes basilicum
1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
zout en peper
Werkwijze:
Breng de gesnipperde ui en bouillon aan de kook in een koekenpan en
laat het geheel onder af en toe roeren 5 à 6 minuten koken tot de
bouillon is ingedikt en de ui glazig is. Verwarm de margarine, bloem,
melk en kruiden in een steelpan. Klop stevig tot er een dikke saus
ontstaat. Neem de pan van het vuur en voeg de cheddar, mosterd en ui
toe. Kook de macaroni in water volgens de beschrijving op het pak. Goed
afgieten en door de saus scheppen. Schep het geheel in een ondiepe
ovenschaal. Leg de plakjes kalkoen
en tomaat dakpansgewijs op het macaronimengsel. Steek de basilicum
blaadjes ertussen, bestrooi het geheel met parmezaanse kaas en grill
het tot de bovenkant lichtbruin is.
Serveer er warme ciabatta en een gemengde salade bij.
Per persoon 310 kilocalorieën.