recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    10-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskoteletjes met tomaten-tijmsaus op knoflookpuree
    Lamskoteletjes met tomaten-tijmsaus op knoflookpuree Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: voor de knoflookpuree: 6 ongepelde teentjes knoflook 6 aardappelen, geschild en in stukken 25 gr. boter of 2 el. olijfolie 150 ml. hete melk zout 8 lamskoteletjes zout, versgemalen peper 2 el. olijfolie 100 ml. vleesbouillon (van tablet of uit pot) 200 ml. kookroom 2 el. tomatenpuree 1 el. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 tl. gedroogd aluminiumfolie Bereidingswijze: Bak voor de knoflookpuree de ongepelde teentjes knoflook in een droge hete koekenpan en draai ze regelmatig om tot ze lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen. Kook de aardappelen in 15-20 min. gaar. Stroop de velletjes van de knoflook en prak of wrijf de knoflook fijn. Maak van de aardappelen, boter of olie, melk, zout en knoflook een puree en houd deze warm. Bestrooi de lamskoteletjes met zout en peper. Verhit de olijfolie en bak het vlees 2-3 min. per kant zodat het licht rosé is. Neem het uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie. Giet de bouillon, room, tomatenpuree en tijm al roerend bij het bakvet en laat dit iets inkoken. Schep de puree op een schaal. Leg de lamskoteletjes erop en druppel de saus eromheen. Serveer de rest van de saus er apart bij. Wijnadvies: Lam houdt van wijnen met cabernet sauvignon. J.L. Cevenne Cabernet-Syrah, Danie de Wet Cabernet-Merlot, Sunny Mountain Shiraz-Cabernet of klassiek: met Hotel de Ville Bordeaux rouge.

    10-04-2011, 13:16 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten voor de feestdagen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsfiletrolletjes gevuld met citroenfeta
    Lamsfiletrolletjes gevuld met citroenfeta Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 600 gr. lamsfiletlapjes zout, versgemalen peper 100 gr. feta rasp en sap van ½ geboende citroen 2 el. olijfolie 1 el. boter 1 el. verse tijmblaadjes cocktailprikkers of rolladetouw Bereidingswijze: Bestrooi het vlees rondom met zout en peper en laat staan tot verder gebruik. Maak de feta fijn met een vork en breng op smaak met de citroenrasp, een el. sap en wat grof gemalen peper. Verdeel de feta over de lamsfiletlapjes en rol ze losjes op of klap ze dubbel. Zet ze vast met een prikker of een stukje touw. Verwarm de olie met de boter. Roll de rolletjes door de tijmblaadjes en braad ze op middelhooge stand in ca. 7 min. rondom bruin. Variaties en tips: Vervang de lamsfiletlapjes door ongepaneerde varkensschnitzels. Wijnadvies: Rode wijn waarin Cabernet Sauvignon een belangrijke rol speelt. Uit Frankrijk komen Château David en Château Brulot in aanmerking. Uit Zuid-Afrika zit Danie de Wet graag aan tafel. en Chili stuurt Qué Más en de wat chiquere Indomita Reserva als afgevaardigde.

    10-04-2011, 13:15 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten voor de feestdagen
    07-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouillon met.....

    Bouillon met.....



    [Soort Gerecht: Soep, Bouillon]

    Met ei

    Ik kan me nog van de wintersportvacanties met mn ouders herinneren dat we regelmatig het volgende als voorgerecht kregen: Een bord met heerlijk hete bouillon, waar men net voor het opdienen een rauw ei in had laten glijden. Dat roerde je dan zelf, terwijl het in de hete bouillon stolde, door de soep heen. Heerlijk was dat. De soep moet alleen wel echt heet zijn als je hem opdient. Ik heb dit nooit ergens anders gekregen dan in Zwitserland.

    Lente Bouillon

    Een variatie op de klassieke Duitse "Kraftbrühe mit Einlage". Heel feestelijk en vooral lekker.
    Dit heb je nodig:

    1 liter sterke (groenten-)bouillon
    1 glas witte wijn
    2 hardgekookte eieren
    een paar snedes oud wit brood
    3 eetl vers gesneden peterselie
    zout en peper naar smaak

    Warm de bouillon zachtjes op met de wijn en maak ze op smaak.
    Snijd het brood in dobbelsteentjes en rooster ze licht in een droge koekenpan. Hak de eieren fijn.

    Meng het brood met de peterselie en de eierkruimels.

    Ook Heel lekker met kervel




    07-02-2010, 15:22 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten voor de feestdagen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mimosa Salade

    Mimosa Salade



    [Soort Gerecht: Salade, Bijgerecht, Voorgerecht]

    Frisse Salde met een vleugje lente.

    You need:

    • Zakje gemengde sla
    • klein blikje (1 persoons) groene erwtjes
    • bosje lente uitjes, gesnipperd en/of
    • een paar heel dun gesneden radijsjes
    • 2 eetl amandelsnippers
    • 2 tot 3 hard gekookte eieren, fijngehakt
    • Gesnipperde fijn tuinkruiden, diepvries of vers
    • vinaigrette
    Meng de sla met de erwten, de uitjes en/of radijsjes, de amandelen en besprenkel met wat lichte vinaigrette. Strooi de eieren en de kruiden er over.
    Heerlijk bij wat licht gegrild vlees of vis.

    Serveer met gerookte kip of wat plakken fricandeau voor een smakelijke lunch of voorgerecht.




    07-02-2010, 15:21 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten voor de feestdagen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eier Zalm Salade

    Eier Zalm Salade



    [Soort Gerecht: Salade, Voor op Toast/Brood, Snack]

    Een feestelijke salade die het het niet alleen goed doet bij de paas brunch. Serveer hem in (zweedse) snackcups op een feestje, in een schaaltje bij de kerst of Paasbrunch, of maak er een lekker voorgerecht van met knapperig getoastte boterhammen.
  • 6 eieren
  • 100gram gerookte zalm
  • verse dille
  • ca 3 el Mayonnaise
  • ca 1 el Japanse Wasabi-Mayonnaise

    Japanse Wasabi Mayonnaise zit in kleine knijpflesjes en is Japanse mayonnaise met wat wasabi gemengd. Niet zo scherp als de pure wasabi pasta. Kan je er niet aankomen. Neem dan een extra eetlepel mayonnaise en een mespuntje wasabi.

    Kook je eieren hard. Snijd elk ei in de eiersnijder, draai het een kwartslag en snijd het ei nog een keer. Zo krijg je snel mooie kleine stukjes.
    Snijd de zalm in reepjes en hak het groen van een paar takjes dille fijn.

    Meng alle ingrediënten door elkaar. De salade moet smeuïg zijn, maar nag wel brokkelig.....

    Zout en peper toevoegen zal niet meer nodig zijn, dat wordt al voldoende bijgedragen door de zalm en de wasabi.




  • 07-02-2010, 15:20 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten voor de feestdagen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eier Salade

    Eier Salade



    [Soort Gerecht: Salade, Voor op Toast/Brood, Snack]

    Kook je eieren hard. Snijd elk ei in de eiersnijder, draai het een kwartslag en snijd het ei nog een keer. Zo krijg je snel mooie kleine stukjes.

    Voeg gelijke delen mayonnaise en zure room toe tot het mengsel smeuïg is.

    Voeg gesneden peterselie en bieslook toe.

    Maak de salade op smaak met dijon mosterd, wat citroensap, wat suiker, Kruidenzout (herbamare) en vers gemalen peper.

    wat heerlijke variaties:

    • voeg wat fijn gehakteaugurkjes toe
    • voeg wat champignonplkjes uit blik toe met een scheutje cognac toe.
    • voeg wat kappertjes toe.

    Zo eet je het:

    • Op een sandwich of broodje met wat sla, tomaat, radijsjes of tuinkers.
    • Op een toastje of in een snackcup, gegarneerd met wat tuinkers.
    • Gebruik het als slasaus
    • Hol een paar tomaten uit, vul ze met de salade en serveer ze als lunch of voorgerecht.
    • Serveer als saus bij koude witte asperges.
    • en..........zo uit het bakje!!!!!!!!!!

    {v}




    07-02-2010, 15:19 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten voor de feestdagen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oeufs à la Mayonnaise voor passen

    Oeufs à la Mayonnaise



    [Soort Gerecht: Voorgerecht, Eiergerecht]

    • hardgekookte eieren , ca 1,5 per persoon
    • mayonnaise, ca 2 eetl per persoon
    Optioneel:
    • dikke asperges uit pot
    • geraspte wortels
    • sterrekers
    • gesnipperde peterselie
    • plakken achterham
    • vers getoast witbrood
    • alfalfa

    Ik was, toen ik lang geleden nog studeerde, met een vriendin in mijn knalgroene "koekblik op wielen" (Renaultje 4, mijn eerste liefde qua auto) aan het rondtrekken in Bretagne. We kwamen ergens een eenvoudig restaurent tegen waar je omgerekend voor een 10 gulden een menu van de dag kon krijgen. Wij dus naar binnen. Het voorgerecht stond heel chique op de kaart als "Oeufs à la Mayonnaise".

    Wij benieuw. Het bleek het makkelijkste en lekkerste voorgerecht dat ik ooit gegeten heb. Simpelweg hardgekookt ei met mayonnaise (maar wel een goeie).

    Ik maak het zelf wel eens als lunch- of voorgerecht. Maar ik kan het natuurlijk niet nalaten om er iets van mijzelf aan toe te voegen. Vaak gebruik ik een zelf gemaakte mayonnaise, of meng een beetje zure room of yoghurt door pot mayo van een goed merk (dl bv, of miracle whip) Ik schik bv de halve eieren op een bedje van geraspte wortel of alfalfa en schep daar dan voorzichtig wat mayonnaise over. Bestrooien met wat verse peterselie of sterrekers en voila, Je hebt een fris gezond en heel makkelijk voorafje. Met een paar vers geroosterde, diagonaal doorgesneden boterhammen ziet het er gelijk heel profi uit.

    Gaan we helemaal voor chique? Nou dan schik je eerst wat dikke asperges uit pot op een bordje, halve eieren er op, wat mayonnaise saus, evt een beetje peterselie. Daar kan je voor groot publiek mee voor de dag komen! Met een paar plakken goede ham erbij en vwat verse toast serveer je in no-time een stevige lunch.

    En iedereen maar denken dat je uren moeilijk hebt lopen doen in de keuken

    Eet smakelijk en geniet er van




    07-02-2010, 15:18 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:recepten voor de feestdagen
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 36de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs